Home » Archief » De rechtsstaat om zeep helpen met GroenLinks


[09.06.2017]

De rechtsstaat om zeep helpen met GroenLinks

Petra Kramer


Foto: Iwase Yoshiyuki

In de Verenigde Staten wordt wietteelt een slachtofferloze misdaad genoemd en dankzij de legaliseringsgolf die daar is ingezet onder Obama, wordt het nu ook wel groen goud genoemd.

In Nederland heet wietteelt, ondanks veertig jaar aan gedoogde verkoop, ondermijnende misdaad. De onderwereld zou de bovenwereld infiltreren en in plaats van dat de overheid wordt aangewezen als grootste boosdoener – het is immers de schuld van Den Haag dat de verkoop onder strenge voorwaarden oogluikend wordt toegestaan terwijl de teelt strikt verboden is – beklagen politie, justitie, de politiek en de media zich erover dat de overheid het slachtoffer is.

Als de moslims niet de poort van de rechtsstaat dreigen in te beuken dan zijn het wel de motorbendes die dat doen. Drugsdebatten zijn daarom al even voorspelbaar als debatten over terrorisme. Altijd ligt de schuld bij een ander, terwijl de overheid zowel in het geval van drugshandel als terrorisme een monster heeft gecreëerd.

Terreur gedoogd

Ongeacht hoe groot dat monster wordt, is er maar één respons. Meer repressie. In het Verenigd Koninkrijk, dat weleens uit elkaar zou kunnen vallen als gevolg van Brexit omdat Schotland lid wil blijven van de EU, wil Theresa May nu de mensenrechtenverdragen verscheuren om de terreur die ze de afgelopen zeven jaar gedoogd heeft te bestrijden.

In Nederland is het godbetert GroenLinks, de partij van de principiële ondergrens, die het fundament onder de rechtsstaat wil wegvagen. Voordat er ook maar sprake is van een strafrechtelijk onderzoek, dus direct na ontvangst van een al dan niet niet anonieme tip, wil GroenLinks banktegoeden kunnen bevriezen.

En alsof dat nog geen enge gedachte is, heeft GroenLinks daarvoor de steun vergaard van maar liefst 92 Kamerzetels. Kathalijne Buitenweg krijgt bijval van de gelegenheidscoalitie van SGP, SP, PvdA, ChristenUnie, CDA en VVD. De afgelopen dinsdag ingediende motie wordt aanstaande dinsdag zonder meer aangenomen.

Bijl aan de wortel

Uiteraard begon mevrouw Buitenweg te piepen nadat ik tweette dat ze de bijl aan de wortel van de rechtsstaat zet. De onschuldpresumptie, iedereen is onschuldig totdat het tegendeel bewezen wordt, is de kurk waar de rechtsstaat op drijft. En ergens heeft Buitenweg gelijk, de soep wordt niet zo gegeten als hij opgediend wordt. De motie vraagt het Kabinet of het mogelijk is om op rechtsstatelijke wijze de rechtsstaat af te kunnen schaffen.

Maar dan nog. We leven in een land waar we nu al ruim een decennium gewaarschuwd worden dat “de moslims” precies dat van plan zijn. De rechtsstaat met democratische middelen om zeep helpen. Kijk eens in de spiegel.

Op mijn vraag of de wietwet al van tafel was, kreeg ik “nee hoor, GroenLinks zet zich nog steeds in voor legalisering van wiet” als antwoord. Bullshit natuurlijk want GroenLinks heeft de hele middag staan pleiten voor een ingrijpende intensivering van de nederwietoorlog. En met succes. Het is voorwaar een prestatie om niet alleen de verkiezingsbeloftes van je eigen partij te doen verdampen, de SP en de PvdA daarin meekrijgen is al helemaal knap.

Strenger straffen

Maar hoe knap het ook is, het is vooral kut. De VVD, die slimmer reguleren altijd al als strenger straffen heeft gezien en het CDA, de ChristenUnie en de SGP, die reguleren laat staan legaliseren nooit als optie hebben gezien, lachen in hun vuistje. GroenLinks heeft de wietwet van D66 hoogstpersoonlijk afgeschoten zonder het zelf door te hebben.

En zonder het te weten heeft GroenLinks de kromstaat nog wat verder uitgebouwd, in 2015 moest de overheid 18.000 mensen een schadevergoeding uitkeren omdat ze onterecht in voorarrest waren geplaatst nadat het strafrechtelijk onderzoek was gestart. GroenLinks wil bankrekeningen kunnen bevriezen voordat het strafrechtelijk onderzoek wordt gestart.

Als de motie die absoluut wordt aangenomen het advies van de Raad van State weet te overleven, dan wordt het niet enkel een enorme aantasting van de rechtsstaat, het wordt ook een gigantische kostenpost. En dat dankzij de partij die niet alleen wiet beloofde te legaliseren maar ook xtc. En waarom? Omdat de media continu paniekverhalen over “ondermijning” rondpompen.

Motorclubs verbieden

Al Capone ligt in zijn graf te grinniken. Drooglegging 2.0. Nu nog proberen motorclubs te verbieden. Het is allemaal even kansloos tenzij het voornaamste doel werkverschaffing voor de potgrondpolitie is. Hetgeen een vicieuze cirkel is, hoe meer capaciteit drugs opslokken, hoe minder capaciteit er is voor misdaden met daadwerkelijke slachtoffers en hoe meer de rechtsstaat aangetast wordt door de almaar toenemende politiebevoegdheden om zonder tussenkomst van de rechter te gaan straffen.

Bedankt GroenLinks.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 09.06.2017 @ 08:04

[Home]
 

14 Reacties

op 09 06 2017 at 08:17 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ja maar Ard vd Steur kende mensen die waren doodgegaan aan wiet. En toen ging hij zijn kasteeltje opknappen op kosten van de belastingbetaler.

op 09 06 2017 at 12:38 schreef Paul Hoekveld:

Schandalig. Hypocriet gedrag.

op 09 06 2017 at 14:59 schreef sjonnie:

Het verbieden van motoclubs is na het verbod op vereniging Martijn niet zo moeilijk meer.

De wet Mulder is ook zo’n gedrocht dat de rechtstaat ondermijnd en waar geen rechter iets aan kan doen.

En maar trappen tegen Erdogan.

op 09 06 2017 at 17:07 schreef vander f:

Pedo’s, drugs en Islamterreur.
Bij uitstek de onderwerpen om de burger zand in de ogen te strooien, zoveel zand dat die niet meer ziet hoe z’n vrijheid en rechten om zeep worden geholpen door incompetente conservatief-naieve politici die zo hun incompetentie proberen te verbloemen,
probleem? nieuwe wet er tegenaan gooien!
Diezelfde wetten uitvoeren kunnen ze niet ,
alleen nieuwe verzinnen als de ‘oude’ niet voldoet.
En ze voldoen nooit want niet uitgevoerd en gehandhaafd,
trieste zooi.

op 09 06 2017 at 17:40 schreef Harald:

Wat is er mis met het verbieden van criminele organisaties? Want dat zijn die 1% mc’s gewoon.

op 09 06 2017 at 21:54 schreef Petra:

Door precies dezelfde oorzaak als ik hierboven beschrijf, Harald. De onschuldpresumptie.

Deelnemen aan een criminele organisatie is al zwaar strafbaar, er staat maximaal zes jaar cel op. Maar dat moet wel bewezen worden. En terecht.

De manier waarop “Justitie” nu werkt lijkt op de werkwijze van jagers. Jagers strooien lokvoer en gaan dan klagen over de overlast of verkeersschade die wilde zwijnen veroorzaken. In dit geval zijn coffeeshops het lokvoer, die zullen bevoorraad moeten worden, maar niemand mag dat doen. Het is niet heel gek dat motorclubs in dat gat springen.

Als je die clubs vervolgens verbiedt dan garandeer ik dat de volgende die in dat gat springt een graadje erger zal zijn dan de SGP op twee wielen. Motorclubs zijn erg conservatief, hoe rebels ze zich ook voordoen. Vrouwen mogen er geen lid van zijn en met homo’s botert het ook niet al te best.

Ik heb er niks mee, ook al ken ik mensen die er middenin zitten, maar dat het geld bij sommige motorclubs tegen de plinten klotst kent maar één reden: het gedoogbeleid. Motorclubs zijn crimineel omdat de overheid een criminele markt heeft gecreëerd.

op 10 06 2017 at 10:15 schreef Harald:

Ik heb het hier over specifieke motorclubs hè. Hells Angels, Bandidos, Satudarah en No Surrender. Dit zijn gewoon criminele bendes die zich naast de cannabisteelt ook bezighouden met de handel in harddrugs, geweld, afpersing en intimidatie.
Mensen worden lid van zo’n club omdat ze daarmee toegang hebben tot een groot crimineel netwerk en vanwege de gewelddadige reputatie.

Ik ben voor het legaliseren van alle drugs maar heb niet de illusie dat de georganiseerde misdaad er dan mee op zal houden. Nederland is ook een exportland wat dat betreft. En daarnaast zijn er nog andere zaken waar geld mee te verdienen valt. Mensenhandel en wapenhandel bijvoorbeeld.

Maar goed, je hebt uiteraard gelijk. Al deze zaken moeten eerst bewezen worden.

op 10 06 2017 at 11:08 schreef Co Stuifbergen:

De georganiseerde misdaad zal niet meteen verdwijnen als cannabis gelegaliseerd wordt.

Maar het geeft ze 1 inkomstenbron minder.

Op korte termijn zullen waarschijnlijk meer schietpartijen voorkomen, doordat criminelen meer concurrentie hebben op de gebieden die overblijven (XTC, mensensmokkel, wapenhandel).

Overigens moet de legalisering wel beter gebeuren dan bij de prostitutie:
Toen prostitutie legaal werd, kregen juist de voormalige criminele bordeelhouders een vergunning, en nieuwe ondernemers niet.

op 10 06 2017 at 15:45 schreef Sasha Berkman:

Motorclubs, ze lijken de VVD wel :)

op 10 06 2017 at 17:45 schreef Petra:

@Harald,

Dat Nederland een exportland is wat drugs betreft is een hardnekkige mythe die in het leven is geroepen door tegenstanders van legalisering.

“Critici van het drugsbeleid krijgen een sterk argument in handen als blijkt dat ons land grote hoeveelheden nederwiet produceert voor de export.”

https://stellingchecker.nl/fact/80-van-van-de-wietteelt-in-nederland-is-bestemd-voor-de-rest-van-europa/check-petra-kramer-7516

op 10 06 2017 at 23:42 schreef Sasha Berkman:

Weed wordt overal in alle landen van europa (illegaal) verbouwd. Ze hebben die chemische binnenteeld uit holland helemaal niet nodig.

op 11 06 2017 at 09:37 schreef Harald:

Cannabis groeit overal maar Nederland is toch echt de belangrijkste producent en exporteur van mdma. En daarnaast is Rotterdam nog steeds één van de belangrijkste doorvoerhavens voor cocaïne.

op 13 06 2017 at 07:16 schreef J. Good:

Het ongrondwettelijk criminaliseren ,en beschimpen van de motorclubs zal door middel van aanklachten tegen bedenkers en uitvoerders van dit gluiperig beleid een halt toegeroepen moeten worden .Géén één motor club in Nederland is tot criminele organisatie veroordeeld ,dus ook niet voor de gesuggereerde wietteelt .Werkgevers en Horeca eigenaren worden door de nationale politie afgeperst om vooral de mc leden te ontslaan en niet toe te laten in het horeca gelegenheid .Alles gebeurt onder de radar en met goedkeuring van de overheid .Dus ongrondwettelijk.

op 14 06 2017 at 12:07 schreef Harald:

@J. Good,

Als we even de discussie over wel of niet grondwettelijk opzij zetten en proberen puur objectief naar deze motorclubs te kijken. Hoe zou jij ze dan bestempelen?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS