Home » Archief » Hele mooie mensen


[25.05.2016]

Hele mooie mensen

Peter Breedveld

maruo12
Illustratie: Suehiro Maruo

Hoe racistisch is Nederland? vroeg Nieuwsuur zich gisteren af. Helemaal niet, vonden cabaretier Jörgen Raymann en PvdA-politicus Münire Manisa. “Een paar mafketels op Facebook“, meent Raymann, en “een probleem dat zich vooral op social media voordoet”, en “dat we niet groter moeten maken dan het is”.

“Nederland is een prachtig land”, zei Manisa, “hele mooie mensen”, “ik laat me niet aanpraten dat het een racistisch land is.”

En presentator Twan Huys: “Khadija Arib is tot Kamervoorzitter gekozen, Ahmed Aboutaleb wordt misschien wel lijsttrekker van de PvdA, is Nederland zo racistisch?” Hij vroeg Manisa of er ook racisme (of sorry, ‘rascisme‘) is in Amsterdam Nieuw-West en leek een verband te leggen met de “stijgende huizenprijzen.”

Racisme in het systeem

Rapper en docent Gideon Everduim was meer van het benoemen, racisme zit in het systeem, zei hij: onderwijs, politie, justitie, zelfs in de taal. Marokkanen, Antillianen en Turken worden al bij voorbaat als verdachte aangemerkt.

Meteen werd Everduim de les gelezen door Manisa. Door van Marokkanen, Antillianen en Turken te spreken maakt hij zich volgens haar zelf schuldig aan “buitensluiten”. Hij had Nederlandse Marokkanen, Nederlandse Turken en Nederlandse Surinamers moeten zeggen. Of ‘nieuwe Nederlanders’, dat vond ze zo mooi.

De enige andere die het probleem ook durfde te benoemen, was nota bene Lodewijk Asscher. “Dat is wel eens anders geweest bij deze minister”, zei Everduim. Natuurlijk ging het Asscher, die het altijd alleen maar over zichzelf heeft, vooral om wat dat racisme met hém deed. Hij werd er woedend van, en kon daardoor zijn mening over DENK niet kwijt. Hij wil Justitie de racistische uitlatingen aan het adres van Sylvana Simons laten onderzoeken.

Stropoppen neuken

Ik vind Jörgen Raymann een ontzettend sympathieke kerel, maar hier steekt hij zijn kop in het zand en neukt hij stropoppen. Niemand zegt dat Nederland racistisch is vanwege een ‘paar mafketels op Facebook‘. Nederland is racistisch omdat het debat de laatste tijd bepaald wordt door een partij die het heeft voorzien op moslims en niet-westerse allochtonen, omdat bij de publieke omroep dag in, dag uit, boze witte mannen zitten te klagen over het mislukken van de multiculturele samenleving, omdat de kranten bol staan van verongelijkt gejeremieer over islamisering, die je niet zou mogen benoemen, er stemming wordt gemaakt tegen vluchtelingen, die verkrachters zouden zijn en aan onze pindakaas likken. Omdat politici moeten onderduiken als ze een lans breken voor een humane opvang van vluchtelingen

Omdat het geweld tegen moslims toeneemt en grimmiger wordt, moslima’s worden belaagd door boze witte mannen, een zwarte activist wordt kapotgemaakt en vervolgd omdat hij door de politie te grazen is genomen. Omdat er wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt, omdat er een ‘Marokkanendebat’ in de Tweede Kamer was, omdat niet-westerse allochtonen van Asscher een contract moeten ondertekenen waarin ze beloven ‘onze’ waarden te respecteren. Omdat het, vanwege de boze witte mannen, onmogelijk is om een totaal achterlijke, racistische traditie af te schaffen waarbij zwarte mensen jaarlijks belachelijk worden gemaakt en vernederd. Omdat Turkse Nederlanders worden weggezet als ISIS-aanhangers.

Etiketje opgeplakt

Over dat laatste: vorig jaar werd Münire Manisa geïnterviewd door Tayfun Balçik, ze klaagde toen dat Turken, sorry, Nederlandse Turken weer een etiketje kregen opgeplakt door dat ondeugdelijke Motivaction-rapport, waar Asscher zoveel stennis om maakte. Dat ze “nu met vele treedjes tegelijk van het maatschappelijke ladder worden afgeduwd.”

Ze zat dus gewoon mooi weer te spelen bij Nieuwsuur. Ze weet heel goed dat dit geen probleem is van Facebook, maar een structureel probleem, dat haar eigen partijgenoot fanatiek heeft helpen meecreëren.

En Khadija Arib is niet zonder slag of stoot Kamervoorzitter geworden. Ze eerst maandenlang verdachtgemaakt omdat ze een Marokkaanse moslim is. Aboutaleb is zo ontzettend populair omdat hij over andere Marokkanen praat als de gemiddelde Facebook-reaguurder.

Maar hé, dat komt vast door de stijgende huizenprijzen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.05.2016 @ 07:50

[Home]
 

50 Reacties

op 25 05 2016 at 08:26 schreef Ernst:

Iedereen die op kamers heeft gezeten of in een studentenhuis heeft gewoond weet dat je je hebt aan te passen aan de huisregels.

op 25 05 2016 at 08:35 schreef Murat:

Raymann slaat hier de plank echt volledig mis, inderdaad. Jammer.

op 25 05 2016 at 08:54 schreef machiel:

Ernst: dat heet de wet, en inderdaad iedereen heeft zich te houden aan de wet. Wat de huisregels in jouw studentenflat waren weet ik niet, maar volgens de Nederlandse wet bestaat er vrijheid van godsdienst en is het verboden mensen anders te behandelen op basis van godsdienst, huidskleur of afkomst. En er staat niets in de Nederlandse wet over het verplicht overnemen van “De Nederlandse cultuur” (die overigens niet bestaat).

op 25 05 2016 at 09:46 schreef Gaz Typari:

“Iedereen die op kamers heeft gezeten of in een studentenhuis heeft gewoond weet dat je je hebt aan te passen aan de huisregels.”

En iedereen die in Nederland heeft gewoond ziet dat het hier goed mis en door en door racistisch is.

op 25 05 2016 at 11:16 schreef jos:

Als Ernst met het zich aanpassen aan de huisregels bedoelt dat nieuwkomers de gewoontes en manier van leven horen over te nemen van de eerdere bewoners, dan heeft hij het goed mis en kan ik hem dit advies geven.

In Nederland (in tegenstelling tot b.v. Saoedi-Arabië of Iran) geldt niet dat de meerderheid bepaalt hoe iedereen zich hoort te gedragen. Het concept van een ‘dominante cultuur’ is er hier niet. In Nederland doe je wat je zelf wilt zolang dat niet bij wet verboden is, ook wanneer de rest van de samenleving het vies, vreemd of belachelijk vindt.

op 25 05 2016 at 11:38 schreef Daan:

Als we nu een stoppen met het continu benoemen van een afkomst. Waarom zou Nederlandse Marokkaan minder erg zijn dan enkel Marokkaan. Met die laatste ben je in ieder geval nog iemand uit Marokko. Als Nederlandse Marokkaan ben je geen echte Nederlander maar ook geen echte Marokkaan meer. Laten we het gewoon simpel houden, iemand die in Nederland woont, dat is een Nederlander. Iemand die in Marokko woont een Marokkaan. Klaar..

op 25 05 2016 at 11:45 schreef Henrik:

Bijvoorbeeld:

Moslims vaker gediscrimineerd dan instanties signaleren.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4307209/2016/05/25/Moslims-vaker-gediscrimineerd-dan-instanties-signaleren.dhtml

op 25 05 2016 at 12:05 schreef Pyt van der Galiën:

Iedereen die op kamers heeft gezeten of in een studentenhuis heeft gewoond weet dat je je hebt aan te passen aan de huisregels

Een cultuur is geen statisch, onveranderlijk geheel. Culturen veranderen voortdurend. Een in 1990 geboren Nederlander die terug zou reizen naar 1960 zou het land amper herkennen. In feite was Nederland 10 jaar later, in 1970, al onherkenbaar veranderd.

Probleem met regressief rechts is dat men een geïdealiseerd beeld van de jaren ’50 tot De Nederlandse Cultuur verheft en vervolgens van iedereen eist zich aan dat beeld aan te passen. Op zijn best is dat romantische dagdromerij, op zijn slechtst ontaardt het in pogingen Nederland van Vreemde Smetten te bevrijden.

op 25 05 2016 at 12:16 schreef Floris Schreve:

Niet alleen Nederland is racistisch, dit probleem speelt, in verschillende verschijningsvormen, in heel Europa (en misschien ook wel in de VS). Zie Le Pen, de bijna overwinning van de FPÖ, Pegida. Er is echt een verband tussen de Lederhosen dragende Oostenrijker die het bijna gelukt is om een neonazi tot president te kiezen en dat in Zwarte Piet gelovende PVVkereltje met dat t-shirtje met de tekst ‘Stupid’ erop, die een anti-Sylvana facebookpagina begint http://nos.nl/artikel/2107015-oprichter-uitzwaaipagina-sylvana-simons-wil-tegengeluid.html

op 25 05 2016 at 12:32 schreef John de Beer:

Ook de reactie van Jörgen Raymann past in een hierboven gesignaleerde trend. Raymann is een zeer sympathieke, getalenteerde, maar in mijn visie ook vrij hypocriete gast. Hij weet exact waar in Nederland de schoen wringt, maar zal dat niet benoemen. Regelmatig treedt hij op in zijn geboorteland Suriname en tapt daar in zijn shows en in de publiciteit er omheen uit een heel ander vaatje. Het spiegelbeeld van wat hij hier poneert. Een gevalletje van wiens brood men eet.

op 25 05 2016 at 12:57 schreef Murat:

Hier ben ik het eens volledig eens met John. Goed punt.

op 25 05 2016 at 14:12 schreef Bart Verduur:

Ernst heeft gelijk. Pas je aan aan het land waar je woont. Gescheiden ‘halal’zwemmen doen we hier niet. Beesten onverdoofd slachten doen we hier niet. Vrouwen en homoseksuelen achterstellen doen we hier niet. Klinkt domrechts allemaal, he? Het zij zo…..En oh ja, Machiel, de ‘Nederlandse cultuur’ bestaat wel

op 25 05 2016 at 14:45 schreef Peter:

Vrouwen en homoseksuelen achterstellen doen we hier niet.”

HAHAHA!

op 25 05 2016 at 15:19 schreef Mario:

“Vrouwen en homoseksuelen achterstellen doen we hier niet.”

Het staat er fokking echt. ]

Hey bart, doe ‘es lezen;
https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/documenten-algemeen/publicaties-archief/anti-homogeweld-in-nederland.pdf
Van de daders heeft 61,8% de Nederlandse, 16,6% de Marokkaanse (eventueel samen met de Nederlandse), 5,5% de Turkse, 2,5% de Roemeense en 11,5% een minder vaak voorkomende nationaliteit en is bijna 93% man. De meeste verdachten zijn tussen de 19 en 25 jaar oud.

En dat is slechts één voorbeeld. Heb er ook nog wel een paar waaruit blijkt dat de PVV niets voor de verbetering van de positie van homoseksuelen wil doen. Of waaruit blijkt dat vrouwen stukken minder salaris verdienen dan mannen binnen een gelijke functie (waar de PVV evenmin iets aan wil doen).

Met je ‘de Nederlandse cultuur bestaat wel’.

op 25 05 2016 at 16:28 schreef cRR Kampen:

Walther Rathenau was even minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, 1922.
Dus Duitsland was, in 1922 toch, helemaal niet antisemitisch (never mind dat ie is vermoord, door de één of andere ‘bezorgde burger’).
https://nl.wikipedia.org/wiki/Walther_Rathenau

op 25 05 2016 at 16:46 schreef David van Deijk:

Ik weet niet of Raymann een hindoestaan is maar ik heb eerder gemerkt dat sommige surinaamse hindoestanen zich soms wel geplezierd voelen in de anti islam houding van de PVV. Door zich af te zetten tegen de moslims kunnen zij zichzelf meer nederlander voelen, er bij horen, zich onderscheiden van de “buitenlanders”.

Ik denk dat dit een soort naieve zelfbescherming is. Er zijn meerdere PVV kamerleden die net zo gemakkelijk “antilliaanse” en “surinaamse” jongeren bij de “marrokaanse” groep duwen als het om veiligheid gaat. En daar kraait geen haan naar als dat gebeurt.

op 25 05 2016 at 16:47 schreef Tonnie:

Ik ben dan wel ontzettend benieuwd wat volgens Bart die Nederlandse cultuur inhoudt…

op 25 05 2016 at 16:49 schreef John de Beer:

Natuurlijk bestaat de Nederlandse cultuur, dat is o.m. het resultaat van eeuwenlang samenzijn door een bepaalde groep mensen op een stuk grond. Zoals er ook een Spaanse en een Ghanese cultuur is. Of dit een mooie en of hoogdravende cultuur is, mag eenieder zelf bepalen. De geringschattende houding in de richting van bepaalde niet autochtone Nederlanders en de grenzenloze onbeleefdheid, maken naast stroopwafels en oliebollen onderdeel uit van de reëel bestaande Nederlandse cultuur.

op 25 05 2016 at 16:58 schreef MNb:

Natuurlijk bestaat ‘de Nederlandse cultuur’. Zij is alles wat niet afwijkt van Bart’s normen, waarden, gewoonten, tradities en voorkeuren.

op 25 05 2016 at 17:05 schreef Dion:

> Beesten onverdoofd slachten doen we hier niet.

Wat we hier doen is miljoenen varkens in te kleine hokken opsluiten, veetransportwagens in schoppen voordat ze geslacht worden. Ja, met verdoving. Maar tegen die tijd hebben ze al vele malen meer geleden dan het gemiddelde schaap dat ritueel geslacht wordt. Voor kistkalveren en batterijkippen is het verhaal aardig gelijklopend. Verdiep je er eerst eens in.

op 25 05 2016 at 19:22 schreef Thomas E:

Spijker op z’n kop, Dion!!

op 25 05 2016 at 21:24 schreef dewanand:

Interessante topic, zwart nederland draait de tong.

Vraagje aan alle bloot typende Fnaakters hier:

Vertel eerlijk in hoeverre dit tienjarig discussie platform van onze denker, schrijver en activist Shri/ Herr Peter Breedveld de ware eigentijdse Nederlandse overleg cultuur weergeeft, met respect voor de vrijheid van miaauwen van elke OERHollandse poes op twee en vier poten (vb onze hardwerkende Wieroe).

Welke tienjarige site/ discussie platform op het nederlandstalige deel van het internet is een weerspiegeling van de echte, ‘klassieke’ Hollandse Melting Pot cultuur nadat de geallieerde legers in 1945 heel BBB Arisch Europa even bezet hadden en flink doorgepaald. Daarna volgde een periode van grondige denazificering van heel West Europa en het begin van de hele massa immigratie van vooral niet arische volkeren en rassen, vb de koelies uit suriname..

op 26 05 2016 at 01:05 schreef Joost !:

Twan Huys suggereert dus dat het wel meevalt met racisme in Nederland, omdat er een paar politici van allochtone afkomst hoog opgeklommen zijn op de maatschappelijke ladder? Terwijl uitsluiting op basis van racisme op de arbeidsmarkt tal van andere individuen schaadt in hun ontwikkeling waar hij niet bij stilstaat? Heb het niet gezien, maar is die nou zo dom of acteerde die het alleen maar?

Sinds Twan Huys Dan Brown een zeer goede onderzoeker noemde bij collegetour heb ik al moeite om die man nog serieus te nemen trouwens, maar dat even terzijde.

op 26 05 2016 at 07:46 schreef Murat:

Twan Huys gebruikt een handje vol (en dan bedoel ik ook letterlijk, een handje vol) gekleurde politici als maatstaf voor racisme in Nederland.

Laat ik een andere maatstaf gebruiken:

Hoe kan het dat in een land met 16 miljoen inwoners, waarvan 2 miljoen niet-wit zijn, er géén enkele niet-witte op de buis is die een programma presenteert dat los staat van zijn of haar culturele/etnische roots? (goed, ÉÉNTJE dan: Humberto Tan)

Waarom zie ik nooit gekleurde mensen schrijven over zaken die ons land aangaan die niet gerelateerd zijn aan zijn of haar culturele/etnische roots?

Waarom zie ik geen gekleurde mensen hoge posities bekleden in maatschappelijke organisaties als de politie?

Waarom zie ik altijd witte deskundigen praten over moslims terwijl moslims zelf niet als volwaardig gesprekspartner worden beschouwd?

Ik heb in Japan gewoond, Hong Kong, Engeland, Duitsland en Frankrijk.
Japan is niet te vergelijken dus die laat ik even buiten beschouwing. Maar ik durf te zeggen dat ik geen enkel land heb meegemaakt waar het zo slecht gesteld is met de emancipatie van gekleurde mensen als in Nederland.

Het is werkelijk om je rot te schamen.

op 26 05 2016 at 07:47 schreef Jaap:

De georganiseerde Turkse verkiezingen en de daar getoonde grote sympathie voor HUN leider Erdogan en alle uitingen die gedaan zijn rond Ebru ,Duits liedje en Duits gedicht geeft aan dat Motivaction-rapport er toch niet zo ver naast zat!

op 26 05 2016 at 08:06 schreef Dennis:

Dag Dewanand/wieroe

Ik denk dat Frontaalnaakt zich onderscheid door het feit dat in beginsel iedereen welkom is om te reageren. Zelfs controversiële mensen als Martijn Uittenbogaard hebben hier een platform. In zoverre is FN uniek.

De gastschrijvers zijn ook hartstikke melting pot. Inmiddels niet meer uniek. De stamgasten zijn ,denk ik, bijna allemaal blank.

op 26 05 2016 at 08:18 schreef Peter:

geeft aan dat Motivaction-rapport er toch niet zo ver naast zat!

In het Motivaction-rapport stond dat 80 procent van de Nederturken ISIS steunt. Je bent in goed gezelschap, Jaap, want Max van Weezel schreef dat ook al, dat als je Ebru een trut vindt, dat hetzelfde is als ISIS steunen. Dat is natuurlijke grotesk gebazel: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/dit-is-waarom-denk-bestaat.html

op 26 05 2016 at 10:16 schreef Anton:

@Murat

Noraly Beyer was jarenlang nieuwslezeres bij de NOS. Gerda Havertong vertolkte jarenlang een hoofdrol in Seseamstraat.

Je selectieve blindheid maakt dat je niet langer serieus te nemen bent.

Het stropoppetje dat je een soort van ‘internationaal integratie expert’ zou zijn omdat je wel eens in het buitenland bent geweest stelt (mede) daarom ook al niets voor.

Murat:

[ ] geschikt
[X] ongeschikt

op 26 05 2016 at 10:36 schreef Peter:

Nee maar met Beyer en Havertong heb je Murat wel even op z’n plaats gezet! Eignlijk zie je nauwelijks nog witte mensen op tv! We worden hier als witten gewoon verdrongen, in ons eigen land!

op 26 05 2016 at 10:50 schreef Murat:

WOW Anton! Sterk argument, je hebt mij overtuigd.

Ps. Zie Peter’s antwoord hierboven.

Anton:

[ ] geschikt
[X] Zeer ongeschikt

op 26 05 2016 at 10:50 schreef Jan:

@David van Deijk
“Ik weet niet of Raymann een hindoestaan is maar ik heb eerder gemerkt dat sommige surinaamse hindoestanen zich soms wel geplezierd voelen in de anti islam houding van de PVV. Door zich af te zetten tegen de moslims kunnen zij zichzelf meer nederlander voelen, er bij horen, zich onderscheiden van de “buitenlanders”.

Hier worden de “surinaamse hindoestanen”(of bedoel je Nederlanders van Surinaams-hindoestaanse afkomst) even weggezet als de PVV-ers onder de zwarten, schandalig hoe sommige mensen niet doorhebben dat ze zelf vol vooroordelen zitten. Maar wel een ander beschuldigen van racisme!

op 26 05 2016 at 14:24 schreef dewanand:

miaauw, miaauw, namastiaauw Dennis,

ja in zekere zin mag iedereen hier posten, maar er zijn toch aardig wat teksten van Wieroe en mij weggemodereerd, dus je mag hier niet echt bloot en barbaars kwaken en blaten als een gekke koelie aap, met afgehakte staart.

Wieroe en ik zijn al jarenlang actief op vele extreem rechtse en Pro White Race forums en sites, omdat het intellectuele niveau daar onze katten oortjes prikkelt.

Maar nu moet Peter toch een echte bovengrondse beweging starten, want feitelijk klinkt Multi Frontaal Naakt beter dan de pseudo Turkse Denk! club van twee ex pvdaers.

De hele ideologie, doctrine, liefdes strategie en communicatie methode van Frontaal Naakt sedert 2007 is nu uitgerijpt en de vrucht moet een paar zetels opleveren in de anonieme peeshokjes van de Eerste en tweede poepkamertjes v h binnenhof.

Ideologisch staat Frontaal Naakt massief op z’n duizend gekleurde poten, denk aan Hassnae Bouzza die schreef dat zij met een been in Marokko staat en het andere in Nederland en alle blanke PVVers kunnen zo haar grote maroc poes zien als ze naar boven kijken.

Elke PVVer eens laten pijpen door koelie en maroc sletjes is typisch de FNaakte doctrine.

op 26 05 2016 at 16:02 schreef cRR Kampen:

Dus Anton zei:

Walther Rathenau was even minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, 1922.
Dus Duitsland was, in 1922 toch, helemaal niet antisemitisch (never mind dat ie is vermoord, door de één of andere ‘bezorgde burger’).
https://nl.wikipedia.org/wiki/Walther_Rathenau

op 26 05 2016 at 16:03 schreef cRR Kampen:

Jan – dat ligt niet helemaal zonder complicaties. Eén woord: Kashmir.

op 26 05 2016 at 17:17 schreef MNb:

David weet niet, maar schrijft wel:

“Ik weet niet of Raymann een hindoestaan is”
Nee. Hij zal zich wel identificeren als stadcreool, maar is ongetwijfeld een ratjetoe.
En Surinaamse hindoestanen kunnen uitstekend moslim zijn. In Suriname betekent hindoestaan nl. met voorouders uit Brits-Indië, dwz. het huidige Pakistan, India of Bangladesh.

JdB denkt de Nldse cultuur te kunnen identificeren: volgens Surinaamse Chinezen zijn Volksrepubliek Chinezen grenzeloos onbeleefd. Oliebollen zijn in Denemarken, Istrië en Servië bekend. Stroopwafels komen oorspronkelijk uit Gouda, dus 9 andere provincies en Holland boven het IJ nemen niet deel aan de Nldse cultuur.

op 26 05 2016 at 18:11 schreef John de Beer:

Mnb: ik wil ze graag allemaal opnoemen, maar daarmee zou ik niet alleen jou, maar ook alle andere bezoekers vermoeien. Laat ik volstaan met een oud-Hollandse gewoonte: mijn familie komt deels uit Drenthe en daar woeden op Tweede Paasdag in alle dorpen metershoge paasvuren. In vroeger tijden werden daarop heksen, Joden en ander ongewenst gespuis verbrand.

op 26 05 2016 at 18:30 schreef dewanand:

noot MNB, David:

Hindoestanen geloven in het zgn hindoestaanse ras en hebben eigen radicale rassenhygiene rassenwetten, elke persoon die niet Khattar hindoe/ hindoestaan is, is sowieso outcast en zal nooit als hindoe geaccepteerd worden.

hindoeisme is hierom een extreem racistisch geloof.

in suriname is racisme normaal, alledaags en alle rassen en volkeren leven in soort LAT multikul samenleving. Surinaamse apartheid is bizar om mee te maken.

Maar die JUrgen Raymann is een gemengde persoon, of hij hindoestaanse genen heeft weet ik niet, maar als dogla weet hij dat hij nooit hindoe kan worden en soort outcast blijft overal. Ook surinegers hebben een Afroachtige rassenhierarchie, erg complex en meer Eurocentrisch, dus arische Afro’s staan feitelijk altijd het hoogst.

Heeft Hassnae in haar boek ‘arabieren kijken’ ook het raciale en gekleurdheids aspect onderzocht??

ook bij arabieren geld, hoe arischer hoe hoger. En hele Islam is mensenwerk dus hierom is islam super divers, er zijn duizenden soorten islams wereldwijd.

Nee een doekje maakt nog geen islam, net zoals een meeuw nog geen zomer maakt.

op 26 05 2016 at 21:02 schreef Sasha Berkman:

Al met al is het de schuld van links dat zwarte dames zich uitspreken. Toch?

op 27 05 2016 at 00:49 schreef Wim:

Ik vind Quinsy Gario inderdaad een behoorlijke racist, maar dat is kennelijk niet het type reacist wat hier bedoeld wordt (die zijn bij voorbaat wit).

Wat ik ook niet begrijp is dat de PVV voor racistisch wordt uitgemaakt, terwijl ze zich alleen maar beklaagt over de totalitaire, sektarische ideologie die Islam heet. Volgens mij zou Geert Wilders zelfs een roomblanke islamist nog bekritiseren. Daar kan je over twisten, maar met racisme heeft het weinig van doen.

op 27 05 2016 at 02:59 schreef Rachid BEn Ali:

Het bloed van Nederlanders is niet roder dan het bloed van mensen elders op de wereld.
Racisme is een probleem. Maar dat heeft niets te maken met Nederland of Nederlanders in het bijzonder.

op 27 05 2016 at 08:41 schreef Murat:

Nee, “Rachid BEn Ali” (yeahhh rrriiiight), maar guess what? Dit is een Nederlands blog en de meeste mensen hier wonen in Nederland.

We gaan het hier even niet hebben over racisme in Tajikistan.

op 27 05 2016 at 09:01 schreef Anton:

@Wim

Klopt helemaal wat je zegt. Net zoals door de joodse gemeenschap wat al te snel met het label antisemitisme wordt gewapperd wapperen andere mensen die zichzelf als minderheid zien iets te graag met het label racisme, vooral wanneer het daarmee niet te maken heeft.

Die labels hebben nu eenmaal een hoge emotionele waarde en je krijgt er aandacht, meelei en als alles goed meezit ‘positieve discriminatie’ en herstelbetalingen mee los.

Verongelijktheid is zo ‘a way of life’ en een inkomstenbron voor velen geworden.

op 27 05 2016 at 09:21 schreef Peter:

Ik ga reacties, waaruit op geen enkele manier blijkt dat de reageerder zelfs maar kennis heeft genomen van de hier geponeerde argumenten, gewoon weer weigeren. Waar al die witte mannen vandaan komen met hun riedeltjes over slachtofferschap en dergelijke, weet ik niet, maar ze hebben al overal een podium voor hun racistische bagger. Hier zag ik graag iets NIEUWS toegevoegd. Er is discriminatie op de arbeidsmarkt en Sylvana Simons krijgt uitgesproken racistische bagger over zich heen. Je bent echt niet goed wijs als je dan komt sputteren dat ‘overal maar het label racisme wordt opgeplakt’. Een onbeschaamde stropop. Ga die maar op een parkeerplaats bij Knooppunt Lunetten staan neuken, maar niet hier.

op 27 05 2016 at 09:40 schreef Murat:

Go Peter.

Goed zo, die lui hebben op elke andere website al een podium. Modereer ze d’r hier maar lekker uit.

op 28 05 2016 at 14:13 schreef machiel:

@John De Beer Leg jij even aan een Catalaan, iemand uit Andalucia en iemand uit Galicia uit wat die “De Spaanse Cultuur” volgens jou dan is.

op 29 05 2016 at 01:22 schreef dewanand:

Ach Peter,

aard van het klassiek OERhollands beestje toch???

Jij weet toch hoe diep het gereformeerde christelijke denken als Lutherse doctrine ingeneukt is in de blanke Hollandse reet??

Ruim 5 jaar geleden ben ik bijna doodgeslagen door drie jonge blanke gereformeerde Hollandse KUTventjes in mijn eigen woning notabene, en ze waren halfdronken. Kanker blanken, lesje geleerd toen.

Typisch gereformeerd christelijk is:

de staalharde ontkenning van de feiten en de realiteit en de waarheid.
Zij neuken hun eigen realiteit in hun eigen geile reet.

Dus nu zal je begrijpen hoe het zit met al die blanke hollanders die je DOMrechts noemt, hun blanke gereformeerde genen spreksn.

Elk ras en volk heeft eigen ziekelijke trekjes en stoornissen, kwestie van evolutionaire neukfoutjes van hun aapachtige voorouders op de verkeerde tak en in foute standjes.

Blanke Hollanders zijn een beestachtig KUTvolk, liever allemaal ombouwen en bekeren tot bottom homo’s en laten uitneuken door afrikaanse invasie troepen uit Zoeloe en Dinka land. Probleem is dat zij KUTachtiger worden hierdoor dus het maakt het KUThollandse probleem erger op deze manier.

Ok dan maar nog duizend blikjes syriers erbij.

op 29 05 2016 at 08:36 schreef Ernst:

Dewanand heeft gelijk, als altijd. Dweilen doe je best met de kraan open.

op 29 05 2016 at 13:17 schreef dewanand:

Ja joh ERnst, namastiaauw, ea fnaakters,

gistermiddag bij jumbo cafe delft zuidpoort, at ijsje, kwam een lichtgekleurde Afro mixsurinamer bij mij zitten. Ik opende het gesprek en hij vertelde dat er vroeger minder discriminatie was dan nu, 47 jaar was hij in Nederland, Toen vertelde hij hoe hij gepest en mishandeld was door zijn blanke buren in delft en de politie heeft niets gedaan ertegen, hij kreeg een flinke klap van achteren op zij hoofd. Ja delft is apartheidsstad nr 1.

KUT gereformeerde blanke Hollanders: alle zwartkontjes zitten metersdiep in de rassenhaat shit, en de blanke KUTlanders zeggen: he zeg wat zijn wij toch zulke lieve tolerante en allochtonen knuffelaars, nou zullen wij die gaskranen maar wat wijder open gooien voor al die lieve buitenlanders, waar wij toch zoveel van houden. Ja de ovens moeten draaien dus wij halen nog meer zwart zwerfafval naar Nederland om zo meer brood en spelen te krijgen op onze tv.

Gereformeerde taal: O O God, u zei heb je naasten lief, zie nu maar hoe wij onze zwartkontjes lekker diep liefdevol en met respect massaverkrachten in naam van uwe Here Jezus, uw naam zal geheiligd worden en onze zonden altijd opnieuw vergeven. Amen.

op 29 05 2016 at 16:45 schreef Sasha Berkman:

“daar woeden op Tweede Paasdag in alle dorpen metershoge paasvuren. In vroeger tijden werden daarop heksen, Joden en ander ongewenst gespuis verbrand.” zwetser!

op 29 05 2016 at 17:44 schreef dewanand:

ok ok sasha,

ik wist niet dat er ook joden werden verbrand op deze hoge brandstapels, v tweede paasdag. Toch wel ongelooflijk hoor Sasha hoe duivels de blanke Arctische mensapen waren al die 10.000 jaar van hun bestaan.

Eigenlijk geloven wij als vieszwarte HIndoe/ HONDoe aapjes dat de lange, grootgesschapen, superieure, super intelligente blanke duiveltjes gewoon de vloek, gesel en verdoemenis zijn van Kali Yuga zelf. Blanken worden aangeduid met de term Mlechha in de oude hindoe geschriften, wat betekent duivelse wezens.

Al heel lang geleden geloofden alle negers in de oude Ashanti beschaving al dat blanken een duivels ras waren en in Japan ook.

Er is iets grondigs mis met het blanke DNA, white genes are evil…….. or too bad……dit geloven verdomd veel zwarte rassen wel degelijk.

Maar goed de zoon van Adolf HItler zou best een lieve, boterzachte, onderdanige, anaalgeile, bottom homo kunnen zijn die geen vlieg kwaad kan doen en die zslfs zijn lintblaaswormen niet laat vermoorden, hoewel dat tot zijn eigen dood zal leiden. Jainistische fundamentalisten uit India denken ook precies zo.

de blanke zonen en dochters van Satan hoeven niet perse mini duivels te zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS