Home » Archief » Geenstijl is de nuttige idioot van de Nederlandse Israël-lobby


[27.07.2020]

Geenstijl is de nuttige idioot van de Nederlandse Israël-lobby

Jan Tervoort


Illustratie door Bernhard Pankok uit het
Duitse tijdschrift Jugend (1896 – 1940)

Afgelopen week speelde het rancuneus-rechtse blog Geenstijl weer eens een vooraanstaande rol in het uitventen van de door Nederlandse Israël-lobby goed voorbereide campagne tegen het ministerie van Buitenlandse zaken en in het bijzonder minister Kaag van ontwikkelingssamenwerking. Vorige week maandag maakte Kaag namelijk bekend dat uit eigen onderzoek naar aanleiding van Kamervragen van SGP, PVV, en Christenunie, de loopjongens van de Israël-lobby, was gebleken dat twee Palestijnse verdachten van een terreuraanslag deels salaris hadden ontvangen uit Nederlands subsidiegeld voor een Palestijnse landbouworganisatie.

Eén van de belangrijkste tactieken van de Israël-lobby is ontwikkelingshulp voor de Palestijnse samenleving -vastgelegd in de Oslo-akkoorden – te frustreren door banden te suggereren met Palestijnse terroristen. Op die manier wordt tegelijkertijd de Palestijnse samenleving in zijn geheel geframed als intrinsiek terroristisch en worden de Westerse hulpverleners weggezet als ‘terroristenvrienden’.

Waarschuwen voor ‘banden met terroristen’ is dus een vruchtbare structurele propagandatactiek van de Israël-lobby die, met eenn beetje geluk – of pech, want er kwam bij deze aanslag tenslotte een 17-jarig Israëlisch meisje om het leven – ook achteraf nog scoringskansen geeft. Dit was zo’n kans voor de Nederlandse Israël-lobby want een Engelse (!) Israël-lobbyclub, ‘UK lawyers for Israël’, had de Nederlandse diplomatieke post in Ramallah en Sigrid Kaag persoonlijk al in 2019 gewaarschuwd. Toeval of niet, de Nederlandse regering en Kaag in het bijzonder – die sinds haar benoeming als minister voor ontwikkelingssamenwerking structureel onder vuur ligt van de Israël-lobby omdat ze getrouwd is met een Palestijn – konden dus weer eens goed door de mangel gehaald worden.

Fellow-travelers van de Israël-lobby

Als de Nederlandse Israël-lobby groots wil uitpakken dan volstaan de beperkte eigen mediakanalen van het CIDI, het Nieuw Israëlietisch Weekblad en blogs als Joods.nl en OpinieZ niet. Dan wordt het (online) rancuneus-rechtse medianetwerk ingeschakeld waarvan De Telegraaf, The Post Online en Geenstijl de basis vormen. Deze mediakanalen zijn geen onderdeel van de Nederlandse Israël-lobby – waarmee onder andere de bonus-illusie wordt gewekt dat de bewuste propagandahetzes niet opgezet zijn door de Israël-lobby zelf – ze zijn zogenaamde ‘fellow travelers’.

Hoewel onvoorwaardelijk pro-Israël, is Israël of ‘antisemitisme’ voor hen een bijzaak die opportunistisch in dienst staat van het aanpakken van de linkse, vaak Israël-kritische politiek, hen onwelgevallige organisaties en media, en uiteraard de islam en moslims, want moslimhaat en Palestijnenhaat gaan bij de achterban hand in hand. Volgens het principe van de ene hand die de andere wast, helpen de Nederlandse Israël-lobby en hun nieuwrechtse fellow-travelers elkaar bij de bestrijding van hun gezamenlijke vijanden in de media en politiek.

Bij voorbaat schuldig

De campagne van de Nederlandse Israël-lobby tegen Kaag werd afgelopen maandagavond geopend door loopjongen van de Israël-lobby Bas Paternotte van The Post Online. Zijn artikel is nog enigszins neutraal en feitelijk, maar daar hoeven de kwajongens van GeenStijl zich uiteraard niet aan te houden, want zij zijn van de ‘Reviaanse ironie’. Ze kunnen twee uur na Paternotte dus lekker uitpakken. Hoewel we ons, wat de betrokkenheid van de twee Palestijnen bij de aanslag betreft, nog moeten verlaten op de altijd betrouwbare Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet, en een van de verdachten na zijn ‘ondervraging’ direct door kon naar het ziekenhuis, zijn bij de doerakken van Geenstijl Palestijnen, moslims of buitenlanders altijd bij voorbaat schuldig.

Het relstukje op Geenstijl bevat echter ook nieuwswaarde. Want de Nederlandse Israël-lobby heeft Geenstijl voorzien van een foto van een brief van de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah (van juni 2019) waarin die reageert op de waarschuwingen van ‘UK lawyers for Israël’. Bovendien plaatst de schrijver van het stukje, de roze donderstraal ‘@Ronaldo’, een link naar een stuk van ‘UK Lawyers voor Israël’ (van juni 2020) dat zuiver en alleen gepubliceerd lijkt te zijn om achteraf te kunnen zeggen ‘Zie je wel, we hebben jullie gewaarschuwd’.

Palestijnenhoer

Nu denkt u ‘goh, wat is die roze belhamel @ronaldo goed geïnformeerd’, maar twee dagen later blijkt er plotseling ook nog een foto te zijn waarop de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah met een van de Palestijnse verdachten staat. Die werd Geenstijl aangeleverd door ‘een kuchende man in een regenjas’ en is dus aanleiding voor een tweede stuk waarmee de campagne tegen Kaag nog even door kan sudderen in de (sociale) media. Niet dat dat per se nodig was geweest, want beruchte Israëllobby-lasteraars als Bart Schut, adjunct-hoofdredacteur van het Nieuw Israelietisch Weekblad, of Akiva Koningsveld van het CIDI, riepen twee dagen ervoor al dat ‘Nederland miljoenen subsidie betaalt om Joden te vermoorden’ en dat ‘Nederlanders medeplichtig zijn aan de moord op een Joods meisje’. Ook het door de schavuiten van Geenstijl en de Israël-lobby beoogde effect bij het rancuneus-rechtse klapvee op de sociale media is bereikt: ‘Kaag is een Palestijnenhoer!’ klinkt het weer vrolijk op Twitter en Facebook.

Geenstijl en het Israëlisch-Palestijnse conflict

Waarom de kwapoetsen van Geenstijl het belangrijkste online mediakanaal voor klusjes van de Nederlandse Israël-lobby zijn, is natuurlijk niet moeilijk te raden. Los van het feite dat GeenStijl online het grootste bereik heeft en de juiste rancuneus-rechtse, racistische doelgroep bereikt, presenteren de belhamels van Geenstijl het Israëlisch-Palestijnse conflict sowieso al zoals extreemrechts Israël dat graag ziet. Israël is in de ogen van extreemrechts de voorpost in de oorlog tegen de islam. Israël vecht tegen dezelfde moslims als die in ‘Gaza020’ (waarmee Amsterdam wordt bedoeld). Israël is de ‘good guy’ en de vlegels van Geenstijl krijgen geregeld een wargasm als het Israëlische leger weer eens een complete Palestijnse wijk met inwoners in Gazastad tot stof bombardeert. En ze fappen periodiek op geile Israëlische soldaten.

De Palestijnen daarentegen dat zijn allemaal alleen maar terroristen die maar blijven janken vanuit hun zandbak. Zoek op Geenstijl naar de termen ‘Israël’ of “Palestijnen’ en je krijgt honderden artikelen in dezelfde ‘guitige trant’ die allemaal dezelfde boodschap verkondigen. Nooit wordt er enige context gegeven over de 53 jaar durende Israëlische militaire bezetting en de illegale kolonisatie van de Westoever of de economische wurging van Gaza. Geenstijl is -zowaar – het braafste jongetje van de Nederlandse klas wat betreft het anti-palestinisme dat de Nederlandse Israël-lobby en haar officiële club CIDI graag zien.

Net als veel andere extreemrechtse en gristelijke ‘opiniemakers’ ging een deel van de Geenstijl-redactie mee op de jaarlijkse propaganda- en medianetwerkreis naar Israël die het CIDI organiseert. Nu lopen de stoere donderstralen van Geenstijl daar liever niet mee te koop natuurlijk, dus tot dusver is alleen publiekelijk bekend dat Timon Diaz (‘Spartacus’) en Constanteyn Roelofs (‘Zentgraaff’) het propagandareisje voor een prikkie – namelijk deels gefinancierd uit restitutiegelden voor Holocaustslachtoffers – maakten. In dit verband is vooral de vraag van belang of opperboefje en boegbeeld van Geenstijl, hoofdredacteur Bart Nijman, ooit met het CIDI meeging, want in tegenstelling tot van de rest van de Palestijnen hatende Geenstijl-vlegels onderging Nijman de afgelopen jaren een wonderlijke bekering.

De bijzondere bekering van Bart Nijman

Nijman was namelijk tot 2014 wat de Israël-lobby zou kwalificeren als een ‘notoire Israëlhater’! Bart vond Israël en ik citeer: ‘een fascistisch land dat de Holocaust misbruikt om zelf oorlogsmisdaden te begaan’. Of ‘Israël is ook een kutland vol kutvolk die kutdingen doen omdat hun kutgeloof vertelt dat ze recht hebben op een stuk land’. Maar ergens in 2014 zag Bart het licht en draaide hij 180 graden naar het onvoorwaardelijke Israëlfanboyschap.

Bijzonder is dat hij de reden van zijn Saulus-naar-Paulus-transformatie ergens eind 2015 uiteenzette in een van zijn narcistische jankstukken. Ik citeer:

Ik ben ooit tégen Israël geweest en vóór de Palestijnen – tot ik me beter liet informeren door de feiten. Nu kan ik de Palestijnen niet meer zien als ‘onderdrukt volk’ en beschouw ik Israël als een baken van fysieke terughoudendheid in de meest explosieve regio op aarde. Want welke natie klopte ooit eerder in de geschiedenis van de mensheid netjes op het dak met een zak zand om de bewoners te waarschuwen, alvorens een wedervergeldende bom af te werpen op de geëvacueerde woning?

Na de etnische zuivering van 700.000 Palestijnen van het huidige Israël 1948, het Apartheidsbewind waaraan de 150.000 achtergebleven volksgenoten, de ‘Arabische Israëliërs’, van 1948 tot 1966 werden onderworpen, en na de inmiddels 53 jaar durende Israëlische militaire bezetting van de Palestijnen op de Westoever en Gaza (tot 2005), kan Nijman de Palestijnen niet meer als onderdrukt volk zien vanwege het ‘knock on the roof’-systeem van de Israëlische luchtmacht. En let wel, Bart kwam tot dit diepzinnige historische inzicht vlak na de derde Gaza-oorlog van 2014, waarbij 1400 Palestijnse burgerslachtoffers vielen, waaronder ongeveer 500 kinderen tegenover zeven Israëlische burgerslachtoffers.

Nuttige idioot

De vraag is nu: wie schotelde Bart Nijman ‘de feiten’ voor door waarmee hij zich beter ‘liet informeren’? Dat kan toch niet zijn vriendin geweest zijn, onderzoeksjournalist Diewertje Kuijpers, want die schijnt doorgeleerd te hebben wat militaire aangelegenheden betreft.

Hoe het ook zij, het mag geen verrassing heten dat Geenstijl zich vorige week weer als nuttige idioot inzette voor het uiteindelijke doel van een Grote Apartheidsstaat Israël. En al helemaal niet als de roze rakkers er ‘Palestijnenpijper’ (dixit Bart Nijman) Sigrid Kaag van het zo gehate D66 mee kunnen beschadigen. Had ze maar geen Palestijnen moeten pijpen, ten slotte.

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Jan Tervoort, 27.07.2020 @ 09:22

[Home]
 

3 Reacties

op 27 07 2020 at 17:35 schreef Vander F:

Ach ja, Het Conflict,
hoeveel partijen daar onderhand al geen misbruik van hebben gemaakt.
Links en rechts worden overal ter wereld lappen land ter grootte van Frankrijk ingepikt, Krim, weggewerkt, Tibet, Nagorno Karabach maar Gaza, ter grootte van Texel,
das pas echt erg.
Waar geen enkele arabische buur een oplossing voor wil want lekker handig in het Israel dwarszitten.
De buurlanden waar ‘palestijnen’, vierde generatie Libanezen en Jordaniers, nou ook niet echt welkom zijn/waren, waar ze geen paspoort krijgen want Israel, men is dus behoorlijk de lul, door eenieder genaaid voor hun eigen agenda.

En zeker ook een Israel onder Likoed en Netanyahu die tactisch de boel rekken en laten ontsporen om zo verder grip te krijgen op lapjes land bezet door zogenaamde ‘kolonisten’ lees: geradicaliseerde religieuze gekkies.
Leunen lekker achterover zolang Gaza (hamas) en Westbank (fatah) met elkaar overhoop liggen etc.

Dat allemaal om grondgebied kleiner dan Nederland ( Israel incluis) maar met een bizarre impact alsof de Wehrmacht de Sovjet Unie weer binnenvalt.

Het conflict telkenmaal pr technisch flink weten op te pompen, door alle betrokken partijen, is werkelijk verbazingwekkend.

op 28 07 2020 at 10:16 schreef Ronnie Vos:

Gaat het nog Jan?

Wat een gekrijs jo, moest je weer een halve pagina vol kwakken, is de poes ongewild zwanger, of zit je een scheet dwars.

Je zegt met heel veel woorden en rozzig taalgebruik weer eens weinig tot niets, je haalt wat geschiedenis aan zoals jij hem ziet en dat was het dan. Kun je er niet beter gewoon mee stoppen en lekker gaan smoren in je eigen gelijk?

op 28 07 2020 at 11:10 schreef Peter:

Yup, einde experiment. De reactiemogelijkheid gaat vanaf nu weer lekker dicht. Reageren kan, je reactie wordt dan mogelijk opgenomen in Frontaal Naakts Brievenbusje, via leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS