Home » Archief » Journalistiek hooggebergte


[12.10.2016]

Journalistiek hooggebergte

Peter Breedveld

on11

De domrechtse neofascistenkliek gaat al vier dagen apestront omdat Volkskrant-columnist Peter Middendorp het gewaagd heeft wat pittige kritiek te uiten op een interview van Wierd Duk met Machteld Zee, de juriste die ons waarschuwt voor het islamitische plan tot wereldheerschappij via shariaraden en een kerstboomverbod. “Karaktermoord!” gillen riooljournalisten Esther Voet en Wierd Duk. “Beneden alle peil“, klinkt het hol en ijzig uit de crypte van Elma Drayer. Ook romancier Pieter Waterdrinker krijgt het te kwaad, hij heeft nog zij aan zij gevochten met Wierd Duk in de Tsjetsjeense Oorlogen en weet dat Duk moedig en slim is, en een ‘journalistiek hooggebergte’.

En die vindt het raar, met zulke metaforen, dat docenten hun studenten afraden zijn boeken te lezen.

Correspondent van RTL Nieuws Jeroen Akkermans verliest alle controle over zijn kringspieren en vat Middendorps kritiek samen als ‘Wierd = Hitler‘. GeenStijl zet het op een krijsen: Middendorp pleegt eerwraak! Klassiek gevalletje karaktermoord! Bert ‘Zeikhoer‘ Brussen gaat los op The Post Online met een foto van de dode Pim Fortuyn, want dat is wat Middendorp volgens hem doet met zijn stukje, Pim Fortuyn nog een keer vermoorden.

Salafisme verdedigen

In Middendorps eigen krant kotst de alcoholische zwateljunkie Arthur van Amerongen er zijn delirische hysterie uit met het overbekende Domrechtse gezemel over islamknuffelaars die salafisme verdedigen en dergelijke. Volgens Van Amerongen beschouwen deze islamknuffelaars de shariarechtbank, clitoridectomie, de boerka en het kindhuwelijk ‘inmiddels als wapens voor de ultieme bevrijding van de vrouw’. Volgens het eerder genoemde literaire hooggebergte Pieter Waterdrinker bewijst de Volkskrant met de publicatie van dit infantiele geleuter een ‘intellectuele vrijplaats‘ te zijn.

De Volkskrant pakt tevens uit met het feitenvrije gejeremieer van ene Jolande Withuis over ‘het verraad van de feministen‘ dat dezelfde strekking heeft als Van Amerongens gebazel: dat linkse feministen voor vrouwenbesnijdenis zijn en Ayaan Hirsi Ali hebben verraden. Dat het de rechtse Rita Verdonk was die Hirsi Ali verraadde nadat de extreemrechtse Ebru Umar haar had verklikt, terwijl het de linkse feminist Femke Halsema was die het voor Hirsi Ali opnam, daar wil geen neofascist meer aan worden herinnerd. En ach, feiten. “You can prove anything with facts! I prefer to rely on instinct and blind prejudice.

Heiligschennis gepleegd

Middendorp heeft heiligschennis gepleegd, terwijl hij slechts wijst op het feit dat Wierd Duk in een interview met Machteld Zee nogal weinig kritisch is, en Machteld Zee zonder enige weerspraak de ene onhoudbare stelling na de andere laat poneren. Iets wat ik zelf overigens bijna een week eerder ook al had gedaan. Maar aan mij wordt alleen aandacht besteed als het journaille weer een kans ziet mij ontslagen te krijgen, omdat ik gebruik heb gemaakt van mijn recht op vrije meningsuiting.

Intussen blijkt steeds duidelijker dat Zee te vies is om met een tang aan te pakken. Dat ze islamisten graag naar een verlaten booreiland verbannen ziet worden, is nog tot daar aan toe, al getuigt het in elk geval van een totaal gebrek aan wetenschappelijke objectiviteit. Maar dat ze op een bijeenkomst van het Vlaams Belang spreekt, de partij van racistische SS-vereerders, zou zelfs voor Elma Drayer reden moeten zijn haar handen onmiddellijk van Zee af te trekken.

En verder blijkt Zee weinig gelegen te laten liggen aan academische mores. De bewijzen voor haar bewering dat er achter de islamisering van Europa een plan zit, zijn passages uit rapporten die ze uit de context citeert. Wie de bron bestudeert, ziet al snel dat er niks van overblijft. Zee veroorlooft zich ook veel teveel vrijheid. Ze heeft Britse shariaraden onderzocht en kan dus alleen iets zeggen over wat dáár plaatsvindt. Haar beweringen over moslims en multiculturalisten in het algemeen, over een islamitisch complot om de wereld te overheersen hebben geen enkele wetenschappelijke waarde. Passages uit haar proefschrift hebben dezelfde opgewonden, kinderlijke, quasi-gewichtige toon als de tweets van Eddy Terstall, over de ‘heiligverklaring van de moslimidentiteit’ en dat soort onzin, en dat je daar niks van mag segge, want dan word je racist genoemd.

Korans in beslag nemen

Het is allemaal even beschamend. Uit deze bespreking van de islamdeskundige antropoloog Martijn de Koning blijkt dat het proefschrift inderdaad van een abominabel laag niveau is (mijn woorden, De Koning omfloerst het allemaal met beleefde nepcomplimenten). Als Zee al interessante punten aansnijdt, weigert ze de diepte in te gaan. Ook shopt ze naar hartelust in de feiten en gebruikt ze van haar bronnenmateriaal alleen dat wat haar vooroordelen bevestigt.

Maar dat mag geen verbazing wekken. Wie in aller ernst beweert dat de moslimidentiteit hier heilig verklaard wordt, terwijl een politicus, die de politie de huizen langs wil sturen om korans in beslag te nemen, jaar na jaar na jaar als politicus en debater en man van het jaar wordt gekozen, die is een kwaadaardige gek.

Wierd Duk verdedigt intussen zijn totale gebrek aan kritiek in het interview met Zee door te stellen dat Zee geen politicus is en dat hij maar 700 woorden had. U zegt ‘journalistiek hooggebergte’, ik denk eerder aan een kale dorre vlakte.

Update: Ook wetenschapsjournalist Marcel Hulspas heeft zich een weg door het boek van Zee geworsteld en uit zijn bespreking blijkt dat Martijn de Koning weer veel te soft is geweest: ‘Gewoon een beetje uit je nek kletsen komt in elk vakgebied voor’.

Meer over mij weten? Lees dit interview met mij van Enis Odaci op Nieuw Wij.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.10.2016 @ 08:03

[Home]
 

22 Reacties

op 12 10 2016 at 09:00 schreef Remco:

Voorop gezet: ik ben blij dat mijn proefschrift nooit zo kritisch is bekeken als dat van Zee. ;) Pittige column van Middendorp, maar voor een column niets bijzonders natuurlijk.

Jammer dat het debat zo verziekt is, dat een column als deze zo veel woede oproept. Wat de promoties van Zee en Baudet betreft gaat Middendorp wel wat kort door de bocht. Er zit altijd een hele leescommissie achter. Tricky is wel dat je op de samenstelling daarvan als promovendus invloed kunt uitoefenen, samen met je promotor. En zo kan het inderdaad dat je tegengas mijdt en een stuk of vijf hoogleraren benadert van wie je vermoedt dat die wel kunnen instemmen met de lijn van je betoog. Toch… Roger Scruton is geen kleintje. Je zult met meer moeten komen als je werkelijk hard wilt maken dat Baudet (bij hem gepromoveerd) die titel niet verdient.

op 12 10 2016 at 09:04 schreef Trawant 93:

Heel goed, en nu snel weer verder tikken om de banale woorddiaree over Jay-Z van L. de Winter te fileren. Hoe is het toch mogelijk dat binnen de media zoveel middelmatigheid een platform krijgt?

op 12 10 2016 at 09:19 schreef seije:

Prachtig stuk. Jammer van het: Ik zei het een week eerder!! Dat is toch niet van belang?
Ik werd die ochtend erg blij van Peter Middendorp z’n column.

op 12 10 2016 at 09:26 schreef Peter:

Ja dat is wel van belang. Rot toch op met dat geschoolmeester altijd.

op 12 10 2016 at 10:24 schreef Remco:

@Trawant: Pietje vindt Jantje middelmatig en Jantje vindt Pietje middelmatig. Truus vindt ze allebei geweldig. En Henk en Ingrid vinden dat iedereen z’n bek moet houden.

Democratische oplossing is om ze allemaal een podium te geven. Volgens mij is dat ook de enige juiste oplossing.

op 12 10 2016 at 10:40 schreef Schuur:

@Remco Als Henk en Ingrid vinden dat iedereen zijn bek moet houden, dan verliezen ze m.i. hun recht op een podium.

op 12 10 2016 at 13:20 schreef Remco:

En precies daarom is het zo goed dat hun recht op een podium (vrijheid van meningsuiting) door de grondwet beschermd wordt.

op 12 10 2016 at 13:25 schreef Charlotte:

Peter, dat je als journalist kansloos bent heb je gezien je maatschappelijke carrière of wat daarvoor door moet gaan inmiddels afdoende bewezen.
Ik zal 195O euro voor je overmaken als je met je bijzit optieft naar het beloofde land in de Marokkaanse zandbak.

op 12 10 2016 at 13:36 schreef Sum:

Nederland is officieel overgenomen door rechts tuig. Koningin Beatrix had gelijk: De leugen regeert.

op 12 10 2016 at 14:02 schreef Paul Hoekveld:

Fijne column. Waar je inderdaad ook doodziek van wordt (althans ik)is dat feminisme wat nu door rechts wordt geclaimd omdat dit nu goed uitkomt om links te schoppen en de Islam aan te pakken allemaal onder het mom van vrouwenrechten.

op 12 10 2016 at 14:29 schreef Frank assmann:

@charlotte.
Als u nu uw varkensmuts opzet en meedeint met het dom rechtse vulgus,dat lijkt me genoeg.
Het kritiek hebben op een welbespraakt persoon als Peter is een beetje hooggegrepen voor u.
Als overtuigde nazi heeft u hier niets te zoeken…misschien is de nick Ilse Koch iets voor u?
@Peter.Chapeau!

op 12 10 2016 at 14:58 schreef yurp:

Kun je dat wel missen van je bijstandsuitkering Charlotte?

op 12 10 2016 at 15:38 schreef sjonnie:

charlotte is een gefrustreerde bleke lul met een zonebankje.

op 12 10 2016 at 16:48 schreef Mario:

@Paul Hoekveld

“Waar je inderdaad ook doodziek van wordt (althans ik)is dat feminisme wat nu door rechts wordt geclaimd omdat dit nu goed uitkomt om links te schoppen en de Islam aan te pakken allemaal onder het mom van vrouwenrechten.”

Dat is werkelijk nieuw voor je?

Iedere antifascist weet, dan wel: behoort te weten, dat misogynie ‘gemeengoed’ is onder hen met deze signatuur: https://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_authoritarianism
https://nl.wikipedia.org/wiki/Misogynie

Thierry ‘vrouwen moet je overheersen’ Baudet is slechts een voorbeeld, in deze.

Meer voorbeelden?

Hoeveel eeuwen aan voorbeelden wil je, eigenlijk?

op 12 10 2016 at 16:52 schreef MNb:

Het probleem, Remco, is dat dat recht op een vrijheidsmening niet meer in praktijk wordt gebracht sinds alle Nldse media zich op de toppen van hetzelfde hooggebergte bevinden als Weird Duk – een hooggebergte dat niet boven het rabiaat rechtse maaiveld uitkomt.

op 12 10 2016 at 19:36 schreef JvdK:

Jolande Withuis (die nota bene nog aan het NIOD verbonden is geweest!) is ook één van de 5 historici die in Bas Kromhout’s boek Fout! reageren op stukken uit Nazi-kranten uit de Tweede Wereldoorlog. In haar (tamelijk bizarre) bijdrage in dat boek gaat grijpt ze ook elke strohalm aan om de moslims erbij te slepen. Zo trekt ze onder meer een parallel tussen de rol van SS-krant Storm in het harden van de aanhang tegen “mentale zwakheid”, en het “onaangedaan bekijken van onthoofdingsfilmpjes door jonge moslims in Amsterdam-West”. Koekwaus!

op 12 10 2016 at 23:52 schreef Haes:

@Mario. Ik denk dat je het punt dat Paul Hoekveld wil maken, faliekant verkeerd begrijpt.
Hij maakt zich nu juist druk over het feit dat rechts het feminisme claimt, alleen maar om een punt t kunnen maken tegen de Islam.

op 13 10 2016 at 00:00 schreef Chakir:

Charlotte, of zonnebankje, wat is dat toch met dat oppleuren, optiefen etc.. En je bedoelt het echt letterlijk, hè! Opzouten van huis en haard, ticket wordt zelfs betaald! En dat alleen maar omdat iemand z’n mening jou niet bevalt moet diegene opdonderen? Herstel: steeds als iemand de vinger op je zere plek legt moet ie oprotten?
Ik denk…. dat die reacties alles te maken hebben met jouw enorme verlatingsangst, gecombineerd met een minderwaardigheidscomplex. Het is ook niet makkelijk om zo je jezelf door het leven heen te moeten worstelen? Steeds maar weer voor de spiegel jezelf moed in te moeten praten om dan vervolgens keihard los te gaan tegen diegene die jou doorhebben. Hey.. Dit doet mij ergens aan denken: hoe zat het nu ook alweer met die “potenrammers”? https://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120406234458.htm en http://www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095%2816%2900319-2/pdf.
Hoho.. het is maar een theorie en simpele amateurpsychologie, zeg ajb niet meteen “OPFLIKKEREN!”

op 13 10 2016 at 08:39 schreef Abdel:

Kwaadaardig inderdaad, niets meer en niets minder als je beweert dat je geen kritiek op islam/moslims mag hebben in dit land

op 13 10 2016 at 10:41 schreef Daphne:

No worries, Peter, je komt ook aan de beurt.

https://fenixx.org/2016/05/12/de-grote-lijst-der-landverraders/

op 13 10 2016 at 14:02 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Zwaar geschifte shit Daphne. Is dit wat psychopatisch Nederland doet met zijn vrije tijd: lijstjes maken?

op 13 10 2016 at 16:55 schreef MArio:

“..hoe zat het nu ook alweer met die “potenrammers”

Kaalgeschoren mietjes. Pardon the pun.

Dat was trouwens nog maar enkele decennia terug: ’70/ ’80.

En zo ga je daarmee om:

http://i.imgur.com/p6TtB3j.jpg

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS