Home » Archief » DENK blijft broodnodig


[28.12.2016]

DENK blijft broodnodig

Tayfun Balçik


Foto: Ryan McGinley

Sylvana Simons heeft DENK verlaten. Het zou een leugen zijn om te zeggen dat dit nieuws me niks zou doen. Verlies. Zo voelt het. ‘Het is ze toch gelukt om een wig te drijven in de groeiende minderhedenbeweging’, was mijn initiële reactie.

Met ‘ze’ bedoel ik al die witte bazen van de gevestigde orde die vanaf het eerste moment DENK kapot wilden hebben. Wellicht is Sylvana’s vertrek een uitkomst van dat witte offensief om minderheden verdeeld en gemarginaliseerd te houden.

Jammer als dat zo is, maar aan de andere kant begrijp ik Sylvana. Als kritische Denk-sympathisant roep ik vaker dat DENK veel steken laat liggen in de verbinding waar ze menen voor te staan. Met name als het gaat om de relaties tussen Turken, Koerden en Armeniërs.

Terreur en geweld

Zo nam Selçuk Öztürk een onverdedigbare positie in bij het horen van Turkse organisaties in het parlement. Hij drukte Koerdische en Armeense vertegenwoordigers in de hoek van terreur en geweld en vroeg ze om afstand te nemen.

Als Turk nam hij dus exact de rol van vele witte mannen aan die in de media constant moslims vragen om afstand te nemen van Daesh, Erdogan en wat Koning Hassan II vorige eeuw allemaal heeft gedaan. Waarom zou Sylvana onderdeel willen zijn van deze hypocrisie?

En toch doet het vertrek van Sylvana pijn. Natuurlijk doet het dat. We hebben het wel over Sylvana. Niet zomaar iemand. Een gevestigde naam in de witte mediawereld, die na Trumps verkiezingsoverwinning alleen maar nationalistischer is geworden. Kijk wat ik allemaal had geschreven toen Sylvana zich aansloot:

Je aansluiting bij DENK voelde als een totale erkenning van alle pijn en leed die we sinds 2004 hebben moeten ondergaan. Dag in dag uit werden we voor terroristen uitgemaakt. Onze religie wordt beschimpt. En dan sluit jij je heel dapper aan bij een partij die juist opgericht is door leden van die verafschuwde groep. Nogmaals, nothing but love.

Gedeukt superioriteitsgevoel

Ja, als zwarte vrouw ging ze naast Turken, Marokkanen en moslims staan. Dat is nogal wat. Kijk wat zij of een Sunny Bergman over zich heen krijgen. Moslims zijn misschien wel de meest gehate groep Nederlanders in Nederland. Sylvana’s komst humaniseerde DENK, en met DENK de moslims. Het totale onbegrip van types als Giel Beelen, Matthijs van Nieuwkerk en Wilfred Genee, dat is hun superioriteitsgevoel dat een deuk opliep. Alleen maar omdat Sylvana ging met die Turk of Marokkaan. Maar goed. DENK is nu verleden tijd voor Sylvana. En ik had DENK hiervoor al gewaarschuwd:

‘Toch zullen velen Sylvana’s move nooit begrijpen. Velen willen dat ook helemaal niet. Dat heb je met politiek. Maar DENK kan het wel lastig voor ze maken. Door aanwezig te zijn op 25 juni (‘Koerden en Turken in dialoog’). Door te luisteren naar Koerden en Turken die een ander geluid willen laten horen. Wil DENK daar ook onderdeel van zijn?’

Helaas niet, is gebleken. Ik heb DENK meerdere malen uitgenodigd. Nooit zijn ze gekomen. Net als de meeste conservatieve Turken. En dat is een gemiste kans, wat wordt bevestigd door Sylvana’s vertrek. Zij heeft nu een nieuwe partij. Artikel 1. Ik wens haar veel succes en ben benieuwd hoe inclusief Artikel 1 wordt. In ieder gevoel hoeft ze geen Turkse of islamitische troep meer op te ruimen vanwege DENK.

Grijze Wolven

Maar daar zit precies ook het ongemak in voor mij bij Sylvana’s vertrek: DENK is voor haar verleden tijd, maar voor vele Turken, Marokkanen en moslims is DENK nooit verleden tijd. DENK is voor hun dagelijkse realiteit. Bij elke aanslag of sollicitatie. In de wijken waar we wonen. DENK is wat we zijn. En het voelt alsof Nederland geen ene fuck doet om dat te veranderen.

Daarom is een partij als DENK (met al hun gebreken) broodnodig voor Nederland. In minder dan twee jaar tijd hebben ze rechts-conservatief
Nederland op hun achterste benen gezet. Ze lieten zien dat Hollanders net zo nationalistisch kunnen zijn als Turkse Grijze Wolven. Dat is het nut van DENK.

Maar goed. Nu is er dus nog een partij waar ik op kan stemmen straks. Artikel 1. En dat is ook dankzij DENK.

Peace!

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 28.12.2016 @ 13:35

[Home]
 

16 Reacties

op 28 12 2016 at 14:23 schreef Thomas E:

Dit stuk verwoordt exact mijn gevoelens. Zoals ik al eerder schreef kies ik toch voor Denk, omdat ik geloof dat zij op dit moment meer zetels zullen pakken dan art 1 en dus het begin van een tegenwicht kunnen vormen tegenover de PVV. Over vier jaar zien we wel weer verder.

op 28 12 2016 at 16:34 schreef Govert:

Brood wordt overschat.

op 28 12 2016 at 16:50 schreef Thomas E:

Nodig niet.

op 28 12 2016 at 17:41 schreef Chakir:

Helemaal eens Tayfun!! Broodnodig!

op 28 12 2016 at 23:50 schreef Theo:

Jammer dat de auteur er meteen van uitgaat dat het vertrek van mevrouw te danken is aan boze witte mannen…

op 29 12 2016 at 08:38 schreef Allen:

Wat aanmatigend om ‘witte mannen’ de schuld te geven van Sylvana’s vertrek bij Denk. Zij zelf verweet de voormannen van Denk gebrek aan empathie. Nogal male chauvinistic om er dan zelf een andere wending aan te geven. Of vind je Sylvana niet geloofwaardig genoeg, omdat ze vrouw is?

op 29 12 2016 at 12:03 schreef Ayyildiz:

Ondanks vertrek vam Sylvana blijf ik op Denk stemmen. Uitstekend collumn trouwens.

op 29 12 2016 at 14:36 schreef Anita:

Het is, niet geheel toevallig, een witte man die voorzitter is van Artikel 1. Do the match

op 29 12 2016 at 19:22 schreef Arie Nikola:

Denk is een zeer bedenkelijke partij.Ze zijn de lange arm van diktator Erdogan. En Sylvana begrijpt niets van racisme. Wat zij racisme noemt vind je terug als rivaliteit tussen de Friezen en Groningers, de katholieken en de protestanten. En ons slavernijverleden? De slaven werden door hun eigen stamhoofden uitgeleverd. En als de “zwarten” de macht hadden gehad, hadden ze de blanken tot slaaf gemaakt.

op 29 12 2016 at 21:00 schreef dewanand:

============== [wfor1340:89]

N1. Miaauw, miaauw, namastiaauw Shri Tayfun Balçik,

DENK zou een hogere toegevoegde waarde moeten genereren als zgn brede minderheden partij in Nederland en Pro Turken Zuil. Wieroe wil hun adviseren in januari, dus hou je vast he, als je het advies van Wieroe online zal zien als slimme Hindoe Nazi (homo) kat uit Delft kennisstad. Ja Nederlandse katten worden steeds slimmer.. zeker NTI.

N2. Ja DENK is broodnodig maar zij als niet blanke Hollandse politieke vingerclub moeten wel eerlijk communiceren met de andere niet turkse minderheden, op een open en blote wijze.

N3. In theorie is er niets mis mee als DENK openlijk Pro Islam is en zelfs openlijk Pro Sharia, ja eigenlijk is de zuiver intellectuele Jihad erg kennisintensief en een hele wetenschap op zichzelf. Koran en Sharia geleerden maken soms complexe binaire analyses, net als logische flip flop schakelingen en het is fascinerend om te zien hoe wij in het Antropoceen als mensapen een soort parasitaire Intel apen zijn geworden, let wel alle hominiden zijn identiek in feite wereldwijd.

N4. In hele islam wereld is er een behoefte aan een balans tussen zuivere Sharia islam en de liberale islam.

op 30 12 2016 at 10:00 schreef David van Deijk:

Als witte man neem ik afstand van andere witte manenn die telkens om afstand nemen zouden vragen in geval van terreur of andere daden.

De ironie van “rol van witte mannen” :P
we zijn er misschien goed in maar bekrompenheid is echt niet alleen aan witte mannen voorbehouden.

op 30 12 2016 at 18:36 schreef Anita:

En nu blijkt dat Sylvana nog steeds haar mond houdt over Erdogan, die “homohater”, de “vrouwenhater” ….
Wat nu?
Daar gaat haar zogenaamde meerwaarde. Wie gaat hier een analyse op loslaten? En aub niet komen aandansen met “ze is bang voor de mannen van Denk”

op 31 12 2016 at 01:41 schreef Paul K.:

Deze nieuwe scheuring is vooral een illustratie van de zinloosheid en vruchteloosheid van splinterpartijtjes. “Denk” is al een splinter, en nu begint Sylvana S. een splinter van een splinter.
Zo verbrokkelt de Nederlandse politiek steeds verder.
En het is een droevige ontwikkeling dat er een apart partijtje voor moslims gevormd wordt. Apartheid heeft nog nooit iets goeds gebracht.

op 31 12 2016 at 11:38 schreef Chakir:

“Apartheid heeft nog nooit iets goeds gebracht”. Is dit een final thought zoals Jerry Springer waar iedereen het ermee eens is, of doel je ergens specifiek op Paul, en wat bedoel je met “partijtje voor moslims?”

op 28 01 2017 at 20:18 schreef R. Everwijn:

“gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West”

Jeetje, dan ben je toch geen echte historicus!
De geschiedenis (historie) gaat wel wat verder terug dan 1917!

op 28 01 2017 at 20:21 schreef Peter:

De geschiedenis (historie) gaat wel wat verder terug dan 1917!

Precies, je moet gespecialiseerd zijn in alles vanaf het ontstaan van de eerste helium-molecuul!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS