Home » Archief » Handen af van Quinsy Gario


[19.11.2014]

Handen af van Quinsy Gario

Peter Breedveld

baudet14

Ik heb een Facebook-pagina aangemaakt, ‘Handen af van Quinsy Gario‘. Ik zou het waarderen als u ‘m likete, wat u ook van Gario vindt. Of u nou Zwarte Piet-fan bent of niet. U bent immers voor onze westerse, democratische waarden, voor de vrije meningsuiting. Dan dus ook voor de vrije meningsuiting van Quinsy Gario.

De pagina is niet alleen een reactie op ‘Ik haat Quinsy Gario‘, die binnen een dag meer dan 800 likes kreeg en volstaat met oproepen Gario op een afschuwelijke wijze te vermoorden en met racistisch vitriool, maar waar geen blote tepel opstaat en dus geheel in overeenstemming is met de regels van Facebook, maar ook op de manier waarop Gario en de andere anti-ZwartePiet-activisten voortdurend worden geframed, tot in NRC Handelsblad toe, en tegen het terloopse racisme van bijvoorbeeld het Kamerlid Michel Rog (CDA, de normen- en waardenpartij), die Gario op Twitter een ‘graaipiet‘ noemde omdat Gario een bescheiden gage durft te vragen voor een optreden voor CDA-jongeren.

Volksvijand nummer één

Gario is geen beroemde voetballer en bovendien volksvijand nummer één omdat hij ons onze geliefde blackface wil afpakken, dus voor hem zal Ahmed Marcouch niet in beweging komen. Geen eer aan te behalen. Gario ebola toewensen mag gewoon in Nederland. Gario is ook geen Ebru Umar, die zo lekker dom en ordinair tekeer kan gaan tegen allochtonen en moslims, dus de kranten staan niet twee weken bol van verontwaardiging over de types die dreigen hem dood te rijden en door z’n kop te schieten. Michel Rog heeft niks te vrezen, want racisme is een deugd binnen het CDA. Die partij probeert de PVV al jaren naar de kroon te steken, wat dat betreft.

Het gewauwel van zovelen dat de ZwartePiet-discussie uit de hand loopt door extremisme in zowel het pro- als het anti-ZwartePietkamp is al ergerlijk genoeg, want de doodsbedreigingen en het groteske racisme komen alleen maar uit één kamp, en dat is dat van de ZwartePiet-fans, met hun ‘kinderfeestje’. De anti-ZwartePiet-fans gedragen zich keurig.

Leugens van Dominique Weesie

Maar dat ook NRC Handelsblad de agitprop van De Telegraaf kopieert, en de anti-ZwartePiet-activisten uitscheldt voor ‘hooligans’ en zelfs de leugens van Dominique Weesie, Hauptmann van de van mijn belastingcenten betaalde hufteromroep Powned, onverkort overneemt, dat stemt toch wel heel droevig.

Dat er in Gouda bij de Sinterklaas een klein jongetje zou zijn uitgescholden voor racist, is door Jaap Kramer overtuigend weerlegd in dit stuk. Kramer haalt er verklaringen bij, zwart op wit, van onder andere de NOS-fotograaf die erbij was, een mailwisseling tussen Weesie, die er niet bij was, en een Powned-medewerker waaruit blijkt dat het hun doel is de anti-ZwartePIet-lobby een ‘publicitaire nachtmerrie’ te bezorgen, en hij sprak met de vader van het jongetje.

Opstaan tegen haat

Maar het is wat ik al schreef in verband met de leugens van Trouw-redacteur-Perdiep Ramesar: iedereen wil die racistische bagger graag geloven. Het fact-checken wordt tegenwoordig aan de bloggers overgelaten. Die kun je daarna lekker negeren.

Niemand anders doet het en daarom moeten wij het maar weer doen: een streep trekken tegen dit alomtegenwoordige racisme. Laat zien dat u ook genoeg hebt van de bedreigingen en van het framen van opstandige zwarten, die niet gewoon gezellig meedoen. Gewoon door die pagina te liken. Geef ‘r zoveel likes dat niemand er meer omheen kan.

Sta gewoon op tegen de haat.

De stem van Uw Charmante Hoofdredacteur horen? Dat kan als u de Nacht van Jole terugluistert.

Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan.

Peter Breedveld, 19.11.2014 @ 08:02

[Home]
 

106 Reacties

op 19 11 2014 at 08:17 schreef Pickelhaube:

Ik ben pro Piet en likete de pagina ook. We gaan dat debat godverdomme op argumenten en met wederzijds respect voeren.

op 19 11 2014 at 08:52 schreef Hans Anders:

Laat 1 ding duidelijk zijn:
Quinsy Gario krijgt afschuwelijke bagger over zich heen. Daar geldt geen enkel excuus voor.

Het is voor het anti-piet-deel der natie alleen moeilijk te verkroppen dat ze het bij het redelijke deel van Nederland totaal verkloot hebben zaterdag. Je kunt lang praten over framing en demonisering, maar voor (bijna) iedereen is duidelijk dat de de demonstranten, pro en anti, totaal op de verkeerde plek stonden.

Dat kun je niet goed praten. Zolang de oproep tot steun voor Gario daar toch aan gekoppeld wordt krijg je niet de sympathie van de redelijke Nederlander.

op 19 11 2014 at 08:56 schreef Peter:

Aha, dus als je niet netjes op de plek blijft staan die je blanke meester heeft toegewezen, mag je van ‘Hans Anders’ bedreigd en gedemoniseerd worden. Zie hier het ‘Redelijke Midden’.

op 19 11 2014 at 09:09 schreef babs:

Het redelijke midden:
Bedreigen, racisme, haat, haatzaaien, daar geldt geen enkel excuus.
Op de verkeerde plek staan, dat kun je niet goed praten.

#diejodenwarenookgeenlieverdjes

op 19 11 2014 at 09:16 schreef excellentie zwembad:

er zijn in dit land meerdere mensen die hele delen van de bevolking in een negatief daglicht zetten op grond van geloof, kleur of overtuiging . Dat doen ze met leugens en pseudowetenschappelijke prietpraat.

Een van die mensen heet bijvoorbeeld Wilders een ander heet bijvoorbeeld Gario.

op 19 11 2014 at 09:20 schreef Nrosa:

Welke ‘redelijke’ Nederlander heb je het eigenlijk over, Hans? Degene die met de meest vreselijke ziektes loopt te zwaaien, mensen die in een nieuwe Bijlmerramp de oplossing van de pietdiscussie zien, mensen die briesen dat de neger maar weer terug moet naar de plantage ‘want dat was nog helemaal niet zo’n slecht systeem’? Zeg het maar..Oh je hebt het waarschijnlijk over de groep die het ‘best wel’ wil aanpassen, maar ‘ze moeten niet het onderste uit de kan willen’? Wat bij mij heel duidelijk is geworden tijdens deze discussie is dat minderheden hooguit gedoogd worden maar absoluut niet geaccepteerd, deze discussie is het niveau van ZP allang ontstegen. Waar we het over moeten hebben is het enorme racisme dat als een etterbuil is opengesprongen en nu in volle glorie ligt te dampen. De stank gaat niet meer vanzelf weg, die zullen we met z’n allen moeten aanpakken en opruimen.

op 19 11 2014 at 09:24 schreef Hans Anders:

Complimenten! Dat is ook een manier om mijn verhaal samen te vatten. Maar klaag dan niet over de framing van anderen.

En grappig dat je als racisme-roeper dan zelf begint met het racistische ‘blanke meester’ als omschrijving voor democratisch gekozen autoriteiten.

op 19 11 2014 at 09:25 schreef ronnie:

Peter niet alleen de dingen er uit filteren die je wilt lezen. Volgens mij zegt Hans anders, pro en anti piet stonden op verkeerde plek.dus donder op met je blanke meester.dat is jullie hele probleem, jullie verdraaien alles.

op 19 11 2014 at 09:36 schreef teigertje:

Niemand mag bedreigd worden, al ben je het niet met iemand eens.
Bovendien wek je zo ook de indruk dat je het niet met argumenten kunt winnen.

op 19 11 2014 at 09:37 schreef Peter:

De HUNKERING van elke blanke racist naar het slachtofferschap als mikpunt van racisme. Ik noem het ’t Jan Roos-syndroom.

op 19 11 2014 at 09:41 schreef frans:

Quinsy krijgt wat hij verdient : de roe !

op 19 11 2014 at 09:47 schreef Ralph van der Geest:

Hans Anders, je begrijpt dus duidelijk echt niet wat een demonstratie precies is. Hoe dat werkt en wanneer je dat doet. Soit. Maar laat één ding heel goed tot je door dringen: er bestaat in de strijd tussen goed en kwaad geen ‘midden’ of ‘redelijk midden’ of ‘neutraal’. Die ‘redelijke Nederlanders’ van jou kiezen per definitie partij voor het kwaad en steunen het. Ze zijn zo mogelijk nog weerzinwekkender dan de dombo’s met hun openlijke, primitieve racisme. Hoe walgelijk of die laatsten ook zijn.

op 19 11 2014 at 10:02 schreef Jose:

Discriminatie en racisme zijn termen die veel tevaak worden gebruikt in Nederland en daardoor hun werkelijke betekenis verliezen.
Google eens -Settela Steinbach-
dan zie je wat racisme werkelijk is en niet dit halfgare gezemel over een sprookjesfiguur!

op 19 11 2014 at 10:03 schreef Hans Anders:

@Peter: Volgens mij ben jij de eerste die hier over slachtofferschap begint. Dus neem ik aan dat jij jezelf hier een blanke racist noemt.

op 19 11 2014 at 10:10 schreef Bertje:

Zelfs een trekdrop en over het paard getilde kunstemakert heeft recht op zijn mening en verdiend geen doodsbedreigingen e.d.
Al vind ik het verhaal van Peter zwaar overtrokken vooral de zin over opstandige zwarten slaat nergens op!
Het interesseert me geen fuck welke kleur Gario heeft een lul met vingers herken ik aan zijn daden en niet aan de kleur.
Overigens de leugens van powned en de hele media zijn te dom en te walgelijk voor woorden

Ik heb de pagina geliked!

op 19 11 2014 at 10:11 schreef Hans Anders:

@Ralph van der Geest
Met jouw wereldbeeld komen we er wel. Noem iedereen maar racist. Daarmee los je de boel op.

op 19 11 2014 at 10:11 schreef Peter:

Gario’s huidskleur interesseert je niet, Bertje, en daarom scheld je hem maar uit voor ’trekdrop’? True colours…

op 19 11 2014 at 10:48 schreef MNb:

Vanuit het verre Suriname kon ik niet goed uitmaken wat er in Gouda nou precies aan de hand was. Begrijp ik – sinds vanochtend – goed dat die relschoppers het bestonden rustig langs de kant te staan met wat spandoeken? Ja, daar moeten tere kinderzieltjes tegen beschermd worden. [/sarcasme]

op 19 11 2014 at 11:03 schreef Bertje:

Peter

Ja ook een zwarte man kun je zonder enige bijbedoelingen een trekdrop noemen.
Als je echt wil weten wat je true colours zijn vraag je dan maar eens af welke kleur in jou hoofd de zogenaamde vlees kleurige panties hebben.

Hans Anders

Ik heb alles behalve sympathie voor Gario ik droom wel eens van hem als ik zwaar getafeld heb.
Maar het gaat m.i. niet om sympatie maar om het feit dat hij geheel geweldloos zijn mening verkondigd binnen de ramen van de wet en daarvoor een hoop schijt-bagger over zich heen krijgt. Dat de demonstranten tegen zwarte piet weg gezet worden als een stel aso’s annex hooligans is diep en diep triest.
En dat jij dan gaat mieppen dat ze niet op de aangewezen plek stonden daar snap ik niets van maak dan een punt dat de politie wel erg voorzichtig te werk ging.

op 19 11 2014 at 11:18 schreef Pickelhaube:

Het escaleerde in Gouda, toen de propieten uit extreemrechtse hoek in samenspraak met roze plopsaland die confrontatie op gingen zoeken en het vreedzame protest van de antipieten actief gingen verhinderen. Daarvoor was er niets aan de hand. Je ziet bij kanalen als DeJaap en GeenStijl, dat die dit beeld proberen om te keren. Bij DeJaap zie je een fotoreportage van de veroordeelde Robert Engel waarin alleen antipieten in beeld gebracht werden, GeenStijl legde een fotoboek aan van antipieten zodat ze in het donkere bos en stalker valley deze mensen lastig kunnen vallen, het geschut staat klaar.

Ik ben overtuigd propiet op historische gronden, maar voel me tegelijk empathisch met mensen die zich gekwetst voelen daardoor, ook al vind ik dat onterecht. Ik hoop dan ook van harte dat we met zijn allen iets kunnen vinden waarmee iedereen gelukkig is.

Wel hoop ik op een iets compromisbereidere houding van de antipieten.

op 19 11 2014 at 11:21 schreef laarmans:

Het Gidsland, de oase van verdraagzaamheid is definitief ontmaskerd als een schijnland waar minderheden, andere geloven en andere kleuren slechts worden gedoogd wanneer ze hun mond houden en hun plaats weten in de pikorde.De zogenaamde verdraagzaamheid in deze moerasdelta is domme onverschilligheid en de rel om Zwarte Piet bewijst dat dit laagje flinterdun is.Bij tijd en wijle, en da’s veel vaker, gulpt hieronder het bruine racisme naar buiten.Ik heb geen facebook, maar in gedachten like ik de pagina.

op 19 11 2014 at 11:22 schreef cRR Kampen:

“Met jouw wereldbeeld komen we er wel. Noem iedereen maar racist. Daarmee los je de boel op.” van Hans Anders.
Even opletten, dit was een respons die zomaar uit de lucht kwam vallen en zeker niets te maken heeft met de post van Ralph (die gewoon klopt).
Genoteerd door iemand die een deelverzameling altijd vereenzelvigt met de hele verzameling – op voorwaarde dat dit met een vooroordeel overeenkomt – en wiens talstelsel bestaat uit de verzameling {1, 2, veel, bestaat niet}.

op 19 11 2014 at 11:35 schreef MiloLemmy:

Goed plan, laten we de discussie alsjeblieft inhoudelijk houden. Doodsbedreigingen schieten we helemaal niets mee op, net zoals het schandelijke framen waar beide partijen zich schuldig aan maken.

Zo ook hier, trouwens…
“want de doodsbedreigingen en het groteske racisme komen alleen maar uit één kamp, en dat is dat van de ZwartePiet-fans, met hun ‘kinderfeestje’. De anti-ZwartePiet-fans gedragen zich keurig.”

Fijn dat iemand met een pro-Piet mening zich gelijk tot Kamp Doodsbedreigende Racisten mag rekenen.

op 19 11 2014 at 11:43 schreef Handen af van Quinsy Gario | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in Handen af van Quinsy Gario […]

op 19 11 2014 at 12:00 schreef yurp:

Allemaal leuk en aardig maar de mensen van AFA gedragen zich normaal gesproken helemaal niet ‘keurig’ en beginnen zich net zo hinderlijk te mengen in de anti-pieten beweging als de racisten in de pro-pieten groep. De AFA heeft net zo’n broertje dood aan de vrijheid van meningsuiting als de NVU. Extremisitische stinkerds die je niet aan je kant wilt hebben. Met zulke vrienden heef Quincy geen vijanden nodig.

op 19 11 2014 at 12:09 schreef Egbert:

Pickelhaube: “Het escaleerde in Gouda, toen de propieten uit extreemrechtse hoek …”. Heb ik niet zo gelezen.

Het stuk noemt duidelijk het gedrag van de politie als escalerend. De politie heeft deze dag een jaar lang kunnen voorbereiden, en ze komt niet verder dan zelf voor het relletje zorgen? Zelf misdragingen uitlokken. Ze hadden de demonstranten alleen maar uit elkaar hoeven houden. Maar ja, dan had de burgemeester de discussie niet kunnen marginaliseren als gewelddadig. (Kan een goede krant eindelijk eens schrijven op grond waarvan die 90 mensen eigenlijk zijn gearresteerd? Nog steeds om hun T-shirt?).

op 19 11 2014 at 12:16 schreef Daphne:

Een verslag uit Purmerend, van een moeder met een gekleurd geschminkt kleuterpietje, en wat zij zoal meemaakte.
http://www.nieuwwij.nl/nieuws/zie-ginds-komt-de-stoomboot/

op 19 11 2014 at 12:22 schreef Pickelhaube:

@Egbert

Nee, wat er volgens alle verslagen behalve die van GeenStijl en DeJaap gebeurde is dat de antipieten daar stonden en de extreemrechtse propieten die demonstratie actief gingen hinderen, door voor de spandoeken te gaan staan. Pas toen het Identitair Verzet en andere nazigroepen gingen provoceren en de vrije mening van de antipieten hinderen, liep het uit de hand en moest de politie ingrijpen.

op 19 11 2014 at 12:48 schreef Bertje:

Yurp

Geheel met je eens.
AFA en NVU is per defenitie schorem.
Die wil je niet in je kamp hebben.

op 19 11 2014 at 12:54 schreef Egbert:

Bravo, Applaus en Goed zo (zeiden we vóór het “Like”-era).

Hier het gesprek met Quinsy bij Pauw & Witteman, een jaar geleden. Het valt me op dat Quinsy zeer relaxed in het onderwerp zit (en ook gewoon relaxed zit). Hij staat er al boven. Vergelijk dat met de verbaal vechtende Henk Westbroek, die begint aan een “rouwproces” (zoals Quinsy dat treffend noemt). En passant toont Quinsy aan dat de twee bestbetaalde journalisten van Nederland, met een redactie van 25 mensen, niet weten wat “Bosman” betekent.

In het gesprek zitten ook de beelden van Quinsy’s gewelddadige arrestatie door de Nederlandse politie, in 2011. (Hoe is dat eigenlijk afgelopen? Excuses?). We kunnen stellen dat dit het moment is dat de Pieten-protesten gewelddadig werden. Niet door tegenstanders, maar door de politie. Om een T-shirt.

op 19 11 2014 at 13:02 schreef yurp:

@Daphne

Een aparte blog. Hier trok ik bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen bij op:

“Rood, blauw, geel, groen en wit want de kinderen hebben nog niet besloten welke Piet ze willen worden. De 6-pack schmink bevatte ook de kleur zwart maar die, heb ik aan de kinderen uitgelegd, gaan we niet gebruiken.”

“Ja, ik vind het ongepast dat blanke mensen hun gezicht zwart verven.”

“Ik begrijp niet hoe mensen het gekleurde gezicht van mijn 4 jaar oude kindje als een politieke […] actie zien ”

Terwijl mevrouw er ZELF een politieke actie van lijkt te maken door haar kinderen te verbieden zwart te gebruiken omdat ze dit ongepast vindt.

op 19 11 2014 at 14:08 schreef Pickelhaube:

GeenStijl nu voluit in agitprop mode. Ze hoaxten een Instagram met wat foto’s van pistolen en gevaarlijk uitziende donkere mannen bij elkaar, controleerden niet wie er precies achter dat profiel zit dat pas een paar dagen bestaat, met het doel de indruk te wekken dat de antipieten een soort gewelddadige, drugsverslaafde gangsters zijn. Dat is de gewenste beeldvorming.

Alles wijst erop dat dit dus een dikke vette hoax is. Ineens wordt dit stukje geplaatst door een anonieme (!) redacteur van wie we nooit eerder vernamen, de valse indruk wordt met een tekstlinkje gewekt dat deze “bijlmerboys” ook een eigen site buiten instagram hebben, om nog meer de schijn van authenticiteit te wekken. Maar daar zit dan een linkje naar een homoporno site achter, dat 80% van de lezers van dat stukje toch niet aanklikt.

Volgens mij is het heel zinvol als die plaatjes eens goed bekeken worden, want als bijvoorbeeld blijkt dat die plaatjes ergens van het web gehaald werden, denk ik toch echt dat Quinsy er nog een stevige aangifte wegens haatzaaien aan kan toevoegen.

op 19 11 2014 at 14:33 schreef Pickelhaube:

Heel erg sorry dat ik er nog een reactie aan toevoeg, maar dit is relevant: ik checkte wat plaatjes om te kijken of mijn hoax hypothese klopte en het bewijs was zo geleverd.

Ziehier een afbeelding van een Uzi op die Instagram, die ik ook elders op de interwebs aantrof. Zonder rectificatie kan je GeenStijl hiervoor dus aanklagen.

op 19 11 2014 at 14:55 schreef Bertje:

Pickehaube

En als je een beetje verstand hebt van wapens zoals ik zei de gek dan zie je direct dat de zogenaamde wapens ook nog airsoft / pallet guns zijn.
Niet dat dit maar iets afdoet aan de boosaardigheid van GeenStijl ofzo.

op 19 11 2014 at 15:46 schreef Pickelhaube:

Inmiddels staat eigenlijk wel vast dat alle plaatjes een hoax zijn, inclusief de afbeeldingen van personen. De Bijlmerboys bestaan dus helemaal niet. Er zitten trouwens ook afbeeldigen van echte wapens en drugs bij @Bertje. Deze bijvoorbeeld.

Wat je dus eigenlijk ziet is een lijst van stereotype vooroordelen van racistische blanken over donkere mannen: wapens, geweld, drugs, thug life, homofobie (want die fictieve groep negers moet zich natuurlijk geprovoceerd voelen door gay porno). Bijzonder wel dat Anouk er ook bijstaat, want die staat helemaal niet in het favorietenlijstje van echte thugs. Wel op de shitlist van GS. Door dit beeld met de antipieten te associëren worden vervolgens alle krachten op sociale media geactiveerd, die dan Quinsy, Sunny en Anouk akpot gaan stalken. Dat is het mechanisme. Staat ook wel bekend als “haatzaaien”.

op 19 11 2014 at 16:39 schreef cRR Kampen:

Inderdaad Bertje, ik mis standje ‘A’ :)

op 19 11 2014 at 16:40 schreef Thomas E:

@yurp
“Terwijl mevrouw er ZELF een politieke actie van lijkt te maken door haar kinderen te verbieden zwart te gebruiken omdat ze dit ongepast vindt.”

Geen politieke actie, yurp; eerder een ethische actie.

op 19 11 2014 at 16:54 schreef yurp:

@Anoniem

De ene persoon die niet te spreken was over haar kleurenpietje kun je dan ook weinig politiek aanwrijven. Zijzelf komt met de term politieke actie. Sowieso, maar daar ben ik even voorzichtig mee, lijk ik een beetje een teleurstelling in het artikel op te merken dat haar kind niet de gruwelijkste verwensingen naar zijn hoofdje kreeg. Ietwat verslagen schrijft ze dat “als het niet de hele tijd regende [..] de intocht bijna zo gezellig als elk jaar” was. Maar gelukkig waren daar nog de Facebookverwensingen waardoor ze haar buren, die nu zo gezellig stonden te zwaaien, alsnog kon verdenken van stiekeme hoeveelheden haat in hun hart…

op 19 11 2014 at 18:46 schreef LBE:

Ik snap niet waarom er zoveel empathie gevraagd wordt voor iemand die dat zelf duidelijk niet heeft voor anderen en anders denkende. Meneer Gario heeft zelf ook genoeg racistische uitspraken gedaan maar daar moet iedereen maar even aan voorbij gaan. Meneer praat regelmatig in blank/zwart of wit/zwart waarmee hijzelf alleen maar bijdraagt aan de discussie (maar bij hem is het vrijheid van meningsuiting). Er worden bijvoorbeeld een heleboel wijzigingen gedaan aan zwarte piet.. maar nog moet er gedemonstreerd worden (bewust op een plek waar dat niet mocht).. Het is continu een oorzaak/gevolg maar de oorzaak mag niet aangesproken worden!. Men zegt wel eens men oogst wat men zaait alleen is meneer Gario niet zo blij met wat hij oogst. En om dat alles maar op racisme te gooien… misschien is dat wel hetgeen iedereen zo boos maakt!!!. Ik ben niet tegen een aanpassing van de pieten.. Ik ben wel tegen de manier waarop!. Laat de insteek van racisme eens een keer varen en probeer het normaal op te lossen! want iedereen die voor is wegzetten als racist (want zo komt het namelijk wel iedere keer over..) is niet de oplossing en zal alleen maar meer haat oproepen!

op 19 11 2014 at 20:04 schreef Bertje:

LBE

Je mist het punt volledig!
Mijn eerste reflex was er ook een van: ja dag gekke Gario met je racisme geroep en tweets waar de honden geen brood van luste…etc.
Maar het gaat niet om wat ik vind of jij maar om het feit dat iemand op een onbeschaamde wijze bedrijgt wordt voor het verkondigen van zijn mening.
En zolang iemand zijn mening verkondigd binnen de wettelijke grenzen, en dat doet Gario is het ongepast om de beste man zo te bedreigen.
Heeft niets met Gario te maken maar met een principe.

op 19 11 2014 at 20:06 schreef Pickelhaube:

@LBE

Ik heb het geen moment gehad over empathie voor Gario, want dit gaat helemaal niet over hem. Ik heb het over empathie voor elkaars standpunt, van beide kanten

op 19 11 2014 at 20:34 schreef Gert:

Als er 100.000 mensen al of niet terecht gekwetst worden door een zwarte piet zou ik zeggen, dat gaan we anders doen met die piet.
Als het er 1000 zijn zeg ik, vervelend voor jullie.

op 19 11 2014 at 20:35 schreef Thomas E:

@LBE

Zwartepieten als dommige, gek pratende knechtjes van de blanke goedheiligman kan door zwarte mensen weldegelijk als racistisch worden ervaren. Vanuit het koloniale verleden is daar alle reden toe (dan heb ik het nog niet eens over het slavernijverleden). Dat wij blanke autochtonen dit anders ervaren en doorgaans niet de minste bewuste connotaties met racisme hebben, staat hier los van. Ik vind het dan ook niet zo gek dat wij een gebaar van goede wil maken en de pietjes wat minder blackface-stereotiep maken. Zie het als het zetten van een stapje richting een nieuwe samenleving.

op 19 11 2014 at 20:41 schreef Egbert:

@LBE

Er wordt geen ‘empathie’ gevraagd voor Quinsy Gario. Het gaat om weerwoord tegen die racistische opmerkingen en doodsbedreigingen.

op 19 11 2014 at 20:55 schreef Egbert:

Quotevraag. Wie & wanneer?: Daar kunnen politici voor een roze plopkap misschien lachering over doen …

Nu wat langer: De wereld kijkt toe. Van Amerika tot aan China. De Raad van Europa, de VN, ze hebben de loep op racisme in Nederland gelegd. En daar kunnen politici voor een roze plopkap misschien lacherig over doen, ook zij weten dat deze aandacht schadelijk is voor het imago van dit land. Van ons land.

Seada Nourhussen in De Balie, november 2013 (vanaf 2:07:00).
PS Politici hebben geleerd dat je voor de roze microfoon altijd lacherig moet doen. Altijd.

op 19 11 2014 at 21:03 schreef LBE:

Maar jullie hebben toch ook die tweets van Quinsy Gario zelf gezien?? hij doet net zo hard mee dus waarom zou dat van hem wel mogen maar van anderen niet? waarom is wat anderen doen racistisch en van hem niet?? mensen witkoppen noemen.. de wereld is zwart/wit.. wit is fout zwart is goed behalve zwarte piet.. de onwijs duffe tweet over MH17!!!. dat is allemaal binnen de grenzen?! en zolang je dat allemaal zelf verkondigd maar als het bij jezelf gebeurd gelijk racisme roept! neah.. daar win je bij mij geen sympathie mee. voor de goede orde.. ik keur doodsbedreigingen absoluut af

op 19 11 2014 at 21:20 schreef MNb:

@MiloLemmy: als je een discussie inhoudelijk wilt houden moet je niet met drogredeneringen aan komen zetten. Dit

“Fijn dat iemand met een pro-Piet mening zich gelijk tot Kamp Doodsbedreigende Racisten mag rekenen.”
komt voor jouw rekening, want geen enkele anti-Piet heeft dit ooit beweerd op dit blog.

op 19 11 2014 at 22:34 schreef Anton Brood:

@LBE Dus jij vindt omdat Gario tweets verzendt die aan alle kanten niet deugen, dat hij daarom gevierendeeld, op de brandstapel en aan de hoogste boom moet worden gehangen? Dan ken ik nog zo’n duizend anderen die ernaast gehangen mogen worden wat mij betreft. En ja ik bedoel de taalloze tokkies die het dagelijks rond lopen te tokkieën. Je kunt wel zeggen doodsbedreigingen af te keuren, maar jouw boodschap is helder.

op 19 11 2014 at 22:48 schreef Bertje:

LBE

Ja zijn tweets vallen binnen de grenzen van de wet.
Over smaak valt te twisten ik vind de opmerkingen van Gario smaakloos en getuigen van een krampachtig wereldbeeld.
Ik maak een onderscheid tussen doodsbedreigingen e.d. en racistische opmerkingen.
Gario die in zijn strijd “ons” wit koppen of iets dergelijks noemt is net zo erg of juist niet als Gario zeurpiet noemen.
En je hebt hebt het weer over symphatie lees de reacties nou eens na.

Thomas E

Ik heb mijn pietjes het liefst zwart, zo zwart als roet schijt maar in een pannetje, schijt maar in me hoed.

op 19 11 2014 at 23:02 schreef Egbert:

@LBE: nee die tweets heb ik niet gezien. Waar staat die MH17 tweet?

op 19 11 2014 at 23:16 schreef Thomas E:

Bertje, ik schijt in je hoed als je me belooft hem daarna op je kop te zetten :)

op 19 11 2014 at 23:34 schreef Egbert:

Kom op, Michel Rog. De stembussen zijn dicht, je hebt je Wilders stemmen binnen. Je kunt nu toch wel die tweet wissen? Buma, excuses zijn gratis na 21.00 u. Waarom wachten?

op 20 11 2014 at 00:49 schreef Pickelhaube:

Het propietenkamp gebruikt agressievere, extremere middelen dan het antipietenkamp. Dat is de bottom line een beetje.

op 20 11 2014 at 02:38 schreef Janfrans Zuidema:

” Ik zou het waarderen als u ‘m likete…”

Gedaan.

“U bent immers voor onze westerse, democratische waarden, voor de vrije meningsuiting. Dan dus ook voor de vrije meningsuiting van Quinsy Gario.”

Min of meer. Ik ben sowieso voor de vrijheid van expressie van Peter en Quinsy. Ik vraag me alleen af waarom hun mening schijnbaar belangrijker is dan die van de dorpsgek. Marky Mark had tenminste nog 2 miljoen voorkeurstemmen tijdens de verkiezingen…

op 20 11 2014 at 02:45 schreef Tabitha:

Gario is een zeurp… zeurkous. Maar zeuren mag verdomme, de haatzaaiers en dooddreigers zijn de rot in onze samenleving. Handen af van Quinsy Gario !

op 20 11 2014 at 02:53 schreef Tabitha:

https://www.youtube.com/watch?v=MeTuNES82O0

op 20 11 2014 at 13:53 schreef Egbert:

Gelukkig nemen Esther Voet en Frits Barend steeds duidelijk stelling tegen dit racisme & geweld.

Moeten we ze niet een beetje afremmen? Het kan ook teveel zijn.

op 20 11 2014 at 17:05 schreef Niels de Koning:

Zo zie je maar weer de hypocrisie.
Toen er een verbod was om door de Schilderswijk te protesteren werd dat van harte toegejuicht en werd er instemmend gereageerd toen de politie ze buiten hield.
Maar nu het de anti Zwarte Pieten gebeurt nu ineens heet het naar je blanke meester luisteren.

op 20 11 2014 at 18:28 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik heb echt nooit iets kwaads in ZP gezien. Echt nooit. Maar dankzij het pro-ZP kamp weet ik nu 1 ding: weg met ZP. Liever gisteren dan vandaag. Het is om je kapot te schamen, deze “traditie”.

op 20 11 2014 at 18:56 schreef san:

Hebben we nu genoeg gewauweld over wie wat zei en deed, pro of tegen?
Is er ook maar iemand die een beslissing gaat nemen over hoe dat feest gevierd moet worden in de toekomst? Of gaan we er tot het einde der tijden over door zeveren?
In mijn optiek Is het zo dat als er ook maar 1 kind gekwetst wordt door iets dat voor alle kinderen een feest zou moeten zijn, dat er 1 teveel is en we dus moeten veranderen.

op 20 11 2014 at 19:49 schreef Bertje:

San

Niemand gaat dat gelukkig beslissen al ishet natuurlijk wel de natte droom van menig politiek correcte Nederlander dat Vader Staat wel even zegt hoe een volksfeest gevierd moet worden.
We moeten niets veranderen maar je mag wel en dat is nou het aardige van een landje als Nederland.
Je mag jezelf er beledigd voelen doordat er mensen zijn die in zwarte piet geen racisme zien.
Wat weer niet mag is iemand de kanker wensen of brandend aan een kruis, ja gut mag wel maar is niet wenselijk.

Jeroen

Juist door de absurde hardcore pro Pieters en anti Pieten ben ik onze Zwarte Piet nog meer gaan waarderen.
Maar goed ik woon ook in Duitsland en hier hebben we Knecht Ruprecht das ook een soort van Zwarte Piet.
Geen fatsoenlijk mens ziet hier enige vorm van racisme in. Tuurlijk hier heb je ook azijnzeikers en die komen vol uit de linkse hoek, laatste jaar hebben die wat gesputterd over dat bij het drie Koningen feest er altijd een kindje zwart word geschminkt dat zou dan racistisch zijn. Geen mens heeft dit groepje ernst genomen.

op 20 11 2014 at 21:19 schreef Anton Brood:

heb je nou een plaat voor je kop Bertje, of doe je maar zo?

op 21 11 2014 at 08:36 schreef yurp:

@Jeroen

blijkbaar moeten de goeien weer onder de kwaden lijden. Omdat ZP gekaapt is door extreem rechtse gorilla’s en internethatertjes ben je van mening veranderd. Dat vind ik apart als er aan je onderliggende ideeën of argumentatie niets is veranderd. Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen hoor daar niet van maar toch. Je kunt je mening over een fenomeen of culturele uiting toch niet baseren op de reacties van extremisten?

op 21 11 2014 at 10:31 schreef Egbert:

Even het CDJA IJsseldelta, die Quinsy uitnodigde, tegen het licht houden. Voorz Wim Duitman zegt in het radiointerview (va. 1:00) over die 500 euro + BTW, reis- en dinerkosten, dus zeg 750 euro: daar gaat [er?] onze jaarlijkse begroting vandoor.

Ze doen ca. tien zulke avonden per jaar. Voor een Quinsy hadden ze dus gemiddeld 75 euro over (of misschien het dubbele). Zegt Duitman ook nog (3:05): Iemand die zijn principes wil vertellen en er dan op zo’n krampachtige manier mee omgaat. “Wil”? Je hebt hem toch gevráágd?

Hier wat andere sprekers van dat CDJA. Op 4 november waren er twee IDF’ers te gast om de kinder-politici te vertellen over “toenemend anti-semitisme” in relatie tot Het Conflict (tip tussendoor: Adema, dat verband mag je niet leggen hoor, van het CIDI). Op 18 december komt een prof “die een direkt verband legt tussen de toename van moslims en antisemitisme” (PW vd Horst; voor een CIDI schnabbel zegt hij alles). Ze willen alleen mensen horen die door het CIDI betaald en gezonden worden. En maar denken dat het CIDI niks terug verwacht. Kinderen.

op 21 11 2014 at 10:33 schreef MNb:

“Dat vind ik apart”
Waarom, Yurp? Voor mij geldt hetzelfde. De racistische pro-Pieters hebben het onmogelijk gemaakt nog neutraal naar ZP te kijken, net zoals Himmler het onmogelijk heeft gemaakt nog neutraal naar de dubbele rune-s te kijken. Hoezeer Bertje ook sputtert, iedere Nederlander moet een keuze maken. Bertje wenst bij de racisten te horen in dit geval, ook al zal hij het ontkennen. Dat is een beetje merkwaardig, want ten eerste horen christenen voor de slachtoffers te kiezen en ten tweede heeft hij het hart wel op de juiste plaats. En de slachtoffers zijn degenen die gediscrimineerd worden. Niet de kinderen – die zal het worst wezen welke kleur Piet heeft.

“Je kunt je mening over een fenomeen of culturele uiting toch niet baseren op de reacties van extremisten?”
Als er maar genoeg extremisten zijn wel, ja. En helemaal als die extremistische visies zo gemeengoed zijn geworden dat we ons moeten afvragen of ze nog wel extreem zijn.

op 21 11 2014 at 12:22 schreef Ruud van Gerrevink:

Wanneer gaan we het nu over het werkelijke probleem hebben? Je hoeft het niet eens te zijn met de anti ZP activisten maar ze hebben (de niet eens so latente) racistische neigingen die in dit land bestaan wel duidelijk zichtbaar gemaakt. De oplossing ligt duidelijk niet in de ZP discussie (zie ook de comments op “handen af” pagina).

Ik kan mij van de lagere school nog van alles herinneren over onze gouden eeuw, Michiel de Ruyter en ook vaag iets over een gordel van smaragd waar de een of andere figuur iets over had geschreven, maar wat ik inmiddels weet over slavenhandel – met name de rol van Nederland daarin – de politionele acties, ben ik later zelf achter gekomen.

Wanneer we – zonder aan cultuurrelativisme te doen – onze kinderen de feiten beter bijbrengen (mogelijk dat dit nu al beter is, ik praat over de jaren zestig/zeventig als het over mijn lagere school gaat) komen zij wellicht zelf tot inzichten met betrekking tot elementen van het ZP verhaal die nu de steen des aanstoots zijn. De anti ZP kant heeft wat mij betreft geen gelijk met hun aanpak maar ze verdienen wel een betere reactie dan “het is nu eenmaal onze traditie”.

op 21 11 2014 at 12:38 schreef Pickelhaube:

@Yurp

Het is toch wel legitiem om van mening te veranderen vanwege het maatschappelijk effect van de zwartepietendiscussie? Eerdere jaren schreef ik al veel over waarom ik principieel denk dat ZP mag blijven bestaan en waarom alle redenen die hem “racistisch” zouden maken in wezen drogredenen zijn; dat vind ik nog steeds. Maar ik wil ook een samenleving zonder geouwehoer over Zwarte Piet, dus we moeten tot een vergelijk komen om het feest leuk te houden. Zelfs als ik de gevoelens van gekwetstheid geen grond vind hebben, vind ik het idee dat mensen zich jaar in jaar uit rot voelen over Zwarte Piet onaangenaam. Dat het niet racistisch is kan je ze niet bijbrengen, dus dan maar kijken of we dat beeld een beetje kunnen aanpassen.

Overigens vind ik die actie in Gouda ook laakbaar van de antipieten. Ze hadden gewoon als witte Piet moeten verschijnen en leuk mee moeten doen. Dan was het leuk en ludiek geweest. We zouden deze discussie eigenlijk in de geest van de Goedheiligman moeten voeren. Met goedmoedige maar kritische puntdichten, ludieke acties en leuke surprises. Dan bereik je in één keer heel NL met je boodschap.

op 21 11 2014 at 17:18 schreef laarmans:

Niet de regering noch de gemeente, maar de winkeliersverenigingen bepalen hoe ZP er in de toekomst gaat uitzien. Wat mij betreft in de richting van schoorsteenveger Dick van Dyke in de film Mary Poppins, maar dan wel een stuk fleuriger. Gekleurde hoed, roetstrepen op zijn gezicht en handen, een geblokt, kleurig shirt, zwarte broek en in zijn linker een roe voor de schoorsteen en in zijn rechter een zak om de roet op te vangen. Dus gewoon weer terug naar het archetype van de schoorsteenveger, zoals het vorige generaties ook is verteld.

op 21 11 2014 at 20:32 schreef Thomas E:

Dan moeten ze voortaan wel met een Brabants (Bosch) accent gaan praten ipv would-be-Suri, Laarmans.

op 21 11 2014 at 20:53 schreef Benedictus:

Hoe maak je Piet onherkenbaar? Daar gaat het ook om. Als zwarte Piet kwam in het verleden een familielid of buurman binnen zonder dat de gelovigen thuis in de gaten hadden dat het bekenden waren. Kinderen bleven geloven dat zwarte Piet uit Spanje kwam. Die magie gaat verloren met alleen roetvegen, hoewel het verhaal wel blijft kloppen, want zwarte Piet was zwart vanwege de schoorsteen. Juist die niet herkenbaarheid maakte het feest compleet. Het was immers bijzonder. Met de buurman of neef is het toch minder spannend.

Clowns horen bij het circus en niet bij Sinterklaas.

op 21 11 2014 at 21:39 schreef laarmans:

@ Thomas

De eerste schoorsteenvegers in Nederland waren van Italiaanse huize. In Amsterdam had je de bekende en later beruchte familie Vittali.Bekend van Mathilde:het lopende kunstwerk en reclamepop van Fong Leng en de ex-vrouw van Carel Willink. Later ging de familie in sexclubs en da’s niet zo goed afgelopen.Zwak uitgedrukt.

op 21 11 2014 at 22:00 schreef laarmans:

@ Benedictus

Denk je nu heus dat het voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 ene moer uitmaakt wie hun een kadootje geeft? Of hoe hij eruit ziet? Het gaat alleen om het cadeau.Volwassenen duwen hun kinderen in het romantisme van vroeger, de spanning, de blije gezichten en ze willen dit sprookje volhouden voor hun kinderen. Wanneer er geluiden uit een zwarte minderheid komen die vraagt om het raciale van Zwarte Piet te halen, godbetert het raciale, stroomt Nederland over.Hetzelfde deel van Nederland dat schreeuwt om blut und boden, eigen cultuur en volk eerst, zal er aan moeten wennen dat de minderheden in ons land ook recht hebben op een eigen mening en op hun eigen rechten, wensen en verlangens.

op 21 11 2014 at 22:31 schreef Egbert:

@pickelhaube “die actie in Gouda ook laakbaar van de antipieten”. Jij hoeft niet voor te schrijven hoe anderen moeten demonstreren (jouw tegenstanders nog wel).

Belangrijker is het politieoptreden in Gouda. Racistisch profileren, onnodig geweld, zelfs de burgemeester zegt dat er gearresteerd werd voordat er uberhaupt een overtreding was begaan.

(verslag politieoptreden Gouda)

op 21 11 2014 at 22:52 schreef Bertje:

Laarsmans

Een kleine minderheid heeft natuurlijk recht op zijn mening maar dat betekend nog niet dat ze goddomme gelijk hebben of behoren te krijgen.
Je mag van alles wensen en vinden maar dat gedram, gezever en gezeur zo Fucking typisch Nederlands.
In dat opzicht is de intergratie het je aanpassen aan de Hollandse Cultuur helaas geslaagd.
Wat ik weer heel on Hollands vind zijn de doodsbedreigingen en verwensingen die deze mensen voor hun kiezen krijgen waar is het gewoon recht in de bek uitlachen gebleven vraag ik me soms af.

op 22 11 2014 at 00:07 schreef Beukman:

Wat Pickel hierboven zegt om 12.38.
Los daarvan is voor mij het raadsel nog steeds niet beantwoord: hoe zijn lieden die slechts een paar jaar terug geen enkele moeite hadden met Zwarte Piet maar in fabelachtig korte tijd tegenstanders zijn geworden, moreel in staat om nu plotseling de gebleven voorstanders de les te lezen? Wie zo plotseling zo radicaal van mening verandert, zou het naar mijn mening sieren als hij enige bescheidenheid betrachtte in het anderen de maat nemen. Waarom moet iedereen tegelijkertijd vinden dat ZP voortaan racisme is?
Enfin. Wantrouwen jegens mensen die het licht menen te hebben gezien, dat zit me ingebakken. Doe mij maar Grijze Piet.

op 22 11 2014 at 08:46 schreef yurp:

@Mnb

Je klinkt een beetje als een Jihadwatcher. De groep extremisten heeft het beeld blijkbaar bepaald en als je niet tegen Piet ben dan ben je voor de racisten. Moeten we nu openlijk afstand nemen van die stinkfascisten die er met Piet vandoor zijn gegaan? Nou, bij dezen dan.

@Pickelhaube

Ik vind het gezeur ook irritant en heb het liefste dat iedereen een gezellig feest heeft. Maar wat nu als volgend jaar de christengekkies staan te protesteren omdat ze zich gekwetst voelen door het ‘demonische’ Halloween?

http://frontpage.fok.nl/nieuws/620185/1/1/50/sgp-wil-halloween-verbieden.html

Thomas E. heeft net zoals de anti-Pieten al jarenlang geen Sinterklaas journaal gekeken en heeft blijkbaar niet door dat Pieten gewoon ABN spreken.

op 22 11 2014 at 09:02 schreef Anoniem:

Beukman, dit speelt al sinds de jaren ’80. Toen werden de voorstanders van enige aanpassingen weggehoond of monddood gemaakt. Mijn jongste was drie toen in Sesamstraat Gerda Havertong er een gesprekje met Pino over had, Pino had daar begrip voor en ik ook. Niks fabelachtige korte tijd en radicale verandering van mening, maar een stokdove arrogante meerderheid. Ik vind overigens ZP een zeer beledigende karikatuur van een zwarte man, wie dat niet ziet heeft poep in z’n ogen. Verder vindt ik de fans van ZP niet per definitie racisten, wél hebben ze opvallend weinig moeite met racisme, kennelijk.en dan heb ik het nog niet eens over de manier waarop men. Gario eerst onterecht werd opgepakt en daarna werd afgeschilderd als een jengelende kleuter. En toen kwamen de doodsbedreigingen.. Eigenlijk een klassiek proces, ontkenning, woede en nu maar hopen dat het laatste stadium, acceptatie zich snel voltrekt. Kunnen we eindelijk door naar de volgende fase. Hoe pakken we met z’n allen de enorme hoeveelheid racisme aan in Nederland, want dat dat is komen bovendrijven staat als een paal boven water.

op 22 11 2014 at 11:35 schreef laarmans:

@ Bertje

Of het nu een kleine minderheid is of een grote doet niks ter zake.Er zijn zwarte mensen die aan de meerderheid slechts één vraag stellen:wij voelen ons beledigd en zijn in ons hart gekwetst door een archetype uit lang vervlogen tijd. Wilt u rekening met ons houden? Blijkbaar niet, gezien de hysterische reacties van de meerderheid.

op 22 11 2014 at 11:37 schreef Benedictus:

Laarmans, beide partijen hebben recht op een mening. De onherkenbaarheid van Piet is wel belangrijk, omdat -zeker nu- de kinderen wel vaker een kadootje krijgen van familie. Het sinterklaasfeest maakt dit tot iets bijzonders. Het maakt dus een belangrijk verschil of een familielid dit komt brengen of een sprookjesfiguur uit een ver land. Sinterklaas alleen laten komen luidt het einde van het leukste kinderfeest in het jaar in.

Beukmans gaf een mogelijk alternatief: een grijze Piet. Zelf voeg ik daar dan over het grijs heen wat zwarte roet strepen toe.

op 22 11 2014 at 12:01 schreef Bertje:

Laarsmans

Ik ben zelf vegetariër en probeer zo min mogelijk dierlijke producten te eten.
Ik walg van het vlees etende gedrag van vele mensen, het stuit me tegen de borst hoe we omgaan met dieren etc. etc.
Ik voel me oprecht beledigd en tot diep in mij hart gekwetst als ik zie hoe wij kostbaar leven reduceren tot producten.
Het zou wat wezen zeg als ik dan voor de meerderheid ga bepalen wat ze mogen eten of niet.

op 22 11 2014 at 12:04 schreef Thomas E:

@yurp

hmmmm ik kijk idd geen sinterklaas journaal, maar bij een intocht van twee jaar geleden hoorde ik pieten nog klanken met een rollende rrr uitstoten. Trouwens, in familiekring is het wel handig als piet qua stem niet herkend wordt als oom of buurman, dus dan is ook een beetje functioneel.

op 22 11 2014 at 12:44 schreef laarmans:

@Bertje

De Stichting Wakker Dier is al een aantal jaren bezig om supermarkten onder druk te zetten om bepaalde diersoorten uit het schap te halen.Het feit dat ze de naam noemen van een supermarkt is ongewenste en onbeschofte inmenging in het bedrijfsbeleid, men noemt dit dwingelandij.Ik heb de groep rond QG niet kunnen betrappen op dwingelandij. Men vraagt om de stereotype, raciale uitingsvormen van een zwarte, namelijk kroes haar,dikaangezette lippen,gouden oorringen te vervangen of gewoon weg te laten.Is dat nou zo moeilijk?

op 22 11 2014 at 13:10 schreef Bertje:

Laarsmans

Wakker dier houd zich net zoals de groep rond QG aan de wet. Ze maken gebruik van hun rechten en dat is prima.

op 22 11 2014 at 13:38 schreef Beukman:

Inderdaad Anoniem om 9.02, in de jaren 80 was er een bijzonder kleine minderheid die bezwaar maakte tegen Zwarte Piet. Die kreeg het lid op de neus. Dat gold ook voor de feministische actiegroep die ten strijde trok tegen de seksistische mannelijk-autoritaire religieuze waarden die Sinterklaas in haar ogen belichaamde. Daar werd zelfs tot in de strip Jan, Jans en de kinderen lacherig over gedaan.

Feit is dat verreweg de meesten die nu vinden dat ZP een beledigende karikatuur van een man is, tot een paar jaar terug vonden dat ZP géén beledigende karikatuur van een zwarte man is. Ik kan er niet bij hoe lieden die in korte tijd als een blad aan een boom zijn gedraaid, met zoveel overtuiging en met zulk een gebrek aan bescheidenheid van anderen hetzelfde kunnen eisen.

op 22 11 2014 at 14:14 schreef yurp:

@Thomas E

Was dat niet gewoon omdat de intocht in het Gooi was? ;)

op 22 11 2014 at 15:46 schreef laarmans:

@ Beukman

Als er niemand is die het probleem aankaart, is het probleem er niet.Pas op het moment dat er iemand zegt de Keizer heeft geen kleren aan, is het probleem manifest geworden.

op 22 11 2014 at 17:30 schreef MNb:

“Ik kan er niet bij hoe lieden die in korte tijd als een blad aan een boom zijn gedraaid.”
Dat hebben zowel VdHeuvel als ik toch zeer duidelijk gemaakt op deze zelfde pagina. Dat komt omdat lieve pro-pieten als Bertje er niet in geslaagd zijn de racistische pro-pieten in hun hokken opgesloten te houden, wat in de jaren 80 wel lukte.

http://www.youtube.com/watch?v=m3s1RcSK3sg

Gerda Havertong kreeg geen bagger over zich heen. Quincy Gario wel. En beschaafde mensen kiezen dan partij voor de slachtoffers.

op 22 11 2014 at 20:18 schreef babs:

Wat MNb zegt. En daarbij nog dat ik nooit beseft heb dat zoveel mensen zich al zo lang onprettig bij ZP heb gevoeld.

Dan nog vind ik dat iedereen het recht heeft zich zwart te verven, ook met het uitdrukkelijke doel te discrimineren. Alleen de staat dient ZP niet te faciliteren, dus geen ZP op staatstelevisie en geen subsidie naar blackfaceoptochten.

op 23 11 2014 at 13:18 schreef Egbert:

Beukman: “met zulk een gebrek aan bescheidenheid”? wat bedoel je. De arrestatie van Quinsy Gario niet gezien, 2011? Gouda 2014?

Trouwens, weet iemand een goed verslag van arrestaties van pro-Piet demonstranten in Gouda? Hoeveel?

op 23 11 2014 at 17:36 schreef Bertje:

Mnb

Met neus kun je likken, ik voel me niet verantwoordelijk voor racistische pro pieten. Je wauwelt flauwekul en je weet het.
Als automobilist voel ik me net zo min verantwoordelijk voor de 180 km Schumacher wannabe’s die een ander dood-rijden.
Tsjee dat ik het nog uitleg ook lijk gekke Pietje wel.

op 23 11 2014 at 21:12 schreef Gerard:

In wat voor een fantastisch land leven we eigenlijk als het grootste maatschappelijke probleem Zwarte Piet is?

op 23 11 2014 at 22:06 schreef Peter:

De meeste mensen zijn zo fucking clueless.

op 24 11 2014 at 09:55 schreef Gerard:

Weer anderen zijn meesters in het vermaken van muggen tot olifanten.

op 24 11 2014 at 10:32 schreef cRR Kampen:

“In wat voor een fantastisch land leven we eigenlijk als het grootste maatschappelijke probleem Zwarte Piet is?”

Niet goed gekeken. Het grootste maatschappelijke probleem is het nihilisme en volgend daarop de aankomende Shoa 2.0, ditmaal op moslims. De ZP-hysterie is een abces, een symptoompje, een afleiding op deze dodelijke ziekte. Stinken dat het doet zeg.

op 24 11 2014 at 10:42 schreef Beukman:

@ Egbert, de arrestatie van Quinsy kan voor voorstanders van Zwarte Piet noch een reden noch een excuus zijn om plotseling radicaal van mening te veranderen, en anderen te verwijten dat *niet* te doen.

op 24 11 2014 at 14:16 schreef Maurice:

Met die racistische MH-17 tweet heeft Gario impulsief aangegeven dat hij over lijken gaat. Het toen verse verlies van een groot aantal medelanders bleek insignificant, behalve ter misbruik van zijn zaak die belangrijker moet zijn. Hiermee heeft hij alle sympathie des volks verspeeld, ondanks zijn inbinding door de druk van buitenaf. Beter is het dat iemand anders, van onbesmet blazoen, zijn taak overneemt en hijzelf uit beeld verdwijnt. In het ergste geval heeft deze man de aanzet gegeven tot de ontwrichting van de multiculturele samenleving in NL. Het geweld naar kinderen is er tenslotte al: http://nos.nl/artikel/2004256-meisje-15-verkleed-als-zwarte-piet-geslagen.html Geen idee hoeveel verder dit nog escaleert.

op 24 11 2014 at 21:49 schreef Egbert:

Beukman, je draait. De vraag is: hoezo toont de arrestatie van Quinsy Gario in 2011 een “gebrek aan bescheidenheid”?

op 24 11 2014 at 22:04 schreef Beukman:

@ Egbert
Spraakverwarring. Ik schreef eerder: “Wie zo plotseling zo radicaal van mening verandert, zou het naar mijn mening sieren als hij enige bescheidenheid betrachtte in het anderen de maat nemen.”
Met “wie” doelde ik niet op Quinsy, maar op al degenen die het ene moment nog menen dat ZP géén karikatuur is van een zwarte slaaf, en het volgende moment wel.
Mensen die in korte tijd radicaal van mening veranderen, en vervolgens hun nieuwe inzicht onbeschaamd trachten te verkopen als de nieuwe Waarheid, alsof ze er tot voor kort niet heel anders over dachten: mijn moeder, mijn oma, zelfs mijn overgrootmoeder waarschuwde me al voor hen.

op 25 11 2014 at 00:26 schreef Egbert:

Beukman: je verzint ze, die mensen die “omdraaien”. Met je “Feit is ..” leugen. Jij had niet eerder gehoord van de Quinsy’s, en nou weet jij opeens wat ze twee jaar terug vonden?

Verder is het echt geen spraakverwarring (zou jou wel goed uitkomen): jij eist “bescheidenheid” van mensen die hiervoor door de politie in elkaar gebeukt worden, die op internet de goorste bagger toegestuurd krijgen. Weet je wat, kom maar terug als je Anouk overtuigd hebt.

op 25 11 2014 at 10:33 schreef Beukman:

Ik ken dat, Egbert. Na de oorlog bleek ook plotsklaps driekwart van de Nederlanders in het verzet te hebben gezeten. Niet zelden zijn fanaten bekeerde twijfelaars, daar hou ik het maar op ter duiding van een racismebrullers met een kortetermijn-geheugen.

op 26 11 2014 at 12:40 schreef Egbert:

Beukman = trol

op 29 11 2014 at 09:04 schreef Egbert:

Youp van ’t Hek is vooral pissig dat hij dat “#graaipiet” niet zelf heeft verzonnen.

Youp heeft zich blijkbaar goed verdiept in het onderwerp: “Ik heb gewoon geen zin in een discussie met die Quincy (sic)”. Geldt eigenlijk voor heel NRC: naam wordt niet gecorrigeerd. “Humorloze gozer”. (Ik vond Quinsy juist geestig. Hij was weer scherpzinnig & relaxed).

Enfin, Youp woelt zich beter thuis in de Telegraaf met Ester ‘de lach aan haar kont’ Voet en die Geert Wilders (ik laat die typo maar staan; humorbewijsstuk Y), en zonder Gaza.

Youp ga door! Wij zien enorm uit naar jouw mening over dat “schandelijke Nederlandse slavernijverleden”, gebracht door een gozer met #graaihumor.

op 29 11 2014 at 17:36 schreef Maurice:

Uiteraard is de aflevering van Oog in oog met Gario hier relevant: http://www.npo.nl/oog-in-oog/27-11-2014/KN_1662296

op 06 12 2014 at 10:14 schreef Egbert:

Weer lukt het Youp van ’t Hek niet om een kwinkslag of andere bijdrage te leveren in de Zwarte Piet discussie:

Het leidt even af van de stompzinnige zwartepietendiscussie, die vanaf dit weekend hopelijk weer voor een jaar voorbij is.” Het onderwerp is gewoon een maatje te groot voor hem. Hij heeft geen twee zinnen erover begrepen. Woordgrappen, mensen in het nieuws deze week op een rijtje gezet: hij heeft geen sjoege van wat er speelt of waar het over gaat.

Dieptepunt en proof in print: Bill Cosby is een Zwarte Piet! (Precies een jaar geleden stierf Nelson Mandela. En hoe noemde zijn Telegraaf Mandela? Juist). Verder komen zijn hersentjes niet. Youp, deze ben je vergeten: Quinsy – Quincy – Jones – Michael Jackson – Gebleekte Piet – haha. P.S. ik weet nou hoe Poep op ’t Hek dat doet: gewoon je typefouten laten staan.

(Patroon. Ook toen hij samen met Geert Wilders in de Telegraaf wilde over Gaza: Youp/Poep snapt er geen drol van).

Ik voorspel: in zijn Oudejaarsconference zal het hem weer niet lukken hier grappig of luchtig over te zijn. Want: hij heeft het niet door.

op 14 12 2014 at 14:37 schreef Egbert:

Een toevoeging aan het archief Youp van ’t Hek. Eerst deze inleiding: eerder schrijft Van ’t Hek over Quinsy Gario: Volgens Sven [Kockelmann] slaat de artiest een vrolijk slaatje uit zijn protest[Ik, Youp] had al wel door dat je de goede man geen graaipiet moet noemendie humorloze gozer, die overigens op alle fronten van Kockelmann verloor.

Op alle fronten verloren? Kockelmann kwam een keer of drie terug op het auteursrecht van het logo “Zwarte Piet is Racisme”, ontworpen door Quinsy. Quinsy legde het tweemaal goed uit, maar het paste niet in Svens vooroordeel (Svens conclusie was al aangekondigd in de intro, dus hij kon niet meer terug). Goed. Dit noemt Youp dus een “verloren” punt door Gario.

Dan, precies een week later in zijn NRC column, schrijft hij: Ik denk dat ik de drie ton, die ik gevangen heb bij Bol.com omdat ze mijn kerstkonijn Flappie op geestige wijze misbruikt hebben, overmaak aan …. Oftewel: Youp weet precies waar het auteursrecht over gaat. Maar voor Quinsy komt dat hem niet uit, dan houdt hij zich van de domme. Youp van ’t Hek liegt.

op 26 12 2014 at 18:51 schreef P.Sisterons:

IK vind die Quinsy een aandachtsgeile klootzak die met ongefundeerde flauwekul op de voorgrond treedt. Hij zou eerst wat huiswerk moeten doen. Er werden nog blanke slaven verkocht lang nadat de zwarte slavernij afgeschaft was en Zwarte Piet heeft niets met slavernij te maken. Laat Quinsy a.u.b. zo snel mogelijk remigreren zonder verdere uitkering van het bedorven Nederland.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS