Home » Archief » De racisten hebben gewonnen


[16.03.2017]

De racisten hebben gewonnen

Peter Breedveld


Scène uit Gate of Flesh (Seijun Suzuki)

Wat verbeeldde me ik ook, Nederland is het land van Zwarte Piet en GeenStijl, van daar moet een piemel in. Artikel 1 gaat hier nooit vaste voet aan de grond krijgen. Da’s ook meteen de laatste keer dat ik ergens hoop op vestig.

Toch dapper geprobeerd, mevrouw Simons! Je bent mijn held. En Amsterdam, waar Artikel 1 nog veel stemmen kreeg en de PvdA keihard werd afgestraft: ik zal niet meer zoveel op die stad schelden.

Populisme verslagen? Niet echt

De delirische vreugde in de binnen- en buitenlandse pers over het populisme dat terugggedrongen zou zijn, is misplaatst. Vierenhalf jaar geleden schreef ik hetzelfde naar aanleiding van de verkiezingsuitslag en het mantra dat het populisme verslagen was: de PVV is met twintig zetels hardly ‘crushed‘ en bovendien heeft het gedachtegoed van de racistische fascisten zich als een olievlek uitgebreid, naar de VVD, die zelfs de universele mensenrechten wil afschaffen, het CDA, dat een soort totalitaire Biedermeierstaat voor ogen staat, van vreemde smetten vrij, en zelfs GroenLinks, dat de afgelopen tijd fanatiek meevocht tegen De Turk, en zelfs twee extreemrechtse types op de kandidatenlijst zette. Eén van hen, Zihni Özdil, zit straks in de Kamer, waar hij ongetwijfeld zal worden ingezet als frontsoldaat tegen DENK, dat ook drie zetels won.

Het blijft een typisch witte partij van Rudolf Steiner-gekkies, dat GroenLinks.

En mooi dat al dat gore GeenStijl-tuig en die Echte Jannen buiten de Kamer gehouden zijn, maar Blut und Boden Baudet heeft wel twee zetels. Wie zijn dat, die op zo’n corrupte zwatelaar stemmen? Wat mankeert die mensen? Ik denk dat Baudet de door hem versmade publieke omroep mag bedanken, die hem avond aan avond liet aanschuiven in de praatprogramma’s.

Haatoffensief tegen DENK

Nee, ik ben niet blij met deze uitslag. De racisten hebben gewonnen. De komende tijd wordt alleen maar erger voor moslims, allochtonen en vluchtelingen. Heel misschien komt door de winst van GroenLinks en de Partij voor de Dieren (ook niet gespeend van fascistoïde trekjes) eindelijk eens de CO2-uitstoot wat prominenter op de agenda, oorzaak van meer dood en verderf dan alle moslim- en KKK-terroristen bij elkaar.

En wie weet gaan door die drie zetels van DENK de ogen en oren van politici en journaille ook eens open voor de problemen van de bevolkingsgroep die écht is versmaad, de afgelopen decennia: de allochtonen. Maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in. Ik vrees dat het haatoffensief tegen DENK alleen maar intenser zal worden.

De afgang van de PvdA is wel bevredigend. Marcouch uit de Kamer, Asscher die zijn zoveelste nederlaag lijdt – karma is a bitch, baby. Die rechts-racistische koers heeft de andere partijen geen windeieren gelegd, maar de PvdA heeft er een groot deel van haar eigen kiezers mee van zich vervreemd. De verregaande onbetrouwbaarheid van Asscher, gecombineerd met zijn fenomenale kleinzieligheid, zal ook niet hebben geholpen.

Virulent anti-intellectualisme

Ook put ik moed uit de winst voor D66. Pechtold heeft zich altijd meer dan de rest verzet tegen de PVV en het valt te hopen dat D66 groot genoeg zal blijken te zijn om het huidige virulente anti-intellectualisme in de Kamer te kenteren.

En natuurlijk is dit alles verse aanvoer van brandstof voor mijn vlammende stukjes en schandalige tweets, die menige reactionair het bloed uit de oren zullen doen spuiten.

Mijn voorspelling: Jesse Klaver zal zich snel ontpoppen als de nieuwe Asscher.

 

 

Frontaal Naakt wordt bedreigd! Echt, serieus bedreigd! Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.03.2017 @ 08:22

[Home]
 

20 Reacties

op 16 03 2017 at 09:11 schreef wees:

Ik had er al een hard hoofd in.
Het linkse gedachtengoed, de solidariteit en de gemeenschapszin is al jaren zoek in dit land.

op 16 03 2017 at 09:28 schreef babs:

Racisme heeft gewonnen, maar doordat D66 onmisbaar is in welke coalitie ook, is de overwinning niet absoluut.

Het ergste is dat een coalitie met CU en SGP mogelijk is, daardoor zal GrL meer moeten inleveren om mee te mogen doen. Ik ben benieuwd hoe ver Klaver bereid is te gaan. Op zich heeft hij het makkelijker dan de PvdA, omdat zijn verhaal simpel is: groen (belasting op vervuiling) en links (verkleining inkomensverschillen). Het echte probleem voor GrL komt als er oorlog gevoerd moet gaan worden in landen waar we niks te zoeken hebben. Niet meedoen is einde kabinet, wel meedoen is einde Klaver.

Sylvana Simons heeft stemmen voor een halve zetel gehaald, ongeveer evenveel als de piraten die al heel lang bezig zijn. Ik vind het een mooie basis om door te gaan.

op 16 03 2017 at 09:34 schreef Martijn:

Dat komt doordat de allochtonen onze normen en waarden niet snappen, dat weet je toch, wees? We waren tolerant maar dat kán nu niet meer met die barbaren onder ons … :/

Maar srsly, spot on, Peter, geen enkele reden om blij te zijn.

op 16 03 2017 at 09:47 schreef marcodB:

Na Trump, Brexit en Ukraine-referendum is dit een welkome uitslag. Natuurlijk, het kan altijd beter. Maar in het licht van de verwachting en vrees is dit nog ok. Deze uitslag zal, denk ik, niet leiden tot grote schade.
Geen NEXIT, maar ook geen klimaatkaalslag. Wellicht zal de VVD, om met D66 of groen links zaken te doen, plots herkenen dat er in de vergroening ook grote kansen liggen voor het bedrijfsleven. De PvdA zal het lesje wel niet begrjpen, maar ik vermoed dat GL WEL heeft opgelet en dus niet de blunders van de PvdA zal nabootsen. Fingers crossed!

op 16 03 2017 at 10:12 schreef MNb:

GL de grootste linkse partij en nee, ik ben niet blij. De Grote Blonde Leider vindt het helemaal niet erg dat hij niet de grootste partij is geworden. Waarom zou hij? Regeringsverantwoordelijkheid is geen onderdeel van zijn politieke strategie, die tot nu toe heel succesvol is gebleken. Een paar jaar geleden dacht ik dat het keerpunt was bereikt, maar ik had het fout. Gegeven de verkiezingsprogramma’s had hij voor de verkiezingen al gewonnen.
Iedereen moet dat interview met Veraart in Ad Valvas lezen. Het is huiveringwekkend.

op 16 03 2017 at 10:14 schreef Murat:

Die DENK-gasten hebben het verdomde goed gedaan voor zo’n jonge partij. Chapeau.

Volgende verkiezingen Art1 er ook in.

Maar verder eens met Peter. Dit worden geen 4 jaren om naar uit te kijken.

op 16 03 2017 at 11:20 schreef Pyt van der Galiën:

Artikel 1 moet nu rustig een partij-organisatie opbouwen. De handdoek in de ring gooien is nergens voor nodig. Je hebt – idealiter – 4 jaar de tijd om een gedegen organisatie uit de grond te stampen.

Ik ben het met Marco eens dat het veel erger had gekund. In december had ik voor deze uitslag getekend. CDA, VVD en PVV hebben nu samen minder zetels dan in 2010. Het grote probleem lijkt me dat extreemrechts de ideologische ruimte goeddeels heeft bezet. De vreugde over de nederlaag van het populisme is inderdaad misplaatst.

Daar komt nog bij dat over 4 jaar het hele circus opnieuw begint. Wilders zien we dan ook terug, die gaat echt nergens heen. Ook van Wilders zijn we nog lang niet af.

op 16 03 2017 at 12:29 schreef Syl in 't Velt:

ik vrees dat het haatoffensief tegen denk alleen maar intenser zal worden

Dat is juist een goede zaak, Peter. Net zoals het haatoffensief tegen Wilders de PVV heeft grootgemaakt zal het haatoffensief tegen Kuzu et al. mogelijk denk groot kunnen maken.

op 16 03 2017 at 14:14 schreef Joost K.:

Wat betreft GL ben ik het niet me je eens, en de aversie richting DENK ligt meer in de aanpak van die partij, die wel degelijk te wensen overlaat, dan in de inhoud van die partij. Voor de rest ben ik het wel me je eens. Je kunt hoogstens stellen dat het (racistisch) populisme is afgeremd, niet stopgezet en zeker geen terrein op gewonnen is, de euforie is dan ook misleidend. Dat de PVV winst heeft geboekt, maar geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen komt ze alleen maar goed uit. Zorgelijker is het CDA die altijd een brugfunctie heeft vervuld en dat die rol nu wegvalt, de leider stelt zich totaal niet constructief op. Vooral D66 staat een onzalige klus te wachten om met die partij (mogelijk) samen te werken.

op 16 03 2017 at 14:22 schreef Jan van den Heuvel:

Ik stem al 40 jaar, de allereerste keer in mei 1977, toen de PvdA een historische overwinning haalde en 10 zetels won. Destijds was dat nog een aardverschuiving, nu de gewoonste zaak van de wereld.

Met mijn ouders zat ik hoopvol naar die uitslagen te kijken. Hoopvol, omdat er eindelijk wat leek te gaan veranderen in dit land. Die verandering kwam er nooit: Den Uyl werd met zijn 53 zetels fraai gepiepeld door van Agt en Wiegel en sindsdien is de kans op een echt progressieve regering steeds kleiner geworden.

Die uitslag van gisteren? Ik had al tijdenlang de verwachting dat een VVD-CDA-D66-kabinet de scepter zou gaan zwaaien. En echt, het zal qua beleid niet veel verschillen van het vorige. Men heeft immers alle economische winden in de zeilen.

Enige positieve van gisteren is dat Wilders met zijn clubje de komende vier jaar geen factor van betekenis is, ondanks de winst van 5 zetels. Verder is het verheugend om te constateren dat de allergrootste pisvlek, te weten Jan Roos, met een kater is achtergebleven.

op 16 03 2017 at 17:12 schreef MNb:

“dat Wilders met zijn clubje de komende vier jaar geen factor van betekenis is”
Indirect is hij de grootste factor in de hele Nldse politiek.

op 16 03 2017 at 19:12 schreef Anita:

Joost K. Waar doel je concreet op als je het hebt over de aanpak van DENK, die wel degelijk te wensen zou overlaten?

op 16 03 2017 at 19:23 schreef Bart:

@Anita, de schofterige manier waarop ze met Sylvana omgegaan zijn om is wat te noemen.

op 16 03 2017 at 20:50 schreef Chakir:

Hoorde vanochtend op de radio die plofkip van “oog om oog” en een dame van wie ik de naam niet heb kunnen horen omdat ik de radio uit heb geslagen het volgende “duiden” (ongeveer): “de politiek heeft jarenlang en ook deze verkiezingen alleen maar de hand uitgestoken naar de allochtonen en dat je ze niet moet uitsluiten enzo, maar de bezorgde burger is juist jarenlang uitgesloten geweest, het CDA heeft dat nog net op tijd ingezien”. Als je dat zegt, dat ben je echt kwaadaardig.

op 16 03 2017 at 20:55 schreef ikzelf:

Hadden we iets anders verwacht dan in dit land van hypocrisie en eigenbelang? Ook het linkse gedachtegoed dat zogenaamd ooit geleefd zou hebben, was toentertijd niet meer dan: “hoe krijg ik meer in mijn portemonnee”. Het merendeel van de kaaskoppen heeft geen enkel empathisch vermogen, koestert geen greintje solidariteit en het gevoel van rechtvaardigheid begint en eindigt op de drempel van de eigen voordeur.
Maak je geen illusies. Een volk dat jaar in jaar uit loopt te zeiken over het huidige beleid en datzelfde beleid vervolgens toch weer in het pluche helpt, zal ook die les nooit leren. Of denkt men werkelijk dat het vooral de PvdA is geweest die voor de rommel van de afgelopen vier jaren heeft gezorgd? Ha! Het is niet voor niks dat blond zijn geassocieerd wordt met dom zijn. Nou dan!

op 16 03 2017 at 22:12 schreef Co Stuifbergen:

Ik denk dat de VVD-stemmers heel tevreden kunnen zijn over de afgelopen 4 jaar.
Je mag nu tussen Amsterdam en Utrecht 100 rijden.

Dus ik ben verbaasd dat de VVD gezakt is.

op 17 03 2017 at 11:46 schreef Mik:

@Bart, wat hebben zij met Sylvana gedaan dan? Oprechte vraag, mss heb ik iets gemist? Ik heb uiteindelijk na lange twijfel wel op Art.1 gestemd ipv Denk, maar niet omdat ze Sylvana nou zo schofterig hebben behandeld.

En verder ben ik bang dat het allemaal precies zal gaan zoals Peter schetst.

op 17 03 2017 at 19:18 schreef Bulut:

Gelukkig heeft artéénkel maar een handje vol verdwaalde stemmen gekregen en hebben mensen met een geweten allemaal op DENK gestemd. Drie zetels, dat is geen hondenpis!

op 18 03 2017 at 18:20 schreef Kshatriya:

@ Bulut
De autocorrect van je telefoon heeft van “Erdolfganpijpers” iets gemaakt van “mensen met een geweten”. Misschien moet je daar eens naar kijken.

op 18 03 2017 at 20:37 schreef Frank assmann:

https://youtu.be/iEdzlBov_GM
Meesterlijk!

Uit 2014 en het is een lange zit.

Alles maar dan ook alles wordt teruggebracht tot de juiste proportie.

Hoop dat u het plaatst.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS