Home » Archief » De grootste antisemiet van Nederland


[21.05.2011]

De grootste antisemiet van Nederland

Peter Breedveld

Ik wilde eigenlijk iets schrijven over de Braziliaanse feministe Dora Vivacqua alias Luz del Fuego, voor wie ik sinds kort een obsessie heb opgevat, maar omdat al mijn bronnenmateriaal in het Portugees is, heb ik daar toch wat meer tijd voor nodig.

Ik moet het weer even hebben over mijn vrienden van de extremistische autodropmannensite Het Vrije Volk. Mensen zeggen dat je die moet negeren, maar ik vind per se van niet. Je negeert toch ook de vandalen niet, die elke nacht je ruiten ingooien, je banden lek steken en je kinderen terroriseren in de speeltuin?

Ivo Renkema, de baas van HVV, suggereerde vorige week doodleuk dat Hassnae de Holocaust wil overdoen en nu staat er gewoon dat ik ‘de grootste antisemiet van Nederland’ ben. Met een link naar deze site, dus nu word ik weer dag en nacht belaagd door briesende prostaatpatiënten met het analytische vermogen én het historische besef van een cholerabacterie. ‘Je bent een lul!’ ‘Je bent een NSB’er!’ ‘Je bent de nieuwe SS!’ ‘Waarom denk je dat de voornaam van je “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’ Enzovoort. En dan met droge ogen afsluiten met de constatering dat ik ‘alleen maar kan schelden’.

Waar heb ik die kwalificatie ‘antisemiet’ überhaupt aan te danken? Misschien aan dit betoog, waarin ik me verzet tegen de neiging om antisemitisme onder moslims te bagatelliseren? Of aan dit stuk, waarin Maarten Luthers antisemitisme aan de kaak wordt gesteld? Heb ik ze misschien te danken aan de manier waarop ik stelling neem tegen PvdA-politici die de joden te pas en te onpas uit hun hoge hoed toveren, wat het onderwerp van discussie op dat moment ook is?

Nee, natuurlijk niet. Hassnae en ik worden van antisemitisme beschuldigd omdat je daarmee zo makkelijk je critici in diskrediet kunt brengen. Van de week heeft Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks aangifte gedaan omdat iemand onder zijn naam een antisemitisch bericht op Twitter plaatste. Het is één van de tactieken van Domrechts: zorgen dat tegenstanders de geur van antisemitisme om zich heen hebben hangen. Dat gaat heel makkelijk op het Internet, waar je zonder enige consequenties anoniem kunt belasteren en bedreigen dat het een aard heeft. Alleen als je Femke Halsema heet, wil de politie daar nog wel eens wat aan doen.

Zo gaan de virtuele knokploegen van Geert Wilders te werk. Door middel van terreur wordt gepoogd Wilders’ critici het zwijgen op te leggen. Ivo Renkema komt overal mee weg, want de server waarop Het Vrije Volk draait, staat ver weg in Amerika. Zelf zit-ie daar ook ergens in een Deliverance-dorp, zijn eigen Tora Bora – niemand die ‘m wat maakt.

En wie beweert dat Wilders niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor de wandaden van zijn achterban, steekt zijn kop in het zand. Wilders kent Het Vrije Volk en soortgelijke sites, hij haalt er zijn ideeën vandaan, zoals hier al vaak aangetoond, en hij maakt er handig gebruik van. PVV-ideoloog Martin Bosma verloot zelfs exemplaren van zijn boek onder de lezers van Het Vrije Volk en een soortgelijke site, Artikel7. Het komt hem goed uit wanneer zijn critici worden belaagd en geterroriseerd door het anonieme gespuis, en daarom neemt hij er nooit afstand van.

Maar Wilders hamert er altijd op dat moslims moeten bewijzen dat ze niks te maken hebben met extremisten en terroristen, dan moet hij dat zelf ook maar doen. Ik wil dat Wilders openlijk en expliciet afstand neemt van de intimidatiecampagnes van zijn aanhangers, dat hij het afkeurt dat tegenstanders worden besmeurd en geterroriseerd. Zolang hij dat niet doet, hou ik hem persoonlijk verantwoordelijk voor de gedragingen van het racistische, extreemrechtse schorem van Het Vrije Volk en soortgelijke sites.

Peter Breedveld verdomt het, hij houdt zijn mond niet over de PVV en haar virtuele knokploegen. Dan liever de lucht in.

Peter Breedveld, 21.05.2011 @ 14:58

[Home]
 

149 Reacties

op 21 05 2011 at 15:07 schreef Rob:

Islamieten moeten met miljoenen tegelijk gedeporteerd worden, Antillianen moeten etnisch geregistreerd worden – de tendens is duidelijk te zien. Met het omarmen van de joden probeert domrechts zich het odium van neonazisme van het lijf te houden.
Op een dag komen de Nederlandse joden, ook de PVV-aanhangers onder hen, er vanzelf achter hoe lief ze nou werkelijk gevonden worden door domrechts.

op 21 05 2011 at 15:30 schreef Misantroop:

Ik deed pas een whois op HVV en de server staat in Delaware. Is er een Amerika deskundige in de zaal die dat kan duiden?

op 21 05 2011 at 15:31 schreef Charles de Gaulle:

Laat ik bij het begin beginnen;ja, ik stem PVV, ja, ik bezoek zo nu en dan http://www.hetvrijevolk.com.Nee ik maak me niet schuldig aan het ten onrechte betichten van mensen mbt. antisemitisme.(de keren dat ik dat wel (terecht) doe moet daar een goede reden voor zijn, zoals bij Greetje Duisenberg of Dries van Agt)
Ik herken mezelf niet in de term “virtueel gespuis” of “virtuele knokploeg”, verder ben ik het niet altijd (maar meestal wel) met Wilders eens, maar er is geen alternatief.
In hoeverre je een politicus verantwoordelijk kunt houden , of verwachten mag dat hij afstand neemt van wat er door stemmers op zijn partij op internet zo nu en dan aan bagger wordt neergekalkt vindt ik twijfelachtig.Ook door aanhangers van andere partijen wordt dit zo nu en dan gedaan, en ik heb andere politici daar toch nog nooit afstand van horen nemen.
Een mens zou er ook zowat een dagtaak aan hebben om alle site’s én hun ingezonden stukken te lezen.

op 21 05 2011 at 15:57 schreef Ruud Harmsen:

> ‘Waarom denk je dat de voornaam van je
> “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’

Geen idee. In elk geval niet omdat die s in het Arabisch ook dubbel zou zijn, want dat kan niet met die n er meteen achtereen. Drie medeklinkers achter elkaar is a definite nono in het Arabisch.

http://rudhar.com/fonetics/brega-en.htm

Maar die z dan?
# http://nl.wikipedia.org/wiki/Hassnae_Bouazza

op 21 05 2011 at 16:10 schreef Mart:

@Charles:

Je snapt het niet, of je wílt het niet snappen, hè?

Het is Wilders en zijn ‘redelijke’ aanhang die elke keer elke moslim verantwoordelijk blijft houden voor elke scheet van elke radicaal, hoe marginaal die ook is.

Het is dus alleszins redelijk om dan ook van Wilders en zijn aanhang te eisen dat ze hetzelfde doen. Wat voor iemand ben je, als je de morele maatstaf die je anderen wilt opleggen niet eens aan je zelf wil opleggen?

op 21 05 2011 at 16:16 schreef Bigpete:

Ik deed pas een whois op HVV en de server staat in Delaware. Is er een Amerika deskundige in de zaal die dat kan duiden?
Saar hoef je geen Amerika deskundige voor te zijn. In de VS is(op papier althans) er volledige vrijheid van meningsuiting, hier niet.

op 21 05 2011 at 16:22 schreef Rene:

@Misantroop

Delaware is een staat in de usa waar een grote invloedrijke minderheid van het mormoonse geloof is.

Wat het verband tussen mormonen en die Renkema is, kan ik niet duiden. Misschien kan iemand anders dat.

op 21 05 2011 at 16:27 schreef Sasha Berkman:

Ja die amerikanen verwijten europa vaak niet genoeg te doen aan het anti-semitisme hier in Europa, terwijl al die nazistische haatsites, het zenuwstelsel van de fascistische beweging daar draaien. America host sites waarin de holocaust wordt ontkent, alhier verboden.

Waar ik me ook aan erger is dat die schoft van een Ivo Renkema hier vanuit het buitenland loopt te stoken.

Ameriva

op 21 05 2011 at 16:36 schreef Charles de Gaulle:

@Mart.
Inderdaad ik reken mezelf tot de gematigde aanhang, en ik houd niet elke keer elke moslim verantwoordelijk voor elke scheet van een radicaal.En ik ga me niet verontschuldigen voor anderen die dat wel doen,dat is hun verantwoordelijkheid.
Wat ik me echter wel terdege besef is dat weliswaar niet alle moslims terrorist zijn, maar de meeste terroristen zijn wel moslim.
Dat ontkennen of marginaliseren laat zich niet goedpraten.Je hoort maar zelden(eigenlijk nooit) moslims afstand nemen van extremisme.Eén van de uitzonderingen daarop is Hassnae Bouazza.Het komt mij voor als meten met twee maten om van Wilders te verwachten dat hij voor elke scheet van een stemmer zijn excuses zou moeten aanbieden.Ooit excuses gehoord van Melkert, Rosenmuller mbt. het demoniseren van P.Fotuyn?

op 21 05 2011 at 16:55 schreef Bigpete:

Bovendien weet je nooit of het wel echt PVV stemmers zijn, Wilders heeft niet bij ze in het stemhokje gestaan, en misschien mogen ze nog helemaal niet stemmen…

Ik houd niet elke moslim verantwoordelijk voor de daden van hun criminele of terroristische geloofsgenoten. MAAR er is iets dat mij (mede als politieman) wel verbaast.
Malloten die echt radicaliseren, dat moet iemand toch opvallen. Vader, moeder, broers, zusters, familieleden, vrienden… Er is naar mijn weten nog nooit een tip binnengekomen van iemand binnen de moslimgemeenschap dat zoon, broer of neef op het punt staat te ontploffen (letterlijk of figuurlijk).
Welke moeder vindt het normaal dat haar minderjarige zoon een trainingskamp in Pakistan of Tsjetsjenië bezoekt? Toch wordt er nooit aan de bel getrokken.

op 21 05 2011 at 17:01 schreef Peter:

Vind ik nou weer zo typisch – ik citeer een anonieme Internetterrorist: ‘Waarom denk je dat de voornaam van je “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’ en voor Ruud Harmsen is het alleen maar aanleiding voor een rondje pedanterie over Arabische medeklinkers.

Heb je ook nog iets te zeggen over de acrobatische toeren van deze types om Hassnae op alle mogelijke en onmogelijke manieren met de nazi’s in verband te brengen? Of vind je dat dan weer wel logisch?

op 21 05 2011 at 17:03 schreef Jabir:

Ik ervaar Peter niet als antisemitisch en die Vrije Volk mongolen wel.

Je zou zo af en toe wel iets kunnen herkennen als filosemitisme bij PVV’ers, maar dat is voor een Jood met zelfrespect in feite nog braakverwekkender dan antisemitisme. Want ook dat “fiddler on the roof” achtige beeld heeft doorgaans niets met Jodendom te maken.

Het is ook de hoogste tijd om eens beter te kijken naar de “Joodse” lobby die ze vanuit die hoek naar voren schuiven. Want daar is verder geen Jood in te bekennen. Als je bedenkt dat hun Groot-Israel opvattingen een risico voor Israel vormen (zeker met Obama’s toespraak in het achterhoofd) en kosher slachten hier zelfs verboden dreigt te worden, moet het de Joodse gemeenschap glashelder zijn dat het hier helemaal geen Joden betreft en het Joodse/Israelische belang helemaal niet gediend wordt. Integendeel. Over hun rug wordt gepoogd puntjes te scoren, die heel andere agenda’s dienen. Net als bij homo’s trouwens. Die worden ook al zo geëxploiteerd.

Zo kwam ik er tot mijn grote hilariteit achter, dat Likoed Nederland die dan zogenaamd het Israëlische belang zou behartigen, niemand minder is dan Tom Struick van Bemmelen, een (van oorsprong katholieke) VVD politicus in de fringe van de extreme rechterflank van de VVD. Zoals hij eerder met verve het Zuidafrikaans apartheidsregime vertegenwoordigde, probeert hij nu extreemrechtse Israelische politiek blijkbaar te verkopen als “Joods standpunt”. Of de aanstelster Loor, waarover ik al eerder schreef. Of de gestoorde dominee Ben Kok, die zijn geloof dan “judeo christelijk” noemt. Dat heeft allemaal even weinig te maken met Jodendom als Andre Rieu met Hava Nagila.

Volgens mij kan je gerust stellen dat het vanuit de Joodse gemeenschap steun verlenen aan zulk soort figuren vooral van zelfhaat zou getuigen.

op 21 05 2011 at 17:11 schreef Jabir:

p.s. Een mooi stukje van de filosemitisme Wiki, dat precies aangeeft waar het nou schuurt:

Daniel Goldhagen, Harvard scholar and author of the controversial Hitler’s Willing Executioners, argues that philosemites are often closet anti-Semites. His detractor Norman Finkelstein agrees. The thesis is that Jew haters feel a need to talk about Jews, and with anti-Semitism no longer being socially acceptable they must instead make exaggerated positive statements.

op 21 05 2011 at 17:31 schreef Sasha Berkman:

http://nos.nl/artikel/242201-spotprent-seksueel-misbruik-gestolen-uit-museum.html < christelijke terreur

op 21 05 2011 at 17:43 schreef Hans Langbroek:

Maar hoe kan het dan dat jodenhaters persé vaak over joden willen praten, en dan positief als het niet negatief kan? Wat raar.
Geldt dat ook voor andere onderwerpen? Bijvoorbeeld antifascistenclubs, of juist fascistenverdedigers, Ku Klux Clan, overmatige dierenliefhebbers, mensen die voor de natuur opkomen, of whatever er te verzinnen is aan dingen.
Zijn hier onderzoeken naar gedaan?

op 21 05 2011 at 18:11 schreef MNb:

“Wat voor iemand ben je, als je de morele maatstaf die je anderen wilt opleggen niet eens aan je zelf wil opleggen?”
De kans is significant groter dan 16% dat je dan een PVV-er bent. Zie Charles de Gaulle:

“ik houd niet elke keer elke moslim verantwoordelijk voor elke scheet van een radicaal”
maar houd wel mijn mond stijf dicht als de Grote Blonde Leider of één van zijn lakeien dat wel doet.

“de meeste terroristen zijn wel moslim”
http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/

“Bovendien weet je nooit of het wel echt PVV stemmers zijn”
Nee, het is de linkse colonne, aangestuurd uit Pyong-Yang en Teheran, die het gevaar herkennen dat Wilders voor hun streven naar wereldheerschappij is.
Maar ja, Grote Piet begrijpt al evenmin waarom moeders geen aangifte doen tegen hun zoons.

Jabir, dankje voor de informatie over LikudNl.

op 21 05 2011 at 18:17 schreef hj:

‘Waarom denk je dat de voornaam van je “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’

Lol! :D

op 21 05 2011 at 18:39 schreef Dodo:

@Bigpete
De vader van Soumaya S. (Hofstadgroep) waarschuwde de politie omdat ie bang was dat ze een aanslag wilde plegen. En de vader van Umar Farouk Abdulmutallab (die vlucht Amsterdam – Detroit probeerde op te blazen) waarschuwde om diezelfde reden de CIA.

op 21 05 2011 at 18:41 schreef Rene:

Mmmm, ik las net een linkje waarin gesteld werd dat de mormomonen beweren dat het beloofde land amerika is, niet israel.

Ze hebben zelfs een complete versie van de bijbel daarop gebaseerd. Dat Jezus dus in amerika was en niet in israel.

Lijkt me wel iets voor die renkema.

Book of mormon.

op 21 05 2011 at 18:56 schreef Jabir:

Ik vind je samenvoeging van volstrekt ongerelateerde clubs in een opsomming bezopen. Misschien dat je zou kunnen proberen dat niet te doen, als je als gelijkwaardig in de discussie gezien wil worden.

Gek hè, dat ze zich dan zo omgekeerd gedragen. En toch zie je dat toch vaak als drijfveer. Terwijl je clubs die eigenlijk wat kritischer staan tegenover Israel daar weer niet van kan beschuldigen.

Het hangt ook sterk samen met het calvinisme trouwens, waarin de Joden dan enerzijds als het “beloofde volk” gezien worden en anderzijds als niet te redden, want tegen Jezus. Compleet gestoorde gristenfundies hebben daar hele theologieen over, waar in de “eindtijd” uiteindelijk wel de meeste Joden om het leven komen, maar er een paar honderdduizend in leven blijven. Want die hebben dan jezus geaccepteerd in hun hartje. Zoiets. Welbeschouwd zou het een nieuwe holocaust voor de Joden betekenen en wordt een escalatie in Israel ook als wenselijk gezien, omdat het zou passen in hun bijbelse schema

op 21 05 2011 at 18:58 schreef Mart:

@Charles:

Je moet niet zo’n grote mond opzetten over niemand over één kam scheren, als 5 minuten Googlen dit soort pareltjes oplevert:

Wel moeten we alle “zielige” asielzoekers met open armen ontvangen, ook als ze in werkelijkheid economische nomaden zijn, die dan bovendien de westerse wereld verafschuwen, en zich er niet voor schamen de sociale ruif leeg te vreten.

En als een idioot als petrossa betuigt dat Hassnae geen moslim is (waarom? omdat ze niet voldoet aan het PVV ideaalbeeld van rabiate haatbaard?), dan ben je de eerste die zijn instemming betuigt.

En iedereen die het waagt iets lelijks te zeggen tegen jouw Blonde Idool is meteen een lid van de ‘linkse elite’.

Leden van antifascistische groepen zijn allemaal psychisch gestoorde criminelen volgens jou.

Je bent de stereotype PVV’er: veel gejank over de splinter in andermans ogen, en nog harder gejank als je op de balk in je eigen oog wordt gewezen.

op 21 05 2011 at 20:02 schreef Eva:

Het geven van een status aparte aan Joden, zowel positief als negatief, is een vorm van antisemitisme: je ziet Joden als “de ander”, de “niet-jou”, iets dat je moet uitroeien of juist beschermen.

Een voorbeeld dat daarop lijkt: ooit met mannen gepraat die nauwelijks met vrouwen in aanraking komen maar dat dolgraag wel zouden willen, en niet weten hoe, buiten porno? Vrouwen zijn voor hen afwisselend engelen, kuise, breekbare, aetherische wezens met bovennatuurlijke mysterieuze krachten — en tegelijkertijd hoeren, verdorven wezens die achterbaks uit zijn op geld, macht, altijd op de klootzak vallen, irrationele wezens.

Het is van tweeën één, en daardoor hetzelfde: het zijn geen mensen van vlees en bloed, geen mensen als jij en ik, die zowel de mooiste kunst als de grootste wandaden kunnen begaan. Nee, het is een Ander.

op 21 05 2011 at 20:25 schreef Eva:

Oh, en Het Vrije Volk is méér dan een stel malloten met zelfoverschatting en testosteron en levervlekken en rancune. Het Vrije Volk is, zoals Peter terecht aangeeft, de ontstaansbron van een heel discours dat via Martin Bosma door de mond van Geert Wilders in heel de wereld wordt gehoord en herhaald.

Ik vind niet dat je ze het recht hoeft te ontnemen om hun haat te spuien, maar ik vind wel dat je ze mag ontmaskeren als wie ze zijn: racistische en bij wijlen ook seksistische haatpredikers.

Ik ben blij dat Peter de handschoen oppakt en vrijheid van meningsuiting niet verwart met bescherming tegen kritiek.

op 21 05 2011 at 21:34 schreef Johanna Nouri:

Het meest sprekende voorbeeld van een moslim die bij de politie ging praten omdat zijn zoon radicaliseerde, is de vader van de Nigeriaan Farouk Abdulmutallab die op Kerst 2009 een aanslag wilde plegen in het vliegtuig van Amsterdam naar New York. Helaas deed de politie daar toen niks mee.

op 21 05 2011 at 21:46 schreef Misantroop:

LOL @ tabel van MNb’s link. Er zijn dus meer extremistische Joden dan Moslims. Eet dat.

op 21 05 2011 at 23:47 schreef Wazzup:

MNb snapt niet zoveel van relevantie en je hoeft niet bang te zijn dat dit ooit zal gebeuren.

Overigens is wereldwijd het patroon hetzelfde – border-liners met aanleg voor psychose die (mede onder invloed van drugs) veel te makkelijk aan wapens kunnen komen, van Noord-Mexico, Ivoorkust tot aan de Taliban.

op 21 05 2011 at 23:47 schreef Charles de Gaulle:

@Mart.”Wel moeten we alle “zielige” asielzoekers met open armen ontvangen, ook als ze in werkelijkheid economsche nomaden zijn, die dan bovendien de westerse samenleving verafschuwen, en zich er niet voor schamen de sociale ruif leeg te vreten”.
Ik ben het even kwijt wie wordt hier geciteerd,Geert Wilders of ondergetekende?

op 21 05 2011 at 23:54 schreef Charles de Gaulle:

Jabir 17.03 http://www.YouTube.com/watch?v=BFtv5qe5o3c

op 21 05 2011 at 23:59 schreef Bigpete:

@Johanna
Je hebt gelijk, de vader heeft de politie gewaarschuwd. Die heeft de FBI getipt en hij (de zoon) is op een lijst terechtgekomen, maar zijn visum is niet ingetrokken en hij stond (helaas) ook niet op de zgn. no fly list.

op 22 05 2011 at 00:14 schreef Sasha Berkman:

Charles de Gaulle:
“Geert Wilders of ondergetekende?” Een soortgenoot inelk geval. Iemand die nazistsiche bullshit uitbraakt en vervolgens applaus vanuit de rechts kerk ontvangt in elk geval. De domme fascistische levensgevaarlijke rechtse kerk, die nu in de persoon een echte “leider” hebben gevonden in Geert Wilders, LEIDER van een schimmig gefinancieerde (landverraderlijke) club met een NSB meeuw als logo, een club die NSB vlaggen ophing in de gebouwen van de 2e kamer, een club die moslims verontmenselijkt op een nazi-achtige manier. Het is jammer dat de strijd voor een betere wereld in dit coloniale schurkenstaatje, zo’n last heeft van een overduidelijk fascistische stroming met een moderne variant van de hitlerjugend, de roze khmer.

op 22 05 2011 at 00:18 schreef Sasha Berkman:

Ow, en charles, dat jij je zelf daar niet in herkent zegt helemaal niets omdat jij klaarblijkelijk zulke schellen voor je ogen hebt dat je het fascistische/nazistische karakter van die strontleider van jullie niet ziet. Ik vind je in elk geval een dolle hond.

op 22 05 2011 at 00:27 schreef Mart:

@Charles:

Het zou zo fijn zijn als een PVV-aanhanger hier zich eens een vent zou betonen en niet zielige woordspelletjes ging spelen.

Je hebt meerdere malen uitspraken gedaan die niet anders dan als grove generalisaties kunnen worden opgevat. Je uitspraak over asielzoekers is maar één voorbeeld; ik zie dat je mijn andere voorbeelden maar onbeantwoord laat.

Ik zie maar één mogelijke uitleg: je bent gewoon hypocriet bezig met je ’tone trolling’. Je hebt geen enkel probleem er mee als Wilders of een medestander van je grof generaliseert, dus ook niet janken als er over jullie gegeneraliseerd wordt, O.K.?

op 22 05 2011 at 00:44 schreef Charles de Gaulle:

@Sasha Berkman.Bedankt, ik heb in tijden niet zo moeten lachen!

op 22 05 2011 at 00:52 schreef Wazzup:

Na het lezen van de laatste bijdrage moet je natuurlijk toegeven dat border-liners met aanleg voor psychose ook in Nederland voorkomen. Het Nederlands tijdschrift wijdde er onlangs een artikel aan – en vraagt aandacht voor een ernstig maatschappelijk probleem.

Moet je racisme bestrijden met de absolute moraal? Ik denk van niet, maar denk wel dat het verstandig als border-liners op tijd gediagnostiseerd worden.

op 22 05 2011 at 08:22 schreef Jabir:

@Charles de Gaulle

Deze inderdaad:
http://www.YouTube.com/watch?v=BFtv5qe5o3c

Ik had dat youtube linkje naar de Hava Nagila al een keer in een ander draadje gegeven. Gruwelijk, nietwaar? Je snapt dat deze uitvoering gespeend is van wat voor “yiddishkeit’ dan ook en in een keer alles samenvat dat weerzinwekkend is aan filosemitisme?

Het is een Limburger die een compleet over the top schijnbeeld van de ‘joodse ziel’ neerzet, zich uit winstbejag een melodie toe-eigent die nooit de zijne zal zijn en er tot overmaat van ramp een soort koperwerk melodie van maakt, die nog het meest doet denken aan Joseph Strauss. Ik vind het zeer bezwaarlijk om Joodse melodieën zo uitgevoerd te horen. Het schuurt tegen het misdadige aan, om het te vervormen tot een Weense nationaal socialistische operette. Worden Joden daar blij van? Niet echt.

Precies als het Israel “standpunt” van de PVV en de nepjoden die onder een valse vlag alles behalve een Israëlisch belang dienen. Worden Joden daar blij van? Niet echt.

@Eva

Het geven van een status aparte aan Joden, zowel positief als negatief, is een vorm van antisemitisme: je ziet Joden als “de ander”, de “niet-jou”, iets dat je moet uitroeien of juist beschermen.

Je verwoordde het beter dan ik. Dankjewel.

op 22 05 2011 at 09:57 schreef Roots:

‘Als je bedenkt dat hun Groot-Israel opvattingen een risico voor Israel vormen […]

@Jabir
Groot-Israel….ik moet altijd een beetje glimlachen als ik deze benaming tegenkom.

http://tinyurl.com/3pe5r2a

Persoonlijk denk ik dat dit http://elderofziyon.blogspot.com/2011/05/video-92-year-old-arab-fondly-remembers.html soort van gevoelens/state of mind een groter gevaar voor het voortbestaan van het land Israel inhouden.
De haat werd en wordt met de paplepel ingegoten.

Laten we vooral ook de historische feiten niet vergeten:

http://www.youtube.com/watch?v=ijS8mFP4I1A&feature=player_embedded

Interview met de Irakese schrijver Najem Wali:

http://tinyurl.com/3ndksvw

op 22 05 2011 at 10:50 schreef Charles de Gaulle:

@ Jabir.Een Weense nationaal socialistische operette? Dat is voor mij een nieuwe !Tijdens het ontstaan van de Weense operette’s bestond er helegaar geen nationaal socialisme.Of joden daar blij van worden is mi. niet zo interessant, interessanter is dat zeer velen het wél mooi vinden.Ongetwijfeld zijn er ook bewerkingen van Nederlandse volksliedjes, maar om nou te zeggen dat zoiets schuurt, mij niet in elk geval.

op 22 05 2011 at 11:10 schreef pimmetje:

Peter Breedveld is GEEN antisemiet, laat al staan zelfs de grootste! Hopelijk gaat hij nu gauw iets schrijven over de Braziliaanse feministe Dora Vivacqua alias Luz del Fuego. Dat lijkt me een stuk leuker dan dat gezeur over domrechts, een soort natuurramp waar geen verdediging tegen mogelijk is.

op 22 05 2011 at 11:32 schreef Jabir:

@Roots

Wat mij betreft wordt Jeruzalem nooit meer teruggegeven en de Golan ook niet. Ik vind dat die eerlijk gewonnen zijn en verder de tiefus. Ik woonde nog in de Joodse wijk van oud Jeruzalem, weet hoe die onder Jordaans bewind volkomen verwoest werd. Die werd na 1967 prachtig herbouwd en het gaat er niet van komen dat die ooit weer weggegeven gaat worden. Daarbij reken ik overigens niet wat er vlug bijgebouwd werd in Oost Jeruzalem, dus wat ik wil houden van Jeruzalem ligt binnen oude stadsgrenzen. Overigens was Fatah er al mee akkoord, dat Jeruzalem in Israëlische handen zou blijven, dus dat is verder geen punt. Druzen zijn verder pro Israel, er zitten overigens ook veel Nederlandse Joden in de Golan, dus die houden we ook. Ik claim overigens op geen enkele wijze dat die standpunten “redelijk” zouden zijn. Kom maar halen, zou ik zeggen.

Dus ik ben ook niet voor de 1967 grenzen. Maar daar is de PVV niet voor nodig en “Likoed Nederland” al helemaal niet, ik zie extreme bewegingen als contraproductief in het bereiken van dat doel. Zeker als je Obama aan je kant wil houden en dat is de enige medestander die er nog is op het wereldtoneel. “Olifant in de porceleinkast” rings a bell?

Laten we je vrije associaties bij het (bijbelse) begrip Groot-Israel אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל afgaan:

Je wilt met dat eerste plaatje op demagogische wijze een associatief beeld tegenover een argument zetten, zonder dat er een werkelijke relatie tussen die twee is? Jeetje zeg, 400 miljoen Arabieren. Behalve dat daar helemaal geen militaire dreiging van uitgaat. Dertig jaar geleden kon je misschien nog wel met droge ogen volhouden dat als je de westbank verliest, dat je Israel dan heel makkelijk in tweeën kan snijden, maar zo zit het daar dus niet meer in elkaar. Want er komt geen dreiging vanuit Jordanië. En die gaat er ook niet komen.

Tegenover je interview met een oude Arabier die met genoegen terugdenkt aan het uitmoorden van Joden zijn natuurlijk makkelijk andere beelden te zetten, uit de andere hoek. beide partijen hebben inderdaad nogal wat op de kerfstok. Bijvoorbeeld Kibbutz Yiftah, waar ik werkte:

The village was established on 18 August 1948 by demobilised Palmach soldiers who were members of the Yiftach Brigade, after which the kibbutz is named – whereas the Yiftach Brigade is named after the judge Yiftach from the Bible (Book of Judges, chapter 11 and 12). It was built on top of the former Lebanese Shi’a village formerly known as Qadas. Qadas was occupied by Israeli forces during Operation Yiftach on 28 May 1948. Defended by the Arab Liberation Army and the Lebanese army, its inhabitants fled under the influence of the fall of, or exodus from, neighbouring towns.

Moet je een “oude Arabier” daar eens over interviewen. Elke ruïne heeft weer een ander fijn verhaal te vertellen.

Ik geloof dat je volgende linkje gaat over de Balfour declaration ofzo? Als je kijkt naar waar we in Israel “recht” op hebben, beslaat dat trouwens een nog groter stuk land en er zijn nogal wat nieuwe kaarten getekend in de tussentijd. Ik probeer pragmatisch in het heden te staan.

Ik snapte het belang van een random Irakese schrijver niet in deze context. Zou je me het belang daarvan uit kunnen leggen voor ik de moeite neem die link aan te klikken?

op 22 05 2011 at 12:06 schreef Jabir:

@ Charles de Gaulle 22 05 2011 at 10:50

De stuitende kleinburgerlijkheid van de operette heeft wel degelijk een relatie met een “Völkische” geestesstaat, een bepaalde benauwdheid gepaard aan een opgezwollen koperen vettigheid, die wel degelijk met nazisme te associëren is. Niet zo erg als Wagner natuurlijk, maar niettemin. In Israel zouden de zalen er niet bepaald van vollopen. Los daarvan ging het me in dit geval nog niet eens om de Godwin, hoewel ik die vanzelfsprekend plaats als het maar even kan. En dat kan natuurlijk, als je ziet hoe iedereen mongolisch mee zit te klappen. Ik zal me van de term ‘klapvee’ onthouden om geen SP’ers onnodig te kwetsen, maar ehh….

Toch was het me daar niet om te doen. Toen ik dat filmpje zag, viel me vooral op hoe weinig er van de oorspronkelijke geest van een melodie overblijft als een of andere Limburger daar met zijn vettige koperwerk overheen gaat. Net als bij de Israel “opvattingen” van de PVV, of Likoed Nederland.

op 22 05 2011 at 12:10 schreef Roots:

jabir
Deze Irakese schrijver laat een iets ander geluid horen over het israelische/palestijnse vraagstuk dan de gem. arabier.
Jammergenoeg wordt hij hiervoor, surprise surprise, door bep. groep met de dood bedreigd.

op 22 05 2011 at 12:24 schreef Jabir:

@Roots

En hoe is dat een onderbouwing van de “Groot Israel” gedachte? Dat Arabiriers slecht zijn en Israel daarom meer land mag hebben? Ik zie het verband nog steeds niet.

op 22 05 2011 at 13:02 schreef Charles de Gaulle:

@Jabir. We verschillen van mening over de “kleinburgerlijkheid” of de “Völkische” geestesstaat van de operette.Naar mijn idee zitten er pareltjes van ongekende schoonheid bij.Net zo goed als bagger natuurlijk.Wat betreft de opvatting van de PVV of Likoed Nederland zou ik willen opmerken dat ik me daar niet blind op wil staren, gezien mijn leeftijd sta ik wel volledig achter DIT verhaal op http://www.artikel7.nu/?p=58959 zo heb ik het op school nl. ook geleerd.
Ik ben zeer benieuwd naar uw mening daarover.

op 22 05 2011 at 13:13 schreef MNb:

@Jabir: probeer Jon Lord’s intro van You Fool no One (versie Made in Europe) dan ook maar niet.
Ken je het Tweede Pianotrio van Sjostakovitsj? Daarin wordt yiddishkeit verbonden met apocalyptische toestanden; eveneens gruwelijk om te horen, maar dan op een heel andere manier.

“Ongetwijfeld zijn er ook bewerkingen van Nederlandse volksliedjes”
Vroeger op Hilversum 4 – eveneens vroeger de klassieke zender – was er wekelijks een programma genaamd Onder de Groene Linde, geheel gewijd aan Nederlandse volksliedjes. Slaapverwekkend en volstrekt niet interessant genoeg om bewerkingen van te maken.
Dat zeer velen André Rieux mooi vinden zegt niet zoveel. Zeer velen vonden ook Denny Christian’s Marsipulami mooi.

@Roots: fijn voor hen dat Palestijnen in Israel het beter hebben dan Palestijnen erbuiten. En dan? Zoek je ook even op hoe het de Negev-bedoeienen in Israel vergaat? Nee? Komt niet zo goed uit, wel?

http://en.wikipedia.org/wiki/Negev_Bedouin

op 22 05 2011 at 13:34 schreef Hans Langbroek:

Wel een leuk stukje over niet willen moeten wat een ander vindt dat je zou moeten.

http://hoeiboei.blogspot.com/2011/05/olifantenpad.html

op 22 05 2011 at 14:12 schreef Frank:

Tsja, je vraagt er natuurlijk ook zelf wel een beetje om, door een door Schlijper vereeuwigde taxichauffeur in bescherming te nemen, met het volledig verzonnen leugenverhaal dat Schlijper liep te zuigen. En de vele rants aan het adres van mevrouw Blik niet te vergeten. Ook een mongool als Renkema kan het een enkele keer bij het rechte eind hebben.

op 22 05 2011 at 14:28 schreef johan eldert:

@charles

Wat ik me echter wel terdege besef is dat weliswaar niet alle moslims terrorist zijn, maar de meeste terroristen zijn wel moslim.

Auwwww wat een drogredenering eerste klas. Heerlijk omdraaiingen. Je vroeg om een alternatief. Ik stel voor: zelf eens wat beter nadenken en je zelf eens beter op de hoogte laten stellen.

En voor jouw info: De meeste terroristen, waarbij ik de definitie van het antidienst neem, zijn geen moslims. LOL. De meeste terroristen in Nederland zijn namelijk….autochtoon. Die vind je in de extreemrechtse of extreemlinkse hoek.

op 22 05 2011 at 14:29 schreef Peter:

Ik vraag er zelf om voor ‘grootste antisemiet van Nederland’ te worden uitgemaakt door kritiek te hebben op Thomas Schlijper en Laurence Blik.

Dank voor dit interessante kijkje in je verknipte geest, Frank.

op 22 05 2011 at 14:31 schreef MNb:

Zoals een vrouw in minirok vraagt om verkrachting, bedoel je?

Jabir heeft gelijk met zijn nuchtere houding. Wilders en apocalyptische christenen zijn idealisten in de oorspronkelijke betekenis van het woord. Ze stellen hun ideeën hoger dan de praktijk. Ze zien Israel als een vehikel om hun idealistische politiek na te streven en zullen het land zonder bedenkingen opofferen als ze denken dat dat beter uitkomt.
Voor met name Wilders is niet het voortbestaan en de veiligheid van Israel van belang, maar zijn eeuwigdurende strijd tegen de Islam. Hij lijkt daarmee op Paus Gregorius IX, die woedend werd toen Keizer Frederik II Jeruzalem herkreeg middels onderhandelingen, in plaats van het afslachten van zoveel mogelijk moslims.
Israel dient nog meer op zijn hoede te zijn voor zelfverklaarde filosemieten.

op 22 05 2011 at 14:45 schreef Jabir:

@Charles de Gaulle

-1 voor mij voor het noemen van Johan in plaats van Richard Strauss, die zelfs nog ergere hoempa bagger componeerde:

“An example of the latter was the composer Richard Strauss, exonerated in his denazification trial as innocent of any ties to the Nazi State, yet condemned by Thomas Mann after the war as a ‘Hitlerian composer’. Proud of his lack of involvement in politics, he asserted that “they can all turn their backs on me. I just sit here in Garmisch [his home in Germany] and compose, everything else is irrelevant to me”

Als je het verhaal onder die link op school leerde, ken je een soort uitverkorenheid en uitzonderingspositie toe aan Joden, waar ik me in ieder geval onprettig bij voel. Eva legde hierboven nog het best uit waarom filosemitisme evengoed antisemitisch is. Het strookt ook niet met de zionistische wens om een ‘nation among nations’ te zijn. Ik vind ook niet dat Israel bijzondere rechten aan de bijbel kan ontlenen, zoals in jouw verhaal. Die Joodse staat had wat mij betreft ook ergens anders mogen staan, maar nu hij er is lijkt het me ook zinloos om die weer te gaan verplaatsen, kwa mosterd na de maaltijd.

@MnB

Dit zou al wat meer in de richting komen: http://www.youtube.com/watch?v=DkmFgQ9fM94

Niet dat ik daar nou kapot van ben. Trouwens, Shjostakovitsj maakte die melodieën expres heel schril, omdat hij van Stalin verplichte nummers moest componeren, die dan de ‘overwinning van de revolutie’ oid moesten uitdragen. Die schrilheid was in dat geval bedoeld en eigenlijk heel verdrietig, terwijl die bij de volksduitse componisten onbedoeld zo waren. Dan is het nog verdrietiger. Wat de Joodse connectie is zou ik niet weten?

op 22 05 2011 at 14:51 schreef Peter:

Ik heb in mijn tekst de volgende zin toegevoegd:

PVV-ideoloog Martin Bosma verloot zelfs exemplaren van zijn boek onder de lezers van Het Vrije Volk en een soortgelijke site, Artikel7.

Belangrijk argument voor mijn stelling dat Wilders deze sites gebruikt en dus mede-verantwoordelijk is voor de pogingen tot beschadiging van personen door de makers van die sites.

op 22 05 2011 at 15:12 schreef Pyt van der Galiën:

@Jabir

Voor zover mij bekend componeerde Richard Strauss geen operette’s (wel opera’s) of “hoempa bagger”. Hij was ook niet verwant aan de Weense Straussen.

Wél was hij een volstrekte opportunist die er geen been in zag met de nazi’s te collaboreren en zich daar volgens mij ook nooit een seconde schuldig over heeft gevoeld. Groot componist, minderwaardig mens.

@Peter

Ik meen me te herinneren dat sommige PVV-fractieleden in het verleden voor Artikel 7 schreven. De PVV heeft altijd nauwe banden met zowel HVV als Artikel 7 gehad.

op 22 05 2011 at 15:16 schreef dick jansen:

@ Peter
Op alle opiniesites worden mensen tot de grond afgebrand, beledigd, verwensd en indirect bedreigd. Om mij te beperken tot deze site, ik lees wel eens reacties waarvan ik denk, als ik hier de baas zou zijn…
Netjes is het niet maar het zal de tijdgeest wel zijn.

op 22 05 2011 at 15:23 schreef Peter:

Wat een luie jij-bak, Dick Jansen. En wat een pover onderscheidingsvermogen heb jij, dat je beschuldigingen als ‘De Grootste Antisemiet van Nederland’ en ‘Wil de Holocaust overdoen’ op één lijn stelt met de pittige manier waarop hier mensen worden gegrild.

Wat heb je je ethische huishouding dan slecht op orde.

Pyt, dat wist ik niet. Zal ik in een verloren uurtje eens uitzoeken.

op 22 05 2011 at 15:25 schreef MNb:

“Shjostakovitsj maakte die melodieën expres heel schril”
Klopt, maar niet omdat dat van Stalin moest. Zijn officiële muziek is eveneens verschrikkelijke hoempapamuziek. Als je naar het Tweede Piano Trio luistert zul je de Klezmer thema’s vast wel herkennen. De schrilheid, veroorzaakt door het arrangement vol dissonanten, verwijst enerzijds naar het onfortuinlijke joodse lot in Oost-Europa. Het stuk is dan ook geschreven in 1944. Anderzijds is het een memoriam voor zijn vriend Ivan Sollertinsky:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Sollertinsky

op 22 05 2011 at 15:36 schreef dick jansen:

@ Peter
Niks luie jij-bak. Ik constateer slechts en geef geen waarde-oordeel. Als jij hysterische scheldpartijen en iemand dood wensen rangschikt onder “pittige manier waarop hier mensen worden gegrilld” is dat je goed recht. Maar ga mij dan niet betichten van een slecht op orde zijnde ethische huishouding.

op 22 05 2011 at 15:39 schreef Peter:

Op welke hysterische scheldpartijen doel je, Dick? Wie is hier doodgewenst en door wie?

op 22 05 2011 at 15:47 schreef MNb:

In zekere zin vraag je er wel om, PB. En je moet vooral doorgaan met er om vragen, want het is de enige manier om het onfatsoen van de Renkema’s en de twijfelachtige ethiek van de Dick Jansen’s bloot te leggen.
Hoe vaak hebben Jabir, ik ea het al niet geschreven: genadeloos aan de schandpaal met die lui en hopen dat de verstandige mensen inzien waarmee we te maken hebben.
Het is juist de makke van Dick Jansen dat hij geen waardeoordeel geeft. Deze tijd vraagt er sterker om dan sinds decennia het geval is geweest.

op 22 05 2011 at 15:59 schreef dick jansen:

@ Peter
Ik zou bijna vragen: lees jij de commentaren niet?
Maar ik vraag verschoning om geen namen te noemen. Dat lokt weer discussies uit, en ik heb me voorgenomen met zekere lieden niet meer in discussie te gaan. Ik acht je intelligent genoeg om te weten op wie ik doel.
Jammer van dit “betere” weblog.

op 22 05 2011 at 16:11 schreef Jabir:

@MNb

Dat wist ik niet? Ik ga zugleich een mooie uitvoering opzoeken.

@Pyt

Heheh niet dat dat nazi classicisme zo mooi is… Ik moet met name aan de “Olympische Hymne” denken, door Strauss geschreven ten behoeve van de Olympische spelen van 1936. Fabelhaft! Und gar kein Nazi-humpa. Wie kommst du dabei?

http://www.youtube.com/watch?v=14VllN5h9xw

Maar het is waar, de invloed is eerder wagneriaans. Ik vind het evengoed niet om aan te horen in ieder geval, dat hysterische. Mijn zusje (dramatisch sopraan) vindt dat ook, maar zalig om te doen. Ze droomt van een Brunhilde rol (argh).

Geef mij maar de Vexations van Satie ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=dBhjGIdL5cM

Satie loathed all kinds of “Germanic” music (so not only Richard Wagner’s, but also the music of Wagner’s German antipodes). He loathed even more the French contemporary composers emulating what he experienced as Wagner-like romanticism (e.g. Camille Saint-Saëns, César Franck,…). In this interpretation the Vexations would be Satie’s (ironic?) defiance. He could outdo music as lengthy and intense as e.g. Wagner’s Ring or Liszt’s Années de Pèlerinage, using only the limited (one would be tempted to say “minimalist”, but that would be an anachronism) resources that were compatible with his own views on the true nature of French music

op 22 05 2011 at 16:12 schreef Peter:

Ik lees niet alle reacties, ik scan ze wel op eventuele onbetamelijkheden, en ik ben geen doodswens of bedreiging tegengekomen.

Ik zie wel eens wat grof gescheld langskomen, ik laat heel veel reacties niet toe, stuur de auteurs ervan een waarschuwing, en naar mijn mening staat er tussen de reacties niets dat zelfs maar in de buurt komt van een beschuldiging van antisemitisme of Holocaustfantasieën, zoals we die op HVV lezen.

BEHALVE sommige reacties van anonieme Domrechtse sujetten, die Hassnae en mij bedreigen, belasteren en verrot schelden.

Het belangrijkste is dat de reacties op FN niet noodzakelijkerwijze mijn eigen mening weergeven. Ik ben het bijvoorbeeld niet eens met zinnen als “Jouw moslimhoertje gaat tegen de muur”, “Ik rij je kinderen kapot” en “Je bent een vieze vuile vette moslimproseliet.”

Ik ben zo ruimhartig dat ik hier op FN allerlei gevogelte een podium geef, dat levert niet altijd even fraaie literaire kleinoden op, en ik verdom het om dat door jou te laten misbruiken als ‘bewijs’ dat HVV niet zou verschillen van FN.

Dat is een smerige demagogische truuk van je Dick, en ik waarschuw je zoiets niet nog eens te flikken.

Het is al erg genoeg dat je je blijkbaar niet geroepen voelt de bagger op HVV te veroordelen, en in plaats daarvan mij in staat van beschuldiging stelt.

Vieze man die je bent.

op 22 05 2011 at 16:33 schreef berlitz:

Peter breedveld kan iedereen voor alles wat hij wil uitmaken.

Maar als er word gezegt dat hassnae geen moslim is moeten wij niet bepalen hoe anderen moeten geloven.

Waarom mag jij dan wel bepalen wie een nazi is, anderen moeten toch zelf bepalen wat ze zijn?

op 22 05 2011 at 16:43 schreef Charles de Gaulle:

@Jabir.Waarschijnlijk heeft u het stuk dan toch wat selectief gelezen, er wordt inderdaad gerefereerd aan de uitverkorenheid en de uitzonderingspositie van de joden, maar dat speelt een ondergeschikte rol, voor mij persoonlijk zou dat helemaal geen rol mogen of moeten spelen.

op 22 05 2011 at 17:05 schreef Pyt van der Galiën:

@Jabir

Smaken verschillen, uiteraard (om eens een open deur in te trappen). Van Strauss’ latere werk ben ik ook niet zo’n fan (om over de rotzooi die hij tijdens de nazi-periode componeerde maar te zwijgen) en zijn opera’s zijn een “acquired taste” (net zoiets als jenever:P).

@Peter

Ik vond met googelen dit: http://www.nrc.nl/nieuws/2010/11/11/fittie-in-rechts-medialand-geenstijl-vs-artikel7/

Was vorig jaar een relletje, nadat Pownews(!) onthulde dat o.a. Richard de Mos en enkele anderen regelmatig op Artikel 7 publiceerden. Aangezien Art. 7 Tofik Dibi en Femke Halsema had doodgewenst, was dat natuurlijk niet zo’n beste beurt voor de PVV. Naar ik meen mogen PVV-fractieleden sindsdien niet langer medewerking verlenen aan Artikel 7 (al kan mijn geheugen me wat dat betreft in de steek laten).

Klik op de link in het artikel zelf voor een woeste tirade van Martien Pennings (opperhoofd van Art. 7) tegen Pownews.

op 22 05 2011 at 17:22 schreef Jabir:

@Charles de Gaulle

Sorry hoor, maar de tekst is ervan vergeven. Vanaf de eerste tussenkop is het al raak. Maar gelukkig dat je het daar ook niet mee eens bent. Verder is het een soort eenzijdige opsomming van historische feitjes, die niet relevant zijn voor wat voor positiebepaling dan ook in 2011.

Wat moet ik nou met zulk soort revanchisme? Als je naar het Joodse land ten tijde van de tweede Aliyah kijkt, zouden we in feite historisch ook nog aanspraak kunnen maken op nog een forse hap van Jordanië, Libanon en Syrië, dat land hadden we zelfs officieel gekocht. Maar ik ga uit van de status quo nu en niet van de bijbel, of wat had kunnen zijn.

op 22 05 2011 at 18:03 schreef dick jansen:

@ Peter
Mag ik weten waar mijn stelling staat, dat HVV niet verschilt van FN? Ik heb mij beperkt tot dit weblog en geen vergelijking getrokken. Dus niks demagogische truc.
Bedreigingen als door jou aangehaald zijn inderdaad beneden ieder peil.
Je laatste zin duid ik je niet euvel ;-)

op 22 05 2011 at 18:04 schreef Peter:

Holy shit, Pyt, dat is echt helemaal aan me voorbij gegaan! Ik wist ook niet dat Pennings achter die site zit.

Fantastische passage, dit:

ik kan je verzekeren dat in dat essay de stelling niet luidt “dat moslims achter de Holocaust zitten”. Dat is gemakzuchtige lasterpraat die jij brengt op de toon van de moreel verontruste kleinburger. Een van de stellingen in het essay luidt wél dat de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Husseini, de essentie van de islam heel goed begrepen had en misschien de beslissende stoot heeft gegeven om Hitler daadwerkelijk tot de Endlösung te doen overgaan.

Ja precies, dat moslims achter de Holocaust zitten, dus. Ik heb dat vaker met vertegenwoordigers van Domrechts, de indruk dat ze zelf niet beseffen wat ze nou eigenlijk allemaal uitkramen.

Mooi werk hoor, van PowNews. Dat Pennings beweert dat moslims achter de Holocaust zitten, heeft Weessie natuurlijk wel van mij, zoals de Roze Khmer zich vaak door mij laat ‘inspireren’:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/rioolrechts.html

op 22 05 2011 at 18:10 schreef Peter:

Ga nou geen spelletjes spelen alsjeblieft, Dick. Jouw reactie op mijn klacht over de uitzinnige verdachtmakingen van HVV is een jij-bak: op FN worden mensen ook uitgescholden en doodgewenst. Ergo, ik heb HVV niks te verwijten.

De enige doodswensen die op Frontaal Naakt staan, zijn aan mij gericht.

op 22 05 2011 at 18:13 schreef De Zienert (IP-nummer 83.83.4.138):

Zoo mannetje,dus meneertje is tegenwoordig moslim!
Vandaar. Nu vallen alle steentjes op z’n plek.

Voor figuren als jij kan ik niet wachten tot de burgeroorlog uitbreekt,wetende dat je dan als één van de eerste verantwoordelijken voor het gerecht zult worden gesleept om vervolgens tot de doodstraf te worden veroordeelt. Ik kom dan zeker naar je executie kijken! ;-)

op 22 05 2011 at 18:18 schreef Peter:

Je kunt zeggen van Domrechts wat je wilt, maar ze laten nóóit na mijn punt te illustreren. Bedankt, Zienert!

op 22 05 2011 at 18:29 schreef Ruud Harmsen:

> Braziliaanse feministe Dora Vivacqua
> alias Luz del Fuego

Moet dat dan niet eerder Luz do Fogo wezen? Want dat andere is Spaans. Maar goed, dat spreken ze ook, hier en daar in America Latina.

op 22 05 2011 at 18:31 schreef dick jansen:

@ Peter
Spelletjes spelen is een voorrecht dat is voorbehouden aan mijn kleinkinderen.
Lees even de draad Tsunami en dan het commentaar op 19 02 2011 om 22:50. Duidelijk?

op 22 05 2011 at 18:32 schreef Ruud Harmsen:

Peter B.:
> Je kunt zeggen van Domrechts wat je wilt,
> maar ze laten nóóit na mijn punt te
> illustreren. Bedankt, Zienert!

Dat is inderdaad een van de dingen die ik geleerd heb op internet, dat er veel meer domme mensen zijn dan ik dacht. Of zijn ze alleen luidruchtiger, is dat het?
En inderdaad meestal wel slim genoeg om te kunnen laten zien hoe dom ze zijn.

op 22 05 2011 at 18:32 schreef Peter:

Ruud Harmsen, wat ben jij voor man? Eerst over die medeklinkers in Hassnae’s naam, nu dit. Als je het per se weten wilt: Dora Vivacqua heeft als pseudoniem gekozen de merknaam van een Argentijnse lip-stick.

op 22 05 2011 at 19:16 schreef hans:

Peter Breedveld is geen antisemiet. Daar is die te dom voor. Peter behoort tot een van de vele ordinaire wereldvreemde narcistische types in deze wereld. Gewoon een oninteressante man die is blijven hangen en weinig levenservaring heeft.

Ik zou bijna zeggen dat Peter een grote beurt nodig heeft. Maar wie geeft hem dat? Dat is het essentiele probleem voor Peter. De rest is bijzaak.

op 22 05 2011 at 19:17 schreef jacobus:

Moslim betekent: een aan God onderworpen leven.

1. Dat zouden meer mensen moeten doen.
2. Peter Breedveld is geen moslim dus.

op 22 05 2011 at 19:20 schreef John:

Zeg Peter.Je bent een linkse hond. En meer niet.
Dom rechts of gewoon rechts. Je komt ze heus nog wel een keertje tegen.
Hoop dat je dan nog een grote bek hebt..
Vergeet niet dat de ellende van dit land komt door jaren zogenaamd leiderschap van linkse opvreters. En meelopers zoals jij.

op 22 05 2011 at 19:25 schreef Peter:

Wat is dit? Heeft GeenStijl weer een itempje of zo?

op 22 05 2011 at 19:28 schreef Jabir:

@Hans

Hoeveel intelligentie is er nodig om ook een goede antisemiet te worden, schat jij zo in?

op 22 05 2011 at 19:31 schreef jacobus:

@hans

Daar is HIJ te dom voor en niet die,
wie geeft hem DIE beurt en niet dat,

niet zo slim he

op 22 05 2011 at 19:35 schreef Frans Weerts:

On topic: veel spijkers geslagen op evenzovele koppen

op 22 05 2011 at 19:39 schreef Bakito:

@de Zienert
Iemand executeren vanwege zijn mening? En dat uit de mond van een PVV-er? Huh?

op 22 05 2011 at 19:47 schreef Herman:

De pot verwijt de ketel dat tie zwart ziet en meer is er volgens mij niet aan de hand.
Toen ik alweer bijna dertig jaar geleden na een verblijf van 8 maanden als VN-militair terugkeerde uit Libanon had ik mij verdiept in de Koran. 8 Maanden in Hezbollahgebied en de gebeurtenissen die ik hen meegemaakt hadden me nieuwsgierig gemaakt.
Terug in Nederland was het onmogelijk om over de Islam te praten of je werd gelijk als Nazi gekwalificeerd. En dat is toch wel zuur als je je leven hebt gewaagd om de vrede helpen te bewaren.
Op moment is balans meer in evenwicht maar in plaats van discussies ontstaan er demoniseringswedstrijden en erger.

op 22 05 2011 at 19:59 schreef Max:

op 22 05 2011 at 18:13 schreef De Zienert

Peter….aanklacht indienen tegen deze figuur!
Reaktie van dat heerschap gaat ver over de grens.

op 22 05 2011 at 20:15 schreef Jabir:

Jezus Herman, dan heb je als VN waarnemer toch wel een beetje je ogen in je hol gehad. Sabra en Shatila zeggen je niets? De christelijke falangisten waren in jouw beleving geen probleem? Als iets met de islam je conclusie was, dan lieg je dat je er zat, of dan spoor je niet:

Toen Israël in 1982 opnieuw Libanon binnenviel en daarmee de resolutie van de Veiligheidsraad schond, werd UNIFIL de facto militair buiten spel gezet. Gedurende de Israëlische bezetting kon de VN slechts zorgen voor de lokale bevolking. Pas bij de volledige terugtrekking van Israël in 2000 kon UNIFIL zijn militaire taken opnieuw opnemen.

op 22 05 2011 at 20:17 schreef Pyt van der Galiën:

Het Vrije Volk linkt naar dit artikel, vandaar dat de proleten FN weer hebben gevonden. En dit: http://loorschrijft.web-log.nl/verwondering_is_het_begin/staat_er_echt/

Aardig om te zien dat het domrechtse gespuis alle vooroordelen weer eens bevestigt.

op 22 05 2011 at 20:24 schreef Peter:

Inderdaad. Er staat niet één antisemitische opmerking in dat lijstje, alleen anti-LaurenceBlikopmerkingen. Maar Laurence Blik verbeeldt zich kennelijk de verpersoonlijking van het jodendom te zijn, waardoor een hatelijke opmerking over haar een hatelijke opmerking over alle joden wordt.

Blik moet niet zo schijnheilig leuren met haar beschuldigingen, gezien de bagger die ze op haar eigen site heeft staan:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/jew-watch.html

op 22 05 2011 at 20:39 schreef Ruud Harmsen:

> op 22 05 2011 at 18:32 schreef Peter:

een voor mij onbegrijpelijke reactie. Irriteer ik je? Was helemaal niet mijn bedoeling. Begrijp ook niet waarom. Kom kennelijk verkeerd over. Het zij zo.

Laat verder maar dan.

op 22 05 2011 at 20:57 schreef Misantroop:

Ze heeft geeneens een eigen site. Ze heeft een web-log.nl of whatever. Gewoon een gratis kotsbak. Dat soort types zijn nog marginaler dan het vrije volk. Damn, ik wou dat ik die blogspot van die dyslectische PVV’er had bewaard, die was te mooi.

Dit is ook een goudmijntje trouwens. http://twitter.com/#!/Fulco74

(volgens mij heb ik hem al een keer gelinkt, maar blijft mooi. Bevestigd alle vooroordelen.)

op 22 05 2011 at 20:59 schreef Ruud Harmsen:

> Als je het per se weten wilt: Dora Vivacqua
> heeft als pseudoniem gekozen de merknaam
> van een Argentijnse lip-stick.

Inderdaad, blijkt in Wikipedia te staan. Had ik zelf moeten nazoeken, sorry dat ik iets durfde te vragen. Ik had nog nooit van haar gehoord, dom, dom, dom.

http://pt.wikipedia.org/wiki/Luz_del_Fuego
===
Posteriormente por sugestão do amigo e palhaço Cascudo, mudaria o nome para Luz del Fuego, nome de um batom argentino recém-lançado no mercado. Ele acreditava que o nome em espanhol atrairia o público.
/===

Blijkt gelukt dus, het Spaanse pseudoniem van de Braziliaanse trekt zelfs in 2011 nog de aandacht, althans van mij.

op 22 05 2011 at 21:53 schreef Jabir:

Ik vind het wel wat hebben, zo af en toe een lading “Kanonenfleisch” van het Vrije Volk. Keep up the good work, jonges.

op 22 05 2011 at 22:00 schreef You On A Gin:

MNb, ik geloof dat jij een goed stel oortjes aan je hoofd hebt zitten!

Kunnen we het er over eens zijn dat socialisme/communisme nog 100x achterbakser, kwalijker en gevaarlijker is dat een PVV aanhang ooit zou kunnen worden? Zo nee, waarom niet?

op 22 05 2011 at 23:09 schreef Charles de Gaulle:

@Jabir.U zou het artikel ook in de juiste context moeten lezen, het is geschreven in 1974, dus na de oorlog in 1973, maar alleen relevant tot 1974.
Daarna is er nog ontzettend veel gebeurd, maar velen kennen de feiten zoals ze hier worden weergegeven niet en kwaken zomaar een ander na (Daar bedoel ik u natuurlijk niet mee, maar dat begrijpt u zelf ook wel neem ik aan.)
Velen spreken bv. nog steeds over de “bezette gebieden” zonder zich te realiseren dat dit gebied tot die tijd bezet werd door Jordanië.
Zulk soort dingen maken nogal een verschil.

op 22 05 2011 at 23:52 schreef proisr:

Rustig afwachten tot Turkye lid wordt van EU,dan laat de islam hun ware aard zien aan de ongelovigen.

op 22 05 2011 at 23:53 schreef You On A Gin:

“De grootste antisemiet van Nederland”
Het schreeuwt eigenlijk om een jingle.
Ik word zo vrolijk van deze site. Elke keer dat het woord “theeracist” langskomt in mijn bookmarks lig ik nog steeds dubbel. Taalverrijking.

op 23 05 2011 at 07:41 schreef Jabir:

Nou Charles de Gaulle, ik geloof niet dat de formele status van ‘bezet gebied’ verandert omdat het daarvoor ook ‘bezet gebied’ was. Het is een irrelevant en gedateerd, eenzijdig verhaal dat blijkbaar sympathiek staat tegenover het revisionistisch zionisme. Ik vond het echt een verspilling van mijn tijd dat ik de moeite ging nemen je propaganda nog te gaan lezen ook. En wat een verschrikkelijke website.

op 23 05 2011 at 09:40 schreef Roots:

Voorafgaand aan het bloedbad in Sabra en Shatila vond de moord plaats op de toenmalige net verkozen Libanese christelijke president Bashir Gemayel in Dayr-Salib die net een toespraak gehouden had waarin hij ervoor pleitte dat de christelijke bevolking van Libanon niet zou wijken voor islamitische overheersing.

op 23 05 2011 at 09:56 schreef fietsband:

En de beschuldiging van antisemitisme heeft precies wat voor gevolgen?

op 23 05 2011 at 10:09 schreef babs:

CDG,
Je hebt hierboven tussen neus en lippen door twee mensen antisemiet genoemd. Van beide weet ik dat ze pro-Palestijns zijn en dat ze daarin naar mijn mening wat overdrijven. Zou kunnen dat ze ergens een grens overschreden hebben, maar dat heb ik dan gemist. Wat maakt Van Agt en Duisenberg precies tot antisemiet?

(Echt erg trouwens, zoals dick jansen hier met de dood is bedreigd. ‘Ga es deaud’, is er door iemand gezegd tegen hem.)

op 23 05 2011 at 10:33 schreef Jabir:

Wat wil je daarmee zeggen roots? Dat er daar niet door christenen een massamoord op islamieten werd gepleegd? Dat de hatespeech van Gemayel als gevolg waarvan hij (helaas) vermoord werd opweegt tegen al die islamitische doden in Sabra en Shatila?

De aanleiding van Kristallnacht was dat een Joodse student een Duitse diplomaat doodschoot. Just curious, vind je dat ook een goede aanleiding en morele rechtvaardiging voor de Kristallnacht? Maakt het Sharon minder een oorlogsmisdadiger, of de UNIFIL ineens geen “quantite negligable” in dat hele verhaal?

Een achterlijkere reactie is bijna niet denkbaar, roots. je kan het best eens oneens zijn met elkaar, maar dit is gewoon niet normaal.

op 23 05 2011 at 10:42 schreef Jabir:

Overigens is de bevolking van Libanon niet christelijk, maar gemengd christelijk, islamitisch, wat druzen en andere sektes. Tot en met de zestiger jaren waren er maar twee samenlevingen op de wereld met een ‘verzuilde’ samenleving, dat waren Nederland en Libanon. Maar daar hadden ze dan weer niet ons overlegmodel, dus daar komt dan burgeroorlog van.

op 23 05 2011 at 10:47 schreef Sandro:

Schrikbarende reacties van zogenaamd rechts weer eens. Gezien het feit dat ik als PVV-er stemmer ook als rechts weggezet wordt schaam ik mij voor bepaalde reacties die hier gegeven worden.
Overigens vind ik dat zogenaamd links zich ook moet schamen voor reacties van met name Berkman……dat dan weer wel.

Ik, als PVV-stemmer en mens, neem afstand van de reacties die mensen wegzetten als nazi enz.ook van mensen die anderen doodwensen of vergelijken met een hond enz. Of dat nu van links of rechts komt zal me worst wezen.

op 23 05 2011 at 11:30 schreef Doc:

“worden van antisemitisme beschuldigd omdat je daarmee zo makkelijk je critici in diskrediet kunt brengen”

Ik dacht dat antisemiet zo langzamerhand een soort geuzennaam was geworden. Betekent antisemiet tegenwoordig niet slechts nog dat je het oneens bent met de Israelische politiek? Je zou het op een t-shirt kunnen dragen. Is er al een bruikbare afko voor? As.? Daar kan dan leuk de As. van het Kwaad van worden gemaakt.

op 23 05 2011 at 12:13 schreef Niek Holtz@ppel:

Doc,

Antisemiet betekent in HVV en Loor kringen vooral dat je het niet eens met bent de uiterst rechterflank van de Israëlische politiek. Als je voor de lijn van Kadima, de Arbeiderspartij, Shinui of Ratz bent, ben je al antisemiet.

op 23 05 2011 at 12:20 schreef MNb:

Wel, Sandro, netjes dat je afstand neemt van je ethisch minder bedeelde geestverwanten, maar je bent een idioot als je je voor hen gaat schamen. Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen daden en uitspraken. Die zijn af en toe al erg genoeg.

op 23 05 2011 at 13:16 schreef Roots:

@jabir

Nergens spreek ik van een ‘goede aanleiding’
dat maak jij er van.

Het bloedbad is een onderdeel van de geweldspiraal
in deze landen.
Een gewelds-spiraal gevoed door het wederzijdse collectieve pijnlichaam.
Pijn, angst, verdriet.

op 23 05 2011 at 13:32 schreef Sandro:

MNb, je begon goed maar het einde is weer typisch…

op 23 05 2011 at 13:44 schreef Sasha Berkman:

Sandro, je mag je niet kunnen vinden in de toon van postings, maar ik verdedig geen organisatie met 1 leider, die een NSB meeuw in haar logo voert, die NSB vlaggen in de gebouwen van de 2e kamer ophangt en die over moslims spreekt op een manier die sterk aan Hitler doet denken als hij het over joden had.
Ik heb gewoon meer met allochtonen dan met PVV’ers, PVV’ers vind ik ronduit minderwaardige wezens met het historisch bewustzijn van een strontvlieg.

op 23 05 2011 at 14:10 schreef Sasha Berkman:

babs: lager dan die dick kun je als mens niet zakken. Wat een onwaarachtige hypocriet!

op 23 05 2011 at 14:12 schreef Bigpete:

Het is een meeuw, geen NSB meeuw.
Het is de Prinsenvlag niet de NSB vlag
Moslim zijn is een keuze, (etnisch) joods zijn niet.

Verder nog iets?

op 23 05 2011 at 14:18 schreef Sandro:

Berkman,

Speciaal voor jouw historische bewustzijn had ik binnen 1 minuut googlen de volgende racistische en fascistische bedrijven gevonden (want meeuw in hun logo):

http://www.demeeuw.com/over-de-meeuw/over-ons.html
http://www.demeeuw.nl/nl/

De eerste is een uiterst rechtse kantoorunit bouwer en verhuurder, de andere is een fascistoïde camping en jachthaven……je hoeft dus echt geen eikel te zijn om aan een boom te hangen.

De meeuw kent een traditie als vrijheidssymbool, zoals de duif een symbool is van vrede. Daarnaast roept de meeuw nationale gevoelens op, omdat hij in dit land aan zee veel voorkomt.
Voor een partij die vrijheid en nationalisme hoog in het vaandel heeft, is de meeuw een logisch gekozen symbool.

En verder bekijk je het maar Berkman, zelfingenomen (rand)figuurtje, bent mijn tijd absoluut niet waardig.

op 23 05 2011 at 14:32 schreef Jabir:

@roots

in je woordkeuze positioneerde je Gemayel als een soort martelaar van het christendom tegen de islam en vergat de massamoord op islamieten te vermelden. Dus dan is het een beetje bizar van je om dan nu ineens met een soort new age verhaal over “pijnlichamen” te komen.

op 23 05 2011 at 14:40 schreef Jabir:

@Bigpete

Het is een meeuw die dezelfde context en betekenis heeft als de NSB meeuw (een typisch nederlands gevoel van *kuch* vrijheid waar een politieke beweging zich op voorstaat zeg maar) en een vlag die alleen in fascistische kringen nog gebruikt wordt. Om de betekenis van een symbool te begrijpen, kan je dat niet als geïsoleerd van zijn omgeving zien. Binnen de Nederlandse samenleving nu zijn dat nou eenmaal traditionele NSB symbolen en vroeger werd dat weer anders begrepen. Het is niet anders.

op 23 05 2011 at 14:47 schreef Sasha Berkman:

Sandro: gaaap. Die meeuw is niet het enige dat de PVV tot een fascistische organisatie maakt. Ook de leugens van die stront-leider van jouw dat links verantwoordelijk is voor alle “multi-cul-ellende” en dat Hitler een socialist was bv is een kenmerk van het historisch revisionistische karakter van een fascistische organisatie.
Hebben die bedrijven ook NSB vlaggen in hun directiekamer hangen?

op 23 05 2011 at 14:48 schreef G!:

Ik, als PVV-stemmer en mens, neem afstand van de reacties die mensen wegzetten als nazi enz.
Waar het in de kern misgaat, is dat PVV’ers onethische ideeën tolereren en faciliteren als ze maatschappelijk draagvlak vermoeden. Misstanden binnen de eigen gelederen worden gewoon getolereerd.

op 23 05 2011 at 14:55 schreef G!:

Los van de fantastische betekenis van de meeuw – laten we het de meeuw zelf eens vragen – moet je wel het historisch besef van een pinda hebben om zo’n beest als logo te kiezen en vol te houden dat er geen sprake is van kwade opzet.

Of het is dus een fascistische bende òf van geschiedenis hebben ze bij de PVV waarschijnlijk net zoveel kaas gegeten als financiën. Wil je ons land dus echt snel naar de kloten hebben, met jezelf voorop, stem dan dus PVV.

op 23 05 2011 at 15:17 schreef Bigpete:

Kun je ook gewoon communiceren sasha? Zonder in onbetamelijkheden te vervallen? Of is dat te hoog gegrepen voor iemand met jouw “superiore” moraal….

op 23 05 2011 at 15:19 schreef Sasha Berkman:

“je hoeft dus echt geen eikel te zijn om aan een boom te hangen.” Leuke uitdrukking: Je hoeft dus geen swastika’s als symbool te hanteren om een fascist te zijn.

op 23 05 2011 at 15:27 schreef fietsband:

Jij maakt Loor uit voor nep-jodin omdat ze volgens de strikte regels van de orthodoxie niet joods is. Ok….

Gelijktijdig maak je je boos omdat domrechtsers van HVV Hassnea uitmaken voor nepmoslima omdat ze volgens de strikte regels van de orthodoxie geen goede, of helemaal geen, moslima is. Dat is dan weer niet in orde, dat is zelfs slecht.

Is dat hetzelfde als een grap maken dat iemand moet worden doodgeschoten en dan hoogst verontwaardigd reageren als er gegrapt wordt dat iemand moet worden doodgeschoten?

op 23 05 2011 at 15:43 schreef Sandro:

Berkman – misschien wel de Prinsenvlag…..
Overigens zie ik absoluut geen verschil tussen jouw reacties en die van de HVV-ers die af en toe langs komen – jij wel??Behalve dan dat de HVV-ers kotsen op alles wat (vermeend)links is en jij op alles wat (vermeend) rechts is (en dus automatisch nazi enz.enz.).
De woorden/zinnen die je gebruikt zorgen er voor dat je steeds meer als een hysterische LINKS uit de kut gepleurde variété-hoer over komt.

G! Waar………………ach laat maar.

op 23 05 2011 at 16:36 schreef jabir:

@fietsband

Wie maakte zich boos om de vermeende moslima status van hassnae? Daarnaast ben je al moslim als jezelf moslim verklaart. Dat ligt anders bij het judaïsme.

op 23 05 2011 at 16:40 schreef fietsband:

Misschien worden mensen juist zo boos van bepaald gedrag als ze zich er in herkennen.

En schamen.

op 23 05 2011 at 16:45 schreef Roots:

@Jabir

Volgens mij is je vermogen om begrijpend te lezen groter dan je nu doet voorkomen.

En wat betreft het ‘ New Age’ verhaal van mij over het pijnlichaam:
Ik hoop met heel mijn hart dat de mensheid qua bewust-zijn een ‘nieuwe eeuw’ mag ingaan. Ik denk zelfs dat het een voorwaarde is ter oplossing van de bestaande problematiek tussen de diverse individuen en groepen.

Het is hoog tijd voor de mens Zichzelf te leren kennen.

op 23 05 2011 at 17:01 schreef Sasha Berkman:

Bigpete: Nee, de PVV die is niet onbetamelijk…

op 23 05 2011 at 17:04 schreef Sasha Berkman:

Sandro: het intereseert me niet wat al of niet ziet. Je bent in ieder geval blind want je ziet niet eens dat de PVV een fascistenclub is.

op 23 05 2011 at 17:10 schreef fietsband:

Wie? Peter natuurlijk.

“Daarnaast ben je al moslim als jezelf moslim verklaart. Dat ligt anders bij het judaïsme.”

Zo eenvoudig is dat niet. In Amerika zou Loor bij de conservatieven gewoon doorgaan als Jood en bij de orthodoxen in Israël zou ze een versnelde bekering kunnen ondergaan. Verder kan ze ook het Israëlische staatsburgerschap krijgen. Vandaag nog.

Het verschil tussen joden en moslims is alleen dat joden moeilijk doen en moslims niet en dat heeft te maken met de minderheidsstatus van Moslims. Maar het principe (identiteitsoverdracht dmv de ouder) is hetzelfde.

Dus nogmaals, waarom is het in orde om Loor uit te maken voor nep-Jodin en een schande om te twijfelen aan het halal gehalte van Hassnea?

op 23 05 2011 at 17:39 schreef jabir:

Roots, een PVV’er met spirituele standpunten is nou eenmaal niet geloofwaardig. Nooit, want die heeft geen benul van een basaal iets als compassie. Zonder die compassie is het alleen maar irritant en intens dom geblaat. Verder kan ik prima begrijpend lezen, maar vraag ik me zo af en toe af of je jezelf wel begrijpt.

Wie denk je te bedriegen met je oneerlijke gedraai? Ook al zo onspiritueel.

op 23 05 2011 at 17:41 schreef jabir:

@fietsband

Als je niet van joodse afkomst bent en je wordt liberaal of conservatief joods, kan je alsnog geen Israëlisch staatsburger worden, dat telt helemaal niet. Dus tja…

op 23 05 2011 at 17:43 schreef Bigpete:

@Sasha
De klassiek jij bak. Ik spreek jou aan op je woordkeuze. Je kunt je punt ook gewoon proberen te maken zonder schelden. Jij doet wat je de PVV verwijt. Daar zal vast een term voor zijn…

op 23 05 2011 at 17:48 schreef babs:

Sasha, ik ben het eens een keer helemaal met Sandro eens, je bent het spiegelbeeld van een PVV-tokkie. Je bent minder woorden waard dan de PVV-tokkies, want minder relevant. De PVV is machtig, de antifascisten zijn dat gelukkig niet meer.

Sandro: gaaap. Die meeuw is niet het enige dat de PVV tot een fascistische organisatie maakt. Ook de leugens van die stront-leider van jouw dat links verantwoordelijk is voor alle “multi-cul-ellende” en dat Hitler een socialist was bv is een kenmerk van het historisch revisionistische karakter van een fascistische organisatie.
Hebben die bedrijven ook NSB vlaggen in hun directiekamer hangen?

Het tokkie zijn zit hem in de details. Haal uit dit citaat de ‘stront-‘ weg en er staat een stevige, maar te verdedigen mening. Door de stront, en dat is niet de eerste keer, wordt het imo net zo ranzig als de te bestrijden partij.

op 23 05 2011 at 18:30 schreef Roots:

@Jabir

* Talk to the hand *

op 23 05 2011 at 19:44 schreef Niek Holtz@ppel:

@jabir,

Conservative of reform joden kunnen weliswaar niet zonder meer een beroep doen op de wet op terugkeer, ze kunnen wel Israëlisch staatsburger worden. Iedereen kan namelijk Israëlisch staatsburger worden. Voor niet joden geldt echter een gewoon traject van een verblijfsvergunning en een aanvraag tot naturalisatie zoals dat ook in andere landen geldt voor immigranten.

op 23 05 2011 at 19:47 schreef jabir:

@fietsband

Zoals je zelf al schrijft: dan zal ze toch eerst orthodox moeten worden. En daar wordt inderdaad helemaal niet zo makkelijk over gedaan, uiteindeijk zette ze het zelf ook niet door. Vaderjoden kunnen los van orthodox worden helemaal net “morgen” Israëlisch staatsburger zijn.

op 23 05 2011 at 20:50 schreef jabir:

@Niek

Maar is dat dan niet de ‘resident status’, waarin je in feite minder burggerrechten hebt? Met die naturalisatie dat is waar, als je tenminste drie uit vijf jaar in Israel woonde en hij geldt helaas niet voor iedereen. De Citizenship and Entry into Israel Law sluit dit uit voor bewoners van de Gaza strook en de Westbank.

op 23 05 2011 at 20:58 schreef Peter:

Jij maakt Loor uit voor nep-jodin omdat ze volgens de strikte regels van de orthodoxie niet joods is.

Ga fietsen, anonieme zuiger. Regels interesseren me geen biet, en die van het orthodoxe judaïsme al helemaal niet. En nog veel minder minder interesseert het me of Laurence Blik joods is of niet. Ze loopt het er alleen altijd bij iedereen door de strot te douwen, onder andere bij mij en daar ben ik niet van gediend.

Kortom, je zwetst uit je nek. Ik maak Blik niet uit voor nepjodin. Ik zeg wel dat die hele joden-schtick van haar dikke vette aanstelleritis is, onoprecht, en slechts een excuus om anderen voor antisemiet te kunnen uitmaken.

Gelijktijdig maak je je boos omdat domrechtsers van HVV Hassnea uitmaken voor nepmoslima omdat ze volgens de strikte regels van de orthodoxie geen goede, of helemaal geen, moslima is. Dat is dan weer niet in orde, dat is zelfs slecht.

Ik maak me daar helemaal niet boos om. Het is wel aanmatigend. Die jij-bak gaat dus niet op. Dat vunzige schorem op HVV gaat Hassnae niet vertellen wat ze wel of niet is. Dat maakt ze zelf wel uit.

Is dat hetzelfde als een grap maken dat iemand moet worden doodgeschoten en dan hoogst verontwaardigd reageren als er gegrapt wordt dat iemand moet worden doodgeschoten?

Weer zo’n flut-jijbak. Luister, druiloor, ik weet het verschil wel tussen een grap en een oproep tot geweld en moord. Dat kun je zien aan de context waarin de grap wordt gemaakt. Op een site, HVV dus, waar constant wordt geschuimbekt en gekankerd over moslims, en linksmensen, en hoe die de westerse beschaving bedreigen, waar op gewichtige toon de waanzinnigste theorieën worden uiteengezet over Hitler, dat-ie de Holocaust organiseerde om de socialistische heilstaat van te betalen, is een oproep tot moord of geweld niet grappig.

Ik sta bekend als iemand die zich constant nadrukkelijk verzet tegen de geweldsverheerlijking en -prediking op sites als HVV, die altijd pleit voor vreedzame co-existentie en tegen haat jegens gelovigen en andersdenkenden, als ik het heb over het doodschieten van PVV’ers weet iedereen dat het om een groteske grap gaat.

Maar dat weet jij ook wel. Jij wilde gewoon – veilig anoniem – die domme jij-bak uitspelen.

op 23 05 2011 at 21:11 schreef zutman:

Gut het is weer PVV-bashen via de fascisme-band galore hier. Maar heeft men ook een mening over Wilders anti-euro gebraak? Andere politici spreken daarover alleen achter gesloten deuren, een slecht teken.

Ik denk dat men zich meer zorgen moet maken over de waarde van men zijn pensioentje dan of de treinen naar het oosten weer zullen gaan rijden.

Oftewel: signaleert de PVV soms ook dingen waar zelfs een ‘Proudly Muslim Blogger’ het mee eens kan zijn? Gewoon een open vraag, voor deze keer een beetje toegesneden op de persoon van Peter ;) Maar Jabir mag ook reageren hoor. Iedereen trouwens.

op 23 05 2011 at 22:55 schreef Sasha Berkman:

“ik maak me niet schuldig aan het ten onrechte betichten van mensen mbt. antisemitisme.(de keren dat ik dat wel (terecht) doe moet daar een goede reden voor zijn, zoals bij Greetje Duisenberg of Dries van Agt)”

Je bent zelf een anti-semiet!

op 24 05 2011 at 01:51 schreef G!:

Lees ik hier nu dat homo’s geboren worden en Joden gemaakt? Dat Joods zijn een keuze is? Dat zo’n de Loor hoe vals en zuigerig en hoe onecht ook, best een Jodin kan worden? Dan mogen we ze volgens de PVV vast en zeker discrimineren want dan is het geen racisme meer. Toch?

op 24 05 2011 at 07:57 schreef jabir:

En nou wil ik het weer eens over de neger en de geelhuid hebben.

op 24 05 2011 at 11:51 schreef Niek Holtz@ppel:

@jabir,

Net zoals in bijvoorbeeld Nederland heeft een vreemdeling met een, al dan niet permanente, verblijfsvergunning minder rechten dan een Nederlander. Ook joodse immigranten die een beroep doen op de Wet op Terugkeer hoeven niet de Israëlische nationaliteit aan te nemen. In dat geval hebben ze wel wat meer rechten dan een niet-joodse vreemdeling, maar ze mogen bijvoorbeeld niet stemmen voor de Knesseth. Ze moeten wel weer in militaire dienst. Niet joodse vreemdelingen hoeven dat weer niet.

Je hebt gelijk dat de naturalisatie niet meer voor iedereen geldt. Die uitzondering voor bewoners van de Bezette Gebieden is er recent gekomen onder invloed van de extreem rechtse geestverwanten van de PVV zoals Arjeh Eldan en die Roemeense nachtclubportier. Die wet is zeer omstreden in Israël, en er worden al individuele uitzonderingen op gemaakt.

op 24 05 2011 at 12:02 schreef MNb:

Als jij de indianen vergeet te discrimineren, Jabir, ben je een racist.

op 24 05 2011 at 13:06 schreef Sandro:

Weet je wat het toppunt van discriminatie/racisme is:
Bij deze droogte alle planten in de tuin water geven behalve de afrikaantjes………..

op 24 05 2011 at 14:42 schreef Jabir:

@MNb

Er wordt ook vaak over de pigmee heengekeken. Dus wat dat aangaat.

op 24 05 2011 at 15:09 schreef Sasha Berkman:

Babs, dank je voor je mening. Helaas deel ik je mening dat Wilders geen stuk stront is niet….

op 25 05 2011 at 23:12 schreef leo schmit:

Na enige perikelen ben ik weer on line in het hoge noorden.

Ik zie het woord jij-bak weer veel langs komen, het wordt ook gebruikt door PB wanneer iets hem niet bevalt.

Kan iemand mij nu eens en voor altijd uitleggen wat een jij-bak is, voor ik me aan een jij-bak schuldig maak.

op 25 05 2011 at 23:21 schreef Peter:

Niet als iets me niet bevalt, Leo, maar als iemand loopt te jij-bakken. En wat dat is, zoek je maar lekker op met Google.

op 26 05 2011 at 00:34 schreef MNb:

Op de Engelse Wikipedia (wellicht ook de Nederlandse) is hij te vinden onder het lemma tu quoque. Maar misschien zijn twee woorden Latijn te moeilijk voor Leo?

op 26 05 2011 at 15:21 schreef Ruud Harmsen:

op 21 05 2011 at 17:01 schreef Peter Breedveld:
===
Vind ik nou weer zo typisch – ik citeer een anonieme Internetterrorist: ‘Waarom denk je dat de voornaam van je “liefje” met dubbel SS wordt geschreven?’ en voor Ruud Harmsen is het alleen maar aanleiding voor een rondje pedanterie over Arabische medeklinkers.
/===

(Ik had deze opmerking zaterdag over het hoofd gezien, vandaar nu pas een reactie.)

Ik vind de Arabische taal nou eenmaal interessant, mag dat? Ik weet dat velen die hobby niet delen, dat is hun goed recht, maar het ontneemt niet mij het recht ermee bezig te zijn en daar een enkele keer, terughoudend (en bescheiden, want zoveel weet ik er niet van) een opmerking over te maken.
Dat mag u, meneer Breedveld (het op internetfora gebruikelijke tutoyeren voelt gezien uw nodeloos onvriendelijke opstelling nu niet prettig meer) pedanterie noemen. Dat vind ik op mijn beurt nogal raar.

Overigens was de aanleiding voor mijn medeklinkersopmerkingen een heel andere, dat had met Wikipedia te maken, zie Twitter.

===
Heb je ook nog iets te zeggen over de acrobatische toeren van deze types om Hassnae op alle mogelijke en onmogelijke manieren met de nazi’s in verband te brengen? Of vind je dat dan weer wel logisch?
/===

Verder maakt u op mij een kortzichtige en snel aangebrande indruk. Omdat ik (nog) niks gezegd heb over antisemitismeaantijgingen van anderen tegen u en Hassnae, neemt u kennelijk zomaar aan dat ik daar wel achter zal staan. Hoe komt u daarbij? Ik heb weliswaar nog weinig geschreven over onderwerpen als Wilders, de PvV, islam en anti-semitisme. Ik schrijf namelijk over erg veel onderwerpen en vind niet genoeg tijd om ze allemaal voldoende te behandelen. Maar met wat minimale research had u toch wel een indruk kunnen krijgen van hoe ik tegen zulke zaken aankijk. Maar dat was kennelijk te veel moeite, liever maar meteen met ongefundeerde oordelen rond gaan strooien. Jammer.

Een citaatje van mijn site, gedateerd 27 december 2007:
===
Er heerst tegenwoordig in Nederland een sfeer waarin verscheidenheid verdacht gevonden wordt. Dat komt vooral uit de hoek van Wilders en zijn aanhangers. Ik ben tegen die denkwijze. Ik wil mezelf zijn en niet zoals anderen. Daarom gun ik anderen ook dat recht.
/===

In feite zijn onze denkwijzen sterk verwant. Ik heb Zwarte Zwanen http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/radio5/human/obalive/20090708-19.wma&start=00:01:00 laatst nageluisterd en ik bleek het eens met vrijwel elk woord dat Hassnae zei.

Maar door uw kortzichtige, achterdochtige en onvriendelijke houding jaagt u zelfs potentiële medestanders bij voorbaat tegen u in het harnas.

Toch maar een leermomentje, misschien?

op 26 05 2011 at 16:28 schreef Ruud Harmsen:

Aan de andere kant heb ik ook wel begrip voor Peters reacties. Ik voel echt wel aan dat antisemitisme en de al dan niet terechte beschuldiging daarvan van een totaal andere orde en importantie zijn dan bijvoorbeeld de fonotactische regels van het Arabisch. Als ik in een discussie over het een opeens over het andere begin, is dat wel een rare stijlbreuk.

Maar dat doe ik ook een beetje bewust, het is hoe ik in het leven sta. Ik ben vaak bezig met de zwaarwichtige en wezenlijke dingen van het leven, en toch vind ik het belangrijk en gewenst af en toe ook het luchtige en onbelangrijke te zien. Voor mij een manier om het vol te houden. Alle begrip als anderen dat anders voelen.

Het betekent in elk geval niet dat ik de zwaarwichtige zaken niet belangrijk vind, integendeel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS