Home » Archief » Het antiracisme is zichzelf aan het opblazen


[25.07.2020]

Het antiracisme is zichzelf aan het opblazen

Peter Breedveld


Illustratie door Franz Kupka uit het
Duitse tijdschrift Jugend (1896 – 1940)

Nadat ik de afgelopen week en de week daarvoor was uitgescholden, verketterd, belasterd, besmeurd, vals beschuldigd en bedreigd door een club antiracisten die zich groepeert rond het magazine OneWorld en de podcast Dipsaus, schreef de hoofdredacteur van OneWorld, Seada Nourhussen, op Twitter dat ze me al jaren geblockt heeft vanwege mijn “vreemde politiek”: antiracisme zou van mij alleen mogen op mijn voorwaarden. Bovendien, vindt Nourhussen, gebruik ik geregeld ‘schadelijke, karikaturale afbeeldingen’.

Ik vind dat niet echt een faire omschrijving van mijn persoontje, om niet te zeggen dat het een laag bij de grondse, laffe, achterbakse poging tot karaktermoord is, die ik naar mijn bescheiden mening niet heb verdiend. De zoveelste laffe aanval uit die hoek in twee weken tijd.

Ik moest dan ook gniffelen toen ik zag dat Nourhussen en haar hofhouding werkelijk apestront gingen vanwege een column van Marcel van Roosmalen, die de woke-brigade de maat neemt en onthult dat hij en de fotograaf, waarmee hij samenwerkte voor een serie in OneWorld, als eerste de laan uitvlogen toen Nourhussen aantrad als hoofdredacteur. Jánken over het besmeuren van Nourhussens naam en over persoonlijke aanvallen, je moet maar durven. Dit zijn de Wierd Duks van het antiracisme. Toen de activistische kunstenaar Tinkebell zich bij van Roosmalen aansloot en schreef dat ook zij meteen door Nourhussen werd gewipt ging Nourhussen als een viswijf tekeer tegen Tinkebell, beschuldigde haar van rancune, om vervolgens rancuneus tot in detail de redenen voor Tinkebells en Van Roosmalens ontslag op te sommen: middelmatig, haalde deadlines niet, enzovoort.

Vrouw van kleur

Er is maar één Nederlandse hoofdredacteur die ik dit eerder heb zien doen en dat is Jan Dijkgraaf, die HP/De Tijd op min of meer dezelfde wijze naar de afgrond bewoog. Dijkgraaf kreeg er een hoop kritiek op en heeft zichzelf er totaal onmogelijk mee gemaakt, Nourhussen wordt geprezen voor haar asociale gedrag, ze wordt uitgeroepen tot martelaar. “O, wat Nourhussen allemaal over zich heen krijgt!” roepen de fatsoensrakkers in koor. Hallo! Misschien moet ze dan de ventilator wat zachter zetten. Toen ik er van de week bezwaar tegen maakte te worden weggezet als transfoob en racist en antizwart en zwartevrouwenfetisjist en te worden toegeschreeuwd dat ik zelfmoord moest plegen, kwezelden de Nourhussen-lakeien dat ik tegen kritiek moet kunnen. Nourhussen hoeft niet tegen kritiek te kunnen.

Nourhussen is heilig, ze is een vrouw van kleur, een woc en dus boven alle kritiek verheven. Toen ik in januari het bizarre gedrag beschreef van een andere vrouw van kleur uit Nourhussens hofhouding, Ebissé Rouw, werd ik ook al beschuldigd van racisme en antizwarte misogynie en moest ik gecanceld worden en alles.

Rot. Op. Dat is racisme. Ik maak geen onderscheid: als je zwart bent en je gedraagt je als een totale lul (M/V/Whatthefuckever), kun je van mij net zo hard van onder uit de zak krijgen als wanneer je wit bent. Ik ben niet van de zieligheidsindustrie.

Schreeuwerige zeloten

Meteen na mijn kritische stukje over de gestaalde kaders van het Nederlandse antiracisme verschenen er in de media verschillende stukken waarin ook werd uitgehaald naar deze intolerante zeloten, van Abdelkader Benali, Marcel van Roosmalen en van Özcan Akyol en Nadia Ezzeroili, dat zijn die ik onthouden heb maar er zijn er veel meer. Het lijkt erop dat er een punt van verzadiging is bereikt en je kunt dat framen als onwil van de witte man om zijn macht te delen met minderheidsgroepen en dat gebeurt ook veelvuldig, maar de antiracistische beweging is haar hand aan het overspelen, zo simpel is het.

De bizarre taferelen rond de Amsterdamse club De School, waarbij een groep talentloze, schreeuwerige zeloten het bedrijf overneemt van twee witte mannen omdat die niet diversiteitssensitief genoeg zijn, stuit iedereen met een beetje gevoel voor proportionaliteit tegen de borst. Als je wel het recht opeist om te roepen dat je Zwarte Piet voor zijn smoel wil stampen, maar werkelijk alles uit de kast haalt om iemand het zwijgen op te leggen die in 2015 de spot dreef met de verontwaardiging over een stukje zwartemannenfetisjisme in de Viva, gaat die hypocrisie opvallen. Als je voortdurend een hele grote mond hebt over de Transatlantische slavernij maar vindt dat jouw Ghanese voorouders, die ook enthousiast aan mensenhandel deden, daarvoor niet bekritiseerd hoeven te worden, gaat die hypocrisie opvallen. Als je in je blad stukken publiceert met titels als ‘Waarom ik begrijp dat zwarte mensen mijn witte man afkeuren’, gaan mensen je ervan verdenken dat je niet echt geïnteresseerd bent in het bestrijden van discriminatie, maar dat je de ene vorm van discriminatie graag wilt vervangen door een andere vorm van discriminatie.

Black Queer & Trans Resistance

In NRC staat een interview met de zwarte Naomie Pieter, organisatie van een demonstratie in het kader van de Black Queer & Trans Resistance, vandaag op het Amsterdamse Museumplein. In het interview bespreekt Pieter onder meer de vijandigheid jegens LHBTI-plussers vanuit de antiracistische beweging. Over de acceptatie van LHBTI-plussers zegt ze: “Mijn vader vindt het nog steeds erg ingewikkeld wat ik zeg over genderidentity. Dat snap ik. Het is een proces, je moet iedereen de tijd geven eraan te wennen.”

Als dat godverdomme niet precies is wat ik twee weken geleden ook schreef, en waarvoor ik vanuit de OneWorld/Dipsaus-hoek werd gedemoniseerd. Ik hoop dat ze Pieter een beetje sparen ondanks haar seksistische, misogynoire transfobie waarmee ze haat tegen trans mensen aanwakkert.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.07.2020 @ 10:15

[Home]
 

27 Reacties

op 25 07 2020 at 12:27 schreef Ikzelf:

Gelukkig zijn er méér mensen in dit land die vinden dat racisme niet kan, dan het handjevol dat u noemt en die overigens niet HET antiracisme vertegenwoordigen. Er zijn er helaas, die meer schade aanrichten dan goed doen voor een broodnodige zaak, maar is dat niet altijd zo? De tijd zal — als altijd — het kaf van het koren scheiden. Wat overblijft zal een gezond, heel en ongesneden volkoren opleveren.

op 25 07 2020 at 13:19 schreef Problematica:

Ik vind het wel grappig, want als ze de heer Breedveld al ‘problematisch’ vinden. Wat ben ik dan wel niet in hun ogen ?

De CEO van problematiek ?

Problematisch zijn, het epicentrum ?

Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit. Je kan de Bij1 ‘antiracisten’ gewoon jaren lang naar de mond praten, maar uiteindelijk vinden ze toch wel iets dat ‘problematisch’ is, zoals ( een vriendin hebben uit Marokko )

Dan wordt de heksenjacht al in gang gezet. Steek de brandstapel maar aan, de heer is problematisch. Geef het door, op twitter hahaha.

op 25 07 2020 at 18:24 schreef Vander F:

‘Geef het door, op twitter’
Auw, pijnlijk…

Maar goed, het minuscule groepje lelijke schreeuwers wordt nu eindelijk eens breedgedragen op hun plaats gewezen.
Ik hoop dat ze zichzelf nu gaan ‘educaten’ over waar het misgaat met hun tactieken.
Er is namelijk genoeg werk aan de winkel.
Al vrees ik dat ze ze zich alleen maar verder gaan ingraven, totdat de wanden van hun peilloos diepe loopgraaf instorten en ze bedolven worden onder hun eigen onnavolgbare woordenbrij.

Top dat Breedveld standvastig koers houdt op de woelige baren van de extremistische domheid,
uit welke windrichting dan ook.

op 25 07 2020 at 18:33 schreef MNb:

“Wat ben ik dan wel niet in hun ogen ?”
Oh, dat wil ik je best vertellen, nu je er naar vraagt. In mijn ogen ben je een kortzichtig sukkeltje. Je beste eigenschap is dat je het zelf niet door hebt.

op 25 07 2020 at 19:49 schreef Theo Ruyter:

OneWorld weerspiegelt een diasporastroming, waar apartheid tot norm verheven is en het vóórtdurend racisme in de landen van de onschuldige voorouders wordt genegeerd. Maar of Nourhussen zich al richting afgrond beweegt… Ze is wél in het zadel gehólpen, Philipse evenmin uit de lucht komen vallen en de persoonlijke behoefte zichzelf van alle menselijke smetten vrij te verklaren wijd verbreid.

op 26 07 2020 at 03:38 schreef Blanke piet:

Ze zeggen: “Hij is gewoon zwart omdat hij door de schoorsteen is geklommen.”

Ik wilde graag zwart zijn dus ik heb het geprobeerd, maar ik kon nog steeds de 100 meter niet in 10 seconden rennen.

Dus ja…

op 26 07 2020 at 10:47 schreef StefanV:

Mevrouw Nourhussen is in ernstige mate geradicaliseerd. Ze duldt geen enkele tegenspraak, hoe fatsoenlijk je die ook formuleert. Ze waant zich een soort koningin. Iedereen die iets tegen haar wereldbeeld inbrengt, wordt digitaal terechtgesteld.

op 26 07 2020 at 11:38 schreef Problematica:

Het punt is dat veel Bij1 en one world mensen, er vanuit gaan dat Nederland inherent witte suprematie uitstraalt. Er valt al niet meer mee te debatteren. Zo hoorde ik een Bij1 meisje spreken.Zij zegt : Een witte, oude man, daar hoef je eigenlijk niet eens mee te spreken. Zij dehumaniseerde witte mensen. Dit is iets dat in pre oorlog toestanden ook gebeurde.

Ze redeneren dus vanuit een soort oorlogsetting. In hun perceptie is er een soort loopgravenoorlog gaande, tussen wit en zwart. In een oorlog is iedere vorm van debat, discussie, consensus sowieso al weg. Deze mensen zijn voorbij dat stadium. Een gevaarlijke ontwikkeling. De volgende stap zou namelijk een echte rassenoorlog zijn. Het moment dat ze hun ideologie ook fysieke gaan uitdragen. De geschiedenis heeft dit zo vaak laten zien, hoe dit soort dingen dan gaan.

op 26 07 2020 at 15:06 schreef Z. Piet:

LOL, karma heet dat.

op 26 07 2020 at 15:53 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

1) Mooiste zin van Peter Breedveld (VZMH), ja hij verdient nu een bloot, massief gouden standbeeld in erectiele toestand, midden op de Dam:
Het lijkt erop dat er een punt van verzadiging is bereikt en je kunt dat framen als onwil van de witte man om zijn macht te delen met minderheidsgroepen en dat gebeurt ook veelvuldig, maar de antiracistische beweging is haar hand aan het overspelen, zo simpel is het.

2) het gaat allemaal om PUUR NATUUR ok RASSENHAAT IS 100 % Natuurlijk, ook racisme is 100 % natuurlijk, discriminatie, elke vorm op grond van elk van de honderden evolutionaire parameters is ook gewoon 100 % NATUURLIJK. Ja nu begin ik het te begrijpen, terwijl ik minder hersentjes heb dan mijn Katten zoontje, Wieroe, die gewoon al van nature perfect, superieur en alwetend is.

3) Goed Peter B. VOL=VOL ok, massa oprot/ schoonmaak/ zuiverings premies zijn nu noodzakelijk. Nederland is al 19 % betonnen jungle, dus is allang TE VOLle turf, klei en vies kikkerlandje. Hollandse HOERTJE, Moeder Natuur heeft ijzeren, ongenadige wil.

op 26 07 2020 at 23:20 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

4) Citaat:
op 26 07 2020 at 11:38 schreef Problematica:

Het punt is dat veel Bij1 en one world mensen, er vanuit gaan dat Nederland inherent witte suprematie uitstraalt. Er valt al niet meer mee te debatteren. Zo hoorde ik een Bij1 meisje spreken.Zij zegt : Een witte, oude man, daar hoef je eigenlijk niet eens mee te spreken. Zij dehumaniseerde witte mensen. Dit is iets dat in pre oorlog toestanden ook gebeurde.

4) REACTIE: dit is het zwarte decadente denken en leven, altijd alles ZWART ZIEN, letterlijk ok. BLAME IT ON THE WHITE MAN, lekker makkelijk denken ok 10000000000 procent hersenloos. OF willen deze kleurlingen en zwarten gered worden door de superieure blanke halfgoden?? Zij missen de koloniale geneugten zeker hahha haha

5) Ja Peter B, feitelijk is het toch waar, volgens het nieuwe analyse model dat blanken hogere halfgoden zijn, en de hele theorie en logische stappen analyse moet ik nog totaal gaan uit ontwikkelen. Feiten liegen er niet om. Wetenschap is SLIM mensapen werk ok.

op 27 07 2020 at 00:00 schreef Problematica:

wat lul je allemaal, Waldo

op 27 07 2020 at 09:11 schreef Berry:

Zijn er eigenlijk niet veel meer kleuren dan zwart en wit?

op 27 07 2020 at 09:45 schreef Problematica:

Dat is inderdaad ook een probleem waar de ‘anti racisme’ beweging aan voorbij gaat. Waar ze gewoon overheen lullen.

Kijk, ze praten de hele tijd over zwart/wit

Ze zien de wereld heel zwart/wit ( letterlijk en figuurlijk )

Maar, ze definieren nooit zwart/wit. Vanaf hoeveel melanine ben je dan zwart ? Dat lijkt mij dan het eerste wat je doet, als je over zwart/wit spreekt. Definieer het eerst.

Alsook, heel veel mensen zijn inderdaad donker beige etc. Mensen uit Zuid Amerika bijvoorbeeld. Maar ook sommige Afrikanen, die meer uit het Noorden komen. Noord Afrika

op 27 07 2020 at 11:15 schreef Ikzelf:

Duidelijk. Als er gedefinieerd moet worden, dan moet bepaald worden wanneer iemand zwart is. Niet wanneer iemand varkensroze is, want dat is nu eenmaal de standaard voor het universum, die varkensroze mens.
Hoe komt het toch dat mensen niet horen wat ze zelf zeggen?

op 27 07 2020 at 16:25 schreef sjonnie:

Vriendelijk verzoek om de reactie mogenlijkheid weer dicht te gooien, zit niet te wachten op die bagger van allerhande debielen zoala ikzelf en waldo. Dank!

op 27 07 2020 at 16:55 schreef Dimitri van Wezel:

Niets zo charmant
Als een comment van
Dewanand

op 27 07 2020 at 20:36 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

6) Miaauw MIaauw namastiaauw Peter B,
ons verzoekje is of jij de HI TECH wetenschap van de Arisch Hollandse katten wil verwerken in je hele betoog, want soms wordt Wieroe niets wijzer van jou geblaf.

7) Bekijk dit, Small economies, scroll door dan zie je dat Nederland er niet bij hoort. Toch Aryan White Dutch (Cock) Power he of gewoon smeerlapperij, sluwe smerige Hollandse uitbuitings snufjes??? Dirty Dutch ANNAL Trade zonder glijmiddel en condooms. vb Wederuitvoer hahha

8) The economic growth of small states and small economies in regional economic organizations and integrations: similarities and differences
Article (PDF Available) in Journal of Education Culture and Society 5(1):261-284 · September 2014 with 1,151 Reads 
DOI: 10.15503/jecs20141-261-284

Petar Kurecic

9.63University of North Croatia

Đana Luša

4.62University of Zagreb
https://www.researchgate.net/publication/272612202_The_economic_growth_of_small_states_and_small_economies_in_regional_economic_organizations_and_integrations_similarities_and_differences

op 27 07 2020 at 20:52 schreef Problematica:

Dimitri hahahaha

damn, die wil ik wel aan de muur, die spreuk

op 28 07 2020 at 00:22 schreef jaapjob:

sowieso, als oneworld.nl zin heeft om ook maar iets of iemand te ‘cancellen’, misschien kunnen ze dan eerst eens beginnen met één van hun sponsors : Nestlé
https://www.oneworld.nl/partners-van-oneworld/
partner? Nestlé? hoe kun je dan nog rustig slapen?
deze multinational, die publiek toegankelijk drinkwater durft te vermarkten ( een belangrijk business model voor dit bedrijf ), verder denk ik niet dat tony’s chocolonely ( een andere sponsor/partner van oneworld.nl ) veel op zou hebben met hoe Nestlé aan haar cacaobonen komt
moet ik het nog hebben over koffie?
mijn god, zoveel research naar zoveel zogenaamde opponenten in de antifascistische / antiracistische strijd, en daarna zoveel energie steken in het afbranden van deze door oneworld.nl voorgenomen linkse opponenten…
en in de tussentijd niet de tijd en moeite genomen hebben om tenminste je eigen huis op orde te houden?
stelletje sukkels, ongeloofwaardige amateurs bij me kaar
ga je schamen, doe je huiswerk, en richt je energie op de fascisten die ons ieder bedreigen : alle politici van fvd, pvv ( om mee te beginnen ), daarna op al hun apologeten ( keuze te over in de reguliere ‘journalistiek’ ), en als je dan nog niet buiten a

op 28 07 2020 at 00:23 schreef jaapjob:

..dem bent, ga dan gerust verder tegen alle facilitatoren in de rest van het politieke parlementaire spectrum die hun plicht hebben verzaakt de afgelopen twintig jaar een krachtig en consequent weerwoord tegen het opkomende fascisme te geven
om maar suggestie van een volgorde van prioriteiten te geven
( zodat we nu misschien niet met deze shit hoeven te blijven zitten )
als je nu nog niet afgehaakt hebt als trouwe one-world lezer, of -redactielid : misschien moet eerst ( wereldwijd? ) Nestlé gecancelled worden door jullie stormtroepen ( als BLM, geldt dat ook voor chocolade-slaven in bijv. Côte d’Ivoire ? ), voordat jullie je tanden zetten in LINKSE criticasters ?
gaat jullie gang, ben benieuwd
ps. hoofdletters is zo imperialistisch, uitzonderingen daargelaten
PPS. voor alle one-world-ers : ga vooral verder, doe wat je niet laten kan, maar doe eens aan zelfreflectie ( en dan niet in de beste stalinistische of moaistische oldskool way, i bet you could do better than that…i know, my english also is quite poor ) dig it?

op 28 07 2020 at 09:00 schreef Problematica:

Het is ook niet zo verbazend. De hele ‘intersectie’ beweging, is een corporate uitwas. Dit zeg ik al zo lang. Maar, dan wordt dat afgedaan als ‘conspiracy’

Grote bedrijven, vinden deze ‘intersectie’ strijd, een goed alternatief voor klassenstrijd. Daarom investeren ze erin en verbinden zij zich ermee.

Nestle wilt ook meer zwarte queer CEO’s hebben.Al die grote bedrijven worden nu ‘woke’

op 28 07 2020 at 12:17 schreef Chakir:

Wat een oeverloos gezeik. Ik hoop dat de reacties weer uit worden gezet. Het vervuilt deze site op een manier dat ik er bijna niet meer op wil kijken, Peter.

op 28 07 2020 at 12:46 schreef Problematica:

Chakir

Niet alle reacties zijn gezeik hoor. Uit mijn pen komt alleen maar het puurste goud. Alles wat ik aanraak, veranderd in zuiver goud. Iedere comment, een goudmijn, een bron van kennis en inzicht

op 28 07 2020 at 14:01 schreef Waldo Dewanand & Wieroe:

miaauw miaauw hahha Problematica,

tip: met deze echt gouden pennen ingelegd met witte diamanten zal elke letter en woord van jou kwadratisch of exponentieel het gewicht in goud waard zijn.

https://www.catawiki.nl/stories/4947-top-10-duurste-pennen

en geloof mij ok joh, nog in jaar 2006/2007 kenden mijn ex vrouw en ik een zwarte surihoertje in mijn flat met een blanke KKK/ Nazi pooier, die met haar SM deed als lagere zwarte seksslavin. Veel KKK lui en blanke nazi gasten fantaseren ok echt hierover, dus dat zij een harem hebben van lagere zwarte seksslavinnetjes en er bakken vol zuiver HOERIG goud mee verdienen. Ik geloof dat elk Hollands Slavenschip van de VOC vroeger een paar zwarte hoertjes in het ruim had voor de matrozen, want het waren zeereizen van minstens drie lange eenzame maanden op volle zee.

op 28 07 2020 at 14:36 schreef Problematica:

Wat ?………

op 28 07 2020 at 15:11 schreef Peter:

Ja, ik gooi de reactiemogelijkheid weer dicht. Hier heeft niemand iets aan. Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS