Home » Archief » Fact-check: Drama


[10.11.2012]

Fact-check: Drama

Peter Breedveld


Illustratie: Julian Mandel

We kunnen gerust stellen dat de ouders van Tim Ribberink niet geslaagd zijn in hun opzet – namelijk een discussie losmaken over pesten. Over online treiteren mocht het per se niet gaan, daartegen zijn door de kliek rond De Jaap en GeenStijl alle zeilen bijgezet.

Daarnaast had Metro-columnist Luuk Koelman binnen een dag alle aandacht naar zichzelf toegetrokken door de rouwende moeder van Ribberink te misbruiken voor een behaagziek zeikstukje tegen onze nationale zondebok Mariska Orbán-De Haas. Een fopsigaar die in zijn eigen gezicht ontplofte, met de inmiddels traditionele bedreigingen aan niet alleen zijn eigen adres, maar ook dat van mevrouw Orbán-De Haas.

Vandaag staat in de Volkskrant-bijlage Vonk een betoog over pesten van Linda Duits, en dan wéét je dat het debat de genadeklap is toegediend. Duits laat zich, zoals gebruikelijk, weer voorstaan op haar status als wetenschapper om vervolgens met een heleboel bombastisch gezwatel als een stomdronken Amsterdamse sumoworstelaar een paar open deuren binnen te vallen.

Diepgravend onderzoek

Zo blijkt uit haar eigen diepgravende onderzoek bijvoorbeeld dat pesters zelf heel goed weten dat pesten slecht is, maar dat ze het toch doen! Echt waar! Als bewijs knipt en plakt Duits een zevenregelig citaat van een pestmeisje uit haar proefschrift, zeg maar:

dat best wel soort van zeg maar weet dat pesten heel nare gevolgen kan hebben, weet je wel, en dat je dan misschien zelfs wel zelfmoord gaat plegen maar dat ga je dan toch niet, bij wijze van, ook echt doen, weet je wel, alleen maar omdat je dus ook, eh, soort van dik bent, aldus dat meisje, begrijp je wel.

Maar dat meisje was dus wel mooi soort van zeg maar de grootste pestkop van de klas. Weet je wel. Dus dat.

Waarmee Duits wil zeggen: al die antipestprotocollen helpen niet, want pesters weten allang dat pesten niet mag. Daarbij haalt ze dan niet nader genoemde onderzoekers van de Universiteit van Utrecht aan, die het niet gelukt is aan te tonen of antipestmaatregelen wel of niet werken: ‘het blijft gissen naar de effectiviteit’, staat er op pagina 85 van een niet nader genoemde publicatie.

Onthutsende conclusie

Dit noemt Duits een ‘onthutsende conclusie’! Misschien moet ze de strenge maatstaven, die ze Nieuwsuur oplegt, eens toepassen op haar eigen suggestieve broddelwerkjes. Want voor wie alles altijd uitgespeld moet hebben: Duits haalt een groep wetenschappers aan die stelt dat het onmogelijk is te bepalen of antipestmaatregelen werken, en probeert haar lezers wijs te maken dat volgens die wetenschappers antipestmaatregelen niet helpen.

En ik durf te wedden dat de meesten van u daar in zouden zijn getrapt als ik er niet op had gewezen. De samensteller van Vonk is er in elk geval weer met boter en suiker voor gegaan.

Voor het gemak gaat Duits ook weer eens aan een hele rits factoren voorbij, zoals de rol die een leerkracht of ouder in de antipestmaatregelen speelt, maar what te fuck. Wat moet je met feiten, weet je wel, behalve ze vreselijk verminken om ze in je procrustesbed van pedantikoze zelfvoldaanheid te kunnen smoren?1.

‘Pesten’ moet ‘drama’ worden

Duits heeft natuurlijk haar eigen oplossingen voor pesten. Het niet meer pesten noemen! Briljant in haar eenvoud, iedereen weet dat racisme en discriminatie in België vrijwel zijn verdwenen sinds een krant daar een maand of wat geleden het woord ‘allochtoon’ in de ban deed. Duits wil het woord ‘pesten’ vervangen door ‘drama’. Dat doen ze volgens haar in Amerika ook en daar wordt dus helemaal niet meer gepest. Iedereen weet dat scholieren daar eens in de drie maanden hun klasgenoten en leraren overhoop knallen omdat ze Halo spelen, en niet omdat ze bijvoorbeeld drama hebben.

Maar Duits heeft nog meer! Uit haar briljante proefschrift blijkt bijvoorbeeld ook dat pesters vinden dat gepesten het verdienen om gepest te worden. Nou ja! Wie had dat gedacht! Wij gingen er altijd vanuit dat pesters pesten omdat ze aanhangers zijn van Satan, en zich in zijn opdracht inspannen om de hele wereld te corrumperen, beginnend op het schoolplein, met eventuele doorstroommogelijkheden naar GeenStijl, maar nee zeg, pesters rationaliseren hun eigen gedrag. Sjonge.

Vieze stinkturk

En wat leren we daaruit volgens Duits? Dat de scheidslijn tussen goed en slecht helemaal niet helder is en dat we met de pesters moeten praten. “Zeg pester, waarom pest jij Hassnae?” – “Omdat ze een vieze stinkturk is, juffrouw Duits!” Aha! Hassnae is dus helemaal niet zo’n onschuldig slachtoffer en haar pesters zijn geen duidelijke daders! Die zijn slachtoffer van het feit dat Hassnae de hele dag in de klas zit te stinkturken!

Weer wat geleerd!

Rechtbankverslaggever Chris Klomp zat van de week wat dichterbij een oplossing door het echte probleem te benoemen: pesten wordt gefaciliteerd door de omgeving, zegt hij. Maar omdat dat over GeenStijl gaat, en dus over onszelf (nou ja, niet over ‘ons’, over jullie vooral) mogen we het daar niet over hebben.

Francisco van Jole

Nee, laten we maar weer een Mariska Orbán de Haas-pop in de hens steken, naar Francisco van Jole wijzen (gewoon omdat dat kan, niet omdat dat ergens op slaat) en wie weet denkt vandaag of morgen iemand eraan de moslims er aan hun baardharen bij te trekken, want die blijven wel verdacht lang uit de wind in deze.

1. [Sa’id Vanenburg had een maand geleden in Trouw een veel accurater en ook moediger analyse van het probleem rond pesten maar goed, geen wetenschapper, weet je wel. Wie luistert er nu nog naar een ervaringsdeskundige?]

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Fact-check, Peter Breedveld, 10.11.2012 @ 11:43

[Home]
 

35 Reacties

op 10 11 2012 at 12:37 schreef Rob:

Ik worstel er nog steeds mee. Met het pesten, maar ook met het schrijven erover. Oplossingen… pfoeh.
Mijn lagere-schoolklas werd getrakteerd op een ferme vermaning: Rob van Kan mocht niet meer gepest worden! Ik dacht dat ik door de grond ging want ik begreep onmiddellijk wat daar het effect van zou zijn. En ik had gelijk, natuurlijk.
Ik wil het best allemaal nog eens opschrijven maar ik heb niet het gevoel dat ik er mezelf veel goed mee ga doen door het op te rakelen en te analyseren.
Toch neig ik ernaar om de “schuld” bij het slachtoffer te leggen. Ik denk dat iedereen gepest of liever uitgeprobeerd wordt, en dat diegene die “verkeerd” reageert voortaan de lul is.

op 10 11 2012 at 13:44 schreef marten:

Mevrouw duits gebruikt de term wetenschapper omdat dit een onbeschermde titel is. Ik doe zelf aan echte, serieuze wetenschap maar ikzelf noch mijn collegas spreken elkaar aan met die titel. Wat zijn eigenlijk haar echte academische credentials? In welke vakbladen heeft ze gepubliceerd? (en de Jaap geldt niet als peer review)

op 10 11 2012 at 14:17 schreef Knutsel:

Rob heeft gelijk, de enige juiste reactie op pesten is grof geweld. Mep die pester voor het oog van de hele groep tegen de grond of schop hem op een pijnlijke plek, respect zal uw deel zijn.

op 10 11 2012 at 14:55 schreef Bart:

Lalala Linda stelt in haar quasi wetenschappelijke betoog in de Volkskrant dat ‘recent Amerikaans onderzoek’ heeft aangetoond dat de slachtoffers van pesten bijna allemaal ‘close’ zijn met de pesters. En als we pesten zien als een spel, in plaats van een doelgerichte actie om iemand te beschadigen, is het gelijk minder beladen. Ja hoor mevrouw Duits; slachtoffers van seksueel misbruik zijn ook vaak ‘close’ met de daders. Dat zien we toch ook niet als een spelletje, als een soort psychodrama zeg maar, of zoiets…

op 10 11 2012 at 15:34 schreef machiel:

Ik ben bang dat het beste middel tegen pesten (in mijn ervaring) vaak helaas terugslaan is. Heel hard. Maar helaas kan dat niet altijd, en zeker niet als het een hele groep is.
Het stuk van Sa’id vind ik sterk. De verantwoordelijk ligt vooral bij ouders, die hun kroost aanpakken. Leraren kunnen ook veel doen, maar kunnen de zaak ook erger maken. Het is een lastig probleem. Ik heb ooit een leraar (een heel domme man) gehad die onbewust meedeed met het pesten, aangewakkerd doordat het slachtoffer zo in zijn rol zat, dat ie het opriep. Een leraar zou op zijn minst zoiets moeten herkennen.
Meestal is er sprake van 1 of 2 etters/leiders. De rest zijn meelopers. Ik heb het idee dat het effectiever is om de meelopers hard aan te pakken: op school en thuis. Als de etters geen publiek meer hebben is er al veel gewonnen.

op 10 11 2012 at 16:14 schreef MNb:

Dat werkt soms, Knutsel. Ik heb het wel eens aangeraden.
Alleen – als je dat tegen een iel meisje zegt dat gepest wordt door een stevige tante van 15 kg meer plus haar aanhang, hoe denk je dat dat meisje naar je zal kijken?

“pesten wordt gefaciliteerd door de omgeving”
Dat is precies het verschil met mijn school. De zogenaamde middengroep steunt pesters niet. En raad eens? Het maakt het leerkrachten een stuk gemakkelijker om pesters te corrigeren.

Voor Linda Duits heb ik nieuws. Als leraar heb ik een flink aantal keren met slachtoffers (al dan niet vermeend) van pesten gesproken. Ze willen allemaal twee dingen: serieus genomen worden en dat het ophoudt.
Geleuter over “drama” helpt niet echt.

op 10 11 2012 at 22:24 schreef Ana:

Het nieuws is hier dat er ouders zijn geweest die het briefje van hun gepeste zoon in zijn overlijdensadvertentie hebben gezet. Wat mij stoort, zoals bij elke hype in de media, is dat wij het allemaal denken te weten terwijl we de details niet kennen. Wat was dat precies voor een jongen die zelfmoord pleegde? Helaas plegen mensen zelfmoord om allerlei redenen. Die jongen noemde pesten als reden en voor zover ik hoorde en las, hadden anderen niet echt in de gaten dat hij gepest werd. Bovendien was hij toch al wat ouder of in ieder geval geen middelbare scholier meer. Is dit een reden om verontwaardigd naar alles en iedereen te wijzen? In het onderwijs wordt al sinds jaar en dag aandacht besteed aan pesten. Ik vraag mij dus af wat men nu precies verwacht en van wie. Aandacht voor pesten? Prima! Maar ik denk dat er altijd tragische gevallen zullen blijven, alle signalering ten spijt. Wij kunnen nu eenmaal niet alles voor zijn en in iemands hoofd kijken.

op 10 11 2012 at 22:36 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Het harde bewijs hoe traumatisch pesten kan zijn is onze grote nationale witte Alfa lul, de gevreesde islam hater, Geert Wilders zelf. Vroeger noemde men hem de neger van Venlo en de diepe pijn hiervan heeft hij zeker nog niet verwerkt, zoals sommige psychologen hebben verklaard op hun blogs.

Wetenschappers onderzochten discriminatie bij vele diersoorten en ontdekten dat dit iets is dat altijd voorkomt als er twee groepen of kolonies zijn in een territorium en eentje een minderheid is. De zwaksten of afwijkende figuren wegpesten is dus natuurlijk gedrag en niet te voorkomen. Het is een natuurwet.

OPlossing: maak degene die gepest wordt assertiever en immuun voor de pesterijen om zelfmoord te voorkomen.

dewanand

op 10 11 2012 at 23:27 schreef Benedictus:

Ouders van pesters geven vaak niet thuis, dus terug pesten is dan de enige mogelijkheid om er vanaf te komen. Ik ken meerdere gevallen waar dat zeer effectief bleek, maar dan moet je de pester wel overtreffen. De meelopers -een groepje lafaards- verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. Op de leerkracht hoef je niet te rekenen, die wil vaak vooral populair zijn bij de sterkste.

Als de ouders van de pesters meewerken, kan er wel een oplossing worden gevonden om het zonder geweld op te lossen.

Voor volwassenen geldt hetzelfde. Aso’s weten dat perfect. De meelopers hopen zelf geen last te krijgen, dus houden de aso te vriend. In zo’n geval is het lastiger om terug te slaan omdat niet iedereen daarvoor dezelfde middelen heeft en het meestal geen fysieke pesterij is. Veel gebeurt stiekem en is moeilijk juridisch te bewijzen. Anderen helpen pas als ze daar zelf ook last van krijgen.

Of het nu kinderen zijn of volwassenen, LAFHEID speelt de hoofdrol, omdat meelopers en omstanders niet willen helpen de treiterij te stoppen. Ze zijn daar te laf voor.

Luuk Koelman heeft dan ook slachtoffers gekozen waarvan hij wist dat hij daarvan niets te vrezen had. De ultieme lafheid.

op 11 11 2012 at 13:38 schreef Gert-Jan:

Vannacht in ’t cafe maakte ik kennis met een dame van 22. Ze vertelde 45kilo kwijt te zijn, maar voldeed nog niet aan het ‘westers ideaalbeeld’. Ze was flink wat van d’r ooit lange haar kwijt. En ze heeft voor de tweede keer borstkanker.

Met ongeveer 6 andere hoorde ik haar verhaal aan. Ze vertelde het allemaal vrij luchtig. Alsof het niks verschilde met ander borrelpraat. Duidelijk wilde ze niet zielig gevonden worden, maar ze vond het wel fijn het e.e.a. kwijt te kunnen.

Begint er vervolgens een van de aanwezige, notabene een oud en “wijze ” man van in de 50+, tegen mij zijn mening te vertellen over haar. Waar ze naast stond. Wat ze allemaal hoorde..
“Wat was ze wel niet dik geweest dan hé? En nu nog steeds! En oh dat ze niet thuis blijft met zo’n ziekte!!”

Ik werd woest. De domheid. Ik kan er nog steeds niet met me kop bij. Dat dit je eerste en enige reactie kan zijn. Dat na zo’n verhaal zelfs met je makkelijke, verneukte, nietszeggende KLOTEOORDEEL over iemand durft te komen. Maarja “Het is toch zeau..?”

Later één op één gaf ik een simpel complimentje voor haar verhaal en kracht. En hoe ze dan daar op reageert.. Ik zou zeggen probeer het ook eens

op 11 11 2012 at 13:48 schreef Ana:

Op de leerkracht hoef je niet te rekenen? Hoe kom je daar nu bij? Een leraar die alleen maar populair wil zijn bij de sterkste is een slechte leraar en er zijn toch nog altijd meer goeie dan slechte leraren, ook al willen velen ons anders doen geloven.

op 11 11 2012 at 16:11 schreef Benedictus:

Ana

De leerkracht kan er alleen maar wat mee als de ouders van de pesters mee willen werken zodat er een eind aan komt. Verder is het zijn/haar grootste probleem om de orde in de klas te handhaven. Daarvoor heeft hij/zij HELAAS de medewerking van de meest populaire kinderen nodig. Zo niet, dan gebeurt het niet zelden dat de leerkracht weg wordt gepest. Die voorbeelden ken ik ook!

op 11 11 2012 at 16:31 schreef Peter:

Hé jongens, maar wat vinden jullie daar nou van, dat een wetenschapper ons steeds weer probeert te belazeren in de Volkskrant?

op 11 11 2012 at 16:53 schreef seije:

Dat vind ik prima. Een bijlage als Vonk is immers opinie. Misschien schrijft ze nog veel meer op de site van De Volkskrant, maar dat lees ik nooit (itt Bert Brussen/ Peter Breedveld heb ik graag een papieren krantje).

op 11 11 2012 at 16:56 schreef Edo:

Ik zou er minder moeite mee hebben als ze zich niet beriep op haar vrij nietszeggende wetenschappelijke status. Er is namelijk niks wetenschappelijks aan wat ze beweert. Geen enkele methode, onderzoek gaat af aan haar gebazel.
Niet dat het goed wordt als ze niet meer doet alsof het wetenschap is. Maar iets minder stompzinnig wordt het wel.
Stapel verzon tenminste nog onderzoeken, die hij niet uitvoerde, Duits ratelt maar wat in het wilde weg rond.

op 11 11 2012 at 17:01 schreef Peter:

Veel mensen, Seije is blijkbaar één van hen, lijken te denken dat als er ‘opinie’ boven staat, je mag liegen.

Dat is natuurlijk baarlijke nonsens:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/linda-duits-gate.html

op 11 11 2012 at 17:32 schreef Sammie Saul:

Uiteraard zal ik na deze reactie door het leven gaan als één van Peter z’n goons, maar dat risico neem ik.

Het stuk van Duits heb ik niet gelezen, maar dat hoeft ook niet meer. Op de simpele vraag wat ze hier nou van vond krijg ik verdomme een block van haar op twitter. Met als excuus dat Breedveld een trol is. Prima, vaak genoeg valt daarover te twisten maar in dit geval niet.

Breedveld heeft het stuk secuur gefileerd tot het bot. Een beetje wetenschapper zou dat toch kunnen weerleggen of op zijn minst kunnen uitleggen. Het gebrek aan reactie van Lalalalinda (en hoe de fuck moet ik een wetenschapper die zichzelf zo noemt ooit nog serieus nemen?) zegt al genoeg. Dat een mevrouw Lalala zichzelf wetenschapper noemt snap ik, dat verkoopt en geeft op een beperkte manier bestaansrecht. Dat de volkskrant zich tegenwoordig structureel leent om dit soort non-talenten hun onzin te spuien vind ik een stuk zorgelijker.

M.i. stond de volkskrant in het verleden nog voor een stuk intellect, tot het saaie aan toe. Als roeptoeters als Lalala nu de opiniemakers zijn geworden kunnen we net zo goed allemaal in een kringetje gaan staan en stomdronken allerlei bullshit naar elkaar’s hoofd Lalala’e

op 11 11 2012 at 18:52 schreef Jan van Dijk:

Ik vindt de opvattingen van Peter over pesten erg sympathiek.
Alleen vind ik het zo vreemd, dat Peter een en ander zo pesterig moet verwoorden, als het over Linda Duits gaat.

op 11 11 2012 at 18:57 schreef Rob:

Wat ik van Lalalalulkoek vind, is niet zo belangrijk. Dat dergelijke bij elkaar geharkte en nauwelijks onderbouwde shit volgens een voormalige kwaliteitskrant voor wetenschap moet doorgaan, dat is verontrustend. Lees dan liever de Telegraaf, die doen tenminste niet eens de moeite om nog wetenschappelijk verantwoord over te komen. Sterker nog, dat vind de Telegraaf maar vies, wetenschap. Maar dan wéét je tenminste dat je een journalistieke McChicken naar binnen zit te werken.

op 11 11 2012 at 20:00 schreef Edo:

Iedereen kan ook gewoon zien dat het niet wetenschappelijk is, daar hoef je geen Popper voor te heten. Sorry maar deze constatering is niet subjectief, Kustaw
‘ En al ben je het met haar oneens, of vind je haar argumentatie slecht of oordelen te ver gaan, dan is het in ieder geval fijn als reacties op de bal zijn en niet op de vrouw, zeg. Ik ben erg geschrokken van de grove onbeleefdheden die Duits de afgelopen dagen ook over zich heen heeft gekregen. Hopelijk is dat snel over.’
Ja dat hoop ik ook, hoor, ik weet niet welke grove beledigingen dat zijn alleen Kustaw. Dat ze fopwetenschap verkoopt is er alleen niet 1 van.
En laten we nu ’s een ‘discoursanalyse’ op haar mede hoofdredacteurs site http://www.bbrussen.nl loslaten.
Wat een enorm opzichtig gelul.

op 11 11 2012 at 21:24 schreef Edo:

http://wetenschap.dejaap.nl/2012/11/08/hoera-de-rechtse-elite-is-terug/ Kijk Kustaw moet je dit lezen, ook wetenschap.

op 11 11 2012 at 21:27 schreef Gin:

Ik heb het stuk niet gelezen, dat maakt het moeilijk om er iets over te zeggen. Maar het is vaker geanalyseerd, dat de wetenschap die Linda Duits bedrijft, niet bepaald overeenkomt met dat wat er in academische kringen onder wordt verstaan.

Dat Linda Duits, als wetenschapper – niet als persoon, dat doet en daar bij dejaap.nl een podium voor krijgt, dat kan waarschijnlijk niemand iets schelen. DeJaap ademt amateurisme uit: een schoolkrant waarin geklungeld mag worden. Dat ze er een podium voor krijgt in de Volkskrant,is interessant. De hedendaagse VK hecht met haar columnisten een kliek opruiers aan zich dat op internet een grote achterban kan verzamelen; het geenstijl publiek. Blijkbaar heeft de Volkskrant reden om aan te nemen dat het geld daarvandaan zal komen.

Dat er opinie bovenstaat maakt verschil. Ware het niet dat er wetenschappelijkheid bij wordt gehaald, wat niet voor wetenschap door kan gaan. Daar heeft de VK verantwoordelijkheid naar haar lezers. Ook de VK weet best dat veel mensen voor waar aannemen, wat zwart op wit gedrukt staat. Niemand controleert bronnen. Men gaat ervan uit dat de redacteur dat al gedaan heeft. Reden om de VK niet meer te lezen.

op 11 11 2012 at 22:00 schreef Sofia van der Linde:

In de VS gebruiken ze equivalenten van pesten wel degelijk. In tegenstelling tot Linda Duits praat ik regelmatig met Amerikaanse tieners. Drama is geen term voor pesten. Men heeft het over drama wanneer iemand al dan niet terecht ergens stennis over schopt of openlijk van streek is. Dat kan over pesten gaan maar ook over vreemgaan en tal van andere zaken.

op 11 11 2012 at 23:44 schreef MNb:

“wat vinden jullie daar nou van, dat een wetenschapper ons steeds weer probeert te belazeren in de Volkskrant?”
Oud nieuws. Gebeurt al een jaar of 15. Francisco van Jole met zijn popi schaak- en computerstukjes was de eerste. En ik heet evenmin Popper.
Sorry, ik ben blasé als het om de VK gaat. Zodra in de VK iets voor wetenschap door moet gaan moet je het wantrouwen tot het tegendeel bewezen is.

“in het verleden nog voor een stuk intellect”
Een ver verleden. Al moet toegeven dat er intellect voor nodig is om én de boel voor de gek te houden én er mee weg te komen.

“Drama is geen term voor pesten.”
Sofia, ik ben niet verbaasd.

op 12 11 2012 at 11:23 schreef Edo:

Ik vraag me overigens af waarom Youri Albrecht Job Cohen uitnodigt in de balie, laat babbelen met Grunberg en hem niet eens stevig aan de tand voelt! Ik bedoel dat je Linda Duits als 1 van onze getalenteerde polemisten beschouwd (koekoe), maar Job Cohen verdenkt hij toch echt van medeplichtigheid van moord! Ik verzin dit niet. Het staat er echt: http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Interview-Yoeri-Albrecht.htm
Maargoed hij scheldt niet, want dan ‘verscherpen de tegenstellingen’.
Die man daar kan je op promoveren.

op 12 11 2012 at 11:24 schreef Ana:

Nog even terug naar Benedictus: goeie leraren laten zich niet wegpesten en het is een rare voorstelling van zaken dat je vooral de sterkeren in de klas nodig zou hebben. Ik weet uit ervaring dat je juist afgaat als docent wanneer je de zwakkeren niet aan bod laat komen. De zwakkeren overslaan is een teken van zwakte en dat verdient ook onder leerlingen weinig respect. Het zijn juist de docenten die boven alle partijen staan die het meeste respect hebben en dat zijn er gelukkig een heleboel! Onderschat dus de docenten niet.

op 12 11 2012 at 12:04 schreef Benedictus:

Ana

Ik ken zelfs een voorbeeld uit mijn directe omgeving van een docent die de klachten over pesten van zijn eigen kind -op een andere school- zelfs wegwuift. Kinderen moeten het volgens hem zelf maar oplossen. Helaas denken de meeste ouders er ook zo over!

Je moet er blijkbaar moed voor hebben om het, zonder steun voor de slachtoffers op te nemen. Zowel op scholen, maar ook bij volwassenen onderling werkt dat vaak zo. De rol van ouders op scholen is van groot belang. Een docent moet zich gesteund voelen door zowel de ouders van het slachtoffer als de ouders van de pesters. Pas DAN kan er een effectieve oplossing worden gevonden. Helaas geven veel ouders niet thuis en willen kinderen vaak niet zeggen dat ze gepest worden. Maar dat de school/leerkracht het niet geweten heeft weiger ik te geloven. Terugslaan blijft dan over.

Ook willen scholen niet dat nare zaken naar buiten komen, dat kan de school leerlingen kosten. Vooral gepeste leraren zitten met dat probleem.

op 12 11 2012 at 12:26 schreef babs:

http://hollandsehufters.blogspot.co.uk/2012/11/de-onverdedigbare-treitercultuur.html

Ik heb hetzelfde hoopvolle gevoel.

Zelfs dat allerlei tuig bij de Volkskrant terecht kan zie ik als hoopgevend, naar de volgende analogie: Apple geeft meer uit aan rechtzaken dan aan produktontwikkeling en is dus over zijn hoogtepunt heen. Tuig en dommigheid krijgt vrij spel in de Volkskrant en is dus uit de mode.

op 12 11 2012 at 13:10 schreef Edo:

Ja, hoop doet leven. Maar je kan ook wel doorschieten in die gedachte.
Ik vind persoonlijk Youri Albrecht 1 van de engste mensen in Nederland. Die man komt met de grootste leugens weg. Hij vindt schelden onhoffelijk maar organiseert een polemiek avond met ad honinem als vereiste. (daar heb ik niks op tegen maar ’t is wel tegenstrijdig). Jan Bennink, Bottehund, Theodor Holman, en zelfs Bert Brussen allemaal worden ze door hem bewondert. Terwijl het allemaal hele domme naargeestige leugenaars zijn.
Dat heeft helemaal niks met schelden te maken (wat ze allemaal, behalve Theodor, in hoge mate doen). Dat heeft ook niks met rechts/links te maken. Dat heeft met aantoonbare onlogische akelige domme berichten te maken.
Iedereen met een iq kan dat zien.
En geen enkel scheldwoord is erger dan iemand, Cohen, die zelf is bedreigd door de moordenaar, verdacht maken van die moord.
Populisme is tot op zekere hoogte noodzakelijk heeft Youri gezegd op twitter (ik had het al voorspelt).
Zullen we onoverkomelijk, scheiden van noodzakelijk? Youri is als de wapenhandelaar die zich verdedigt door te zeggen dat er toch wel wapens worden verkocht. Ik ben 100 % voor de vrijheid van meningsuiting,

op 12 11 2012 at 13:16 schreef Ana:

Benedictus; voorbeelden uit je directe omgeving kun je maar beter niet veralgemeniseren. En je dwaalt een beetje af naar mijn idee. Je begon met het idee dat je niet bij de leraren hoeft aan te kloppen. Dat bestrijd ik.

op 12 11 2012 at 13:48 schreef Edo:

Ik ben 100% voor de vrijheid van meningsuiting, maar dat neemt niet weg dat Albrecht vooral een zwak heeft voor domme haatdragende leugenachtige meningen.
De Vonk, in al zijn debiliteit, heeft nog altijd een hoger niveau dan de Balie. Voor wat het waard is.

op 12 11 2012 at 17:59 schreef Bluf:

Strak stukkie. Mevrouw Duits kan natuurlijk beweren wat ze wil, omdat Vonk een ‘opiniekatern’ is. Het commentaar op haar stuk over Nieuwsuur werd door de redacteur van Vonk ook terzijde geschoven omdat het niet ging om de mening van de krant, maar om een mening van een columnist. Jammer dat de Volkskrant nu langzaam aan verrechtst: Niet alleen schrijft Bertje Brus al enige tijd de VK vol, ook Superjan is van de partij, en nu ook mevrouw Duits. Allemaal als columnist, want als journalist schieten ze jammerlijk tekort (feiten checken!). Teken aan de wand is ook dat de Roze Khmer het de laatste tijd steeds vaker over “De Volkskrant” heeft, en niet meer over “de Azijnbode”. Wellicht dat Pritt en Quid (wat kan die jongen, eh, zingen) nu ook hengelen naar een column-schap bij de VK. In ieder geval is deze rechtse invasie meer dan voldoende reden om mijn abonnement op te zeggen. Ik heb geen behoefte aan elke ochtend 25% plat amusement en 25% papieren GeenStijl columns naast mijn gekookte eitje.

op 12 11 2012 at 18:22 schreef Bayezid:

Ik was onder de veronderstelling dat zelfmoord onder de taboe categorie viel in de Nederlandse media. Ondanks dat het voornamelijk over pesten gaat vind ik het opzienbarend dat het genoemd word. Misschien ontketent deze zaak een debat over zelfmoord, iets waar we voorheen niet over spraken.

“We willen het niet verheerlijken.” Dat is dan je antwoord. Ik vond het altijd zo bekrompen en struisvogel-esque, typisch dacht ik altijd. Nu begrijp ik het. Het gemak waarmee mensen erover spreken. Vooral de reacties van sommige BN’ers deden mij de haren rijzen. Alsnog geloof ik dat een constructief debat over zelfmoord mogelijk is.

op 13 11 2012 at 13:42 schreef Edo:

rare veronderstelling

op 14 11 2012 at 00:53 schreef Sasha Berkman:

Let op de vlag achter wilders:

http://www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen/binnenland/12028191/Wilders-wil-hele-massa-%27sorry%27s%27-van-premier.ece

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS