Home » Archief » Fact-check: Hans Jansen is een jokkebrok en wij danken onze beschaving aan De Moslims


[29.04.2014]

Fact-check: Hans Jansen is een jokkebrok en wij danken onze beschaving aan De Moslims

Jelmer Renema

jap6

Afgelopen week konden we op GeenStijl de wereldgeschiedenis volgens Hans Jansen teruglezen. Jansen vindt dat we een les kunnen trekken uit de geschiedenis: de overheid is de grote boosdoener. Waar de overheid te machtig wordt, stopt innovatie.

Laten we even vergeten dat het internet, waarlangs Jansen zijn stukjes de wereld in stuurt, helemaal ontwikkeld is door overheidsinstellingen, en zijn wereldgeschiedenis even aflopen. Het begint allemaal in het oude Griekenland, waar Plato en Pythagoras vrolijk rondbanjeren, filosoferend en geometrie bedrijvend. Vervolgens komt het leger van Alexander de Grote, die de boel verovert, en is het uit met de pret.

Eerste computer

Dit is de eerste van een lange reeks historische zeperds in Jansens wereldgeschiedenis. Op de schouders van Alexanders’ soldaten verspreidde de Griekse cultuur zich over de hele oostkant van de Middellandse zee, en door hele stukken van wat wij nu het Midden-Oosten noemen. Wat die cultuur daarna bereikte, liegt er niet om.

Een lijstje: In Alexandrië werd de Grote Bibliotheek opgericht. Twee van de zeven wereldwonderen werden uit de grond gestampt. Hero vond de eerste stoommachine uit, en de eerste verkoopautomaat. De epicurische en stoïcijnse filosofie werden uitgevonden. De Elementen van Euclides – het vaakst uitgegeven boek na de Bijbel – werd geschreven. En, als uitsmijter: in Griekenland werd de eerste analoge computer gebouwd, een mechanisme dat zijn tijd zo ver vooruit was dat toen we het terugvonden in eerste instantie niemand wilde geloven wat het werkelijk was.

Miraculeus en heilzaam moment

Dat alles gebeurde onder een serie dictatoriale koningen, satrapen en farao’s. Misschien heeft Jansen moeite met succesvolle imigranten – dat kan ik me met zijn PVV-achtergrond wel voorstellen – maar de Griekse beschaving bleef succesvol. Toen de Romeinen Griekenland veroverden, konden zij er niets tegenover stellen.

Jansen gaat verder met die Romeinen: hij viert het moment dat het Romeinse rijk instort, want daarna kon de concurrentie weer lekker toenemen. Jansen viert de val van het Rijk omdat het in zijn ideologische straatje past, en ondanks dat het gepaard ging met hongersnoden, moord, plundering en onnoemelijk veel ander menselijk leed.

Dat Jansen van een ‘miraculeus en heilzaam moment’ spreekt, laat zien hoe makkelijk rechtse types over menselijke ellende heen stappen, zolang het de vechtmaatschappij maar dichterbij brengt. Rechts heeft een ideologie van de verheerlijking van strijd en oorlog en het doet me huiveren dat iemand, die zo dicht bij politieke macht zit, van een miraculeuze en heilzaam moment spreekt als er dood en verderf heerst.

Perfide moslims

Na de Romeinen gaan we verder met het Christendom. Jansen heeft gelijk als hij zegt dat die religie de Romeinse wereld relatief vreedzaam veroverde (hoewel er wel degelijk veldslagen waren tussen heidense en christelijke Romeinen), maar dit toont ook weer aan hoe selectief Jansen winkelt: De kerstening van hele stukken Noord-Europa ging op een manier waar de profeet Mohammed nog een puntje aan had kunnen zuigen. Met het zwaard in de ene hand en een kruisbeeld in de andere trok ‘de beschaving’ de donkere bossen van Germania in, en wie niet horen wil, moest maar voelen.

Vervolgens stapt Jansen heen over een van de definiërende momenten van onze beschaving: het herontdekken van de Griekse klassieken, die dank zij die perfide moslims bewaard zijn gebleven. Eigenlijk zou iedere stad een standbeeld moeten hebben voor Raymond van Toledo, de bisschop die de vertaling van oorspronkelijk Griekse werken van het Arabisch naar het Latijn organiseerde, en daarmee een bom legde onder cultuur van West-Europa.

Zoetste peren

Als we alles zouden weggooien dat Raymond bijgedragen heeft, zou Aristoteles het formaat van de Donald Duck hebben. Maar ja, Raymond was een ongelofelijke multicultiknuffelaar, die Joden, Arabieren en allerlei andere minderheden en de talen, die zij spraken, inzette voor zijn vertaalproject. Nogal wiedes dat Jansen er niets over zegt.

Ik zou verder kunnen gaan, maar het punt is duidelijk: Jansen vertelt ons een ‘just so’ story, een propagandaverhaaltje. Omdat hij nou eenmaal propagandist is voor de Perenpartij, kiest hij de rotste appels uit die hij kan vinden, en de zoetste peren, zet ze naast elkaar en zegt: ‘zie het verschil!’

Boos en dom

Wie je vertelt dat de geschiedenis een simpel verhaaltje is, met een moraal als een fabel, die probeert je voor zijn ideologische karretje te spannen. Dat soort gedrag hoort thuis in communistisch China, waar de overheid historische feiten achterhoudt om de bevolking een simpel verhaaltje voor te houden, dat de macht van de alleenheerser versterkt en de rest boos en dom houdt. O, wacht…

Jelmer Renema is natuurkundige en politiek actief voor de Partij van de Arbeid. Hij heeft een Twitter-account.

Fact-check, Gastschrijver, 29.04.2014 @ 08:31

[Home]
 

31 Reacties

op 29 04 2014 at 08:50 schreef MarcodeB:

Gaaf stuk, Jelmer! Over de analoge computer wil ik meer weten.

op 29 04 2014 at 09:24 schreef Paul-Peter Theulings:

Nu is “wij danken onze beschaving aan De Moslims” ook wel weer een zoetste appelselectie. Zeker zinvol, die zoete appels.

op 29 04 2014 at 10:22 schreef Lucas:

Karel de Grote is Mohammed II. Charlemagne: An Introduction (1 of 2): http://youtu.be/j4PI8dEWTGE

op 29 04 2014 at 10:57 schreef Natasha Gerson:

Mijn overgrootmoeder, die honderd is geworden in redelijk goede gezondheid, heette van haar meisjesnaam Vaz Dias, een familie di e ergens begin 16e eeuw uit het Iberisch gebied naar het Noorden was getrokken. Ze had n uitdrukking als er dingen voorbij of afgelopen waren, als variant op ‘dat is voorbij’ en dat was ‘Jaja, zo mooi als in Cordoba wordt het nooit meer’. Pas decennia na haar dood heb ik de significantie ervan pad begrepen, en hoe lang die uitdrukking wellicht al in de familie was. Daarom blijf ik het ook zeggen, want het is mooi.

op 29 04 2014 at 11:13 schreef Peter:

Nu is “wij danken onze beschaving aan De Moslims” ook wel weer een zoetste appelselectie. Zeker zinvol, die zoete appels.

Ja, dat staat in de kop, Theulings. Kun je verder iets inhoudelijk weerleggen of blijft het bij die luie jijbak?

op 29 04 2014 at 11:28 schreef Thomas E:

Geen van ons heeft de laatste vierduizend jaar geschiedenis live meegemaakt, en toch denken we precies te weten wie de patenten op wetenschappelijke ontdekkingen verdienden en hoe kennisstromen liepen.

Zal ik een gok wagen? Ik denk dat Semitische volken, Mesopotamiërs, Perzen, Grieken, Etrusken – en noem nog eens wat – elkaar over en weer beïnvloed hebben. Gezamenlijk hebben ze een wetenschappelijk vruchtbaar ‘middellandse zeeklimaat’ gecreëerd.

Dus een man als Jansen, die de Arabieren in het dommenklasje wil zetten, is een kwaadaardige geschiedvervalser en de titel Arabist niet waardig. Maar aan de andere kant: de titel van dit stuk klinkt ook lekker apodictisch, maar zal wel bedoeld zijn om reacties uit te lokken.

op 29 04 2014 at 11:38 schreef MNb:

Zou idioot Jansen wel eens van Euclides en Archimedes hebben gehoord? Van Epicurus en the Stoïcijnen?

“hij viert het moment dat het Romeinse rijk instort”
Wow. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat de filosofische en wetenschappelijke kennis in 400 CE (Synesius en Augustinus) op hetzelfde peil stond als 6, 700 jaar eerder. Na de instorting van het West-Romeinse Rijk (in het oosten gingen ze nog 1000 jaar door) bleef daar in Europa maar heel weinig van over.
Eigenlijk zou iedere universiteit een standbeeld moeten hebben van emir Yahija II, de moslim die zo vriendelijk was de bibliotheek van Toledo (de eerste Europese stad met een universiteit) intact aan de christenen over te dragen. Drie jaar later had Bologna ook een universiteit.

Voor PPT: eind 10e eeuw wist de bisschop van Utrecht niet dat het volume van een voorwerp achtmaal zo groot werd als je de drie afmetingen verdubbelt. Hij had de uitleg van Paus Silvester II nodig, die ook al een heleboel kennis uit de moslimwereld haalde ….
Het is vast geen toeval dat JR, MdB en ik alledrie iets van natuurkunde afweten (ik ben slechts HBOer) en dus weten waar de westerse exacte kennis vandaan komt.

op 29 04 2014 at 11:43 schreef MNb:

@Thomas E: beschaving is een te wijdse term inderdaad, maar West-Europa heeft het toch echt aan de Arabieren te danken dat het de studie van de exacte vakken weer kon oppikken. Plus de scholastiek erbij.

“live meegemaakt”
Gut, dat beweren creationisten nou ook als ze de Evolutietheorie verwerpen. Nogal wat natuurkundigen zijn behoorlijk goed op de hoogte van de geschiedenis van hun vak.

https://www.ntvn.nl/Sectie_geschiedenis/

op 29 04 2014 at 12:24 schreef Thomas E:

“en dus weten waar de westerse exacte kennis vandaan komt.”

Een exacte wetenschapper die hier het deducerende woordje ‘dus’ gebruikt?? Vreemd.

op 29 04 2014 at 12:24 schreef Haes:

@MNb

““live meegemaakt”
Gut, dat beweren creationisten nou ook als ze de Evolutietheorie verwerpen. ”

Haha, alsof die creationisten de schepping zelf hebben meegemaakt… Je maakt wat mee tegenwoordig ;-)

op 29 04 2014 at 13:44 schreef edo:

Hans Jansen is een hele oncharismatische populist, een hele ongrappige clown, en een hele onwetenschappelijke wetenschapper.

op 29 04 2014 at 15:32 schreef jvdheuvel:

Wel apart trouwens dat deze clown een vergelijkbare radicalisering heeft doorgemaakt als die andere (blonde) clown.

op 29 04 2014 at 15:55 schreef betwister:

MarcodeB,

die “analoge computer” staat bekend als het Antikytera mechaniek.

Op het eerste gezicht is het een soort uurwerk, maar dan om planeetstanden aan te geven.

Omdat de planeten niet altijd even snel langs de hemel bewegen, werden sommige wieltjes excentrisch aangedreven, zodat de snelheid variëerde. (maar dit moeilijk uit te leggen zonder plaatje).

op 29 04 2014 at 16:28 schreef Janfrans Zuidema:

Of in andere bewoordingen: Niet categorieën van mensen, maar individuen dragen bij aan de beschaving van de mensheid. Socrates was geen Griek. Socrates was Socrates.

op 29 04 2014 at 16:40 schreef MNb:

Thomas E, wat kun jij toch ongelofelijk dom zijn. Al aan mijn derde klassers – 14, 15 jaar – laat ik zien hoe natuurkundigen de formule voor de hydrostatische druk deduceren uit de definitie van druk in het algemeen.
Op grandiozer schaal: met behulp van het correspondentieprincipe heb ik ooit nog eens uit de Quantummechanica de Klassieke Newtoniaanse mechanica gededuceerd.
Waar denk je dat Theoretische Natuurkunde om draait? Bv. de Lenzenformule? De Lorentztransformaties? Precies, deduceren. Vreemde jongens, die Theoretisch Natuurkundigen, of ze nou Newton, Maxwell of Einstein heetten.

op 29 04 2014 at 17:01 schreef MarcodeB:

@betwister Dank!

op 29 04 2014 at 18:29 schreef Thomas E:

MNb, als je ‘iets van natuurkunde afweet’ zoals je zelf zegt dan ‘weet je DUS waar de exacte westerse kennis vandaan komt’? Leg eens uit aan deze domme man waarom het een logischerwijs voortvloeit uit het ander.

op 29 04 2014 at 20:40 schreef vander f:

Juist omdat in het Bagdad van rond 1100 er een enorme belangstelling was voor voor wetenschap, er bibliotheken werden opgericht waar orginele Griekse geschriften vertaald werden in het Arabisch, het hof schrijvers, kunstenaars en musici ondersteunde,
is er zoveel nog bewaard gebleven.
Waar in het Westen de Middeleeuwen een streep door geletterdheid haalden, botte analfabete Merovingers en Vandalen liever met elkaar op de vuist gingen als ultieme uiting van ‘beschaving’ en kloosters platbrandend door Europa kruisten, kon men langs de Eufraat genieten in luisterrijke wijnhuizen van cultuur en vrije discussie.
Pas toen de sekte der Soennieten binnenviel kwam daar plunderend en brandschattend een einde aan, juist als in West Europa gebeurd was. Na de val van Constantinopel vluchtten de laatste intelligentia naar o.a. Italie, met hun bewaarde kennis de renaissance in gang zettend.

op 29 04 2014 at 21:17 schreef jos:

@ vander f

“Pas toen de sekte der Soennieten binnenviel …”

Klok en klepel.

op 29 04 2014 at 21:22 schreef MNb:

@Thomas: “Leg eens uit ….”
Ik heb je de relevante link al gegeven. Geschiedenis van de natuurkunde is een studie onderwerp voor natuurkundigen en een universitair vak. Het is dat omdat het vak nu eenmaal vol zit met historische namen: Archimedes is de beroemdste en belangrijkste. Om te begrijpen hoe natuurkunde werkt willen natuurkundigen ook nog wel eens weten wat er mis is met Aristoteles en Ptolemaeus. Kortom, wie een natuurkundige theorie kent en begrijpt wil al gauw weten waar die vandaan komt.
Jij bent toch specialist? Ik neem aan dat jij ook wel weet en wilt weten wie de belangrijke bijdragen aan jouw specialisme heeft geleverd.
Als je formeel gaat doen – van mij mag je – ja, ik maakte me schuldig aan slordig formuleren. Moet ik nou strafregels schrijven of ben je nog net niet zo’n zeur dat je me die gaat geven?

op 29 04 2014 at 21:33 schreef Gert:

Zoek Lucretius eens op. 3000 jaar gelden werden zaken overdacht die door het christendom verbannen werden.
Tijdens de verlichting pas weer opgepakt en veel zaken pas in de twintigste eeuw begrepen.
Ik schat dat het christendom voor 1000 jaar stagnatie heeft gezorgd

op 29 04 2014 at 22:08 schreef Thomas E:

Nou NMb, voor deze ene keer geen strafregels :) We moeten elkaar scherp houden toch?

op 29 04 2014 at 23:46 schreef vander f:

@Jos,
dat dacht ik niet,
maar ik zal het morgen even opzoeken.
Iets met bibliotheek en zoveel boeken in de Tigris gesodemieterd dat hij bijkans werd afgedamd ( volgens de overlevering dan hè)

op 30 04 2014 at 01:18 schreef MNb:

Flauwekul, Gert. De Antieke Wereld maakte geen vorderingen meer vanaf ongeveer 200 BCE, na Archimedes en Euclides dus. De stagnatie kan dus onmogelijk door het christendom zijn veroorzaakt.
Copernicus, Brahe, Galilei, Huygens waren van voor de Verlichting en waren allemaal gelovig. Dat heeft hen nergens van weerhouden.
Het christendom heeft niet veel gedaan om wetenschap te bevorderen, maar ook niet veel om haar tegen te werken, dwz tot eind 19e eeuw de fundies de kop op staken.

op 30 04 2014 at 07:34 schreef Anoniem:

Veel Griekse filosofen kwamen uit Turkije en de wortels van de wiskunde liggen in Afrika. Veel geschiedenisboeken zijn dan ook eurocentrisch van aard en ontkennen dat Europa lange tijd een periferie was van het Arabisch centrum.

Toch vreemd dat Europa haar geschiedenis laat beginnen met de kolonialist Griekenland en niet verder terugkijken in de geschiedenis, terwijl Heroditus aangeeft dat veel kennis van de Grieken uit Afrika kwam.

op 30 04 2014 at 07:46 schreef Ben:

Ach, die PVV is ook blij dat ze eindelijk iemand in hun gelederen heeft die wel eens een boek heeft gelezen. Weliswaar niet goed, maar toch.

op 01 05 2014 at 19:19 schreef Benedictus:

“Eigenlijk zou iedere stad een standbeeld moeten hebben voor Raymond van Toledo, de bisschop die de vertaling van oorspronkelijk Griekse werken van het Arabisch naar het Latijn organiseerde, en daarmee een bom legde onder cultuur van West-Europa.”

In Toledo staat -naar mijn mening- een van de mooiste kathedralen ter wereld.

op 02 05 2014 at 22:03 schreef wiske:

Arabisten die ik ken zijn héél anders, maar hierin speelt de media ook een smerig spel.

http://www.globalresearch.ca/us-sponsored-islamic-fundamentalism-the-roots-of-the-us-wahhabi-alliance/5303558
En de financiering van geert (?)

op 10 06 2014 at 12:00 schreef De Arabist en de Moefti | Sargasso:

[…] dat dit Hans Jansen af zal schrikken; die zuigt zelf immers ook al jaren allerlei rabiate nonsens uit zijn duim zolang hij daarmee de islam maar in […]

op 26 06 2014 at 19:08 schreef Heeft debunken zin? | Tenk.cc:

[…] E r is een nieuwe tak van sport ontstaan op het internet: het ontkrachten van rechtse columns. Op Joop, Sargasso en Frontaal Naakt wordt driftig gereageerd op wat de andere kant schrijft, veel meer dan andersom. Met name Hans Jansen is een geliefd onderwerp. De voormalig arabist en tegenwoordige PVV politicus gelooft dat de moslims de holocaust veroorzaakt hebben, dat de Islamitische wetenschap niet bestaat, en dat de val van het Romeinse rijk een zegen was omdat dat ruimte gaf aan de vrije concurrentie. Hij maakt zichzelf met zijn boude beweringen een geliefd doelwit van de debunkers (zie voor voorbeelden HIER HIER HIER en HIER). […]

op 04 10 2014 at 15:23 schreef Heeft debunken zin? | jelmerrenema:

[…] Er is een nieuwe tak van sport ontstaan op het internet: het ontkrachten van rechtse columns. Op Joop, Sargasso en Frontaal Naakt wordt driftig gereageerd op wat de andere kant schrijft, veel meer dan andersom. Met name Hans Jansen is een geliefd onderwerp. De voormalig arabist gelooft dat de moslims de holocaust veroorzaakt hebben, dat de Islamitische wetenschap niet bestaat, en dat de val van het Romeinse rijk een zegen was omdat dat ruimte gaf aan de vrije concurrentie. Hij maakt zichzelf met zijn baude beweringen een geliefd doelwit van de debunkers (zie voor voorbeelden HIER HIER HIER en HIER). […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS