Home » Archief » Hoe de PvdA met haar allochtonenhaat zowat al haar kiezers verloor


[04.09.2018]

Hoe de PvdA met haar allochtonenhaat zowat al haar kiezers verloor

Peter Breedveld


Illustratie: Hermann Moest

Dit is net zo hilarisch als het rampzalig en diep-tragisch is, maar die leegloop van de PvdA naar de PVV en andere rechtspopulistische partijen, waar heel Den Haag zijn beleid op heeft afgestemd en dat de premisse is van zo’n beetje elk krantenartikel dat de afgelopen vijftien jaar is afgedrukt en van elke journalistieke productie van de afgelopen jaren, die heeft dus nooit plaatsgehad.

Nou ja, de leegloop heeft onmiskenbaar plaatsgehad, de PvdA is op sterven na dood, maar de kiezers zijn niet naar Rechts overgelopen, maar naar Links. De meeste mensen die eerst PvdA stemden, hebben in 2012 (toen de PvdA 38 zetels haalde) en 2017 (negen zeteltjes) gestemd op GroenLinks, D66, de SP en de Partij voor de Dieren. Een zeer kleine groep heeft PVV en andere rechtse partijen gestemd.

Zegt politicoloog Sarah de Lange in deze podcast van het onvolprezen politicologenblog Stuk Rood Vlees. Het is een hele zit, die podcast, maar u mag het ook doen met de samenvatting in deze tweet van Armen Hakhverdian van Stuk Rood Vlees.

Ziel aan de Duivel verkocht

Beseft u wat de enorme, de gigantische implicaties hiervan zijn? De PvdA heeft zich de afgelopen jaren, vooral onder Lodewijk Asscher, ingespannen om de kiezers terug te krijgen waarvan iedereen zei dat ze PVV waren gaan stemmen. Asscher heeft daarvoor zijn ziel aan de Duivel verkocht: er werd stemming gemaakt tegen moslims en Marokkanen, Turken werden verdachtgemaakt en vluchtelingen gedemoniseerd, zo erg dat zowat alle PvdA-kiezers met een migratie-achtergrond de partij óók verlieten.

En dit allemaal om kiezers te lokken die niet waren overgelopen naar Rechts, maar die juist een linkser, een progressiever en een kosmopolitischer alternatief voor de verrechtste PvdA zochten. Die in het geval van de overlopers naar D66 mogelijk zelfs behoefte hadden aan een partij die nadrukkelijk stelling nam tegen Wilders.

Dat is toch om te gillen? Met elke krampachtige poging van de PvdA om kiezers te lokken, gingen er méér weg, totdat alleen de bejaarde kiezers overbleven, die één voor één doodgaan, waardoor uiteindelijk ook de PvdA een natuurlijke dood zal sterven. En dat omdat Asscher op het verkeerde paard heeft gewed, totaal verdwaasd door het gehits van de media, apestront gaand bij elk berichtje over een Turk die een koekje uit de trommel had gepikt. Ook de media zijn totaal geobsedeerd door een marginale groep Boze Burgers waarvan een aanzienlijk deel, namelijk de kiezers in de provincie, ook nog eens helemaal niet is gemotiveerd door angst voor immigranten maar door zijn eigen verslechterende sociaal-economische positie.

Genderneutrale babyrompertjes

Als ik tenminste Sarah de Lange mag geloven, maar het klinkt in elk geval plausibel. De Lange heeft data verzameld uit twee enquetes onder maar liefst zesduizend kiezers in 2012 en 2017, terwijl dergelijke onderzoekers meestal gehouden worden onder duizend personen of zoiets.

Het onderzoek is nog een work in progress, de data moeten nog worden vrijgegeven maar dit is al spectaculair. Die vermeende leegloop van traditioneel Links naar de PVV is de premisse geweest waar alle Nederlandse redacties hun verhalen op hebben gebaseerd. Dat hele bullshit-verhaal waarmee Ewald Engelen de laatste tijd alle kermissen afgaat, over de zielige witte onderklasseman die Marokkanenhater is geworden omdat Links zich alleen nog maar met genderneutrale babyrompertjes zou bezighouden: er blijft niks van over! Vrij Links: een gevecht tegen reuzen die windmolens blijken te zijn. Dat hele Vrij Links is op drijfzand gebouwd. De debilisering van de publieke omroep: angst voor spoken.

‘Progressief nationalisme’? Geen hond zit erop te wachten. If anything, dan is er nog ruimte voor een cosmopolitisch Links, een Links dat over muurtjes heenkijkt, en dan niet die tussen Links zelf en de vlaggenzwaaiende, “daar moet een piemel in”-roepende engnekken.

Ga maar naar huis, mensen! Er is behoefte aan meer Links, niet aan meer Domrechts. You fucked up. Epically.

Ewald Engelen, die zijn hele kaartenhuis al in elkaar ziet storten, probeert nog wat twijfel te zaaien door publiekelijk naar De Langes data te vragen, maar ik voorspel dat hij daar weinig in zal vinden om over te zeuren.

DENK-stemmers

Wat wél is aangetoond, omdat in andere onderzoeken naar stemgedrag per wijk is gekeken, is dat partij DENK haar verkiezingswinst wél heeft te danken aan gefrustreerde voormalige PvdA-stemmers. Dit is wat ik jaren geleden al had voorspeld. Het is ook logisch. Als je je achterban discrimineert vanwege zijn afkomst, komt ie uiteraard in opstand.

Jammer is dat niet duidelijk wordt waar al die PVV-stemmers dan wél vandaan komen. Het zijn veelal laagopgeleiden met een laag vertrouwen in de politiek, dus het kan zijn dat Wilders een groep heeft aangeboord die voorheen nooit ging stemmen. De “hoge heren in Den Haag”-roepers, overtuigd dat het daar “allemaal zakkenvullers” zijn, wat niet geheel bezijden de waarheid is, natuurlijk.

Een marginale groep, wier klachten zeker serieus genomen moeten worden, maar die niet die obsessieve aandacht verdient die ze nu van politiek en media krijgt. Niet-gehoorde burgers zijn het in elk geval niet.

Moslim- en allochtonenhaat

De niet-gehoorde burgers, dat zijn de mensen die steeds weer laten merken niet gediend te zijn van al die anti-migrantenretoriek, die meer verdraagzaamheid willen en een multiculturele samenleving, maar die totaal worden genegeerd. Ook een partij als GroenLinks, die sowieso altijd al de witste partij in Den Haag is geweest, is immers op de praalwagen van de moslim- en allochtonenhaat gesprongen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.09.2018 @ 06:48

[Home]
 

1 Reactie

op 04 09 2018 at 07:27 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS