Home » Archief » Hitler was niet links maar PVV, BBB en NSC


[05.04.2024]

Hitler was niet links maar PVV, BBB en NSC

Peter Breedveld


Anna Mae Wong in Piccadilly (Ewald André Dupont, 1929).

Elke dag zijn er wel een paar polderapen die me triomfantelijk melden dat fascisme een afsplitsing is van het socialisme. Nederlanders zijn een dom volk en agressief anti-intellectualistisch en daarom gedijt dergelijke nonsens hier zo goed. Dat Hitler links was, is ook zo’n hardnekkig dogma bij Domrechts, waar onze kwaliteitskranten gretig een podium voor bieden, want niemand wil worden beschuldigd van dédain voor de polderaap.

Het fascisme is geen afsplitsing van het socialisme en Hitler was niet links, en Mussolini ook niet en Franco ook niet. Ze deden maar alsof ze om de arbeiders gaven, om het volk achter ze te krijgen en om de communisten het gras voor de voeten weg te maaien. Heel veel linkse intellectuelen trapten daarin. De Amerikaanse cartoonist Winsor McCay, bijvoorbeeld, de geestelijke vader van Little Nemo in Slumberland en pionier van de animatiefilm, wiens werk onmiskenbaar socialistische trekjes heeft, zag in de jaren 20 in Mussolini de redder van zijn vaderland.

Socialisten in concentratiekampen

Intussen werden vakbonden en stakingen verboden, communisten en socialisten opgesloten in concentratiekampen en werkgevers en werknemers samengebracht in clubs die alleen nog maar deden wat Mussolini en Hitler leuk vonden.

Klinkt supersocialistisch, toch? Get a load of this:

Op 15 april 1919 viel een groep fascisten het redactiebureau van de socialistische partijkrant Avanti! aan, waarbij vier socialisten gedood werden. De fascisten pleegden het meeste geweld op de Povlakte. De grootgrondbezitters op de Povlakte zochten steun bij de fascisten tegen de sterke onderhandelingspositie van landarbeiders. De landarbeiders hadden door socialistische arbeidsbureaus en stakingen hoge lonen afgedwongen. De fascistische zwarthemden vielen op 21 november 1920 het stadshuis van Bologna binnen omdat socialistische ambtenaren een rode vlag hadden opgehangen. Bij deze aanval vielen zes doden onder de ambtenaren. In het eerste halfjaar van 1921 werden – volgens fascistische partijdocumenten – de gebouwen van 17 drukkerijen, 59 socialistische partijbureaus, 119 arbeidsbureaus, 107 coöperaties, 83 boerenbonden, 151 socialistische clubs en 151 culturele verenigingen vernield door de fascisten. Door de fascistische aanvallen tussen 1 januari en 7 april 1921 werden 41 socialisten, 20 politieagenten en 16 andere personen vermoord.

Achterlijke aap

Je bent een achterlijke aap als je beweert dat fascisme een afsplitsing is van het socialisme. Mussolini was in zijn jonge jaren socialist, maar veranderde radicaal in de Eerste Wereldoorlog, een beetje zoals Pim Fortuyn, die ook begon als marxist en eindigde als de grondlegger van een hernieuwd polderfascisme.

“O Ja?! Als het nazisme geen socialisme is, waarom heet het dan ‘nationaal-socialisme’?” Tja, als kipstuckjes geen kip zijn, waarom heet het dan ‘kipstuckjes’? Als een walvis geen vis is, waarom heet ie dan ‘walvis’? Hoezo ben jij een homo sapiens? Je geeft geen enkele blijk van een denkvermogen!

Franco, ook al zo’n ‘socialist’

Natuurlijk vond het fascisme een vruchtbare bodem in samenlevingen waar Links het verschrikkelijk liet afweten. Neem Spanje voor de burgeroorlog. Dat had een linkse regering die alle kansen had om de erbarmelijke levensomstandigheden van arbeiders te verbeteren en de macht van de grootgrondbezitters te temperen, en in plaats daarvan probeerde de arbeider van zijn katholieke geloof af te brengen, want opium voor het volk en zo.

Franco kwam de gewone Spanjaard zijn Spaanse trots teruggeven en garandeerde hem bestaanszekerheid. Zei hij. Met z’n piepstemmetje. Hij verbood natuurlijk wel alle vakbonden, schafte het stakingsrecht af en verenigde werknemers en werkgevers in een bond naar Hitleriaans voorbeeld. De rest is geschiedenis.

Willoze pionnen

Fascisten die zeggen op te komen voor de gewone man, voor de kanslozen en afgehaakten, om ze vervolgens tot willoze pionnen van een ultranationalistisch staatsapparaat te maken, waar kennen we dat toch van? GroenLinks? De PvdA? Nee, wacht, klinkt meer als Geert Wilders, Pieter Omtzigt en de Ongewassen Hooitrol, toch? “We gaan de Groningers redden van het Randstedelijk-corporatistische monster!” O nee, toch niet. “We gaan voor zorg die ook betaalbaar is voor de minima!” O nee, toch niet. “We gaan voor uw grondrechten!” O nee, toch niet, in plaats daarvan gaan we achter de rechten van LHBTI’ers aan. En die van weerloze vluchtelingen. En we gaan voor etnische zuivering. Net als ons grote voorbeeld, Adolf Hitler!

Hitlertje, Hitlertje aan de wand

En dan nog wat van die dingetjes: genocidaal racisme, check, net als Hitler. Wit voetje halen bij de paus, check, ook net als Hitler. Vrije pers afschaffen, check. Schoolboeken verbieden die niet de staatsideologie uitdragen, check. Intimidatie, check. Leugenpropaganda, check. Hitler was niet links, Hitler was BBB, PVV en NSC.

En kijk nog even naar de Mussolini-cartoon van Winsor McCay. Ik heb geen betere kopie kunnen vinden, dus het is wat moeilijk te lezen, maar één van de wapenfeiten van Mussolini die McCay prijst, is “no speed-limit”. Weet je wie er óók tegen een maximumsnelheid is?

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 05.04.2024 @ 12:07

[Home]
 

1 Reactie

op 05 04 2024 at 12:07 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS