Home » Archief » De studiereizen van Henk Krol


[22.04.2014]

De studiereizen van Henk Krol

Jeroen Hoogeweij

jap13

Vorig jaar kwam al naar buiten dat Henk Krol tienduizenden euro’s aan pensioenpremies voor zijn werknemers ontdook en moest aftreden als fractievoorzitter van de ouderenpartij 50Plus. Deze week was het weer raak, toen bleek dat Henk Krol oneigenlijk gebruik maakte van subsidiegelden, om zijn seksshop mee in de lucht te houden.

Vandaag kan daar het ‘whopping‘ fraudebedrag van 371.000 euro aan toegevoegd worden, aan kosten die hij zogenaamd gemaakt zou hebben tijdens zijn campagne voor het homohuwelijk. Hoe is dat zo gekomen?

Standbeeld voor Henk Krol

Nederland was het eerste land ter wereld waar het homohuwelijk wettelijk mogelijk werd gemaakt. Hiermee werd een lichtend voorbeeld gesteld, dat pas de afgelopen paar jaar nagevolgd wordt in andere landen. Daar kunnen kunnen we trots op zijn. Maar aan wie hebben we dat allemaal te danken?

Vaak wordt aangenomen dat Henk Krol hier de bedenker van was, omdat hij vanaf 1988 met zijn stichting Vrienden van de Gaykrant een campagne voerde om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor homo’s en sindsdien het gezicht hiervan was. Bronnen weten zelfs te melden dat hij in 2011 nota bene van de gemeente Best eiste, dat die een standbeeld voor hem op zou richten.

Politiek forceren

De werkelijke geestelijk vader van het homohuwelijk was echter Jan-Wolter Wabeke, tegen wie Henk Krol en zijn goede vriend Micha Kat overigens nu in de rechtszaal en op het internet een ongekende lastercampagne voeren.

Wabeke was in 1988 hoofdofficier van justitie in Breda en meende dat het mogelijk moest zijn om via een serie van proefprocessen en rechterlijke uitspraken de politiek te forceren het homohuwelijk wettelijk te regelen. Vanwege zijn hoge functie bij het ministerie van justitie kon hij daarmee niet op de voorgrond treden, dus hij nam contact op met Henk Krol, toen nog hoofdredacteur van de Gaykrant.

Persoonlijke schulden

Krol richtte zijn stichting samen met onder andere Molly Geertsema op en zocht de publiciteit, want aandacht trekken kan hij wel; dat moet hem nagegeven worden. Na een jarenlange strijd werd het homohuwelijk in 2001 dan eindelijk gerealiseerd; de regenboogvlag kon uit.

Sindsdien claimde Krol alle eer op voor dit wapenfeit, wat hem veel maatschapplijke credits opeverde. Maar hij zat diep in de schulden. Persoonlijke schulden, die hij bij zijn stichting opboekte. Aanvankelijk zelfs 460.000 euro, maar 90.000 daarvan werd hem kwijtgescholden, juist vanwege die maatschappelijke credits. Krol klopte aan bij de gemeente Best om achteraf subsidie aan te vragen voor zijn campagne voor het homohuwelijk en hem werd gevraagd een financieel overzicht te maken. Die had hij niet beschikbaar, dus hij maakte wat pro forma-facturen en een staatje van de kosten die hij door de jaren heen gemaakt zou hebben.

Hawaiiaanse pikken

Hij produceerde een belachelijk en volkomen ongeloofwaardig overzicht, dat in handen kwam van uw correspondent. Zo staan er twee reizen naar Hawaii en ook naar andere landen op vermeld als ‘studiereis’, die hij overigens via zijn eigen reisbureau ‘Gay Travels‘ boekte. Wat moest hij daar bestuderen? Hawaiiaanse pikken?

Ook vermeldt hij allerlei juridische kosten, terwijl bronnen weten te melden dat alle juristen hem gratis van advies voorzagen, en bracht hij meer dan 10.000 euro in rekening voor “politiek lobbywerk”. Dan hebben we het over het drinken van schijnbaar heel dure kopjes koffie met tweede kamerleden. Fraude dus.

Dankbare homokoppels

De gemeente Best wees de subsidie dan ook af en Krol begon via het COC een misleidende bedelcampagne. Dankbare homokoppels werd gevraagd om geld naar hem over te maken, waarmee hij financieel schoon schip maakte.

Maar deze koppels zagen nooit de financiële ‘verantwoording’ hiervan en hadden hem natuurlijk nooit geld gegeven, als ze hadden gezien dat het was om zijn Hawaiireisjes te financieren en zijn persoonlijke schulden te betalen.

Het is dan ook te hopen dat ze het overgeboekte geld massaal weer bij hem gaan terugvorderen, dat Wabeke voortaan gezien wordt als ‘held van het homohuwelijk’ en fraudeur Henkie zijn gezicht nooit meer in de politiek laat zien.

Jeroen Hoogeweij heeft een Twitter-account maar hij is actiever op zijn Facebook-account.

Jeroen Hoogeweij, 22.04.2014 @ 06:12

[Home]
 

7 Reacties

op 22 04 2014 at 14:36 schreef MNb:

“Sindsdien claimde Krol alle eer op voor dit wapenfeit.”
Niets ten nadele van Wabeke, maar het onderwerp homohuwelijk is bepaald ouder dan 1988. Ik herinner me levendig de discussies in het homowereldje (wijlen mijn vader, die samenwoonde met een man, was destijds tegen) van begin jaren 80.
Enig googelen levert dit op:

http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx

Ik heb helaas geen foto van Harry Thomas kunen vinden, maar om hem te eren kunnen we ook dit plaatje draaien:

http://www.catawiki.nl/catalogus/platen-cd-s-en-vinyl/artiesten-bands/gildo-rex/2295809-harry-thomas-presenteert-schlagerfestival-2

op 22 04 2014 at 14:45 schreef Olav:

De afbraak van de reputatie van Henk Krol is zo langzamerhand wel compleet. Dat is ook terecht gezien de feiten. Toch is het ook jammer. Zijn Gaykrant heeft wel degelijk heel veel betekend voor de emancipatie van homoseksuelen.

op 22 04 2014 at 15:53 schreef Pickelhaube:

@mnb
Zeker is de discussie ouder, maar het ontdekken van een gat in de wetgeving en idee om een serie van proefprocessen te voeren is toch echt het idee van Wabeke. Eigenlijk was Krol de PR man aan de voorkant.

op 22 04 2014 at 19:29 schreef vander f:

Beetje flauw om Krol nu af te breken op z’n blijkbaar gebrekkige ‘zakelijke instinct’.
Alsof hij daardoor minder zou hebben betekend voor de ‘mannenzaak’, foei.
Maar goed, dat gebeurt eenieder die het waagt zich in de politiek te begeven, zeker het Haagsche.
Je moet tegenwoordig zo ongeveer een a-seksuele non als Rutte zijn of rechtstreeks vanuit de schoolbankjes de politiek zijn ingerold zonder een poot in de maatschappij te hoeven hebben gezet, een tabula rasa zijn. (wel zo handig voor het meewaaien, een leeg blad zijn)

op 22 04 2014 at 20:38 schreef MNb:

Flauwekul, Vander f. Fraude is fraude en fraudeurs dienen geen politieke carriere te maken. Dat fraudeurs soms goede dingen doen is ook al geen nieuws.

op 22 04 2014 at 21:20 schreef Pickelhaube:

@van der F

Belachelijke redenatie, want hij betekende absoluut minder voor de “mannenzaak” dan hijzelf claimt. Wabeke verhoudt zich tot Krol als Pininfarina zich verhield tot zijn reclamebureau.

Al die ijdelheid is op zich niet zo erg, tenzij hij heel extreem gaat incashen op het onterechte “politieke kapitaal” dat hij daaraan overhield, in zowel financieel als politiek opzicht en het daar tot overmaat van ramp niet bij laat, maar ook nog eens mr. Wabeke, de echte geestelijke vader van het homohuwelijk, in de rechtszaal gaat beschuldigen van de verspreiding van kinderporno.

Tel daarbij op dat het in een jaar tijd dus de derde fraudezaak is die er aan het licht komt over Krol en er is nog maar één route voor hem over: de zijdeur. Zeker niet het Europees parlement. Maar niet voordat de FIOD bij hem langskwam en Justitie hem van zijn bedje lichtte.

op 23 04 2014 at 00:22 schreef vander F:

@Pickelhaube,
nou ja, ik weet er ook te weinig van,
en dat hij beschadigd is lijkt me nu wel duidelijk.
Toch blijf ik er bij dat er ook een fikse flamewar tegen Krol is ingezet.
Nog even lekker de grond in trappen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS