Home » Archief » Voor een cordon sanitaire om Wilders is het eigenlijk al te laat


[23.09.2022]

Voor een cordon sanitaire om Wilders is het eigenlijk al te laat

Peter Breedveld

Farid Azarkan hield een mooie speech in de Tweede Kamer waarin hij zijn collega’s en het kabinet de oren waste over het gedoogbeleid ten aanzien van Wilders. Ik hamer er zelf ook al een tijdje op: als er een machtige witte man of vrouw wordt geschoffeerd, is er altijd een grens bereikt, maar niemand trekt zelfs maar een wenkbrauw op als Wilders vluchtelingen voor hyena’s uitmaakt en het heeft over “achterlijke zandbaklanden” en dergelijke.

Er werd, toen Azarkan afsloot, door de Kamerleden ter instemming flink geroffeld op de tafels, tot ergernis van PVV’er Fleur Agema. Zijn woede over het virulente racisme van Wilders blijkt breed te leven. Bij NRC Handelsblad zien ze een soort detente in de Kamer, ook vanwege de protestactie van het Kabinet, dat sinds eergisteren opeens “Vak K” heet (wat mij aan voetbalhooligans doet denken), dat wegliep toen Baudet Sigrid Kaag ervan beschuldigde een spion te zijn. ‘Rondom radicaal- en extreem-rechts is een paradigma-verschuiving te zien. Middenpartijen kiezen niet langer voor inkapselen, maar trekken een streep’, schrijft NRC.

Islamofobe stemmingmakerij

Dat is mooi natuurlijk, maar ik zou de huid nog niet verkopen voordat de beer geschoten is (dat is een bekend Nederlands gezegde, geen oproep tot geweld, schrijf ik er voor de zekerheid maar even bij). Op de foto bij het NRC-artikel zie je eigenlijk meteen al waarom zelfs gematigd optimisme waarschijnlijk misplaatst is. Daarop staat, tussen GroenLinkser Jesse Klaver en PvdA’er Attje Kuiken in, SP-leider Lilian Marijnissen.

Ik wil het nu niet hebben over het feit dat partijen die vroeger als links en zelfs extreem links te boek stonden, blijkbaar “middenpartijen” zijn geworden (dat maakt het CDA en D66 dan dus onverdund rechts). Ik wil wijzen op het racisme van de SP, dat niet voor het racisme van de PVV onderdoet. GroenLinks en de PvdA gaan wat dat betreft ook niet vrijuit. Vooral de PvdA heeft onder Lodewijk Asscher heel wat biculturele Nederlanders van zich vervreemd met zijn xenofobe, islamofobe stemmingmakerij en er lijkt binnen die partij geen enkele bereidheid te zijn om dat zeer recente troebele verleden onder ogen te zien.

Bloedstollende hardvochtigheid

Kort gezegd: prima als vanaf nu de Hitleriaanse tirades van Wilders niet meer worden getolereerd en ook voor het Clockwork Orange-achtige fascisme van Baudet en zijn Lost Boys geen plek meer is (en weer: eerst zien en dan geloven), maar wat doen we met de xenofobie, het racisme, de islamofobie en de bloedstollende hardvochtigheid ten aanzien van vluchtelingen in de rest van de Kamer? Het fascistoïde racisme van Wilders is een onbehandelde kanker die zich inmiddels heeft uitgezaaid tot de hersenen van onze democratie.

Wat hebben we eraan dat er een cordon sanitaire om de PVV wordt gelegd als de vluchtelingen met duizenden tegelijk blijven verdrinken in de Middellandse zee, de vluchtelingen die het hebben gehaald liggen te creperen op straat, de politie haar ongebreidelde racistische gang mag gaan, toegejuicht vanuit Vak K, biculturele Nederlanders blijven worden gediscrimineerd en zelfs gevaar blijven lopen als gevolg van het gedoogbeleid ten aanzien van Wilders, en het enige zwarte Kamerlid1 nog steeds om de haverklap haar plaats wordt gewezen met de troop van de zwarte boze vrouw?

Kloon van Wilders

Wat hebben we eraan als iedereen Wilders nu stom vindt, als iedereen zelf een familievriendelijke kloon van Wilders is geworden? Een familievriendelijke versie, die racisme bedrijft zonder het n-woord te gebruiken. Als de kwaliteitskranten in plaats van Wilders en Baudet nu Joost Eerdmans en Caroline van der Plas als knuffelfascisten promoten?

Niets hebben we daaraan, lieve lezers. Bovendien heeft Wilders al jaren een stevig mandaat van de kiezer, de hufterige boze burger die ook al jaren wordt geromantiseerd door de media. BBB en Ja21 gaan eveneens lekker en ook van Baudet zijn we nog lang niet af. De geest krijg je niet zo makkelijk meer terug in de fles.

Bloedhonden

Tja, had je nou maar niet als bloedhonden op Farid Azarkans DENK gejaagd, en op al die mensen die jaren geleden al zagen dat fascisme een levensbedreigende kanker is, met je “maar hij wordt wel bedreigd!”.

Voor een cordon sanitaire om Wilders en Baudet is het feitelijk gewoon te laat. Er is nu iets ingewikkelders nodig: een cordon sanitaire om de Wilders in jezelf.

1. [Ik herinner me opeens dat er sinds de laatste verkiezingen nog een ander zwart Kamerlid is, PvdA’er Habtamu de Hoop, die als een nieuwe politieke belofte werd geïntroduceerd, maar van wie ik al heel lang niets meer heb gehoord.]

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 23.09.2022 @ 10:01

[Home]
 

1 Reactie

op 23 09 2022 at 10:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS