Home » Archief » Een zorgeloze zomerzondag


[15.07.2013]

Een zorgeloze zomerzondag

Peter Breedveld

beach11

Gisteren met Hassnae de Haagse binnenstad in geweest. Ik vind Den Haag een fijne stad. Voor Nederlandse begrippen, althans. Het is een waarlijk multiculturele stad en ik voel me op mijn gemak op een plek waar iedereen anders is. Dit in tegenstelling tot de Amsterdamse binnenstad, toch vooral het domein van de mondige witte man. Sorry, ‘Witte man’.

Eén van de mooiste plekken in Den Haag is de Haagse Passage, een 19e-eeuwse overdekte winkelpassage met Franse allure. We wilden er naar de boekhandel Selexyz, maar waren vergeten dat die is opgegaan in De Slegte. Waar vroeger Selexyz was, is de voorgevel nu verpakt in een reusachtige zwarte, houten bekisting. Ziet er niet echt gezellig uit.

Neil Gaiman

In De Slegte/Selexyz heb ik overwogen om Stoner te kopen, omdat iedereen zegt dat dat een vreselijk goed boek is, Winter Journal van Paul Auster en de nieuwe van Neil Gaiman, mijn favoriete schrijver op dit moment. Ik heb ook met de laatste van Michael Chabon in mijn handen gestaan, maar de lettertjes in dat boek zijn zo klein dat ik heb besloten op zoek te gaan naar de hardkaft-uitgave. Daarom zijn we naar de American Book Store gegaan. Daar heb ik uiteindelijk Gaiman gekocht en de autobiografie van Salman Rushdie. Ik heb betaald met boekenbonnen, die ik nog had. De nieuwe Gaiman is bij de ABS trouwens twee euro goedkoper dan bij De Slegte/Selexyz.

Ik ben van plan de boeken in de vakantie te gaan lezen. Ik heb ook nog ongelezen boeken liggen van Auster, Don DeLillo en Michael Chabon, maar het meest verheug ik me op Gaiman. Ik hou van zijn humoristische schrijfstijl, zijn mensenkennis en zijn gave om op de dunne scheidslijn tussen kunst en kitsch te balanceren.

Twintig euro voor een blow-job

Maar voordat we boeken hebben gekocht, zijn we in de Bijenkorf geweest. De Haagse Bijenkorf is, hoewel kleiner dan die in Amsterdam, beter omdat het winkelpersoneel je hier nog behandelt als een klant in plaats van een lastpak. Als je bijvoorbeeld een lingeriesetje koopt, pakken ze dat, met plezier, mooi voor je in. In Amsterdam vroeg ik eens of mijn dure cadeautje misschien een feestelijke verpakking mocht, en toen werd ik aangekeken alsof ik twintig euro had geboden voor een blow-job. Ik kreeg een plastic tasje mee, daar mocht ik mijn aankoop zelf in stoppen.

Op de parfumerie-afdeling zag ik een hoekje met geuren van Tom Ford, wat aan de ene kant fijn is, want Black Orchid is mijn favoriete geur en ik moest er altijd voor naar Londen of Parijs. Aan de andere kant is nu natuurlijk wel het exclusieve er een beetje af. Ik probeerde een nieuwe geur, Noir. Lijkt op Black Orchid, maar is donkerder, mannelijker. Muskus, tabak, oud leer, donkere chocolade. Erg lekker.

Dreigende gekte

Ik voelde mijn bloedsuiker een duikvlucht nemen en we zijn naar de dichtstbijzijnde dönerzaak gesneld, waar ik trillend en zwetend een durum döner kip heb opgeschrokt en weggespoeld met Red Bull. Hassnae at niks, want dat mag ze niet van God. Toen zijn we naar L’Occitane gegaan. Hassnae houdt erg van die zaak. Ik vind ‘m te duur, maar in een hotel kreeg ik eens een body lotion van L’Occitane die ik de lekkerste ooit vond. Het is die met verveine, een citroenachtig iets. Hassnae heeft een fles voor me gekocht, want zelf ben ik bijna blut, omdat ik in april naar Japan moest, op de vlucht voor Rioolrechts en mijn eigen dreigende gekte.

Bij L’Occitane ontdekte ik een herengeur die ik erg lekker vind, en die een beetje op Tom Fords Noir lijkt: Eau des Beaux. Maar het is meer een wintergeur. In de zomer vind ik de frisse Acqua di Gio het lekkerst.

Minuscuul slipje

Vlakbij de American Book Store is een winkeltje waar ze Amerikaans snoep verkopen. We kochten M&M-cookies, M&Ms met muntsmaak en verschillende candy bars, waaronder Milky Way. Dat is in Nederland een saaie, niksige reep (ze blijven altijd over als ik een doos Celebrations koop), maar de Amerikaanse versies zijn delicatessen, vooral de ‘Midnight Dark‘, met donkere chocolade, ‘golden‘ caramel en vanillenoga. Ik kocht ook een blikje Fanta Red Fruit, dat kun je hier in de supermarkt ook niet krijgen. Heerlijk frisse smaak is dat.

Toen zijn we naar China Town gegaan. China Town bestaat in Den Haag uit drie of vier straten met voornamelijk Chinese restaurants, supermarkten en massagesalons. Sinds kort is de ingang gemarkeerd met zo’n prachtige Chinese poort. Hassnae heeft hier een pedicurebehandeling laten doen. Ik besloot in de tussentijd wijn te gaan kopen bij de Hema. Onderweg zag ik een Marokkaans stel, zij gehoofddoekt en gehuld in een djellaba van fijne, dunne stof. Op haar ronde, uitstekende billen tekenden zich de contouren af van een minuscuul slipje. Pure poëzie.

In de Hema koos ik voor een Spaanse Gewürztraminer en een Spaanse rosé. Ik hou helemaal niet van rosé, maar probeer er toch elke zomer weer een paar, omdat ze er zo lekker uitzien en omdat de etiketten altijd aardbeien en rood fruit beloven.

Ik zou eigenlijk moeten stoppen met wijn, maar zonder wijn wordt het leven ondraaglijk.

Perfecte parkeerplaats

Terug bij de pedicuremevrouw ging ik tussen Hassnae en de klant naast haar zitten. Met z’n drieën hebben we een geschikte kleur voor haar teennagels uitgezocht. Toen de andere klant was vertrokken, zag ik op haar stoel een mobiele telefoon liggen. Ik ben achter haar aangerend, ze pakte mijn hand met beide handen vast, zo blij was ze.

We hebben eten gekocht bij het Indonesische restaurant Istana, één van de beste restaurants van Den Haag. Omdat Hassnae van God pas rond tien uur mocht eten, hebben we deze keer afgehaald. Istana heeft waanzinnig lekkere gerechten voor een belachelijk schappelijke prijs. We hebben een saté-assortiment (geitenvlees in plaats van varken), smoor, rendang, ikan boemboe bali en soto ayam gehaald.

We moesten achttien euro parkeerkosten betalen. Althans, Hassnae moest dat betalen. Ik heb besloten dat we voortaan gaan fietsen. O ja, ik moet u nog een keer vertellen over Hassnae en haar zoektochten naar de perfecte parkeerplaats. Hassnae zet nooit haar auto zomaar op de eerste de beste vrije plek. God nee. Maar daarover een andere keer.

Duistere krachten van het internet

Thuis hebben we de derde aflevering van seizoen twee van Magic City gekeken en aflevering zeven van seizoen drie van The Borgias.

Op Twitter zag ik de adjunct-hoofdredacteur van het christelijke dagblad Trouw heilig verontwaardigd twitteren over racisme in Italië. Ik werd daar ontzettend kwaad om. Zo kwaad, dat het mijn humeur totaal verpestte. In bed probeerde ik mijn gedachten te verzetten met een stripboek, maar ik bleef maar aan Trouw denken, dat Hassnae en mij wegzette als ‘duistere krachten van het internet’, omdat wij stelling nemen tegen racisten, terwijl het die racisten uitriep tot erfgenamen van Spinoza.

Ik droomde dat iemand mijn hulp nodig had. Ik weigerde, omdat ik haar niet vertrouwde. Ik schrok wakker en heb uren naar het plafond liggen staren.

Ik wou dat ik nog in God geloofde, net als vroeger, als kind. Ik zou Hem vragen me te verlossen van mijn woede. Te verlossen van mijn wrok en mijn angst en mijn wantrouwen. Ik wil deze persoon niet zijn, ik wil niet van binnen worden opgevreten. Ik wil mijn onbevangenheid terug. Ik wil rechtvaardigheid. Ik vind niet dat racistisch tuig het recht heeft mijn leven te verpesten.

Net doen of er niks is gebeurd

Ik weet dat mijn leed niks is vergeleken met dat van de ouders van Trayvon Martin en op mijn reizen zie ik hele families onder een viaduct wonen, of gewoon letterlijk in de goot. Maar ik kan er niks aan doen, ik ga eraan kapot. Altijd, als ik het een dag naar mijn zin heb gehad, komt met een schok de realisatie. Ik zie mezelf straks in de vakantie al liggen in bed, het hart kloppend in mijn keel, in gedachten alles afspelend wat er de afgelopen tweeënhalf jaar is gebeurd.

Ik zie wel dat iedereen nu aan het doen is alsof er niks is gebeurd, maar voor mij is het nog niet afgelopen. En ik wil dat het afgelopen is.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 15.07.2013 @ 07:21

[Home]
 

69 Reacties

op 15 07 2013 at 07:50 schreef sjaak:

Beste Peter, Als ik ergens een duur cadeautje koop en ze willen hem niet inpakken zeg ik: Hou het lekker! Is me ook echt overkomen, en dat ga ik nooit pikken. Vroeger was ik nogal agressief (waarschijnlijk werd ik opgevoed om zo te worden, agressie was om mij heen vanaf de dag dat ik geboren werd ) Ik vocht erg veel, zoveel boosheid in mij om allerlei redenen, maar in 2005 ben ik met God gaan praten, en ik kan je dit vertellen: Waar ik tussen 1988 en 2005 wekelijks mijn vuisten liet praten ben ik van 2005 tot vandaag toch al weer ruim 8 jaar agressie vrij, nooit meer 1 klap uitgedeeld of gekregen. Natuurlijk heb ik wel eens de neiging om boos te worden maar verder dan die neiging kom ik niet, het is net of God dan zegt: Een verbond met mij is een verbond met de geduldige liefde. Dat is een wonder, dat veranderde namelijk in 1 dag, de dag dat ik echt met God sprak, 8 december 2005, en dat is mijn kostbaarste bezit.

op 15 07 2013 at 07:56 schreef Robert Keizer:

Het siert je dat je zelf inziet wat angst, wrok en wantrouwen met je doen, en dat je dat jezelf niet wil laten overkomen. Ik zou willen dat er een magische toverspreuk bestond die je van dat dat nare gevoel zou kunnen verlossen. Maar die is er niet. Uiteindelijk zul je het zelf moeten doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het je gaat lukken. Misschien tijdens de komende vakantie al, misschien wat later.
Voor wat het waard is: mijn steun heb je in ieder geval. Sterkte en alvast een fijne vakantie toegewenst.

op 15 07 2013 at 08:15 schreef eva szervos:

Ik weet niet waarom ik zat te juichen als een voetbalsupporter bij je verhaal dat een doodgewoon verslagje is van een zomerdag. Misschien om dezelfde reden dat, toen mijn oom die onder de sociale angsten en fobieën zit, het na lang proberen had aangedurfd naar de Tour de France te gaan kijken en me een kaart stuurde met niks dan een getekend zonnetje en een lijst van wielrenners van wie ik nog nooit heb gehoord, ik bij de aanblik van die kaart in huilen uitbarstte.

Oh, en ik dacht: “Nee, vergeet die domme slegte-craps, American Bookstore!” en toen ging je nog ook.

Waar ga je heen in de zomer? Je reisverslagen zijn altijd subliem. Dat zou eigenlijk je beroep moeten zijn.

op 15 07 2013 at 09:34 schreef Thomas E:

Goh Peter, ik wist niet dat het zó erg met je was. Dit klinkt echt afschuwelijk. Ik denk dat je een jaar of wat weg moet uit de strottenbijtende ratrace. Ga met Hassnae een tijdje op een klein eiland wonen, waar het leven nog overzichtelijk, self-supporting en zonnig is. Back to basics. Probeer je vroegere zelf terug te vinden, gewoon door geleidelijk alle woede te laten verwaaien met het eilandleven. Neem afstand. Hielp bij mij (weliswaar op ander vlak) ook.

op 15 07 2013 at 09:54 schreef Leo Schmit:

Mijn geboortestad Den Haag is hiermee mooi en warm beschreven. Ik was er in mei om een visa op te halen. Blij dat ik het eindelijk had, heb ik daarna een visje gegeten en een glas witte wijn gedronken bij Henk Kraan aan de 2de binnenhaven in Scheveningen. Daarna heb ik een wandeling gemaakt op het zuidelijke havenhoofd bij Duindorp. Ik moest tijd doden om niet te vroeg op bezoek te komen in het revalidatiecentrum van mijn jongere broer. De zeelucht hielp om mij binnen schoon te blazen en ik zag ook nog hoe er vanaf de grote betonnen zeewering een scholletje aan de haak werd geslagen.

Mocht je nog langer geplaagd worden door je woede denk dan aan dit korte gedicht van Pablo Neruda:

‘En Julio i Enero cultivo una rosa blanco
para mi amigo que me da su mano franco

I para mi enmigo que me haranque de mi corazon
cultivo una rosa blanco’

Ik hoop dat ik het juist heb. Het is lang geleden dat het mij geleerd werd. Verder F*** Trouw.

Heb een fijne vakantie. Je bent van harte welkom voor een weekje opfrissen in ons huisje aan de Trondheimfjord. Ik ben er in augustus, maar de sleutel ligt altijd klaar.

Het is gelegen op 30 minuten van het vliegveld Vearness, er gaan 7 vluchten per dag

op 15 07 2013 at 10:37 schreef Gerry:

Veel plezier met de nieuwe Neil Gaiman, ik heb hem in een ruk uitgelezen.

op 15 07 2013 at 11:06 schreef MNb:

Tja, als doorgewinterde atheïst meen ik dat een toevlucht bij de één of andere god niets anders dan een fopspeen is. Ik prefereer te dealen met de wereld zoals hij is. Dat begint bij:

“En ik wil dat het afgelopen is.”
Vergeet het maar. Het is pas afgelopen als de homo sapiens is uitgestorven. De kans op een olympische gouden medaille is groter.
Je bent Jezus niet, noch Mohammed of Buddha. Je kunt maar beter jezelf een beetje in bescherming nemen, zodat je je woede kunt doseren voor de momenten dat je misschien wel verschil kunt maken.
Kortom, je bent een domoor om na zo’n op Twitter iemand van Trouw te gaan lezen, vooral vlak voor het slapen gaan. Wat hep dat nou voor nut? Wat je na die aflevering van de Borgia’s had moeten doen is direct met Hassnae de koffer induiken. Twitter en internet in het algemeen kan heus wel nog een paar uurtjes zonder jou. Al die oetels zoals ik die zonodig commentaar moeten leveren op FN mag je af en toe ook best een tijdje laten barsten. Overleven ze heus wel.

op 15 07 2013 at 12:54 schreef Bigpete:

Wederom ben ik het ontzettend eens met Mnb. Ik heb het al een miljoen keer gezegd, dus een keer meer is niet erg: elke scheet wordt digitaal 1000 x uitvergroot en dan schijnt het opeens belangrijk te zijn. dat is het dus niet. Je moet niet alles willen lezen, je moet niet alles willen weten en je moet zeker niet overal op reageren of het je aantrekken. Dat is misschien makkelijk gezegd, het ligt natuurlijk aan je karakter, de een kan dingen makkelijker van zich laten afglijden dan de ander.
Doe een beetje rustig aan Peter, ondanks onze meningsverschillen wil ik je niet missen.

op 15 07 2013 at 13:03 schreef Rob:

Nu onthouden dat ik de volgende keer voordat ik naar Nederland kom de naam van dat Indische restaurant aan je vraag. Ik wil zo graag S. laten kennismaken met de Indische keuken.

Ik lag vannacht ook te woelen over Trayvon Martin. En om half drie ’s nachts zat ik klaar wakker, rechtop, hoofd naar de balkondeur omdat ik gerammel in de luxaflex had gehoord. Maar wij hebben geen luxaflex.
Het zijn onrustige tijden.

op 15 07 2013 at 13:03 schreef rommel:

Sfeervol en eerlijk stukje schrijven van je Breed. Meestal erger ik me aan je politieke stellingnames, maar dit heb ik met genoegen gelezen. Soms denk ik dat je ondanks je grote bek en om je heen slaan toch eigenlijk een zeer gevoelig emotioneel mens bent. Te veel sensitief voor het ruwe internet waar grof op de man gespeeld wordt. Trek het je niet allemaal zo an man. Wat kan het jou nou schelen wat een ander van je zegt. Beetje eelt op je ziel kweken.
En ik weet dat je mijn reacties niet plaats, maar wou je toch even opbeuren.

op 15 07 2013 at 13:36 schreef Maarten:

Bijna 20 jaar gewoond in Den Haag. Echt een dorp met een stads karakter. Zo ook helaas de criminaliteit die ermee gepaard gaat en daarom ook ervan weg verhuisd.
Ik mis het lekkere eten en de leuke winkels wel.

@Peter, laat dat twitter toch eens zitten. 160 karakters zonder context of onderbouwing.

op 15 07 2013 at 14:03 schreef babs:

MNb, BigPete,
Ik denk dat jullie iets missen.

Iemand strijd tegen onrecht. Het is persoonlijk, omdat zijn naasten direct slachtoffer zijn. Het wordt steeds persoonlijker, omdat de slechterikken de persoon aanvallen, niet de argumenten en daarmee steeds meer directe invloed op de hele familie hebben: minder inkomen en zelfs bedreiging van kinderen.

Maar dan nog, er zijn tegenstanders en er zijn medestanders. Het is te overzien. Wel gaat het steeds meer wringen dat de medestanders apatisch zijn of zelfs waarschuwen niet te hard op te treden tegen de slechterikken. Het lijkt er steeds meer op dat je alleen staat. MSM laten steeds meer de slechterikken aan het woord of nodigen mensen uit die alleen gezien kunnen worden als nuttige idioten voor de slechterikken. Het is niet leuk om alleen te staan.

En dan, als je denkt de bodem wel te hebben bereikt, neemt een gerespecteerde opiniemaakster voor een gerespecteerde krant, je vol op de korrel en zet je weg als antisemiet, hoogst waarschijnlijk als soort persoonlijke afrekening. De krant neemt geen afstand en geeft geen kans op weerwoord. Het kwaad geniet respect, de eenzame strijder ertegen wordt als Antisemiet monddood gemaakt.

op 15 07 2013 at 14:54 schreef Benjamin Schlemiel:

Verkocht schoenen.
Er 10 jaar geleden mee kunnen ophouden.
Het hing er maar helemaal van af hoe mensen zich in mijn winkeltje gedroegen.
Ongemanierde horken liet ik steevast f 2,50/5.00 meer betalen.
Wanneer klantjes antisemitisme uitbraakten, verkocht ik ze veel te dure likdoornbankschroeven van Italiaanse makelij, door ze wijs te maken dat dit de juiste schoenen waren.
Elke stap die ze daarmee zetten zou hen pijn doen.
En ach, mijn zgn. ”broeders van het uitverkoren volk” hebben mij vaak genoeg alsnog de gaskamer in gewenst, wanneer ik het lef had om kritiek op Israel te hebben.
En dat dan ook nog in de wetenschap dat ze wel wisten dat mijn zuster en ik de enige overlevenden van onze hele familie waren.
Dan krijg je wel eelt op je ziel.
Daar nooit een minuut minder of slechter om geslapen.
Moet jij ook niet doen.

op 15 07 2013 at 16:48 schreef Pyt van der Galiën:

Mensen zeggen ongetwijfeld met de beste bedoelingen dat PB zich niks aan moet trekken van wat ‘men’ vindt, maar dat valt in de praktijk denk ik nogal tegen. Het is ook tot daar aan toe wanneer men op DDS of AP iets van je vindt. Een landelijk dagblad dat je ervan beschuldigt een antisemiet te zijn, is van een heel andere orde dan een marginaal extreemrechts blog.

Echt, er is een groot verschil tussen in de besloten ruimte van je eigen winkel voor rotte vis te worden uitgemaakt en datzelfde te zien gebeuren in de publieke ruimte. En dan niet incidenteel, maar met de regelmaat van de klok. Ik kan me goed voorstellen dat je dan op een gegeven moment ‘breekt’.

Het heeft niet zoveel zin te roepen dat Peter zich daar niks van aan moet trekken. Goed bedoeld, maar dat werkt niet. Praktische solidariteit door iemand die door de Roze Khmer belaagd wordt op Twitter af en toe eens te hulp te schieten (bijvoorbeeld), dát zet zoden aan de dijk.

op 15 07 2013 at 16:54 schreef dewanand:

namaste Peter,

Mooi hoor zo een verhaaltje van je lekkere zomerse wandeling in de Haagse Binnenstad, nostalgisch zeg. Al de eerste week in Nederland, rond september 1986 liep ik daar rond, die haagse passage winkelstraat en kocht mijn vader voor mij een digitaal horloge van casio en eer rekenmachine, als ik het mij goed kan herinneren. Dik 27 jaar geleden. En nu zie jij zo een vrome Marokkaanse meid daar in de Chinese buurt met onzedelijk en onrein Westers ondergoed, dit zou ze in Iran niet moeten flikken, anders zou men haar tuchtigen en herbeschaven in het aardse kalifaat. Allah gaf de vrouw rechten en hier moet zij Allah elke dag voor danken, meer kan Allah niet doen, en de vrouw moet dus niet blijven zeuren en klagen, anders moet zij maar getuchtigd worden, zoals de Koran het voorschrijft, wel liefdevol en streng.

Vanmiddag bij de supermarkt Lidl hier in Delft zag ik zoveel moslim vrouwen met vrome doekjes op en ik dacht van, ja ik mis veel als niet moslim man nu, alles zeg, islam zou mij alles bieden vroeger al als ik mij had bekeerd tot islam, zoals mijn moslim moeder wilde, en ook een vrouw en kinderen schenken. Iets in mij wilde moslimman zijn vandaag.

dewanand

op 15 07 2013 at 18:04 schreef stroepmoes:

Beste Peter een goede raad: LET IT GO!

De kans is groot dat zij je zien als Don Quichot en zich de vlezige lippen aflikken in het kwijlende besef dat ze je bijna op de knie hebben.

Hier is geen redden meer aan. Negeren en bedenk dat uitstel het beste geneesmiddel is tegen woede.

op 15 07 2013 at 18:11 schreef Jasper Klapwijk:

Ach, als God maar in jou gelooft.

op 15 07 2013 at 18:11 schreef MNb:

“Het is persoonlijk”
Dat had ik beslist niet gemist, Babs. Integendeel, het is reden te meer je af en toe terug te trekken in je eigen goed afgeschermde holletje. Toen ik dit artikel las moest ik denken aan iets wat PB alweer een flinke tijd geleden schreef (ik parafraseer):

“de enige manier waarop ik tot rust kom is met mijn hoofd tussen Hassnae’s borsten.”
Had hij daar gisteravond aan gedacht dan had hij een goede nachtrust gehad en vanochtend met een fris gemoed weer alle aardse ellende tegemoet getreden.
Dus Hassnae, als je dit leest, geef PB eens op zijn donder wat dit punt betreft.

op 15 07 2013 at 18:36 schreef Rena:

Vannacht zat ik weer foto’s te kijken van ons jaar in Ierland. Er is in dat land ook veel mis, maar de rust die we daar vonden… Afstand kunnen nemen van alledaagse ergernissen was zoveel makkelijker. Hier is het zo benauwd, zo eenvoudig om overal boos om te worden! Onrecht en politiek. Boosheid over inkomen en werk, wonen. Mijn huis tuin en keuken Ier raadt mij steeds aan afstand te nemen. M’n eigen leven te omarmen, te gaan tekenen en schilderen…doen waar ik goed in ben en me goed bij voel.
Ik kan je Ierland van harte aanbevelen als vakantieland. De wind langs je hoofd als je vanaf de Kealkil standing stones richting Bantry Bay kijkt… Dat gevoel wens ik je zo van harte toe!

op 15 07 2013 at 19:51 schreef Jona:

Ik denk dat je teveel doelwitten onder schot aan het nemen bent: je schiet op de Roze Khmer, op Bert Brussen, op Nederlanders die Zwarte Piet geen racistische instelling vinden, op Trouw, op Egbert Martina en inmiddels ook op Marcel Hulspas.

Je loopt een dubbel gevaar. Ten eerste: je treft mensen die in principe je bondgenoot zouden kunnen zijn. Ten tweede: omdat je op alles schiet, is het vrij eenvoudig je (vaak terechte) kritiek te negeren. Vijand X zal, nadat je hem inhoudelijk totaal gevloerd hebt, zeggen “Ach, het is Breedveld maar, die schiet op iedereen”, gaat over tot de orde van de dag en komt ermee weg omdat iedereen denkt dat het Breedveld maar is, die op alles schiet.

Ik zou zeggen: concentreer je op het belangrijkste, laat de rest varen en wees daardoor effectiever.

op 15 07 2013 at 20:13 schreef dewanand:

namaste MNB,

Heel mooi dat je je deze zin van Peter kon herinneren:

“de enige manier waarop ik tot rust kom is met mijn hoofd tussen Hassnae’s borsten.”

Mijn vraag is aan jou en andere FNaakters of er ook mannen zijn die tot rust komen met hun hoofd tussen de (vies ruikende) dijen van een vrouw, en zo in slaap vallen of zich zalig, bevrijd en verlost voelen, alsof zij in het paradijs zijn, Eden, Krishnaloka (hindoe paradijs), Allahloka (paradijs islam waar Allah je viagra pillen gratis schenkt), enz.

Ok, ik had ook zo een gevoel he, toen ik nog met mijn ex hindoemeid leefde jaren geleden, hoofd op haar bruine borsten en in Krishnaloka, paradijs, eeuwige rust, zaligheid. Ja vrouwelijke borsten zijn misschien God zelf he of is het die kut?

Waar is God of waar zijn onze goden of godinnen?

God is natte koeliepoes he en doet miauw als wieroe na koude douche?

Is deze natte poes dan God?

dewanand

op 15 07 2013 at 20:16 schreef Brenda van der Veer:

Bedenk één ding Peter, naast al die dwazen met wie jij te maken krijgt, zijn er ook mensen die jou hoog hebben zitten en je het beste toewensen.

Wees voorzichtig met wat je over jouw persoonlijke gevoelens schrijft. Openhartigheid is mooi maar het zit je in de weg als het jou onnodig kwetsbaar maakt. Veel succes Peter. Blijf schrijven.

op 15 07 2013 at 22:31 schreef gronk:

Culitip, als je van indias eten houdt en in den haag bent: restaurant sangam in de tasmanstraat. Doen ook afhaal, en surinaams. Voor mij de moeite waard om vanuit bezuidenhout naar toe te fietsen.

(andere prima afhaalrestaurantjes, voor het ‘standaard’ indonesische werk: toko cendana op de laan van meerdervoort 164, en toko djadi op de Laan van Nieuw Oost Indie 110.)

op 15 07 2013 at 23:09 schreef Thomas E:

Ik denk eigenlijk dat Babs de kern van Peters situatie raakt. Maar daarmee is er nog geen oplossing. Moet hij zich dan het gesticht in knokken voor ‘zijn zaak’? Dient hij daarmee de belangen van Hassnae en zijn kinderen? Ik denk het niet. Peter heeft afstand nodig en veel vriendelijke vibes.

op 15 07 2013 at 23:09 schreef Lorenz:

Doordat je ook je kwetsbaarheid en feilbaarheid toont, zie ik hoe eerlijk je bent.

(Dat is een prachtige eigenschap die veel oplevert, waaronder een hoop gedoe.

Lees eventueel Nietzsches tranen.)

op 16 07 2013 at 09:13 schreef Peter:

Dank voor alle vriendelijke reacties. Jona, ik denk niet dat ik teveel doelwitten op de korrel neem. Ik geef mijn mening over bepaalde zaken, dat doet zowat iedereen in Nederland, alleen onderbouw ik één en ander wat beter en wijkt mijn mening ook nogal eens af van die van de goegemeente.

Dat zou moeten kunnen, vind ik. Mij is althans verteld dat het recht op vrije meningsuiting, ook dat van mij, in de grondwet is vastgelegd.

En eigenlijk zijn er niet zo heel veel onderwerpen die ik behandel. Ik ben vooral bezig met de multiculturele samenleving en de manier waarop veel mensen hier menen met etnische minderheden om te moeten gaan.

Vandaar kwam ook Hulspas in beeld. Hij is het, die een stuk plaatste op een veelgelezen website, overduidelijk met de bedoeling om te provoceren en te kwetsen. Het is dan raar om te suggereren dat ik het een beetje aan mezelf te danken heb dat ik word belasterd en beschuldigd, omdat ik dergelijke provocaties serieus neem en er mijn mening over geef.

Het zou ook raar zijn als ik me wel druk maak om het agressieve racisme van GeenStijl en aanverwante artikelen, en andere gevallen onbesproken laat. Ik probeer iets wezenlijks te zeggen over hoe Nederland in elkaar zit, over het structurele racisme in dit land. Ik kan dan toch geen intellectueel negeren die lekker 86 keer ‘neger’ zegt omdat zwarte Nederlanders aangeven daar aanstoot aan te nemen, en in één adem door ook nog even de zwarte slavernij bagatelliseert, die alleen in Ghana al veertig miljoen doden heeft veroorzaakt? Dat zijn veertig miljoen dode Ghanezen die niet eens de kans hebben gehad om te sterven tijdens het transport naar de koloniën, vastgeketend in een schip, als beesten, onder mensonterende en afschuwelijk wrede omstandigheden.

Helaas is racisme in Nederland een veelkoppig monster, dat vooral de laatste jaren weer erg en nadrukkelijk actief is. Als je over racisme schrijft, zoals ik doe, zijn er dus nogal wat verschillende gevallen te behandelen. Dat is niet ‘teveel doelwitten op de korrel nemen’, dat is proberen zo compleet mogelijk te zijn.

Wie het daar niet mee eens is, heeft de mogelijkheid om mijn argumenten te weerleggen, me tegen te spreken, aan te tonen dat ik niet goed ben geïnformeerd, dat ik dingen niet goed heb gelezen of verkeerd heb geïnterpreteerd.

Maar nooit, nooit zou het vergoelijkt mogen worden dat ik, vanwege mijn mening, onterecht word beschuldigd van antisemitisme en van allerlei andere zaken waar ik niks mee te maken heb. Dat zijn manieren om iemand kapot te maken, en dus monddood te maken.

En dat gebeurt niet omdat ik teveel doelwitten op de korrel neem, maar omdat er kwaadaardige mensen zijn, die er niet voor terugschrikken feiten te manipuleren, zaken te verzinnen en citaten te verhaspelen om andersdenkenden in een kwaad daglicht te stellen.

op 16 07 2013 at 10:01 schreef laarmans:

Zo is het Peter,genuanceerde posters op het internet worden weggezet als gutmenschen en dat is in populistische kringen het ergste scheldwoord.Maar laat je daarom niet weerhouden om tegengas te blijven geven, het is bitter nodig, want het racisme en de vreemdelingenhaat rukt geniepig op.En ga wat vaker met vakantie met je geliefden.

op 16 07 2013 at 10:15 schreef Tayfun Balçik:

‘Evil survives when good men do nothing’. Edmund Burke

op 16 07 2013 at 10:50 schreef MNb:

Allemaal waar, PB. Maar als jij een slechte nachtrust hebt functioneer je de volgende dag niet zo goed en is je tegengeluid minder effectief. Dus ook jij moet af en toe tot rust komen.

op 16 07 2013 at 10:53 schreef Abdel:

Ha die Peter,

ik vind je een held! Ik wou dat ik je kon helpen met die angstaanvallen en het gevoel dat je van binnen wordt weggevreten door haat en rancune. En dat is niet omdat ik niet weet hoe het voelt…
Verder, ik raad je Stoner van harte aan! Ik ben nog niet op de helft maar ik kijk nu al uit naar vanavond als ik weer lekker door mag met lezen!

op 16 07 2013 at 10:55 schreef dewanand:

namaste Peter,

De negerslavernij is ook een deel van mijn eigen geschiedenis, omdat ik in Suriname geboren ben. Ook in India was er 1400 jaar een heuse Hindoe Holocaust gaande en bijna 90 miljoen hindoes stierven toen sinds de 7de eeuw, door de inval van moslims en later blanken.

Ik wil nu mijn eigen visie op Keti Koti ontwikkelen en hoop hulp te krijgen van de stichting Africa life. Een groot probleem is dat Afrika geen sterke kennis infrastructuur heeft op continentaal en internationaal niveau dus bijna geen gewicht kan leggen op tafel en nergens echt professioneel mee kan praten over hun eigen problemen. Dit is de schuld van Afrikanen zelf, dus van negers zelf en niet van de witte mannen. Zelfde geldt voor ons, bruine en zwarte hindoes, onze schuld is het dat wij underdogs zijn en niet de schuld van de witte man, omdat die het recht heeft om ons zwartjes uit te buiten en kapot te discrimineren, puur survival of fittest ape, gewoon, maar wij moeten terug vechten om de fittest brown and black apes te worden en dit vinden blanke mannen wel goed daarna.

De witte aapjes die aanvallen moeten de zwarte aapjes dus gewoon terug pakken, simpel toch of niet? Ik ben zeker gek.

dewa

op 16 07 2013 at 12:33 schreef Jan:

Wat Martina is voor Breedveld is Breedveld voor alle anderen.

“Maar nooit, nooit zou het vergoelijkt mogen worden dat ik, vanwege mijn mening, onterecht word beschuldigd van antisemitisme en van allerlei andere zaken waar ik niks mee te maken heb. Dat zijn manieren om iemand kapot te maken, en dus monddood te maken”.

“kwaadaardige mensen, die er niet voor terugschrikken feiten te manipuleren, zaken te verzinnen en citaten te verhaspelen om andersdenkenden in een kwaad daglicht te stellen”.

Dit is precies wat Breedveld altijd met anderen doet.

Hij heeft zeker argumenten voor zijn ideeen, dus dat is te waarderen, maar argumenten van mensen die pessimistisch zijn over de toekomst van de multiculturele sameleving worden per definitie zonder enig gevoel voor nuance weggehoond.

op 16 07 2013 at 12:37 schreef Peter:

Een infame beschuldiging, Jan. Lekker makkelijk voor jou natuurlijk, want je bent veilig anoniem.

Gewoonlijk mieter ik anonieme laster meteen in de prullenbak, maar deze laat ik toe, omdat jij mag bewijzen dat ik feiten manipuleer, citaten verhaspel en zaken verzin om mensen in een kwaad daglicht te stellen.

Ook zie ik graag een onderbouwing van je bewering dat ik ‘argumenten van mensen die pessimistisch zijn over de toekomst van de multiculturele sameleving per definitie zonder enig gevoel voor nuance weghoon.’

Doe je best, leugenaar.

op 16 07 2013 at 12:50 schreef Asmodee:

Een stevige trip (paddenstoelen, cactus) kan misschien je geest verzetten. Het is heftig, maar laat de kwelgeesten terugkeren naar hun ware proportie…

op 16 07 2013 at 13:03 schreef Bigpete:

Nou nou Peter, je weet toch hopelijk zelf wel dat je regelmatig flink ongenuanceerd van de toren blaast. Je wilt een voorbeeld.

Aziz Kara, de 64 jarige turk die tijdens een burenruzie om het leven kwam. Je begint met, en ik citeer “Het is een racistische moord en het slachtoffer heet Aziz Kara, zijn moordenaar heet Henk en diens vrouw Ingrid. Henk en Ingrid hebben hun haat jegens Turken nooit onder stoelen en banken gestoken.”

De eis was 2 jaar voor openlijke geweldpleging de dood ten gevolge hebbende, de uitspraak 6 maanden.
Dus niks racistische moord. Van enig racistisch motief is niet gebleken, en moord is het al helemaal niet. Je roept dus maar wat, zonder kennis van de zaak en zonder enige onderbouwing.
Nou mag dat best, maar dan moet je niet vreemd opkijken wanneer andere mensen je van leugens en stemmingmakerij beschuldigen.

op 16 07 2013 at 13:04 schreef laarmans:

Het spijt me,Jan, maar ik heb van tegenstanders van de multiculturele/etnische samenleving nog nooit enige nuance gelezen. Het is schelden op minderheden,vooral op moslims en een voorstander als cultureel marxist en landverrader wegzetten.Lekker genuanceerd,toch?

op 16 07 2013 at 13:13 schreef Jan:

Op eigen titel discussieren over de multiculturele samenleving is levensgevaarlijk. Dat weten we sinds Fortuyn allemaal. En aangezien ook u bedreigingen heeft ontvangen nam ik aan dat u het nut van anonimiteit wel naar waarde zou kunnen schatten.

Ik heb u nog nooit anders dan met veel grof verbaal geweld zien reageren op welke kanttekening bij de multiculturele samenleving dan ook.

“Rioolrechts” en “racistisch tuig” reserveert u niet voor een handjevol neonazi’s met een poster van Hitler boven hun bed, maar voor iedereen die het somber inziet met de compatibilty van de islam en het westen.

Voor het bewijzen en onderbouwen is welhaast een academisch proefschift nodig. In dat opzich ben ik ook zeker niet uw evenknie.

Maar wat ik u zeg is niet met kwaadaardige leugenachtige intenties. Ik meen het serieus.

Hoe u Martina ervaart, zo ervaar ik u.

op 16 07 2013 at 14:28 schreef Peter:

Da’s geen onderbouwing, Jan. da’s gewoon nog een keer dezelfde anonieme laster in andere bewoordingen.

Bij deze ben je geband.

BigPete, ik noem de moord op Aziz Kara inderdaad een racistische moord en ik heb keurig onderbouwd waarom ik dat doe: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/henk-en-ingrid.html.

Dat de rechter dat anders ziet, komt door het huidige verstikkende klimaat in Nederland, dat doordrenkt is van racisme, maar wie dat benoemt, wordt in de krant belasterd en verdachtgemaakt.

Het is wederom geen voorbeeld van het verzinnen en manipuleren van feiten en het verhaspelen van citaten om andersdenkenden in een kwaad daglicht te stellen.

De moordenaar van Aziz Kara had een hekel aan hem omdat-ie Turk was, maakte voortdurend racistische opmerkingen en lokte een ruzie uit waarbij hij hem zo hard sloeg, dat-ie het niet overleefde.

Ik dacht niet dat ik degene ben die die man in een kwaad daglicht stelt. Als jij denkt van wel, zegt dat veel over jou ethiek.

op 16 07 2013 at 14:42 schreef Bigpete:

Ik weet werkelijk niet of je nu zelf niet door hebt dat in jouw ogen alleen jouw waarheid de enige is. Wat weet je nu van de dader? Alleen datgene wat je in de media leest en hoort. Ik weet uit ervaring, en ben de laatste die zal beweren dat onze rechtsstaat feilloos werkt, maar jouw redenering raakt kant noch wal. De politie, het OM en de rechter die de zaak allemaal inhoudelijk kennen zitten er allemaal naast, maar Peter Breedveld weet alles beter op basis van informatie die hij in de krant leest. Ik ben toch heel blij dat jij niet in de strafrechtketen werkzaam bent.

op 16 07 2013 at 14:45 schreef laarmans:

Jan,

De echte kogels kwamen van links. De verbale kogels komen van extreem-rechts,vanuit het PVV clubhuis.Bij de een was het moord, bij de ander is het karaktermoord.

op 16 07 2013 at 14:45 schreef Lorenz:

Ik discussieer nu onder mijn eigen naam.

Voor Peter is dit een strijd, waarbij veel op het spel staat en er door invloedrijke tegenstanders oneerlijk wordt gespeeld. Jan vraagt Peter genuanceerd en redelijk te blijven. Het maffe is: ik snap allebei. Ik ben hier ook weleens geband als Jan (onder een andere naam), als ik een vergelijkbare discussie probeerde te voeren. Ben daarmee gestopt.

Ik accepteer dat Peter hier zijn werkelijkheid creëert. Hij doet dat voor zover ik zie oprecht. Ik probeer daarvan te leren. Hij hoeft geen heilige te zijn. Ben blij dat hij er is, maar wens hem ook mildheid en rust toe, ook als dat betekent dat zijn bijdragen veranderen.

op 16 07 2013 at 14:53 schreef Peter:

Ik creëer hier niet ‘mijn werkelijkheid’. Ik geef mijn mening op basis van de feiten die ik ken. Wie dat kan weerleggen, is van harte uitgenodigd. Helaas blijft het alleen bij ad hominems en verdachtmakingen.

En inderdaad BigPete, ik baseer mijn oordeel op wat ik in de krant lees. Jij was er kennelijk bij, dus als je me bijlicht, zou ik je dankbaar zijn.

Overigens moet ik ook een beetje lachen, want ik zal nooit jouw speculaties ten aanzien van mijn persoontje vergeten, onder andere gebaseerd op met wie ik, in jouw woorden, zoal ‘de lakens deel’.

Vergeleken met de beschuldigingen aan mijn adres van antisemitisme en zelfs misdrijven in serieuze media is dat nogal goedaardig, maar toch.

op 16 07 2013 at 15:00 schreef Bigpete:

Nee Peter ik was er niet bij en dat is nu precies de reden dat ik me destijds heb onthouden van commentaar. Als je de moeite neemt om je archief er op na te slaan zul je zien dat ik me niet met dit item bemoeit heb en in soortgelijke stukken ook niet doe of me beperkt tot de opmerking dat we eerst het onderzoek maar eens moeten afwachten. Mensen roepen heel snel dat iets moord is terwijl ze niet of nauwelijks weten wat de juridische kwalificatie daarvan is.

op 16 07 2013 at 15:04 schreef Peter:

Pete, het is wel een uitzondering als jij je van commentaar onthoudt, hoor. Ik heb er geen zin in, maar ik hoef je naam maar in de zoekfunctie van mijn archief in te voeren en ik kan een fraaie bloemlezing maken van jouw sweeping statements en vooroordelen jegens allochtonen, door jou heel lang ‘allahtonen’ genoemd.

Ik heb er een mening over. Daar mag je het mee oneens zijn, maar dat is iets anders dan onschuldige mensen – zoals ik – belasteren en verdacht maken. Ik heb me daar nog nooit schuldig aan gemaakt en zal dat ook nooit doen.

op 16 07 2013 at 15:11 schreef Tayfun Balcik:

Wat Peter Breedveld beschrijft is geen ‘eigen werkelijkheid’. Het wordt dagelijks aan den lijve ondervonden door de verliezers van het racistische systeem in Nederland: overwegend de niet-witte Nederlanders, maar dus ook mensen, zoals hij, die voor hun een lans breken. Het is gevaarlijk, maar daarom ook sympathiek en dapper.

op 16 07 2013 at 15:19 schreef Bigpete:

Ik heb inderdaad over veel een uitgesproken mening, maar als er zojuist gepleegde misdaden worden besproken hou ik me altijd op de vlakte.
Het woord allochtoon is een containerbegrip, het zegt niks. Daarom gebruik ik allahtoon als het gaat om een allochtoon met een islamitische achtergrond. Dan weet je waar het over gaat. Ik zie niet wat daar verkeerd aan is. Ik gebruik het niet als scheldwoord of zo. Vaak gaat het in de media over allochtonen(problematiek) terwijl men dan geen Chinezen of Surinamers (van diverse etniciteit) bedoelt…

op 16 07 2013 at 15:24 schreef dewanand:

namaste Peter,

Die Haagse Passage, 19de eeuwse overdekte winkelstraat ga ik morgen bekijken als het kan. Al jaren probeer ik tevergeefs geld te sparen voor een camera, maar het lukte maar niet. Ooit als ik een camera kon kopen wil ik de mooiste bomen van delft en den haag gaan fotograferen en op mijn site zetten. Ken jij mooie bomen in Den Haag? Het Haagse bos en Clingendael zou je ook eens moeten bezoeken met Hassnae samen, leuke rozen daar, en terplekke dan op je laptop of notitieboekje je gevoel opschrijven als reporter, is anders dan thuis he uren later na je halal hapje samen als zon onder is.

Liefst zou ik iets Turks, Marokkaans, Surinaams, hindoestaans of etnisch willen zien in het Haagse Bos, op Scheveningen, Haagse centrum (zone witte man he)enz. Ja genoeg te doen he om alles te verkleuren, anders spuiten wij er maar samen regenboog kleurtjes op.

Vaak vraag ik mij af, waarom Wieroe mooie zwarte vlekjes heeft en dit bij geen enkele mensaapje voorkomt, toch iets dat genetisch gezien raar is. Ook ons hoofdhaar heeft nooit witte of bruine vlekjes als het zwart is en andersom, wel lokken in andere kleurtjes. Leuk idee om over na te denken met Wieroe later.

dewanand

op 16 07 2013 at 15:29 schreef sjaak:

Almelo was doodslag met rascistische motieven, geen moord wel rascisme.

op 16 07 2013 at 16:02 schreef marten:

Aangrijpend stuk. Het is vrijwel altijd zinloos om in discussie te gaan over de multiculturele samenleving. Haters gonna hate, daar doe je niet veel aan. Maar ga toch vooral door met het plaatsen van goed doorwrochte stukken. Niet om de racisten te overtuigen, maar om moed te brengen in de harten van de medestanders,in de harten van mensen die aan zichzelf beginnen te twijfelen door het geraaskal van Rioolrechts. Geniet van je zomerse dagen, en til de stenen van het internet niet te vaak op. Er zit bijna altijd ongedierte onder.

op 16 07 2013 at 16:02 schreef Thomas E:

@dewanand

“Haagse centrum (zone witte man he)”
Je bent niet goed geïnformeerd, namaste dewanand. Den Haag, de weduwe van Indië ben jij, zong Wieteke van Dort indertijd al. En het klopt. In onze parlementsstad barst het van de inwoners met een Indonesische achtergrond. Je zou haast kunnen beweren dat het de eerste multiculturele stad van Nederland was (al in het Multatuli tijdperk).

op 16 07 2013 at 16:48 schreef dewanand:

namaste Thomas E,

Ik geef je groot gelijk, check dit eens:

In het kortTussen 1680 en 1720 ontvluchtten waarschijnlijk zo’n 150.000 Franse protestanten – Hugenoten genaamd – hun vaderland. Ongeveer 35.000 à 50.000 van hen kwamen naar Nederland.
Bron site:
http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/term/Hugenoten#4866-inhetkort

Ja, hoe wit zijn de witte mannen in Den Haag? Het wit van een Hollander heeft een andere tint dan het wit van een Duitser, Pool, of Noor, 50 tinten wit he.

Opmerkelijk:
Ik hoor van veel hindoes, arya ssamajis, hindoestanen en surinamers dat ik als een blanke man denk, blanke hersenen heb en niet hindoestaans ben, ook omdat ik geen sarnami en hindi ken. Hindoes vinden mij geen HIndoe he. Tsja, hoe wit ben ik dan niet? zeker witbruin of een bruine witte, is er een term voor? whigger is een blanke die neger is toch.

Het oplossen en assimileren van migranten in een witte samenleving is toch heel interessant om te onderzoeken en te zien, ook bij mijzelf he. Ik geloof toch sterk dat gedachten kleurloos zijn of slechts een mentale kleur hebben (denk aan aura foto’s, kirlian bv). Duistere gedachten kunnen zwart en donker zijn, maar de persoon hoeft dat niet te zijn.

op 16 07 2013 at 16:53 schreef babs:

Bigpete,
Jij kunt juristentaal en spreektaal niet uit elkaar houden. Peter legt keurig uit hoe iets wat juridisch racistisch noch moord is, toch een racistische moord kan zijn.

Uitstekende timing trouwens, dat dan weer wel, ik ken de details van de Zimmermanzaak niet, maar vermoed hetzelfde: juridisch niet rond te krijgen, maar wel degelijk een racistische moord.

Het opvallendst zijn de verschillen in de reacties. In de VS gaan mensen in het hele land de straat op, in Nederland dutte men destijds gewoon verder, ook trouwens toen de politie op HS een ongewapende lichtgetinte jongere kan afknallen (Sasha, Pyt en vrienden uitgezonderd).

Nederland verdient een echte riot. (disclaimer: dit is geen oproep, alleen een constatering, do not try this at home, peace man.)

op 16 07 2013 at 17:09 schreef sjaak:

@asmodee, een stevige trip kan misschien je geest verzetten, dat is waar, maar je weet niet waarnaar het verzet wordt. En om iemand met deze problemen nou te tippen te gaan trippen lijkt me niet slim, en erg gevaarlijk!

op 16 07 2013 at 17:17 schreef Benjamin Schlemiel:

@marten
Noem dat soort mensen maar gewoon ”vooruitgangsverliezers” of ”veranderings-angsthazen”.
De multiculturele, multi-etnische en multireligieuze samenleving is een feit. En die reactionairen zullen nooit in staat zijn om dit weer terug te draaien.

Broeders, verheft u ter vrijheid.
Broeders, omhoog naar het licht.
Stralend op duister verleden,
staat nu de toekomst gericht.

Ziet hoe een vloed van miljoenen,
eindloos uit `t nachtdonker komt.
Tot ons onmeetlijk verlangen,
hemel en nacht overstroomt.

Legt in elkander uw handen,
broeders, en valt met een lach;
eindigt der slavernij schande.
Heiligt den laatsten slag!

De oude structuren zijn afgebroken. Want van verre kusten zijn zij gekomen. Edele kinderen van de zon, die met hun vitale, natuurlijke en onhoudbare levenskracht de oude vormen en gedachten hebben doorbroken en laten sterven.

op 16 07 2013 at 18:05 schreef MNb:

Grote Piet zit nu het hem uitkomt weer eens juridische mieren te neuken. Hij weet bliksems goed dat het dagelijks taalgebruik geen onderscheid maakt tussen moord en doodslag. Als het hem niet uitkomt is hij zelf net zo slordig met zijn taal. Zie Bouta. Daar was Grote Piet ook niet bij, maar oh oh oh wat heeft hij een oordeel van hier tot Tokyo.

op 16 07 2013 at 18:08 schreef Mario:

Maar heb je die nieuwe van Neil Gaiman nou in het Engels aangeschaft, of in het Nederlands? Indien het laatste, terug naar DH jij! Gaiman leest het allerbeste in het Engels! ;-]

op 16 07 2013 at 21:32 schreef dewanand:

hahhahaha zie citaat Marten:

‘Geniet van je zomerse dagen, en til de stenen van het internet niet te vaak op. Er zit bijna altijd ongedierte onder.’

Namen van dergelijk ongedierte:
zeker ene rare bruine koelie apensoort, voordierlijk stadium, uit een verre wilde kust, mislukt produkt van de zon, luistert naar naam dewanand.

En ene Wieroe, een lage kaste koelie/hindoe slumdog kat.

Gezegend zijn de verdorvenen van ons Frontaal Naakte internet, wees net zo bloot als de bytes en bits in cyberspace en neuk mee met de snelheid van het licht in je hoofd en darmen.

Maak de wereld net zo bloot en vrij als de cyber bytes in al onze hete gaatjes, alle negen van ons geil (homo bonobo) apen lijfje, de 50 witte tinten, de 500 bruine tinten, en de 5000 zwarte tinten, laat ze op lichtsnelheid elkaar digitaal verneuken, voor zalige wereldvrede in het aardse bordeel van de blote goden en godinnen.

dewanand en wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent apes

op 16 07 2013 at 22:11 schreef Lorenz:

Ik ben minder uitgesproken. Spreek minder snel van feiten. Dat is geen lafheid, maar het komt door een andere manier van kijken. Er is ook moed, strijd en overwinning voor nodig om veel niet te (kunnen) weten, van perspectief te wisselen, meer in behoeften en belangen te denken. Te kijken hoe je kunt verbinden in plaats van slagen winnen. Vechten doen mensen als ik ook, maar pas als later redmiddel. Of eerder, maar dan met kleinere tikken. Dat is een andere manier van gelijk krijgen, complementair wat mij betreft aan hoe Peter en bepaalde anderen hier denken en doen. Waarom kom ik ook hier? Om te zien hoe het anders kan, dus voor scherpte. Om gedwongen te worden te kiezen als het nodig is. En ik voel me verbonden met Peters beweegredenen. Zijn methoden en bepaalde opvattingen verschillen, maar ik bewonder zijn compassie en vuur.

op 17 07 2013 at 07:36 schreef Bigpete:

Je kunt het weer mooi vertellen Mnb, maar je gaat weer eens voorbij aan een aantal feiten.
Ik weet natuurlijk wel dat borreltafelpraat niet hetzelfde is als juridisch taalgebruik. Maar PB doet zijn uitspraken niet aan een borreltafel, hij publiceert ze als journalist. Dan mag je een zekere mate van zorgvuldigheid verwachten. Daar hoort een kwalificatie als racistische moord niet bij voordat je weet wat er heeft plaatsgevonden. Daar wil ik het graag bij laten.

Over je vriend Bouterse: hij is een veroordeelde drugshandelaar die al ruim 30 jaar zijn macht misbruikt om te voorkomen dat het tot een proces komt m.b.t. de decembermoorden. Ik weet inderdaad niet zeker of hij zelf heeft gemoord of opdracht daartoe heeft gegeven. Maar hij zorgt er al persoonlijk 30 jaar lang voor dat we het echte antwoord nooit zullen weten. Daar mag ik best mijn conclusie aan verbinden.

op 17 07 2013 at 07:48 schreef Peter:

Nu is dit gezeur wel weer klaar, BigPete. Ik beweer dat ik nooit, zoals anonieme Jan stelt, feiten verdraai en citaten verhaspel om andersdenkenden in een kwaad daglicht te stellen. Jij vindt van wel omdat ik een racistische moord een racistische moord noem. Daarbij ga je zitten prediken over ‘zorgvuldigheid’ en ‘wachten tot de feiten bekend zijn’, wat nogal hypocriet is uit de mond van iemand die werkelijk geen gelegenheid voorbij laat gaan om stemming te maken over allochtonen, daarbij steevast opzichtig de billetjes afvegend met de feiten.

Nogal potsierlijk, zeker als je dan ook nog eens het recht opeist om over Bouterse wel allerlei voorbarige meningen te hebben.

op 17 07 2013 at 07:57 schreef Bigpete:

Ik zie niet in wat er voorbarig is aan mijn mening over Bouterse, hij IS een veroordeelde drugshandelaar en over zijn machtsmisbruik om een fatsoenlijk proces over de decembermoorden te voorkomen zijn boeken vol geschreven.
Ik hou er over op want jij gaat me toch nooit gelijk geven. Nog een prettige dag verder.

op 17 07 2013 at 08:31 schreef Rosa:

Peter,Hassnae en kinderen; een heeel fijne vakantie, rust uit, doe leuke dingen. Normaal ben ik ook niet zo van het positieve als het om de wereld gaat maar heb net gehoord dat m’n oudste dochter zwanger is, vandaar. Ik weet het, klein nieuws maar het houdt je persoonlijke wereld dragelijk. Nogmaals maak er wat van en ik verheug me op nieuwe artikelen. We geven niet op!!

op 17 07 2013 at 09:49 schreef babs:

Ah, boeken zijn dus wel te vertrouwen, maar kranten niet. Tsja.

op 17 07 2013 at 09:52 schreef Leo Schmit:

Eerst een tijd lang sfeer kweken tegen een Turk, dan een incident uitlokken met een Turk en dan de betreffende Turk doodslaan komt op mij nogal racistisch over, ongeacht wat de rechtbank erover zegt. Die gaat er immers vanuit dat er geen racisme bestaat in Nederland, dus hoe kan je iemand daarvoor dan veroordelen? Er komen zat uit de hand gelopen ruzies voor in Nederland, ergo, nog zo’n geval. We gaan allemaal over op de orde van de dag. Behalve Peter.
Chapeau!

op 17 07 2013 at 11:46 schreef Tayfun Balçik:

@ Bigpete, ‘Het woord allochtoon is een containerbegrip, het zegt niks. Daarom gebruik ik allahtoon als het gaat om een allochtoon met een islamitische achtergrond. Dan weet je waar het over gaat. Ik zie niet wat daar verkeerd aan is. Ik gebruik het niet als scheldwoord of zo. Vaak gaat het in de media over allochtonen(problematiek) terwijl men dan geen Chinezen of Surinamers (van diverse etniciteit) bedoelt.’

Moslims ‘Allahtoon’ noemen is een laag-bij-de-grondse aanval op de islamitische identiteit van Nederlanders die toevallig moslim zijn. Een democratische Nederlander zou zoiets niet doen, boeren-Hollanders, vieze tata’s en kaaskoppen daarentegen wel. Welke van de drie ben jij, Big Pete? Een tata, kaaskop of een boeren-Hollander?

op 17 07 2013 at 16:55 schreef Lorenz:

@Tayfun
Kappen met (terug)slaan alsjeblieft.

Allahtoon is inderdaad een belachelijke term.
Onder de drie types die jij noemt (overigens (ook) respectloze termen, gebonden aan identiteit) zijn waarschijnlijk genoeg democraten.

op 17 07 2013 at 21:08 schreef TFWC_:

Peter,

Straks naar La Jenny mooie gebruinde billen bekijken en fuck de rest.
Ik bewonder de hardnekkigheid waarmee je steeds misstanden en onrecht blootstelt, maar soms moet je er afstand van nemen anders is je leven niets waard. Sterk blijven is de beste wraak, denk er maar aan in momenten van twijfel.
In Mémoires d’Hadrien laat Yourcenar Hadrianus zeggen: “Des moments libres. Toute vie bien réglée a les siens, et qui ne sait pas les provoquer ne sait pas vivre.”
Grts.

op 19 07 2013 at 13:57 schreef Fridjof:

Maakt dit blog je een gelukkiger mens?
Als dit blog kost je meer energie kost dan het je oplevert zou ik er direct mee stoppen. Dat meen ik oprecht.
Eén wijze les die ik heb geleerd is: laat achter je waar energie aan verliest, houdt wat je energie geeft. Leef om gelukkig te worden/zijn/blijven. Er is geen ander doel.

op 20 07 2013 at 22:16 schreef Benedictus:

Peter, je HOEFT niet al die andere weblogs en kranten te lezen. Doe een tijdje of ze niet bestaan.

Ik maak nu heel veel ziekte en verdriet mee van mijn naaste voor wie het einde in zicht is. Volledig afhankelijk van anderen. Je gaat dan nadenken of alles wat je hebt gedaan wel de moeite waard was. Eens was ik ook een felle kikker die zich enorm kon opwinden over de politiek, maar die tijd is voorbij. Opleveren deed het weinig en van politieke congressen werd ik ook niet echt wijzer. Het zijn nu mijn geliefden voor wie ik er vooral wil zijn. DAAR had ik, achteraf gezien, vroeger meer tijd voor moeten vrijmaken.

Wat je, zonder stress e.d. kan veranderen kan je doen, maar de stress moet niet de overhand krijgen. Probeer zoveel mogelijk van je vriendin en je kinderen te genieten. Echt, dat is echt het belangrijkst.

Laat je leven niet verpesten. Negeren is moeilijk, maar je zou het kunnen proberen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS