Home » Archief » Zwarte Piet staat voor negerhaat


[29.10.2013]

Zwarte Piet staat voor negerhaat

Peter Breedveld

hal18

Nou, het is in elk geval duidelijk waar Zwarte Piet voor staat: voor haat. Pure, onversneden, zinderende haat. Voor ‘nikker lover‘, voor ‘negerslet‘, voor ‘viese rvuil verwende kankerhoer ik hoop dat je doodvalt het liefst doe ik het zelf tyfushoer.’

Jahaa, straks met je kinderen naar zwarte pieten zwaaien bij de Sinterklaasintocht. Onze hard bevochten zwarte pieten. Zwaaien, godverdomme! Tot je er een lamme arm van krijgt.

Nederland is niet racistisch

Zwarte Piet is onze gesublimeerde negerhaat, een bliksemafleider. Dankzij Zwarte Piet hebben mensen met een donkere huidskleur al die tijd relatief veilig in Nederland kunnen wonen. Maar durf zelfs maar te suggereren dat Zwarte Piet aan de huidige tijd moet worden aangepast en het werkt niet meer. Dan richt al die ongebreidelde haat zich weer op degenen voor wie hij bedoeld was. Dan zien we waar de Nederlander voor staat. Dan zien we wat Nederland werkelijk is: een volk van negerhoerroepers.

Maar ga dat nou geen racisme noemen, lieve mensen. Dat is inflatoir gebruik van het woord. Racisme is héél iets anders. En de ene negerhoerroeper is de andere niet. Nederland is níet racistisch. Ik herhaal: Nederland is níet racistisch. Knoop dat nou in je oren: Nederland is níet racistisch.

Eigen seksualiteit

Nee echt, Nederland is superieur ten aanzien van alle andere landen. Wij gaan niet over de rooie vanwege een cartoon van één of andere profeet. En in Nederland hebben de vrouwen volledige zeggenschap over hun eigen seksualiteit. Zij kiezen de partner die zij willen. Kijk maar naar Doutzen Kroes, kijk naar Anouk. Die negerhoeren kiezen in alle vrijheid voor een zwarte man zonder dat ze ter verantwoording worden geroepen voor hun landverraad. Totaal anders dan de Arabische wereld, waar vrouwen worden gezien als hoeren. Verschrikkelijk is dat, die respectloosheid, dat virulente seksisme. Dat de eer van een land staat of valt met de vagina’s van zijn vrouwen.

Nee, dat hebben wij beter voor elkaar. Toch?

Werkgever benaderen

Rondje Domrechts: GeenStijl vindt dat Anouk het er zelf naar gemaakt heeft en spreekt er schande van dat er mensen zijn die de werkgevers van autochtone negerhoerroepers benaderen. Zoiets doe je niet, vindt GeenStijl en dat ben ik vol-le-dig met ze eens. Je reinste NSB vind ik dat.

En Joshua Livestro is ook ontdaan van al dat agressieve racisme. Livestro is de hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard, de website waar Joost Niemöller tot voor kort het ene na het andere stuk over de inferioriteit van zwarten publiceerde, over de bedreiging van onze beschaving door zwarten, de genetisch bepaalde verkrachtingsdriften van zwarten, enzovoort. Goh, meneer Livestro, waar zou die haat jegens donkere mensen toch vandaan komen? Misschien weten ze het bij PowNed? Kan de hoofdredacteur van GeenStijl misschien licht op de zaak werpen? Wat denkt de koene strijder tegen onverdraagzaamheid en racisme op het Internet, Jan Bennink, hiervan? Help me out, fellas, laten we het eens over negers hebben.

Maar neuh, die jarenlange haatcampagne tegen donkere mensen in de media kan het nooit zijn. Quinsy Gario heeft dit allemaal veroorzaakt.

Kleur van het kutje

Klinkt raar, natuurlijk, maar ik vind het goed dat dit gebeurt. Ik bedoel: dat het er ís, roep ik al jaren. Wat Anouk gisteren overkwam, overkomt mijn Marokkaanse vrouw en mij al jaren. Ik moet al jaren bijna dagelijks lezen dat ik een Marokkaanse hoer neuk omdat geen normale Nederlandse vrouw mij wil, dat mijn mening bepaald wordt door de ‘kleur van het kutje dat ik neuk’, enzovoort. Hassnae krijgt al jaren de grofste beledigingen en bedreigingen voor haar kiezen. ‘FUCK OFF ben je niet goed bij je kankerkop stinkhoer’. ‘Wat ben jij een dom moslim hoertje haha‘. Gin Mooy schreef vier jaar geleden al over het fraais, dat ze in haar mailbox krijgt omdat ze met een donkere man is getrouwd.

Is nooit enige aandacht voor geweest. Ook Hassnae krijgt voortdurend te horen dat ze het er zelf naar maakt. Ze wordt bedreigd en gestalked door een racistische psychopaat, maar het interesseert niemand een ruk. Veel mensen storen zich er juist aan dat ik het onder de aandacht breng. Dus ik vind het heel, heel erg wat Anouk en Doutzen Kroes overkomt, maar nu ziet tenminste heel Nederland dat ik al die tijd gelijk had.

Racistische steenpuist

Tegelijkertijd presenteert de EU een rapport, stevig onderbouwd met feiten en cijfers, waaruit blijkt dat politiek en media dit racisme accommoderen en aanwakkeren. De politie blijkt buitensporig veel geweld tegen allochtonen te gebruiken. De politie blijkt aan racial profiling te doen.

Er is geen ontkennen meer aan, er wordt hier een dikke, racistische steenpuist uitgeknepen en nu zitten we allemaal onder de pus. En Diederik Samsom maar schreeuwen: “Is geen pus! Is heerlijke, romige, witte chocolade!”

En over vier jaar blijkt iedereen altijd tegen dit racisme te hebben gevochten en schrijft Elma Drayer een column met citaten uit dit hier stukje van mij, om te laten zien wat een vieze vuile racist ik ben, en hoe ik tekeer ga tegen Anouk en Doutzen Kroes, omdat ze een donkere man hebben.

Altijd willen weten wat Peter Breedveld absoluut niet in zijn toilettas wil missen? Lees Aicha’s Twaalf!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 29.10.2013 @ 09:23

[Home]
 

86 Reacties

op 29 10 2013 at 09:39 schreef Niek Holtzappel:

Dank je Peter, je hebt d woede die fatsoelijke mensen voelen hier uitstekend onder woorden gebracht

op 29 10 2013 at 09:39 schreef Niek Holtzappel:

De woede over racisten wel te verstaan

op 29 10 2013 at 10:00 schreef Rosa:

Dank je Peter, ik had het niet beter kunnen verwoorden!

op 29 10 2013 at 10:20 schreef Yurp:

Nederland is niet beter of slechter dan andere landen. Dat lijkt me evident. Nederland heeft zijn fair share of racisten en die zullen een fenomeen als Zwarte Piet aangrijpen om hun racistische drek te uiten.

op 29 10 2013 at 10:28 schreef Gert-Jan:

Als mensen nog niet overtuigd kunnen raken bestaat er ook gewoon beeldmateriaal van een zwarte vrouw tussen de pro pieten. Ze vind dat dat de VN beter onderzoek kan doen naar de genocide in West Papua.

Dus de hoer moet opkankeruh naar d’r eigen land, natuurlijk.
http://www.youtube.com/watch?v=Z5X6R6A-bgc&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DZ5X6R6A-bgc&app=desktop

op 29 10 2013 at 10:53 schreef Rob:

Nederland is niet racistischer dan andere landen, maar het is in de afgelopen jaren veel meer aan de oppervlakte gekomen. Er heerst een soort trotse onbehouwenheid.
Zie ook de legerofficier die op Pownews lekker seksistisch staat te grollen over Shepherd. Onvoorstelbaar.

op 29 10 2013 at 11:08 schreef Pyt van der Galiën:

Wat Rob zegt. Ik denk niet dat racisme in Nederland erger is dan in andere West-Europese landen. Het is hier wel veel meer geaccepteerd in het publieke discours. Met als absoluut dieptepunt de beide sociaal-democratische partijen die – omdat het electoraal verstandig lijkt – zorgvuldig de andere kant opkijken.

op 29 10 2013 at 11:09 schreef MNb:

De NRC is ook om.

http://www.nrc.nl/ombudsman/2013/10/26/afschminken-of-afschaffen-krant-de-vn-en-zwarte-piet/

Zwarte Piet loopt op zijn laatste benen. Het zal wel de regenboogpiet worden (Gekleurde Piet) en dat heeft racistisch Nederland dan mooi voor elkaar gekregen.

op 29 10 2013 at 11:19 schreef Haes:

Inderdaad, Peter, dank voor dit stuk. Het is natuurlijk al jaren aan de gang en eigenlijk nooit weggeweest, maar ik heb het idee dat we nu op een absoluut dieptepunt zijn aanbeland.
Zo kan het toch niet langer blijven doorgaan? Straks ga ik Rob nog achterna, weg uit dit racistische kutland. Maar dan naar Suriname, waar men beter weet wat tolerantie inhoudt.

op 29 10 2013 at 11:33 schreef Erwin:

Zo is dat, want iedereen weet dat je als blanke NOOIT gediscrimeerd zou worden in Suriname, ze zien je blankehuidskleur geeneens!
Racisme is voorbehouden aan blanke mannen, dat weet ieder net mens.

Even over de inhoud:
Dat er tokkies over de rooie gaan als mensen klagen over een in hun ‘dommerechtse’ ogen volslagen onschuldig kinderfeest is natuurlijk het ultieme bewijs dat zwarte piet harstikke racistisch is.
Exact zoals de rovende Marrokaanse straatschoffies het ultieme bewijs zijn dat alle Marrokanen niet deugen.
Toch?
Zo komen we er wel.

op 29 10 2013 at 11:41 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Mijn reactie lijkt een beetje een eentonige, maar ook ik heb niets toe te voegen aan een schrijven waarmee alles is gezegd. Een harde, pijnlijke, maar ware constatering die helaas heel lang ontkent is geworden. En niet door de minsten..

op 29 10 2013 at 11:53 schreef de kleine hoorn:

Wat ik me nou altijd afvraag, is wanneer de balans weer terugkomt. Wanneer ‘fatsoenlijke mensen’ álle mensen eens gaan aanspreken op hun racistische of discriminerende gedrag. Zoals de zwarte medemens meegeven dat het idee dat blanke mensen niet kunnen springen of niet kunnen dansen ook wel degelijk racisme is. Of de Noord-Afrikaanse medemens confronteren met het feit dat de overtuiging dat Nederlandse mannen mietjes zijn, discriminatie is. Bovendien, dat vriendelijkheid geen zwakte is.
Maar goed, het aanspreken van minderheden op hun collectieve overtuigingen (dit houd in dat het inderdaad een generalisatie is) lijkt te pijnlijk voor veel ‘fatsoenlijken’. Liever trekken zij het boetekleed aan voor ‘misdaden’ die geschiedkundig totaal uit hun context en verband zijn getrokken. Zoals bijvoorbeeld de slavernij, of zoals de Zwarte Piet. Lekker makkelijk, lekker maatschappelijk geaccepteerd. Lekker uit de wind. Maar de dag zal komen dat de ‘fatsoensmensch’ rekenschap mag afleggen voor zijn vooringenomenheid.

op 29 10 2013 at 11:57 schreef M:

@MNb/ 11:09

“Het zal wel de regenboogpiet worden (Gekleurde Piet) en dat heeft racistisch Nederland dan mooi voor elkaar gekregen.”

Tja…men mag het hopen dat die Pieten komen.

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=126070

“Geen regenboogpieten door bedreigingen”

Maar racisme in Nederland? Nee hoor, aldus vele wegkijkers en andere goedpraters die niet per definitie een racist (denken te) zijn. Zucht..

Het is inderdaad hoog tijd dat deze zwerende pusbuil eindelijk eens doorgeprikt gaat worden.

op 29 10 2013 at 13:01 schreef Rosa:

Erwin, u begrijpt het niet óf u wil het niet begrijpen. Het gaat nu eens niet over ‘de Marokkaantjes’ waarvan u toch niet kunt zeggen dat die niet voldoende negatieve aandacht krijgen in de pers… Het gaat in wezen niet eens meer over zwarte piet, het gaat over het klimaat in Nederland, dat werkelijk druipt van racisme en vreemdelingenhaat. Zo een beetje duidelijker?

op 29 10 2013 at 13:35 schreef Gerry:

Las net Asha ten Broeken en ook daar wordt weer van dik hout planken gezaagd. Inderdaad, er zal over een kam geschoren worden. Iedereen die pro Piet is is racist, en niet zomaar racist, maar een tokkie racist zoals degenen die die mevrouw op het Malieveld belaagden.

Maak van pro-Piet in dit verhaal even Marokkaan of moslim en van racist crimineel en kijk dan eens of het allemaal nog zo lekker bekt?

Even voor de goede orde: de racistische oorsprong van Piet betekent niet dat de huidige Piet voor mensen nog steeds racistisch is. Voor mij is Piet een magisch wezen dat niet verwant is aan de homo sapiens, ongeacht de huidskleur. Maar op het moment dat die kleur pijnlijk is, niks mis mee om die kleur aan te pakken (groen lijkt me mooi).

En dit heeft er niks mee te maken, maar ik vind het toch elke keer pijnlijk om zo’n betoog over racisme te moeten lezen onder seksistische foto’s van als lustobject afgebeelde vrouwen. Over degraderend gesproken…

op 29 10 2013 at 13:46 schreef babs:

Ik hoop dat het alle minderheden nu 100% duidelijk is dat de islam alleen maar een stok was om te slaan. Perfect geïntegreerde Surinamers moeten oppassen niet voor ZP-criticus aangezien te worden, vrouwen mogen het alleen met blanken doen, homo’s mogen de clown uithangen, maar moeten vooral niet serieuze meningen gaan uitdragen, joden mogen niet meer ritueel slachten, katholieken zijn pedo’s en vermeende pedo’s worden gelynched.

op 29 10 2013 at 14:01 schreef Astrid:

Zwarte Piet verbieden, Mein Kampf verbieden, witte bolletjes verbieden, Old Shatterhand verbieden, de Gouden Koets verbieden. Kom wie bedenkt er nog een verbod om onze vrijheid te vieren.

op 29 10 2013 at 14:21 schreef babs:

Gerry, stropop, er staat nergens dat propieten allemaal racist zijn.
Astrid, stropop, er staat nergens iets over een verbod.

op 29 10 2013 at 14:30 schreef Rosa:

Gerrie, uw tweede alinea,dat ‘bekt’ toch al jaren lekker in Nederland?

op 29 10 2013 at 15:31 schreef Sasha berkman:

Astrid verbieden domme reacties te plaatsen.

op 29 10 2013 at 15:35 schreef Rob Z:

Haat? Welnee. Ik acht de modale Nederlander veel te lui voor een dergelijke intense emotie.
Een korte opflakkering van woede en gekrenktheid vanwege het onvermogen een alternatieve visie te verwerken, gevolgd door een snel spuien van de gal. De veiligheid van achter tablet/laptop, de bagger lozen en daarna is de emotie gedaan en afgehandeld.
Gekrenktheid, luiheid, angst voor verandering en vooral het ‘wie ben jij wel niet mij de les te lezen’. Een snelle uithaal naar de schrijver/spreker, in felle taal: ‘zeg mij niet wat ik behoor te denken, eikel’, zoiets.

Hoop ik. Althans, ik ken niemand die andersgekleurden, homo’s, Anouk etc écht haat. Ik weiger het te geloven.

op 29 10 2013 at 15:37 schreef Leo Schmit:

Peter, gebruik aub aanhalingstekens als je rabiate verwendsels citeert. ‘Die negerhoeren’ kiezen in alle vrijheid voor een zwarte man. Anouk wil zo ook niet wegegzet worden, denk ik.

op 29 10 2013 at 15:58 schreef Rosa:

Sasha: :) errug grappig!

op 29 10 2013 at 17:08 schreef MNb:

“want iedereen weet dat je als blanke NOOIT gediscrimeerd zou worden in Suriname”
Het klopt dat ik in 1989 en 1990 in Par’bo nog wel eens uitgescholden werd. Ik had al snel geleerd om effectief terug te schelden en dat snoerde de mond.
Sinds 2000 (mijn tweede emigratie) is het me niet overkomen; op mijn werk heb ik er nooit last van gehad. Het helpt sterk dat ik mijn medemensen als gelijkwaardig behandel.
Erwin, je bent het type arrogante bakra dat we hier niet nodig hebben en zoals Hollandse favoriet Ronald Venetiaan al opmerkte het hier toch niet voldhoudt. Haes, je bent welkom.

op 29 10 2013 at 17:12 schreef Sammie Saul:

Het is inderdaad goed dat dit nu gebeurd. Maar wat mij betreft mag er nog wel een schepje bovenop. Diep van binnen hoop ik dat die hele intocht één grote blamage wordt. Ik zie het liefst hele boze voorstanders op tv die koste wat het kost een traditionele intocht willen zien en bij het minste of geringste over de zeik raken. Laat de boze Medelander maar eens uit zijn hol komen, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Dat onderhuidse hypocriete gedoe begin ik ondertussen namelijk echt zat te worden ook. Tyfusstraal maar een teringeind op met dat passief agressieve gedrag.

op 29 10 2013 at 17:34 schreef Haes:

@Erwin. Ik zeg niet dat er geen racisme of discriminatie voorkomt in Suriname. Wat wel het geval is, is dat men er heel wat toleranter staat tegenover leden van andere groepen. Dat weet ik uit eigen ervaring, dus kom niet aan met lulverhalen.

op 29 10 2013 at 17:36 schreef Martin:

Racisme in Nederland: er is echt geen ontkennen meer aan, en tóch wordt het door velen nog krampachtig ontkend.
Wegkijken, bagatelliseren, snel met het vingertje naar andere landen wijzen…als we ons eigen racisme maar niet onder ogen hoeven zien.
Bah.

op 29 10 2013 at 17:37 schreef Anoniem:

Langzamerhand lijkt het erop dat Peter denkt dat ook alle lieve kindertjes die Sinterklaas vieren racisten zijn. Zie jij nog onderscheid, zijn er Sinterklaasliefhebbers die geen racisten zijn?

Het is gebruikelijk moslims niet over een kaam te scheren, dat zou je ook in deze discussie moeten doen.

Maar goed, je hebt veel te veel te verduren gehad. Je hebt het recht alle nuance uit het oog te verliezen.

op 29 10 2013 at 17:37 schreef Haes:

@de kleine hoorn
“Wanneer ‘fatsoenlijke mensen’ álle mensen eens gaan aanspreken op hun racistische of discriminerende gedrag. Zoals de zwarte medemens meegeven dat het idee dat blanke mensen niet kunnen springen of niet kunnen dansen ook wel degelijk racisme is.”

Het zijn voornamelijk de blanken die dat soort vooroordelen verspreiden, over geen ritme hebben e.d. Als je het dan zo gemakkelijk op een presenteerblaadje aangereikt krijgt, is het logisch dat je ervan gebruikmaakt, zeker als je dagelijks racistisch vooroordelen te verstouwen krijgt, of wanneer wildvreemde mensen ongevraagd aan je haar gaan zitten voelen. Of wanneer ze het over “jullie” hebben waarmee ze dan “alle zwarten” bedoelen. Ik wil nog aannemen dat een heleboel mensen dat niet eens racistisch bedoelen, maar het is wel heel hinderlijk.

“Bovendien, dat vriendelijkheid geen zwakte is”
Dat is wel de gotspe van de dag, zeg. Er loopt echt geen botter volk op Aarde rond dan de Nederlanders. Zelfs binnen Europa spannen wij de kroon. Al die mensen die jij geen vriendelijkheid verwijt, zijn vele malen vriendelijker dan jij, maar ja, als ze hier alleen maar discriminatie ervaren, dan verdwijnt dat natuurlijk.

op 29 10 2013 at 17:47 schreef dewanand:

namaste Peter ea Fnaakters,

Wieroe vindt jou tekst perfect en de vonken schoten door zijn domme kattenkop toen hij het las. Maar Wieroe wil nu wel dit zeggen tegen jullie allemaal, ik vertaal zijn woorden in prehistorisch katten sanskriet:

‘Tsja, altijd als ze over negers praten dan zie ik dat er geen enkele sappige, pure, intelligente neger meedoet, die openbaar neger is he, zoals ik het doe, ik ben Wieroe, openbare radicale Hindoe kat, en het is zo verdomd strafbaar wat ik denk dat ik onder de minirok van Dewanand schuil hele dag en moet kotsen van de geur van vieze zwarte koelie balletjes.’

Kan aub een neger hier zijn mening geven, en ook echt zeggen, ik ben NEGER.

Ik, dewanand ben zeker 30,7 procent neger in genetische zin. Wieroe werkt aan het Afro rekenmodel om het percentage neger genen te kunnen berekenen. Even geduld want Wieroe ligt nu zo lekker lui in zijn mandje te negeren.

De blanke die negert is Zwarte Piet.

thanks Wieroe, hier je bakje duitse kattenbrokjes uit 1940. Doe er wat oerHollandse mayonaise bij he, laat die blanke buurman even spuiten he op je bakje, ja ik bel hem nu voor je.

dewanand en Wieroe.
hindoe fundamentalisten uit delft kennisstad.

op 29 10 2013 at 18:32 schreef GG:

Wat ik het meest interessant vind in dit debat, is dat meeste antillianen eigenlijk langer tot Nederland horen dan de meeste brabanders en limburgers, voor vele met voorouders die al in de 17de en de 18de eeuwgebonden aan Nederland waren, de tijd van de Verenigde Provincies, terwijl de twee voorbenoemde provincies een erfenis van de napoleonische oorlogen zijn, toegevoegd aan Nederland in de 19de eeuw (samen met de rest van België)..
Toch hoog ik niemand zeggen dat al die brabanders en hun gekke carnaval terug naar eigen land moeten.
400 jaar, nog steeds allochtonen/immigranten, dat zegt genoeg.

op 29 10 2013 at 18:39 schreef Oscar:

Dus omdat Anouk een paar racistische twitterreacties krijgt zijn alle mensen die Zwarte Piet niet willen afschaffen allemaal ‘neger(sic!)haters’

En alle moslims willen bomaanslagen plegen en iedereen die links stemt schiet politici neer.

Leuke discussie Peter…. Welk merk blonderingsmiddel gebruik je eigenlijk? Ik zie een zekere gelijkenis met een bepaalde politicus.

op 29 10 2013 at 18:59 schreef Olav:

Haes:

Ik wil nog aannemen dat een heleboel mensen dat niet eens racistisch bedoelen, maar het is wel heel hinderlijk.

Het doet er natuurlijk niet toe of ze het racistisch bedoelen, het is gewoon racistisch. Dat de intentie niet onvriendelijk is verandert daar niets aan.

Het lijkt me duidelijk dat racisme inderdaad in verschillende vormen en gradaties voorkomt. Niet iedere racist wordt door haat gedreven en vindt alle zwarten maar apen, of wil alle joden weer op de trein naar Polen. Er is inderdaad ook een soort goedbedoeld-maar-slecht-geïnformeerd racisme. Een “oh sorry dat wist ik niet” racisme. En een “maar ik vind zwarte mensen juist énig” racisme.

op 29 10 2013 at 19:55 schreef de kleine hoorn:

@ dewanand:

‘Het zijn voornamelijk de blanken die dat soort vooroordelen verspreiden, over geen ritme hebben e.d. Als je het dan zo gemakkelijk op een presenteerblaadje aangereikt krijgt, is het logisch dat je ervan gebruikmaakt, zeker als je dagelijks racistisch vooroordelen te verstouwen krijgt, of wanneer wildvreemde mensen ongevraagd aan je haar gaan zitten voelen. Of wanneer ze het over “jullie” hebben waarmee ze dan “alle zwarten” bedoelen. Ik wil nog aannemen dat een heleboel mensen dat niet eens racistisch bedoelen, maar het is wel heel hinderlijk.

Vind je niet dat jou argumentatie erg vanuit de onderbuik komt? Denk je nou werkelijk dat ‘blanken’ dit soort ideeën over zichzelf hebben vanuit het niets? Welaan, ik ben zelf een blanke van surinaamse afkomst. Bij de presentatie van dit blanke kind, was de reactie van mijn oudtante: ‘O God! Het is een witte!’ Bijzonder kwetsend voor vader en moeder. Mensen wordt wakker, racisme is niet iets wat alleen ‘de blanke’ voorbehouden is. Het is iets wat alleen ‘de blanke’ wordt aangerekend en dit terwijl het juist ‘de blanke beschavingen’ zijn die al sinds om en nabij 1200 hier wat aan probeerden te doen. Geschiedkundige feiten.

op 29 10 2013 at 20:33 schreef Sasha Berkman:

Niek, fascist volgens de KAFKA, zegt het heel goed. Je hebt een prima collumn geschreven Peter!

op 29 10 2013 at 21:42 schreef Peripateet:

Het blijft voor mij een opmerkelijk feit dat burgers in een van de meest tolerante, geëgaliseerde en open samenlevingen uit de menselijke geschiedenis keer op keer beschuldigd worden van racisme.

Het verraadt een wereldvreemdheid aan de kant van de aantijgers die daarmee hun zelfvermeende kosmopolitisme ontmaskeren als een soort narcistische zelfhaat.

op 29 10 2013 at 21:49 schreef Peter:

‘Zelfhaat’? Omdat ik toevallig dezelfde huidskleur heb als de racistische berserkers? Ik haat mezelf omdat ik blanke nazi’s haat? Wat een vreemde manier van redeneren.

op 29 10 2013 at 21:57 schreef Peripateet:

Met zelfhaat verwees ik niet naar de racisten die je meent te haten. Ik verwees naar je eigen volk, cultuur en land.

Nu zul je misschien weer verlicht uit de hoek komen door te zeggen dat die categorieen geen betekenis voor je hebben. Dat jouw identiteit daar niet door bepaald wordt. Maar dan toon je alleen maar nogmaals diezelfde wereldvreemdheid, en hetzelfde gebrek aan historisch besef.

En als je nagaat hoeveel bitter genot het tikken van dit stukje je onderhuids opleverde, moet dat narcisme ook geen raadsel meer zijn.

op 29 10 2013 at 22:07 schreef Peter:

Knap hoor, dat jij weet wat er bij mij onderhuids allemaal gaande was terwijl ik dat stukje tikte.

Jouw volk is het mijne niet, Peripateet. Ik deel geen cultuur met jou. Ik woon toevallig in hetzelfde land – tegen mijn zin, overigens.

op 29 10 2013 at 22:07 schreef Olav:

Heeft iemand ondertitels? Ik heb geen idee wat “peripateet” probeert te zeggen.

op 29 10 2013 at 22:08 schreef Mario:

Oscar/ 18:39 is de zoveelste die er geen ene donder van heeft begrepen.

“Dus omdat Anouk een paar racistische twitterreacties krijgt zijn alle mensen die Zwarte Piet niet willen afschaffen allemaal ‘neger(sic!)haters’”

Gast, leer (eindelijk) ‘es zelfstandig na te denken i.p.v. het nablaten van anderen. Of, liever nog, verdiep je eens in hetgeen waar het om gaat. Hier een filmpje, mogelijk dat je het dan ‘es door gaat krijgen. Achterlijke Amoebe.
https://www.youtube.com/watch?v=rUIqoD70TPc&noredirect=1

op 29 10 2013 at 22:10 schreef Maurits:

Het gebrek aan nuance, de tyfus en de tering het is er weer, geneesbaar on, en dat ook nog eens. Godver de godver, het zou niet moeten mogen … Iemand nog een grap?

op 29 10 2013 at 22:14 schreef Peripateet:

Wat ik probeer te zeggen, Olav, is dat de beschuldiging van racisme aan het adres van een van de meest tolerante, geëgaliseerde en open samenlevingen uit de menselijke geschiedenis een teken is van wereldvreemdheid en gebrek aan historisch besef.

Oftewel, domheid en benepenheid in ruimte en in tijd. Simpeler kan ik het niet zeggen.

Peter, als jij denkt dat wij geen cultuur en volk delen ben je nog wereldvreemder dan ik dacht. En narcistischer, want het is pure hubris.

op 29 10 2013 at 22:40 schreef Rob:

Zelfhaat is een term die bedacht is door mensen die nog in stamverwantschappen denken. Ze voelen zich leden van een blanke stam die zich moet verdedigen tegen andere stammen. Meestal hebben dergelijke stammen enige leiders die zich hebben bewezen door het meest gespierd te zijn, of het grootst geschapen, of die de scherpste hoektanden hebben. De meer ontwikkelde stammen hebben leiders die het hardst kunnen schreeuwen. Bij hen duurt het wat langer voordat je met een afgekloven bot van een gnoe of okapi van hun land af wordt geslagen.

op 29 10 2013 at 23:14 schreef Thomas E:

Ik ga het toch een keer doen. Ik laat me als roze polderbiggetje door de schoorsteen glijden en kijk dan of ik er inderdaad als gekroesd, Surinaams pratend, roodgelipt soewartmens beneden in de haard weer uit kruip. Als dat zo is – en ik zal het eerlijk vertellen – dan is zwarte piet dus niet racistisch. Dan is het gewoon…. magic.

op 29 10 2013 at 23:20 schreef dewanand:

namaste de Kleine Hoorn,

Bedankt voor je reactie en dat je eerlijk bent over je normale reincarnatie in dit ‘ongepigmenteerde’ koolstoflichaam van jou, met erg superieure eigenschappen, fysisch en geestelijk.

HIer even een brutale vraag aan jou:

1. Hoe zouden de gekleurde surinamers nou reageren als een zuiver blanke Surinaamse man of vrouw in het parlement zou zitten als minister of evt als president? Mijn prognose is dat alle zwarten in Suriname dan gaan klagen over racisme en kolonialisme, en dat dit dan een hard bewijs is hoe Racistisch deze zwarten zijn, incl de hindoestanen (ook Afro rassen, al hoe zij dit genetische feit haten van zichzelf he).

Ik en Wieroe worden er wel verdrietig van om alle haat, rassenhaat, homohaat, X-haat te zien op de wereld. Ook Peter denkt zo als seculiere fundamentalist en hierom is hij met deze site begonnen, om hier zelf wat aan te doen, maar zie men maakt hem nu zwart; pot verwijt ketel he dat ie zwart is.

Surinaamse apartheid? google he of tik deze zoekcode in in de zoekmachines online: ‘WART0273’ om iets erover te lezen dat op harde waarheid is gebaseerd.

Absoluut waar is stelling:
‘alle mensen zijn even slecht’

Wieroe, smartcat.nl

op 29 10 2013 at 23:26 schreef Maurice:

Er wordt bloed geroken dus nu doorpakken. Dit is al het 4e blog nav zwarte piet en dit zal vast doorgaan t/m 5 december.

Aanval heen, aanval terug…maar waar blijven de oplossingen? Afschaffen is geen optie, veranderen wel. Krampussen, ook als extra pedagogische stok achter de deur met al die falende ouders tegenwoordig?

op 30 10 2013 at 00:08 schreef Sasha Berkman:

Maurice, het is heel simpel, erken dat zwarte piet iets racistisch is. Jij hebt het over verbieden.

op 30 10 2013 at 00:17 schreef Peripateet:

@Sasha Berkman

Als we we erkennen dat Zwarte Piet in zijn huidige gedaante racistisch is, dan zullen we hem toch echt moeten verbieden.

Natuurlijk is dat onzin: Zwarte Piet is mogelijk ontsproten aan een toen racistische cultuur, maar die is inmiddels veranderd. En Zwarte Piet zelf ook.

Maar goed, als we met alle geweld deze potsierlijke zelfkastijding willen voortzetten, kunnen we dan het kroeshaar niet gewoon weglaten?

op 30 10 2013 at 02:52 schreef Marco Knol:

Nederlanders staan volgens mij al eeuwen bekend als lomp en bot. Dus wat dat betreft; niks nieuws onder de zon. En dat er racisten zijn in Nederland, goh, wat een verrassing. Zijn we net gewone mensen.

op 29 10 2013 at 18:32 schreef GG:

GG geeft hier, ongetwijfeld onbedoeld, overigens een mooi voorbeeld van discrepantie tussen de subjectieve beleving en de “objectieve” werkelijkheid. Dat Limburgers en Brabanders zich geen deel voel(d)en van Nederland wil niet zeggen dat ze het niet altijd zijn geweest, zelfs al voor de Bourgondische Kreits.

Dat de figuur zwarte piet zoals wij die hier kennen vanuit historisch perspectief bezien anno nu misschien racistische trekjes heeft, soit. Maar het enkele feit dat ie een pikzwart gezicht heeft maakt het geen racisme. Dat “pijnlijke verleden” waar sommigen over spreken evenmin; ik ken geen mensen die herinneringen hebben aan de slavernij. Mensen die beweren dat wel te hebben liegen, want zo oud is geen mens. Hoe dan ook, aangezien er naar het schijnt al voor zwarte piet mensen met een blackface rondliepen ten tijde van sinterklaas verwacht ik niet dat zulks nu afgeschaft gaat worden.

op 30 10 2013 at 04:26 schreef Leo Schmit:

MnB, mag ik ook komen naar jouw mooie Sranang? Ik moet hier weg, zo spoedig mogelijk. Anders wordt het Portugal.

Peter, zelfhaat is een mooie. Het is de kern van het probleem. De ‘Volk’ mensen zien dit als verraad. ‘Zelfhaters’ zijn landverraders. We zien dezelfde retoriek bij het ‘Verkoren Volk’ in het Middelandse Zee gebied.

op 30 10 2013 at 08:30 schreef Oscar:

@ Mario: Nou dan ga jij toch lekker een Youtube filmpje napraten. Je machteloze gescheld spreekt boekdelen.

op 30 10 2013 at 10:20 schreef Bertje:

Leo

Probeer Duistland is joh.
Leuke Sint cultuur, met Knecht Ruprecht, Krampus en andere variante waar geen mens een punt van maakt.

Het is weer zo heerlijk Nederlands: je vind Piet leuk nou dan ben je een racist, je vind hem niet leuk nou dan ben je tegen “ons”. Alles in het gulden midden word genegeerd en door beide partijen belachelijk gemaakt.

Ja er is racisme, ja het is een probleem en ja daar moet worden over gesproken, gescholden, gediscussieerd e.d. Maar richt je pijlen op het wezenlijke, mik, schiet en raak de roos.
Zwarte Piet was racisme.
All Johnsonn was een blackface, maar zijn muziek luister ik nog graag, vooral het nummer “China Town” waar het samen zingt met de Andrew Sisters.
Maakt mij dit tot een racist ik dacht het niet.
In de duinen bij Bloemendaal liggen betonplaat wegen die zijn er door de Nazi’s gelegd, moet dat nu weg omdat er een groepje is wat aanstoot hieraan neemt.
Mogen de mensen die jaarlijks dodenherdenking vieren nu niet meer hun tocht maken over deze wegen.
Nee het zijn prima wegen maar we mogen niet vergeten wie ze daar heeft neer gelegd.
En daar gaat het om.

op 30 10 2013 at 10:27 schreef Peter:

Het fanatisme waarmee de Piet-fans erop hameren dat je een racist zou zijn als je van Zwarte Piet houdt.

Ik ben dat echt zat. Lees godverdomme eerst eens goed wat ik schrijf en reageer op wat er in de tekst staat, en niet op de opruiende stemmen in je hoofd.

Ik ga nu gewoon weer reacties weigeren waarin mij of anderen woorden in de mond worden gelegd. Reageer op wat er staat. Voor gezwatel en stropoppen zijn zat andere sites.

op 30 10 2013 at 10:57 schreef MNb:

@Leo: ja hoor. Er is maar één vereiste: behandel je medemensen als gelijkwaardig. Maar jij hebt geen last van neerbuigendheid, zo is mijn indruk.

“Het fanatisme waarmee …”
Wat moeten ze anders als ze hun geliefde Zwarte Piet willen verdedigen?
Merk ook op dat iemand als Bertje precies nul komma nul bezwaren heeft kunnen vinden tegen Regenboog Piet.

op 30 10 2013 at 11:49 schreef Bertje:

Peter

Ik reageer juist op je stukje. Ik geef juist aan dat we het wel godverdomme moeten hebben over het racisme in de Lage Landen. Ampasant pak ik het andere Thema mee, ik schrijf op wat ik erover denk.
Was niet tegen jou gericht maar misschien wel tegen andere die hier reageren.

Mnb

Je bent een Hans Worst, ik wil ook helemaal geen bezwaren vinden over regenboog pietjes of om het even wat dat dit niet tot je doordringt zeg.
Laatste keer: ik zie geen bezwaar in een volksfeest zoals deze nu gehandhaafd wordt. Mocht deze veranderen ook prima dus Mnb dat maakt me nog pro of anti!
Typisch!,

op 30 10 2013 at 12:00 schreef Mario:

@Oscar/ 08:30;

“Dus omdat Anouk een paar racistische twitterreacties krijgt zijn alle mensen die Zwarte Piet niet willen afschaffen allemaal ‘neger(sic!)haters’”

Dat is enkel en alleen wat jij ervan maakt, danwel wil maken.

Het door jou opgevoerde “argument” staat ver van de realiteit/ feiten. Dat je dat, om wat voor reden dan ook, niet doorhebt, zegt nogal wat over jou. En nee, da’s niet al te best.

Er zijn een aantal mensen die niet doorhebben/ niet door willen hebben, dat er geen sprake is van zwarte piet afschaffen, of dat de zgn. ‘pro-pieten’ negerhaters zijn. Op de aanwezige rechtsrabiaten op het Malieveld na. En een groep die 1.] (ook) niet heeft opgelet en 2.] vervolgens hun (al dan niet) verborgen racisme toonden.

Zet die verrekte oogkleppen ‘es af en stop met het nablaten van anderen/ berichtgeving in de media. De aantoonbare feiten liggen voor je neus. Mede via de door mij hierboven aangehaalde youtube-video. Kijk er niet van weg. Dat is meer dan schandalig.

Die (overigens verwachtte) inhouds-/ argumentloze jij-bak vergeef ik je. Zo ben ik dan ook wel weer.

op 30 10 2013 at 13:27 schreef GG:

@Marco Knol
Los van het Zwarte Piet debat, het enige dat ik probeerde te vertellen, was dat de Nederlandse Antillen een Nederlandse creatie zijn, en dat “objectief” gezien, ook voelt het “subjectief” misschien anders voor vele “autochtonen”, zijn Antillianen geen immigranten, en na meer dan 300 jaar, eigenlijk geen allochtonen zijn.
Wat geldt voor Brabanders en Limburgers geldt ook voor Antillianen.

op 30 10 2013 at 17:47 schreef MNb:

@Bertje: dat is precies de eerste keer dat je schrijft geen bezwaar tegen het veranderen van Zwarte Piet te hebben. Je bent dus een halve leugenaar. Als je twee jaar geleden beter naar Quincy Gario had geluisterd ipv in een struisvogelkramp te schieten had je geweten dat dat het doel was en niet eens via een wettelijke regeling. Het is jouw schedel die zo dik is dat er pas na twee jaar enige redelijkheid doorheen dringt.

“misschien wel tegen andere”
Welke anderen hebben geschreven dat “je vind Piet leuk nou dan ben je een racist”?
Niemand? Dan ben je een dubbele halve leugenaar.
Oh nee, ik vergis me. Je bent een gelovige. Liever ben ik een Hans Worst dan een oetel als jij die van gekkigheid niet meer weet in welke bochten hij zich nou weer moet wringen.

op 30 10 2013 at 19:17 schreef Maurice:

@Sasha: in de Bijlmer schijnt zwarte piet ondertussen al verboden te zijn. Dat blijkt dus de inzet van de anti-zwarte pieten lobby.
Toegeven aan het idee dat zwarte piet racisme zou zijn is een misvatting. Dit heeft Jona al treffend uiteengezet. Racisme is de intentie helemaal niet, het gaat om een leuk kinderfeest en om dat leuk te laten blijven voor iedereen is een aanpassing een oplossing. Over hoe die aanpassing zou kunnen moet de discussie gaan, niet over racisme of het blij snoepjes/kado’s uitdelen vergelijken met slavernij.
Itt wat deze column beweert is dit racisme overigens niet een jarenlang onderliggend verschijnsel. CD was altijd een marginale partij, spreekkoren naar de gekleurde voetballers zoals we die kennen uit Italïe waren/zijn hier niet en wat MNB terecht opmerkte kreeg Gerda Havertong geen noemenswaardige repliek te verduren. Zij verweet dan ook geen hard racisme en gaf de pietenbrigade geen vrijbrief om racistisch te reageren omdat het dan toch niet meer uitmaakt, want nu is men immers toch al gebrandmerkt. Hele foute inzet van Gario en alle racisme roepers dus, want hier bereik je je doel niet mee, maar polariseer je slechts.

op 30 10 2013 at 19:28 schreef Peter:

Wat Maurice zegt: er was niks aan de hand, blanke Nederlanders hielden van zwarte Nederlanders, totdat die nare Gario kwam. Alles is zijn schuld.

op 30 10 2013 at 20:26 schreef Maurice:

Jammer weer van je bagatellisering, Peter. Ik heb het niet over Gario zelf of zijn punt maar over de manier waarop hij de discussie heeft ingezet. In plaats van te zeggen: ‘Ik vind’, of ‘wij vinden het kwetsend’, claimt hij ‘het is racisme’. Hij wekt dus geen begrip maar claimt hier autoriteit. Dat zou in elk land in de wereld weerstand opwekken. De polarisatie die we nu zien is hier het gevolg van.

op 30 10 2013 at 21:15 schreef Marco Meijer:

Zwarte Piet leert blanke kindertjes al wèl heel vroeg dat zwarte mensen niet eng zijn, maar juist leuk en gezellig. Mij lijkt dat een les die een kind niet vroeg genoeg kan leren, gezien de aangeboren en universele neiging van mensen en kinderen om alles dat afwijkt van henzelf en/of wat ze gewend zijn, met argwaan te bekijken.
Waarmee ik niets af wil doen van de gekwetstheid van mensen die -al dan niet, of deels terecht – een link zien met een slavernij verleden waar Nederland zich nog heel lang voor moet schamen.
Dit is geen simpel welles/nietes verhaal, of een good guys/bad guys verhaal.
Misschien moeten we eens naar elkaar gaan luisteren zonder al te veel vooroordelen.
En gaan zoeken naar oplossingen die een leuk knderfeest mogelijk maken zonder dat mensen daar een rot gevoel aan over houden.

op 30 10 2013 at 21:16 schreef Peter:

Je weet blijkbaar niet wat bagatellisering is, Maurice. En dat gezeur over toon en woordkeuze zie je altijd bij types die geen inhoudelijke argumenten weten in te brengen.

Polarisatie omdat Gario ‘autoriteit claimt’. Laat je nakijken, dwaas.

op 30 10 2013 at 21:36 schreef Olav:

Is die “peripateet” al weg? Op 29 10 2013 at 22:14 schreef hij/zij/het:

Wat ik probeer te zeggen, Olav, is dat de beschuldiging van racisme aan het adres van een van de meest tolerante, geëgaliseerde en open samenlevingen uit de menselijke geschiedenis een teken is van wereldvreemdheid en gebrek aan historisch besef.

Of je zit gewoon recht te praten wat krom is, of je kijkt met een wel erg rooskleurige bril naar de Nederlandse samenleving. Die is echt niet zo tolerant als je lijkt te denken. En de ontwikkeling die we daarin zien is er helaas één van achteruitgang. Peter heeft daar al genoeg voorbeelden van aangedragen. En ja, natuurlijk zijn er plekken op de wereld waar het allemaal nog veel erger is. “Maar hullie doen het ook!” is echter geen geldig excuus.

Oftewel, domheid en benepenheid in ruimte en in tijd. Simpeler kan ik het niet zeggen.

Het hoeft niet zozeer simpeler, minder wartalig zou al volstaan.

Peter, als jij denkt dat wij geen cultuur en volk delen ben je nog wereldvreemder dan ik dacht. En narcistischer, want het is pure hubris.

Wat je zegt ben je zelf, met je kop onder lijn elf.

op 30 10 2013 at 23:04 schreef Anoniem:

Peripateet: “Natuurlijk is dat onzin: Zwarte Piet is mogelijk ontsproten aan een toen racistische cultuur, maar die is inmiddels veranderd. En Zwarte Piet zelf ook.”

De essentie van de racistische cultuur is niet veranderd. Als je het racisme in deze samenleving ontkent, dán ben je pas wereldvreemd.

Maar misschien is dat wel iets typisch Nederlands: die massale ontkenning van de realiteit. Die cultuur behouden we sowieso. :-)

op 30 10 2013 at 23:19 schreef Bertje:

Mnb

O ja ik ben een gelovige met net zo een grote schurft aan mensen die een Kinderfeestje misbruiken om hun agenda door te drukken terwijl er nul maatschappelijke draagvlak is als racisten die hetzelfde Kinderfeestje misbruiken om hun racistische ideeën te pluggen.
21 mensen hebben een bezwaarschrift ingediend ik kan daar alleen maar om lachen en zuchten, laat ze maar die gekkies. De racistische opmerkingen en de uiting van racisme tav deze discussie wordt tot mijn grote spijt gedragen door een grotere groep en daar kan ik niet om lachen.

Wel weer positief in deze
http://www.at5.nl/artikelen/114371/intocht-sinterklaas-gaat-gewoon-door

op 30 10 2013 at 23:20 schreef Oscar:

‘er was niks aan de hand, blanke Nederlanders hielden van zwarte Nederlanders, totdat die nare Gario kwam. Alles is zijn schuld.’

Zielig zeg. ‘Die zwarte Nederlanders’ zullen gewoon altijd en eeuwig slachtoffer zijn van ‘de blanke Nederlanders’. Ze hadden zoveel in hun mars, maar helaas…. In Nederland zullen ze altijd falen.
Ach waren die ‘blanke Nederlanders’ er maar nooit geweest. Dan hadden ‘de zwarte Nederlanders’ tenminste een kans gehad….

op 30 10 2013 at 23:47 schreef Maurice:

Ik ben voor een oplossing. Het is dan ook jammer dat je eerst afzwakt met spot en vervolgens wederom op de persoon speelt, Peter. Ik beschrijf wat ik zie en wat iedereen kan zien.
Gario claimt de autoriteit om zomaar vast te stellen ‘dat zwarte piet racistisch is.’ 1.Dus dat moet dan gelden voor iedereen 2.Op basis van verschijning, niet op basis van tegenwoordige, voor de doelgroep zeer positieve, status. Op basis waarvan denkt hij dat te kunnen claimen? Doet hij dat op basis van duizenden handtekeningen? Nee, hij maakt een pleidooi op tv omdat zijn moeder ooit zo is genoemd, dus moet een diepgewortelde traditie zomaar om. De aanpak en het resultaat zien we. Had Gario soms ja & amen verwacht? Het schuiven van mensen uit hun paradigma stuit altijd op weerstand en het is niet vanzelfsprekend dat dit weer wegebt, het kan zelfs escaleren.
En nu moet men middels de media (en die smult ervan, zowel de A-media tot de blogosfeer) maar gaan uitmaken wie het sterkst staat. Met medewerking van het bedrog van Verene Shepherd. Dit is strijd om strijd ipv werken naar een oplossing.

op 30 10 2013 at 23:57 schreef Peter:

Wat een domme stropop en jijbak in één, Oscar. Als je niet eens probéért een fatsoenlijk argument te formuleren, weiger ik je reacties gewoon. Doe je best.

op 31 10 2013 at 07:53 schreef Peter:

Je bent helemaal niet voor een oplossing, Maurice. Je hele weergave van de loop der gebeurtenissen is een travestie.

Gario protesteert tegen Zwarte Piet omdat het een karikatuur van een zwarte man is. Hij levert daarvoor argumenten aan. Jij hebt daar weinig tegenin te brengen behalve dat hij ‘autoriteit claimt’ en geen handtekeningenactie opzet.

Daar moeten we blij mee zijn, want een beetje Piet-fan scheldt zijn tegenstanders uit voor negerhoer met nikkerzaad in d’r kont. Dat heeft Gario volgens jou zelf uitgelokt want van zichzelf zijn Nederlanders volgens jou niet racistisch. Je kunt dit ‘spot’ noemen, maar dat is wat je hierboven betoogt.

Nu klaar met dit geëmmer want ik heb geen zin om de hele tijd hetzelfde te herhalen en in te moeten gaan op domrechtse onzin.

op 31 10 2013 at 10:58 schreef MNb:

@Bertje: “daar kan ik niet om lachen.”
Maar je doet er niets tegen behalve bidden – luisteren of Gario misschien ook een punt heeft al helemaal niet.
Ook jij bent een christen die de essentie van Jezus’ leringen ontloopt: neem het op voor de Ander, ondanks diens fouten. Je smoesje: het dragen van een T-shirt waar je het niet mee eens bent is vééééél erger dan de rotzooi die Anouk en dat modemodel nu weer over zich heen hebben gekregen.
Maar goed, in de andere draad heb je voor het eerst geschreven geen bezwaar te hebben tegen kleurverandering van Piet – al doe je in de beste christelijke traditie alsof je dat altijd best hebt gevonden – dus daar zal ik dan maar tevreden mee zijn.
Al doe je dat weer meteen teniet met je enthousiaste “ha,Zwarte Piet komt toch” ipv “eigenlijk was een Gekleurde Piet misschien toch verstandiger geweest”. Met de mond belijden en niet in praktijk brengen – dat is onze Bertje.

“Zij verweet dan ook geen hard racisme”
Maurice heeft zijn oren en ogen zo diep in zijn poepgat weggestopt dat het geen zin heeft hem aan te raden die uitzending van Sesamstraat nog eens te bekijken. Gerda Havertong had het met Pino over ….. keihard racisme. Ze. zei. precie

op 31 10 2013 at 11:59 schreef Anoniem:

Quinsy Gario claimt autoriteit op het gebied van Zwarte Piet, omdat hij die autoriteit heeft. Hij weet waarover hij praat. Het is verder ook moeilijk te ontkennen dat Zwarte Piet racistisch is. Dan heb je echt een bord voor je kop. Maar goed, dat hoort ook bij de Nederlandse cultuur.

Quinsy Gario weet wat nodig is om Zwarte Piet te bestrijden en gaat direct op z’n doel af. Jullie voelen je daarom gewoon bedreigd. Niet onterecht overigens, omdat Quinsy Gario al best ver is gekomen. De gedachte dat jullie de zwarte mens niet meer als domme knecht kunnen neerzetten, is een pijnlijke gedachte voor jullie. De gedachte dat jullie de zwarte mens, als symbool voor de ‘ander’ of de ‘buitenlander’, als gelijkwaardig moeten beschouwen, is een vernederende gedachte voor jullie. Daarom is het agressieve racisme, dat voortkomt uit deze ‘discussie’, ook geen verrassing.

op 31 10 2013 at 12:47 schreef Haes:

Wat Anoniem zegt.

Alleen jammer dat je het anoniem doet.

op 31 10 2013 at 12:53 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Laten we het over ‘racial profiling’ hebben. Lees vanochtend in de telegraaf; ‘Hardloopster zwaar mishandeld. Dader is een donkere man, “mogelijk” van Antilliaanse afkomst.’
‘Mogelijk’ van Antilliaanse afkomst? Dus men weet dader’s afkomst niet. Heel erg knap moet ik zeggen. Ben zelf ook Antilliaan, maar gek genoeg weet ik, als ik een zwarte zie, bij godsnaam niet of hij Antilliaan, Surinamer, Ghanees is of tot een andere zwarte etnische groep behoort. zeker niet als de zwarte in kwestie het ABN beheerst.

Blijkbaar kan het Nederlandse journaille en de politie zien tot welke etnische groep een zwarte behoort. Ja, en dat vind ik dus hartstikke razend knap, want ik kan dat niet. Integendeel, ik heb me herhaaldelijk vergist bij het inschatten van de etniciteit van welke zwarte dan ook.
Hoewel, er is vooruitgang, tot enkele maanden geleden beweerde men gewoon zonder scrupules dat hij Antilliaan is, zonder het woord “mogelijk’ toe te voegen. Dit noemt men dus “racial profiling”.
Men zegt niet ;’een donkere man, mogelijk van Afrikaanse, Kaapverdische of Surinaamse afkomst’. Nee hoor, men suggereert dat elke misdaad door een zwarte gepleegd, afkomstig is uit de Antilliaanse bevolkingsgro

op 31 10 2013 at 13:10 schreef Jasper:

@ C. Antilliaan – 31 10 2013 at 12:53

Vaak wordt voor dergelijke inschattingen gebruik gemaakt van ervaringscijfers en statistieken. Ze geven vaak een behoorlijk accuraat beeld maar feilloos als duiders zijn die cijfers inderdaad niet.

op 31 10 2013 at 13:43 schreef dewanand:

Punt is: de blanke wil absoluut geloven dat hij honderd procent Superieur is tov elke zwarte, maar dit is zijn volste recht, dromen zijn legaal.

zie:

Minderwaardigheidscomplex is een term uit de psychologie voor het gevoel minderwaardig te zijn aan anderen. Het is de combinatie van een negatief zelfbeeld en de daaruit voortvloeiende gedragingen. Het is vaak onderbewust en de negatieve eigenwaarde kan verschillende effecten op het gedrag van een persoon hebben. Sommigen stellen zich terughoudend op of houden zich wat afzijdig in het sociale verkeer, anderen overcompenseren het minderwaardige gevoel. Dit laatste kan enerzijds leiden tot hogere ambities of een betere inzet en anderzijds tot anti- of asociaal gedrag. Een minderwaardigheidscomplex is niet altijd een gevoel van minderwaardigheid ten opzichte van anderen, maar kan ook (tevens) een gevoel zijn van minder zijn dan de eigen hoge (onbereikbare) idealen.[1] Mensen die zichzelf onbereikbaar hoge doelen stellen worden ook wel perfectionisten genoemd.[2][3]

De term is afkomstig uit het werk van Alfred Adler, die het Napoleoncomplex als voorbeeld van overcompensatie gaf.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Minderwaardigheidscomplex

op 31 10 2013 at 14:51 schreef Curaçaosche Antilliaan:

@Jasper, ik ben het toch niet helemaal eens met je. Er wordt ten eerste geweldig gegoocheld met cijfers als het Antillianen betreft. Ik kan zo een tiental gevallen opdreunen waaruit later bleek dat dader of daders geen Antillianen waren, maar toch als dader aangewezen werden en nu nog als dader(s) te boek staan.
Pas geleden nog te Utrecht waar 2 zwarte mannen elkaar op leven en dood bevochten, eentje overleed..In de kranten stond dat het Antillianen waren. Na 2 dagen bleek dat het om 2 Afrikanen, afkomstig uit o.m. Sierra Leone, ging. Het bericht is nooit gerectificeerd.
Anthony K. die anderhalf jaar geleden te Rotterdam een 10jarig meisje ombracht, de eerste berichten repten over een Antilliaan. Later bleek dat dader Surinaams is, maar ook dat bericht is nooit gerectificeerd.
2006 Almere, alle kranten, radiozenders en tv journaals meldden dat 3 Antilliaanse jongens een taxi chauffeur zouden hebben doodgestoken. Later bleek dat het om 3 Surinaamse jongens ging. Ook nooit officieel gerectificeerd. En zo kan ik nog echt zo’n tiental van dit soort gevallen benoemen waar Antillianen als daders aangewezen zijn, maar het niet waren.

Uit ervaring weet ik dat de doorsnee Europese Ne

op 31 10 2013 at 15:01 schreef Curaçaosche Antilliaan:

@Jasper
Uit ervaring weet ik dat de doorsnee Europese Nederlander niet weet tot welke etnische groep een zwart of negroide persoon behoort ofwel van Surinaamse, Antilliaanse of van Kaapverdische/Afrikaanse afkomst? Zelfs ik, zoals eerder gemeld, kan dat niet zien of inschatten. Tenzij de zwarte in kwestie Nederlands spreekt maar dan met een bepaald accent. Moeilijker is het als de persoon in kwestie het ABN beheerst. En die zijn in alle groepen aanwezig.

op 31 10 2013 at 15:10 schreef Curaçaosche Antilliaan:

Jasper,
Begrijp me niet verkeerd, maar ben niet de persoon die misdaden gepleegd door Antillianen goed zal praten of bagatelliseren.
Maar wel als sommige zaken ten bewust onrechte aan aan Antillianen wordt toegeschrven. Geloof me, het heeft door de jaren heen heel vaak plaatsgevonden. En nu nog steeds.

op 31 10 2013 at 17:24 schreef Chris:

Een raaskallende Peter schetst zijn eigen pikzwarte beeld van een Zwarte Piet hater, maar dan zonder schmink.

Neem de eerste 2 zinnen: “Nou, het is in elk geval duidelijk waar Zwarte Piet voor staat: voor haat. Pure, onversneden, zinderende haat.”

Wat is dit voor onzin? Als ik naar een Sinterklaasintocht kijk zie ik vrolijke meisjes en jongens dansen en lachen en strooigoed strooien en kindertjes over de bol aaien.

En dan in de volgende alinea: “Zwaaien, godverdomme! Tot je er een lamme arm van krijgt.”
Je geeft iedereen die naar een Sinterklaasintocht kijkt er met een zweep van langs. Waar doet me dat aan denken?

Ja, Peter, ik weet het al, ik lees je verkeerd. Jij bent de allerbeste morele bezwaarmaker van het universum. Nou, ik draag je voor bij Barracuda die gehakt maakt van gekkies als jij.

op 31 10 2013 at 21:02 schreef Bertje:

Mnb

Ga jij je zelf eens zwaffelen ofzo.

Punt een : ik ben geen Christen onthoud dit nou eens een keer.
Punt twee: Met andere mensen in gebed gaan kan heel veel bewerkstellen, geen wonderen maar bidden is luisteren naar elkaar en luisteren naar “God”. O je kan ook samen een mooie boswandeling maken en luisteren naar elkaar zonder wat te zeggen, mag allemaal.
Punt drie: knoop het nou eens in die dikke oren van je een commissie neemt een besluit burgemeester neemt het besluit over. Klaar over en sluiten Sint komt in de aloude vorm kun je boos worden, heel hard schreeuwen, nietes niets roepen maar accepteer nu gewoon het simpele feit dat er geen draagvlak is voor de mening van 21 mensen die een fucking bezwaarschrift hebben ingediend.
Dat noemen we democratie, vies he.

En als laatste daar je mij zo lollig vraagt wat ik alzo doe tegen racisme e.d.wil je het echt weten Mnb nou o.a heb ik jaren veel vrijwilligers werk gedaan voor Save Tibet, als priester ben ik actief bij een interreligieuze groep die bruggen probeert te slaan tussen de verschillende religies.
(En ben erg erg lief voor Negers)
En soms heel boosaardig, puberaal, vrouw onvriendelijk en vast wel racistisch.

:-)

op 31 10 2013 at 21:52 schreef Erik Tjallinks:

Ik dacht erst ook wat een onzin die kritiek op zwarte piet. Maar nu bijvoorbeeld de pagina “Nederland mijn Vaderland”, totnogtoe een mooie, zij het PVV-achtige facebooksite, de vuilste en goorste rassenhaat-reacties ongemodereerd opneemt tegen de zangeres Anouk,ben ik overtuigd: Nederland zit vol racisten. De nuance is weg, er wordt geen discussie meer gevoerd. Ik denk dat het te laat is, maar dit gaat uit de hand lopen ben ik bang.

op 01 11 2013 at 15:30 schreef Politiek Kwartier | Aanpassen of oprotten | Sargasso:

[…] is de beerput open. Twittertijdlijnen staan vol scheldkanonnades en bedreigingen over en weer. Nederland op zijn zwartst. En dat zonder […]

op 08 11 2013 at 09:29 schreef Maurice:

Ik heb al eerder gesteld dat de pieten wat mij betreft als M&M’s eruit mogen zien, het gaat immers toch vrnl om snoepstrooien. Blijkbaar is dat geen oplossing in jouw ogen.
Wat Chris hier echter treffend verwoordt is jouw rancune naar Nederland in het algemeen. Je stelt zelf dat je hier niet wilt wonen. De vraag dient zich dan aan waarom je niet al jaren geleden naar Japan bent verhuisd: internet heeft irl immers geen stamplaats nodig.
Aardig is de tussenstand van Gario’s effect aan te geven en dat is naast de landelijke verontwaardiging en de daarmee gepaard gaande haat, de verboden, toch al niet geplande intocht in de Bijlmer, in Amsterdam de gouden oorringen achterwege zullen worden gelaten en dat de lippenstift naast rood ook in andere kleuren zal gaan worden gestift. Zwarte piet blijft dus gewoon zwart. Wel is er een reclamefolder opgedoken met blanke kinderen besmeurd met roetvegen. Af te vragen valt of de anti-pietenbrigade dit ziet als winst of als een belediging.

op 12 10 2014 at 18:30 schreef ik haat sinterklaas:

waarom moet je so nodig sinterklaas vieren met zwarte pieten je gaat er toch niet dood van als je blauwe pieten hebt ik vindt dat het heel racistisch is want de zwarte pieten moeten alles voor sinterklaas doen terwijl sinterklaas op zijn dikke kont zit op zijn paard.
ze kunne och gekleurde pieten hebben

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS