Home » Archief » De GeenStijl-dictatuur: verboden voor moslims


[06.04.2015]

De GeenStijl-dictatuur: verboden voor moslims

Peter Breedveld

pas8

Moslims moeten afstand nemen van moslimextremisten, hoor je islamcritici altijd zeggen. Dat zou ze geruststellen. Ik heb al zo vaak gezegd dat dat leugens zijn. Er is weinig waar een islamcriticus zo van gaat schuimbekken als een liberale moslim. Die ontneemt ze namelijk de legitimatie voor hun haat. Een moslim die Joden bedreigt en homo’s haat, daar wordt de islamcriticus gelukkig van. Die mag in de praatprogramma’s, die krijgt een podium op de opiniepagina’s.

De Facebook-groep #nietmijnislam, een groep moslims die ondubbelzinnig afstand neemt van extremisme en de dialoog zoekt, krijgt nergens in Nederland een zaal gehuurd, meldde de Volkskrant vorige week. De reden? Mag niet van GeenStijl.

Maffioze clubs

Het is niet de eerste keer. Pas onlangs ging een benefietgala niet door omdat GeenStijl tegen was. Als GeenStijl niet wil dat jouw bijeenkomst doorgaat, gaat jouw bijeenkomst niet door, zo simpel is het. GeenStijl is, ik heb het al vaker gezegd, een direct gevaar voor de democratie. Iedereen zit altijd te janken dat de vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd door de islam: bullshit. De vrijheid van meningsuiting is allang afgeschaft door Domrechts, met de Roze Khmer voorop.

Bijeenkomsten van moslims en linksmensen worden met de regelmaat van de klok afgeblazen door toedoen van maffioze clubs in samenwerking met ongure journalisten. Een club die strijdt voor rechtvaardigheid voor de Palestijnen moest een nieuwe plek zoeken nadat er – dat kwam net goed uit, zeg! – een antisemitische opmerking op de Facebook-pagina van de club verscheen die al na 11 minuten werd verwijderd, maar waarvan toch al een screenshot bij de redactie van GeenStijl terechtkwam. Een mediahetze en een standaardbrief van het CIDI deden de rest: bijeenkomst verboden.

Veroordeelde racist

Er kan de laatste jaren ook geen bijeenkomst tegen racisme of voor de Palestijnen meer worden georganiseerd of er wordt in de media een pogrom van gemaakt. Zo werd vorig jaar zomer Fatima Elatik, die zich al jaren inzet voor de dialoog tussen Joden en moslims, door CIDI-directeur Esther Voet weggezet als antisemiet. Voet deed vorig jaar maart ook al fanatieke pogingen om een demonstratie tegen racisme te diskwalificeren als een antisemitische haatorgie. Bij de demonstratie tegen racisme van vorige week ging het uiteraard niet anders.

Het is altijd een kongsi van dezelfde partijen die erin slaagt bijeenkomsten te laten verbieden of op zijn minst een slechte pers te bezorgen: GeenStijl, De Telegraaf, vaak ook weekblad Elsevier, Carel Brendel en het CIDI. De laatste tijd stuurt The Post Online een veroordeelde racist, Robert van den Engel, naar antiracistische bijeenkomsten met het duidelijke doel daar een rel te veroorzaken en voor negatieve publiciteit te zorgen. Deze clubs bepalen wie er wel en niet iets mogen zeggen in Nederland. Niet de regering, niet de rechter, en de grondwet is in dit geval overduidelijk een dode letter.

Schennen van joodse graven

Nu kan ik me nog iets voorstellen bij het saboteren van bijeenkomsten waar uitgesproken antisemieten zijn uitgenodigd en er is bij zo’n antiracismebijeenkomst altijd wel een imbeciel te vinden die met een ISIS-vlag of iets dergelijks gaat lopen zwaaien of antisemitische leuzen roept, al blijf ik het hypocriet vinden dat er niet met hetzelfde fanatisme wordt gestreden tegen islamofobe uitingen. Een neonazistische club als het Identitair Verzet wordt door dezelfde partijen rap salonfähig gemaakt. Dat gaat zelfs zover dat het schennen van Joodse graven door dezelfde club door de vingers wordt gezien.

Maar de groep #nietmijnislam spreekt zich expliciet uit tegen antisemitisme en tegen andere vormen van onverdraagzaamheid. Dat die overal wordt geweerd, wijst maar op één ding: moslimhaat, het tweelingzusje van jodenhaat. Het gaat hier puur om het feit dat het moslims zijn. En media die waarschuwen om niet met een bepaalde bevolkingsgroep om te gaan, om ze te weren, dat hebben we eerder gezien.

Ik stel voor dat we dit nou eens niet gedogen, niet bejubelen als erfenis van Spinoza of weglachen als dekselse politieke incorrectheid. Dit is pure haat en die moet worden bestreden.

Telegraaf ter overdenkingklein

Wees een échte Charlie en steun het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 06.04.2015 @ 12:26

[Home]
 

40 Reacties

op 06 04 2015 at 14:21 schreef Netty:

O Peter, je slaat de spijker op de kop! Al vanaf de oprichting van de PVV houden mijn 93-jarige moeder en ik (1943) ons hart vast. Het geschreeuw en getier van Wilders, de van haat doorsijpelde, niets ontziende aanhang maken mama bang. Ze doen haar denken aan Mussert en de NSB. De sfeer in Nederland voelt voor haar weer even duister en angstig aan als de periode voor WWII. Mama’s Godwin’s zijn ECHT…

op 06 04 2015 at 16:52 schreef MNb:

Netty, wil je je moeder zeggen dat ik van 1963 ben en precies hetzelfde voel? Ik roep al 10, 12 jaar dat het 21e eeuwse Nld. me aan Duitsland rond 1930 doet denken.

“Ieder, die niet geheel van politiek inzicht verstoken is, weet dat de Islam de vijand is van het Vrije Westen en dat daarmee middels oorlog definitief moet worden afgerekend.”
Er is geen verschil.

op 06 04 2015 at 18:40 schreef WARZAZAT:

Inderdaad…Geenstijl is stront.

op 06 04 2015 at 19:28 schreef Ralph van der Geest:

Je suis Krapuul, je suis Frontaal Naakt en ik laat me de mond niet snoeren door een stel ordinaire nazi’s.
Trouwens, bij ons kun je lezen hoe genocide staat Israël en de Rabobank de steun en toeverlaat blijken te zijn van…al-Qaeda.
Ik durf te wedden dat dat misbaksel van een Voet en dat #ikbeneenjoodjankertje Schut e.d. het krijsend afdoen met ‘antisemitisme’. Net als Frans Timmermans voor wie kritiek op het zionisme en Israël per definitie gelijk staat aan antisemitisme. Om het fascisme in Nederland te institutionaliseren heb je geen nazi-leger meer nodig dat het land bezet houdt…

op 06 04 2015 at 19:44 schreef Renzo:

“Uiteindelijk heeft #nietmijnislam, opnieuw na bemiddeling van SZW, voor de bijeenkomst van afgelopen dinsdag ruimte gevonden in het Crowne Plaza Hotel “”. Uit het geciteerde stuk. dus ze vonden wel een zaal. En weigeringen van zaaleigenaren ondervinden meerdere mensen, ook de auteur van het boek ‘Islamofobie?’ (een kritisch boek over de islam) een paar jaar terug. Dus aan beide kanten is de vrijheid van meningsuiting niet populair. Zaaleigenaren zijn bangig, ook de NVU kan lastig vergaderruimtes vinden. Verder kan GS idd wel eens ophouden met de zeurhetzes tegen demo’s en vergaderingen van ze, man wat wordt ik die hetzes ook zat. bah

op 06 04 2015 at 21:30 schreef Bertje:

Ralph

je bent niet goed bij je treiter en blubbert wederom radicale onzin.
Echt ieder thema en hopla Ralph the radicaal bastaard haalt Israel erbij.
Tjonge tjonge…..
Stop daar nu eens mee.

op 06 04 2015 at 23:37 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Volgens mij was de NSB in het begin echt veel beschaafder dan de PVV nu.

op 07 04 2015 at 08:25 schreef Egbert:

Bertje, het stuk niet gelezen? Het is Israel dat Israel er steeds bij haalt. Verder heb je helemaal gelijk met je kreet: Stop daar nu eens mee @Esther_Voet.

op 07 04 2015 at 09:13 schreef babs:

Bertje, Ralph,

De bewoordingen zijn wat extreem, maar in de kern heeft Ralph gelijk. Hamas, Hezbollah, Assad en Iran zijn de vijanden van Israel. Ieder die vecht tegen die coalitie kan op steun van Israel rekenen.

Waarom Israel vooral Iran maar als de allerergste vijand blijft zien, snap ik dan weer niet. Met Iran is best te praten. Ik kan alleen speculeren dat dat is om goed bevriend te blijven met Saudi Arabië. De rede daarvoor zou kunnen zijn dat Saudi Arabië wél echt bedreigend zou kunnen zijn voor Israel.

Wending om het toch niet geheel off topic te maken: al die bizarre coalities laten zien hoe veel boter goed geïnformeerde moslimhaters op hun hoofd hebben.

De Amerikanen bombarderen letterlijk tegelijkertijd met steun van Iran de bondgenoten van Israel in Syrië en met steun van Saudi Arabië de bondgenoten van Iran in Yemen.

op 07 04 2015 at 09:25 schreef Mario:

Onwelvallige -edoch onderbouwde- meningen zijn alleen maar lastig, of niet dan Bertje?

Of zit het je nog steeds dwars dat je met enige regelmaat de wind van voren kreeg op krapuul, gedurende je kortstondige verblijf aldaar?

op 07 04 2015 at 10:29 schreef Zomaar:

Volgens mij heeft Geenstijl niet zo veel te willen, want Geenstijl verhuurt geen zaaltjes.
Ook hebben ze zich van te voren niet bemoeid met de bijeenkomst van #nietmijnislam. Wel hebben ze wel eens wat geschreven over één van de centrale figuren binnen dit initiatief en op basis daarvan kreeg de zaaleigenaar koude voeten.
Lullig, maar dat soort dingen komen voor in een wereld van angst en google.

Misschien wordt er in de toekomst iemand ook wel eens een zaaltje geweigerd op basis van een artikel op Frontaal Naakt.

op 07 04 2015 at 11:18 schreef Peter:

Vooralsnog zijn er geen mensen geweigerd en bijeenkomsten verboden door toedoen van Frontaal Naakt, “Zomaar”, maar er worden wel voortdurend mensen geïntimideerd en monddood gemaakt door de hetzes van GeenStijl. Mislukte en behoorlijk domme jijbak, dus.

op 07 04 2015 at 13:02 schreef Bertje:

Mario

Op Krapuul hield ik het snel voor gezien, niet vanwege de wind maar meer vanwege de extreem radicale toon die door sommige bloggertjes gebezigd werd. ( extreem links is de juiste bewoording en daar dit gelijk is aan extreem rechts had ik daar niks meer verloren, ik ga toch ook niet op een PVV fora zitten)
Best wel jammer want er waren ook mooie stukken bij.
En wat betreft de onderbouwing daar heb ik onze Ralph nog nooit op kunnen betrappen, wel op het grossieren van termen zoals nazi, nazi, genocide staat, nazi en natuurlijk nazi. Dit soort lui reageren op Israël gelijk een Stier op een rode doek.
Altijd de zelfde riedel op de zelfde stinkende fluit.

Maar on topic

Het is een focking shame dat # niet mijn islam word geweigerd. Juist deze groep mensen zijn een lichtend voorbeeld.

op 07 04 2015 at 14:13 schreef cRR Kampen:

“Net als Frans Timmermans voor wie kritiek op het zionisme en Israël per definitie gelijk staat aan antisemitisme.”
Dat was niet zo, integendeel. Dat werd zo op het moment dat hij minister werd (een telefoontje uit de militaire theocratie of de VS volstaat dan).

op 07 04 2015 at 15:09 schreef MNb:

Kijk, schrijft Kampen een keer iets zinnigs (over dat telefoontje ui Washington), moet hij het onmiddellijk zelf weer verknallen.
1. De VS kent een striktere scheiding van staat en religie dan bv. Nederland. Atheïstische organisaties winnen aan de lopende band rechtszaken.
2. De VS hebben net een akkoord met Iran gesloten waar Israel volledig van op zijn kop staat.
Maar Kampen is ook nog nooit in een feit minder gestikt. Ik kan me niet meer herinneren of hij op Krapuul terug te vinden is, maar zulks was wel de reden dat ik stopte dat te lezen.

op 07 04 2015 at 15:51 schreef vraagteken:

@MNb
Dat Netanyahu als een maffe henkie over de rooie gaat van een akkoord met Iran betekent niet dat de grondhouding van de VS nog steeds is dat Israel in principe over al mee weg kan komen. (Kijk de VN resoluties er op na, vrijwel de enige die consequent tegen resoluties stemt die Israel verplichten tot een min of meer rechtvaardige 2staten oplossing is de VS, en de VS stem is cruciaal. Zo als voor een groot deel zo was bij Zuid-Afrika. Waar de VS ook tamelijk fout was). En volgens mij refeert punt 1 niet wezenlijk naar iets wat cRR Kampen zegt.
Maargoed over de jongen die deze fb pagina heeft opgericht. Hij heeft vroeger toen hij 20 was 2 misse uitspraken gepost, maar daar heeft hij al afstand van genomen. Hij is geen Maajid die echt radicaal was, en nu op handen gedragen wordt omdat hij samen met types als Ayaan en Harris optrekt. Wat nietmijnislam vooral wordt verweten door gs is dat hij vraagtekens zet bij absolute vrijheid van meningsuiting. Nou ben ik voor absolute vvm , maar ben ik tegen zij die doen alsof alleen moslims moeite hebben met vu. http://arretsurinfo.ch/wp-content/uploads/2015/01/Mrd.jpg En vind ik het geen vreselijk standpunt om er over te twijfelen.

op 07 04 2015 at 17:27 schreef cRR Kampen:

MNb zei:
“1. De VS kent een striktere scheiding van staat en religie dan bv. Nederland.”
Vandaar dat een Amerikaanse president christelijk en kerkgaand moet zijn, en geen homo kan zijn (zoals in Australië mevr. Gillard) of atheïst (zoals in NL bij herhaling).
“2. De VS hebben net een akkoord met Iran gesloten waar Israel volledig van op zijn kop staat.”
Tja, feiten op de grond in het Midden-Oosten kun je absoluut altijd kersenplukken om te laten zeggen wat jij wilt. (Intussen heeft Israel z’n toon over dat akkoord zéér gematigd). Iran heeft eenvoudig nooit aan de Bom gewerkt en nog iets interessanter is het monsterverbond tegen IS, waar dat akkoord ntk om draait. Tegelijk strijden de VS samen met o.a. Saudi tegen bondgenoten van Iran, in Syrië en in Yemen. Leuk hè? Voor elk wat wils daar in het MO!

De rest is compleet wartaal. Van iemand die m’n beweringen dus nooit gechecket heeft en van daaruit maar wat roept. Er een site bijhaalt via een soort ‘guilty by association’ waar ik, inderdaad, nog nooit gepost heb en maar zelden kom.

Terug terzake, de islamofobie is opgezet en aangestuurd door Israel en de Amerikaanse Israellobby + neoconpolitburo. Niks anders.

op 07 04 2015 at 19:59 schreef babs:

Wij hebben helemaal geen Amerikanen nodig om vreemdelingen te haten, Kampen en al helemaal niet als het religieuze vreemdelingen zijn.

op 07 04 2015 at 23:03 schreef Bertje:

“terug terzake, de islamofobie is opgezet en aangestuurd door Israel en de Amerikaanse Israellobby + neoconpolitburo. Niks anders.”

*Alvast een alluhoedje aan het vouwen is voor crr Kampen*
En waar heeft u deze wijsheden vandaan?
En de IS natuurlijk een zionistisch komplot.
En bij hoog en laag blijven beweren dat om dit soort stellingen geenszins licht de geur van antisemitisme hangt.

op 08 04 2015 at 08:21 schreef Egbert:

Bertje: kritiek op Israel is geen anti-Semitisme. En andersom, kritiek op Isreal anti-Semitisch noemen is wel anti-Semitisch.

op 08 04 2015 at 09:53 schreef Murat:

Mensen als Bertje, daar word ik nou zo tergend kriegelig van he?

Gelijk Godwiniaanse termen gebruiken om een ander monddood te maken, zoals “aluhoedje” of “komplot”.
Wie de geschiedenisboeken er op naleest zal zien dat komplotten aan de orde van de dag waren, inderdaad.

Ontkennen dat de Israellobby en Neocons niet een ZWARE DOSIS “vinger in de pap” hebben waar het gaat om het financieren en promoten van de islamophobia industry, is ziende blind zijn.

Wilders wordt uitgenodigd door die figuren om zijn ranzigheid te verspreiden, Ayaan wordt door ze aangenomen, Netanyahu toetert dat Arabieren niet mogen stemmen en de helft van de Islamitische wereld aan gort gebombardeerd moet worden, Amerikaan-Joodse financiers die anti-Islam politici in Europa financieel steunen.
En dan op eigen bodem. Moet je eens zien wat het CIDI allemaal doet om Islamhaat te promoten. Smerige spelletjes om continu moslims antisemitisme in de schoenen te schuiven, heulen met de Islamhaters a la GeenStijl etc.

We moeten toch kunnen benoemen in dit land? He? Niks alleen maar Moslim-shit benoemen. We benoemen de rest potdomme ook.
En een grootdeel van de Moslimhaat wordt gretig gepromoot door deze groepen.

op 08 04 2015 at 09:55 schreef Sasha Berkman:

Bertje mist gewoon het verstand om dat te begrijpen.

op 08 04 2015 at 11:37 schreef cRR Kampen:

“Wij hebben helemaal geen Amerikanen nodig om vreemdelingen te haten, Kampen en al helemaal niet als het religieuze vreemdelingen zijn.”, toch wel, babs, want we hadden het na de Shoa juist even ‘afgeleerd’. Er moest, nadat de communisten waren verdwenen, ons even een nieuwe groep aangewezen worden. Gelukkig bood 9/11 uitkomst. In de maanden daarna was er nog altijd geen islamofobie in NL. Dat ontstond inééns, of braakte ineens uit de riolen, dankzij het verlichtte aanwijzen door Pim Fortuyn.

Bertje, let je een beetje op je woordjes?

op 08 04 2015 at 13:27 schreef babs:

Vreemdelingenhaat is nooit weggeweest. Papen zijn altijd gewantrouwd. Sinds de ontkerkelijking wordt religie in het algemeen gewantrouwd. Fortuyn ging al voor 11/9 de politiek in en was daarvoor al islamofoob.

Islamofobie is door de aanslag wat sneller algemeen geaccepteerd, niks meer. En Israel heeft er al helemaal niks mee te maken.

op 08 04 2015 at 14:22 schreef cRR Kampen:

Babs, je moet je echt eens in wat (Israel-)lobbyspul inlezen. Bijv http://en.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy .

Re Fortuyn, politieke activiteiten en islamofobie sta ik wel gecorrigeerd. Ik heb verdorie zelf z’n boeken o.a. dat uit 1997 ‘Tegen de islamisering van onze cultuur.’ (idiote titel ntk al), en gelezen.

Maar toch is door Fortuyn’s toedoen (en dat van het plebs, ntk), pas in februari 2002 de islamofobie in dit land ontploft (ik vond dat een curieus proces: je had ’t per 9/11 verwacht immers). Daarvoor, voor feb ’02 dus, waren de Antillianen immers de schuld van alles en de Nederlander wist ntk ook niet beter.

op 08 04 2015 at 15:48 schreef cRR Kampen:

In Canada ben je ook al niet meer veilig voor de militaire theocratie: http://www.huffingtonpost.ca/avi-benlolo/anti-semitism-canada_b_973587.html . Bedoeling is om zelfs kritiek op Israelisch beleid strafbaar te stellen – de wet is er lekker vaag voor geformuleerd.

In Engeland bepaalt de militaire theocratie wat er gezegd mag worden. Conferenties over Israel die mss een beetje critisch zijn over dit land ‘r beleid: verbieden. Met Richard Falk en al: http://www.medialens.org/index.php/alerts/alert-archive/2015/790-when-free-speech-becomes-dead-silence-the-israel-lobby-and-a-cowed-academia.html .

“This stubborn commitment to freedom of speech has clearly angered Britain’s Israel lobby, but the bigger question here is why a UK ambassador was involved in the first place.” ja hallo, die heeft een telefoontje van Bibi gehad.

op 08 04 2015 at 16:20 schreef bertje:

Murat

lees nou toch eens de zin van een kampen:
“de islamofobie is opgezet en aangestuurd door Israel en de Amerikaanse Israellobby + neoconpolitburo.”
Dat is pure alluhoedjes praat, wat jij schrijft zal ik niet ontkennen maar is van een heel andere orde.
Ik denk dat je van de verkeerde kriegelig wordt.

op 08 04 2015 at 16:31 schreef babs:

Dat de Israel-lobby de Amerikaanse buitenlandse politiek beïnvloedt zal zo zijn, dat betkent niet dat de Israel-lobby de hoofdoorzaak is van islamofobie in Nederland.

Ook denk ik dat de lobby van mutinationals in de VS (en in NL) veel belangrijker is dan de Israel-lobby. Neem bijvoorbeeld de oorlogen tegen Irak, daar had Israel helemaal niet zoveel belang bij, in tegendeel zelfs.

Wel heb je denk ik een punt dat Fortuyn persoonlijk ervoor heeft gezorgd dat de Nederlandse xenofobie specifieker islamofoob is geworden. Toch denk ik dat die specifieke islamofobie ook komt door de antikerkelijke traditie in NL. Als je toch al Christenen achterlijk vond, is de stap naar islamofobie makkelijker te maken. Dat is in België al echt anders. In Sevilla werd een tot de islam bekeerde voetballer bewonderd omdat min of meer hij principieel was in zijn religie. Stel je een Nederlandse voetballer voor die weigert het shirt van de sponsor te dragen, omdat hij zich tot de islam bekeert.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A9d%C3%A9ric_Kanout%C3%A9

op 08 04 2015 at 16:44 schreef Husserl:

@cRRKampen. ik ben het niet met je eens.Ik vermoed dat er een paar fobie’s zijn, waarvan haatt tegen Islam er een van is. De verzammeling ontplofde toen Bolkestein riep “NNederland is vol.”

op 08 04 2015 at 16:47 schreef cRR Kampen:

Er zijn meer oorzaken voor de islamofobie (of eigenlijk helemaal geen: er is geen enkele rationele basis voor zoiets).
Maar je onderschat de IL heus wel.
Je zou mss ook eens moeten kijken naar het stemgedrag van NL in de VN mbt resoluties Israelisch beleid aangaande. Je zou met mij kunnen concluderen dat de militaire theocratie zegge 5 vriendjes heeft: VS, waar NL altijd slaafs achteraan huppelt op dit stuk, en een paar minuscule vazalstaatjes van de VS in de Stille Oceaan, o.a. Micronesië. In dit, voor Europa feitelijk unieke land, leef je – dus mss heb je er niet goed zicht op (embedded in regional morality enzo).

De islamofobie is opgezet en aangestuurd door Israel en de Amerikaanse Israellobby + neoconpolitburo, zei ik. Precies zo is het; Bertje gaat er zorgvuldig niets van na, want Bertje wil antisemietje wijzen (opdracht van Bibi, Bertje?).
Sinds ongeveer anderhalf jaar probeert de militaire theocratie de schuld van de Shoa aan de Palestijnen en andere moslims te geven. Heeft Bertje vast wel oren naar, helemaal omdat het zo prettig 1500 jaar Europees-christelijke Jodenvervolgingen uit het geweten ontlast.

op 08 04 2015 at 17:46 schreef flabbergasted:

Fijne dialoog weer. Ralph, vlees-geworden-Godwin, Sasha de onbenul en wat er hier verder nog aan nuttige idioten komt. Dit is van hetzelfde vermaak als naar The Hour of Power kijken. Totale krankzinnigheid in actie.

op 08 04 2015 at 18:09 schreef Bertje:

CRR KAMPEN

Je konkelt en draait en verzet wederom de doelpalen.
(trucje wat je wel erg vaak toepast)
Maak nou eens hard dat de Islamofobie in de Nederlanden of van mijn part in Belgie of Duitsland opgezet en aangestuurd wordt door de door jou genoemde instanties.
Dat kun je dus niet kortom je lult allu hoedje praat!

op 08 04 2015 at 18:19 schreef babs:

Kampen, ik haak af. Met je ‘opdracht van bibi’ bevestig je vooral dat Bertje wel een punt heeft met zijn aluhoedje.

op 08 04 2015 at 18:37 schreef vraagteken:

@babs
Er is een tegenlicht uitzending over de Israel lobby en de oorlog in Irak naar aanleiding van het boek John Mearsheimer en het boek ‘The Israel Lobby.’ Ik zelf vind het niet erg overtuigend dat Amerika daarom oorlog heeft gevoerd, maar dat wordt daar min of meer beweert.
Wat echter wel zeker zo is, is dat Israel een erg grote voorstander was van de oorlog in Irak. Netanyahu was als een malle aan het pluggen dat Irak massavernietingswapens had (wat ook Netanyahu’s huidige positie over Iran in het juiste daglicht zet). Dus volgens eigen inschatting was Israel enorm gebaat bij een oorlog in Irak.

op 08 04 2015 at 18:45 schreef Husserl:

Laat me het dan omformuleren. De *sfeer* van algemene xenofobie werd door B. versterkt. Later werd de Islamofobie verdergesterkt door andere factoren. Ik heb dat zien gebeuren. Om 1972 waren het de Turken, na de onafhankelijkheid van Suriname waren het de Surinamers. En zo voorts, steeds met andere factoren aan het werk.

op 08 04 2015 at 20:05 schreef cRR Kampen:

Ja. Heel goed. Verdomd, eindelijk nog een mens met een functionerend geheugen. Morgen de Maori’s (hebben ’toevallig’ ook een kleurtje).

babs, wat had de ambassadeur met een congresje op een universiteit van doen?
Natuurlijk is mijn suggestie ’telefoontje van Bibi’ een tikje tongue-in-cheek, lach nou eens een keer. Maar weet je, woordjes doen er niet toe, alleen effect telt. Mijn verklaringen zijn opzettelijk kortaf en ietwat onrealistisch, maar bekijk het geval zelf eens en vertel me dan wat jij concludeert. Wat had de Britse ambassadeur hiermee te maken?

Israel wou die oorlog in het MO dolgraag, maar dan wel tegen Iran en dan Syrië. De militaire theocratie was daarom niet blij met de invasie van Irak. Mss wou de VS van daaruit verder (ze blijven in dominotheorietjes geloven daar), maar ja, Irak viel al riant tegen. Dus báált de militaire theocratie want Perzië is toch de echte duivel; Saddam was tenminste sekulier (en zwak), maar de Palestijnen zijn ook al toevallig moslims.. Think about it. Politiek is ook maar mensjeswerk.

op 09 04 2015 at 07:21 schreef excellentie zwembad:

in de jaren 30 , 40 waren er ook mensen die het nazisme bestreden met argumenten .

Dat lukte toen niet ; hoe kan het nu dan wel werken terwijl de aanhang van het nazisme nu vele malen groter (lijkt!(?)) te zijn ?
In welk land of welke streek lukt het wel succesvol en wat kunnen we daar van leren?
Onze pers is erger dan toen gezien toen er sprake was van een serieuze antinazistische pers en een pronazistische pers en uiteraard een zogenaamd middenkader (mensen die dus toen ook wel wat zagen in de ideeën van de oosterburen máar met kanttekeningen) Nu is het veel erger een groene amsterdammer of een telegraaf ; allen bieden ze een podium aan racisme ; dat noemt men dan vrijheid van Charlie . Ministers en andere politici steunen openlijk nazi’s in Oekraïne die genocide proberen te plegen op hun russischtalige landgenoten. laat verder ook maar mijn tekens zijn op !!!

op 09 04 2015 at 07:27 schreef vraagteken:

@cRR Kampen
Israel was wel blij met de oorlog in Irak, het spijt me. https://www.youtube.com/watch?v=fpQdg4D78Jc (ik ben het niet eens met de tekst in het begin, maar luister naar de speech). http://www.huffingtonpost.com/2015/02/25/kerry-criticizes-netanyahu-iran-judgement_n_6753228.html

op 09 04 2015 at 10:54 schreef cRR Kampen:

“Israel was wel blij met de oorlog in Irak, het spijt me.” – ja, ik was niet duidelijk daar – maar de blijheid verging dus naarmate bleek dat Iran niet aangevallen zou worden.

Uit de Huff: “The task and the great opportunity and challenge is not merely to effect the ouster of the regime, but also to transform that society and thereby begin the process of democratizing the Arab world.” Vanaf de komma ging het finaal, volkomen mis.

Overigens boeit de militaire theocratie de democratie niet. Dat moest niets van de Arabische lente hebben, bijvoorbeeld. Staat vierkant achter Mubarak, nu al-Sisi. Vernietigde elke kans op democratie in Palestina omdat het ’t niet eens was met de uitslag van de verkiezingen daar.

op 09 04 2015 at 12:58 schreef Abdel:

Racisten als GS, pvv’ers etc komen ’tenminste’ uit voor hun ideaal van een moslimvrij Nederland. De huichelarij en goedpraterij van de vaderlandse journalistiek en het zwijgen van de meerderheid vind ik veel bedreigender

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS