Home » Archief » Ik wil mijn Frontaal Naakt Award terug van Femke Halsema


[29.08.2018]

Ik wil mijn Frontaal Naakt Award terug van Femke Halsema

Peter Breedveld


Illustratie: Hermann Moest

Duizenden rechtsextremisten – je mag geen Nazi’s zeggen – gingen eergisteren in Duitsland al Hitlergroetend de straat op, bedreigden journalisten en vielen tegendemonstranten aan. De oogst van een dikke vijftien jaar gehits tegen moslims en vluchtelingen in de media door figuren zoals we die hier in Nederland ook hebben: Wierd Duk en Jeroen Wollaars, bijvoorbeeld.

Het gevaar komt niet van de moslims, dat zijn veelal keurige democraten. Het gevaar komt van extreemrechts, al heel lang. Geïnspireerd door Geert Wilders schoot Anders Breivik tachtig linkse kinderen dood en er gaat geen week voorbij zonder racistisch geweld in Nederland of de omliggende landen. Geweld tegen moslims en allochtonen neemt al jaren toe. De democratie wordt bedreigd door extreemrechts. Totalitaire, racistische regimes nemen het in Oost-Europa al over – denk aan de racist Viktor Orbán in Hongarije, die zelfs achter de universiteiten in zijn land aangaat, waarover aanzienlijk minder ophef is dan over Erdogan in Turkije. Integendeel, de felste critici van Erdogan hebben niets dan lof voor Orbán.

Linkse bolwerken
Dat zijn concrete bedreigingen voor onze vrije, democratische rechtsstaat waar we ook in Nederland mee te maken hebben. Ook hier bedreigen extreemrechtse politici onze universiteiten. Denk aan VVD-Kamerlid Han ten Broeke, die probeerde een docent ontslagen te krijgen omdat die hem tegensprak, en aan Thierry Baudet die een constante campagne voert tegen de “linkse bolwerken” die universiteiten (en ook de publieke omroeporganisaties) volgens hem zijn. Dat heeft al geleid tot openlijke intimidatie van die universiteiten vanuit het parlement, breed gesteund door de zogenaamde “linkse” media.

Extreemrechtse, openlijk racistische clubs worden ook in Nederland steeds meer gemeengoed. Ze worden salonfähig gemaakt in de media, net als hun ouderwetse en volstrekt onwetenschappelijke rassentheorieën. En het zijn niet de islamitische organisaties, maar zelfbenoemd linkse bewegingen die onze bevochten vrijheden willen afschaffen, zoals het recht om een hoofddoek te dragen en zelfs het recht op onderwijsvrijheid.

Onwenselijke uitspraken
Maar gaat Femke Halsema, het pluche van haar Amsterdamse burgemeesterszetel nog niet eens warm, achter deze gevaarlijke clubs in haar stad aan? Neen. Ze heeft het gemunt op salafisten, waarvan de AIVD al jaren niks gevaarlijkers weet te melden dan dat ze nogal opdringerig hun opvattingen proberen op te leggen aan andere moslims. Sommige salafisten, althans.

Halsema wil niet meer met salafisten praten, wat volgens deskundigen nogal dom is als het je erom te doen is radicalisering binnen de moslimgemeenschap aan te pakken, ze wil de buitenlandse financiering van salafistische clubs verhinderen, wat nogal discriminatoir is omdat al die extreemrechtse clubs die onze universiteiten en media willen zuiveren, óók vanuit het buitenland gefinancierd worden, maar het ergste is dat ze salafisten wil aanpakken die zich keurig aan de wet houden, maar die dingen zeggen ‘die de gemeente wel onwenselijk vindt’.

Op voorhoofd kussen
De tendens om moslims aan te pakken die zich keurig aan de wet houden, ze zelfs te vervloeken omdat ze zich aan de wet houden, die is er al een tijdje. Imam Jneid Fawaz heeft zelfs een spreekverbod opgelegd gekregen van de Haagse burgemeester Pauline Krikke en in Den Haag trekken politici zich de haren uit het hoofd omdat ze hem niet kunnen aanpakken wegens uitspraken als “Als de Rotterdamse burgemeester salafist is, dan kom ik hem op zijn voorhoofd kussen.”

Zogenaamde haatimams die in Nederland willen komen spreken, wordt door de overheid regelmatig het spreken verboden, terwijl extreemrechtse haatpredikers, denk aan de radicale misogyn Jordan Peterson, de rode loper krijgen uitgerold.

Nu sluit dus ook Femke Halsema zich bij deze extreemrechtse tendens aan. Het hoeft geen verbazing te wekken dat zij, tot twee weken geleden nog intens gehaat door Rechts, nu als de nieuwe Heiland wordt bejubeld door GeenStijl en Vrij Links.

Frontaal Naakt Award
Het is dan ook een radicale stijlbreuk die Halsema pleegt. Ooit reikte ik haar de Frontaal Naakt Award uit wegens haar inspanningen voor de vrije meningsuiting, want ze stond pal voor de vrijheid van iedereen, ook degenen met wie ze het hevig oneens was. Ze aanvaardde die in dankbaarheid.

Maar de tijd is aangebroken om de award weer terug te eisen. Wie zijn oren laat hangen naar extreemrechts, zich zelfs bij extreemrechts aansluit om achter spoken aan te jagen en daarbij openlijk te pleiten voor het opjagen van mensen die zich keurig aan de wet houden maar dingen zeggen die “de gemeente” onwenselijk vindt, die is een vijand van de vrije meningsuiting.

En niet alleen van de vrije meningsuiting, maar ook van de democratie, de rechtsstaat en onze grondwet. Dat is meer dan je van onze salafisten kunt zeggen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 29.08.2018 @ 08:34

[Home]
 

1 Reactie

op 29 08 2018 at 09:00 schreef Peter:

Janken? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS