Home » Archief » De homohaat van Martin Vrijland


[18.11.2014]

De homohaat van Martin Vrijland

Jeroen Hoogeweij

m8

Eind deze maand zal Martijn Alberda (aka Martin Vrijland) op last van de sociale dienst zijn blog op moeten doeken, als hij aanspraak wil blijven maken op een bijstandsuitkering. Hij heeft er geen cent mee verdiend en zijn webshop inEbolapakken leverde ook al niet het door hem verwachte resultaat op.

Het is de zoveelste mislukking in het leven van deze schizotype psychopaat, waarvan we hopelijk vanaf december niets meer vernemen. Eigenlijk vind ik dit figuur, dat zich zelfs in de complotterwereld marginaliseerde, niet het bespreken waard: hij hoort in de vergetelheid en een inrichting, maar niet in de normale discussie tussen burgers binnen deze samenleving thuis en je moet er natuurlijk zo min mogelijk aandacht aan besteden. Een beetje zoals met Jeroen de Kreek.

Kwaadaardige zwakzinnigheid

Maar voor dit stuk over genderneutrale wc’s, waarin de “gerenommeerde homofoob” Martijn zijn haat weer eens ventileert, maak ik graag een uitzondering; hij overschreed een strafrechtelijke grens en ik denk dat het belangrijk is dat er aangifte tegen hem gedaan wordt. Voor dit geluid is in deze samenleving geen plaats.

Helaas is kwaadaardige zwakzinnigheid niet strafbaar, want het stuk hangt zoals gewoonlijk weer van de domheid aan elkaar. Zo weet hij niet waar de afkorting COC voor staat (Cultuur- en Ontspannings Centrum) ook al heb je dat in drie seconden op wikipedia teruggevonden, denkt hij dat elk advies van Plasterk over het menselijk DNA over het geslacht van mensen gaat, komt met een gestoorde samenzweringstheorie aanzetten dat de  New World Order  de populatie wil reduceren door van iedereen een homoseksueel of lesbiënne te maken, maar dat mag allemaal. Dit niet:

Als Geert Wilders ongestraft mag roepen “Minder Marokkanen in Nederland“, dan vind ik dat ik mag roepen “Minder transgenders en holebi’s in Nederland.” Laat die transgenders maar lekker naar het toilet gaan dat past bij het geslachtsdeel waarmee ze rondlopen. Op dat punt is het me overigens nog niet helemaal duidelijk hoe je je een transgender voor moet stellen. Is dat iemand met een piemeltje of een gleufje? Het wordt allemaal in ieder geval lekker gehypet door het COC en in dat kader zou ik bijna zeggen: “Minder COC en minder gay in Nederland. Weg met de homopropaganda op scholen!

Semantisch spelletje

Probleem is alleen, dat Wilders dat helemaal niet ongestraft mocht roepen en nou juist vervolgd wordt voor die uitspraak. Het betreft hier groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, wat Martijn dus ook doet. Hij hoeft mij natuurlijk niet op mijn woord te geloven, maar kan het controleren bij mede vrouwenmepper en complotgekkie mr Wedzinga, die onlangs schreef over de aangifte tegen Wilders:

De slotsom is dus dat Wilders zal worden veroordeeld wegens groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie. De straf zal licht zijn. Strikt genomen is deze zaak juridisch interessanter dan de vorige, omdat de vrijspraak van meet af aan al in de lucht hing.

Vanzelfsprekend is Martijn veel laffer en achterbakser dan Geert Wilders en probeert hij een semantisch spelletje te spelen met deze uitspraken. Eerst stelt hij het conditioneel -als Wilders het mag zeggen, mag ik het ook- en een tweede keer gebruikt hij het woordje “bijna”, maar in een rechtszaal gaat hem dat niet helpen. Daar wordt gekeken naar de bredere context van die teksten en dan wordt al snel duidelijk dat zijn uitspraken helemaal niet zo conditioneel zijn; dat hij het niet bijna zegt, maar voluit. Keer op keer.

En evengoed als Wilders daarvoor bestraft dient te worden, geldt dat voor Martijn Alberda. Vandaar mijn oproep om op basis van deze uitspraken van Martijn massaal aangifte tegen hem te doen.

Jeroen Hoogeweij heeft een Twitter-account maar hij is actiever op zijn Facebook-account.

Jeroen Hoogeweij, 18.11.2014 @ 07:18

[Home]
 

23 Reacties

op 18 11 2014 at 08:06 schreef Pickelhaube:

Toch is het ook een interessant mechanisme, want het laat wat zien over stalking en hoe dat werkt op het internet. Eerder ging het, naar aanleiding van het stuk van Dimitri op de Correspondent, over het verband tussen het donkere bos, stalker valley en roze plopsaland, waarvan ik aangaf dat die drie gewoon één en dezelfde club zijn. Roze plopslaland geeft de voorzet en laat doelbewust de stalking over aan reaguurders.

Hetzelfde (iets extremer) zie je in plotterland, waarin ik direct na het schrijven van dit artikel te maken kreeg met de stalker Don Quijotte, vaste reaguurder op de site van Martijn, die het stuk Jeroen Hoogeweij toont zijn ware pedoseksuele gezicht schreef, als een soort “straf”. Dat wordt dan uitgezaaid op sociale media en rereblogd. In Dimitris’ taxonomie zou DonQuijotte bij stalker valley horen en Vrijland zou de complotterversie van roze plopsaland zijn.

Maar als je naar reacties op die sites kijkt is het één en dezelfde club.

op 18 11 2014 at 10:20 schreef Mario:

Homofobie en verdwaasde complottertjes, vrijwel onlosmakelijk verbonden..

Had jij daar trouwens niet ooit een stuk over geschreven, Jeroen?

Overigens volledig eens met eerste reactie van “punthelmpie”.

op 18 11 2014 at 10:36 schreef Thomas E:

Ach, we weten allemaal wie het zegt, Jeroen. We gaan mevrouw Rowling toch ook niet vervolgen voor het verkondigen van hocuspocus-onzin. Gekkies zetten zichzelf wel te kijk.

op 18 11 2014 at 12:39 schreef Pickelhaube:

@Thomas

Het probleem is nou juist dat niet iedereen dat weet. PZ mutsjes bijvoorbeeld, die een antecedentenonderzoek doen. Dan wordt er ook op het internet gekeken en niet iedereen is in staat om het kaf van het koren te scheiden.

@Mario

Ja, schreef hier verschillende stukjes over homoseks en homofobie. En Jodenhaat.

op 18 11 2014 at 14:51 schreef cRR Kampen:

“We gaan mevrouw Rowling toch ook niet vervolgen voor het verkondigen van hocuspocus-onzin.”
Doet me denken aan de Kinderboekenweek van een aantal jaren terug die het thema ‘Magie’ droeg. Waarop voor het eerst scholen de Kinderboekenweek boycotten en diverse debatjes met de blijkbaar altijd aanwezige boekverbranders werden uitgezonden.

Gekkies zetten zichzelf te kijk voor de twintig procent ofzo van het electoraat dat er zelf niet toe behoort…

op 18 11 2014 at 16:59 schreef Floris Schreve:

@ Jeroen, een zeldzaam zielig stuk van Martin Vrijland. Goed dat je hem in de schijnwerpers zet zoals je eerder hebt gedaan. Maak ook maar zichtbaar dat dit soort sneue homofoben naast belijdend homofoob ook geloven in UFO’s, Illuminati en Annunaki. Ergens doet me die Vrijland denken aan minderheidsgroepje Belgische antroposofen (maar die binnen de antroposofische beweging als geheel best wel wat gehoor vinden), die soortgelijke opvattingen over homoseskuelen/homoseksualiteit combineren met paranoide complottheorieën en extreme vormen van xenofobie (zoals klassiek antisemitisme en het ontke nnen van de Holocaust). Theorieën dat homoseksualiteit verband houdt met het ’toegenomen aantal abortussen’, omdat ‘door al die te vroeg afgebroken levens de menselijke zielen in hun ontwikkeling zouden zijn gestoord voor hun volgende incarnatie’ (jawel, zie http://users.telenet.be/antroposofie/diabasis/inhad.htm ) worden
moeiteloos gecombineerd met dat de Holocaust een verzinsel is van Angelsaksische occulte Loges, de Joodse bankiers van Wallstreet en andere Illuminati, om de spirituele wederopstanding van de Midden Europese volkeren (de ariers dus), zo noodzakelijk voor de totale mensheidsont

op 18 11 2014 at 17:12 schreef Mario:

“Ja, schreef hier verschillende stukjes over homoseks en homofobie. En Jodenhaat.”

Dat sowieso.

Ik zal even verder graven in m’n geheugen, dus. (gatenkaaskop, nvm)

@cRR Kampen, Balkenende werd vaak vergeleken met ‘Harry Potter’. Over (politieke) hocus-pocus gesproken. VOC-shit, enzo.

op 18 11 2014 at 18:27 schreef dewanand:

hahhahaahahahaha, mauw mauw namastiaauw Herr Martin Vrijland,

Jij moet dit rond gaan miauwen loser:

‘minder minder KUT Hindoe Nazi HOMOkatten in Nederland en Duitsland. Verbied de verkoop van Nassi kattenvoer, sluit dus alle chinese restaurants die sedert 30 april 1945 nasi verkopen en zo het nasisme verspreiden, ref. Communistisch/ fascistisch China’.

zo zo, en nu een knapperige Nazi Duitse Kattenstick uit 1940. hehehe wat werk ik toch hard als oude koeliekat zeg, mijn botten kraken al en mijn ballen ben ik al jaren kwijt.

miauwallah

Wieroe
Slimme Hindoe Nazi HOMOkat uit Delft kennisstad

op 18 11 2014 at 19:08 schreef Pieter:

Het mooiste is dat die Vrijland – Martijn Alberda – ebola als een hoax betitelt, maar wel ebolapakken verkoopt via zijn website. Volgens mij heeft hij de tegenstelling niet eens door.

op 18 11 2014 at 19:13 schreef Pickelhaube:

@Floris

Martin Vrijland’s antisemitisme en pseudospiritualiteit komen eerder uit de hoek van David Icke, waar hij vaak teksten van overschrijft. Hij gelooft ook erg dat de Annunaki samen met de Joden, de homo’s en de vrijmetselaren proberen de wereld te controleren. Overigens is hij nu een beetje boos op me en heeft “bewijs” gevonden dat ik voor de geheime dienst zou werken, oid.

Een andere redacteur op Swapichou ontdekte trouwens vandaag dat hij zijn gestoorde stukjes schaamteloos overschrijft van andere sites. Zijn wanen zijn nog gewoon plagiaat ook.

Voor mij is het nog steeds de vraag waarom justitie dergelijke pusbuilen op het internet tolereert. Want dit heeft verder niets met de vrijheid van meningsuiting te maken. Hij werd zelfs door de sociale dienst vrijgesteld van arbeid om zijn blog winstgevend te maken. Bizarre samenleving waarin dat kan.

op 18 11 2014 at 19:54 schreef Ron:

Sommige mensen definieren zichzelf aan de hand van de haat van anderen. Zonder die haat bestaan ze niet.

op 18 11 2014 at 20:19 schreef Thomas E:

Oh My Gawd, wat een puberniveau dat gedoe van die Vrijland. Dat je daar überhaupt nog op in gaat en de man de illusie geeft dat-ie een fittie met jou heeft mogen klaarspelen.

op 18 11 2014 at 22:17 schreef Pickelhaube:

@Thomas

Mijn bredere punt in het bijhouden van de complotscene is, dat ik denk dat daar een aantal risicovolle figuren rondlopen, die zich wel eens zouden kunnen ontpoppen tot een “lone wolf”. Is niet denkbeeldig. Iemand als Vrijland heeft daarnaast een spoor van slachtoffers achtergelaten en denk echt dat de manier waarop plottertjes zich maatschappelijk “engageren” moet ophouden. Je zou kunnen zeggen dat de complotters het afvoerputje van de erfenis van Theo van Gogh vormen. Mijn pleidooi is voor een grens op het internet. Die ligt daar. Wordt ook bevestigd door de wet, maar niet gehandhaafd. Jelmer heeft civiel gewonnen, maar het hoort in het strafrecht.

op 18 11 2014 at 22:22 schreef Pickelhaube:

Het lijntje tussen waan en werkelijkheid is daar erg dun. Gevaarlijk dun.

op 18 11 2014 at 23:05 schreef dewanand:

Ref cit:
op 18 11 2014 at 19:54 schreef Ron:

‘Sommige mensen definieren zichzelf aan de hand van de haat van anderen. Zonder die haat bestaan ze niet.’

Reactie:

ja Ron, psychologisch is een anti identiteit erg interessant maar ook totaal leeg. Je zou het kunnen vergelijken met een luchtballon die je zo kan doorprikken. In feite heeft een Anti Identiteit geen massa en inhoud.

Toch denk ik dat er veel meer mensen uit diverse culturen zijn die een Anti Identiteit hebben en zichzelf dus definieren volgens de haat jegens anderen.

Veel politici en religieuze fanaten (praktisch alle religieuze/geloofs clubs en clans) gebruiken deze Anti Identiteit om een kudde te leiden en te voeden met angsten en haat objecten.

dewa en wieroe

op 19 11 2014 at 00:20 schreef Maarten:

Laten we nu niet iedereen met een andere mening gaan vervolgen zeg. We leven in een vrij land en deze gek zet echt niet aan tot haat. Daar geef je hem te veel krediet voor.
Trouwens ben ik voor minder, minder mensen… so sue me.

op 19 11 2014 at 07:37 schreef Pickelhaube:

Maarten/ Martijn, discriminatie van transgenders en homo’s valt niet onder de vrijheid van meningsuiting; de uitspraak “minder mensen” is dan ook een wezenlijk andere dan “minder homo’s”. De ene is generiek, dat mag, de andere is specifiek en dat mag weer niet.

Daarnaast zet dit stuk menselijk afval natuurlijk wel aan tot haat en dat doet hij al een hele tijd. Martijn Alberda vindt het bijvoorbeeld leuk als homo’s in elkaar geslagen worden en laat dan triomfantelijk de foto’s van een tot gort geslagen gezicht zien (waarmee hij eigenlijk opproept tot geweld tegen homo’s) , stelt dat pedofilie en homoseksualiteit hetzelfde zijn waarmee hij aanzet tot haat tegen homo’s en staat overigens ook goed op het netvlies van het CIDI wegens holocaustontkenning. Dat heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting en alles met strafbare feiten.

Dat houdt dus wel ergens op.

op 19 11 2014 at 11:56 schreef maricaJH:

Ben je soms stiekem verliefd op Martin vrijland/albeda?
Je komt zo rancuneus over dat zou denken dat hij jou heeft afgewezen. Zelfde geld voor reaguurder pikkenhaube. Het zit je erg hoog namelijk.

Ps liefde/haat maakt blind

op 19 11 2014 at 12:25 schreef Pickelhaube:

Dat zal het zijn, Marica. En nu weer terug naar je instelling!

op 20 11 2014 at 09:28 schreef De wurgspelletjes van Martin Vrijland | Swap I. Chou:

[…] Alberda weer helemaal los op zijn ex Andrea en mij. Zijn beschuldigingen naar aanleiding van een kritisch artikel, dat ik een AIVD’er en een gevaarlijke occultist zou zijn kennen we nu wel en gaan een […]

op 20 11 2014 at 20:13 schreef 0b00011100:

@Pieter

Martin Vrijland ontkent niet dat het ebola-virus echt bestaat.

“Of het Ebola virus zich echt verspreidt en of mensen zich er tegen moeten beschermen of voorbereid moeten zijn, is sterk de vraag. Een wereldwijd probleem creëren door zuiver en alleen het virus en de gevolgen in de media te hypen, is een optie die we niet uit moeten sluiten. Een andere optie is dat het virus daadwerkelijk doelbewust wereldwijd verspreid wordt.” – Martin Vrijland

In andere woorden, hij twijfelt of het wel of niet bestaat. En wanneer je twijfelt of je wel of niet een ernstige ziekte kan krijgen dan is het helemaal niet raar om het zekere voor het onzekere te nemen en je ertegen te beveiligen.

En naast dat zie ik wel meer foute informatie over Martin Vrijland. Bijvoorbeeld, Martin haat homo’s?

“Voor alle duidelijkheid: ik heb geen enkele haat tegen homo’s. Sterker nog ik heb mensen in mijn kennissenkring die die geaardheid hebben, waar ik prima mee door 1 deur kan en vaak gezellige tijden mee beleef.” -Martin Vrijland

Nee dus. Deze quote komt nota bene van dezelfde pagina als waar dit artikel enkele quotes vandaan haalt. Waarom staat die quote niet in je artikel? Tijd voor een update!

op 20 11 2014 at 22:34 schreef Pickelhaube:

Wat een ongelofelijk debiele reactie zeg, twijfelen aan Ebola en zeggen dat je geen homohater bent omdat je beste vrienden homo’s zijn.

Facepalm

op 20 11 2014 at 23:35 schreef Thomas E:

Jezus, hebben jullie het nog stééds over die man met dat glinsterende lichtmetalen hoedje?? Ignore, friends, ignore!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS