Home » Archief » Jammer, Laurence Blik, wéér mislukt


[06.05.2016]

Jammer, Laurence Blik, wéér mislukt

Peter Breedveld

yuko2
Illustratie: Yuko Shimizu

Precies twee dagen voor Bevrijdingsdag, dus dat we de vrijheid vieren en zo, en midden in de storm van verontwaardiging over de beknotting van de vrijheid van meningsuiting van Ebru Umar, kreeg ik een mail van het ‘abuse-team’ van mijn webhost, Flexwebhosting. Ik werd gesommeerd om drie zinnen over Laurence Blik, een in domrechtse kringen niet meer zo héél populaire, extreemrechtse blogster, te verwijderen omdat die ‘smadelijk’ zouden zijn. Als ik niet binnen 48 uur zou gehoorzamen, zou Frontaal Naakt uit de lucht gehaald worden. Dat zou dus precies op de avond van Dodenherdenking zijn. Ik vond dat een mooi symbolisch gebaar.

Sinds 2007 is er nauwelijks een week voorbij gegaan waarin de Ridders van het Vrije Woord, ik noem ze tegenwoordig Charlies (uit te spreken als ‘sjarlíes’, met de nadruk op de laatste lettergreep), niet uit alle macht hebben geprobeerd mij de mond te snoeren. Er is aangifte tegen me gedaan wegens antisemitisme, wegens kinderporno, wegens belediging, mijn werkgever wordt belaagd door domrechts tuig, ik ben belasterd en besmeurd door kranten en bladen, door televisieprogramma’s, onlangs deed zelfs de vicepremier van Nederland een poging.

Obsessie met Uw Hoofdredacteur

Maar aan Laurence Blik had ik al een tijdje niet meer gedacht, ook al komen de meeste beschuldigingen, ook van anderen, uit haar koker. Ze is blijkbaar nog steeds niet over haar obsessie met mij heen. Bijna tien jaar nadat we zijn gebrouilleerd, in het kort omdat ik niet met haar naar bed wilde en omdat ik me steeds ongemakkelijker voelde bij haar steeds explicietere racisme, probeert ze me nóg kapot te maken.

Ik was natuurlijk niet van plan me zonder slag of stoot over te geven. Ik stuurde een mail naar het abuse-team waarin ik betoogde dat het niet om smaad ging, maar om aantoonbare feiten, zij het op satirische wijze opgeschreven (niet altijd door mijzelf, overigens). Blik ís namelijk bereid om alles te doen voor geld en status, zelfs met Bert Brussen naar bed, die ze toch altijd heeft uitgemaakt voor antisemiet (is er iemand die dat verhaal van haar over de ‘blogger met allitererende achternaam’ naar boven kan halen? Kan het niet meer vinden), ze is een extremist die zichzelf als de woordvoerder van alle joden ter wereld beschouwt én ze raakt seksueel opgewonden van dode Palestijnse kinderen. Bovendien voert ze de citaten, die ze van Frontaal Naakt verwijderd wil zien, op haar eigen site in een lijstje uit de context gerukte citaten dat moet bewijzen wat een vreselijke antisemieten Hassnae en ik zijn. Dus die citaten mogen wél op haar site maar niet die van mij? Vreemd.

Maar zo gaat het werkelijk altijd met Domrechts: er gelden géén grenzen als het gaat om het beledigen, besmeuren, ontmenselijken, vernietigen van de ander, maar als die iets terugzegt, begint het gejank over ‘smaad’ en dergelijke. Eigen vrije mening eerst.

Notice and takedown

Maar de meneer van het abuse-team gaf geen sjoege. ‘Wij hebben in het verleden vaker gekeken naar uw teksten en deze per geval beoordeeld’, schreef hij, alsof dat een valide argument is. Sofort verwijderen, anders wordt Frontaal Naakt geblokkeerd. Ik zei iets over vrijheid van meningsuiting, had dit niks mee te maken, meende het lampie. Wat ik schreef, was volgens hem in strijd met de Nederlandse wet. Ik zei dat het aan de rechter was om dat te beoordelen, hij zei van niet, bleef er op hameren dat mijn site ‘vaker in het vizier was geweest’ en verwees naar een document van de Rijksoverheid waar ik nog nooit van had gehoord, de ‘Gedragscode Notice-and-Take-Down‘. Daarin krijgen webhosters richtlijnen aangereikt voor wat betreft ‘strafbare uitingen’ en Flexwebhosting ontleent er blijkbaar het recht aan om zelf te bepalen wat strafbaar is en de bij haar ondergebrachte websites te censureren.

In die gedragscode wordt echter ook gesproken van bemiddeling tussen een klager en de eigenaar van de website waar de klacht over gaat, en over een ‘redelijke termijn van bijvoorbeeld vijf dagen’. Maar daar had die meneer van het abuse-team allemaal nul boodschap aan. Ik zei dat zelfs Erdogan zich meer moeite moest getroosten om een tegenstander de mond te snoeren. Tien jaar lang probeert Domrechts Frontaal Naakt kapot te krijgen, met behulp van de politie, justitie, Kamerleden, ministers en de voltallige media, allemaal zonder succes, en dan zal het een psychopaat uit Heemstede lukken met een mailtje naar fucking Flexwebhosting?!

Ordinaire ruzie

Ik heb toen maar met de helpdesk van Flexwebhosting gebeld, die beloofde er door het management naar te laten kijken. Binnen een uur was het gepiept: ik hoefde de zinnen niet meer weg te halen. Maar ik diende in mijn oren te knopen dat Flexwebhosting de vrijheid van meningsuiting zeer was toegedaan, maar dat die vrijheid niet was bedoeld voor een ‘ordinaire ruzie’ tussen Blik en mij.

De volgens de wet strafbare ‘smadelijke uitingen’ waren nu een ‘ordinaire ruzie’ geworden, en nóg meent Flexwebhosting zich om die reden met de inhoud van Frontaal Naakt te mogen bemoeien. Ik zei dat als je zoveel van de vrije meningsuiting houdt, een ‘ordinaire ruzie’ wel het laatste is dat je mag verbieden, en daaruit volgde een absurde, surrealistische uitwisseling waar ik u verder maar niet mee zal lastigvallen.

In elk geval: weer mislukt, Laurence Blik. Nu ga ik er maar eens een mailtje tegenaan gooien naar jouw webhost en me op die ‘notice-and-take-down’ beroepen. Want als we het over ‘smaad’ gaan hebben, weet ik nog wel wat dingetjes die jij over mij beweert.

asscherloor

Kopie van paspoort

Gisteren ben ik weer voor zeven dagen geschorst door Facebook omdat ze daar ‘nudity‘ hebben ontdekt, ongetwijfeld na een aangifte door een Ebru Umar-fan (ik had, zonder nadenken, in Tokio een paar kiekjes op mijn Facebook-pagina geplaatst die ik in een museum had gemaakt. Daar waren twee nogal preutse naaktschilderijen bij). Ze namen het zo hoog op dat ik een kopie van mijn paspoort moest sturen. Zo rolt Nederland: schuimbekken over klikkende Nederturken en tegelijkertijd zich helemaal de tyfus NSB’en om te proberen Frontaal Naakt weg te krijgen.

FacebookGario

En zo moet ik blijven vechten voor mijn plekje op het wereldwijde web. Ik wil wel verhuizen naar een webhost waar ze de vrijheid van meningsuiting iets serieuzer nemen dan bij Flexwebhosting. Dat is een dure grap, dus donaties zijn welkom:

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.05.2016 @ 11:13

[Home]
 

13 Reacties

op 06 05 2016 at 11:28 schreef Rob van Kan:

Jij bedoelt dit blog, met “een blogger met een stotterende naam.” http://loorschrijft.blogspot.it/2009/03/loor.html Toppunt van romantiek ook, dat “islamitische slachthuis tussen haar benen”. Maar niet door Blik geschreven.

op 06 05 2016 at 11:32 schreef Peter:

Nee, dat is niet het stuk dat ik bedoel. Dit gaat over mij, ik ben geacht die ‘Neusaap’ te zijn. Haar vaste publiek was dat ook onmiddellijk duidelijk. Ik bedoel, over smaad en laster gesproken. Er is echt helemaal niks van waar. Ik wens nog eens te benadrukken dat er tussen mij en Loor nimmer iets van seksuele aard heeft plaatsgevonden.

op 06 05 2016 at 12:23 schreef John de Beer:

Niet relevante media krijgen nu eenmaal nooit met dit soort onaangename zaken te maken. Geen bewindslieden of andere bestuurders die zich door hen geprangd voelen en er zijn geen verontwaardigde lezers of belangengroepen. Wie meetelt in de wereld van journalistiek en opinieëring heeft op gezette tijden met dit bijltje te hakken. Zeer onrechtvaardig en boosmakend, anderzijds zou een absolute vrede nóg erger zijn!

op 06 05 2016 at 12:26 schreef Peter:

O ja, John? Heeft NRC dit ook regelmatig? Is Jeroen Wollaars ooit zelfs maar een kritische vraag gesteld? Wordt Pauw bedreigd met opheffing? Denk toch eens na voordat je een reactie plaatst.

op 06 05 2016 at 12:35 schreef Dennis:

Een schrale troost.. Van al je stalkers is ze wel de knapste. Maar zonder gekheid.. Ze heeft zelfs een voicemail online gezet. Het mens is niet helemaal fris in de bovenkamer.

op 06 05 2016 at 12:52 schreef John de Beer:

Ik zie het meer als compliment. Kennelijk voldoen deze media die niet aan de criteria van het begrip relevantie. Dit laat onverlet dat ik dit natuurlijk uiterst vervelend voor je vind.

op 06 05 2016 at 13:00 schreef Peter:

Die voicemail heeft Jan Bennink op Internet gezet.Hij heeft die natuurlijk van haar gekregen. In die voicemail kun je me, vuile antisemiet die ik ben, horen zeggen dat ze moet kappen met haar onzin.

op 06 05 2016 at 13:47 schreef Vasilis:

Peter, is het misschien een idee om in de VS een website te hosten? De vrijheid van meningsuiting is daar bijkans heilig. Domrechtse idioten hosten hun neonazi-sites ook in de VS. En duur hoeft het niet te zijn.

op 06 05 2016 at 14:21 schreef leo schmit:

Kijk eens bij http://www.thesaker.is

The Saker heeft na veel overlast en sabotage voor Ijsland gekozen.

op 06 05 2016 at 14:50 schreef Peter:

Iemand heeft me het verhaal over de allitererende blogger gestuurd! Het is vrij hilarisch, zeker gezien de huidige ontwikkelingen:

Een nachtje Hilton

“Ik wil je minnaar wel worden,” zei de brutale blogger, na een vriendelijk kennismakingsetentje met ondergetekende. “Sure, goed plan,” grapte ik terug, terwijl de serveerster de rekening kwam brengen.

Zullen we delen?,” stelde ik netjes voor, er vanuit gaande dat iemand die mijn minnaar wenst te worden – én liederlijk opschept over zijn magistrale jaarinkomen – daar geen sprake van laat zijn. “Doe maar,” antwoordde de blogger, “ik heb namelijk maar 22 euro bij me.”

En zo kwam het dat ik verbijsterd het leeuwendeel van onze drankjes en maaltijd voor mijn rekening nam. En dat de blogger, wiens naam zo lekker allitereert, daarna aan mijn hoofd begon te zaniken over het Hilton, en dat we daar toch best de nacht door konden brengen. Nou ja, en toen drong het tot mijn afgrijzen door dat hij serieus was inzake het minnaarschap en meer. En dat ik, als ik al op zijn voorstel in zou gaan, waarschijnlijk ook de hotelrekening zou moeten betalen, want zijn zakgeld à 22 euro had hij er die avond al doorheen gejaagd.

Eenmaal buiten – ik dapper op weg naar mijn auto, hij naar het treinstation – lag ineens zijn arm om mijn schouder. En hij bleef maar aandringen op een vurige nacht in een hotel. Ik vroeg hem op welk moment ik hem de indruk had gegeven dat ik daar wel voor te porren was. En of hij mijn columns al die tijd niet goed begrepen had.

Zo slenterden we nog wat ongemakkelijk rond. Totdat we in de verte een groep jongens zagen staan en hij in mijn oor siste: “Shit! Marokkanen! Laten we omdraaien!” En weer was ik verbijsterd. Want was het niet deze blogger die altijd zo boos ageert tegen de stigmatisatie van moslims?

Op veilige afstand van de hangjongeren gaf de blogger het niet zomaar op. “Het leven is hier en nu, Loor. Laten we nou naar het Hilton gaan en niet te ver vooruit kijken.” Right. Alsof ik díe nog nooit had gehoord. Maar ik bleef geduldig en riep ontmoedigend dat ik ook wel wat te oud voor hem was (!!), en dat ik daarom wel gevleid was en zo, maar toch maar liever niet. Klare taal, nietwaar?

Het was al te laat. Een enorme tong nam plotsklaps bezit van de mijne. En zoals altijd kuste ik beleefd terug, in plaats van een harde trap te geven tegen een strategische plek. En ik vervloekte weer eens mijn chronisch falende wegloopspieren. En mijn overtuiging dat ik zo’n knul voor zijn hoofd zou stoten, voor altijd zou hebben vernederd, als ik hem hard had uitgelachen en hem mijn rug had toegekeerd.

In plaats daarvan, en tijdens een alweer volgende kus, liet ik de avond nog eens de revue passeren. Ik bedacht me dat het misschien niet zo slim was geweest om hem te vragen of hij mijn jurk mooi vond. En ik had natuurlijk ook niet moeten zeggen dat hij een – in het algemeen – best aantrekkelijke man is. Stom! Stom! Driewerf stom!

Ten einde raad gooide ik er mijn Joods-zijn in. En mijn pro-Israël houding. Ultieme passionkillers in dit geval. Want over Joden in het algemeen, en de Israëli’s in het bijzonder, hadden we al eens een heftige pennenstrijd gevoerd. “Ja, dat ik jou nu kus betekent niet dat ik Israël ineens een lief land vind. That bridge is too hard to cross,” aldus de blogger.

Er zat dus niets anders op dan radicaal met mijn autosleutels zwaaien en hem gedecideerd gedag te zeggen. “Ik moet nu echt gaan. En het Hilton, of welk hotel dan ook, is gewoon geen optie. Klaar. Maar het was gezellig. Ik hoop dat je je trein nog haalt.”

Hem bedanken voor het eten was dan weer niet nodig, en andersom gebeurde dit ook niet.

Mompelend kuierde de blogger de nacht in, mij met een onverklaarbaar gevoel van preutse truttigheid achterlatend. Maar daar buigt een deskundige zich misschien nog wel eens over. Net als over het krankzinnige feit dat ik hem de volgende dag heel omslachtig mijn excuses aanbood, omdat ik hem terug had gezoend en dus de verkeerde indruk had gewekt. Ja, zelfs de niet te verkroppen Ex der Exen werd er weer eens aan zijn haren bij gesleept.

Veel ingewikkeld gedoe dus en niks klare taal. Loor – uw zogenaamd ijskoude hartenbreekster met het hart op de tong – ten voeten uit. Mijn goede voornemens zijn u bij dezen bekend.

op 06 05 2016 at 16:00 schreef Ernst:

Een webhoster die gaat bepalen wat wel of geen smaad is…hahaha. Op momenten als deze ben ik weer even helemaal 100% team Peter. Ik hoop dat je positieve energie uit dit soort zuigende acties kunt halen, want je weet natuurlijk wel dat er aan de andere kant van de lijn iemand op tilt modus gefrustreerd zit te zijn.

Maak anders een mooie column over de stinkende kut van Laurence, waarna Flexhosting de waarheidsvinding mag verzorgen.

op 06 05 2016 at 16:10 schreef Stan:

Ik meen me te herinneren dat de allitererende blogger zíjn kant van dit verhaal op zijn eigen blog had staan. Daar is het al een tijd niet meer te vinden.

op 06 05 2016 at 16:46 schreef sum:

Onkruid vergaat niet…..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS