Home » Archief » Kalf


[05.10.2011]

Kalf

Hassnae Bouazza

Zichy21 (43k image)
Illustratie: Mihály Zichy

Na de aanvankelijke ontroering door de reacties op het dankwoord van Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar, vond ik eerlijk gezegd dat mensen zich erg lieten mee slepen. De speech werd in het Frans vertaald en met Engelse ondertitels op YouTube geplaatst. Dat ging me allemaal wat ver, maar allez.

De behoefte aan iemand, die zich positief presenteert zonder enig slachtofferschap of verongelijkt gejammer, was kennelijk zo groot, dat de woorden van de jonge acteur bij velen als een warme bom insloegen. Mooi. Klaar.

Zou je denken.

Maar na de eerste lof kwamen ook meteen de zure stemmen op: ‘hoezo noemt hij zich Marokkaan.’ ‘Zijn achtergrond doet er toch niet toe’, sneerden lui die niks anders doen dan Nederlandse-Marokkanen altijd aanspreken op hun Marokkaans-zijn.

‘Hij zei deze in plaats van dit‘, gniffelden halve analfabeten die ‘zelf het verschil tussen een d en een t niet eens kennen, maar die opeens een groot taalgevoel aan de dag leggen als een buitenlander eens een fout maakt.

‘Als het een Nederlander was geweest, was er niet zo’n hype geweest’, schrijft Liesbeth Wytzes, vol instemming geretweet door Sylvia Witteman. Over misplaatst slachtofferschap gesproken.

Een Nederlander wordt niet elke dag over één kam geschoren met alle andere Nederlanders. Een Nederlander heeft niet te maken met een xenofobe overheid die hem tegemoet treedt als lid van een ‘problematische gemeenschap’ en niet als individu. Als een gemeenschap waaraan allerlei eisen worden gesteld en over wie constant gesproken wordt in termen van ‘vijfde kolonne’, ‘horizonvervuiling’, ‘gevaar voor de democratie’, ‘straatterroristen’ en zelfs veroorzakers van het fileleed. Om er maar eens een paar te noemen.

Ik heb helemaal niks met slachtofferschap. Ik heb een broertje dood aan subsidieallochtonen die in plaats van echt werk te zoeken, steeds maar uit de staatskas vreten met hun zogenaamde integratiebevorderende projectjes.

Een even zo grote hekel heb ik aan moslims en allochtonen die alleen klagen, maar nooit eens het debat aangaan, die niks doen om de vele onzin die er over hen gedebiteerd wordt, te ontkrachten, maar juist nog eens bevestigen.

Lang heb ik ook het autochtone onbehagen begrepen: het landschap is veranderd, de bevolkingssamenstelling is dat ook, er zijn veel problemen. Ik ging het gesprek en het debat aan en wat me opviel, was dat het voor een bepaald deel van de autochtonen gewoon nooit genoeg is. Er blijft altijd wat te klagen; integratie is niet genoeg, assimilatie willen ze. Je eigen identiteit koester je maar lekker thuis. Behalve dan als die identiteit door Hollanders gebruikt kan worden om de schuld van alles te geven, dan ben je gewoon weer nadrukkelijk de Marokkaan. Een normaal mens zou om minder gek worden.

Ik ben er nu wel klaar mee. Na decennia is het nu eens tijd dat mensen maar eens wennen aan de aanwezigheid van andere culturen. Dat eeuwigdurende gezeik kennen we nu. We zijn hier, we gaan niet weg en we blijven ook niet ergens onderaan de maatschappelijke ladder bungelen om vooral het superioriteitsgevoel van de autochtonen niet aan te tasten.

Toen ik vandaag weer geïrriteerd twitterde op het doorgaande gepruttel over de Dchar, reageerde iemand, uit geheel onverdachte hoek, met de oneindige wijsheid dat we nu eenmaal in een open samenleving wonen en dat er verschillende meningen zijn. Wat een openbaring. Maar wat een pedanterie ook vooral. Even de Marokkaan erop wijzen dat er ook mensen zijn die andere meningen kunnen hebben.

Weer een ander vond dat Dchar de ‘zorgen over zijn landgenoten onder het tapijt wil vegen’. Serieus.

Dchar, noch wie dan ook, moet helemaal niks. Ik ben klaar met al die particuliere wensjes en eisjes, met die oneindige verlanglijsten waaraan we moeten voldoen, hoe we ons moeten uiten, en hoe we ons moeten identificeren.

Steek dat onbehagen maar ergens heel erg diep. Ga er zelf maar mee aan de slag, want ik doe het niet meer.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle en de Arabische site van de Wereldomroep. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, afgelopen kerst won ze bijna De Nationale Wetenschapsquiz. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 05.10.2011 @ 21:08

[Home]
 

131 Reacties

op 05 10 2011 at 21:16 schreef walter:

Ja maar ja maar, dat eeuwigdurende geklaag en gezeik is nu net de kern van de Nederlandse cultuur! Dat is waar Nederlanders voor leven. Zeiken en klagen is waar ze hun identiteit aan ontlenen. De Nederlander die niet klaagt, is een dode Nederlander.

op 05 10 2011 at 21:28 schreef Sasha Berkman:

High Five Hassnae

op 05 10 2011 at 21:33 schreef rena:

Zo, Basta! Hassnae is gewoon Hassnae, een buitengewoon moderne vrouw die haar mondje kan roeren en midden in het leven staat. Je kunt met haar over alles praten volgens mij. Wereldwijf!

op 05 10 2011 at 21:38 schreef johan eldert:

Niets aan toe te voegen. Amen.

op 05 10 2011 at 21:40 schreef Rob:

Ik heb van het PVV-Statenlid die Dchars Marokkaanse achtergrond “niet belangrijk” vond, niks meer gehoord nadat ik haar er fijntjes op had gewezen dat deze juist dankzij de PVV heel belangrijk is geworden, en dat zij niet alleen bij slecht nieuws de nadruk op afkomst kan leggen.

op 05 10 2011 at 21:40 schreef Armin:

@Sasha Oké, Klagen in je natuur, prima. Maar doe het dan niet zo selectief en schijnheilig.

Geen haan die kraait naar een taalfout van een journalist van de NRC, ook al is het dezelfde fout die Dchar maakte. Zie hier: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/30/gouden-kalveren-uitgereikt-black-butterflies-wint-kalf-voor-beste-film/

op 05 10 2011 at 21:45 schreef Makbouli:

Oooow, wat heb ik me zwaar geërgerd aan al dat gezeur over de blijdschap van Nesrdin! Jij schrijft het op zoals ik het voelde en had willen kunnen schrijven. You rock, girl! En nu maar weer over tot de orde van de dag of…. het volgende incident waar een Marokkaan zich positief onderscheidt.

op 05 10 2011 at 21:46 schreef ZahraBoef:

Als het zou kunnen zou ik mijn handtekening onder dit stuk willen plaatsen. Bij deze.

op 05 10 2011 at 21:53 schreef Sasha Berkman:

op 05 10 2011 at 21:40 schreef Armin: iets super vaags!

op 05 10 2011 at 22:27 schreef Rene K:

Ik heb ook niets begrepen van die ophef over Dchar. Die man was gewoon blij en deed zijn dingetje met zijn toespraak. Zijn vreugde over het winnen van die prijs was voor mij gewoon aanstekelijk, ook al had ik nooit van hem gehoord, maar ik ben ook niet zo van de nederlandse film.

Ik begrijp ook niets van dat iedere keer de moslimkaart of wat voor raciale kaart dan ook trekken. Mensen zijn niet hun afkomst, mensen zijn hoe ze gevormd worden en hoe ze zichzelf vormen. Mijn ex was een afrikaanse, en een rotwijf (vandaar dat ex). Mijn kinderen zijn allochtoon, vanwege rare regels want ze hebben alleen maar de NL nationaliteit. En zij zijn geweldig. Buren van me zijn afkomstig uit noord-afrika en we gaan leuk met elkaar om. Andere buren zijn tokkies en die zorgen voor overlast.

Ik zie het ook om me heen soms, mensen die zich meer storen aan het wangedrag van allochtonen dan aan hetzelfde wangedrag van autochtonen. Echt mensen, het is een universeel verschijnsel dat sommige mensen klootzakken zijn en dan heeft niets met afkomst te maken.

op 05 10 2011 at 22:30 schreef Niek Holtz@ppel:

Prima verwoord, Hassnae!

op 05 10 2011 at 22:32 schreef Leuk stuk:

‘Een Nederlander wordt niet elke dag over één kam geschoren met alle andere Nederlanders.’

Dat is in mijn optiek de kern. Simpel, onuitstaanbaar, eigenlijk evident – maar toch nodig om keer op keer op te hameren.

Ik ben trouwens persoonlijk niet zo dol op het publiekelijk praten over “mijn Neêrlands bloed” , “mijn Marokkaans bloed”, of welk nationaal of regionaal bloed dan ook. Voor je het weet wordt het een soort taal waar nou juist de PVV gecharmeerd van is, want erg geschikt om soms leuke, verrijkende of spannende maar niet rigoureuze verschillen een ‘essentialistische’, splijtende lading te geven. Maar val alsjeblieft niet over me heen: ik dicht Dchar niet toe dat hij zich alleen formeel Nederlander voelt, maar in wezen Marokkaan. Of zoiets. Ik neem aan dat hij wilde zeggen dat hij zich helemaal een Nederlander voelt, maar ook trots is op de mooie dingen van de Marokkaanse cultuur die hij van huis uit heeft meegekregen. Dat straalde hij ook uit, en dat vond ik wel mooi.
Maar dit alleen in zijdelings verband met de terechte verzuchting van Hassnae.

op 05 10 2011 at 23:16 schreef Psychosoof:

Ja – zeker goeie stellingname hier, in woorden gevat. Echter, in alinea 5 zou ik niet 2 maal in dezelfde zin het woord ‘opeens’ gebruiken maar op zoek gaan naar 1 equivalent = wel gemiereneuk in de marge ;-)

verder veel liefs, groene groet + Vredevoorieder1

op 05 10 2011 at 23:45 schreef Sasha Berkman:

In dit land ben ik blij met iedere ziel die zich niet ophangt aan de heersende fascistoide tijdsgeest en die trots is op haar of zijn afkomst. Blijf trots op wat je bent! De Cyclon B’ers, PVV aanhangers daar dealen we wel mee.

Het zijn angstige ratten, heb medelijden met ze svp.

VVD’ers en CDA’ers zijn veel gevaarlijker volgens mij.

santee

op 06 10 2011 at 01:30 schreef MNb:

Walter heeft gelijk en dat is precies de reden waarom ik zo’n hekel kan hebben aan mijn medekaaskoppen. Eén van de beste operazangeressen aller tijden, Christina Deutekom, is erom naar Italië gegaan. Hans Vonk en Edo de Waart waren wel goed genoeg voor ongeveer alle buitenlandse toporkesten, maar niet voor het Concertgebouw Orkest. Steek in Nederland je kop boven het maaiveld uit en hij gaat eraf. Laat staan als er een Marokkaan dat doet.
Nasrdin Dchar gefeliciteerd.
Hassnae, wen maar aan het gezeur en gezeik. Dat gaat pas over als Nederland onder water staat.

op 06 10 2011 at 08:24 schreef Sandro:

“Ik zie het ook om me heen soms, mensen die zich meer storen aan het wangedrag van allochtonen dan aan hetzelfde wangedrag van autochtonen. Echt mensen, het is een universeel verschijnsel dat sommige mensen klootzakken zijn en dan heeft niets met afkomst te maken.”

Rene, dat is volledig correct. Men moet echter niet de ogen willen sluiten voor de oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de criminaliteitscijfers.
Overigens heb ik rechts Nederlandse buren, hele fijne mensen. Links heb ik een man uit India met een vrouw uit Engeland met 2 kinderen – minstens net zulke fijne mensen! Daarentegen hebben we in onze woonplaats dan weer zeer last van overlast en criminaliteit van Oost-Europeaanse arbeiders.

op 06 10 2011 at 08:39 schreef Knutsel:

“…we blijven ook niet ergens onderaan de maatschappelijke ladder bungelen…”

Eerst zien, dan geloven.

op 06 10 2011 at 09:11 schreef wil ikniet:

en weer geen woord over die roedel terroristische kutmarokanen die de boel in nl verzieken. altijd maar in de slachtofferrol zonder zelfreflectie.

op 06 10 2011 at 09:18 schreef Pyt van der Galiën:

Aangezien je je verschuilt achter een pseudoniempje, is het wat lastig oordelen, Knutsel, maar ik durf er wat onder te verwedden dat Hassnae hoger op de maatschappelijke ladder staat dan jij.

op 06 10 2011 at 09:41 schreef Pyt van der Galiën:

Slechte poging tot trollen, wilikniet. Elke puber op Youtube doet dat beter. Wist je trouwens dat zinnen beginnen met een hoofdletter?

op 06 10 2011 at 09:43 schreef Bookie:

Aan de andere kant geven die autochtone en allochtone voetballers van Marokkaanse afkomst een verwarrend signaal af door merendeels voor Marokko te kiezen.

op 06 10 2011 at 10:24 schreef babs:

Ik zou als middelmatige voetballer ook liever voor Marokko of België uitkomen, veel grotere kans dat je geselecteerd wordt. Een Bart Veldkampje doen heet dat.

Verwarrend signaal… alsof immigranten er een professioneel marketingbeleid op na moeten houden om de aboriginals niet in verwarring te brengen.

op 06 10 2011 at 10:25 schreef babs:

Wat een leuk plaatje trouwens deze keer.

op 06 10 2011 at 10:46 schreef wil ikniet:

@Pyt van der Galiën
typische reactie van een links gutmensch: doe nou eens inhoudelijk reageren.

op 06 10 2011 at 11:35 schreef Bookie:

Ik heb het toch niet over immigranten? Voor hen is het juist weer logisch.
Als je met aboriginals oer-Nederlanders bedoelt wonen er daarvan vrij weinig van in Nederland. De meeste zijn natuurlijk oer-Europeanen.

Een beetje denigrerend naar al dat toptalent. Als je kijkt naar al die jeugdselecties “moet” er uit landsbelang vaker voor NL worden gekozen. Een Bart Veldkampje zou een Boulahrouz zijn die alsnog voor Marokko kiest, wat weer niet mogelijk is.

op 06 10 2011 at 12:15 schreef Pyt van der Galiën:

@ikwilniet

“doe nou eens inhoudelijk reageren?” Iemand die opzettelijk de Nederlandse taal verkracht, moet niet zeuren over het ontbreken van inhoudelijke reacties.

Oh, sinds je vorige post zijn de spellingsregels niet veranderd. Een zin begint nog steeds met een hoofdletter.

op 06 10 2011 at 12:20 schreef Rob:

@wil ikniet: Inhoudelijk reageren op dat extreemrechtse gebrul? “Roedel”? “Terroristen”? Laffe anonieme kutfascist.

op 06 10 2011 at 12:22 schreef Sandro:

Misschien een gekke stelling maar ik plaats hem dan toch:
Zou het misschien een beetje kunnen helpen als men voortaan over zichzelf spreekt als Nederlandse-Marokkaan i.p.v. Marokkaanse-Nederlander?

Het is maar een gedachte.

op 06 10 2011 at 12:46 schreef woestijnrat:

Hij heeft het gouden kalf gewonnen omdat het een Marokkaan is. Om het vervolgens te gebruiken als linkse propaganda.
Het is geen Nederlander net Bouazza.
Hij had de prijs ook in ontvangst genomen als een goud varken was?
Is het mogelijk dat zijn zus daar had gestaan? (vrouwenonderdrukking)
Links doet net of hij de nobel prijs voor de vrede heeft gewonnen.
Was links ook zo blij geweest als het een katholiek was geweest? (die zijn de laatste tijd ook niet echt goed in het nieuws)
Marokkanen komen 6x vaker in de criminaliteit dan autochtonen. In Rotterdam is meer da de helft van de jongeren (16 tot 25 jaar) met de politie in aanraking gekomen. Plus dat ze kampioen zijn buurten terroriseren.
Plus dat Dchar een achterlijke religie aanhangt.

op 06 10 2011 at 12:48 schreef André Richard:

@Bookie: “Aan de andere kant geven die autochtone en allochtone voetballers van Marokkaanse afkomst een verwarrend signaal af door merendeels voor Marokko te kiezen.”

Ik dacht vanochtend al toen ik opstond: ik voel me zo verward, waar zou dat nou toch door komen?
Dank!

op 06 10 2011 at 13:01 schreef Sandro:

Tsjone-jonge zeg woestijnrat, ikwilniet en nog een paar van dat soort. Wat is eigenlijk jullie bijdrage in deze? Wat is eigenlijk jullie bijdrage überhaupt ergens aan? Wat een doffe ellende!
Overigens vind ik het gezeur over hoofdletters ook niet terzake doende best Pyt.

op 06 10 2011 at 13:12 schreef Sandro:

Het is off-topic, maar in het kader van de grote Frontaal Naakt Penisspecial wil ik jullie deze toch niet onthouden:

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/2953641/2011/10/06/Welgeschapen-eekhoorn-schokt-Britse-tv-kijkers.dhtml

:-)

op 06 10 2011 at 13:53 schreef Sasha Berkman:

“links gutmensch” is ook nazi jargon.

op 06 10 2011 at 14:10 schreef Pyt van der Galiën:

@Sandro

Ik zeur normaal gesproken ook niet over slordigheidjes. Heb ik bij jouw voor zover ik me herinner ook nog nooit gedaan, hoezeer ik het ook meestal met je oneens ben. Zelf ben ik hier en op andere sites ook veel slordiger dan wanneer ik een brief aan B&W of een bezwaarschrift schrijf. Mijn e-mailtjes wil je al helemaal niet lezen.

Waar ik wél gruwelijk de pest aan heb, zijn mensen die opzéttelijk de taal verkrachten. No mercy voor die lui, ongeacht waar ze politiek staan.

op 06 10 2011 at 14:58 schreef woestijnrat:

Marokkanen komen 6x vaker in de criminaliteit. Links: we kijken niet naar de afkomst van mensen.
Dchar gouden varken gewonnen. Links: nu kijken we wel naar de afkomst van mensen.

op 06 10 2011 at 15:39 schreef pimmetje:

Inderdaad Hassnae Bouazza, het wordt tijd dat er eens andere tonen worden aangestemd. Autochtonen klinken hard, lawaaierig, brutaal en oorverdovend. Daarentegen zijn allochtonen zacht, betoverend en heel bescheiden. Hoe was dat ook weer met al die miljoenen die met elkaar verstrengelen zouden?

op 06 10 2011 at 15:58 schreef Marokkaanse filmregisseur door autochtone terrorist vermoord:

[…] filmregisseur door een autochtone terrorist is vermoord”. Sylvain Ephimenco in de Trouw.nl en Hassnae Bouazza op Frontaalnaakt.nl heeft het ook helemaal gehad met de Nederlandse zeik en klaag cultuur, die zo te zien toch wel erg […]

op 06 10 2011 at 16:14 schreef You On A Gin:

Ik was wel een beetje teleurgesteld toen bleek dat het voor sommigen toch echt heel nodig zo’n issue moest zijn dat die jongen van Marokkaanse afkomst is. Werden dat soort mensen destijds ook al zo nerveus van bijvoorbeeld Ramses Shaffy? Was zo’n enge Egyptenaar, tenslotte. En niet eens in Nederland geboren!

op 06 10 2011 at 16:22 schreef cRR Kampen:

“Er blijft altijd wat te klagen; integratie is niet genoeg, assimilatie willen ze.”

Nee, dat willen ze ook niet. Absoluut niet. Het hele feest berust op de kennelijke behoefte van ongeveer een vijfde deel van homo sapiens, inclusief deelverzamelingen zoals ‘de Hollanders’, om te lynchen waar mogelijk. Het maakt niet uit wie, al is het wel zo gemakkelijk als ze tot een min of meer aanwijsbare minderheid behoren. Dezelfden die thans moslims aanvallen zouden driekwart eeuw geleden de Joden hebben genomen. En die hadden niet eens met z’n allen een onderscheidend kleurtje. Ze hadden geen jongemannen die de meer of minder onbewuste vorm van maatschappelijk protest uitten die straatschofterij heten mag (en die imo slechts degenen overkomt die arrogant-denigrerend de betreffende jongemannen bekijken, of erger nog: wegkijken; wie onze jongeren van Marokkaanse afkomst met elementair respect bejegent wordt steevast met een hoffelijkheid ontmoet waar alle Nederlanders stille en deemoedig van dienen te leren).

Het is doodsimpel.

Gisteren de Joden, nou dat is in Europa prachtig geslaagd, nietwaar. In de jaren negentig had nog nooit iemand van een moslim gehoord, maar waren Antillianen en Suri’s beurtelings doelen van het volgevroten ressentiment. Vandaag dus de moslims. Morgen de Maori’s (of waren die al uitgeroeid?). Altijd hetzelfde. En wat er ook gebeurt – van Wilders tot Pol Pot en Hitler – geleerd wordt er heel zorgvuldig nooit wat. Alsof het ressentiment het heiligste goed is.

op 06 10 2011 at 16:23 schreef Rene K:

Zowel de keuze van je anoniempje als de keuze voor de term gouden varken, zegt mij alles over je denkwereld rat.

Flikker toch op naar amsterdampost, min laag mannetje.

op 06 10 2011 at 16:56 schreef cRR Kampen:

YOAG, ten tijde van Shaffy was de Rattenvanger er nog niet geweest. Ik bedoel Fortuyn. Simpel te snappen toch.

Er zit thans een grote racistische beweging een minderheidsjunta te gedogen in dit land. Voor het geheel is afkomst nogal een issue (en ja, dat is nou een vorm van landverraad!). En dus heeft Dchar zich voorbeeld geïntegreerd geuit: u moet dus blij zijn en applaudiseren.

op 06 10 2011 at 16:57 schreef cRR Kampen:

(in vorige post: ‘voorbeeld’ moet zijn: ‘voorbeeldig’)

op 06 10 2011 at 17:15 schreef Frits Cohen:

Woestijnrat en ander ongedierte: het doet mij denken aan die quote van Albert Einstein: “Als ik gelijk heb, ben ik een man van de wereld in Duitsland en een Zwitserse jood in Frankrijk. Als ik ongelijk heb, ben ik een jood in Duitsland en een Zwitser in Frankrijk”

Bovendien: wat hebben de criminaliteitscijfers of zijn religie te maken met zijn acteerprestaties? Zou bijvoorbeeld in retrospectie Gerard Reve geen literaire prijzen mogen ontvangen omdat in zijn minimaal net zo achterlijke religie kindertjes worden misbruikt? Ja? Begin maar met klagen. Nee? Terug in je rattenhol.

op 06 10 2011 at 17:18 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen
Als je echt denkt dat iemand slachtoffer wordt van “straatschofterij” omdat die zich denigrerend zou hebben opgesteld, dan zou ik dat nog maar eens opnieuw overdenken. Je zet er al (middels ‘imo’) bij dat het je opinie is; welnu, er klopt geen hout van. Niet ieder mens verdient zomaar respect, of zal een uiting van respect overeenkomstig beantwoorden.
Dergelijk gedrag heeft helemaal niets met maatschappelijk protest te maken, ook niet onbewust, maar eerder met het IQ van een walnoot, zoals mijn Marokkaanse collega dat zo mooi zei. Waar ik graag nog een bijzonder misplaatst slachtofferdenken aan zou willen toevoegen. Er is niets romantisch aan een gebrek aan ruggengraat.

In de jaren ’80 wisten we bij ons thuis prima wat een moslim was, want dat waren onze buren, vrienden en klasgenootjes.

op 06 10 2011 at 17:27 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen at 16:56
Dan had het bij Janmaat moeten beginnen. Niet zo populair als Fortuyn of Wilders, wél extremer dan Fortuyn.

op 06 10 2011 at 19:25 schreef Bertje:

Wat een goed stuk zeg.

Niet links of rechts maar prachtig menselijk.

op 06 10 2011 at 19:35 schreef Jan van Dijk:

Als ik mij zou verbeelden tot het meer geïntegreerde deel van een bevolkingsgroep te horen, die als belangrijk verwijt krijgt dat ze erg gesteld is op haar rechten en haar plichten vergeet, dan zou ik minder hard roepen, dat we niets moeten! Wij moeten nl in dit land allemaal iets. Met rechten alleen kom je er niet!

op 06 10 2011 at 19:38 schreef Peter:

Als ik Jan van Dijk was, zou ik me met een Magnum 45 door m’n harses schieten.

op 06 10 2011 at 20:34 schreef Amal Ben Salah:

Je slaat de spijker op zijn kop!
We zijn hier en blijven hier met alle goede en slechte onder ons. Just deal with it. Je doet het toch nooit goed genoeg, er wordt altijd wel wat gevonden om mee te slaan. Zo was ik een aantal jaar geleden op studiereis in Marokko in het Millenium Hotel, tegenwoordig Sofitel geloof ik, maar anyway gloednieuw, rondleiding van een Nederlandse eigenaresse die stelde dat er zoveel Marokkanen in Nederland wonen maar helemaal niks deden voor de Marokkanen in Marokko, Wel vroeg ze voorafgaand ‘er is toch geen Marokkaan bij, want ik vindt….’ Ik stootte de gene die dichtbij mij stonden aan met eeen vinger tegen mijn mond van sst, niks zeggen. Want zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer. Had ook net zo bijdehand kunnen zijn als 2 jaar geleden op mijn werk, toen een echtpaar kwam boeken voor een reis naar Marokko, maar ze wel even kwijt wilde dat ze een hekel had aan Marokkanen, niet dat ze ze kende maar gewoon uit de berichtgeving, toen heb ik wel heel adrem gezegd ‘mevrouw er zit er hier eentje voor u’, haar echtgenoot zakte door de grond en zei dat ze op moest houden en wilde gaan, mijn collega hield haar adem in en uiteindelijk heb ik ze enkeltje naar hun eigen huis gestuurd, maar door alle beschuldigingen en claims wordt je soms hard en cynisch. Noem je je zelf een Marokkaan is het niet goed, noem je je zelf een Nederlander dan is het ook niet goed, toch liever allochtoon, beestje moet een naam hebben, nietwaar? Balanceren tussen je vader en je moeder, waar je allebei van houdt verwacht toch ook niemand van je dat je enkel en alleen een kind van je vader bent, of niet soms?

op 06 10 2011 at 23:31 schreef Fulco V:

Bookie, je praat als een lekke voetbal. De selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam bestaat voor 90% uit Nederlandse Marokkanen. Voor de jongens was het geen enkel issue, Nederland of Marokko.

op 06 10 2011 at 23:41 schreef Sasha Berkman:

http://www.youtube.com/watch?v=dSfzUpxsnJ4

Ik zou hier wel eens een inhoudelijk commentaar op willen lezen. langer dan 160 karakters.

op 07 10 2011 at 08:36 schreef Sandro:

Lijkt me een goed plan sasha 6-10-2011 at 23.41

Laten we beginnen met jouw, graag een inhoudelijk stuk van jouw hand betreffende je link.

op 07 10 2011 at 08:58 schreef Fulco V:

Wanneer Cohen 5 zinnen onderweg is, ben ik de eerste 4 zinnen weer vergeten.

De inhoud mag dan sociaal-democratisch correct zijn. Maar retorisch klopt er weinig van.

Er zitten geen haakjes in, waardoor je even opveert. De toon is vlak, het pruttelt door.

Geen stemverheffing, geen stembuiging en een opbouw die niet naar een climax voert.

Wanneer Den Uyl dit verhaal had afgestoken, dan had het er heel anders uitgezien.

Bevlogenheid in zijn stem,vuur in zijn ogen.

Job Cohen leest voor, den Uyl droeg voor. Dat is het verschil en daarom zal er nooit via Job Cohen een vonk overslaan naar de kiezer.

Cohen heeft het niet en zal het ook nooit krijgen.Een saaie bestuurder, maar geen politicus met passie.

op 07 10 2011 at 12:09 schreef cRR Kampen:

YOAG, er stond ‘imo’ bij omdat ik mijn uitspraken fundeer op eigen ervaring. Zeven jaar Millinxbuurt, Rotterdam (waar ik buurtbemiddelaar was) en thans bijna vijf jaar Gouda.
IQ heeft er niets mee te maken. Ik reageer er maar zo op – anders moet ik die opmerking ref ‘IQ van een walnoot’ racistisch duiden. Of ik moet een moeilijke vraag stellen: of u kunt verklaren waarom het IQ van jongeren van Marokkaanse afkomst op een dozijn jaar zo ‘gezakt’ zou zijn?

Uw post rechtvaardigt mede dat ‘slachtofferdenken’. Net als het bestaan van een racistische beweging die een pseudokabinet overeind houdt. Die geïnspireerd op de jaren dertig jonge Marokkaantjes met tandenborstels aan ’t schoonmaken wil zetten. Of het feit dat mensen met een Marokkaanse achtergrond – ongeacht IQ – naar verhouding veel minder baankansen hebben. Of het feit dat Dchar zich genoodzaakt voelde een statement te maken die heel extreemrechts hysterisch kreeg: ter bevestiging van die statement.

Tja en dan Janmaat. Het richten van het altijd bestaande ressentiment is nu eenmaal niet een ieder gegeven. Daarvoor is altijd iemand nodig met een zeker ‘charisma’ (lees in dit geval: een voldoend grote bek). Dus maakte Hitler indertijd in Duitsland het helemaal, maar niet de tienduizenden, honderdduizenden die zijn gedachtegoed deelden. Als u van die leeftijd bent kunt ook wel het verschil tussen Janmaat enerzijds en Fortuyn of Wilders anderzijds zien.

Overigens zit er a) 9/11 tussen en b) betreft het moderne antisemitisme (tegen moslims gericht dus) heel het westen. De bron van het hele fenomeen is nochtans klein, een beetje te vergelijken met de desinformatiecampagne rond de klimaatverandering.

op 07 10 2011 at 12:19 schreef MNb:

“Marokkanen komen 6x vaker in de criminaliteit. Links: we kijken niet naar de afkomst van mensen.
Dchar gouden varken gewonnen.
Links: nu kijken we wel naar de afkomst van mensen.”
Woestijnrat: is een leugenaar.

@Amal Ben Salah: wees wat je wilt, op het moment dat het je uitkomt. Ik ben Nederlander en Moengonees tegelijk.

op 07 10 2011 at 12:31 schreef Sandro:

Beste cRR Kampen, ik kan U als autochtone Nederlander vertellen dat U een, voor mij, onduidelijk waarig verhaal verteld hierboven.
Dat ligt uiteraard aan mijn IQ als rechtgeaarde PVV-tokkie, of?

op 07 10 2011 at 12:36 schreef Sasha Berkman:

Sandro: Ik vind het ongeloofelijk dat er zo weinig naar de inhoud wordt gekeken en hoe erg er op de man gespeelt wordt. De lasterlijke praatjes van Geert W dat de PvdA verantwoordelijk is voor alle ellende rondom de instroom van grote groepen gastarbeiders is pure demagogie.
De PvdA is niet mijn partij ivm met de neo-liberale koers die ze zijn ingeslagen, maar de sociaal democratische principes die Job hier uitspreekt zijn zonder meer oprecht een veel beter dan de leugens van de rechtse slopers die het hier nu voor het zeggen hebben en die niemand vooruit helpen behalve de toch al rijken.

op 07 10 2011 at 13:05 schreef Jack L.:

Nou mensen, toen James Foxx bij de Oscar-uitreiking van 2004 als eerste zwarte acteur de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrolspeler kreeg, werd dit ook bijzonder gevonden.

Toen Forrest Whittaker twee jaar later dezelfde prijs won, heb ik niemand meer een opmerking over zijn huidskleur zien maken.

De moraal van dit verhaal: alles went.

Ik hoop dus van harte dat Mimoun Oaïssa in 2013 een Gouden Kalf voor de Beste Acteur krijgt, en dat we dan dit soort discussies niet meer hoeven te voeren.

Go Mimoun!

Go Mimoun!

op 07 10 2011 at 13:08 schreef Sandro:

sasha, daarin verschillen we dan fundamenteel van mening!
Job Cohen is, zoals ik al vaak heb aangegeven, een fatsoenlijk mens. Hij is niet in staat de boodschap over te brengen en hij is zeker geen man die leiding aan een partij kan geven. Dat men flink de boot aan het missen is blijkt wel uit de peilingen.
Als ik zo vrij mag zijn sasha, wat is dan wel jouw partij?

op 07 10 2011 at 13:49 schreef Bigpete:

Cohen een fatsoenlijk mens? Nou tot op zekere hoogte. Ik heb Cohen eens meegemaakt toen hij nog burgemeester was. Toen bleek hij bijzonder lichtgeraakt en nauwelijks voor rede vatbaar. De man is vrijwel zijn hele carrière niet gewend geweest aan tegenspraak. Zijn autoriteit werd vrijwel altijd erkend.
Als fractieleider in de kamer zit hij in een hele andere positie die hij overduidelijk niet aankan. Hij is niet ad rem, hij mist feitenkennis en misschien nog wel belangrijker hij is geen debater, hij mist charisma en kan geen aanval afslaan met een kwinkslag.

Best een aardige man (meestal dan) maar volstrekt ongeschikt voor zijn huidige baan.

op 07 10 2011 at 14:11 schreef Vera Leimann:

Ik heb niet het geduld om bovenstaande 57 reacties te lezen. Dus zeg ik misschien wel iets wat al gezegd is.
Ik herken veel in wat je zegt Hassnae. Dat gewauwel alsmaar. En al die meningen terwijl velen met een mening niet verder lijken te denken dan hun neus lang is. Hoef ik niet te zeggen, maar doe het even wel. Bewust.
Even over de conclusie die je trekt dat iemand, die algemeen (en wellicht uit onkunde en ondoordachtheid overbodig) roept dat er verschillende meningen zijn in een open samenleving, blijkbaar even een Marokkaan erop wil wijzen dat er ook andere meningen zijn….. dat snap ik ook. Moest er wel even over nadenken. Het woordgebruik: “open samenleving” impliceert inderdaad zoiets als: “jij bent misschien geen open samenleving gewend, dus je snapt niet dat er zoveel kritiek kan zijn in de vorm van vrijheid van meningsuiting”. Zoals ik je inschat is dat een onterechte aanname over iemand die m.i. buiten grenzen weet te denken.

Het probleem met dit soort dingen aan de kaak stellen is dat er volgens mij gewoon niet heel veel mensen zijn die het ook zullen snappen. Zeker niet als we het dan hebben over mensen die je eigenlijk met zo’n stuk probeert te bereiken.
En dus krijg je weer van alles over je heen.

En als ik dan moet zeggen hoe je (deels) kunt voorkomen dat je zoveel gedoe over je heen krijgt dan kan ik alleen maar zeggen dat het misschien wel wijs is om je minder “boos” te presenteren. Als in: “kalmte veroorzaakt kalmte” en “boosheid veroorzaakt boosheid”. Zo simpel is het vaak helaas. Dat klinkt misschien arrogant van mijn kant, en dat realiseer ik me. Het is niet zo bedoeld. Ik heb enorm respect voor de persoon die ik achter jouw teksten vermoed. Je spreekt en schrijft beter Nederlands dan vele Nederlanders zelf, en over de intelligentie die ik erachter zie kan ik me maar beter niet uitlaten, want dat klinkt al helemaal zo arrogant uit mijn mond. Omdat ik daarmee zou zeggen dat ik in staat ben om te beoordelen of iemand intelligent is of niet.

Maar ik denk echt dat daar een vorm van waarheid inzit. Dat je die boosheid minder moet profileren als je een bepaalde groep mensen echt wilt bereiken. Een relatieve waarheid, geen absolute (want die is er niet).

Ik ben zelf iemand die mensen altijd analytisch tot het diepste confronteert met hetgeen zij zeggen en dat maakt dat men me “terug aanvalt”, waar ik geen aanval bedoelde maar een vraag stelde of een gedachte, een discussiepunt probeerde te introduceren. En dat frustreert me wel eens. Dat soort frustratie meen ik hier ook te zien.
Ik kan je dan ook zeggen dat ik het schrijven van deze reactie een beetje eng vind. Niet wetend wat ik me nu weer op de hals haal. Maar goed, ik merk het wel.
Hoe dan ook Hassnae, ik wens je succes met je veldtocht en hoop dat je de kloof tussen culturen wat kleiner kunt maken.

op 07 10 2011 at 14:12 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen
Dan heb je zoveel jaren ervaring in die ‘branche’ (veel meer dan ik), en je denkt nog steeds dat dit gedrag haar oorsprong vindt in een eventuele onheuse bejegening? Wat fijn, dan kan ik aan mijn moeder en mijn broertje vertellen dat ze beroofd zijn m.b.v. een knuppel tegen het achterhoofd omdat ze gewoon niet respectvol genoeg waren. Dat zal op prijs gesteld worden. Nog wat theorieën omtrent wat die bedreigde, geïntimideerde en beroofde kinderen en oude besjes, uit de buurt waar ik toezicht op had, verkeerd zullen hebben gedaan? Of in welke mate het lijvige clubje dat de kassalade van het buurthuis – met kassa en al – naar buiten kwam dragen in werkelijkheid een moedige daad van emancipatie verrichte? Mijn vriendin (toleranter vind je ze niet) die ernstig lastig gevallen werd met als erbij gegeven reden puur dat ze blank was? Niet dat huidskleur voor dat soort lui een oprechte reden zal zijn, want ook ik ben gewoon nog wel eens de lul. Mits de groep groot genoeg is.

Sorry vriend, het is gedrag wat voortkomt uit een klote mentaliteit. Domheid. Machismo. Narcisme. Ongegronde haat. Sommige mensen hebben de discipline en capaciteiten om op te klimmen, anderen zullen altijd een rotte appel blijven. Beide soorten heb ik mee te maken gehad.

Het antwoord op je “moeilijke vraag” is mu, omdat in de vraagstelling reeds een verkeerde premisse besloten ligt – het is niet iets van de laatste 12 jaar, eerder iets van generaties. Als ik weer mijn vrolijke Mocro collega mag aanhalen, “veel van die gasten komen zó van de bergen gerold”. Natuurlijk speelt inteelt een rol; je kunt het in veel gevallen ook gewoon zien. De oude wijsheid “neef en nicht, scheef gezicht” is er pas echt één die alle ‘rassen’, culturen en religies overstijgt.

Als je het nodig vindt om in de kwalificatie “IQ van een walnoot” iets raciaals te zien (wat is dat toch met jullie lui?), dan raad ik je aan om eerst eens het fenomeen jumpstyle te bestuderen, een rondje SBS6 te doen of wat YouTube danwel GeenStijl comments te lezen. Of sla eens de Telegraaf open bij de brievenrubriek.

P.S. Dat plan met die tandenborstels was mij nog niet bekend. Waar kan ik daarvoor tekenen?

op 07 10 2011 at 14:23 schreef You On A Gin:

Mag ik AUB, als addendum waarmee ik weer een beetje on-topic kom, even de acteur Morgan Freeman hierover laten spreken?
http://www.youtube.com/watch?v=I3cGfrExozQ

Tuig is tuig, goede acteurs zijn goede acteurs. Waar het wiegje van hun grootouders stond zou niet aan de orde moeten zijn.

op 07 10 2011 at 14:28 schreef Peter:

Ja tegen wie preek je nu eigenlijk, YOAG? Tegen de Marokkanen die verrast zijn door de erkenning die ze in Nederland krijgen omdat er de rest van het jaar alleen maar op ze gekankerd wordt, omdat het Marokkanen zijn, of tegen de racisten die een Marokkaan nooit zullen laten vergeten dat ze Marokkaan zijn, en geen Nederlander, behalve als een Marokkaan zelf zegt dat-ie Marokkaan is, want dan wordt het hem kwalijk genomen dat-ie zichzelf niet tot de Nederlanders rekent?

op 07 10 2011 at 14:39 schreef cRR Kampen:

“Waar het wiegje van hun grootouders stond zou niet aan de orde moeten zijn.” Zei YOAG. Klopt. Dat zou niet eens gezegd hoeven te worden. Het is ook de boodschap van Dchar en die zou evenmin gezegd hoeven te worden. Helaas is het nu toch nodig nu we een regering hebben die wordt overeind gehouden door een omvangrijke racistische beweging.

Spreek dat aan. Niet een boodschapper zoals Dchar of mij.

op 07 10 2011 at 14:47 schreef cRR Kampen:

Waar u kunt tekenen, YOAG? Gewoon bij de PVV.

http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=108

Punt 5.

Te vrezen valt dat er meer niet bij u bekend is!

Dat thans de Marokkaantjes van alles de schuld zijn, althans in bepaalde kringen, is wel degelijk iets van de laatste tien, twaalf jaar. Daarvoor de Antillianen en Surinamers (dat wil natuurlijk zeggen: de Nederlanders met die afkomst). Morgen de Maori’s wellicht. Als ze maar makkelijk zijn aan te wijzen, nietwaar.

“Domheid. Machismo. Narcisme. Ongegronde haat.” – Mooie opsomming van waar de PVV op berust. Kortom: ressentiment.

U noemt allemaal vreselijke dingen die u of intimi blijkbaar overkomen zijn. Tja, een ander overkomt van die typische misdrijven die door blanken worden begaan. Ik bedoel niet zo’n kleinigheid als in de weg staan bij een liquidatie in opdracht van Holleeder. Ik bedoel veleer zo’n toestand, voortkomend uit ‘ongegronde haat’ (weet u dat wel héél zeker?) zoals de Koninginnedagaanslag of de mall shooting in Alphen a/d Rijn. Dingetjes die steeds vaker voorkomen want: wat u ‘ongegronde haat’ noemt, neemt vreemd genoeg hand over hand toe!

op 07 10 2011 at 15:12 schreef Sandro:

cRR Kampen – zoals ik al eerder stelde en had bedacht zou het misschien al schelen als men zelf niet steeds zou roepen b.v. Marokkaanse-Nederlander maar Nederlandse-Marokkaan, het is maar een gedachte (waar ik overigens geen enkele reactie op kreeg).
Of overigens de beweging die je bedoeld racistisch is kan nog wel een boompje opgezet worden.

op 07 10 2011 at 15:17 schreef Sasha Berkman:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2956100/2011/10/07/Niet-links-maar-rechts-zit-achter-multiculti.dhtml < het kan niet vaak genoeg gezegt worden: Wilders en Co liegen dat het gedrukt staat als ze de schuld van de instroom van buitenlanders bij "links" cq. de PvdA leggen.

op 07 10 2011 at 15:25 schreef You On A Gin:

Goede vraag, Peter. Die kromme logica zoals je beschrijft (en waardoor een Marokkaanse Nederlander het eigenlijk nooit goed kan doen) leeft nog in de hoofden van vele droeftoeters die Marokkanen haten om het haten. Toch, wijst het niet op enige ‘normalisering’ dat Nederlanders van Marokkaanse origine steeds meer uitblinken en in de schijnwerpers komen? Voetballers, cabaretiers, acteurs, politici… ze doen het goed! Racistische zeikerds houd je altijd. Ik geloof dat actrice Maryam Hassouni nog eens heeft gezegd dat ze er niet goed van zou worden als ze steeds gecast zou worden als ‘een’ of ‘de’ Marokkaan, i.p.v. gewoon een meisje of vrouw. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Misschien is het een kwestie van wennen. Volgens mij ziet bijna niemand Marco Borsato als een Italiaan. Of als een krijger van de infiltrerende Roomse Colonne.

Waar ik de buik van vol heb is het afschilderen van daders als slachtoffers en vice versa. Daar is een hele tijd geleden al een uitstekend liedje over geschreven, dus ik hoef dat dan in elk geval niet meer te doen.

@ cRR Kampen
Daar ligt dus een beetje mijn probleem. Ik wil niet bij racisten horen, maar ook niet bij mensen die laakbaar gedrag vergoeilijken of zelfs de zwarte piet (*) bij de slachtoffers daarvan neerleggen.

(*) hele normale Nederlandse uitdrukking; de Zyklon B blijft vooralsnog in de kast

op 07 10 2011 at 15:33 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen at 14:47
Als de PVV dat even aanpast zodat het over alle tuig gaat (vind het echt heel irritant dat ze zo focusen op Marokkanen), dan zeg ik: DEAL!

Goed dat je erkent dat slechte eigenschappen menselijk zijn en niet per sé op een bepaalde afkomst of cultuur gestoeld. Kunnen we dan direct even bewerkstelligen dat Karst T. en Tristan vd V. niet door hun daden zijn gekomen doordat Tristan arrogant-denigrerend werd bekeken door het winkelend publiek of dat Karst de vorige Koninginnedag geen oogcontact kreeg met Bea?

Ook fijn dat je mijn lijstje aan de PVV kunt verbinden. Zijn we het erover eens dat tuig niet los op straat dient rond te lopen maar al helemaal niet in de politieke arena?

op 07 10 2011 at 16:09 schreef cRR Kampen:

Sandro, dit is wat Dchar zei: “Ik ben Nederlander, ik ben trots op mijn Marokkaanse bloed, ik ben een moslim, en ik heb een “fokking” Gouden Kalf in mijn hand.”
Herhaling: “Ik ben Nederlander…”. Precies zoals ik – zij het dat ik trots zou kunnen zijn op mijn Duitse bloed (in werkelijkheid baseer ik al mijn trots op mijn lidmaatschap van het genus homo sapiens).

De beweging die ik bedoel is niet alleen racistisch, maar ook fascistisch. Ik zie niet in waarom daar nog een boom over opgezet zou moeten of ook maar kunnen worden. Het lijkt me nogal een heldere zaak. Je kan natuurlijk bevreesd zijn het Beest bij de naam te noemen, maar dan krijg je met mij ook bepaald geen boom, want ik ken die vrees nu eenmaal niet.

YOAG zei “Ik wil niet bij racisten horen…” en het geval wil: ik geloof dit zonder meer. Het gaat mij nu om twee dingen:
– Laakbaar gedrag moet botweg laakbaar gedrag genoemd worden ZONDER dat er in dezelfde zin altijd gelijk maar een ethnische duiding bij vermeld wordt: die slaat namelijk überhaupt nooit ergens op en is altijd van racistische aard. Per definitie!
– Laakbaar gedrag heeft altijd de één of andere verklaring; haat is nooit ongegrond ofschoon wellicht weleens onterecht, en als instelling überhaupt destructief. Verklaring en grond dienen te worden aangesproken en ethniciteit spelen slechts een rol wanneer ingebeelde of echte slachtoffers de problematiek daarin zoeken.

Wat er met onze immigrantenkinderen aan de hand is, is doodgewone tweede-/derdegeneratie immigrantenproblematiek (dit is verklaring, géén verontschuldiging voor de excessen!). Personen die tussen wal en schip vallen. Personen die een gebroken band met het vaderland van hun ouders hebben EN een gebroken band met het land waarin zij zelf zijn geboren. Het is precies eender met Nederlandse immigranten in Australië, een voorbeeld dat ik noem omdat ik het uit de eerste hand ken (als remigrant helemaal:) – Let wel, ik houd van mijn ontheemdheid, die ik kosmopolitisme noem).
Weet je, in Australië kan je redelijk alom gewoon het land in lopen dat van niemand is en geen hekjes kent. In Nederland is alles van iedereen en dichtgetimmerd met veelal strijdige regeltjes: enorm benauwend, zo benauwend dat de neiging iets te doen springen of juist in drugs te vluchten best sterk kan zijn. Zo, ik heb gezegd – ik heb gesproken over Berbers en mijzelve (de laatste is prima terechtgekomen hoor).

Tav Tristan en Karst, in feite weten we niet goed wat hen heeft bewogen; we kunnen er niettemin wel een beetje naar raden. Als we niet te bevreesd zijn voor de jungle in elk van ons… Ik denk dat beiden op de één of andere manier tussen wal en schip vielen, daar bevestigd werden en ’t uitten als mata geláp.

op 07 10 2011 at 16:52 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen
Ik kan jou altijd véél beter volgen in je reacties op mijn gezeur. :)
Het is precies die etnische duiding die mij ook stoort. Volgens sommigen is blijkbaar het één en het ander onlosmakelijk met elkaar verbonden, en ik vind dat bedroevend. Wat het m.i. nog erger maakt, is dat dergelijke duiding soms al niet eens meer nodig is om de onderbuik te doen spreken; op bepaalde nieuwssites wordt bij berichtgeving over een misdrijf zonder enige verdere informatie meteen druk gespeculeerd over de afkomst van de dader(s). Er wordt gedaan alsof er geen criminaliteit in Nederland bestond voordat “hunnie hierheen werden gehaald door links”.

Het wil natuurlijk ook wel eens voorkomen dat een straatschoft zélf zijn/haar etniciteit of religie (van de ouders) erbij haalt, als reden voor bepaald gedrag. Misschien omdat men aanvoelt dat dit nog steeds delicate materie is; men is doodsbang voor racist versleten te worden. Tenminste, wanneer je dat zelf echt niet bent. Deze problematiek kan, zoals je zegt, een doodnormaal verschijnsel zijn onder immigranten; ik vind dat het niet of nauwelijks meegewogen zou moeten worden om iemand op zijn daden te beoordelen, en al helemaal niet al te serieus genomen. Iedereen heeft het moeilijk. Wanneer je je broer “verkaasd” noemt omdat hij wél erin slaagt om zijn leven vorm te geven, alsof dat iets slechts is, dan zit er iets behoorlijk rots en ontstoken in je mentaliteit.

Wat je over naar Australië geëmigreerde Nederlanders vertelt vind ik erg interessant. Mijn kennis daaromtrent reikt niet veel verder dan wat ik van Australiërs zelf hoor; met plezier halen ze nog wel eens de Greek Ozzies aan, die dusdanig ‘veraustraliseerd’ zijn dat ze nog platter praten dan de inboorlingen. En “they teached us how to party”, wordt er dan aan toegevoegd.

En yep, Nederland, met name de Randstad, lijkt behoorlijk dichtgetimmerd. Niet iedereen kan daar even goed mee omgaan, denk ik.

op 07 10 2011 at 17:12 schreef cRR Kampen:

Nou ja, You On A Gin, zelf ga ik weer eens emigreren, binnen twee jaar nu: Punta Arenas, Chile… Stad met een universiteit, omgeving leeg en ruig, klimaat hard: perfect voor mij. Dat is dan mijn manier om om te gaan met de drukte in de Parkstad ;)

Enfin, naar verhouding hebben de kinderen en soms kleinkinderen van immigranten wat meer moeilijkheden. Dat is een universeel gegeven, waarvan de Hollanders in Australië maar een voorbeeldje zijn. Een mild voorbeeld ook nog. De problemen zijn wat groter naarmate verschil in landschap, klimaat en vooral sociaal-culturele achtergrond groter zijn. Om je te plagen: onze afgeleide Berbertjes zijn sociaal-cultureel machootjes en individualisten tot en met en dus de ware jongens van Johan de Witt :) Op het utopische moment dat dit laatste het vigerende oordeel over hen wordt, zal je ze toch ineens lief en meegaand zien worden! Want zo gaat dat… Veel is actie/reactie.

En veel is eer verzonnen dan echt. Dus: http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2352765.ece/Marokkaanse_jongeren_vast_voor_lichtere_delicten .
Van de PVV mag het niet bekend worden, maar ik denk dat jij ook wel aanvoelt dat het volgende waar moet zijn:
“Uit het onderzoek bleek ook dat de geïnterviewde Marokkaanse jongens en hun ouders aanzienlijk sterker georiënteerd zijn op Nederlanders en de Nederlandse samenleving dan Marokkaanse jongens in het algemeen. De delinquente jongens en hun ouders zien zichzelf meer als Nederlander. Mogelijk zijn juist de Marokkanen die graag deel willen uitmaken van de Nederlandse samenleving extra gevoelig voor een maatschappij die kritisch staat ten opzichte van deze groep, vermoeden de onderzoekers. Dat zou bij sommigen kunnen leiden tot criminaliteit.”

Zelf zeg ik er weleens bij: en terecht! …

op 07 10 2011 at 17:18 schreef Anoniem:

@ Sasha Berkman @15:17 uur.
Inderdaad, ik had het artikel ook al gelezen, eigenlijk niets nieuws onder de zon maar toch werd het bondig samengevat in dit stukje:

“Zij (de onderzoekers) constateren dat in de jaren zestig de VVD, samen met de werkgevers, een voorstel torpedeerde om een zogeheten rotatiestelsel in te voeren: een gastarbeider zou maximaal twee jaar mogen blijven om zodoende ‘worteling in Nederland’ onmogelijk te maken.

De voorlopers van het CDA bepleitten in de jaren zestig met succes het recht op gezinshereniging voor Spaanse gastarbeiders. Rechtse kabinetten met CDA en VVD streefden jarenlang naar integratie met ‘behoud van de eigen identiteit’. Dit concept kwam bijna één op één overeen met het in het CDA aangehangen idee van ‘emancipatie in eigen kring’, waardoor gereformeerden en katholieken zich succesvol konden ontwikkelen. Zo stelde het CDA destijds voor de bouw van gebedsruimtes te subsidiëren. Een dergelijk voorstel zou tegenwoordig vloeken in de kerk zijn.

Helaas begint de geschiedenis van de Populisten pas op 11 september 2001.

op 07 10 2011 at 18:02 schreef cRR Kampen:

Sandro 12:31, ik kon (ook) zo gauw niet alle reacties in deze boeiende draad lezen en zie de jouwe daar nu pas. Een warrig verhaal, vind je het mijne. Ik ben me daarvan bewust, zeker voor zover je reageert op mijn post van 12:09 en dan helemaal die laatste alinea. Waarin ik veel afraffel en zowaar een bepaald Beest niet helemaal bij de naam noem.

In die alinea benoemde ik twee dingen:
– Ten eerste dat het racisme in Nederland zoals dat het afgelopen decennium tot uiting komt en vooral ‘de’ moslims betreft, niet specifiek Nederlands is maar alom westers. Natuurlijk heeft 9/11 daarin een grote rol gespeeld, maar die rol kon alleen zo groot worden door mijn tweede punt:
– Dat het antimoslimsentiment actief wordt aangestuurd, georchestreerd, door een betrekkelijk kleine groep of groep van organisaties in het westen. Je kon dat van meet af aan vermoeden door de herhaling van continu dezelfde armoedige drogredenen, drogredenen die zo armoedig zijn dat Henk en Ingrid ze eigenlijk nooit zelf hadden kunnen verzinnen. Henk en Ingrid zijn gevoerd. En het voedsel komt vanuit een bijster conservatieve (tot ronduit extreemrechts te noemen) Israelisch-Amerikaanse hoek. Daarvan raakt ook af en toe iets in de media bekend. Nu wil ik daar verder niet over uitwijden omdat het off topic is (om de controversialiteit hoef ik het wellicht niet te laten ;) ). Uiteindelijk is het ook zo dat waar ’n sentiment verder ook vandaan komt of hoe ook ‘georchestreerd’ – een ieder is en blijft verder zelf verantwoordelijk ervoor.

Overigens hoop ik dat ik in het gesprek met You On A Gin naderhand wat meer duidelijkheid gecreëerd heb.

op 07 10 2011 at 18:02 schreef Jack L.:

Eh, sorry cRR Kampen, maar dat onderzoek dat je aanhaalt schijnt niet zo geweldig in elkaar te zitten: zie http://vorige.nrc.nl/opinie/article2369656.ece/Onderzoekers_Marokkaanse_jeugddelinquenten_goochelen_met_resultaten

op 07 10 2011 at 18:10 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen
Inderdaad, veel is actie/reactie. En vaak is maar lastig te herleiden welke actie en van wie de allereerste in de rij was. Het is een wisselwerking. Vooroordelen zijn altijd te kort door de bocht maar komen ook altijd wel ergens vandaan.

In het verleden moest ik nog wel eens op gesprek bij potentiële werkgevers voor onze (probleem)jongeren. Soms stuitte ik dan op iemand die gewoon bot en letterlijk zei “nee, sorry, die gasten hoef ik niet meer, de vorige hebben allemaal geld gejat/zijn niet komen opdagen/hebben zich onbeschoft tegen mij/klanten/collega’s gedragen”.
Het liefst had ik zo’n vent dan ter plekke een domme lul genoemd die niet zo moest generaliseren, maar in de praktijk betekent zoiets gewoon einde verhaal. Zo iemand is niet meer te overtuigen.

Dus de volgende keer weigert zo’n werkgever Nordin op basis van zijn afkomst.
Nordin is hierdoor geïrriteerd en reageert dat in zijn woede een keer af op Piet, die er verder ook niets aan kan doen.
Piet begint ‘mensen als Nordin’ te wantrouwen omdat hij uit het niets problemen met ze krijgt en schreeuwt “kutmoslim” naar Samira.
Samira schrijft deze nare ervaring van zich af middels een boos stukje op internet, waarbij ze zich eventueel bedient van de term ‘kaaskop’.
Dan pikt Hans het stukje van Samira op en herpost het op zijn PVV-worship site als voorbeeld van “zie je nu wel hoe ze zijn”

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je ziet waar ik hiermee heen wil, dan zul je vast ook zien dat dit op vele manieren en niveaus doorwerkt. Ik denk dat generaliseren menselijk is. En ik wéét dat de doorsnee Marokkaan zich rot schaamt om de wijze waarop mede-Mocro’s in het nieuws komen, zoals wij ons schamen voor onze PVV landgenoten.

op 07 10 2011 at 18:24 schreef babs:

Rechts haalde de arbeiders naar Nederland, De Christenen hun familie, links maakte hen zielig en afhankelijk en nu verklaart extreem rechts ze allemaal, inclusief hun hier geboren nakomelingen tot ongewenst.

Als ik import zou zijn of nakomeling van import, dan zou ik erg op mijn hoede zijn. De VVD ziet je als goedkope arbeid, het CDA als een verwante religie, de PvdA als zielig te houden stemvee en de PVV als een gevaar. Zelfs uit meest onverdachte hoek komen vaak de vreemdste aanmerkingen, worden moslims door een keurige D66-mijnheer vergeleken met een munitiedepot. Of een keurige links-liberale reaguurder van Sargasso suggereert dat je met een tafel vol hoofddoeken hebt gezeten als je in een restaurant slechte service krijgt.

Ik ben blij niet in hun schoenen te staan, ik vermoed dat mijn reactie minder beschaafd zou zijn als die van Hassnae of Amal Ben Salah.

op 07 10 2011 at 18:53 schreef cRR Kampen:

Jack L. 18:02, Toussaint in je aangehaalde NRC-opiniestuk citeert ergens “We gaan niet uit van ‘de notoire leugenachtigheid van verdachten met een Marokkaanse achtergrond’” omdat Toussaint daarvan wel uit wil gaan. Wij gaan er echter inderdaad niet van uit.

Ik ga er nou ook niet direct van uit dat Nederlanders notoir gewelddadig zijn tegenover buitenlanders, ondanks slavernij of politionele acties of de conclusies van dat onderzoek.

Aan het punt dat ik maak met mijn aanhaling van dat onderzoek doet de repliek van Toussain sowieso niets af. Dat zij voor nu genoeg.

op 07 10 2011 at 18:56 schreef cRR Kampen:

YOAG 18:10 zei “En ik wéét dat de doorsnee Marokkaan zich rot schaamt om de wijze waarop mede-Mocro’s in het nieuws komen, zoals wij ons schamen voor onze PVV landgenoten.”

Hear, hear :)

Ook “Ik denk dat generaliseren menselijk is.” en dat is het feit. Toverwoord klinkt cliché: bewustwording. Dan wordt het allemaal leuk, zoiets als een spel.

op 07 10 2011 at 20:55 schreef Yvonne:

@YOAG

Waar ik de buik van vol heb is het afschilderen van daders als slachtoffers en vice versa.

Ik ook, helemaal mee eens.

op 07 10 2011 at 23:11 schreef MNb:

“Dat ligt uiteraard aan mijn IQ als rechtgeaarde PVV-tokkie, of?”
Uiteraard, Sandro. Ik kan Kampen namelijk prima volgen.

“Ik heb Cohen eens meegemaakt toen hij nog burgemeester was.”
En dat was voor Grote Piet, ervaren juut als hij is en bovendien boordevol PVV-vooroordelen, voldoende voor een uitgebreide analyse.

op 07 10 2011 at 23:25 schreef Jack L.:

Dus cRR, volgens jou is het zo, dat de gemiddelde Marokkaanse verdachte in een gevangenis net zo weinig liegt, als dat de Nederlander net zo weinig geweld gebruikt tegenover buitenlanders?

Kijk, ik wil geen onderscheid maken tussen de gemiddelde Marokkaan en de gemiddelde Nederlander. Maar zoals jij de gemiddelde Nederlander gelijkstelt aan de gemiddelde Marokkaanse bajesklant vind ik erg kwalijk.

Verder vraag ik maar aan de rest van de lezers om beide links die cRR en ik gegeven hebben te volgen en te lezen. Dan kunnen ze zelf lezen wat de kritiek van Toussaint nu precies is, en of die hout snijdt.

op 08 10 2011 at 01:56 schreef Sasha Berkman:

Jack:

http://www.rijnlandmodel.nl/frames_list.htm?page=http://www.rijnlandmodel.nl/achtergrond/sociologie/houding_top_1_psychopathie_bronnen.htm&page_anchor=&code=3

op 08 10 2011 at 02:57 schreef Paul. G:

op 07 10 2011 at 18:10 schreef You On A Gin:

Helemaal mee eens. Je bekijkt de zaken met allebei de oogkleppen af. Zou , meneer Breedveld ook eens moeten doen.

op 08 10 2011 at 07:30 schreef Sandro:

Ik vraag me dan toch wel af waarom juist en vooral de Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers en gevangenisbezettingen.
Misschien kan onze cRR eens antwoorden en mij uitleggen waarom het met de Turken zoveel beter gaat en wat dacht je van de Chinezen?
Het is volgens mij een cultuur-dingetje en dat mag benoemd worden, niet om de hete brij heendraaien en alles recht lullen wat krom is – daar wordt ik namelijk stront ziek van.

MNb – we hebben je even moet missen maar gelukkig kom je weer ijzersterk terug……wat een armoede.

op 08 10 2011 at 10:52 schreef Bigpete:

@afgekeurde postbode 70 km van langetabbetje.

Lezen is nog immer een kunst die je niet verstaat. Mijn “analyse” kan iedereen maken die de politiek een beetje volgt. Mijn persoonlijke ervaringen met de man geven een inkijkje in een andere Cohen, de grote baas die niet gewend is aan tegenspraak en die als hij zijn zin niet krijgt zich gedraagt als een dreinende kleuter. Onbetaalbaar…

Ik heb al het geleuter van cRR niet allemaal goed gelezen, maar als agent met ruim 30 jaar ervaring weet ik dat naffers altijd liegen als ze verdacht worden van iets. Zelfs al staat het op video en zijn er 10 ooggetuigen dan ontkennen ze nog ijskoud dat ze er iets mee te maken hebben. Vast een koeltoerdingetje…

op 08 10 2011 at 11:49 schreef Pyt van der Galiën:

Die Grote Piet toch: al dertig jaar werkzaam bij de grootste en meest gewelddadige gang van Nederland, maar ondertussen wel een grote bek over mensen wiens huidskleur – sorry, ‘koeltoer’ – hem niet aanstaat.

In tegenstelling tot Mart raak ik er steeds meer van overtuigd dat Grote Piet wel degelijk bij de politie werkt: weinig kennis van het strafrecht en altijd bereid er op los te knuppelen. Beiden typerende eigenschappen van de Nederlandse koddebeier.

op 08 10 2011 at 12:38 schreef Bigpete:

Hoe zat dat ook alweer met Noord Cyprus Pyt….

op 08 10 2011 at 12:59 schreef Rene K:

08 10 2011 at 10:52 schreef Bigpete

“…maar als agent met ruim 30 jaar ervaring weet ik dat NAFFERS altijd liegen als ze verdacht worden van iets.”

en met die zinsnede heb je jezelf voor mij voor eeuwig gediskwalificeerd als volwaardig lid van de nederlandse gemeenschap.

Als Sasha je hierom een rascist gaat noemen, ben ik het voor het eerst eens met die kwalificatie.

op 08 10 2011 at 13:48 schreef Pyt van der Galiën:

@Grote Piet

Niet dat ik iets tegen de politie heb, hoor. Sommige van mijn beste vrienden werken bij de politie. Oh, wacht…

Oh, Noord-Cyprus. Niet erg netjes van de Turken, maar aan de andere kant was het volgens Wikipedia een reactie op een poging van de Griekse militaire junta Cyprus te annexeren. Maar ja, toen de Grieken nog een militaire junta hadden, vond jij ze natuurlijk wel sympathiek, Grote Piet.

Voor de rest vind ik dat we het Witte Kippenplan van de provo’s maar weer uit de kast moeten halen: het omvormen van agenten tot daadwerkelijk nuttige leden van de maatschappij door hen om te scholen tot “vriendelijke sociaal-werkers, die het publiek zouden kunnen voorzien van nuttige spullen zoals lucifers, verband en voorbehoedmiddelen”.

op 08 10 2011 at 14:11 schreef Bigpete:

Goh lachen zeg. Rene K weet niet dat naffers een hele normale uitdrukking is voor noord afrikanen. Dat zijn ze toch, leg me even uit wat daar racistisch aan is.

Pyt maakt zich er wel erg makkelijk van af. Niet erg netjes. Vervolgens heeft hij in zijn kristallen bol gezien dat ik de griekse militaire junta wel sympathiek vond. Newsflash: ik was 6 jaar oud toen de junta de boel overnam en 13 toen ze viel. Pyt was op die leeftijd natuurlijk al helemaal into buitenlandse politiek maar normale kinderen niet…

Oftewel, je lult weer uit je nek. Je bent echt net zo walgelijk als G!

op 09 10 2011 at 13:04 schreef Yvonne:

@Bigpete

Spreken jullie ook nog over kaffers en spleetogen of is dat out of time?

op 09 10 2011 at 13:26 schreef Yvonne:

Misschien een gekke stelling maar ik plaats hem dan toch:
@Sandro

“Zou het misschien een beetje kunnen helpen als men voortaan over zichzelf spreekt als Nederlandse-Marokkaan i.p.v. Marokkaanse-Nederlander?

Het is maar een gedachte.”

Man,man, wat een triestigheid.
Lees het verhaal van Amal Ben Salah nog maar eens een keer.

op 09 10 2011 at 13:59 schreef Rene K:

08 10 2011 at 14:11 schreef Bigpete

bigpete je weet heel goed (of zou moeten weten) dat het woord naffer een variatie is op het woord kaffer en dat het een heel negatieve annotatie heeft.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kut-Marokkaan

op 09 10 2011 at 14:56 schreef Bigpete:

Spaar me je wikipedia wijsheden Rene. Naffer is ontstaan omdat de politie destijds (en nog steeds) wel kon zien dat een verdachte een noord afrikaans uiterlijk had maar je nooit zeker wist uit welk land hij kwam. Zo simpel is het. Alles wat je er verder achter zoekt laat ik voor jouw rekening.

En nee Yvonne we spreken niet over kaffers omdat die niet massaal in Amsterdam rondlopen. Wel ontzettend veel Nigerianen en Ghanezen, en ook die maken zich helaas bovenmatig schuldig aan crimineel gedrag. Het woord spleetoog heb ik nog nooit gebruikt. Ook niet voor ik een Chinese vrouw had….

op 09 10 2011 at 17:25 schreef cRR Kampen:

“Kijk, ik wil geen onderscheid maken tussen de gemiddelde Marokkaan en de gemiddelde Nederlander. Maar zoals jij de gemiddelde Nederlander gelijkstelt aan de gemiddelde Marokkaanse bajesklant vind ik erg kwalijk.” – Schreef Jack L. 7 oktober om 23:25.

Jack L. wil dus wel onderscheid maken. Waarom zegt Jack L. dat dan niet gewoon? De laffe hypocrisie van het racisme vind ik er één van de kwalijkste eigenschappen van.

“Ik vraag me dan toch wel af waarom juist en vooral de Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers en gevangenisbezettingen.”

Waarom vraagt u zich dat nog af? O.a. mijn bijdragen geven u alle antwoorden. Het zal toch niet zo zijn dat u van het type bent voor wie feiten taboe zijn?
Nog een feit (zoek dit nou maar eens gewoon zelf op) – de Nederlanders van Marokkaanse afkomst worden voor hetzelfde vergrijp gemiddeld veel harder gestraft. Immers het racisme dat u etaleert is ook menige Nederlandse politie-agent, Officier van Justitie en rechtbanken niet vreemd. U weet dat net zo goed als ik, maar het feit zal wel taboe zijn. Ik begrijp wel waarom. U verkeert in de waan dat u zovéél beter bent, maar u kunt niet uitleggen waarom. Dus gaat u als een fundigelovige tekeer tegen die vieze dingetjes: feiten geheten. En god beware u voor ’n beetje inleving, laat finaal staan introspectie :)

“Misschien kan onze cRR eens antwoorden en mij uitleggen waarom het met de Turken zoveel beter gaat en wat dacht je van de Chinezen?”

Zoveel beter gaat het niet met de Turken (ga dit zelf even na). Uw vraag mbt de Chinezen is retorisch, ik weet dat wel. U ziet de Chinezen als volkomen geïntegreerd omdat ze zich op uitgebreide schaal schuldig maken aan mensenhandel en tja, dat is typisch Nederlands. Een cultuur dingetje zeg maar. Is krom, moet u niet recht lullen want daar word ik namelijk stront ziek van (hee, ik ga ook in eens op z’n Engels alles uit el kaar schrijven!)

op 09 10 2011 at 17:33 schreef cRR Kampen:

“Ik heb al het geleuter van cRR niet allemaal goed gelezen, maar als agent met ruim 30 jaar ervaring weet ik dat naffers altijd liegen als ze verdacht worden van iets.” – Zei BigPete. Bij zo’n agent zou ik ook de zooi de zooi laten en rustig wachten op advocaat en proces. Levensbehoud. Dat knietje krijg ik toch wel.

Allicht heeft u mijn bijdragen niet gelezen. Feiten zijn taboe. Maar ik ben dissident. Ik heb uw bijdragen wel gelezen. Ik heb ook gezien wat er tussen de regels slaat. Sorry, staat.

op 09 10 2011 at 22:30 schreef Bigpete:

cRR heeft een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Ik heb een verdachte tijdens een verhoor nog nooit een knietje gegeven, en zal dat ook nooit doen, hoewel die etterbakken vaak het bloed onder je nagels vandaan treiteren.

Ook bij de Chinezen ga je faliekant de mist in. Nee, de oudere generatie Chinezen is slecht geïntegreerd, maar heeft wel altijd de eigen broek opgehouden, dit in tegenstelling tot allahtonen die bovenmatig uitkeringsafhankelijk zijn.

De jongere generatie Chinezen doet het erg goed, beter zelf dan autochtonen qua studie, baan en inkomen. En dat inkomen wordt niet massaal verdient met mensen handel…

op 10 10 2011 at 07:24 schreef Mart:

@BigPete:

Natuurlijk heb je nog nooit een verdachte tijdens een verhoor een knietje gegeven.

Je ben namelijk helemaal geen agent. Je bent gewoon de zoveelste anonieme toetsenbordheld op sokken die zijn eigen frustraties projecteert via een nick die je gewoon uit Baantjer hebt gejat.

Wat je wel hebt gedaan is hardop fantaseren over een weerloos iemand in elkaar slaan. Precies het soort geweldsfantasie wat je van een werkloze fantast kan verwachten, het soort type dat als ‘boze blogger’ zichzelf graag groter voordoet als de werkelijkheid.

op 10 10 2011 at 09:40 schreef babs:

BigPete,
Jij wil steeds van Pyt weten hoe erg die Turken waren in Cyprus. Dan komt Pyt met een keurig antwoord, waaruit blijkt dat er in Cyprus niet een goede en een kwade partij is en dat de Turken er zeker niet OK waren, maar de Grieken net zo min. En dan claim je zelf dat jij er niks vanaf hoeft te weten, omdat je er te jong voor bent.

Naffer is een variant op kaffer en alleen daarom al een dubieus woord om te gebruiken. Typisch een woord dat ontstaat binnen een gesloten groep racistische mannen. Kan zijn dat een naïeveling het zonder bijbedoeling overneemt. Ik zie jou niet als naïeveling.

Ik heb in deze draad voor het eerst de indruk dat BigPete aan het radicaliseren is.

op 10 10 2011 at 10:54 schreef cRR Kampen:

BigPete, ‘de’ Chinezen zijn juist naar verhouding zeer marginaal tot in ’t geheel niet geïntegreerd en mee daardoor zijn hun criminele circuits uitmuntend aan uw blauwe oogjes ontrokken. Wat u niet ziet bestaat desondanks.

http://www.depers.nl/binnenland/291381/De-nieuwe-Chinezen.html

http://www.ciroc.nl/ciroc/Chinezen%20Spits230209.pdf

op 10 10 2011 at 11:06 schreef Bigpete:

Je moet wel lezen babs. Pyt schuift mij in de schoenen dat ik sympathiseerde met de Griekse militaire junta. Waarop ik antwoordde dat ik op mijn 6e daar nou niet bepaald een mening over kon hebben. Pyt geeft helemaal geen net antwoord, hij schrijft in nette woorden op dat het hem eigenlijk geen reet interesseert. Ik sta daar anders in, ik vind het te krankzinnig om over te praten dat wij toestaan dat een Navoland al sinds 1974 een deel van een EU land bezet houdt en de laatste tijd erg dreigende taal uitslaat tegen het nog niet door turken bezette deel van Cyprus. Dat de EU ondanks dit gewoon vrolijk jarenlang onderhandelt met de turken over een turkse toetreding.

Radicaliseren? Pff

op 10 10 2011 at 13:22 schreef babs:

Ah, dus je hebt naar eigen zeggen totaal geen idee wat er speelt, want je bent veel te jong om te begrijpen wat en waarom, maar het hele Cyprus-verhaal mag toch gebruikt worden om Turkije buiten de EU te houden.

Niet dat ik Turkije in de EU wil overigens, maar de grote fout is gemaakt dat Cyprus wel is toegelaten. Cyprus en Griekenland valt bij het voortslepen van allerlei regionale kwesties net zo veel te verwijten als Turkije. Maar er wonen inderdaad geen moslims.

Ik kan me herinneren dat je zelf nogal pro-Israel bent. Toch ook een land dat stukken van andere landen bezet houdt.

op 10 10 2011 at 14:41 schreef Bigpete:

Je wilt het gewoon niet begrijpen babs. Ik weet nu (en allang) wat er destijds speelde op Cyprus, de suggestie van Pyt de SP er dat ik op 6 jarige leeftijd een fan was van de griekse junta is zo belachelijk dat het bijna komisch wordt. Overigens hult Pyt zich na deze blunder angstvallig in stilzwijgen…

De “bezette” gebieden waar jij het over hebt zijn door Israël verovert in een tijd dat het het door een overmacht van Arabische buren dreigde te worden aangevallen. De arabieren hebben tijdens de jom kipoeroorlog getracht deze gebieden te heroveren. Ondanks de gigantische overmacht niet gelukt.

De Sinai en de gazastrook zijn teruggeven,de westbank en de golanhoogten niet.

op 10 10 2011 at 15:44 schreef Pyt van der Galiën:

@Grote Piet

Jij bent ook niet de snuggerste thuis, Piet. Babs kan heel wat beter lezen dan jij. Je gebrekkige leesvaardigheid is nóg een reden aan te nemen dat je wel degelijk een collega van Bromsnor bent.

Vertel eens: gebruiken jullie onderling op de werkvloer dat soort woorden als ‘naffers’ en ‘allahtonen’ regelmatig, of ben jij de enige?

op 10 10 2011 at 16:03 schreef Sandro:

Heee ik zie dat het hier nog gewoon doorgaat!

Pyt en babs:

Pyt schreef: ” Maar ja, toen de Grieken nog een militaire junta hadden, vond jij ze natuurlijk wel sympathiek, Grote Piet.”

En dat is voor de uitleg van jul;lie vatbaar maar ook voor de uitleg van BP, heeft niks met goed lezen te maken heeft met een onduidelijke stellinge te maken!

Verder babs verwissel je BP misschien met mij. Ik stel dat Israël alles, maar dan ook alles mag doen om de staat Israël te verdedigen tegen alle dreigingen van de buren. Dus ik ben nogal pro-Israël (waarbij “nogal” vergeten kan worden.

Pyt, dat doen er wel meer hoor, maar dat is toch geen nieuws voor je?
Politie-agenten zijn net als andere mensen, je hebt er die niet weten hoe hard ze links uit de bocht moeten vliegen en je hebt er die gewoon netjes rechts houden…. ;-)

op 10 10 2011 at 16:52 schreef Bigpete:

Ik vertel jou helemaal niks meer Pyt, quid pro quo. Waarom mag jij wel van iedereen “eisen” dat ze terstond antwoord geven op jouw vragen terwijl je zelf omgekeerd dat nooit doet? En bovendien, je weet toch alles beter, je bent totaal niet in mijn antwoorden geïnteresseerd.

op 10 10 2011 at 17:20 schreef J.J. van der Gulik:

De opstelling van Hassnae Bouazza is begrijpelijk. Anderzijds vind ik de houding van degenen die de islam willen laten remigreren zelfs zeer begrijpelijk. Voorlopig lijkt bij ongewijzigd beleid de Turkse expremier Erbakan, die mentor was van de huidige premier Erdogan, zijn zin te gaan krijgen met zijn voorspelling: ‘De islam zal Rome (Europa) veroveren.’ De huidige Turkse president Gul zat overigens als minister in de regering voor de Refahpartij, waarmee gepoogd werd met geweld een islamitische staat te stichten. En Milli Gorus is vernoemd naar de titel van een boek van Erbakan.

Door te wijzen op Rome geeft Erbakan aan zijn klassieken te kennen. En het waren ook Arabische veroveraars die bijvoorbeeld het christelijke Egypte veroverden, dat deel uitmaakte van het Romeinse rijk, waarna het christendom steeds meer werd gemarginaliseerd en de christelijke kopten onder steeds grotere druk van de islam kwamen. En een dezer dagen zijn daar dan 24 doden bij gevallen.

Een oplossing vinden om te voorkomen dat Europa eenzelfde lot treft is niet moeilijk: Remigratie van de islam. Dat in de praktijk realiseren is dat wel.

Mijn artikeltje over Rome staat overigens onder de 2 trefwoorden Rome en toen nu bij google nr. 2 bij bijna 4 miljoen hits. Gisteren stond hij nog nr. 1.

Ik gun de winnaar van het Gouden Kalf als persoon die prijs, als die verdiend is met acteerprestaties die daarbij passen. Wel heb ik er moeite mee dat een Marokkaan die wint. In beginsel zou het Gouden Kalf alleen door Nederlanders gewonnen moeten kunnen worden. En ook heb ik er zo problemen mee dat een moslim die wint, omdat een moslimidentiteit zich niet gemakkelijk laat verenigen met een Nederlandse identiteit. En hij bedient zich met zijn retoriek over zijn trots over zijn Marokkaanzijn en zijn moslimzijn van een vergelijkbare retoriek als die Wilders gebruikt. Ik heb daar geen moeite mee, maar het is wel hypocriet.

op 10 10 2011 at 17:47 schreef Pyt van der Galiën:

@Bromsnor

Hmm..nooit antwoord geven? Ik dacht toch echt dat ik je keurig geantwoord had. Dat het antwoord jouw niet bevalt, tja..Zal wel iets met je autoritaire karakterstructuur te maken hebben, maar daarom werk je natuurlijk ook bij de politie.

Ik wil het nog wel eens duidelijk zeggen, hoor: m.b.t. Cyprus hebben zowel Turkije als Griekenland kilo’s boter op hun hoofd en voor de rest is die hele kwestie een ver van mijn bed show die me geen zak interesseert.

@Sandro

Waar verwijst dat ‘dat doen er wel meer hoor’ naar? De racistische terminologie die onder Amsterdamse dienders blijkbaar gemeengoed is? Dat wel meer dat doen, is toch geen excuus?

PS Mijn opmerking over de junta was eerlijk gezegd wel een beetje flauw en tamelijk overbodig. Daarvoor mijn excuses.

op 10 10 2011 at 18:53 schreef babs:

Verder babs verwissel je BP misschien met mij. Ik stel dat Israël alles, maar dan ook alles mag doen om de staat Israël te verdedigen tegen alle dreigingen van de buren.

Ik vergiste me niet, vroegâh had BigPete een pro-Israel-blog. Maar op dit punt zijn alle Wilders fanboys onderling uitwisselbaar, het verbaast me dan ook niet dat ook bij jou het proportionaliteitsbeginsel totaal niet geldt voor Israel, maar natuurlijk wel voor Turkije.

Overigens voel ik me als Nederlander geenszins verplicht formeel afstand te nemen van Gulik. Marokkanen (of Chilenen voor mijn part) die aandringen op een dergelijke verklaring, kunnen de boom in.

op 10 10 2011 at 19:47 schreef Bigpete:

Ik dacht toch echt dat ik je keurig geantwoord had.
Nadat ik er eerst bij 5 topics tig keer om gevraagd had ja…

Ik lig niet dagelijks wakker van de situatie op Cyprus, maar hypocriet vind ik het wel. Over de kwestie Israel-palestijnen heeft iedereen wel een mening en zijn er inmiddels 85 vredesconferenties geweest, over de turkse invasie en bezetting van Cyprus hoor ik nooit iemand…

op 10 10 2011 at 20:13 schreef Mart:

@BigPete:

Maar ondertussen heb je wel mooi al dagenlang de aandacht afgeleid van je eigen racistische taalgebruik.

‘Naffer’. Nou echt het taalgebruik dat ik van een smeris zou verwachten, dus je hebt een procentje aan geloofwaardigheid gewonnen.

Mart

op 10 10 2011 at 21:53 schreef Pyt van der Gali�n:

@Bromsnor

Ik heb al in eerste instantie meteen geantwoord dat ik geen hol van Cyprus wist. Ik moet dus ook een mening hebben over zaken waar ik geen verstand van heb? Ik weet ook niks van – ik noem maar wat – Nepal. Moet ik daar dan toch een mening over formuleren? Dat slaat toch nergens op?

op 10 10 2011 at 22:01 schreef Bigpete:

Ik heb niet eens een snor..

Ik kon/kan er gewoon niet bij dat de situatie op Cyprus jou niet bekend is. Misschien ga ik te veel uit van een bepaalde basiskennis bij de deelnemers aan dit blog. Voor iemand die altijd precies weet te vertellen wat er in de hoofden van 1,5 miljoen stemmers omgaat is je algemene ontwikkeling wat beperkt. Is niet erg hoor Pyt, je stemt tenslotte SP…

op 11 10 2011 at 10:14 schreef Yvonne:

@Geweldigepiet

En dat uit de mond van een laffer zonder blaffer. Ja hoor, als je op de PVV stemt ben je een toonbeeld van algemene ontwikkeling, haha.

op 11 10 2011 at 10:29 schreef babs:

Ik lig niet dagelijks wakker van de situatie op Cyprus, maar hypocriet vind ik het wel. Over de kwestie Israel-palestijnen heeft iedereen wel een mening en zijn er inmiddels 85 vredesconferenties geweest, over de turkse invasie en bezetting van Cyprus hoor ik nooit iemand…

Dat komt misschien ook doordat de Turken er niet dagelijks wat Grieks-Cyprioten doodschieten. Bovendien is er nauwelijks iemand die verklaart dat Turkije mag doen wat het wil om zich te verdedigen, juist doordat er nogal wat idioten zijn die Israel carte blanche, gaan anderen er vraagtekens bij zetten of dat wel normaal is.

Israel verschilt niet al te veel van Turkije, al lijkt Turkije zich langzaam te beteren en Israel niet. Het verschil zit hem in de alles goedpratende fanboys.

op 11 10 2011 at 17:57 schreef Bigpete:

al lijkt Turkije zich langzaam te beteren

Naar nu blijkt ligt Spanje (waar babs woont) op een andere planeet. Het toenemende turkse islamisme, de nietsverhullende oorlogstaal tegen Israël en Cyprus, de grote mond tegen de EU, het is in Spanje allemaal niet doorgedrongen…

Dat komt misschien ook doordat de Turken er niet dagelijks wat Grieks-Cyprioten doodschieten.
Wanneer er vanuit Cyrus degelijks raketaanvallen zouden worden gepleegd op de fictieve republiek noord Cyprus dan zouden de turken kei en keihard optreden, een optreden waarbij het Israëlische optreden tegen de WEL raketgeile palestijnen in het niet zou vallen…

op 11 10 2011 at 23:39 schreef Sasha Berkman:

BP: De bezetting van een gedeelte van cyprus door Turkije is internationaal afgekeurd. Het wordt volgens mij in de VN zelfs door niemand erkent.

Israel en Turkije zijn al die jaren vrienden geweest.

op 12 10 2011 at 09:42 schreef Bigpete:

Dat laatste is nu toch echt voorbij, als je de berichten een beetje volgt…

op 13 10 2011 at 12:39 schreef babs:

turkse islamisme
Donner slaat extremistischer taal uit dan Erdogan. Het is vele malen beter leven als jood in Turkije dan als moslim in Israel.

oorlogstaal tegen Israël
Na echte zeeroverij met echte kogels door Israel, waarbij echte Turken geliquideerd werden.

Wanneer er vanuit Cyrus degelijks raketaanvallen zouden worden gepleegd
Tsja, Cyprioten hebben waarschijnlijk wel wat beters te doen dan bommen gooien, iedereen kan naar Cyprus, Gaza daarentegen wordt door Israel totaal afgesloten, de haven kapotgemaakt, de plantages kapotgemaakt, vliegveld kapotgemaakt. Turkije tov Cyprus is totaal onvergelijkbaar met Israel tov van bezette gebieden in het algemeen en Gaza in het bijzonder. Misschien dat het er iets mee te maken heeft dat er wel eens wat wordt teruggedaan.

dan zouden de turken kei en keihard optreden, een optreden waarbij het Israëlische optreden tegen de WEL raketgeile palestijnen in het niet zou vallen…
Je gelooft het waarschijnlijk zelf heel erg, maar stel je nou even voor dat Turkije met fosforbommen een duizendtal Cypprioten doodt. Daar komen ze nooit mee weg, juist omdat helemaal niemand op het idee zou komen om dergelijk gedrag van Turkije goed te praten. Precies wat bij Israel wel gebeurt, of ze nou liquidaties uitvoeren op een hulpconvooi in internationale wateren, fosforbommen op scholen gooien of milities duizenden burgers in een vluchtelingenkamp laten uitmoorden.

op 13 10 2011 at 18:22 schreef You On A Gin:

Na echte zeeroverij met echte kogels door Israel, waarbij echte Turken geliquideerd werden.

Omdat ze met echte knuppels en echte messen aangevallen werden? Of was dat een andere keer?

op 14 10 2011 at 10:51 schreef babs:

Gin,
Het was hun boot en in internationale wateren, de piraten hadden daar niks te zoeken. Als piraten je boot enteren mag je jezelf tegen een dergelijke aanval verdedigen, net zoals Israel zich tegen enge landen en boosaardige terroristen mag verdedigen.

op 14 10 2011 at 11:54 schreef cRR Kampen:

Waarbij, YOAG, een aantal personen vermoord werden met een schot in de nek of rug. Geliquideerd. Geëxecuteerd. IJskoud: vermoord. De IDF geeft nihil antwoord op vragen waarom er zovele slachtoffers waren die met één schot in de nek of rug zijn afgemaakt, natuurlijk. Dat betekent niet dat u daar geen vraagtekens bij hoeft te plaatsen!

Dat van die ‘echte knuppels en echte messen’ is een schandelijke manier om een moordpartij op open zee goed te praten. De IDF had überhaupt niets te zoeken op die flotilla. Helemaal: niets. De schepelingen hebben voor vertrek aangekondigd zich te zullen verdedigen tegen piraterij – en wel zonder vuurwapens – en dat is dan ook precies wat ze trachtten. Is hun goed recht en eerlijk hadden ze dat ook wel degelijk gewapend mogen doen. Vind je nou ook niet.

op 14 10 2011 at 18:52 schreef Bigpete:

Zeg babs, ooit een landkaart bekeken? Moet je eens doen, kun je zien dat Gaza aan Egypte grenst. Die grens wordt niet door Israël gecontroleerd dus als die grens al dicht zit dan moeten ze arabieren die zich palestijnen noemen gaan klagen bij de arabieren die zich egyptenaren noemen…

Wat jij een liquidatie noemt (weet je eigenlijk wel dat is?) noem ik een verdedigende actie van de IDF. Het is duidelijk waar jouw loyaliteit ligt, bij terroristische groeperingen die in hun handvest hebben staan dat Israël van de kaart moet worden geveegd.

Turken komen al tientallen jaren weg met de bezetting van een deel van Cyprus, ze zijn weggekomen met de Armeense genocide, ze komen weg met de “strijd” tegen koerden binnen en buiten hun landsgrenzen…

op 14 10 2011 at 19:07 schreef You On A Gin:

babs @ cRR Kampen
Niet dat ik zou willen beweren dat (de regering van) Israël nu zo lekker bezig is (verre van, zelfs), maar wat heeft het enteren van die boot met ‘piraterij’ te maken?
Als ik een land binnen wil en ik val een douanier aan, dan verwacht ik op z’n minst een paar gebroken ribben. Nee, het was geen echte landsgrens of ‘checkpoint’ waar dit gebeurde, maar de situatie is vergelijkbaar. De commando’s stonden nog niet met hun voeten op het dek of ze werden al aangevallen (en overboord gesodemieterd). Wat verwacht je dan, hoe ze gaan reageren?
Ook kwam de actie absoluut niet onaangekondigd. De kapitein was meerdere malen gewaarschuwd. Als je dan toch doorvaart, draag ook jij verantwoordelijkheid voor escalaties.

En weten jullie overigens waarom het aanleveren van de goederen inderdaad niet via Egypte kon? Want dat heb ik me ook de hele tijd al afgevraagd.

op 14 10 2011 at 19:53 schreef babs:

Als Israel had afgewacht tot de boten hun territoriale wateren zouden binnengaan hadden ze, na een waarschuwing waaraan geen gehoor werd gegeven, wat mij betreft mogen torpederen.

Maar door het buiten de hun grenzen te doen, zijn ze piraterij aan het bedrijven. Het is als de Belgische douanier die Gin in Nederland in de nek knuppelt vanwege het roken van een jointje terwijl daarbij in de richting van Belgie wordt gekeken.

Dit kan alleen anders zijn als Israel heel sterke aanwijzingen heeft dat er raketten aan boord zijn waarmee de afstand tot land overbrugd kan worden. Dat was niet het geval.

En weten jullie overigens waarom het aanleveren van de goederen inderdaad niet via Egypte kon?

Het doel van de actie was zo veel mogelijk negatieve publiciteit voor Israel genereren, niet om daadwerkelijk goederen Gaza binnen te krijgen. Als je door Egypte wordt tegengehouden is dat een stuk minder spectaculair.

Gevolg van de onnodige, domme, en onwaarschijnlijk agressieve Israelische optreden was dat Egypte zich niet langer kon veroorloven Gaza helemaal dicht te houden. Gevolg daarvan is geweest dat Hamas zich makkelijker kon herbewapenen. Ik zou als Israeliër niet blij zijn met de piraterij van mijn land.

Wat jij een liquidatie noemt (weet je eigenlijk wel dat is?)

-Iemand midden in zijn voorhoofd schieten, omdat hij een camera draagt?
-Gewonden opzettelijk laten doodbloeden, uren nadat het schip is overmeesterd.

Het is duidelijk waar jouw loyaliteit ligt, bij terroristische groeperingen die in hun handvest hebben staan dat Israël van de kaart moet worden geveegd.

Dat is een Bushiaanse. Wie niet met ons is is tegen ons. Je gaat nog een stapje verder. Wie niet Israel steunt in al zijn misdaden, wil Israel vernietigd zien. Wat ben je toch een simpele ziel.

Turken komen al tientallen jaren weg met de bezetting van een deel van Cyprus

Is niet waar, Cyprus kost Turkije al jaren vertraging in hun toenadering tot de EU. Bovendien is een bezetting waarbij al tientallen jaren geen doden vallen gewoon minder ernstig dan een bezetting waarbij af en toe een terreurbombardement met fosforbommen wordt gebruikt.

ze zijn weggekomen met de Armeense genocide

Dat de verantwoordelijken opgesloten worden, inderdaad.

ze komen weg met de “strijd” tegen koerden

En Spanje met de strijd tegen de Basken en Engeland met de voortdurende bezetting van een stukje Ierland.

Niet dat ik Turkije een geweldig land vind. Ik vind dat Turkije heel wat te verbeteren heeft, maar daar lijkt iedereen het over eens. Maar als je zegt dat Israel heel wat te verbeteren heeft, dan ben je zo ongeveer een terrorist, in de wonderlijke wereld van BigPete.

op 14 10 2011 at 20:19 schreef Yvonne:

Wie de schoen past…

op 14 10 2011 at 18:44 schreef Yvonne:

“The Left only likes Jews as long as they’re victims, passively marching to the Nazi death camps, or in this case, to the Mediterranean Sea. They can deny that they’re anti-Semitic by pointing to their loyal Jewish comrades, who fail to recognize their enemies. These Jews are acceptable because they either want the destruction of Israel too or at the very least, won’t stand in the way. But give a Jew a gun or God forbid, a tank, and suddenly they become the enemy. The Left, it seems, prefers suicidal Jews to tough ones.”

Het ultieme slachtoffer. Gadverdegadver.

Welke schoen zou ik aan moeten passen, Yoag?

op 14 10 2011 at 19:08 schreef You On A Gin:

Ja, ja, het is al goed.
Joden stout. Moslims lief. Lekker puh, u-nah.

Flikker op Yoah, met je antisemietengezeik. Ga uithuilen bij leukstuk, zielepieten.

op 14 10 2011 at 20:24 schreef You On A Gin:

Het doel van de actie was zo veel mogelijk negatieve publiciteit voor Israel genereren, niet om daadwerkelijk goederen Gaza binnen te krijgen. Als je door Egypte wordt tegengehouden is dat een stuk minder spectaculair.

Als dat zo is, dan was ik weer eens naïef.
Ik vond trouwens inderdaad dat Israël bijzonder spastisch reageerde op het konvooi.

Ik zou als Israeliër niet blij zijn met de piraterij van mijn land.

Een hoop Israëliërs zijn dan ook gekant tegen hun zakkerige machthebbers. Maar zo’n regering krijg je niet zo makkelijk weg. Daarbij, elke keer dat Hamas een aanslag op bijv. een schoolbus pleegt, worden er nieuwe Palestijnenhaters gekweekt. En vice versa wanneer ‘Israël’ zich weer eens als een driftig monster gedraagt.

op 14 10 2011 at 21:06 schreef Bigpete:

Onzin babs, ook ik heb (soms) kritiek op Israël. En ik heb al helemaal niks op met het orthodoxe jodendom, evenals ik allergisch ben voor alle ideologieën die menen de wijsheid in pacht te hebben.

Er waren sterke aanwijzingen dat dat turkse schip niet alleen brood en sinaasappels aan boord had als je begrijpt wat ik bedoel. En die kans was bepaald niet denkbeeldig gelet op de contacten met hamas en al qaida door de organisatoren van deze schuit.

Dat Israel de behoefte heeft om ook buiten de 12 mijlszone schepen te controleren op de aanwezigheid van wapens is legitiem. De blokkade was bekend, het turkse schip is gewaarschuwd en koos er voor niet mee te werken. Het kwam dus allemaal echt niet uit de lucht vallen. Piraterij slaat dan ook echt helemaal nergens op.

op 16 10 2011 at 05:31 schreef Meneer Y. O. A. Gin, sofinummer 987123456:

Flikker op Yoah, met je antisemietengezeik. Ga uithuilen bij leukstuk, zielepieten.

Je bent een grap. Ik lach om antisemieten zoals jij. Recht in je bek, ook. Lafaards, dat zijn jullie. Ik ken jullie soort maar al te goed. Zwakkelingen. Zoek een doel in je leven. Dit is gewoon zielig. Je maakt mij niets wijs. Je maakt niemand wat wijs. Je bent dan misschien een dubbeltje, maar je zult toch echt op eigen kracht een kwartje moeten worden. Zonder de joden ervan de schuld te geven dus, wanneer je een keer jeuk tussen je tenen hebt, papegaai.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS