Home » Archief » Is Marcel Hulspas nog te redden?


[14.04.2015]

Is Marcel Hulspas nog te redden?

Peter Breedveld

set14
Setsuko Hara

Marcel Hulspas schrijft in zijn stuk ‘Is de islam nog te redden?‘ dat de ups en downs van het islamitisch geïnspireerd terrorisme de afgelopen decennia bewijzen dat allerlei maatregelen, van paspoortcontrole tot diplomatie en hoge muren, ‘best wel’ effect hebben. Verderop heeft hij het over een ‘muur van zwijgen’ over de islam, kennelijk opgetrokken door moslims die slechts over de islam kwijt willen dat die vrede is.

Diezelfde karikatuur wordt ook altijd in stelling gebracht door GeenStijl en aanverwanten. ‘Islam is vrede’, of ‘islam is liev’, sneren Pritt en zijn reaguurders bij elk bericht over een onthoofding of een bizarre fatwa. Marcel stijgt helaas niet boven dat niveau uit, al wekt zijn toon de indruk dat hij redelijker is. Bovendien wijdt hij nog een paar regels aan de ‘gekkies’ die het alleen maar over geweld willen hebben.

Als er een muur van zwijgen is, dan is die gebouwd door polemisten die niets liever doen dan lullen over de islam als oorzaak van al het geweld of in elk geval het meeste geweld in de wereld, maar die alle andere oorzaken van terrorisme, alle échte oorzaken, krampachtig buiten beschouwing laten. Marcel doet het zelf: hij heeft het over ‘hoge muren’ als effectieve maatregel tegen ‘islamitisch geïnspireerd terrorisme’. Ik kan maar één antiterroristische muur bedenken, en dat is die Israël op de Westelijke Jordaanoever heeft gebouwd tegen Palestijnse aanslagen.

Louche dictators

Ik meng me niet graag in discussies over het Israëlische Palestinabeleid, maar om het Palestijnse geweld tegen Israël onder ‘islamitisch geïnspireerd terrorisme’ te scharen, dat is de randen van het geloofwaardige wel een beetje opzoeken. Dan wil je echt niet zien dat de Palestijnen ‘best wel’ legitieme redenen hebben om boos te zijn op Israël en dat ze daarvoor de koran echt niet nodig hebben.

Zelfde met veel andere gevallen van ‘islamitisch geïnspireerd terrorisme’, dat nogal veel voorkomt in landen waar westerse mogendheden hun belangen beschermen door louche dictators te steunen en fuck de belangen van de lokale bevolking. Wanneer dan zo’n dictator is opgebruikt, sturen we drones, bombarderen we kinderen aan gort en pakken we vaders op die hun gezinnen nooit meer zullen zien en op die manier kweken we zelf ons ‘islamitisch geïnspireerde terrorisme’.

(Waar trouwens vooral moslims het slachtoffer van worden maar ook dat is typisch: er is een tijdje geen bomaanslag in West-Europa geweest en dat is dan het bewijs dat extra paspoortcontroles en detectiepoortjes helpen. Dat er in Syrië duizenden Palestijnen door ISIS over de kling worden gejaagd, dat is islamitisch geïnspireerd terrorisme, maar anders. Hadden die Palestijnen maar een hoge muur moeten bouwen. Misschien is het één van de ‘ups’ waar Marcel over spreekt, of juist ‘downs’, afhankelijk van je invalshoek.)

Schrijnende armoede

Het hoeft niet eens altijd om olie of strategische belangen te gaan. Neem Indonesië, waar de VS een massamoordenaar, één van de grootste massamoordenaars uit de moderne geschiedenis, in het zadel hielp, alleen maar omdat de bevolking, geteisterd door schrijnende armoede, echt mensonterende toestanden, vatbaar dreigde te worden voor het communisme. Je kinderen sterven in je armen, maar God, hou je mond over een eerlijkere verdeling van alle rijkdom, of zelfs maar het recht op schoon water, want dan kwets je de gevoelens van de Amerikanen en dan is het aan jezelf te wijten dat je eindigt in een anoniem massagraf, communistisch geïnspireerde terrorist.

Vier miljoen moslims zijn er door westers geweld, door ‘Verlichtings-geïnspireerd geweld’ gedood sinds 1990. Vier miljoen.

Wie het echter waagt om het over die geopolitieke oorzaken van ‘islamitisch geïnspireerd terrorisme’ of ‘islamitisch fundamentalisme’ te hebben, zoals een paar maanden geleden Rhazes deed in zijn stuk ‘The origins of Islamic fundamentalism‘, wordt uitgescholden voor zware shag rokende marxist en uiteindelijk natuurlijk gewoon voor antisemiet. Er wordt over je heen gebulldozerd want er kan maar één oorzaak zijn en één oorzaak alleen en dat is zus-en-zulk vers in de koran, waarin wordt opgeroepen tot het doden van ongelovigen, althans dat heeft Hans Jansen, tegenwoordig subsidieslurper voor de PVV in Brussel, ons zo uitgelegd.

Afgehakte handen

Kijk, en als dan een moslim probeert uit te leggen dat die verzen in een bepaalde context moeten worden gelezen, dat het over ongelovigen gaat met wie de profeet Mohammed op dat moment in oorlog was, dat de koran daarnaast juist opdraagt om krijgsgevangenen goed te behandelen en de ongelovigen in tijden van vrede ongemoeid te laten, mits zij jou ook ongemoeid laten, dat is dan zeker die ‘muur van zwijgen’ van zo’n moslim die niet veel verder komt dan ‘islam is vrede’. En die antisemiet is bovendien, dat spreekt vanzelf.

Neen, het is de islam, er is iets mis met de islam, de islam moet hervormd. ‘De overgrote meerderheid van de moslims denkt dat ze beter af zouden zijn als de sharia ingevoerd zou worden’, schrijft Marcel. En daarbij doemt dan het angstbeeld op van publieke terechtstellingen, afgehakte handen en onthoofdingen.

Ten eerste: verdiep je eens in wat die moslims zich voorstellen bij de sharia voordat je paniekzaait. Onderzoek van het Pew Research Center geeft een behoorlijk genuanceerd beeld: ‘Generally, supporters of sharia are most comfortable with its application in cases of family or property disputes. In most regions, fewer favor other specific aspects of sharia, such as cutting off the hands of thieves and executing people who convert from Islam to another faith.’

Radbraken en vierendelen

Ten tweede een jijbak: kèk naar je ège. Ongeveer de helft van alle Nederlanders is voor de doodstraf, en wie weleens de sociale media afstruint, ziet meteen dat ze dan niet denken aan een dodelijke injectie of zoiets. Hier ben je van de Linkse Kerk als je radbraken voorstelt, of vierendelen. In de Verenigde Staten is zelfs een grote meerderheid voor de doodstraf, daar wordt dan ook regelmatig een onschuldige geëxecuteerd, meestal een zwarte, of ‘neger’ zoals Marcel ze prefereert te noemen, en een rechtszaak is er blijkbaar ook niet meer voor nodig, de politie schiet ze gewoon ter plekke dood, waarna ze een bloemetje krijgt vanwege het doorstane trauma, en iets lekkers voor de vrouw. Ook in Nederland fantaseert de politie hardop over het afmaken van die kutmoslims en het in de hens steken van moskeeën.

Maar die MOSLIMS! die zijn voor de sharia! De ISLAM moet hervormd! Als we die MUUR VAN STILZWIJGEN maar eens doorbraken!

Homo’s gestenigd

Dat zwijgen over de islam is de hang-up van alle islamofobe nazi’s islamcritici hier te lande, van Jonathan van het Reve tot Elma Drayer. De media staan dagelijks zo bol van het gelul over de islam dat er eigenlijk geen plaats meer is voor de strips, maar dat zwijgen hè. Je mag het er niet over hebben. Maggie nie segge. Is taboe. En waar blijven toch die moslims die zich uitspreken tegen terreur. Ik zie ze niet, die vreedzame moslims, zie jij ze? “Hallo, wij zijn moslims en wij willen graag nadrukkelijk afstand ne..” ANTISEMIETEN! VUILE HAATBAARDEN! HAATSNEE! HAATIMAMGALA! VERBIEDEN! LAND UITZETTEN! BIJEENKOMSTEN VERBIEDEN!

En vanavond in Pauw: Maiwand al Kufirhater vindt dat homo’s gestenigd moeten worden. Haatsnee hebben we afgebeld, die wil alleen maar ‘islam is liev’ zeggen. Waar blijven nou die liberale moslims, waarom spreken die zich niet uit? Ze bestaan gewoon niet. Ze willen allemaal de sharia invoeren.

Verminkt koranvers

Blanke westerlingen zijn sociopaten. Ze kunnen zich eenvoudigweg niet verplaatsen in iemand met een andere culturele achtergrond. Ze staren zich autistisch blind op dat ene verminkte koranvers en je kunt ze niet uitleggen dat een vader de wapens oppakt als hij zijn zoon aan stukken gereten ziet worden, dat een moeder, gek van verdriet over het verlies van haar kinderen, een bomgordel omdoet en zich troost met de gedachte, de illusie, dat ze haar schatjes straks in het hiernamaals zal terugzien.

Je moet daarmee oppassen zelfs, want voor je het weet sta je in de krant terechtgesteld als antisemiet. In het land van de sharia van Elma Drayer-achtigen.

Als er iets hervormd moet worden is het de collectieve waanzin van een samenleving die na het vreselijke nieuws van een vliegtuigcrash eerst en vooral wil weten welk geloof de piloten hadden. Islamofoob geïnspireerd terrorisme zou ik dat willen noemen. Kappen ermee.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Lees hier waarom donaties nodig zijn. Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 14.04.2015 @ 06:57

[Home]
 

16 Reacties

op 14 04 2015 at 09:05 schreef MarcodB:

“na het vreselijke nieuws van een vliegtuigcrash eerst en vooral wil weten welk geloof de piloten hadden”

De zelf-benoemde grootste denker van Nederland wist zelfs dat de piloot een moslim was! Als “bron” gebruikte deze free-lance academicus de web-site van Pamela Geller. Na enige tijd moest Dr. Baudet per tweet melden dat hij er op gewezen was dat zijn bron “wellicht niet betrouwbaar” was.

Met andere woorden, de -retorische- vraag dringt zich op of ook Dr. Baudet nog wel te redden valt.

op 14 04 2015 at 09:13 schreef jos:

Religieus geïnspireerd geweld en extremisme in de moslimwereld zijn ’n verschijnsel van de afgelopen paar decennia. De politiek van vóór de jaren ’70 en ’80 was vooral seculier en nationalistisch. Maar moslims van 2-3 generaties geleden lazen ook de Koran, gingen ook naar de moskee en noemden hun kinderen toen ook Mohammed en Fatima. M.a.w., ook toen waren ze aanhangers van ‘de islam’. Als we Hirsi Ali c.s. moeten geloven dan veroorzaakte de niet-hervormde islam toen seculiere en nationalistische politiek en in het huidige tijdperk gewelddadig jihadisme. Onzin.

Het politiek islamisme en ’t jihadisme zijn ’n gevolg van specifieke historische omstandigheden. M.a.w., wil je snappen waar die verschijnselen vandaan komen dan moet je kijken naar hoe de moslimwereld van nu verschilt van die van ’n halve eeuw geleden. Dan kom je bv. tegen dat de demografie veranderd is (veel meer jonge mannen), dat Saoedi-Arabië rijker en machtiger is geworden of dat de VS en haar bondgenoten nu militair actiever zijn in het gebied.

‘Het komt door de islam’ is bullshit. Wordt gepromoot door luie denkers, moslimhaters en fans van Westerse militaire interventies.

op 14 04 2015 at 10:08 schreef André de Raaij:

Toen Hulspas heel gemakkelijk “pseudowetenschappen” te lijf ging zonder daarin de kolder van bedrijfskunde en “economie” te betrekken had de man zich wat mij betreft als hofideoloog neergezet.

op 14 04 2015 at 10:43 schreef Vasti:

Ik vind profeet Mohammed een angstaanjagende man. Religieus geïnspireerd. Zijn doen en laten roepen bij mij beelden op van een weinig verdraagzaam en gewelddadig man.Natuurlijk heeft hij ook hier en daar iets goed verricht. Maar in general was de man bad news. Een polarisator.

Aan de vruchten herkent men de boom.

Je hebt voor de mens gezonde en minder gezonde ideeën stelsels.
That’s it.
Dat socio/politiek ook invloed heeft goes without saying.

op 14 04 2015 at 11:27 schreef MNb:

Vasti heeft angst voor iemand die al zowat anderhalf millennia dood is …..

op 14 04 2015 at 14:10 schreef Hans van der Neut:

Ja Peter, ja ja ja, dank voor dit stuk.

op 14 04 2015 at 16:07 schreef Mario:

Zo dus, het e.e.a. gaat blijkbaar nog steeds over ‘moslimpje pesten’, via “het volk” en een of ander boek van een, eerder ‘liegende politiek overlopende asielzoekster’ [sic] die eerdaags in ‘de Eurobak’ te vinden is.

Mkay. Haar filmpie ‘met’ was ook al zo’n succes.

Haar recente “om-/ bekering” (PVV sukkeltjes weten vaak niet eens dat ze al eerder afstand had genomen, tot ‘De Grote Geblondeerde’ aan toe). Gelijk zekere suikertantes.

http://www.thenation.com/article/168374/sugar-mama-anti-muslim-hate

Oh…

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/aanklacht-tegen-geert-wilders

Niet voor ‘Henk en Ingrid’ geschikt.
https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2015/02/11/106394/fear-inc-2-0/

Cool, hm? ;-p

op 14 04 2015 at 21:31 schreef Egbert:

Een prima beschrijving en analyse van het huidige islam-‘debat’. Denk maar niet dat er nog wat verstandigs bijkomt van pakweg #Pauw of @LodewijkA. De rest van dit jaar kunnen we gewoon hier naar verwijzen.

op 14 04 2015 at 22:33 schreef Ralph van der Geest:

@MarcodB, in september vorig jaar twitterde die zelfbenoemde ‘grootste denker’ dat er geen onschuldige moslims zijn. En wie zo redeneert, is gewoon een gore nazi’. Same goes voor iedereen die op dat ‘rifapen’-blog krabbelt.

op 15 04 2015 at 10:30 schreef Pyt van der Galiën:

Mooi polemisch stukje. De vraag of Hulspas persoonlijk nog te redden is, durf ik niet te beantwoorden. Het probleem met het dominante vertoog over de islam is natuurlijk dat het historische wortels heeft, helemaal terug tot de kruistochten. Islamofoben hebben een fundament waarop ze kunnen bouwen.

Daar komt bij dat de jihadistische vleugel van de islam de post-1989 consensus over “het Einde van de Geschiedenis en de definitieve overwinning van het Westen” doorbrak. Ook dié keizer bleek geen kleren te dragen, iets wat de keizer (het Westen) maar moeilijk kan vergeven.

Ik denk niet dat Hulspas een slecht of een dom mens is, hij schrijft ook echt wel eens verstandige dingen. En een nazi is hij zeker niet. In plaats van de ad hominems richting Hulspas lijkt het mij zinniger eens na te denken over de wijze waarop we het dominante vertoog over de islam kunt bij kunnen stellen.

op 15 04 2015 at 13:42 schreef MNb:

Nou PvdG, laten we dan maar proberen duidelijk te maken wat ik al deed: MH vertellen dat de Reformatie iets van de 16e eeuw is, de Verlichting van de 18e en dat wij naar het schijnt in de 21e leven. Vervolgens zouden we hem kunnen wijzen op wat Jona Lendering over cultureel essentialisme schreef.

http://mainzerbeobachter.com/2013/10/10/zwarte-piet-bis/

Eerste alinea.
Hoe gaan we nou verder? Niet zo moeilijk. Nld. moet weer gidsland worden en laten zien dat het op bepaalde voorwaarden (grondwet en zo) heel comfortabel leven is voor moslims. In het MO vinden ze meestal ook dat het best comfortabel is in West-Europa. Dat willen ze ook en dan draait hun interpretatie van de islam ook wel bij.
Maar ja, Wilders enz. en bommen zijn dan wel contraproductief.

op 15 04 2015 at 16:36 schreef WARZAZAT:

De fout in de discussie zit ‘m in het feit dat de islam weer centraal komt te liggen….volgens mij is het Westen, China en Japan zich gaan ontwikkelen toen ze hun geloven en hun verleden van zich hebben af geschud….Wiskunde en natuurkunde moeten ze studeren, geen lijpe fatoe’s.

op 15 04 2015 at 16:51 schreef Peter:

Tuurlijk, Japan heeft zijn religie en verleden afgeschud. Je weet niet waar je over praat, vriend.

op 15 04 2015 at 17:38 schreef WARZAZAT:

@ Peter:

Als ik het niet mis had hadden de Shogans Japan eeuwen lang in een isolement gevangen gehouden totdat de Amerikanen die open bombardereden en toen brak er een burgeroorlog tussen de progressieven en traditionalisten en die hadden de progressieven gewonnen en toen begonnen ze in plaats van samurai en priesters ingenieurs en wetenschappers op te leiden…..het ging zelfs zo ver dat ze van de enne op andere dag driedelige pakken met stropdassen gingen dragen in plaats van kimono’s..een dramatischere culturele revolutie als de Japanse was er niet.

The first reform was the promulgation of the Five Charter Oath in 1868, a general statement of the aims of the Meiji leaders to boost morale and win financial support for the new government. Its five provisions consisted of the:

-Establishment of deliberative assemblies;
Involvement of all classes in carrying out state affairs;

-Revocation of sumptuary laws and class restrictions on employment;

VOORAL DEZE TWEE PUNTEN ZIJN VEEL ZEGGEND.

-Replacement of “evil customs” with the “just laws of nature”!!!!

-An international search for knowledge to strengthen the foundations of imperial rule.

op 15 04 2015 at 19:32 schreef Murat:

@WARZAZAT,

Ten eerste het is “Shogun”.

Ten tweede, dat noem jij vooruitgang…? Dat afschudden van de heritage en het dragen van stropdassen en verwestering?

Het Tokugawa Shogunaat heeft Japan eeuwen lang in vrede laten leven. De Tokugawa clan had alle Daimyo onder zijn bevel. Een tijd van rust en vrede.

En dan China. China is er beter van geworden door geloof van zich af te schudden? Jij lult echt maar wat uit je nek he? Lees eens een boek.
China is het land dat welgeteld, historisch gezien, van alle landen de meeste jaren als wereldmacht heeft doorgebracht. Denk aan de zijderoete. China was als wereldmacht vaak niet zo expansionistisch als het Westen. Dit was in een tijd dat er al aan religie gedaan werd. Nu wordt er nog steeds aan religie gedaan in China, Boeddhisme.

Amerika, het machtigste land ter wereld is tevens ook een van de meest conservatief Christelijke landen van het westen. Again, je punt raakt kant nog wal.

op 16 04 2015 at 13:13 schreef WARZAZAT:

@Murat:

Ik heb het over de intelegensia die het land besturen en de cultur bepalen niet over de gewone man.

Het Shugunaat hield de Japanners in totale slavendom en met haar afgang begon Japan mee te komen in de vaart der volkeren, niet met stropdassen en driedelige pakken maar met het beste wat men kan bedenken en maken.

Met China het zelfde, voor de revolutie liepen vrouwen op uitgemergelde voetjes en zuchtten miljoenen mensen onder het juk van een paar landheren….en kijk nu…

Amerika is nu de place to be….of je nou een keter bent als Hersi Ali of een sijkh als Fethullah Gülen of een actress als Carice van Houten of een programmeur, rapper, kok…zet maar ‘Californiacation’ op van R.C.P:

Psychic spies from China
Try to steal your mind’s elation
Little girls from Sweden
Dream of silver screen quotations
And if you want these kind of dreams
It’s Californication

It’s the edge of the world
and all of western civilization
The sun may rise in the East
At least it settles in the final location
It’s understood that Hollywood
sells Californication

Pay your surgeon very well
To break the spell of aging
Celebrity skin is this your chin
Or is that war you’re waging

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS