Home » Archief » Waarom Wierd Duk een fascistoïde racist is


[13.05.2023]

Waarom Wierd Duk een fascistoïde racist is

Peter Breedveld

De als journalist vermomde extreemrechtse agitator Wierd Duk lijkt nauwelijks enige remming te voelen bij het diskwalificeren van mensen met wie hij het niet eens is. Jodenhater, kinderbedreiger, opruier, agressieve gek, gifspuier, Gestapo, potentiële Volkert, no problem. Schelden kan hij ook als de beste. Sukkel, klootzak, hufter, tuig, hij is niet heel erg creatief, maar misschien is dat omdat hij schelden onbeschaafd vindt.

Ja, Dukkie Duk maakt ten volle gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting. Ben je een universitair docent en toevallig ook moslim en spreek je Duk tegen? Dan noemt hij je zonder enige scrupules een islamideoloog die onze instituties binnendringt om ons een islamistische agenda op te leggen. Draag je een hoofddoek? Salafist. Ben je op bedevaart geweest? Salafist. Strijd je tegen racisme? Dan ben je een terrorist. Duk gebruikt rustig zijn podium in De Telegraaf om mensen, met wie hij het niet eens is, op basis van volstrekte leugens weg te zetten als islamisten, terroristen en salafisten.

Je hoeft alleen maar moslim te zijn of mens van kleur, maar soms pakt hij ook een witte. Beweert hij doodleuk dat iemand in een rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wordt opgevoerd als sleutelfiguur in een links-extremistisch netwerk, terwijl haar naam in dat hele rapport niet te vinden is. Maar dan heb je dus een keer iets getweet of zo dat hij niet leuk vindt en voor straf word je dan belasterd in De Telegraaf. Vindt de hoofdredactie kennelijk helemaal oké.

Kokende tranen

Dat is Wierd Duk. Hij liegt en lastert dat het een lieve lust is en zijn vele bewonderaars vreten het. Ik heb er al heel veel over geschreven, zie deze link. Zijn kerfstok reikt inmiddels tot de maan.

Maar o wee als je hem een fascistoïde racist noemt, of een extreemrechtse agitator, dan huilt hij kokende tranen van verontwaardiging en dreigt hij met aangifte en stuurt hij zijn domme trollen op je af. Die gaan je dan uitschelden en intimideren en dagen achter elkaar zit je hele tijdlijn op Twitter vol met fenomenaal dom gezwets van mensen die dommer zijn dan je voor mogelijk had gehouden. Vrije mening is een mooi ding, vinden Duk en zijn fans, die ik Duk-Rukkers noem, maar niet voor jou.

Van de week was het weer zover. Ik schreef twee weken geleden een stukje over het voornemen Ongehoord Nederland uit het omroepbestel te keilen wegens racisme en nepnieuws, wat ik hypocriet vind, want de hele publieke omroep is al vergeven van stuitend racisme en aperte leugens. Neem bijvoorbeeld de omroep Wakker Nederland, schreef ik, ‘daar zit in elke uitzending Wierd Duk, een fascistoïde racist die echt alles bij elkaar liegt. Hij liegt al als hij ademhaalt.’

Dat vindt Duk natuurlijk helemaal niet leuk, en hij legt daarom aan zijn miljoenmiljard Duk-Rukkers de vraag voor ‘of dit nog onder de vrije meningsuiting valt’. De Duk-Rukkers vinden uiteraard van niet, want vrije meningsuiting is alleen voor Domrechts. Ene Arjan69427756 vindt dat ik verantwoording zou moeten afleggen. Hij bedoelt natuurlijk dat ik dat zou moeten doen voor de rechter.

Koning der hypocrieten

Nou, daartoe ben ik gaarne bereid. Ik wil voor de rechtbank wel uitleggen waarom ik vind dat Duk een fascistoïde racist is. Daar komt ongetwijfeld wel wat pers op af, dan heb ik een groot podium voor mijn analyses van de modus operandi van Wierd Duk, en weet het hele land ook meteen wat een waanzinnig achterbakse hypocriet Duk is.

Bijna nog fascinerender dan zijn obsessie met moslims, vluchtelingen en antiracisten is namelijk zijn onmetelijke hypocrisie. Duk heeft zijn gezicht, zoals ze in Algerije zeggen, met hondenpis gewassen. Driedubbel geconcentreerde hondenpis. Duk is de eindbaas van alle hypocrieten. Ja kom op zeg, iedereen links en rechts en lukraak voor terrorist en staatsgevaarlijk uitmaken en dan janken omdat iemand je een fascistoïde racist noemt? Fuck off.

Hij ontkent gewoon glashard alles wat je hem verwijt, al heb je er screenshots van en wijs je al zijn leugens aan, met de feiten erbij en alles. Hij zegt ook met droge ogen dat hij “gewoon een objectief waarnemer” is, terwijl bij elk onderwerp waar hij zich mee bemoeit, of dat nou de islam is of het neerschieten van de MH17 door de Russen, de rigide vooringenomenheid er vanaf brokkelt. Hij neemt onmiddellijk een onhoudbare stelling in die hij tegen de klippen op bloedfanatiek blijft verdedigen, waarbij hij collega’s die hun feiten wél op orde hebben, verdachtmaakt, bijvoorbeeld door ze ervan te beschuldigen te hebben gedronken.

Gewapende clash

Er is geen journalist die zo verblind is door zijn eigen vooroordelen als Wierd Duk, geen journalist die daardoor zo vaak de plank zo grandioos misslaat. Hoe vaak hij de ondergang van Angela Merkel al niet heeft voorspeld, en dat mens bleef de verkiezingen maar winnen. Syrische vluchtelingen hadden in Keulen massaal vrouwen aangerand op Oudejaarsnacht 2016, wist hij zeker, en iedereen die hem niet geloofde, moest kapot. Uiteindelijk zijn er – wat was het? – drie Noord-Afrikanen veroordeeld voor zakkenrollen of zoiets. Het was een complete hoax, maar Duk bleef er vast van overtuigd dat Francisco van Jole nu het veld moest ruimen, omdat hijzelf de hele tijd gelijk had gehad.

Duk schreef in die tijd ook verhalen over moslims en vluchtelingen die de Europese steden overnemen en brave burgers die wapens aan het verzamelen waren voor een gewapende clash. Dan zou er een politieke aardverschuiving komen en een periode van herbezinning. Daar heb ik dat “fascistoïde” vandaan. Eigenlijk vind ik dergelijke fantasieën ronduit fascistisch, maar ik heb geen zin in gemeier van zeurpieten die denken dat iemand alleen een fascist is als hij zwarte laarzen draagt en Joden wil uitroeien.

Werkgevers lastigvallen

Duk heeft fascistoïde neigingen. Is het niet vanwege die gewapende clash waar hij zo verlekkerd naar uitkeek, dan wel omdat hij serieus meent dat je geen werk mag hebben als je kritiek op hem hebt. Hij valt serieus waar werkgevers lastig van mensen met wie het niet eens is. Cabaretier Erik van Muiswinkel mocht geen Sinterklaas spelen omdat hij dingen zei waar Duk het niet mee eens was. Duk ging achter een buschauffeur aan, achter een jurist van de Universiteit van Utrecht, hij intimideert mensen die mijn stukjes aanbevelen, want fatsoenlijke mensen laten zich niet met mij in, pepert hij ze in.

Duk heeft maandenlang achter Trouw-columnist Emine Uğur aangezeten, een van zijn Duk-Rukkers bedreigde haar kind. Is dat fascistoïde of gewoon naakt fascisme? Kauthar Bouchallikht mocht van Duk geen Kamerlid worden omdat ze een hoofddoek draagt, zei hij gewoon openlijk. Hij heeft maandenlang een haatcampagne tegen haar gevoerd.

Omvolking

Als je zo vaak en zo fanatiek op moslims jaagt, dan ben je wel een racist, volgens mij. Domoren komen nu tegenwerpen dat de islam geen ras is. Een zwarte huid is ook geen ras, toch worden er mensen om gediscrimineerd en dat heet racisme. Mensenrassen bestaat niet, maar racisme wel. Als je moslims, zoals Duk doet, onvervreemdbare eigenschappen toedicht zoals de onbedwingbare neiging om onze instituties binnen te dringen en over te nemen, van de islam dus eigenlijk een ras maakt, ben je een racist.

Als je in omvolking gelooft, zoals Duk doet, ben je een racist. Hij stond op Lowlands te oreren dat Europa wordt overspoeld door vreemde volkeren die de sharia gaan invoeren en de Joden wegjagen, hij beweerde dat de criminaliteit in Duitsland was gestegen door de vluchtelingen, terwijl die was gedaald. Leugenpropaganda verspreiden om angst voor vluchtelingen aan te wakkeren. Puur racisme.

Geweldsexplosies

Toen FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren een groep zwarte jongeren, die een witte man in elkaar hadden geslagen, uitschold voor “negroïde primaten”, tweette Duk iets interessants, namelijk dat door dergelijke racistische teksten “de enorme geweldsexplosies van groepen jongeren nagenoeg onbespreekbaar worden”. Hij zei er speciaal bij dat “ja dat geldt ook voor het kopschoptuig op Mallorca.”

Maar waarom zouden die geweldsexplosies onbespreekbaar worden omdat Van Meijeren zich racistisch uitdrukt? Dat slaat nergens op. Behalve als Duk bedoelt dat die geweldsexplosies, nou ja, met een enkele uitzondering dan, vooral voor rekening komen van mensen van kleur, dat we het daarover moeten kunnen hebben, dat ergens in dat pigment van die jongeren toch iets zit dat ze gewelddadig maakt.

Echt vervelend voor Duk. Hij was net zo lekker bezig die geweldsexplosies te incorporeren in zijn vertoog over de omvolking van Europa door bruin tuig dat onze straten en steden overneemt, en nu gooit die Van Meijeren weer roet in het eten.

Lekker aangifte doen

Ik blijf erbij: Duk is een racist met op z’n zachtst gezegd fascistoïde neigingen. Dat concludeer ik uit wat hij schrijft en tweet en anderszins uitkraamt in tal van media. En als hij het daar niet mee eens is, moet hij lekker aangifte gaan doen, in plaats van er alleen mee te dreigen. Dan kom ik daarna wel naar het politiebureau met mijn duizend screenshots en krantenartikelen en leg ik het allemaal geduldig nóg een keer uit, en daarna nóg een keer voor de rechter.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 13.05.2023 @ 14:37

[Home]
 

1 Reactie

op 13 05 2023 at 14:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS