Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[05.09.2018]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Illustratie: Hermann Moest

De post, de post, wat brengt vandaag de post? Wat zit er nu weer in Frontaal Naakts brievenbusje?

Koranrecitatie

Beste Peter,

Dat klaaglijk gezang (althans dat geluid onder het linkje) is een lus met koranrecitatie.

(overigens een laatste stukje van vers 233 en het begin van vers 234 van sura Baqara (hoofdstuk 2 van de Koran).

Ik ben er niet helemaal zeker van of je je had bekeerd als je het in het Nederlands had gehoord.

Hartelijke groet,

Abdulwahid van Bommel

 

pbgif

 

Lili en Howick

Beste mevrouw Bouazza,

U heeft volkomen gelijk met uw kritiek op de dreigende uitzetting van de kinderen Lili en Howick. Terecht stelt u dat hun moeder van alle rechtsmiddelen gebruik heeft gemaakt, die voor haar open staan; en dat het niet rechtvaardig is om dat tegen haar te gebruiken. Volgens mij is de behandeling, die dit gezin ten deel is gevallen, in strijd met het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (met name de artikelen 16 en 18). Premier Rutte en staatssecretaris Harbers moesten zich de ogen uit het hoofd schamen. Maar het gevoel van schaamte moet met name premier Rutte wel vreemd zijn, nu hij door het handhaven van minister Blok als minister van Buitenlandse Zaken, na diens recente racistische uitspraken, impliciet diezelfde uitspraken goedkeurt.

Met vriendelijke groet,

Gerard Matthijssen

 

pbgif

 

Lili en Howick (2)

Hallo!

Gelooft u mij, als ik de macht had mochten Lili en Howick in Nederland blijven net als tientallen kinderen die ook uitgewezen worden en waar helaas geen uitgebreide lobby voor klaarstaat.

Inderdaad, het is afschuwelijk voor deze kinderen maar dit hebben ze toch echt aan hun moeder te danken en niet aan de Nederlandse staat. In de Elsevier heeft een uitgebreid verslag van het dossier gestaan en de berichtgeving (Laat op Een, etc.) is helaas wel heel erg eenzijdig geweest.

Neemt allemaal niet weg dat het voor de kinderen verschrikkelijk is, maar voor vele anderen nog veel erger.

J.E.Christ

 

pbgif

 

Femke Halsema

Hoi Peter,

Chapeau!
Topstuk over Halsema.
Ben er heel blij mee :)

Groeten,

Karim

 

pbgif

 

Tirannie

Frontaal naakt is al een eigen staat.

Een pagina zonder weerwoord.

Een heuse Tirannie!.

N.N.

 

pbgif

 

Boerkaverbod

Geachte Haseena Bakhtali,

U stelt in uw artikel:

“Nog altijd kijk ik tevergeefs uit naar die westerse mannen die hun seksuele vrijheid uitdrukken door zo bloot mogelijk gekleed te gaan naar de supermarkt of de kroeg.”

Ik heb helemaal niets met super korte broekjes, suspensies, strings etc. Zelfs met ontbloot bovenlijf voetbalwedstrijden bijwonen vind ik niet “smaakvol”. Maar in navolging van Peter Breedveld pleit ik voor het recht om, in mijn vrije tijd, volledig naakt te gaan op de openbare weg. Krachtens art. 430a WvS is openbaar naakt zijn toegestaan, zij het onder strenge beperkingen. Ik aanvaard deze beperkingen, want met inachtneming daarvan is het dus toegestaan, ofwel niet strafbaar, om in het openbaar naakt te zijn. En van deze vrijheid maak ik gebruik.

Met het -voorgenomen- boerkaverbod is het anders gesteld. Hier wordt moslimvrouwen, of de kleine minderheid onder hen die een boerka draagt, een bestaand recht ontnomen. Dat is principieel iets anders.

Ik ben niet er blij mee, dat een kleine minderheid van islamitische vrouwen ervoor kiest om rond te lopen in een boerka. Een nikaab voldoet nog aan mijn persoonlijke, subjectieve schoonheidsnormen. Maar het is het verdomde mensen- en burgerrecht van een moslimvrouw, om gekleed te gaan zoals zij wil; met inachtneming van wettelijke vereisten als legitimatieplicht en herkenbaarheid op de werkplek.

Dus een boerkaverbod is zinloze symboolpolitiek. En daarnaast ook nog een schending van de vrijheid van godsdienst en van de culturele uitingsvrijheid. Let wel, ik zie de boerka als “vrije tijdskleding”.

De racistische xenofoben wordt dringend geraden, mensen met een ‘afwijkende’ mening met rust te laten.

Met vriendelijke groet,

Gerard Matthijssen

 

pbgif

 

Boerkaverbod (2)

Peter, ik huil niet bij dit stuk.
Ik juich.

groet,

Wees Gegroet

 

pbgif

 

Nadia en Hassnae

Beste Peter,

Twee jaar geleden werd ik voor het eerst gewezen op ‘Frontaal Naakt‘ en het uitgesproken geluid dat je verkondigt in het Nederlandse medialandschap.

Sindsdien heb ik veel stukken van je gelezen en ik merkte al gauw dat ze mij aan het denken zetten, confronteren, informeren en dat ik geregeld de ballen uit mijn string moet lachen! Tegelijkertijd voel ik mij enigzins schuldig. Geregeld heb ik eraan gedacht om je eens een bericht te sturen en daarin mijn dank aan je te betuigen, maar daar kwam het uiteindelijk nooit van. Met andere woorden: it is long overdue.

Hoewel ik graag je stukken lees denk ik dat je van mij waarschijnlijk niet veel meer hebt gelezen dan de afsluitende en enigzins openhartige woorden die ik had gewijd aan de meest invloedrijke docent(e) bij wie ik colleges heb mogen volgen: Nadia Bouras.

In aanvulling op je eigen stukken was er waarschijnlijk geen beter moment in mijn leven dan toen, eind 2016, dat ik aanraking kwam met de geestverrijkende en waardevolle literatuur van haar colleges en mijn eigen uitgesproken mening heb kunnen vormgeven binnen de discussieruimte die zij had gecreëerd.

Dit was naar aanleiding van mijn eigen ontwikkeling die mij, hoe ongetwijfeld vreemd het in je oren gaat klinken, tot het Fortuynisme bracht. Nooit had ik gedacht mij serieus te gaan verdiepen in zijn politiek, maar zie dat er een aantal cruciale punten waren die heeft benoemd en die immer actueel blijven. Zoals je begrijpt zijn er dan ook momenten waarbij ik zo nu en dan hoofdschuddend naar mijn scherm staar en mijn ogen om hoog rol bij het lezen van sommige van je stukken, maar altijd met niet-aflatende interesse! Dit is dan ook waar Frontaal Naakt haar meerwaarde voor me duidelijk werd. Ik was mij ervan bewust dat de ideëen waarin ik mij verdiepte onorthodox en radicaal waren en dat een tegengeluid broodnodig zou zijn om nuance niet uit het oog te verliezen. Met name ben ik je dankbaar voor de stukken uit de periode van 2005 tot 2010 aangezien zij een mooi venster bieden op een blinde vlek in een periode van de geschiedenis die grotendeels aan mij voorbij is gegaan.

Nu wil ik Hassnae niet onvermeld laten aangezien ook zij een duidelijke invloed heeft op mijn manier van denken en ik ook erg geniet van haar stukken en bijdragen aan het debat. Aangezien ik de droom koester om nog een periode in Marokko te studeren probeer ik mij zoveel mogelijk in te lezen op de geschiedenis van Marokko, maar ook de meer recente ontwikkelingen op gebied van politiek, maatschappij en cultuur. Zodoende ben ik onlangs begonnen aan ‘Seks en de Leugens‘ van Leila Slimani en heb ‘Arabieren kijken‘ op mijn nachtkastje staan.

Een laatbloeiende student mag ik dan zijn, aan de bedelstaf zit ik niet bepaald en heb dan ook 25,- overgemaakt naar je bankrekening in de hoop dat het je platform verder helpt. Ik hoop je in de toekomst nog een keer te mogen ontmoeten en ik wens je verder een hele fijne zomer toe!

Met vriendelijke groet,

Wouter IJzerman

P.S. jeugdige onschuld is iets dat ik koester, maar het weerhoud mij er zo nu en dan niet van kinderlijk naiëf te zijn. Desalniettemin kan ik het niet laten om je te vragen of het inderdaad David f*cking Bowie was die aan je vroeg ‘How does it feel to be famous Peter?’.

 

pbgif

 

Sollicitatie

Goede middag,

Ik heb me afgelopen weekend prima vermaakt met wat email-verkeer tussen mezelf en Bert Bruinhemd Brussen.

Heb de e-mails op m’n eigen website opgeslagen, zie link.

Dit lijkt me geen vriend van jou, dus mocht je hier interesse in hebben: doe ermee wat je wilt. 😉

Je lijkt me de uitgelezen persoon om er een pittig blogje over te schrijven, dus ik geef je de ultieme vrijheid.

Je hoeft mijn naam niet te noemen, of te linken naar m’n website. Mag wel, natuurlijk, want ik heb niks te verbergen.

Laat me maar weten of je er wat in ziet. Of niet. Mocht je de originele e-mails in willen zien, zal ik ze naar dit adres (of een ander van jouw keuze) doorsturen.

Ik hoor het wel, ook als je dit te kinderachtig voor woorden vindt.

Gr,

Kees de Vreugd

 

pbgif

 

Verzetswerk

Heerlijk

Ontwapenend

Uitgekiend

Doordacht

Onovertroffen

Nienormaal

Sterk!

Waakzaam,

Alert,

Karakteristiek

Klinkklaar

Enerverend

Realistisch!

Dat zeg ik, Houd ons Wakker…

Dank voor je verzetswerk in deze barre tijden 😊

Maar ga vooral door en heb je ook advertentietarieven ?

Met vriendelijke groet,

Bertus ten Caat

 

pbgif

 

Post, 05.09.2018 @ 12:11

[Home]
 

1 Reactie

op 05 09 2018 at 12:22 schreef Peter:

Ook in de brievenrubriek staan? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS