Home » Archief » JA MAAR DE MOSLIMS!!1!


[05.10.2015]

JA MAAR DE MOSLIMS!!1!

Peter Breedveld

200
Reiko Ike

Volgens de Franse filosoof Emmanuel Todd, van wie onlangs het boek Wie is Charlie? verscheen, gaat het de Je Suis Charlie-beweging helemaal niet om vrijheid van meningsuiting, maar is ze ten diepste islamofoob.

U zult begrijpen dat ik rapport voel met die man, want dat zei ik in januari meteen al. Al die types die met hun potloodje in de lucht riepen dat ze Charlie waren, wisten meteen daarna niet hoe snel ze deez’ of gene de mond moesten snoeren. Wat zeg ik? Ze hadden op dat gebied al een indrukwekkende staat van dienst.

Muur van onwil

Todd werd gisteren in Buitenhof geïnterviewd door Marcia Luyten. Het was een moeizaam gesprek. Niet alleen omdat het in het Engels was, maar ook omdat Luyten een muur van onwil optrok. Todd wees er bijvoorbeeld op dat in de nasleep van de massale Charlie Hebdo-demonstratie in Parijs kinderen, die foute grappen maakten, werden opgepakt, en ook dronkaards. Dat gaf die Charlie-beweging totalitaire trekjes, volgens hem. Luyten deed net of haar neus bloedde: “Wat is er totalitair aan om dronkaards op te pakken?”

Kom op, Luyten, doe je huiswerk. Op 17 januari werd een zestienjarige jongen gearresteerd vanwege een ironische cartoon over de Charlie Hebdo-aanslag. Een dronken vrouw werd gearresteerd omdat ze naar de politie had geschreeuwd dat ze schijt had aan de slachtoffers van de aanslag. In totaal arresteerde de Franse politie in de week na de aanslag minstens 69 mensen die zomaar gebruik hadden gemaakt van hun grondwettelijke recht op vrijheid van meningsuiting.

Maar Marcia Luyten weet van niks. Goede redactie daar, bij Buitenhof. Misschien is iemand in dienst nemen die Frans kan een idee?

Jonge moslims

Volgens Todd is er een direct verband tussen de almaar toenemende islamofobie en het antisemitisme onder jonge moslims in de Franse banlieues. Hij wees er bovendien op dat dergelijk antisemitisme binnen de autochtone bourgeoisie niet meer voorkomt, maar dat dat een kwestie van cosmetica is. Hij was net bezig uit te leggen dat die bourgeoisie forméél wel aardig is tegen de Joden, maar dat… en hier werd hij bot door Luyten onderbroken. Die wilde plotseling weten of de moslims wel voldoende afstand hadden genomen van het antisemitisme in de nasleep van Charlie Hebdo.

My fucking God, je haalt zo’n man helemaal naar Nederland, naar de studio, omdat hij een boek geschreven heeft waarin hij zijn ideeën uiteenzet, maar God verhoede dat die in een interview aan de orde komen, zeg! Dat iemand in Nederland zomaar zou zeggen dat antisemitisme nog steeds alive and kicking is onder het autochtone deel van de bevolking. Laat het aan een Nederlandse journalist over om haar eigen stokpaardjes centraal te stellen in een vraaggesprek. Waarom zou het over jou moeten gaan! Ik ben zoveel interessanter!

Ja maar de moslims! De moslims dan! Het zijn toch de moslims! Laten we het over moslims hebben!

En zo slaagde Luyten erin om te voorkomen dat er op Hollandse bodem eens een hand in eigen boezem zou worden gestoken.

Totale moslimhaat

Bij The Post Online klust een ‘wetenschapper’, Chris Aalberts, bij als journalist (ik kan niet naar het stuk van Aalberts linken, omdat de Charlies van The Post Online mij dat onmogelijk maken). Hij ging naar Brussel om daar een EU-vergadering over homohaat en de katholieke kerk bij te wonen. Briesend kwam hij weer thuis, omdat het niet over de moslims was gegaan. MAAR DE MOSLIMS! POLITIEKCORRECT ZOOITJE DAAR IN BRUSSEL! brulde Aalberts.

Terwijl het natuurlijk gewoon wél over de moslims was gegaan, daar had iemand van de Nationaal-Socialistische Partij persoonlijk voor zorg gedragen. Aalberts zit zó opgesloten in zijn eigen bevooroordeeldheid, dat hij volstrekt blind en doof is voor wat er zich écht voor zijn ogen afspeelt.

Emmanuel Todd heeft volkomen gelijk. Het gaat niet om de vrijheid kwetsende cartoons te plaatsen, of om homo’s (de grootste homohater van het land is nota bene hoofdredacteur van The Post Online) of om vrouwen. Het gaat om moslimhaat. De totale moslimhaat. Je moet moslims haten. En wie niet gewoon gezellig meedoet, moet kapot.

Zelfbenoemde waakhonden

En ik zeg u: in Nederland is het nog erger dan in Frankrijk. Daar jaagt de politie op niet-Charlies. Hier doen de zelfbenoemde waakhonden van de democratie het, de journalisten.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.10.2015 @ 07:47

[Home]
 

54 Reacties

op 05 10 2015 at 08:15 schreef babs:

In totaal arresteerde de Franse politie in de week na de aanslag minstens 69 mensen die zomaar gebruik hadden gemaakt van hun grondwettelijke recht op vrijheid van meningsuiting.

Maar Marcia Luyten weet van niks. Goede redactie daar, bij Buitenhof

Maar even verder…

zo slaagde Luyten erin om te voorkomen dat er op Hollandse bodem eens een hand in eigen boezem zou worden gestoken

Echt uitstekende redactie daar. Kunnen ze zeggen dat ze evenwichtig uitnodigen, de ene week Fennema, de andere week zijn tegenpool, en toch is er niks mis gegaan en is de boodschap dat er wel eens iets mis zou kunnen zijn met de meerderheid van de Nederlanders keurig onder tafel gebleven.

op 05 10 2015 at 08:33 schreef Daan:

Beetje off topic, maar praktische tip voor als je toch wilt linken, de meeste posts worden ook via twitter gedeeld, als je de afgekorte t.co links gebruikt kunnen ze die niet zomaar blocken lijkt me? anderzinds wil je misschien ook geen verkeer die kant op sturen.

op 05 10 2015 at 08:57 schreef Aldi:

Eindelijk wordt het bij dd juiste naam genoemd. Want het is geen Islamofobie of ‘bezorgdheid’ of …

Nee, het is pure moslimhaat!

op 05 10 2015 at 14:15 schreef Dennis:

Het laatste woord over het boek van Todd is nog lang niet gesproken natuurlijk.

Al is er wel een prikkelende passage die meer aandacht verdient. Todd ziet de Fransen als meelopers van de (protestantse) ideologen uit het noorden. En dan heeft hij het voornamelijk over Denen, Duitsers en Nederlanders.

op 05 10 2015 at 14:45 schreef Rob:

Tsja, in een land waar een artilleriegranaat in een tas in Frankrijk ineens een handgranaat wordt, hoef je niet te verwachten dat iemand van de pers nog Frans begrijpt. Ik merk dat zelf op twitter: als ik een link deel van Le Figaro, komt een half uur later het Nederlandse journaille met hetzelfde nieuws, BREAKING, van een Engelse site die wél Franstaligen in dienst heeft.

op 05 10 2015 at 18:46 schreef Maarten:

Ijzersterk stuk. Waarvoor dank.

op 05 10 2015 at 19:20 schreef Roland:

@Aldi: Islamofobie is een vage term.

Je bent antisemiet als je joden (of Joden) als groep minderwaardig vindt, los van hun geloof, hun mening over Netanyahu, hun moeder of hun eventuele rijkdom. Je bent een racist bent als je bv negers als groep minderwaardig vindt, los van de lengte van hun penis, of ze werk hebben of niet, of ze dol zijn op zwarte piet of niet en of ze kunnen dansen of niet. Het is het groepsdenken dat het primitief maakt.

Een islamofoob (stom woord trouwens) heeft een afkeer van het islamitische GEDACHTENGOED, los van huidskleur, afkomst (of sexuele geaardheid, geslacht, etc). Zoals je een hekel kunt hebben aan het katholicisme, het existentialisme, GroenLinks of het liberalisme.

Stel, er loopt een gesluierde vrouw op straat. De racist zal denken: “Shit, dat wil ik niet tegenkomen. Eng. Rot lekker op naar je eigen land.” De libertaire Islamcriticus zal denken: “Riekt naar religieuze (of echtelijke) onderdrukking, niet leuk, maar indien vrijwillig mag ze natuurlijk zo over straat lopen. Tenslotte mogen mensen met dreads, op stelten, met keppeltjes of met tattoos dat ook.”

Als we beiden islamofoob noemen verliest de term veel betekenis.

op 05 10 2015 at 20:20 schreef Sasha Berkman:

De moslims zijn de huidige nazis, althans volgens de meneer (obgetwifeld) die beweerde dat de fascistn van morgen zich anti-fascisten zullen noemen, ergens ooit in een grijs verleden.

Het doet me erg denken aan de demagogogie van de fascisten die kritiek op de kunstmatige entiteit “Israel” vergelijken met anti-semitisme.

op 05 10 2015 at 20:21 schreef Thomas E:

Islamofoob betekent natuurlijk letterlijk: angst voor de Islam cq Islamieten. En in die letterlijke betekenis is dat in deze tijd niet eens zo gek. Want wat een aantal idioten allemaal ‘in naam van de Islam’ doen, rechtvaardigt die angst bij jan publiek.

Ik noem het merendeel van de PVV-sympathisanten dan ook gewoon moslimhaters. Dat zijn de mensen die voor de aanslagen en het terrorisme al de pest hadden aan hoofddoekjes, Turkse buren en bontkraagjes. Met die term zit je op één lijn met het begrip ‘antisemieten’. En dan ben je duidelijk.

op 05 10 2015 at 21:36 schreef Sasha Berkman:

Ome Bobby: https://www.youtube.com/watch?v=VkndVzfOeRc

op 05 10 2015 at 21:56 schreef Chris:

Thomas, ik kan hier wel als Dewanand gaan praten, je weet wel, die Hindoe die vroegah nog wel eens wat nuttigs zei, maar inmiddels zich als een troll gedraagd. Maar een islamofoob bestaat niet.
Wie heeft er angst voor islamieten? Zit slechts in de marge. En de letterlijke betekenis bestaat zelfs niet. Een verzonnen term, maar zeer toepasselijk, dat geef ik meteen toe. Maar dan zal ik wel weer rechts klinken, terwijl Peter rechtser en rechtser wordt. Ik ben een blije moslim met een Christelijke naam.

Je kan wel op de PVV’er blijven afgeven, maar doet dat iets in je voordeel? Net zoals ik op jou kan afgeven, maar help dat mij?

Kap toch eens met die onzin.
En ja, dew moslims moeten bewijzen dat ze de vrede met zich hebben, maar velen van ons verdommen dat gewoon.

op 05 10 2015 at 22:13 schreef su:

Ik ben nooit een Charlie geweest en zal het ook nooit zijn. Ik ben gelukkig ook niet zo een belangrijk persoon. Heb wel principes itt de Nederlandse journalist. Satire ten koste van de lage socio-economische klasse is een gefaalde, misplaatste grap, geen satire. Maar o wat loopt Nederland voorop in rascisme.

op 05 10 2015 at 22:27 schreef Chris:

su, je hebt echt helemaal gelijk, rillingen en glimlach van blijdschap, maar…een mooie dooddoener daartegenover is natuurlijk: Waar zijn de kerken in Saudie? Feit blijft dat de moslims, zeker waar ik woon, gewoon dik hun stempel op de maatschappij willen drukken, Hun goed recht, ok, maar dan niet zeiken als een dikke hartinfarct Hagenees zegt: “Nee, pleur op. Ik wil patatje met varkuh.” Zijn goed recht toch? Blame on muslim game gaat al decenia rond, maar over Joden,en nu dus meer over ons slechte blanken, met onze historie.
Het mag toch wel duidelijk zijn dat de moslims het iets mider nemen met de waardigheden van de wereldwijde bevolking. En dat zeg ik dus als Moslim!

op 05 10 2015 at 22:35 schreef Ralph van der Geest:

Van een stel hoeren dat een week of twee geleden een pas uit de kast gekomen nazi op bezoek had die Janmaat mocht komen ophemelen, kan men niet verwachten dat het tot een diepzinnig gesprek met een filosoof in staat is. Zeker niet als die filosoof er ook maar de geringste blijk van geeft de nazi-symathieën van dat stel hoeren niet te lusten.
Vat ik het een beetje goed samen hoe het ervoor staat met ‘Buitenhof’, hét programma voor al uw islamofobie, vreemdelingenhaat en eugenetica?

op 05 10 2015 at 22:40 schreef Ralph van der Geest:

O en trouwens: waarom zou je ook naar een dreksite waar men mensen uitscheldt voor ‘rifapen’ willen linken? Alleen maar kans dat het het tuig daar meer pageviews oplevert.
Ik weiger ook naar dat soort haatblogs te linken als ik het over ze heb. Bevalt me goed :-)

op 05 10 2015 at 23:00 schreef Peter:

Zeg Chris misschien moet je wat meer op kwaliteit letten ipv kwantiteit wat je reacties betreft. Ik verdraag dit gebazel niet lang meer.

op 05 10 2015 at 23:01 schreef Sasha Berkman:

We are at war:
https://www.youtube.com/watch?v=loFDn94oZJ0

op 05 10 2015 at 23:35 schreef su:

Zeg Chris, dat Saoedi Arabië geen kerken heeft is wel bekend. Het is daarom ook een kutland. Ik hoop dat hun olie snel op is zodat de salafi-sekte ten einde komt. Dat land wordt bestuurd door een familie. De Saoedi familie, arrogant he, een familie die zijn naar verwerkt in een land. Momenteel heeft West-Europa een belangrijke taak voor de mensheid;,opvang van vluchtelingen. Kom op Nederland toon juist trots en vang de vluchtelingen op. Zo slecht doen de moslims het niet in Nederland. Wij hebben Nederland ook opgebouwd toen jullie erom vroegen. Weten jullie nog? Toen Nederland een sterke maakindustrie had, maar geen goedkope mankracht beschikbaar was. Ze kwamen uit Spanje, Griekenland, Turkije, Marokko en Italië die sterke donkere en knappe mannen. Nederland…vergeet jullie recente historie niet.

op 06 10 2015 at 00:39 schreef Wim:

zou het dan toch bestaan? mensen met één zonde? een nieuwe versie van Belcampo’s “Het verhaal van Oosterhuis”
ik zou dan heel blij zijn
Alléén moslims of de islam haten. Maar voor de rest normaal intelligent en normaal vriendelijk en normaal zelfkritisch en normaal verantwoording nemend en met een normale kennis van zaken?
Om te beginnen zijn voor de Joost Niemöllers, Ephimenco’s, Bart de Wevers en Le Pens plus hun geestverwanten islamitische vluchtelingen net zo waardeloos als christenen, die mexico of brazilie (50.000 moorden per jaar!!!) willen ontvluchten, vietnamese boeddhistische vluchtelingen, op de vlucht voor franse, amerikaanse of communistische massamoorden en joden op de vlucht voor nazi’s.

op 06 10 2015 at 01:34 schreef Murat:

Die Chris,

Die komt hier met vage berichtjes en denkt dan dat zijn haat geloofwaardiger is door onzin te roepen in de trant van dat ie Moslim is.

Je kent het wel, van het niveautje “Ik heb geen hekel aan homo’s, mijn beste vriend is homo”.

Chris, de moslim met Christelijke naam, hier tuinen wij niet in. Je bent een ranzige demagoog. “movah”!

op 06 10 2015 at 06:35 schreef Chris:

Zucht, nou Peter en Murat, dan houd ik het hier maar voor gezien. Massels!

op 06 10 2015 at 09:02 schreef Ralph van der Geest:

“Je kan wel op de PVV’er blijven afgeven, maar doet dat iets in je voordeel?” Hoe bedoel je dit exact Chris? Dat degenen die kotsen op Wilders en zijn meelopers er nadeel van zullen ondervinden? En wat dan exact? Op een dodenlijst komen welke afgewerkt gaat worden na de Machtergreifung door de tweedekansnazis? Als randdebeielen als jij mensen vertellen dat het ‘niet in hun voordeel’ is iets te zeggen dat hen niet bevalt, is dat voor mij een signaal nog veel harder af te geven op de wnnabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars van vandaag.

op 06 10 2015 at 09:47 schreef Niek Holtzappel:

Toen ik van de aanslag bij Charlie Hebdo hoorde was ik een van de eerste die “Nous sommes tous Charlie” tweette. Spoedig kreeg ik echter bij de “Je suis Charlie” lieden dezelfde vieze smaak in mijn mond als Peter. Deze smaak werd nog erger toen ik die demonstratie zag waarbij allerlei dictators en oorlogsmisdadigers die niks met vrijheid van meningsuiting van doen hebben meeliepen met de Grote Hollande show in Parijs.

op 06 10 2015 at 09:59 schreef Gezichtenman:

De strijd voor het vrije woord zou je kunnen zien als verzet tegen het intolerante karakter van de islamitische cultuur. De islam en het vrije woord zijn geen goede vrienden.Het vrijde woord is een groot goed in de westerse wereld. Links, vroeger een groot voorstander van het vrije woord, heeft het ingeruild tegen de prangende wil om voor zwakkeren op te komen.

op 06 10 2015 at 10:39 schreef Gaz Typari:

“De strijd voor het vrije woord zou je kunnen zien als verzet tegen het intolerante karakter van de islamitische cultuur”

Dat zou je kunnen doen, maar dat is bezijden de waarheid. Het vrije woord is niet veilig in handen van de charlies, slechts het eigen vrije woord.

Rob van Kan heeft daar een prachtig stuk over geschreven: https://edgeofeurope.wordpress.com/2015/05/27/daar-is-de-vrijheid-weer/

En nog één: https://edgeofeurope.wordpress.com/2015/09/01/waar-is-de-gulle-humor-gebleven-op-heden/ met passende charlie-reactie eronder.

op 06 10 2015 at 10:53 schreef Thomas E:

@Gezichtenman

Ik denk niet dat het vrije woord ingeruild is voor solidariteit met de zwakkeren, door links. Ik denk dat het én én is, maar dat in het huidige vluchtelingendrama solidariteit met de zwakkeren even prioriteit 1 is. Zodra men hier is opgevangen (hopelijk menswaardig en groothartig), zal men moeten wennen aan onze gehechtheid aan het vrije woord.

Los van dit alles is het woord in NL ook niet meer zo vrij als het lijkt. Veel mensen met een non-mainstream mening houden tegenwoordig liever hun mond dan dat ze gestalked, gedemonsieerd of bedreigd worden.

op 06 10 2015 at 10:57 schreef jos:

Iemand die begint over “de” islamitische cultuur zoals Gezichtenman kun je al meteen wegflikkeren. Alsof anderhalf miljard mensen verspreid over de hele wereld eenzelfde cultuur kunnen delen.

op 06 10 2015 at 12:11 schreef Gezichtenman:

@ Jos: Tuurlijk.
Er zijn verschillen tussen islamieten, hun landen en hun subculturen. Er is echter ook een deelverzameling.
Die deelverzameling zou je kunnen typeren als “de” islamitische cultuur.

op 06 10 2015 at 12:36 schreef cRR Kampen:

Gezichtenman zal het wel over een ‘doorsnede’ hebben ipv ‘deelverzameling’.

Tip: die doorsnede valt precies samen met die van de Joodse en christelijke (sub-)culturen. Het is alleen maar die ene Semitische god.

op 06 10 2015 at 12:48 schreef jos:

@Gezichtenman

Maar hoe zit het dan met die intolerantie en onvrijheid ? Delen alle moslims die ? Als dat niet het geval is dan horen intolerantie en onvrijheid ook niet bij “de” islamitische cultuur.

Maar misschien bedoel je iets anders. Er zijn verschillen tussen islamieten maar je wilt ze graag allemaal de genoemde negatieve kenmerken aanwrijven. En dus verzin je “de” islamitische cultuur.

“De” islamitische cultuur bestaat gewoon niet zoals ook “de” christelijke cultuur er niet is. Pak tien willekeurige Nederlandse moslims en die zullen veel meer gemeen hebben met jou en andere Nederlandse niet-moslims dan met moslims in een dorpje op Java of langs de Nijl. Maar ja, dan moet jij dingen die je deelt met Nederlandse moslims willen zien en ik betwijfel of je daartoe in staat bent.

op 06 10 2015 at 15:13 schreef Gezichtenman:

Josje. Ik werk in Rotterdam Zuid. Daar wonen heel veel moslims. Mijn collegae bestaan voor de helft ook uit moslims. Ik onderschrijf dat ik meer met hen gemeen heb met hen, dan zij met een inwoner van Java of ik met een reformatorische Zeeuw. Neemt niet weg dat er een deelverzamling is (is een correcte term trouwens en precies wat ik bedoel; komt uit de wiskunde).
Grofweg bedoel ik de geringe bescheidenheid waarmee de religie zich profileert. Waar dan ook ter wereld. Dat uit zich op velerlei manieren en lijkt op geen manier op de opstelling van andere religies.
Zo is het recht om een hand te weigeren nu geaccepteerd in Nederland. Dat het onderscheid maken tussen man en vrouw (discriminatie!) ondergeschikt is aan de vrijheid aan dit aspect van deze religie, is illustratief. De gestandaardiseerde halal-maaltijd op alle scholen in Rotterdam ook. Ik hekel deze houding. Deze religie neemt de ruimte die het krijgt en meer.
Kritiek is dus een noodzakelijk kwaad.
De kritiek op de tegenstanders van Charlie is hypocriet, maar het land was in rouw. Dat praat het niet goed, maar maakt het wel begrijpelijk in die tijd.

op 06 10 2015 at 15:29 schreef cRR Kampen:

“… is een correcte term trouwens en precies wat ik bedoel; komt uit de wiskunde.”

Dus don’t lecture me. Je hebt het over ‘doorsnede’. Het gaat je immers om de overeenkomstige elementen van verschillende verzamelingen (natuurlijk is de doorsnede wel een, eventueel lege, deelverzameling van elk).

“Zo is het recht om een hand te weigeren nu geaccepteerd in Nederland.”
Was het altijd al (gelukkig). Hysterie daarover pas sinds de islamofobie.

“Kritiek is dus een noodzakelijk kwaad.” – is niet eens een ‘kwaad’. Maar kritiek op die specifieke religie is allang geen kritiek meer, maar mantraïsche xenofobische agitprop waar we nu al de hele eeuw mee doodgegooid worden.
En veruit de meeste ‘kritiek’ is inhoudelijk niet te onderscheiden van de antisemitische van voor 1945. Ga dit na. Pak een stukje van Fennema ofzo en vervang ‘moslims’ door ‘Joden’ enzo, misschien dringt het dan eens door waar je zo ‘oprechtjes’ aan meewerkt.

Mijnsherenplein 37a, naast de inhuis-moskee van een zekere imam – midden in de Millinxbuurt, 7 jaar gewoond en ik heb nog altijd geen last van vooroordelen :)

op 06 10 2015 at 15:41 schreef Wim:

ik vind de aanslag op charly hebdo heel vreselijk verkeerd.
maar 1)
gek dat nederlandse onderafdeling van trump’s en palin’s tea party helemaal van de leg zijn van een aanslagje. in afghanistan, iraq en syrie gebeuren bijna elke dag ergere aanslagen, maar de nederlandse onderafdeling van trump’s en palin’s tea party vindt dat alleen criminelen daar schijtziek van kunnen worden en vluchten
maar 2a)
wij hollanders hebben prominente landgenoten, die zelf beschreven hoe ze onschuldige moslims vreselijk lieten vermoorden. die boer uit de haarlemmermeer heeft er zelfs een lintje voor gekregen. en dat is hem ook nooit afgenomen.
ooit gehoord van prominente moslims, die in lutjebroek mensen liet vijfdelen? in beetsterzwaag vrouwen en kinderen liet vermoorden met een bajonet?
maar 2b)
bij de Nürnberger Prozesse stonden geen moslims terecht. golo mann, churchil, lou de jong: ze hebben het over daders die meestal goed christerlijk zijn opgevoed. dat kan toch geen toeval zijn?
algemener: op wiki staat een “List of wars and anthropogenic disasters by death toll”. Pas op plaats 25 de eerste met moslimsdaders (Soedan). dat kan toch geen toeval zijn?
cijfers!!!

op 06 10 2015 at 15:56 schreef jos:

Gezichtenman, een religie profileert zich niet, weigert geen handen te schudden, neemt geen ruimte in beslag, mensen van vlees en bloed kunnen dat alleen. Wat ik hierboven al zei: je ziet wel verschillen tussen moslims maar je wilt ze ook op één hoop kunnen gooien en op ongenuanceerde wijze kunnen generaliseren. En dus wordt aan een abstractie (de cultuur, de religie) menselijke eigenschappen toegekend om zo toch over moslims in het algemeen te kunnen praten.

Jij bent daar niet de enige in. Dit is al vijftien jaar gangbaar in Nederland: het over “de islam” hebben waar het in feite om “de moslims” gaat. Niemand zou het een ruk schelen als er alleen een abstracte islam zou bestaan in NL. Nee, het gaat erom dat er moslims van vlees en bloed zijn in NL. Met “de islam” wordt er gemaskeerd dat een bevolkingsgroep op de korrel wordt genomen. Zo is Wilders ook vrijgesproken.

Ik geloof niet in “islamkritiek”. Het is gewoon antipathie tov moslims. Punt.

op 06 10 2015 at 16:17 schreef Anoniem:

“Grofweg bedoel ik de geringe bescheidenheid waarmee de religie zich profileert”

Ik mag hopen dat in Nederland het recht bestaat om handen te weigeren. Je moet er toch niet aan denken om lichamelijk contact met een mens als Rita Verdonk te hebben? Sorry hoor, maar ik heb even gemist wanneer de wettelijke verplichting tot handen schudden gold. En wanneer die dan is afgeschaft.

op 06 10 2015 at 16:58 schreef MNb:

Zelfs dieren weten wie groot is:

https://www.youtube.com/watch?v=FqD_CtJox-c

https://www.youtube.com/watch?v=gWmcT94MU1w

op 06 10 2015 at 17:15 schreef Sam:

De christendomkritiek van progessief Europa uit de tweede helft van de vorige eeuw was niet mals. Niet altijd geestig. Maar HEEL NUTTIG.
Niemand heeft ooit de idiote vergelijking gemaakt tussen christenkritiek en jodenuitroeiing. Erg verdacht dat dat nu wel gebeurt met islamkritiek.

Mohammed is het enige religieuze personage ter wereld dat garant staat voor agressie. Geen andere godsdienst intimideert op vergelijkbare wijze de gehele wereld.

Ook Batman himself zal het niet aandurven om een filmrol aan te nemen als ‘profeet Mohammed’:

http://bigthink.com/videos/hey-ben-affleck-would-you-play-mohammed-in-a-movie-ayaan-hirsi-ali-wants-to-know

Er is momenteel geen ander gedachtengoed zo brisant en zo zeer de moeder van alle kwaad als de doctrines van islam, koran en hadith. Dat ben ik met Ayaan eens.

Als ik in het openbaar op de Bijbel schijt wordt niemand agressief. Met de Koran is dat gewoon echt HEEL ANDERS.

op 06 10 2015 at 18:00 schreef Gezichtenman:

Beste Jos.
Mooie laan, de Mijnsherenlaan.

Een religie profileert zich wel,
De bewijzen zijn zichtbaar.
Ik bekijk iedere religie met evenveel argwaan. Ik ervaar de islam als opdringeriger dan de andere.
Dit maakt me niet blind voor het feit dat moslims net zo min deugen als niet-moslims. Je wil me blijkbaar in die hoek hebben, maar daar zult u me niet vinden.
De islam als politiek, religieus en cultureel verschijnsel diskwalificeren vind ik in uw geval een kwestie van door de bomen het bos niet meer zien.
Kritiek wegzetten als antipathie riekt trouwens naar dictatoriaal denken.

op 06 10 2015 at 20:08 schreef Wim:

Sam schreef: “Mohammed is het enige religieuze personage ter wereld dat garant staat voor agressie.”
In 1943 is het de Joodse psychiatrische inrichting “Het Apeldoornsche Bosch” ontruimd. 1200 patiënten en 50 van de personeelsleden werden met de trein rechtstreeks naar Auschwitz vervoerd, waar de patiënten bij aankomst direct zijn gedood. Lou de Jong schrijft dat ze levend verbrand zijn door ze in een kuil op de brandende lijken uit de gaskamers te gooien.
Hoe gedenkt nederland deze afschuwelijke daad?
Uit Elsevier dossiers, 2010:
“Als officier neemt Colijn deel aan koloniale oorlogen, waarin veel (burger)slachtoffers vallen en nogal wat wreedheden worden begaan. In een brief, die pas lang na zijn dood openbaar zal worden, beschrijft hij hoe, om genade smekende, kinderen en vrouwen onder zijn gezag ter dood werden gebracht. ‘Het was onaangenaam werk, maar ’t kon niet anders. De soldaten regen ze met genot aan hun bajonetten.’ Voor dit soort werkzaamheden krijgt Colijn in 1895 de Militaire Willemsorde.”
De daders geloofden goed en staan op monumenten, straatnaamborden en kregen orden en de slachtoffers geloofden helemaal verkeerd.
Ik ben deze gewetenloze hetzers zo vreselijk beu

op 07 10 2015 at 00:57 schreef Murat:

@Sam,

“Geen andere godsdienst intimideert op vergelijkbare wijze de gehele wereld”

Dan zou ik als ik jou was als de wiedeweerga weer naar school gaan en acuut de geschiedenisboeken openslaan. Ga dan maar eens even goed kijken wat er over de hele wereld uit naam van Jezus en het Christendom allemaal is gebeurd. De islam is daar een vliegenklapper bij.
Tevens, niet alleen in de geschiedenis. Anderhalf miljoen doden in Irak alleen, door het westen vind ik van schrikbarend hogere proporties dan wat extreem islamise op zijn kerfstok heeft aan geweld.

Je moet niet zo selectief kijken. Ik weet dat levens in het midden-oosten minder waard zijn voor mensen als jij, maar dat neemt niet weg dat je geen gelijk hebt.

op 07 10 2015 at 01:07 schreef dewanand:

REF Cit:
op 05 10 2015 at 21:56 schreef Chris:

‘Thomas, ik kan hier wel als Dewanand gaan praten, je weet wel, die Hindoe die vroegah nog wel eens wat nuttigs zei, maar inmiddels zich als een troll gedraagd. Maar een islamofoob bestaat niet.
Wie heeft er angst voor islamieten? Zit slechts in de marge. En de letterlijke betekenis bestaat zelfs niet.’

—— Reactie dewa aapje:

interessant Chris, denk aan de posting van Roland, onderzoek deze vragen eens kritisch:

1. Waarom houdt niemand meer van (SPOOK)’moslims’ na ruim 50 jaar gezellig samen hokken in verwarmde Hollandse peeskamertjes?

2. Stelling van Wieroe:
Als moslims grote, goedkope islamitische bordelen vol met goedkope moslim hoeren zouden bouwen dan zou men nu meer van hen houden in Nederland en heel Europa. Waarom zijn er zo weinig professionele moslim hoeren in sexy burqas?? Hindoehoeren zijn er zat in Nederland en dit zorgt voor een warm gevoel voor Hindoe halfapen. Seks verbroedert en verwarmt een Multikukeluku, dus bouw meer goedkope etnische bordelen in alle steden.

3. Islam is toch een media en politieke HOAX?
Net zoiets als besneden marsmannetjes waar iedereen bang voor is maar die gewoon niet bestaan.

op 07 10 2015 at 09:19 schreef cRR Kampen:

“Geen andere godsdienst intimideert op vergelijkbare wijze de gehele wereld.”

Nog nooit zulke totale nonsens gehoord, geloof ik. Eigenlijk mag bagatellisering van de daden in het teken van de religie met het executiewerktuig als symbool wel strafbaar gesteld worden.

Je praat in de tendens van het regime van de Wag-the-Dog State, de militaire theocratie, die jou wil laten geloven dat de Shoa door moslims is gepleegd.

op 07 10 2015 at 09:22 schreef cRR Kampen:

“Ik ervaar de islam als opdringeriger dan de andere.”

Omdat die dat niet is, natuurlijk. Je bent compleet gewend aan dat ellendige zondagsgebeier, de gremieterig kijkende zwartkousen alom op de straten, de talloze gebouwen met dat executiewerktuig er bovenop enzovoort. Dus die vallen je niet op (al beweer je van wel, maar ik zie ’t wel, hoor, je paranoia).

op 07 10 2015 at 09:53 schreef Wim:

nou, ja:
er gebeurt toch ook wel veel vreselijks in naam van de profeet. en het zou toch wel heel mooi zijn als de vertegenwoordigers van de islam zouden roepen: jongens, dit kan echt niet
alleen (gelijke monniken, gelijke kappen) de vertegenwoordigers van christenen en boedhisten zijn nog veel stiller geweest bij nog veel grote misdaden

op 07 10 2015 at 10:53 schreef Sasha Berkman:

Sam bedrijft ordinaire fascistische agitatie. Wat hij bij moslims ziet bestaat alleen in zijn eigen zieke brein. Net zoals de nazis vroeger.

op 07 10 2015 at 11:14 schreef jos:

en het zou toch wel heel mooi zijn als de vertegenwoordigers van de islam zouden roepen: jongens, dit kan echt niet

Wim, tegenwoordig bestaan er dingen die internet en Google heten dus voor de domheid die jij etaleert bestaat geen excuus meer. Hier jongen.

op 07 10 2015 at 13:00 schreef Oranje: bruin tegen bruin omdat haat niet te sturen valt | Krapuul:

[…] aan bijgedragen heeft de haat te voeden en het fascisme in Nederland te legitimeren. Hier, hier, hier en hier kunt u er bijvoorbeeld over […]

op 07 10 2015 at 14:48 schreef Sasha Berkman:

grappig trouwens hoe sam mij een tijdje geleden van demagogie beschuldigde :)

op 07 10 2015 at 15:45 schreef Sam:

Nou zeg, dat was ik helemaal vergeten. Wat hebben we een probleem met christendom en boedisten. De kranten staan er vol van. Iedereen maakt zich er druk over.
Vergeet ook niet het spoor van intolerantie en terreur te noemen, dat door Europa wordt getrokken door de aanhang van Lou de Palingboer.

‘ordinaire fascistische agitatie’, ja, zo kennen we volksmenner Sasha Berkman

op 07 10 2015 at 20:22 schreef Wim:

jos. bedankt voor je opmerking. lekkere respectvolle taal. ik dacht gvd dat alleen joost niemöller, ephimenco c.s. daar moeite mee hebben.
verder lijkt de stem slecht gehoord of mss ook een beetje onbekend: er vielen recent weer vreselijk veel doden in irak, jemen en Peshawar (144 in school).
zo’n stem, dan van christelijke afkomst, is er ook wel tegen slavernij, de moordpartijen in indie en wwi&ii geweest. die christelijke stemmen waren soms zelfs van de belangrijkste mensen in de kerk, bv bonhoeffer en martin niemöller. maar zoals bonhoeffer schreef in zijn afscheidsbrief voor zijn executie: het was te weinig.
en sam: maak nou eens gewoon ff een lijstje: zoveel burgers in de laatste 2000j door christenen vermoord, zoveel door moslims, zoveel door hindoes etc. zie wiki “List of wars and anthropogenic disasters by death toll”. Pas op plaats 25 de eerste met moslimsdaders (Soedan). daarin komen de hindoes dan veel te goed af want hun india is toch dag in dag uit ook vreselijk afschuwelijke ellende

op 08 10 2015 at 09:03 schreef Gaz Typari:

We hebben geen probleem met christendom en boedisten (sic). Ook niet met moslims. We hebben een probleem met de pvv, de sammen en gezichtenmannen van deze wereld en de john de beeren die dit allemaal redelijk en fantasierijk vinden.

Het spoor van Hollandsche intolerantie en terreur werd inderdaad niet door Europa getrokken. Wel door Indië. En Amerika. En Zuid Afrika. En het Midden-Oosten.

op 08 10 2015 at 13:45 schreef dewanand:

ref cit:
op 08 10 2015 at 09:03 schreef Gaz Typari:

‘We hebben geen probleem met christendom en boedisten (sic). Ook niet met moslims. We hebben een probleem met de pvv, de sammen en gezichtenmannen van deze wereld en de john de beeren die dit allemaal redelijk en fantasierijk vinden.’

———- onze reactie:

mauw mauw namastiaauw Gaz Typari,

Wieroe heeft mij nu geleerd dat ik eea hierover zuiver biologisch en evolutionair moet bekijken en analyseren en nu is die doorbraak bereikt. Een theorie van alles mbt mensapentopen is ontwikkeld door Wieroe en mij, nu even nog doorpoten achter pc met onze 6 poten samen om het af te werken tot een pittig boekje met Wieroe als hoofd auteur. Ja Adolf Hitler schreef deel 1 hiervan in 1924 he en Wieroe wil het slimmer en beter doen dan zijn oude katten fuhrer met te kleine arische piemel.

Shit waarom waren alle grote leiders uit de geschiedenis te klein geschapen, impotent of gewoon seksueel zwaar gefrusteerd??

Ja elke man heeft een vreselijk pik probleem. Ik ook en ik ben niet eens mannelijk meer, gewoon KUT.

Maar Gaz wil je niet snel naar de geleenstraat toe voor audientie met een lekkere viesbruine hindoehoer in haar warme peeshokje

op 08 10 2015 at 20:35 schreef Sasha Berkman:

Sam:

”Mohammed is het enige religieuze personage ter wereld dat garant staat voor agressie. Geen andere godsdienst intimideert op vergelijkbare wijze de gehele wereld.

Er is momenteel geen ander gedachtengoed zo brisant en zo zeer de moeder van alle kwaad als de doctrines van islam, koran en hadith”

Je lijkt Hitler wel, maar dan ook nog met schuim op je bek.

op 12 10 2015 at 02:23 schreef Code:

“Nou zeg, dat was ik helemaal vergeten. Wat hebben we een probleem met christendom en boedisten.”

Niets gehoord over de door boeddhisten uitgevoerde massamoorden op de Moslim populatie de laatste tijd zeker?
Of de met kinderslaafjes gevulde Christelijke milities in Afrika?

“De kranten staan er vol van. Iedereen maakt zich er druk over.

Je hoort er inderdaad weinig over.
Maar dat is niet, zoals jij schijnt te denken, omdat het niet gebeurt.

“en het zou toch wel heel mooi zijn als de vertegenwoordigers van de islam zouden roepen: jongens, dit kan echt niet”

Dat doen ze dan ook veelvuldig.
Dat is toch echt een kwestie van even opletten.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS