Home » Archief » Hoe Wierd Duk een NPO-journalist terroriseerde omdat die hem ‘nepnieuwsverspreider’ had genoemd


[16.05.2023]

Hoe Wierd Duk een NPO-journalist terroriseerde omdat die hem ‘nepnieuwsverspreider’ had genoemd

Peter Breedveld


Illustratie: Ichijo Narumi.

NPO-journalist Botte Jellema is door de fascistoïde racist Wierd Duk van Twitter gejaagd omdat hij kritiek had op deze als journalist vermomde extreemrechtse agitator. Dat ging op de gepatenteerde Wierd Duk-wijze: Duk uitte zijn ongenoegen over de kritiek en vervolgens werd het subject van zijn toorn door zijn Duk-Rukkers verrotgescholden en geïntimideerd. Dat gaat al jaren zo.

‘Het gevolg op Twitter was een schier eindeloze stroom aan ongeïnformeerde en ongefundeerde haat in mijn richting’, schrijft Jellema op VillaMedia, website over de journalistiek. ‘Vooral toen de volgers van deze opiniemaker, en zogenaamde strijder voor het vrije woord, het regenboogje in mijn profieltekst hadden ontdekt. De homohaat was extreem persoonlijk en ongelooflijk hard. Ik kreeg het er echt koud van.’

Jellema noemt Duks naam niet, hij heeft het over een ‘opiniemaker’, maar wie Duk op Twitter weleens te werk ziet gaan, weet meteen dat het over hem gaat. Duk en zijn Duk-Rukkers reageren als door een wesp gestoken. Ze voelen geen schaamte bij al die agressie en homohaat, maar gaan onmiddellijk aan de slag om die te rechtvaardigen. Jellema heeft namelijk, zegt Duk, zitten ‘schelden en tieren en razen’.

Nepnieuwsverspreider

In werkelijkheid heeft Jellema getweet dat Duk een nepnieuwsverspreider, een volksmenner en een schande voor de journalistiek is. Dat is geen schelden, tieren en razen, maar gewoon de feiten benoemen. Aanleiding voor die tweet, maar dat verzwijgen Duk en zijn Duk-Rukkers vanwege enorm gênant voor Duk, is een videofragment waarin journalist Olaf Koens Duk eraan herinnert dat hij altijd pro-Russische propaganda heeft verspreid en inzake het neerschieten van de MH17 in complottheorieën grossierde. Duk, die in de video steeds naar zijn grote glas wijn grijpt als Koens aan het woord is, ontkent in alle toonaarden, maar naar aanleiding van diezelfde video heb ik in dit stuk nog eens op rij gezet hoe Duk inderdaad complottheorieën verspreidde en fanatiek probeerde iedereen, die aantoonde dat de MH17 door een Russische buk-raket is neergehaald, in diskrediet te brengen.

Nepnieuwsverspreider. Volksmenner. Schande voor de journalistiek. Geen woord van gelogen. Maar Duk, wiens narcisme delirisch is, vindt dat een goede reden voor de homohaat die Jellema over zich heen kreeg. Dit is dezelfde Duk, en dit zijn dezelfde Duk-Rukkers, die zo vreselijk begaan zijn met de homo’s en andere LHBTI-plussers die blootstaan aan de agressie van Marokkaanse Nederlanders en moslims. Eigen homo-haat eerst. Heb ik al zo vaak gezegd: homo’s zijn, net als Joden en vrouwen, voor Domrechts een stok om biculturele Nederlanders mee te slaan, meer niet.

Fascisme verheerlijken

Duk verdraagt geen kritiek en zijn narcisme is werkelijk zo delirisch dat hij serieus gelooft dat het Openbaar Ministerie achter een bejaarde man aangaat omdat die Duk een “omhooggevallen nep-journalist” noemt “die met een arrogant dédain fascisme en rechtspopulisme verheerlijkt”. Geen woord van gelogen. Niet alleen verspreidt Duk Poetin-propaganda en complottheorieën, hij verheerlijkt bijvoorbeeld ook de Britse neo-nazi Tommy Robinson, die hij een ‘working class hero’ noemt.

Er valt geen speld tussen te krijgen dat Duk geen journalist is maar een verspreider van extreemrechts gedachtengoed, en daarom dreigt Duk alleen maar met aangifte maar voegt hij nooit de daad bij het woord, en stuurt hij in plaats daarvan zijn Duk-Rukkers op mensen af. Ook de bejaarde man moest het zondag weer ontgelden. Hij kreeg Duks trollen over hem heen en heeft zijn tweet toen verwijderd.

Dat is hoe Duk met kritiek dealt. Deed hij ook bij mij, en mijn tijdlijn is dus alweer twee dagen en nachten gevuld met onpeilbaar dom geraaskal en constant dezelfde hatelijke ad hominems. Dit uit de hoek waar het ‘razen, schelden en tieren’ heet als je gewoon de feiten benoemt, namelijk dat Duk een nepnieuwsverspreider, volksmenner en een schande voor de journalistiek is.

Joden verdrijven

Ook de extreemrechtse blogger Maaike van Charante beschuldigt Jellema ervan Duk “helemaal verrot” te schelden. Dat is Maaike van Charante, die samen met Duk in De Voormalige Nazikrant een leugenverhaal optuigde over moslims die de joden uit een synagoge in de Schilderswijk hadden verdreven om er met overheidssubsidie een moskee van te maken. In werkelijkheid ging het om een synagoge in het Haagse centrum, niet de Schilderswijk, en waren de Joden verdreven door die fijne lieden die door De Telegraaf zo enthousiast werden verwelkomd, de Nazi’s. De synagoge stond leeg en islamitische Hagenaars hebben tientallen jaren later geld ingezameld, het gebouw gekocht en er, met de zegen van het Haagse rabbinaat, een moskee van gemaakt. Lees het hier.

En Duk meesmuilt hypocriet als altijd dat ik “en de kleine graaf” (met wie hij Sander Schimmelpenninck bedoelt, die wél iets kan) ons geïntimideerd voelen, alleen maar omdat hij “er iets van zegt”. Duk, ik voel me niet geïntimideerd. Niet door jou en niet door je krijsende apen.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 16.05.2023 @ 07:40

[Home]
 

1 Reactie

op 16 05 2023 at 07:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS