Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[01.06.2024]

Frontaal Naakts Brievenbusje

 

Volle brievenbus, de laatste tijd. Mensen worden wakker, ze realiseren zich dat Wilders geen cabaret is en dat hun rechten niet onvervreemdbaar zijn. Morgen kun je wakker worden als gruwel in de ogen van de wetgever.

 

pbgif

 

Haatdoeken

 

Hoi Peter,

De eerste haatdoeken zijn gesignaleerd, in het altijd pittoreske Eibergen aan de Groenlose weg de dato 19 mei 2024….

Weet je nog dat ik je vertelde dat ik bang word in Nederland als onderdeel van de LHBTI?
Hierom dus…

Jinny

 

pbgif

 

De transfobie van Mona Keijzer

 

Dag meneer Breedveld,

Via een kennis, die zich ook zorgen maakt over de fascistische neiging van onze overheid, kreeg ik uw stuk over Mona Keijzer toegestuurd.

Deze mevrouw was een tijdje wethouder hier in Purmerend (waar ik woonachtig ben) en lag…nou ja, hoe zullen we dat netjes zeggen, niet zo goed in de rest van het stadhuis, en kreeg de “rotportefeuillies” (woorden van de politieke verslaggever van de lokale omroep).

Om eerlijk te zijn bewonderde ik haar in eerste instantie. Daar kwam vorig jaar echter regelrecht een einde aan toen ze de haattweet richting Rikkie Kollé verstuurde. Ze liet daarmee zien dat ze als 54-jarige niets geleerd heeft, of door haar religieuze doctrine geleerd heeft dat het volkomen normaal is om sommige mensen te pesten.

Ik sprak haar, ook omdat ik in 2014 nog een reportage met haar draaide over het rapen van zwerfvuil (waar ze het, ehm, genderbevestigende maar mallotige idee had om supervrouwelijk gekleed door perkjes vol hondenstront te banjeren op ballerina’s…) aan op die haattweet.

Een reactie volgde vol diplomatieke deflectie, maar deels ook een reactie waarin ze grandioos afstand nam van haar haattweet en zichzelf keihard tegensprak. Maar ze nodigde me ook uit om transrechten in persoon te bespreken.

Daar heb ik aanvankelijk op toegezegd (achteraf gezien denk ik dat het initiatief er nooit echt geweest is, ondanks dat ze zelf de uitnodiging deed) maar ik denk dat ik achteraf gezien een spreekwoordelijke kogel heb ontweken.

Begin maart ging ze namelijk nog verder hardcore anti-trans en besloot ze op Instagram transfobische rotzooi te delen. Ik besloot daar nogmaals op te reageren, maar opnieuw volgde een hoop diplomatieke deflectie, en dat ze het zo niet bedoelde en dat ik er ook gewoon mocht zijn (en nee, dat geloof ik niet: dit soort haat raakt uiteindelijk ook mij, als transvrouw).

Ze verstuurt die rotzooi natuurlijk wel alleen in haar stories: stel je voor dat je tijdlijn het uiterlijk krijgt waardoor je de schijn van het zijn van een keurige, nette, vrome katholieke dame niet meer kunt ophouden.

In de e-mail zei ze trouwens ook dat er geen discussies over zorg voor transmensen moest zijn, en dat deze gewoon aanspraak moesten kunnen doen op goede zorg. Dus stemde ze vrolijk mee met Rosanne Hertzbergers moties om de transzorg voor kinderen verboden verklaard te krijgen (je bedient je als voormalig microbiologe echt niet zomaar van het Cass-rapport, zelfs als je nog het lef hebt te roepen dat je geen donder aan de zorg wil veranderen, terwijl je vergadert over rapporten die de wachtlijsten moeten inkorten en de zorg moeten verbeteren…)

Haar oproep om het antisemitisme te bestrijden riep bij mij dan ook eerst een gigantische lachbui op, gewoon om hoe hypocriet het is. De ene groep mensen moet met legitieme basis gehaat kunnen worden (ze gebruikte immers de extreem-rechtse uitleg van het woord “woke”, en stelt dus eigenlijk dat burgers die de extreem-rechtse en fascistische tendens van hun overheid opmerken als enige nog het recht hebben om hun bek te houden) maar een andere roepen we op om te beschermen, terwijl we dan tegelijkertijd ook moslims de grond in trappen.

En dat komt dan allemaal uit de mond van een inwoonster van een van de allerwitste dorpen in Nederland dat zich het meeste verzet heeft tegen de opvang van vluchtelingen uit moslimlanden, dat al jaren PVV stemt omdat de angst voor de buitenlander er zo groot is…

In het mediadebat klaagde ze eveneens dat de NPO te wit is.

Ik snap werkelijk niet hoe een voormalig advocate aan zulke breinrot ten prooi heeft kunnen vallen.

Daarom wilde ik u even laten weten hoezeer ik genoten heb van uw kritische stuk.

Met vriendelijke groet,

Iris

 

pbgif

 

Slachtbank

 

Uw citaat: ‘We worden makke schapen die zich naar de slachtbank laten leiden’ is precies het citaat wat de Joden tegengeworpen kregen. Had je maar niet als een mak schaap in de wagon geduwd moeten worden om vergast te worden. Eigen schuld dikke bult.

In Warschau staat een Memorial: aan de voorkant de manhaftige, strijdbare Poolse Helden die zich krachtig tegen de nazi’s te weer stelden, aan de achterkant de schlemielige Joodse sloebers die voortzeulen naar de vernietiging.

Ik vraag me af of in de psychologie zoiets bestaat als omgekeerd antisemitisme: Bosma eerst als notoire antisemiet (lees ik uit uw artikelen) en nu de grootse fan van ISRAËL en JODEN, in de Kamer mag je de PVV niet extreemrechts noemen en volgens mij Geert zelf ook niet. En zo zijn er meer.

Zelf ben ik 66, (vrij naar 1984): ik wacht rustig af in de kroeg dat ze me komen halen voor een nekschot.

Ga zo voort!

Pierre

 

pbgif

 

Tolerantie

 

Goede morgen,

Naar aanleiding van het artikel van Fréderike Geerdink een paar eigen losse observaties. Namelijk dat wij in Nederland altijd de mythe hebben hooggehouden dat we tolerant zijn en dat dat iets positiefs is. Niks is minder waar. Getolereerd worden is ontzettend vernederend. Men wil geaccepteerd worden. Die roep om acceptatie van o.a. zwarte mensen, moslims, de LGBTQ-community en met name trans mensen en vrouwen lijdt nu tot een terug-in-je-hok reactie. Dat was namelijk niet de bedoeling. “Ze” mogen lekker meedoen maar moeten wel hun plaats weten. Precies wat in het artikel eigenlijk gezegd wordt.

Dit wilde ik even kwijt.

Met vriendelijke groet,

Peter Renders

PS. Ik ben zelf niet zo mondig en daarom lees ik graag uw site. U weet het zo goed te verwoorden. Dank daarvoor.

 

pbgif

 

Holocaust

 

Mijn vader had niet zoveel op met de “judeo-christelijke maatschappij”. Hoe de christenen stonden ten opzichte van de Joden moge bekend zijn.

Nu gaan stemmen op om in de inburgeringscursus de Holocaust op te nemen. Zo gaan de cursisten leren dat de christenen die werelddelen gekoloniseerd en uitgemoord hebben en o ja, gods liefde gebracht, meer dan zes miljoen Joden vermoord hebben.

Naar mijn verwachting zullen de inburgeraars aandachtig luisteren.

Pierre

 

pbgif

 

Puik

 

Puike stukken Peter!

Groeten,

Mathijs

 

pbgif

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Post, 01.06.2024 @ 13:19

[Home]
 

1 Reactie

op 01 06 2024 at 13:20 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS