Home » Archief » Wat we in Staphorst zagen, waren racistische beesten


[22.11.2022]

Wat we in Staphorst zagen, waren racistische beesten

Peter Breedveld

Alweer vijf jaar geleden is het, dat een bende criminele Friezen onder leiding van Jenny Douwes (en met de hulp van de als journalist vermomde extreemrechtse agitpropper Wierd Duk) een snelwegblokkade organiseerde om te voorkomen dat er tegen Zwarte Piet zou worden gedemonstreerd bij de Sinterklaasintocht in Dokkum. Mensenlevens werden in gevaar gebracht, antiracisten werden geïntimideerd en de politie deed niks. Integendeel, ze leek innig bevriend te zijn met de Blokkeerfriezen. De Dokkumse burgemeester reageerde op de terreuractie door de antiracistische demonstratie te verbieden.

De Blokkeerfriezen werden overal in het land als helden gezien terwijl de antizwartepieters werden veroordeeld door onze premier, door VVD’er Frans Weisglas en door tal van andere Nederlanders, vanwege het verstoren van een kinderfeestje en het opleggen van de Randstedelijke wil aan de Friese provincialen. Publicist Natasha Gerson schreef een kilometerslang epistel over het heldhaftige verzet van de onderdrukte Friezen tegen de Randstedelijke bezetter.

Er volgde nog een aantal van dergelijke beschamende voorvallen, waarbij de immer vreedzame demonstranten door gewelddadig tuig werden geïntimideerd, bedreigd, bekogeld en mishandeld en daarna nog eens door media en politiek te grazen werden genomen. In Den Haag werd in 2019, na een oproep van de criminele patjepeeër John van Zweden, de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aangevallen door Nazi’s en ander schorem.

Racistisch geweld

Maar het einde van Zwarte Piet leek onafwendbaar. De Blokkeerfriezen werden veroordeeld en hebben nu een strafblad en op televisie maakte de racistische karikatuur plaats voor de roetveegpiet. Ook bedrijven als Hema, De Bijenkorf en Albert Heijn deden Zwarte Piet in de ban. Eerlijk gezegd dacht ik echt dat de strijd gestreden was. Toen ik Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet een paar weken geleden een oproep zag plaatsen om weer bij intochten te komen demonstreren, overwoog ik om hem te interviewen en te vragen of hij echt vond dat nog nodig was. Hij had immers gewonnen.

Vijf jaar later blijkt er gewoon geen ruk te zijn veranderd. In Staphorst was het Dokkum all over again: hooligans in blackface die anti-zwartepiet-demonstranten belagen en mishandelen, hun auto vernielen, zelfs mensen van Amnesty International intimideren (wie moet er nog meer aan ‘Mississippi Burning‘ denken?) en wéér die godverdomde kutpolitie die weigert in te grijpen, zogenaamd om escalatie te voorkomen. En wéér zo’n labbekak van een burgemeester, die vanwege het racistische geweld de demonstratie verbiedt. En wéér een minister die een both sides” doet door de racistische terroristen “tegendemonstranten” te noemen. En godnakendekut, als we daar Natasha Gerson niet hebben die het weer voor de provincialen komt opnemen die zich door de “verwaande Randstedelingen” niet laten vertellen “wat ze moeten doen of laten” en het duizelingwekkende bloedstollende lef heeft van “kolonialisme” te spreken.

Barbaarse folklore

Staphorst is gewoon Nederland en geen vrijhaven voor racisme en gewelddadige terreur. Ook dáár geldt het recht op demonstreren, een belangrijke pijler van onze democratische rechtstaat. Racisme is een tumor die ons hele land verkankert. Elke autoriteit, elke burgemeester en politiechef en minister van justitie die niet alles uit de kast haalt om mensen veilig te kunnen laten demonstreren tegen racisme, tegen de achterlijke en barbaarse folklore van Zwarte Piet, die verzaakt zijn of haar plicht en is medeplichtig aan de terreur van de godvergeten gore klootzakken met hun zwartgeschminkte rotkoppen die nu al jaren gaande is.

Dit zijn geen “tegendemonstranten”. Tegendemonstranten staan met hun eigen borden en spandoeken met opschriften als ‘Wat zwart is, moet zwart blijven’ en dergelijke stompzinnigheden. Tegendemonstranten houden hun handen thuis. Wat we in Staphorst zagen, waren wilde beesten. Beesten die beestachtige dingen deden en de politie die niks deed, en een burgemeester die niks deed en een minister die niks doet.

Deze beesten moeten uit hun holen worden getrokken en worden opgejaagd, vastgezet en veroordeeld, ze moeten zo’n douw krijgen dat geen polderaap het nog in zijn primitieve apeharses haalt iemand te bedreigen of te mishandelen. En Zwarte Piet moet gewoon worden verboden. Fuck off met je traditie. In alle landen waar ze aan Sinterklaas doen, heeft Sinterklaas een soort duivel bij zich die kinderen tot gehoorzaamheid moet terroriseren. Dat Nederland in plaats daarvan een karikatuur van een zwarte man opvoert, is zó veelzeggend. Het is om je kapot te schamen. Wie zich niet schaamt voor Zwarte Piet, heeft gewoon geen beschaving.

Doe je werk, slappe overheid. Máák godverdomme maar zin.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 22.11.2022 @ 08:00

[Home]
 

1 Reactie

op 22 11 2022 at 08:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS