Home » Archief » Martin Bosma wil een aap blijven


[04.02.2023]

Martin Bosma wil een aap blijven

Peter Breedveld


Illustratie: Huang Xiaoxiao

PVV-Kamerlid Martin Bosma wil niet bewust gemaakt worden. Hij zei het wel zeven keer tijdens een debat over het Nederlandse slavernijverleden, vorige week woensdag, dreinend als een onwillig kind:

“Ik wil helemaal niet bewust gemaakt worden door deze minister. Dat interesseert me helemaal niks. Heel veel Nederlanders willen helemaal niet bewust gemaakt worden van dit gedoe. (…) Ik wil helemaal niet bewust gemaakt worden door deze minister. Ga iets anders doen met dat geld. Ga iets nuttigs doen. Ga mensen ergens anders bewust van maken. Ik wil niet bewust gemaakt worden. (…) Ik wil niet bewust gemaakt worden. Stop daarmee. Ik weet genoeg. Ik wil niet nog meer bewust gemaakt worden (…) Stop daarmee! Het heeft geen zin. Het is 200 miljoen aan propaganda en indoctrinatie. Nederland weet het nu wel. Stop ermee, stop ermee, stop ermee! (…) De overheid gaat ons bewust maken. Nou, daar zit ik echt op te wachten. (…) Ik wil niet bewust gemaakt worden. Nederland is nu al bewust genoeg!”

Sylvana Simons, over wie journalisten zo graag schrijven dat ze boos en hysterisch is, zei op Twitter dat ze al uitzag naar de ‘Hysterisch!’-berichten over het stampvoetende mannelijke Kamerlid, voor wie er blijkbaar alles aan gelegen is om niet bewust te worden gemaakt. Bosma diende zelfs een motie in waarin hij nog eens benadrukte dat hij niet bewust wenst te worden gemaakt. “Stop ermee! Stop ermee! Stop ermee!” Bosma wil geen bewustzijn, hij wil een aap blijven. Zalig zijn de onwetenden, daar moet de PVV het immers van hebben. Was het Nederlandse volk iets beter op de hoogte geweest, iets bewuster, dan zou de partij niet zo ontzettend succesvol zijn geweest. Daarom dat militante anti-intellectualisme, om de agressieve apen te behagen, die de PVV-aanhang vormen.

Verongelijkt gezeik

De berichten waar Simons naar uitzag, bleven natuurlijk uit. Ik zou er niks van hebben geweten als Simons er niet op wees, en ik ben het verslag van het debat gaan lezen omdat ik, sorry, niet kon geloven dat het echt zo gegaan was. Ik heb ook de videoregistratie gezien. Het is onwerkelijk, een volwassen kerel die staat te dreinen dat hij niet bewust gemaakt wil worden, er niet over ophoudt, maar door blijft gaan met z’n verongelijkte gezeik, die zelfs een motie indient.

Onwerkelijk ook dat de media, die er inderdaad altijd een kwestie van nationaal belang van maken als Simons eens scherp uithaalt, die altijd de trope van de zwarte boze vrouw inzetten, want ze moeten blijven worden bestendigd, die racistische vooroordelen, die strikte scheiding tussen de westerse, mannelijke ratio en het vrouwelijke, niet-westerse temperament, dat voor je het weet ontaardt in bloeddorst, onwerkelijk dat de media helemaal voorbijgaan aan het beschamende, kinderachtige, hysterisch-koppige gedrag van Martin Bosma, die constant wordt geprezen omdat hij zo’n goede Kamervoorzitter zou zijn.

Met de zweep

Bosma wil geen fonds ter bewustmaking van het Nederlandse slavernijverleden, hij is ook tegen de in Suriname gemaakte excuses voor dat verleden. Desondanks had hij er van alles op aan te merken. Het was slecht georganiseerd, niet op het juiste moment, de Surinamers waren volgens hem niet geïnteresseerd en zouden minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind met de zweep hebben willen geven omdat hij niet de juiste huidskleur had (Bosma kwam daar twee keer op terug). Hij had zelfs wat te zeiken over de kleur van de stoelen in de zaal waar Weerwind de excuses had gemaakt.

Bosma is tegen een slavernijmonument, maar hij maakt zich geweldig druk over het bestaande monument in Paramaribo, dat volgens hem slecht onderhouden is en overwoekerd met planten. Hij hamerde er ook steeds op dat Surinamers niet geïnteresseerd zijn in dat slavernijverleden. Zijn bijdragen in het debat zijn clusterbommen van goor racisme. Bosma is geobsedeerd door huidskleur. Desondanks speelde hij het klaar om D66 te vergelijken met de Ku Klux Klan, al vindt hij dat de leden van die laatste club beter gekleed gaan dan de gemiddelde D66’er.

Racistische drek

Dat niemand die PVV’ers met hun neus in hun eigen racistische drek drukt, ik blijf dat moeilijk te verteren vinden. In dit debat ging ook iedereen heel laconiek met het geschuimbek van Bosma om. “Dat mag u vinden”, zei minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Bruins Slot een keer tegen hem, en iets dat je zou kunnen vertalen als “we gaan niet allemaal alleen nog doen wat Martin Bosma leuk vindt.” Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, zei onderkoeld dat hij niet zag wat er mis mee is om bewust gemaakt te worden, om te leren van andere culturen.

Prima reacties, op zich, maar ik zie Simons wél steeds aangesproken worden op haar toon en woordkeuze. Bewindslieden worden kwaad als ze over racisme bij de politie begint (waarna je in de krant leest dat Simons weer boos en onredelijk was). Simons kan zelfs niet kijken zoals ze wil, maar niemand zegt ooit wat van dat expliciete racisme van de PVV’ers. Dat wordt wél normaal gevonden.

Bosma grossierde in whataboutismen: het waren de Arabieren en zwarte Afrikanen die aan slavernij deden en die er nog aan doen. Er is geen anti-zwart racisme maar juist “anti-blank” racisme. En het gevaar van woke. Bosma beweert ook dat het bewustmakingsfonds dient om linkse activisten te betalen voor het aanwakkeren van dit anti-blanke racisme en om woke op de universiteiten te bevorderen. Totale bullshit, blakende nonsens, zonder één feitelijke onderbouwing. Hij staat daar die diarree uit te sproeien en niemand zegt: “Hé, klootzak, nou is het wel mooi geweest.”

Bosma’s partijgenoot, de geniepige wezel Harm Beertema, verwijt D66 zich in te laten met “scheldkanonnen” als Sander Schimmelpenninck, Piet Lekkerkerk, Tom van Boxsel en ik. Kijk Godverdomme naar je eigen, pleurislijers, denk ik dan. Maar goed, is natuurlijk weer de verkeerde toon en woordkeuze.

Holocaust, maar echt

Bosma was de enige niet, die zich misdroeg tijdens dat debat. Ook de FvD begon over slavernij in de Arabische wereld en gaf zwarte Afrikanen zelfs de schuld van de Nederlandse slavernij. Joost Eerdmans van JA21 begon over bewustwording rond de Holocaust en heb je dan je kop met hondenpis gewassen of wat? Eerdmans zei tegen Arnon Grunberg dat hij het er zelf naar had gemaakt toen iemand Grunberg had geschreven dat Hitler hem samen met de Turken en Somaliërs had moeten vergassen en dat andere JA21-kopstuk, Annabel Nanninga, vindt het jammer dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn.

Eerdmans diende aan het eind van het debat nog een racistische treitermotie in ter afschaffing van het begrip “tot slaaf gemaakte”, volgens Eerdmans ‘woke nieuwspraak’, ‘geschoeid op Amerikaanse “critical race theory”-leest’. Die motie werd gesteund door JA21, de PVV, BBB, Groep van Haga en de SGP. Opmerkelijk dat het FvD tegen de motie stemde, misschien omdat ie van Eerdmans kwam, die Baudet een dolk in zijn rug heeft gestoken.

BBB is de fascistoïde terreurboerenpartij van Caroline van der Plas. Sylvana Simons schijnt het goed met haar te kunnen vinden. Ik begrijp daar niks van. Ik zou het geen week in de politiek uithouden. Ik zou dan allang minstens een fascist verrot hebben gescholden.

SGP zijn de keurige christelijke mannenbroeders. Iedereen vindt ze correct en keurig en houdt van hun schalkse kwinkslagen. Ik vind het honden. Is zo’n motie tegen “tot slaaf gemaakten” beschaafd? Nee, het is hufterig en barbaars. De SGP is de Nederlandse Taliban. Het zijn misogyne, LHBTI-plus hatende racisten. Ze willen van Nederland een theocratie maken en ze zijn voor de doodstraf.

Nederland doet nog steeds aan slavernij

En verder doet ook Nederland nog steeds aan slavernij, willens en wetens. We outsourcen het, maar we doen er nog steeds aan. We laten onze schepen in Polen door Noord-Koreaanse slaven maken. Niemand geeft een fuck, behalve Remco Breuker.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 04.02.2023 @ 15:00

[Home]
 

1 Reactie

op 04 02 2023 at 15:01 schreef Peter:

Had u wat? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS