Home » Archief » Hoogverraad


[11.04.2011]

Hoogverraad

Peter Breedveld

Vorige week werd ik door Ehsan Jami, assistent van PVV-intellectueel Hero Brinkman, beschuldigd van landverraad, daarna van hoogverraad. Waar ik deze nogal zware beschuldiging aan verdiend had, beloofde hij in een ’fantastisch column’ toe te lichten.

Deze fantastisch column verscheen een paar dagen later op De Jaap, en in de laatste alinea ontvouwt Jami zijn visie op het begrip hoogverraad:

De enige vraag die overblijft is: zijn wij bereid om onze normen en waarden, cultuur, wetten en alles wat ingaat tegen mensenrechten en waar wij als vrije volk voor staan, op te geven? Mijn antwoord zal zijn: Nee! Mensen die hierop “ja” antwoorden en dat doelbewust propaganderen plegen hiermee hoogverraad.

Ik vind dat gek, want ik heb het met Jami helemaal niet over die zaken gehad en hij heeft me nooit gevraagd of ik bereid ben ‘onze’ normen en waarden en cultuur en wetten op te geven. Ik ben zeer zeker wel bereid om ‘alles wat ingaat tegen mensenrechten’ op te geven. Ik ben ervan overtuigd dat ik me daarmee niet schuldig maak aan hoogverraad. Integendeel. Ik denk dat ik één van de good guys ben, en Jami één van de bad guys.

“O wat flauw, Peter”, hoor ik een aantal van u al zeggen. “Je weet heus wel dat Jami niet echt bedoelt dat, wie bereid is alles op te geven wat ingaat tegen mensenrechten, een hoogverrader is. Jami heeft dat wat ongelukkig geformuleerd omdat hij de Nederlandse taal nauwelijks machtig is, ook al woont hij al bijna vijftien jaar in Nederland.”

Nou, daar ben ik helemaal niet zo van overtuigd, dat Jami niet echt bedoelt wat hij schrijft. Hij zit immers bij de Partij van de Vrijheid, en die wil in naam van de vrijheid verschillende mensenrechten met voeten treden, gezien haar pleidooi voor een verbod op de koran, op de islam, de wens miljoenen moslims uit Europa te deporteren en een Apartheidssysteem ten aanzien van moslims in te voeren. Ik denk wel degelijk dat Jami vindt dat ik hoogverraad pleeg omdat ik tégen zulke maatregelen ben.

De rest van Jami’s fantastisch column is al net zo’n bizarre warboel als de alinea over hoogverraad. Er staat boven dat het een pleidooi voor patriottisme betreft, maar daarna begint Jami meteen over ‘onze vrijheden’ waar wij volgens hem voor dienen op te komen, en die ‘onze voorouders’ met bloed hebben verdedigd.

Het gaat Jami dus niet om vaderlandsliefde, maar om vrijheid. Of zou Jami denken dat ‘Nederland’ en ‘vrijheid’ onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Dat ‘Nederland’ een synoniem is voor ‘vrijheid’? En wat betekent ‘vrijheid’ dan precies voor hem? Tussen een hele hoop gebazel over darwinisme en K3 staan deze zinnen, die voor Jami’s doen redelijk helder zijn:

Wij als vrije mensen kunnen zelf beslissen wat de loop van ons leven zal worden. Wij als vrije mensen beslissen wie we willen zijn, hoeveel kinderen we willen, welke godsdienst we willen geloven en vrijheid om van geloof te veranderen of om simpelweg een goed mens te zijn zonder een religie. Homo of hetero. Geen schaamte voor wat we zijn of hoe we zijn geboren.

Heel mooi, dat is ook mijn definitie van vrijheid. Dat je kunt zijn wie je wilt. Maar wat doet Jami dan bij de PVV? De PVV gunt mensen helemaal niet de vrijheid om te zijn wie ze willen. Moslims mogen niet zijn wie ze willen. De PVV wil hun koran verbieden, en ze deporteren als ze zelfs maar aan de sharia dénken. Vrouwen met een hoofddoek moeten van de PVV worden geweerd uit provinciehuis en openbaar vervoer. Om de andere dag roept een PVV’er in de krant dat deez’ of gene ontslagen of uitgezet moet worden vanwege een onwelgevallige mening.

Dat is dus Jami’s idee van vrijheid, dat je mag zijn wie je wilt, behalve moslim. Dat je mag zeggen wat je wilt, behalve als dat indruist tegen de opvattingen van de PVV. Je mag geloven wat je wilt, maar niet in de profeet Mohammed die, schreef Jami al eens eerder, de Adolf Hitler van zijn tijd was. En wie het niet eens is met die definitie, pleegt dus hoogverraad. Die is een vijand van de vrijheid. En wat er met de vijanden van de vrijheid moet gebeuren, daarover is Jami evenmin dubbelzinnig:

als we er niet voor zorgen dat de vijanden van vrijheid vernietigd worden, dan ontkennen wij de essentie van waar we uiteindelijk voor staan.

Het staat er echt, Jami vindt dat ik vernietigd moet worden. Niet alleen ik, maar iedereen die voor mensenrechten is en dus tegen de vrijheid, moet van Jami worden vernietigd. Jami schrijft dit allemaal met droge ogen op, zonder een spoortje van ironie, maar denk maar niet dat De Telegraaf het heeft opgepikt, of GeenStijl, of PowNews: ‘PVV’er wil mensen vernietigen’. Nou ja, nu ik die woorden zo zwart op wit zie staan, zie ik eigenlijk ook wel dat daar niks opmerkelijks aan is.

Peter Breedveld denkt dat als Ehsan Jami in Iran was gebleven, hij nu het schandknaapje van Ali Hoseyni Khameni was geweest.

Peter Breedveld, 11.04.2011 @ 23:06

[Home]
 

61 Reacties

op 11 04 2011 at 23:10 schreef mango:

Eindelijk! Hoofddoeken op Frontaal Naakt! (en nu ga ik het stuk lezen en er iets heel serieus van vinden)

op 11 04 2011 at 23:13 schreef mango:

Iemand die zijn seksuele geaardheid als “hetro” (om)schrijft, kan niet intelligent zijn.

op 11 04 2011 at 23:15 schreef Misantroop:

“Hate begets hate; violence begets violence; toughness begets a greater toughness. ”

– Martin Luther King, Jr

op 11 04 2011 at 23:17 schreef Rob:

Ik vind het heel eigenaardig hoe hij over ‘onze waarden’ (nou ja, dat kan in principe nog) en ‘onze voorouders’ spreekt. Ik wil geen buitenlander het recht op Nederlanderschap ontzeggen, en zeker niet het recht om zich Nederlander onder de Nederlanders te voelen, maar ik vind dit bespottelijk tegen het psychiatrische aan. Jami’s voorouders hadden met Mossadeq te maken en met de Pahlavi’s, niet met Drees of Juliana.

op 11 04 2011 at 23:25 schreef Gavi:

En als je je nu eens niet meer liet verleiden, Peter, om met mensen van een ander niveau in discussie te gaan? Je geeft hen te veel aandacht en ze kunnen er niets mee. Het is een goed stuk maar geschreven tegen de wind in. Het komt niet aan. De ander heeft een té klein intelectueel vermogen. Hij en de zijnen zijn immers copy-pasters!

op 11 04 2011 at 23:43 schreef Schuur:

Och, Peter,
Je weet toch inmiddels ook wel dat de naam ‘Partij “voor” de Vrijheid’ éénzelfde taalkundig misbaksel is als een ‘shampoo “voor” droog en futloos haar’ en een ‘paracetamol “voor” de hoofdpijn’.

op 11 04 2011 at 23:56 schreef macsels:

Ik vind het altijd leuk om te zien hoe er vaak maar vanuit gegaan wordt dat vrijheid een absoluut begrip is. Maar de meeste mensen zijn het er toch wel over eens dat vrijheid o.a. betekent dat iemand kan doen en laten wat hij of zij wil. Echter door cultuur, opvoeding en levelsloop (en misschien zelfs DNA) kan men toch een heel andere kijk hierop ontwikkelen, wat we nu vaak terug zien.

Een ding weet ik wel, de partijen die in Nederland ‘vrijheid’ in de naam dragen hangen vaak een andere definitie aan dan dat ik dat doe.

op 11 04 2011 at 23:58 schreef macsels:

…dan dat ik heb bedoel ik uiteraard :) (het wordt al laat)

op 12 04 2011 at 00:24 schreef You On A Gin:

Die jongen is denk ik een beetje tussen wal en schip gevallen.
Zoals iedereen weet zat hij aanvankelijk bij de PvdA, voordat hij kennelijk besloot meer op zijn plaats te zijn bij de PVV.
Een anecdote uit de overgansperiode:
http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/441895/2009/11/04/Raad-is-Ehsan-Jami-helemaal-zat.dhtml

Ik vermoed dat hij het op zich wel goed bedoelde (kijk maar naar de milde inhoud en toonzetting van zijn filmpje over Mohammed), en vind het ook een dapper kereltje, maar ik denk dat hij gewoon net iets te vaak tegen allerlei dingen te hoop is gelopen. Denk aan die keer dat hij is mishandeld,
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1417121/2007/08/06/Voorzitter-comite-ex-moslims-Ehsan-Jami-mishandeld.dhtml
dat soort dingen kan funest zijn voor iemand zijn welwillendheid, beeldvorming en goede bedoelingen.
Het is jammer dat hij blijkbaar geen betere partij kon vinden om zich bij aan te sluiten, waar mensen hem misschien hadden kunnen helpen om zijn beeld en toon te nuanceren. Begrijpen doe ik het op zich wel – het Nederlandse politieke landschap heeft vlees noch vis te bieden qua (werkelijke!) diversiteit en toewijding van politieke partijen. Om dan bij de PVV te gaan… tsja. Het gaat m.i. wel érg ver om mensen te betichten van landverraad/hoogverraad.

Tenslotte, die “vijanden van vrijheid” waar hij van spreekt kan net zo goed op ideologieën, bewegingen of denkbeelden slaan.
Afijn, we zien hier weer een interessante botsing van percepties van vrijheid aan het werk.

op 12 04 2011 at 00:33 schreef Jabir:

Uit “The Scented Garden of Abdullah the satirist of Shiraz“, die ook wel bekend staat als de Bagh I Muattar:

Art thou one or many, Ehsan? Surely thou hast need to be a thousand, since thou hast taken to prostituting thyself to Hindus and Afghans, Nubian slaves and immodest boys from Bushir.

When they saw thee of old, with thy tunic hanging upon thy jutting buttocks, like the flowing draperies of the Caliph’s tent, men said of thee: “The complexions of the women are well shaded from the sun”. Now it is thin and transparent, that tunic of thine, and people are saying: “Please Allah it may not rain; else will the horses catch cold and die!”.

Every gossip comes to me and prates of thy misdemeanours; my beard waves with anger like an old goat’s. Come to me, and I will beat thee soundly; and if thou offendest again I will carry thee before this ass-calibred Afshin — Allah on him! — I know well what punishment he will give thee — love; but ever after thou shalt have no need to be a thousand, but accommodate thirty lovers at one time within thy podex.

op 12 04 2011 at 02:27 schreef MNb:

Ik lees het stukje van Jami een beetje anders: als een aankondiging om zelfmoord te plegen.

1) Is Jami “bereid om alles wat ingaat tegen mensenrechten op te geven”? Hij zegt wel heel dapper ja, maar hij doet nee. Een religieuze uiting als hoofddoekjes dragen is immers een mensenrecht en hij zit bij een partij die dat wil verbieden. Volgens eigen zeggen pleegt hij dus hoogverraad.

2) “De zwakken zullen het altijd afleggen tegen de sterken.” Mensenrechten en het hele Nederlandse politieke systeem zijn bedoeld om de zwakken te beschermen. Daar gaat Jami tegenin. Hij pleegt dus alweer hoogverraad.

3) “Geen schaamte voor wie we zijn of hoe we zijn geboren.” Nou, dam hoeven moslims zich ook niet te schamen voor wie ze zijn. De PVV duwt moslims echter vakkundig in een verdomhoekje – zie bv de opluchting dat Alphense Tristan een kaaskop was. Alweer pleegt Jami hier hoogverraad.

4) “als we er niet voor zorgen dat de vijanden van vrijheid vernietigd worden…” Jami is een hoogverrader en aldus een vijand van de vrijheid. Volgens eigen zeggen dient hij dus vernietigd te worden.

Ik verwacht op redelijk korte termijn een zelfvernietigingsactie van Jami, maar dan liever niet zoals in Alphen.

De andere mogelijkheid is natuurlijk dat Jami’s opvatting van vrijheid dezelfde is als die in het woord “judenfrei”. Maar dat is een Godwin, dus dat zal wel niet de bedoeling zijn, toch?

op 12 04 2011 at 08:30 schreef Sandro:

“De PVV duwt moslims echter vakkundig in een verdomhoekje –zie bv de opluchting dat Alphense Tristan een kaaskop was.”

MNb – waar heb jij iets van opluchting gezien of gelezen bij de PVV dan?
Het enige wat er gedaan is, is wat elk ander ook gedaan heeft of had moeten doen, medeleven betuigen en de daad veroordelen……

op 12 04 2011 at 08:38 schreef Jabir:

Ehsan en Afshin vormen echt een lekker gay power couple. Maar wanneer komen ze er eens voor uit? Ey jongens, het maakt hier dus echt niet uit dat je homo bent. Maar om te stellen dat je hetro bent terwijl Afshin’s Perzische zaad van Ehsan’s benen druipt is niet geloofwaardig.

http://www.youtube.com/watch?v=NJu170h7EhE

op 12 04 2011 at 09:09 schreef peter klein:

Je hebt je bijval weer goed georganiseerd, Breedtveldt.
Lijkt wel Joop of Anja.
Ben benieuwd welke richting de pvda onder Yüksel inslaat

op 12 04 2011 at 10:08 schreef Jabir:

In de tussentijd werkt Ehsan zijn dodenlijst bij. En vergis je niet, want zo’n handtas met een baksteen erin kan nog lelijk aankomen!

op 12 04 2011 at 10:19 schreef Dammie:

Tja, die column is inderdaad fantastisch. In de zin van ‘fantastische literatuur’. Een kruising tussen (neem me niet kwalijk) Goebbels en Philip K. Dick.

op 12 04 2011 at 11:05 schreef HiD:

Flink hoor, kleine jongetjes in elkaar slaan.

op 12 04 2011 at 11:06 schreef HiD:

Kan je wel, kleine jongetjes in elkaar slaan.

op 12 04 2011 at 12:17 schreef Bigpete:

Een of andere talentloze allochtone relnicht schrijft iets. Lekker belangrijk. Categorie digitale diarree. Doorspoelen en niet meer aan denken.

op 12 04 2011 at 12:19 schreef MNb:

Sandro doet weer dom want leest niet goed. Ik heb nergens geschreven dat de PVV opgelucht is dat Alphense Tristan een kaaskop is. Deze keer zal ik het gedetailleerd uitleggen, al moet ik off-topic gaan.
Stel je eens voor, Sandro, dat Tristan Mohammed had geheten. Hoe zou de Grote Blonde Leider gereageerd hebben, denk je? Met jou in zijn kielzog? Vanzelfsprekend, met een heleboel lawaai over de perfide islam bla bla bla. Daarmee zou een hele bevolkingsgroep in Nederland nog verder in het verdomhoekje zijn gedrukt dan nu al, mede dankzij jou, het geval is. Want een favoriete redeneertruc van de PVV – afgekeken van Göbbels – is de hele moslimgemeenschap verantwoordelijk stellen voor de daden van één.
Het is dus niet de PVV die opgelucht is. Nee, die vinden het stiekem een beetje jammer. Daarom houden ze zich stil, ze wachten op de volgende gelegenheid.
Degenen die opgelucht zijn vormen een groot deel van de rest van Nederland. Die zijn opgelucht dat de PVV – en dus jij – geen aanleiding heeft om te schelden en te tieren tegen 1 miljoen Nederlanders.
Snappiedepappie? Kon je het allemaal volgen?
Dan zijn er ook nog mensen zoals ik, die beseffen dat dit alleen maar uitstel is. Daarom ben ik niet opgelucht.

Ehsan ontpopt zich steeds meer als een warhoofd. Jammer genoeg kan ik niet zeggen: onschuldig warhoofd. Hij is inderdaad iemand om bang voor te zijn. Hij is er zo één die hunkert naar bijltjesdag. Dan kan hij lekker bepalen wie schuldig is en wie niet. Nare man.

op 12 04 2011 at 12:23 schreef You On A Gin:

@ MNb:
De PVV wil het dragen van hoofddoekjes verbieden bij ambtenaren.
Specifieker – het dragen van religieuze symbolen in overheidsgebouwen, scholen en universiteiten, zoals praktijk is in o.a. Frankrijk en Turkije.
Of de PVV consequent zal zijn en de lijn doortrekken naar keppeltjes en kruisjes weet ik zelf ook niet.

Misschien kan dit de discussie wat minder hijgerig maken:
“Like the vast majority of rights, neither religious freedom nor the right to autonomy is an absolute right under human rights law. Governments can limit these rights, but only when they can demonstrate convincingly that restrictions are necessary to protect public safety, public order, health, or morals, or the fundamental rights and freedoms of others. This is a high threshold for a government to justify.”
http://www.hrw.org/en/node/97046/section/9

Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik benieuwd ben naar het antwoord op de vraag van Sandro.

Die godwin lijkt me inderdaad niet de bedoeling.

@ Jabir:
Zijn die obsceniteiten echt noodzakelijk?
Voor mijn part gaan die twee lekker trouwen, maar hun eventuele geaardheid lijkt me hier nauwelijks de kwestie. Laat staan of deze correct gespeld wordt of niet.

op 12 04 2011 at 12:48 schreef You On A Gin:

Aha, ook ik deed dus “dom”, want vatte de zin “De PVV duwt moslims echter vakkundig in een verdomhoekje – zie bv de opluchting dat Alphense Tristan een kaaskop was.” namelijk ook zo op. Lijkt me op zich best begrijpelijk.

op 12 04 2011 at 13:01 schreef Jabir:

@You on a Gin

Zeker zijn die noodzakelijk. Want Ehsan is de serieuze discussie niet waard, hij geeft daar geen enkele aanleiding toe als hij het over ‘hoogverraad’ en de vernietiging van tegenstanders gaat hebben. Ehsan heeft geen ander interessant ‘perspectief op vrijheid’ en ik vind dat iemand die in principe het niveau van een twaalfjarige nauwelijks ontstijgt niet al tezeer bevestigd moet worden in zijn narcistische probleemgedrag. Dit was verder geen opinie en verdient het alleen maar om geridiculiseerd te worden. Dat zulk soort figuren de kans krijgen om het debat te vervuilen met hun mavo opvattingen vind ik het bespreken waard, maar inhoudelijk ingaan op Ehsan zal er niet inzitten.

En het dan ook nog eens over ‘voorouders’ gaan hebben terwijl je zelf uit Iran komt. Dan houdt het een beetje op.

op 12 04 2011 at 13:20 schreef You On A Gin:

@ Jabir
Dan denk ik dat wij van mening verschillen (kan altijd, natuurlijk).
Dat het stukje en de daarin gedebiteerde retoriek van Jami nogal spijtig is, lijkt me overduidelijk.
Ik meen echter dat de argeloze meelezer meer gebaat is bij argumentatie die onderbouwt waarom Jami’s opvattingen als zijnde van “MAVO” niveau afgedaan kunnen worden.
Misschien dat jij dat niet nodig acht, maar niet iedereen deelt jouw inzichten zomaar. Verhalen over homo’s en zaad gaan niemand daarin over de streep trekken. Ook zoiets vind ik dus debatvervuiling.

Ik neem daarnaast maar aan dat je je niet werkelijk verwondert over “figuren [die] de kans krijgen om het debat te vervuilen met hun mavo opvattingen”.
Zulks is helaas schering en inslag in het publieke debat.

op 12 04 2011 at 13:26 schreef Jabir:

Bovendien is mijn gaydar onfeilbaar. Je zult maar de ‘verlichte’ ex moslim uithangen en ergens toch zo fucked up in je hoofd zijn dat je daar niet openlijk voor uit durft te komen. Lijkt me dat de emancipatie van het islamitische paradigma dan nog niet helemaal rond is.

Dat Ellian graag de horseman daddy van Jami uithangt is toch geen nieuws? Daar was hij op Elsevier heel openlijk over:

Wetenschapper en blogger bij Elsevier Afshin Ellian treedt op als adviseur van Jami. Beiden zijn van oorsprong Iraniërs. De Elsevier-blogger vindt het schandalig dat Jami geen enkele beveiliging krijgt. In zijn weblog op elsevier.nl schrijft Ellian vandaag dat het telefoonnummer van Jami al twee weken op islamitische websites circuleerde.

Ik snap het wel hoor, ik zou Ehsan ook doen. Maar om dan meteen met hem over de politiek in gesprek te gaan vind ik ook weer zo wat.

op 12 04 2011 at 14:16 schreef You On A Gin:

@ Jabir:
Ehsan Jami is inderdaad dusdanig zijig dat speculaties over zijn geaardheid zeker steek kunnen houden.
Ik richtte me dan ook niet tegen tegen de geloofwaardigheid van dat gegeven maar op de relevantie ervan.
En ja, zijn eventuele afhouden van de boot om uit de kast te komen zocht ik inderdaad achter een erfenis van zgh. schaamtecultuur, misschien in combinatie met angst voor het ‘machismo’ dat zeker ook in Nederland een aardig woordje meespreekt. Hoewel dit weinig leek uit te maken voor Pim Fortuyn’s carrière.

Ja, Afshin Ellian nam het op voor Ehsan Jami. Een uiting van “horseman daddyisme” (?) zocht ik hier niet achter. Ik vond de kern van de zaak relevanter daarin.
Wanneer hij het nu had opgenomen voor Hirsi Ali, hadden we dan moeten concluderen dat hij blijkbaar in haar broekje wil?
Blijkbaar ziet hij in Jami een soort van geestverwant. Seksuele fantasieën daarover komen m.i. voor rekening van de ‘fantaseerder’.

We zullen altijd op mensen stuiten wiens mening, of manier van deze uiten, we abject vinden.
Laat ik als voorbeeld van “de discussie zuiver houden” refereren naar de manier waarop een Hassnae Bouzza een Izz ad-Din Ruhulessin volkomen fileerde in de Volkskrant. Zo zie ik het persoonlijk graag, ook al ben ik het sporadisch nog een beetje eens met Izzy, ook (hoewel ik het een eng, opruiend en gestoord mannetje vindt die een zeer averechts effect uitoefent op het “immigratie/islamdebat”).
Zo zie je, dat zelfs als je iemand een intellectueel lichtgewicht vindt en aversie voor die persoon voelt, een retorische draai rond de oren heel goed gevrijwaard kan blijven van ‘rare’ kwalificaties en aantijgingen.

Dan gaan we naar een andere, in principe als representatief beschouwde, Marokkaanse dame die op een heel andere manier reageerde op iemand die zij abject vond. Ik denk niet dat zoiets de toon van het open debat bevordert, om het mild te stellen.

Ik heb de wijsheid niet in pacht maar ik denk dat we moeten waken voor hysterie en verzanden in smerigheid.
Je opponent onderschatten vind ik sowieso niet handig. Doet me bijvoorbeeld denken aan mensen die J.P. Balkenende “dom” noemen terwijl de man een uiterst gewiekste hypochristen is.

op 12 04 2011 at 14:17 schreef You On A Gin:

Hier hebben we overigens een confirmed homosexual die eveneens een lans brak voor Jami:
http://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

op 12 04 2011 at 14:33 schreef Sandro:

MNb, kun je de diarree die je hier plempt niet fijn uitkakken in de jungle van Suriname?

Ik zal proberen jouw eens iets uit te leggen:
Wanneer Tristan Mohammed had geheten en Mohammed ook een gestoord lid van een schietvereniging was geweest met suicidale neigingen dan had de PVV op dezelfde wijze gereageerd als nu – namelijk medeleven voor de slachtoffers en hun families en het veroordelen van de daad.
Echter wanneer Mohammed dezelfde daad had verricht en vervolgens een mes in een lijk had gestoken met een briefje of onder luid geschreeuw van misschien wel Allah Akbar, was de reactie zeker een heel andere geweest.

MNb, dom ben je pas als je het nodig vindt om bijna elke keer “iets” van WO2 bij je postings
te moeten plaatsen.

op 12 04 2011 at 15:14 schreef Jabir:

@You on a gin

Jami riep anders nogal wat vaderlijke gevoelens op. Eddy Terstall ging hem in die bezielend coachende rol voor trouwens en die dankbare taak pakte Ellian dan weer op toen Ehsan heel promiscue overstapte naar extreem-rechts. Je kan het projectie vinden dat ik het ‘horseman daddyisme’ noem, maar feit blijft dat twee oudere mannen over de rug van posterchild Ehsan hun eigen politieke punten probeerden te scoren, terwijl die persoonijk werkelijk niets van belang te melden heeft en het zelfs de vraag is of hij ooit wel moslim was.

Los van mijn gaydar ging mijn bullshit detector ook af van Ehsan. Ik geloof er dan ook niets van dat hij echt in elkaar geslagen werd indertijd. Mijn vermoeden is dat hij een ‘Jules Croisetje’ deed voor de aandacht. Dat denk ik, omdat ze hem volgens Ehsan voor ‘landverrader’ uitmaakten, terwijl ik uit ervaring weet dat Marokkaanse jongetjes een hoop tegen je zeggen als ze je klappen geven, maar ‘landverrader’ maakt geen deel uit van dat vocabulaire. Bovendien heeft hij aan verschillende media heel uiteenlopende verhalen over het hele voorval verteld en wisten getuigen het volgende te melden:

De verhalen over de mishandeling in diverse media wekten de verbazing van twee getuigen van het voorval, schrijven ze in een uitgebreide e-mail aan de redactie van kerknieuws.nl. Zij schrijven eerst niets te hebben willen zeggen, uit angst voor ‘fanatiekelingen’.

Toch gaf alle publiciteit rondom Eshan Jami voor hen de doorslag toch hun verhaal te willen doen, in eerste instantie op het forum van de IKON-site. ”Vanaf het moment dat de heer Jami met zijn vermeende ‘mishandeling’ de media heeft gezocht zijn wij beiden wel in conflict gekomen met ons integriteitsgevoel.”

En zo iemand zou relevante opinies hebben? Niks ervan.

op 12 04 2011 at 15:36 schreef Sonja:

Nou, ik sta vooraan wanneer ‘onze’ normen en waarden en cultuur en wetten worden opgegeven. Die egoistische doodscultuur.

op 12 04 2011 at 18:10 schreef Hans Langbroek:

Mooi gaaf gezicht heeft dat rechtermeisje op de foto. Heel fotogeniek.

op 12 04 2011 at 18:32 schreef Daan:

Alleen nog maar ruzies en stripjes hier :(

op 12 04 2011 at 19:39 schreef Peter:

Nee Daan, heb je kroketten in je ogen of lees je expres selectief? Is het aperte domheid of kwaadaardigheid dat je het vijfde deel van de vertaling van De Geurige Tuin over het hoofd ziet? En de bespreking van Joumane Haddads Hoe ik Sheherezade heb vermoord? En Berend Quests aangrijpende relaas over een getraumatiseerde psychiatrische patiënt? Heb je mijn oproep tot het tekenen van de petitie voor de Afghaanse vluchteling Mohammed Naibzay niet gezien? Of Lauren Sanne Hartevelds erotische verhaal? Sa’id Vanenburgs hartverscheurende relaas over vaderliefde?

Wat kom je hier doen, Daan? Alleen maar zeuren? Waar was je de afgelopen dagen, toen er nauwelijks gereageerd werd op de verhalen van Berend Quest, Hassnae en Sheikh Nefzaoui? Ben je een intrigant?

Consider yourself banned for life. Eikel.

op 12 04 2011 at 21:48 schreef Verbal Jam:

Iemand met een politieke carrière van PvdA tot PVV. En die moeten we serieus nemen? Laat hij eerst maar eens op zoek gaan naar zijn eigen politieke identiteit. Tijdverspilling.

op 12 04 2011 at 22:38 schreef MNb:

@Sandro: net als elke PVV-er heb je dictatoriale neigingen en wens je mensen buiten te sluiten wiens stukjes je niet bevallen. Helaas voor jou bepaal niet jij dat, maar PB. Ik leg je verzoek dan ook goedgemutst naast me neer.

“Wanneer Tristan Mohammed had geheten en Mohammed ook een gestoord lid van een schietvereniging was geweest met suicidale neigingen dan had de PVV op dezelfde wijze gereageerd als nu – namelijk medeleven voor de slachtoffers en hun families en het veroordelen van de daad.”

Jokkebrok. Het lawaai over Mohammed’s religie had zeker niet ontbroken. En dat weet jij heel goed. Sterker nog, je hebt het zelf de afgelopen weken bewezen met al die filmpjes waar je te pas en vooral te onpas naar gelinkt hebt. Al ben je waarschijnlijk dom genoeg om het verband niet te (willen) zien. Kwaadaardig kan natuurlijk ook, de combinatie fatsoenlijk (dat houd ik overeind)/dom/kwaadaardig is zeldzaam, maar niet onmogelijk.
Het is natuurlijk wel typerend dat het fatsoen inmiddels ook begint te slijten. Stuk vreten, diarree, Sandro’s niveau wordt lager. Daar heb ik alleen maar plezier van. Zet hem op Sandro! Laat zien dat je uiteindelijk stevig geworteld bent in TMG-drek! Je kunt het! Elke PVV-er weet hoe te denigreren! Je moet nog een hele voorraad minachtende termen in huis hebben! Geef ze mij! Want als domme jij het schrijft is het een compliment.

Argumentatie over Jami’s niveau lijkt me onnodig. Gewoon een keer doorlezen is voldoende. Persoonlijk vind ik dat Jabir zijn excuses aan mijn zusje moet presenteren. Zij heeft MAVO gedaan en schrijft toch echt betere epistels dan dat ‘fantastische’ gedrocht over vrijheid.

op 13 04 2011 at 00:11 schreef Merel:

Ehsan Jami zou tegen zichzelf beschermd moeten worden. Hij is mijns inziens een zieke jongen,geestesziek wel te verstaan. De persoon zelf echter moet dit wel willen zien anders doe je hier niets aan. Iemand die plotseling uit zijn omgeving wordt weggerukt en met de ouders naar een vreemd land, Nederland, vertrekt om daar voorgoed te verblijven houdt hier een traumatische ervaring aan over. Dan de aanpassing ,je valt tussen twee culturen. Je weet ook dat jij je dubbel moet bewijzen immers je bent een allochtoon. In Iran was je de zoon van de dokter en had rijkdom en aanzien ,hier telt dit niet en moet je vechten voor alles.
Dan raak je geobsedeerd door de islam, die islam die zoveel leed veroorzaakt in je geboorteland en je wilt iets doen en ga je de politiek in. De PVDA echter is hiervan niet gecharmeerd en zet je op de keien. Dan staan er barmhartige sameritanen in de vorm van eerder genoemde heren klaar je te ondersteunen.
Dan wordt een jongen, een kind nog bijna een platform geboden waarin hij zijn frustratie kan uiten zoals hij wilt. Hij wordt aanbeden en gehaat en al die aandacht vindt hij schitterend, immers hij ontstijgt bijna het minderwaardige bestaan van de tweederangs Nederlander, de allochtoon.
Hij wordt zogezegd op handen gedragen maar heeft niet in de gaten dat ze allemaal over zijn rug hun programma uitvoeren.
Dan komt tegelijkertijd ook Geert Wilders erbij die schandelijk misbruik van de zwakte van Ehsan maakt en al die gekke ideeën voedt, totaal geen medelijden hebbend met dit ongelukkige mensenkind dat vol idealen zit een goed verstand heeft maar teveel klappen heeft opgelopen. Tot overmaat van ramp krijgt hij persoonsbeveiliging en daar gaat het écht mis. Zo te moeten leven doet iets met een mens en zeker als je zo jong bent.
Toch reiken hem genoeg mensen de handen en heeft hij de keuze eruit te stappen en een gewoon normaal leven te gaan leiden.
Hij kiest echter niet voor die mensen, sterker nog, hij wijst ze af en geeft zich volledig aan de PVV en zijn God Wilders.
Nu zit hij eraan vast, hóórt er eindelijk bij en nu? Deze jongen gaat door omdat hij geen andere uitweg ziet, het is ontzettend zielig en triest iemand die zo intelligent is en van zichzelf een goed mens zichzelf zo de vernieling in te zien helpen. Een mens heeft altijd een vrije keuze, maar dat begrijpt hij niet.
Hoelang dit nog goed gaat? Ik weet het niet, ben bang dat hij niet meer kan ophouden of hij moet een flinke crisis krijgen . Daarom mensen, oordeel niet zo hard want iemand die gehersenspoeld is en in een sekte zit kán niet meer helder denken .

op 13 04 2011 at 00:13 schreef Jabir:

@MNb

Sorry. Ik doelde niet op jouw zusje. Die van mij zakte voor haar Mavo (IVO) op de Vrije School, vervalste haar diploma en werd alsnog dramatisch sopraan op het conservatorium met een volledig ‘over the top’ koningin van de nacht auditie. Dus dat zegt ook niets.

http://youtu.be/C2ODfuMMyss

op 13 04 2011 at 01:36 schreef Sasha Berkman:

Peter,

Er zit ook een positieve kant aan deze shit. Dit stripfigur heeft de termen landverrraad en hoogverraad in de discussie ingebracht.

Wat is je mening over buitenlands of mafia gefinancieerde organisaties die het parlement indringen en die geen openheid over hun financien willen geven? De PVV bij voorbeeld?

Dit stripfiguur plijtte zels voor al qaida achtige aanslagen op bv. jouw persoon, maar feitelijk op iedereen die hij goed vind.

Tussen Haakjes, Er zijn mensen die voor minder het land zijn uitgezet.

Deze ******* is medewerker van de PVV!

hoogachtend

op 13 04 2011 at 05:03 schreef You On A Gin:

Beste Jabir, ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt.
Wat denk je dat ‘precies’ wat Jami is?
Ruwweg denk ik dat de mogelijke conclusies die men zou kunnen trekken zijn;

(1) E.J. is een afstammeling van Iraniërs/Perzen met een waarschuwend verhaal aan ons westerlingen omtrent Islam. Hij bewijst daarnaast ex-moslims (en moslims die twijfelen) een dienst om zich te emanciperen
(2) E.J. is een afstammeling van Iraniërs/Perzen die een trauma heeft overgehouden aan allerlei verscheidene dingen, maar dit alles afwentelt op “de Islam”
(3) E.J. is een charlatan, een aandachtshoer. Hij kickt op exposure en wenst het liefst herinnerd te worden als Tha Man, who made the difference bla bla
(4) Het ligt allemaal wat genuanceerder dan wij kunnen beoordeen.

(Sorry voor de opmaak, ik begrijp het FN systeem nog niet helemaal)

Enfin, waar ik mijn vraagtekens zet bij Jahmi’s huidige motivaties, heb jij hem reeds afgeschreven.

Dat je in hem geen waardige politicus ziet; ik zou ondertussen niet meer mijn hand voor hem in het vuur steken. Voor mij blijft het een waste, en niet vanwege zijn leuke koppie o.i.d., maar omdat ik teleurgesteld in hem ben. Hij had één van het honderdjevol bruggenbouwers kunnen zijn.

Om zo on-topic mogelijk te besluiten:
IMHO heeft EJ nog een hoop te leren (laten we hopen dat hij dat doet) en zou zijn woorden zorgvuldiger mogen kiezen
IMHO hoeft PB het laatst aangehaalde citaat in zijn stuk niet zonder meer op hemzelf te betrekken, ondanks voorgaande geschiedenis op ‘Twitter’.

op 13 04 2011 at 08:25 schreef Sandro:

@MNb,
Je beschuldigd de PPV(-er) van het over één kam scheren van een bevolkingsgroep, opvallend is dan dat je zelf niet anders doet.
En inderdaad PB bepaalt wat hier geplaatst wordt en wat niet. Als het aan mij lag zouden die domme verhalen van jouw waar WO2 bijgehaald wordt dan ook niet meer geplaatst worden.

op 13 04 2011 at 22:08 schreef Jabir:

@You on a Gin

Ik weet niet welke optie ik moet kiezen hoor. Maar iemand die zijn eigen molestatie in scene zet met de bedoeling om haat te zaaien tegen buitenlanders doet verder niet meer mee. Ik begrijp er niets van hoe je dat als ‘bruggen bouwen’ kunt zien.

Bovendien denk ik dat Breedveld binnen de context van de korte schermutseling met Jami op de Twitters niet anders kan dan het op zichzelf betrekken. Aan de andere kant lijkt Ehsan wel een obsessie met het woord “landverrader” te hebben, dus je weet maar nooit.

op 13 04 2011 at 23:20 schreef Merel:

op 13 04 2011 at 05:03 schreef You On A Gin:

Om zo on-topic mogelijk te besluiten:
IMHO heeft EJ nog een hoop te leren (laten we hopen dat hij dat doet) en zou zijn woorden zorgvuldiger mogen kiezen

Hier ben ik het volkomen mee eens, echter ik denk dat hij net zo extremistisch is geworden als de extremisten die hij veroordeeld. Het is ooit begonnen vanuit een groot ideaal van een jong mens, iemand met een goed hart. Wanneer je echter een hond iedere dag met een stok slaat ,ja dan krijg je de liefste hond vals. Dit is wat mijns inziens met Ehsan Jami is gebeurd. Hij is ergens onderweg alles kwijtgeraakt en hard op weg een tweede Salman Rusdie te worden. Vluchtend van de ene relatie in de ander, nooit rust krijgend in zijn leven. En te hopen voor hem dat de PVV nog lang blijft bestaan anders zie ik de toekosmt zeer donker in. Zolang hij zichzelf als slachtoffer blijft zien en de schuld buiten zichzelf plaatst zal het steeds moeilijker worden nog een normale plek in de maatschappij te krijgen. Maar wellicht is dit toch het leven dat hij wilt. Dicht bij het vuur in Den Haag, bekend zijn en bang voor het gewonen. Kortom helemaal bedorven, jammer.

op 14 04 2011 at 00:26 schreef Jabir:

@Merel

Twee punten nog: dat “grote ideaal” herken ik echt totaal niet. Zelf vertelt hij dat zijn politieke daden vooral geinspireerd werden door 9/11. Dat is geen ideaal, maar een gebeurtenis. Ook vind ik de vergelijking met Salman Rushdie absurd. Jami is een onbetekenend iemand die moslims verkettert, terwijl Rushdie een groot schrijver is die verketterd wordt door moslims.

op 14 04 2011 at 07:42 schreef You On A Gin:

@ Jabir
“iemand die zijn eigen molestatie in scene zet met de bedoeling om haat te zaaien tegen buitenlanders”
Woehahahaha, je bent een mooie grapdoos. :-)
Nog een bepaalde soort buitenlander specifiek? Nee joh, laat maar.. :-D
Proest. Heeft iemand jouw account gekaapt? Wil diegene even stoppen met doen alsof-‘ie Jabir is, zeg maar, die gast die raciale kwesties overstijgt?
Breedveld en Jami kunnen het wat mij betreft samen prima uitzoeken.

@ Merel
Eerlijk gezegd heb ik daar niets aan toe te voegen. Volgens mij zie jij hem precies zoals ik hem zie/zag.
En ik denk dat het komt omdat hij geen rust krijgt. Ook de felle toon van Afhsin Ellian wijt ik daaraan, denk je met open vizier bepaalde dingen bespreekbaar te kunnen maken in de ‘vrije, westerse, democratische’ wereld, krijg je alsnog mensen over je heen die hun zenuwen niet in bedwang kunnen houden wanneer het over bepaalde onderwerpen gaat (die m.i. weliswaar complex zijn maar echt niet ondergesneeuwd hoeven te raken).

op 14 04 2011 at 09:12 schreef Jabir:

@You on a Gin

Je begint toch wat minder samenhangend over te komen, want al eerder in dit draadje had ik volgens mij met link en quote erbij laten zien dat Jami volgens ooggetuigen helemaal niet in elkaar geslagen werd en een valse aangifte deed. Dat is een misdrijf en al helemaal als je daarop gaat cashen zoals Ehsan deed.

En waarom mag ik me er niet tegenaan bemoeien? Als Jami op een andere manier ervoor gekozen had de publiciteitshoer uit te hangen had ik waarschijnlijk ook gememoreerd aan dit voorval.

op 14 04 2011 at 11:11 schreef Sandro:

En hij is dan ook vervolgd en gestraft voor het doen van een valse aangifte???

Zo nee, dan is het niet waar en een lul-verhaal opgehangen door zogenaamde getuigen die hem dus nog een keer willen beschadigen.

Zo ja – dan is het een aandachtshoer en een klootzak.

op 14 04 2011 at 13:08 schreef Jabir:

@sandro

De verjaringstermijn van deze valse aangifte is nog niet verstreken en ik vind dan ook dat justitie daar serieus werk van zou moeten maken. Ik weet niet of iemand daar dan eerst aangifte van moet doen of dat het OM dat op eigen initiatief kan vervolgen, maar ik ben graag bereid die aangifte te doen.

Dat deze ooggetuigen niet eerder naar voren kwamen, is omdat ze bang waren voor de manier waarop je dan gestalkt kan worden door de roze khmer. Ze voelden zich geintimideerd zoals erg veel medelanders als de dood zijn voor de terreur van die figuren.

Op z’n minst opvallend dat deze ooggetuigen geen enkele verwonding bij Jami constateerden, terwijl hij die later wel claimde. ‘To add insult to injury’ heeft hij dus geautomutileerd ten behoeve van zijn haatcampagne.

op 14 04 2011 at 14:39 schreef Merel:

op 14 04 2011 at 07:42 schreef You On A Gin:

“@ Merel
Eerlijk gezegd heb ik daar niets aan toe te voegen. Volgens mij zie jij hem precies zoals ik hem zie/zag.
En ik denk dat het komt omdat hij geen rust krijgt. Ook de felle toon van Afhsin Ellian wijt ik daaraan, denk je met open vizier bepaalde dingen bespreekbaar te kunnen maken in de ‘vrije, westerse, democratische’ wereld, krijg je alsnog mensen over je heen die hun zenuwen niet in bedwang kunnen houden wanneer het over bepaalde onderwerpen gaat (die m.i. weliswaar complex zijn maar echt niet ondergesneeuwd hoeven te raken).”

Het gehele leven bestaat uit keuzes maken ook voor Ehsan. Hij kreeg een hele tijd geleden de kans zich helemaal los hiervan te maken en een “normaal” leven te gaan leiden met iemand die samen met hem alles zou hebben getrotseerd. Dat hij toch heeft gekozen voor de pvv en alles wat daarbij hoort zegt niet alleen iets over hem zelf maar ook over de macht die anderen blijkbaar over hem hebben. Ik blijf erbij dat je zelf verantwoordelijk bent en blijft en hij alsnog terug kan komen op zaken en in de luwte gaan leven. Nu blijft hij echter de aandacht en publiciteit zoeken op volgens mij de totaal verkeerde manier. Heel triest want het is een mens met een heel goed hart en goed stel hersens. Weliswaar nog emotioneel niet volwassen en hij zou eens psychisch heel goed onderzocht moeten worden.Ik ben geen deskundige en kan niet op afstand diagnosticeren, maar hij vertoont allerlei symptomen van iemand waarbij het geestelijk niet lekker zit. Triest, zeer triest allemaal. Maar vooral smerig van de volwassenen die hem hebben gebruikt. En ik geloof nog steeds dat de dag zal komen dat hij zich dit gaat realiseren, ik hoop alleen dat het dan niet te laat zal zijn voor hem.

op 14 04 2011 at 14:43 schreef Merel:

op 14 04 2011 at 13:08 schreef Jabir:

Hr./mevr. Jabir, Uit alles blijkt dat u een enorme hekel heeft aan Ehsan Jami. Dat mag, maar om met dit soort argumenten te komen vind ik erg goedkoop eerlijk gezegd. U en ik waren er niet bij, of u wel? Was u een van de belagers van hem?
Zoniet moet u uw mond houden. Dat u kritiek op hem heeft is uw goed recht, we kunnen het immers niet altijd met elkaar eens zijn. Maar ik zou bijna zeggen dat u hem persoonlijk kent en haat gezien het zeer kinderachtige feit nu nog een aanklacht te willen indienen.
Dát er nog steeds mensen zijn zoals u draagt ertoe bij dat Jami zich blijft uiten op de manier zoals hij doet. Het mes snijdt van beide kanten .

op 14 04 2011 at 15:23 schreef Jabir:

Er waren ooggetuigen bij die het hele gebeuren ontkenden. Klaar. Blijft over een automutilerende aandachtshoer.

op 14 04 2011 at 15:26 schreef Jabir:

Want zo heet dat als je de aandacht trekt met een voorval dat helegaar niet plaatsvond en jezelf gaat verwonden ten behoeve van het camera momentje.

op 14 04 2011 at 18:53 schreef Merel:

Jabir; Nou u dúrft nogal anoniem achter uw pc schermpje. Heb dan ook het lef dit aan te vechten. Maar het enige doel dat u beoogd is uw persoonlijk antipathie tegenover Jami spuien. Of omdat hij ex moslim is óf omdat u jaloers bent op hem óf omdat hem persoonlijk kent uit uw beider jeugdjaren en hij misschien al die meisjes wist te versieren en u niet? Penisnijd?

op 14 04 2011 at 19:07 schreef Jabir:

Ik ben niet anoniem Merel, jij wel. Dat hij überhaupt een ex-moslim is betwist ik, hem persoonlijk kennen lijkt me geen goed idee tenzij in de bijbelse zin van het woord en ik heb al een partner, dus daar zal het me ook wel niet om te doen zijn.

op 14 04 2011 at 19:49 schreef Jabir:

@Merel

Je zit erg te vissen bij mij, maar je schrijft dusdanig persoonlijke dingen over Jami, dat ik eerder van jou een persoonlijke betrokkenheid vermoed. Kan je daar meer over vertellen? Want jij bent immers niet anoniem. Begrijp ik nou goed dat je toch wat teleurgesteld bent geraakt in Ehsan nadien? Tja, meer dan ‘supahbest friends’ zal er wel niet ingezeten hebben. Je zult maar in zijn hoax betrokken worden tot aan de Elsevier aan toe en vervolgens gedumpt. Dat zal wel zeer doen. Maar geen persoonlijke haat hoor. Wel gegronde bezwaren tegen zo iemands deelname aan het publieke debat.

Wat maak jij hiervan?

”Vervolgens liep de jongeman weg van zijn vrouwelijke metgezel de Pr. Beatrixlaan in en liep heen en weer met zijn rug naar ons toe. Mijn metgezel vroeg aan de vrouw wat er gebeurd was. Zij was wat overstuur maar zag er verder onberispelijk uit. Zij vertelde dat ‘hij’ – en ze wees naar de jongeman – zonder enige aanleiding aangevallen was. De jongeman zag er ongeschonden uit. Zijn roze overhemd zag er in ieder geval ongekreukt uit en van bloed konden wij ook niets waarnemen. Zijn bril was ook ongeschonden en stond op zijn neus. Op onze vraag of zij nog hulp nodig hadden werd door de jongedame afwijzend gereageerd. Hierop zijn mijn metgezel en ik weggelopen omdat het er allemaal rustig en niet zo erg uitzag. Beiden waren zij ook redelijk kalm…..”

“…..In een interview op de website Elsevier.nl laat de vrouw die bij Jami aanwezig was maandag echter weten dat hij wel degelijk gewond was. ”Hij bloedde aan zijn rechterarm en op zijn schouder, daarvan hebben ze foto’s gemaakt. Hij bloedde ook in zijn mond. (…) De politie dacht dat Ehsan zijn arm had gebroken want hij kon die niet bewegen, maar hij wilde niet naar het ziekhuis en toen hebben ze een ambulance gebeld en is Ehsan op het bureau door twee ziekenbroeders behandeld.”

op 14 04 2011 at 21:08 schreef Sasha Berkman:

wat had hij?

op 15 04 2011 at 14:12 schreef Jabir:

Volgens ooggetuigen toen het “plaatsvond” dus helemaal niets en dat verhaal was dan achteraf weer heel anders met de hulp van zijn allerbeste vriendin. Ergens toch apart.

op 16 04 2011 at 00:15 schreef Frederique Bergmans:

Jabir, ik heb uw antwoorden gelezen en moet zeggen dat ik het met u eens ben. Ehsan Jami is een narcistisch zeer puberaal jongetje. Ondanks zijn leeftijd reageert hij als een kind van 14. Het is een over het paard getilde jongen die zelf nog niets gepresteerd heeft in zijn leven en slechts parasieteert op anderen. Dat bij de pvv gaan is gemakzucht om zo snel mogelijk iemand te zijn in het leven.Hij gaat over lijken, alles en iedereen moet wijken voor zijn idealen. Die jongen spoort gewoon niet in zijn bovenkamer. Vroeger gingen we met zijn allen op stap in Den Haag en hij was echt geen lieverdje hoor.Het zou me niets verwonderen als hij die aanval ook heeft verzonnen of op zijn minst zwaar heeft overdreven, dat kan hij heel goed.

op 23 02 2012 at 11:08 schreef “Vervolg de bedreigers van het vrije woord” « The Edge of Europe:

[…] vrije woord, lezen we in het artikeltje. Nou, inderdaad. Want de vijanden van de vrijheid moeten vernietigd worden, vindt de migrant Jami. Wat hij dan nog moet bij Hero Brinkman en zijn partij van het verbieden, […]

op 24 02 2012 at 02:45 schreef Vera Leimann:

Het is bizar. Zou het zo kunnen zijn dat (sommige) ex-moslims en (sommige) ex-rokers een bepaald psychologisch mechanisme delen? Namelijk dat ze hetgeen ze achter zich hebben gelaten niet meer kunnen luchten of zien? Fanatiek worden? Als zelfbeschermingsmechanisme? Om de eigen (moeilijke) keuze overeind te houden voor zichzelf?

op 24 02 2012 at 03:01 schreef Vera Leimann:

Toevoeging: begrijp me niet verkeerd. Roken is slecht voor de mens en dat op zich zou al genoeg motivatie moeten zijn om ermee op te houden. Wat dat aangaat is er geen enkele sprake van een vergelijking met “moslim zijn” uiteraard. Het gaat me om het mechanisme dat optreedt als je een keus hebt gemaakt waar je later nog vaak over zou kunnen twijfelen, als je het toelaat. De ex-roker was verslaafd en zal nog vaak verlangen naar een sigaret. De ex-moslim zal zich wellicht ontheemd voelen, vaak niet helemaal zichzelf voelen omdat hij/zij iets achter zich heeft gelaten dat heel lang “gewoon” en “eigen” is geweest. Het mechanisme dat dan volgens mij optreedt is dat men de behoefte voelt zich “verheven” te voelen boven al diegenen die niet dezelfde keus hebben gemaakt. Dat maakt het makkelijker om vol te houden.

op 08 04 2012 at 09:46 schreef ‘Vervolg de bedreigers van het vrije woord’ | Sargasso:

[…] vrije woord, lezen we in het artikeltje. Nou, inderdaad. Want de vijanden van de vrijheid moeten vernietigd worden, vindt de migrant Jami. Wat hij dan nog moet bij Hero Brinkman en zijn partij van het verbieden, […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS