Home » Archief » Luipaarden en Palestijnen


[16.05.2018]

Luipaarden en Palestijnen

Peter Breedveld


Scène uit ‘Elysia, Valley of the Nudes‘ (1935)

Een filmpje van een Frans gezin dat in safaripark Beekse Bergen tussen de luipaarden dacht te kunnen gaan picknicken en zich nog net op tijd in veiligheid wist te brengen toen de luipaarden zich klaarmaakten voor de aanval, werd vorige week een nationale kwestie. Eerst ging het viraal op Internet en al gauw berichtten alle media erover, spraken Kamerleden zich erover uit en werd de kwestie ook besproken in Pauw.

Iedereen leek zich vooral te vermaken met dat verbijsterend domme Franse gezin, maar mij verbaasde vooral het feit dat een stel het tafereel vanuit zijn eigen auto filmde, op veilige afstand, schaterend van de lach, in de volle verwachting dat het gezin “met huid en haar” opgevreten zou worden, zonder zelfs maar te overwegen iets te doen. “Ik ga dit filmen, even serieus”, zegt één van hen.

Ik tweette daar iets over, kreeg bijval van mensen maar al heel snel ook agressieve reacties van mensen die mij een totale gek vonden omdat ik niet gezellig meedeed met het uitlachen van dat Franse gezin. “Je zet je kind niet tussen de roofdieren!” spraken ze me bestraffend toe, alsof ik dat niet wist. Maar volgens hen was die ouders iets te verwijten en niemand anders.

Hogere wiskunde

Wat had dat filmende stel dan moeten doen? werd me tientallen keren gevraagd, vaak begeleid door sarcastische sneren. Dat stel had zeker zelf uit de auto moeten stappen en dat gezin met gevaar voor eigen leven de auto in moeten sleuren.”

Ik acht het volk niet hoog, maar zo dom is het volgens mij ook weer niet. Er was zat dat het stel had kunnen doen zonder de auto uit te komen. Er naartoe rijden en het gezin waarschuwen, het personeel van Beekse Bergen bellen, het is geen hogere wiskunde. Alles beter dan de boel gierend van de lach van een afstandje gaan zitten filmen.

Maar dat bleek een ongemakkelijke waarheid. Twee dagen lang werd ik uitgescholden voor gek en gestoord en dergelijke. Ik had weer geprobeerd de mensen een oude traditie af te pakken, en de Nederlander moet al zoveel offers brengen, dezer dagen.

Wantrouwige oogjes

Er werd me meteen een heleboel duidelijk toen ik screenshots zag van een NOS-interview met de man die het tafereel had gefilmd. Dat ronde kale, volgevreten hoofd met die wantrouwige oogjes waaraan je de Hollander op een kilometer afstand al herkent in het buitenland. Hij bleek het allemaal vooral weer heel erg voor zichzelf te vinden. Ze hadden gedaan wat ze konden, vertelde hij. Waren “in shock” geweest, en hadden het incident daarom niet gemeld bij het personeel. “Je ziet toch bijna een heel gezin verscheurd worden.”

“In shock” heeft-ie toen het filmpje op YouTube gezet, goed voor zesenhalf miljoen hits. Mensen schreeuwen in mijn oor dat het stel vóór het filmen had gewaarschuwd. Geloof ik he-le-maal niks van.

Tuurlijk, je ziet dat die Franse vader eerst en vooral zichzelf in veiligheid brengt als die luipaarden op het gezin afkomen. Ieder voor zich. En het ís van de pot gerukt om te denken dat je lekker tussen de roofdieren kunt gaan zitten picknicken met je kleine kinderen. Maar het is ook niet oké om dat schaterlachend te gaan filmen, zonder ook maar iets te doen.

Palestijnen afknallen

Dezelfde mentaliteit zien we bij de mensen die het routineus afknallen van 54 Palestijnen bij de Israëlische grens met Gaza verdedigen. Er zitten kinderen bij, ook bij de duizenden (zwaar)gewonden, maar hé, het is de schuld van de ouders, zeggen mijn landgenoten. Die laten hun kinderen die grens bestormen. Dan moeten die Israëliërs wel schieten. Het is de schuld van de ouders, het is de schuld van Hamas, het is iedereens schuld behalve die van de moordenaars.

Ze wíllen graag sterven door Israelische kogels, zegt Leon de Winter.

Wat een afschuwelijk naar, monsterlijk volk ben je dan. Hans Teeuwen zong het meer dan vijftien jaar geleden al, we hebben meer compassie voor een in de steek gelaten hond. Als we mensen zien verdrinken noemen we ze lachend “dobbernegers”, zien we een Frans gezin dat op het punt staat “met huid en haar” verslonden te worden, dan maken we er schaterend een filmpje van. Zien we live een massamoord gepleegd worden, dan zitten we zelfgenoegzaam achterover, want wij zijn betere ouders. “Nul medelijden”, om met de grote woordkunstenaar Ebru Umar te spreken. “Ze doen het zelf.”

Provincie van Duitsland

Persoonlijk vind ik dat Israel op Nederlands grondgebied gevestigd had moeten worden. Eerst in Groningen en Friesland, zeg maar, en dan zo gestaag uitbreiden naar het zuiden. “Sorry vrienden, maar we hebben je huis nodig, ga maar in België wonen of zo.” totdat Zuid-Limburg een soort openluchtgevangenis voor zeventien miljoen Nederlanders is geworden, en dat dan Maastricht de hoofdstad van Israel wordt. Het Nederlandse volk bestaat toch niet eens. “Dat jullie een provincie van Duitsland zijn, hebben jullie in de oorlog meer dan duidelijk laten zien.”

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.05.2018 @ 07:51

[Home]
 

1 Reactie

op 16 05 2018 at 07:55 schreef Peter:

Mij voor antisemiet uitschelden? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS