Home » Archief » Mislukte zelfmoordenaar


[05.10.2013]

Mislukte zelfmoordenaar

Peter Breedveld

sm13
Illustratie: Kitan Club, via Les Retro-Galeries de Mister Gutsy

De afgelopen tijd heb ik openhartig verslag gedaan van het agressieve offensief tegen Hassnae en mij uit de islamkritische hoek. Ik heb laten zien hoe Hassnae wordt gestalkt door een psychopaat die oproept haar te verkrachten, haar seksueel intimideert, oproept mij te vermoorden, die haar stiekem fotografeert en de foto’s op Internet zet.

Regelmatig doe ik verslag van de aanhoudende smeurcampagne tegen ons. Het grove gescheld, de bedreigingen, het onvermoeibare gestalk, de schandalige valse beschuldigingen.

Verpletterende overmacht

Ik beschrijf ook wat voor mij de psychische gevolgen van die terreur zijn. Dit voorjaar ging ik er bijna aan onderdoor en wilde ik echt, serieus dood. De overweldigende paniek, het gevoel helemaal alleen te staan tegenover een verpletterende overmacht en het smerige gevoel dat ik letterlijk kreeg van al die bagger, van het besef dat figuren zonder enige scrupules van iets moois, namelijk de relatie tussen een Marokkaans-Nederlandse moslima en mijzelf, heel fanatiek iets vies, iets giftigs proberen te maken – dat alles maakte het bestaan ondraaglijk voor me. Ik wilde ophouden met bestaan, Ik wilde rust. Ik verlangde naar het zalige niets.

Ik heb daarover zonder veel terughoudendheid geschreven. Niet om medelijden te kweken, maar om te laten zien wat zo’n continue stroom van blinde haat met je doet. Hoever die islamcritici gaan om je de mond te snoeren.

Nauwkeurig verslag

Sommige mensen vinden dat ik me veel te kwetsbaar opstel. Maar veel mensen zijn wel degelijk de ogen geopend. Daarom ga ik ermee door: zodat uiteindelijk een vrij nauwkeurig verslag bestaat van de methodes van mijn critici en van de gevolgen, en zodat ook mijn kant van het verhaal te lezen is. Wat ik her en der over mezelf lees – niet alleen op het Internet, maar ook in kranten en bladen – is zó bizar, heeft zó weinig te maken met wie ik echt ben, dat ik daar sterk de behoefte aan heb.

Ergens koesterde ik ook wel de hoop dat die islamcritici zouden zien wat ze aanrichtten, en daardoor misschien toch eens bij zichzelf te rade zouden gaan.

Naïef? Ik meende in deze types toch iets van mezelf te herkennen, ik bedoel iets menselijks. Ze lopen rechtop, ze hebben duimen, ze bedekken hun naaktheid. Is het dan zo gek een vermogen tot empathie te verwachten? Tot zelfkritiek? Mededogen?

Tot waanzin gedreven

Blijkbaar is dat gek. De laster en de beschuldigingen zijn sindsdien alleen maar geïntensiveerd. Alsof de islamcritici beseften dat ze nú eindelijk mijn zwakke plek hadden ontdekt en dat, als ze daar maar op blijven beuken, ik misschien de volgende keer wel echt doorzet. Ze hebben bloed geroken. Nu willen ze me echt dood.

Overdreven? De hoofdredacteur van GeenStijl, Marck Burema alias Pritt Stift, vindt het geweldig leuk om grappen te maken over mijn geestelijke melt-down. Hij noemt me ‘mislukte zelfmoordenaar’ en ‘suïcidale schoolkrantredacteur’. Tegelijkertijd blijft hij me maar uitmaken voor Jodenhater, wat ik de ergst denkbare belediging vind, omdat er in mijn ogen niks verachtelijker is dan een antisemiet, een racist. Ook wordt hij niet moe me verdacht te maken, zonder een greintje bewijs, zeer goed wetend dat ik daardoor begin dit jaar bijna tot waanzin gedreven werd.

Dus overdreven? Neuh. Deze mensen willen me echt, serieus dood hebben. Dat zouden ze prachtig vinden. Hun menselijkheid is alleen maar schijn. Dat rechtop lopen, die duimen en dat bedekken van hun naaktheid zijn oppervlakkige afleidingsmanoeuvres. Verder is er niks menselijks aan. Althans, niet iets dat ik heb kunnen ontdekken.

Inktzwarte wanhoop

Ik ga mezelf niet stoerder voordoen dan ik ben: ik lijd er erg onder. Het leven is op dit moment niet heel erg leuk voor mij. Sinds ik in Japan weer bij zinnen kwam, voel ik me meestal sterk en vol zelfvertrouwen, maar soms, als ik een blik op Twitter werp, of in mijn mailbox, of als ik de reacties op deze site modereer, overvalt me opeens weer die inktzwarte wanhoop, alsof een demon me vanuit een donkere hoek bespringt en alle energie uit me wegzuigt. Eigenlijk gewoon als een griep, iets dat er opeens is, totaal onverwacht.

Het is verlammend en ontzettend beangstigend, dat besef dat je in staat bent jezelf iets aan te doen. Echt een misselijkmakend intense ervaring, pure horror. Maar ik waarschuw Burema maar vast: dit wordt een grote teleurstelling voor je. Ik heb teveel om voor te leven en mijn geweten is schoon.

Geen beter wapen dan een schoon geweten.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 05.10.2013 @ 13:51

[Home]
 

66 Reacties

op 05 10 2013 at 14:15 schreef Rob:

Hiermee toont Marck Burema zijn ware niveau: het is een ordinaire trol van drie stuivers. Onder zijn leiding is GeenStijl veranderd van een (ietwat) humoristisch blog in een vergaarbak voor tandenknarsende boosmensen zoals Pritt-kloon Nanninga.
Als een echte operettekorporaal wordt hij woest als zijn ingebeelde gezag op internet wordt aangetast – dan komt de hele vendettamachine in beweging en moet je o zo Reviaans-ironisch kapot. Wegens Beleidigung des Führers.

op 05 10 2013 at 14:15 schreef Haes:

“Maar ik waarschuw Burema maar vast: dit wordt een grote teleurstelling voor je. Ik heb teveel om voor te leven en mijn geweten is schoon.

Geen beter wapen dan een schoon geweten.”

Olé!!!

op 05 10 2013 at 14:15 schreef Thomas E:

Tja Peter, wegduiken in de anonimiteit – waar ook ter wereld – zou wat mij betreft het antwoord zijn. Ik heb dit al meermalen geschreven. En dan bedoel ik: niet uit lafheid, maar simpeleg omdat je dit nooit kunt winnen. Ga toch leuk leven met je familie. Iemand die hardnekkig gepest wordt in de klas gaat ook naar een andere school.

op 05 10 2013 at 14:17 schreef Peter:

Wat je maar weigert te beseffen, Thomas, is dat jij de zaak absoluut niet helpt. Integendeel, ik vraag me soms echt af aan wiens kant jij eigenlijk staat.

op 05 10 2013 at 14:39 schreef Thomas E:

O gut, daar begint ie weer. Aan JOUW kant, Peter. JOUW kant, hoor je me?? Maar kijk nou eens naar wat je zelf allemaal schrijft: je hebt met zelfdodingsplannen rondgelopen en vindt het leven vaak afschuwelijk (“ik lijd er erg onder. Het leven is op dit moment niet heel erg leuk voor mij.”) Dus ik reik een oplossing aan om je leven leuker te maken. Dat je dat niet snapt.

op 05 10 2013 at 14:52 schreef Thomas E:

Wat ik er ter verduidelijking nog aan toe wil voegen is: laat anderen nu maar eens de kooltjes uit het racismevuur halen. Jij hebt je bijdrage meer dan geleverd. Je hoeft toch goddomme niet je levensgeluk eraan te offeren?

op 05 10 2013 at 14:52 schreef Frederike:

Hup Peter!
Beetje minimaal maar hier laat ik het even bij ;-)

op 05 10 2013 at 16:05 schreef MNb:

“de islamkritische hoek”
Ik maak bezwaar tegen de manier waarop je deze term gebruikt. Als Hassnae over de islam in Nl, over de Arabische landen of over de Koran schrijft beoefent ze Islamkritiek. Deze cartoon hier is islamkritiek:

http://www.siawi.org/article4057.html

De hoek waar die agressie vandaan komt is islamofoob – irrationeel bang voor moslims. Ze hebben de mentaliteit van de SA in de jaren 20 en van de KKK zo tussen 1870 en 1970. Die wil je toch ook geen jodenkritiek en negerkritiek toeschrijven?

“als ik een blik op Twitter werp”
Voor de tigste keer: je moet regelmatig een dag doorbrengen zonder internet om op krachten te komen. Anders houd je het niet vol op den duur.

op 05 10 2013 at 17:01 schreef Kevin:

Hoi Peter,

Ik volg je sinds een tijdje en ik heb sympathie voor wat je doet. Ik vind je erg scherp en je hebt in mijn ogen kijk op dingen. Je moet ook gewoon doorgaan met goede stukken schrijven.

Ik adviseer je wat minder de confrontatie met andersdenkenden te zoeken, omdat er dan veel energie gaat zitten in de communicatie die daarmee gepaard gaat. Je laadt nogal wat op je als ik het goed gezien heb en als je daar geen paal en perk aan stelt kan je daar zeker aan onder doorgaan.

Dus, je blik niet teveel naar links, niet teveel naar rechts, maar op de einder en daar waar je naartoe wilt. En niet vergeten op z’n tijd even halt te houden, om vanuit de rust weer verder te gaan.

Succes! Luctor et emergo ;)

op 05 10 2013 at 17:37 schreef dewanand:

namaste Peter,

Om eerlijk te zijn:
Suicidale gedachten en het verlangen naar de dood zijn voor mij al sinds 1990 heel normale gedachten, alleen de fysieke daad, dus de offline button of autodestruct sequence opstarten lukte mij nooit. En hierom zeg ik mensen: ik kan gewoon niet dood gaan, help mij bid tot je afgoden, incl allah, hanuman, jezus, boeddha, shiva, laxmie, enz dat ik ooit gezegend mag worden door te sterven.

Ach Peter, hier ons advies als je bilmaatjes:

Laat maar praten, zoals de wind maar eeuwig waait. Praatjes vullen geen gaatjes, is wat elke hete koelieslet weet.

Een tip:
open een aparte rubriek op FN en post daar consequent alle hatemail op, letterlijk, met IP nummers, email adres, en alle info over de daders. Ik garandeer je dat niemand je na een maand meer durft te mailen. Ook twitter onzin erop pleuren. Nu jank je, maar wij zien niets over het dreigingsdelict. Citeren dus he aub, letterlijk. Zo is de etikette op internet nu mbt bedreigingen, vooral die IP nr leren hen direct een duur lesje.

Vrienden kan je op een hand tellen, maar als je met je haren je vijanden wil tellen dan heb je er te weinig (schaam)haartjes voor

dewanand en wieroe

op 05 10 2013 at 18:03 schreef Marc:

Sterkte Peter en Hassnae, men mag van jullie vinden wat men wil, maar dit soort dingen zijn ook niet nodig.

op 05 10 2013 at 18:22 schreef Sammie Saul:

Nou kijk.. Die Dewanand en Wieroe de kat zijn voor mij negen van de tien keer niet te volgen maar hier hebben ze wel een goed idee eigenlijk. Je hebt vast nog wel een stoffig verdomhoekje op je blog over waar je dat tuig kan tentoonstellen.

En verder wat Haes zegt. Olé!!! op genoeg om voor te leven en een schoon geweten.

op 05 10 2013 at 18:56 schreef Merel Moeke:

Gewoon geen woorden voor de hysterie tegen
jullie waar maar geen eind aan lijkt te komen.
Daarom stoppen? Kan me er alles bij voorstellen.
Doorgaan? Ik hoop van wel omdat hetgeen jullie schrijven, juist nu, zo belangrijk is.

op 05 10 2013 at 19:34 schreef Frank Assmann:

Goed plan,Dewanand.

op 05 10 2013 at 20:27 schreef Thomas E:

Elders op deze site suggereerde ik het al: Is het geen idee om een Partij voor Nieuwe Nederlanders op te richten? Immers, als je echt wil dat er door de politiek wat gaat veranderen, moet je je verenigen en sterk maken. Iedereen die hier ooit als allochtoon is komen wonen, of een 2e cq 3e generatie allochtone Nederlander is, kan zodoende als collectief maatregelen afdwingen die racisme en discriminatie terugdringen en betere kansen op gelijkbehandeling, integratie en carrière mogelijk maken. Natuurlijk zal het niet makkelijk zijn om de neuzen van de diverse etnische groepen naar dezelfde kant te laten wijzen, maar het is de moeite van het proberen waard, lijkt me.

op 05 10 2013 at 21:08 schreef Sammie Saul:

Gatverdamme Thomas, wat een vreselijk idee! Je was toch niet nuchter toen je dit idee opperde he? Als er één plek is waar je niet meer veilig bent met nuancerende ideeën is het de politiek wel.

Maar Peter, mocht je aan de zelfkastijding van de politiek mee willen doen dan krijg je mijn stem hoor.

op 05 10 2013 at 21:55 schreef MNb:

Dewanand, zeg tegen Wieroe dat hij een geniale kat is.

op 05 10 2013 at 22:21 schreef dewanand:

namaste MNB en Sammie,

Zonet nog miauwde Wieroe dus dit idee naar mij in zijn katten sanskriet uit de prehistorie, voor een posting op een forum:

‘Wieroe wil dat de zwarte pietjes van Sinterklaas voortaan de regenboogkleurtjes krijgen en niet meer roetzwart worden geverfd, iets als phagwa idee he van het nieuwjaarsfeest bij Hindoes, als ze met al die kleuren spelen, ergens als lente begint in maart. Zie je bij Nokia reclames he, dat kleurenfeest van Hindoes.’

Denk niet dat ik ongelijk heb als ik zeg dat een door mijn bruine apenhand getypt idee van Wieroe, de hindoe kat komt, check aub dit:

Nieuw onderzoekswerk van Rupert Sheldrake, boek uit 2005 ivm theorie morfologische resonantie, soort veld waarmee wezens mee communiceren, zonder spraak, geluid, reuk, zicht, buiten zintuiglijk ahw. Dit is wat ik bij Wieroe meemaak, nu ik alleen leef al jaren, en mijn jaardag met hem vier omdat er toch niemand meer over is die ons nog nodig heeft.

dewanand en wieroe
hindoe fundamentalisten

op 06 10 2013 at 10:14 schreef Rosa:

Peter, volg het advies op van Dewanand en Wieroe, inderdaad geniaal in z’n eenvoud. Blijf schrijven en sterkte!

op 06 10 2013 at 10:40 schreef Leo Schmit:

Hi Dewanand, ik ben een jaar of vijf geleden genadeloos afgebrand door Peter toen ik Sheldrake ter sprake bracht en dat was nog niet eens zijn nieuwe boek. Maar als het jouw lukt met Wieroe, wie ben ik om deze morfologische resonantie in twijfel te trekken.

Saul, bedoel je zelfkastijding of zelfverheerlijking?

op 06 10 2013 at 11:52 schreef Gerry:

Heel goed advies van Dewanand!

op 06 10 2013 at 12:07 schreef Sammie Saul:

Gelukkig, de wereld is weer overzichtelijk. Van de laatste comment van Dewanand en Wieroe snap ik de vertrouwde 95% weer niet.

@Leo Schmit, dat is inderdaad nog een verdomd goede vraag. Ehm… Na de bevredigende zelfverheerlijking blijf je over met een schrale lul. Maar omdat de aandacht verslavend is doe je jezelf dat graag aan.

Zelfkastijding én zelfverheerlijking dus.

op 06 10 2013 at 12:17 schreef Peter:

Wie het plan van Dewanand, om onze belagers met IP-adres en naam en toenaam voor het voetlicht te brengen, een goed idee vindt, heeft niet zo goed opgelet.

Vorige week heb ik één van de ergste, Robert van den Engel, met screenshots, naam, toenaam, alles, blootgesteld. Maar hij is niet opgehouden, integendeel, hij gaat nog een paar tandjes harder met zijn dreigementen, seksuele intimidatie en vuige laster.

Het helpt niks. Komt nog bij dat ik zelden een anonieme klootzak in de reactieruimte zie die niet vanachter een proxy opereert, een nep IP-nummer dus. Ik zet die nummers in een zwarte lijst, vijf minuten later is-ie er weer met een ander IP-nummer.

Ik maakt toch regelmatig bloemlezingen van bedreigingen en racistische en seksistische commentaren? Mensen spreken er even schande van, mag niet, je moet aangifte doen, je moet het negeren, daarna zijn ze weer in paniek omdat een moslim Afshin Ellian of Ebru Umar tegenspreekt.

Helemaal geen goed idee dus, van Dewanand.

op 06 10 2013 at 14:15 schreef excellentie zwembad:

Vraag is : Wat doe je met schoolbully’s united?

Daar zit het m in die lui fokken elkaar op wie de stoerste vuilbek heeft en als iemand moet janken door dat gedrag slaan ze elkaar op de schouders .

Dit wangedrag dus gewoon blijven duiden Peter ik heb ook geen magische formule . Weet wel dat ze nooit stoppen zo lang er geen maatschappelijke verontwaardiging is en de pers dit soort mentale bavianen als volkomen normale mensen neerzet.

op 06 10 2013 at 16:56 schreef laarmans:

Doorgaan,gewoon doorgaan!De tegenkrachten komen op gang,het kan niet uitblijven.Als de satellieten van de Telegraaf van de buis zijn verdwenen, dan is het snel gebeurd met het schoolkrantvod dat Geen Stijl heet.

op 06 10 2013 at 17:44 schreef Thomas E:

@Laarmans
Ik bewonder je positiviteit, maar zie het zelf nogal somber in. Zolang moslimextremisten aanslagen plegen en haatbaarden oproer kraaien blijft de IQ-arme burger alle moslims over één kam scheren. De ‘zie je wel’ reflex wakkert de islamofobie en zelfs de algemene xenofobie nog meer aan en de polarisatie verhardt zich. Vandaar dat ik een Partij voor Nieuwe Nederlanders nog niet zo’n gek idee vind. Die kunnen zich op een goede manier profileren en daarmee het recht voor zich opeisen om als aanwinst voor de maatschappij gewaardeerd te worden.

op 06 10 2013 at 19:10 schreef Vader Jacob:

Het was juist deze hybris-gedachte die links heeft genekt.

op 06 10 2013 at 21:14 schreef Asmodee:

Thomas, ga je gang. Het electoraat zal je belonen of negeren. Probeer het zelf, in plaats van een ander voor je karretje te spannen.

De “IQ-arme burger” scheert alle moslims over een kam met “haatbaarden”. Generalisaties zoals deze tonen aan dat je zelf minder intelligente mensen op een hoop gooit met PVV’ers.

Alle slechte mensen zijn per definitie dom, alle domme mensen per definitie slecht? Erasmus, een aanrader.

Overigens, iemand die zichzelf zo slim en verheven voelt boven het gepeupel doet zichzelf geen eer aan met zulke domme praat…

op 06 10 2013 at 21:45 schreef wandelaar:

Enige tijd geleden naar aanleiding van je schrijven dit heerschap ontvriend, het was bovendien op zijn verjaardag, dat kadootje mag hij in zijn zak steken.

Het trieste van dit soort figuren is dat ze met een paar honderd volgers zichzelf heel belangrijk wanen en denken dat de hele wereld op hun zieleroerselen zit te wachten.

Na een kleine 60,000 tweets en nog geen duizend volgers kun je rustig stellen dat het iemand is met een minderwaardigheidscomplex die wanhopig op aandacht en erkenning uit is. Een narcistische minkukel met een kijk-mij-eens-dapper-zijn-op-internet complex, waarschijnlijk met geen ander doel dan bij zijn wensvriendjes in het gevlei te komen.

Samen zijn ze het eens, samen zijn ze klein, en samen zijn ze naarmate de tijd verstrijkt steeds irrelevanter. Dat moet aan ze vreten en de voornaamste reden zijn dat ze het juist op jou gemunt hebben, omdat ze zelf zwart-wit denken en jij daar met je linkerpink nog doorheen prikt.

Verder getuigt de anti-moslim hetze die ze voeren van een stelselmatige haatcampagne waar de kleinburgelijke angst vanaf druipt. Daar bewijzen ze Nederland geen dienst mee. Nu al staat Nederland te boek als een van de meest xenofobe landen in

op 07 10 2013 at 02:54 schreef Thomas E:

“Generalisaties zoals deze tonen aan dat je zelf minder intelligente mensen op een hoop gooit met PVV’ers.”
Minder intelligente mensen zijn vaak beïnvloedbaar en gevoelig voor populisme, Asmodee. Zij zijn ook eerder geneigd een schuldenbok aan te wijzen voor hun eigen falen en tegenslag. Ze wauwelen elkaar na en zien in Geert hun ‘guiding light’. Ik zie dat als een gevaarlijke ontwikkeling. Jij kennelijk niet, met je ongenuanceerde gesneeer.

op 07 10 2013 at 08:30 schreef Gerry:

Peter, dit is het schoolplein en ze willen je niet dood hebben, ze willen dat je het in je broek doet van angst, want dat is net zo grappig als toen ze nog op de lagere school zaten. Het is dat niveau, vreselijk, gruwelijk, cyberpesten in een van zijn ergste vormen. Helaas wordt pesten door volwassenen nog steeds niet als iets serieus gezien. Zeker niet in columnistenland wat een columnist mag heel, heel, heel ver gaan. Ook buiten de columns. De enige manier om pesten te laten ophouden is als je de zwijgende meerderheid kan mobiliseren. Wat jij hier doet, is laten zien dat ze beet hebben: uitspraken met het effect op jouw. De psychische terreur is waar ze op uit zijn, want da’s lachen (ja, het is te ziek voor woorden). Da’s iets heel anders dan wat Dewanand zegt om te doen. Neutraal alleen weergeven wat ze zeggen, zonder commentaar. Want commentaar is ‘zielig doen’ of ‘zelf ook doen,’ en dat laat de zwijgers afhaken. Zodra de zwijgende meerderheid zelf kan zien wat er staat, pagina, na pagina, na pagina, zelf kan zien dat dit te ver gaat, heb je kans dat dit door gaat druppelen. En dan mag je dus zelf niet ‘het ook doen.’ Want anders komen ze terug en is het ‘waar twee schelden hebben twee schuld. En nee, dit is niet eerlijk, en ja, dit vergt bijna onmenselijk veel. Maar zo werkt het wel. Iedereen die als kind gepest werd weet hoe het werkt. Degene die slaat heeft het gedaan, degene die terugscheldt deed het zelf ook dus wat zeur je nou. Degene die naar de juf loopt is een mietje en wordt nog harder aangepakt.
Omgaan met pesten vergt een heel goede strategie en een heel koel hoofd. Pesten op scholen is inmiddels een item. Pesten op het werk begint door te dringen. Deze vorm van pesten, pesten in de media, wordt niet gezien voor wat het is. En als iemand iets zegt, wordt Voltaire van stal gehaald.

op 07 10 2013 at 09:53 schreef Brenda van der Veer:

Zij, minder intelligente mensen, zijn ook eerder geneigd een schuldenbok aan te wijzen voor hun eigen falen en tegenslag. Ik zie dat als een gevaarlijke ontwikkeling.

Iemand die ‘minder intelligente mensen’ verantwoordelijk houdt voor gevaarlijke ontwikkelingen wijst ook zondebokken aan.

op 07 10 2013 at 10:49 schreef Thomas E:

Brenda, zondebok was idd het goede woord; kon er vannacht niet zo gauw opkomen :) Verder ruk je mijn citaat een beetje uit zijn verband, want mijn conclusie “Ik zie dat als een gevaarlijke ontwikkeling” sloeg terug op de vorige zin, namelijk dat men Geert als een guiding light ziet. Want ik zie mensen die niet (kunnen) doordenken en alle moslims over één kam scheren niet als zondebokken, maar wel als draagvlak voor een trendontwikkeling. Desondanks heb je een klein beetje ’touché’ moet ik toegeven. Zal het voortaan strakker verwoorden.

op 07 10 2013 at 13:11 schreef Rob:

Gerry heeft wel een punt. Je laat keer op keer zien hoe succesvol ze zijn. Pritt is een driestuiverstrolletje met een heel groot platform. Als hij jou aanpakt, gaat heel het roze leger rechtop zitten, want ze weten dat je gaat reageren.
Als Pritt daarentegen met mij bezig gaat, krijg ik vier reacties waarvan eentje al meteen zegt dat hij het niet meer leuk vindt. Kijk: https://twitter.com/postma/status/386856855919951872 Die andere drie kan ik makkelijk hebben, niveautje nul, je hebt het gezien.
Waarom? Ik ben kennelijk niet entertainend genoeg en Pritt die in zijn eentje schuimbekt, is dat al sowieso niet. (ik weet natuurlijk ook dat jij een ‘hogere boom’ bent. Speelt ook mee.) Probeer eens niet zo publiekelijk uit je slof te schieten. Je hebt een verdomd goed blog hier, laat het niet vervuilen door die kleuters.
Mocht je toch anders besluiten, weet dan dat ik je daarin niet in de steek zal laten. Come hell or high water.

op 07 10 2013 at 13:41 schreef dewanand:

namaste Gerry,

Super is jou visie: ik wachtte op zo een reactie van een deskundige op Frontaal Naakt en jij zegt het perfect, ook Wieroe is blij nu dat jij het mooi zegt,

Dit is je perfecte kernzin Gerry:
‘Wat jij hier doet, is laten zien dat ze beet hebben: uitspraken met het effect op jouw. De psychische terreur is waar ze op uit zijn, want da’s lachen’

Vroeger in suriname op een koelieschool was ik paria en outcast van hele school (in suriname) en ik wilde niet meer naar school uit verdriet, en wilde toen al dood.

Ja, hit back Peter, luister naar Gerry: toon geen gevoel naar ze, dan hebben zij jou bij je ballen gepakt en hakken zij door.

En kijk hier, posting van ene ‘Wandelaar’:
‘Een narcistische minkukel met een kijk-mij-eens-dapper-zijn-op-internet complex, waarschijnlijk met geen ander doel dan bij zijn wensvriendjes in het gevlei te komen.’

Wees trots op FN, jou geesteskind, kijk hoe hoog het IQ hier is, zelfs Wieroe is hier stomverbaasd over als genaile hindoe kat.

Een eigen FNaakt zender, tv, radio, cyberblog, ja why not, zei iemand hier.

Doen man. Ik mepte altijd terug tegen pesters, met messen, vuist op tafel, en ze renden weg.

dewanand en wieroe

op 07 10 2013 at 15:58 schreef Leo Schmit:

allemaal wel eens geconfronteerd met pesterijen, of met de dwingende groepsdwang om eraan mee te doen ten koste van een leerling op het schoolplein. Zo ook wat betreft de verplaatsing van het gepest naar de werksfeer en nu dus de media sfeer. Hetzelfde patroon van medeplichtigen, meelopers, en zwijgers. Niks nieuws onder zon.

Echter, met deze analyse komen we niet ver, want in dit geval gaat het om een politieke strijd. De strijd van beschaafde stellingname versus beestachtigheid (dank aan Ana Brus). Die van tolerantie versus racisme. Peter is die strijd aan het voeren en moet dan terecht vrezen voor de reactie van zijn tegenstanders voor wie geen middel te ver gaat, inclusief de dreiging van virtuele straatvechters, die zomaar kunnen veranderen in knokploegen. Niks schoolplein, mensen. De straatvechters van GS worden betaald voor hun werk.

Nou behalve dan misschien de zielepoot v/d Engel. Een nuttige idioot, niet meer dan dat.

op 07 10 2013 at 16:49 schreef Thomas E:

Dan mag allemaal zo zijn, Leo, maar wat doen we eraan? En dan moet ik zeggen dat Gerry en Rob best een punt hebben, alleen gaat dit waarschijnlijk niet werken voor Peter. Want als hij zichzelf geweld moet aandoen om zijn scherpe, man-en-paard noemende schrijfstijl in te tomen, haal je gelijk ook de angel uit FN. Bovendien zal Hassnae dan ook uit de spotlights moeten verdwijnen, want anders storten de stalkers zich met extra bloeddorst op haar.

op 07 10 2013 at 17:17 schreef babs:

Gerry heeft well een punt, maar het pesten is slechts het halve verhaal. Het gaat deels op voor Pritt, maar het gaat niet op voor Draayer. Het gaat deels op voor Peter zelf, maar niet voor moslims.

Wat Gerry mist is dat het niet alleen pesten is, het is een door angst geleid politiek programma met als doel het uitschakelen van vreemde smetten. Op school is pesten het doel zelf, hier is het slechts een middel.

De aangedragen oplossingen zijn goedbedoeld, maar ze zijn of al in praktijk gebracht of ze houden een capitulatie in.

Ik denk niet dat er een oplossing is. Er is alleen hoop dat er op een gegeven moment een cultuuromslag komt.

Het lijkt mij persoonlijker veel pijnlijker door Draayer in Trouw antisemiet te worden genoemd dan door Pritt op GS. Draayer probeert uit te schakelen. Burema is slechts een gewetenloos burgermannetje dat zijn frustraties over zijn eigen mislukking afreageert op anderen.

op 07 10 2013 at 20:23 schreef Atse:

Ben het wel met Gerry eens. Al enige tijd volg ik je blog met plezier en het valt me op dat je met regelmaat ‘emotioneel’ reageert. Is op zich niks mis maar besef je wel dat je ze daarmee voer geeft om op te reageren.

Terug vechten op de huidige manier heeft geen zin want iedere actie = tegen reactie. Er voor weg lopen kan, maar dat betekend geen FN (en dan nog weten ze je te vinden). Negeren werkt niet, dat gaf je eerder ook al aan. Het enige wat je zou kunnen doen is meebewegen. Deze ‘methode’ is gebaseerd op het aikido principe (meer info bijv. http://bit.ly/1aXVqqZ)

Sites als GS gebruiken allemaal ‘emotie’ wat ze als gif verspreiden. En juist op die emotie reageren mensen. Wanneer je daar vervolgens emotioneel op reageert wekt dat alleen maar meer emoties/frustratie/bedreigingen op. En dat heb je zelf aan de lijve ondervonden.

Ik denk dat het al scheelt wanneer je de ‘emotie’ in je blog achterwege laat. Je enkel richten op de feiten. Wellicht dat dat je helpt om ‘makkelijker’ met de situatie om te gaan.

op 07 10 2013 at 20:35 schreef Sasha Berkman:

Het is ordinair fascisme.

het zijn reactionairen.

Iemand Arnold Grunberg nog gelezen vandaag in de vk?

op 07 10 2013 at 20:35 schreef dewanand:

hi peter
misschien kan je je hart luchten hier anoniem, gaat ook over pesten, stalken, enz

http://www.zelfmoord.nl/

je bent niet alleen als potentiele zelfmoordenaar, elke dag denken 200.000 mensen aan zelfmoord, 92.000 mensen deden een zelfmoord poging vorig jaar, ruim 1600 lukte het daadwerkelijk.

Een humane dood biedt de Nederlandse wet je nu ook, zie deze site:

http://www.levenseindekliniek.nl/

Wieroe en ik zaten wel vaak naar deze sites te kijken dit jaar, omdat ons lijden als lagere kasten toch vaak zo uitzichtloos is. En altijd was het Wieroe, mijn geniale Hindoe kat die met een slim argument kwam om mij te troosten en zo voorkwam hij honderden keertjes mijn zelfmoord in mijn zelfmoordflat in delft zuid (16 verdiepingen).

Hierom sta ik in het krijt bij Wieroe, veel ideeen in mijn teksten en boeken komen van hem, omdat ik daar echt te dom voor ben.

Misschien moet jij een echte, originele, maagdelijke Marokkaanse stoeipoes zoeken met haren, vers uit de hete woestijnen van Marokko. Een superpoes doet wonderen in huis.

dewanand en wieroe

op 07 10 2013 at 22:08 schreef Benedictus:

“Neutraal alleen weergeven wat ze zeggen, zonder commentaar. Want commentaar is ‘zielig doen’ of ‘zelf ook doen,’ en dat laat de zwijgers afhaken. Zodra de zwijgende meerderheid zelf kan zien wat er staat, pagina, na pagina, na pagina, zelf kan zien dat dit te ver gaat, heb je kans dat dit door gaat druppelen”

Mee eens!

op 07 10 2013 at 22:26 schreef Peter:

Het lijkt mij persoonlijker veel pijnlijker door Draayer in Trouw antisemiet te worden genoemd dan door Pritt op GS.

Is ook zo, maar het gaat me om de intentie. Pritt doet het omdat hij weet wat het in maart met me deed. Dáár gaat het me om: hij gaat ermee door, omdat-ie hoopt me zo kapot te maken.

Pritt, Marck Burema dus, haalt niks uit met zijn getreiter. Ik ga mezelf niks aandoen om hem, kom nou. Niemand neemt hem serieus, zelfs zijn eigen lezers niet.

Maar het gaat me erom dat Domrechts gewetenloos is, alles zal proberen om een mens kapot te maken.

En wie dat met een schoolpleinruzie vergelijkt, neemt het gewoon niet serieus genoeg.

Overigens weet iedereen met wie ik werk, die mij kent, dat ik geen antisemiet ben. Het is een bullshit-beschuldiging. Wie erin blijft volharden, maakt vooral zichzelf erg ongeloofwaardig. Vooral als die vervolgens zelf alle zeilen bijzet om de belediging ‘jodenstreken’ te bagatelliseren.

op 07 10 2013 at 23:03 schreef Olav:

Peter:

Komt nog bij dat ik zelden een anonieme klootzak in de reactieruimte zie die niet vanachter een proxy opereert, een nep IP-nummer dus. Ik zet die nummers in een zwarte lijst, vijf minuten later is-ie er weer met een ander IP-nummer.

Beste Peter, mocht je webhoster je daarbij niet al behulpzaam zijn en/of zou je eens willen brainstormen over technische mogelijkheden (scripts, plugins, configuratie e.d.) om dergelijk gespuis toch van je site te weren dan mag je me mailen.

Waterdichte oplossingen bestaan natuurlijk niet, maar ik denk toch wel dat je vrij ver moet kunnen komen. Ik heb daar een paar ideeën over.

Verder ben ik het, denk ik, wel eens met degenen die suggereren dat je misschien minder emotioneel zou kunnen reageren. Niet omdat je emoties niet terecht zijn, wel omdat het uiten daarvan je tegenstanders duidelijk sterker maakt.

Beschouw jezelf als zijnde in oorlog. En denk daarbij als een generaal, strategisch en koelbloedig. Lees of herlees Sun Tzu voor inspiratie…

op 07 10 2013 at 23:57 schreef Sasha Berkman:

Natuurlijk ben jij geen antisemiet Peter!
Diegenen die jou daarvan beschuldigen zijn het veelal wel. Zij misbruiken de slachtoffers van de holocaust voor hun smerige agenda.
Zij misbruiken die slachtoffers voor hun eigen propaganda doeleinden.

Jij bent geen anti-semiet.

op 08 10 2013 at 08:46 schreef Maarten:

Hi Peter. Haatmail posten moet je niet doen. Dat is een podium bieden voor je trollen. Maar dat geldt ook voor te gaan discussiëren met deze idioten, dus ik ben het wel een beetje eens met Thomas. Eens wat minder twitteren, maar wel goede verhalen blijven schrijven om de drogredernaties van rioolschrijvers onderuit te halen. Je kent de uitdrukking toch?
http://philossifer.hubpages.com/hub/dontargue
Laat andere over de stront op jou schrijver. Is beter voor je innerlijke, maar ook duidelijker voor omstanders.
Je zegt het zelf al, een trip naar Japan doet al zoveel goed. Het gaat je goed

op 08 10 2013 at 08:50 schreef Gerry:

Zo Peter, ik neem jou niet serieus want ik vergelijk wat jij meemaakt met een schoolpleinruzie… Hoe durf je. Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen, behalve dat deze opmerking me misselijk maakt. Wat een bagetellisering. Nou ja, niet vreemd natuurlijk.
Veel succes met je acties en de gewetenloosheid van dom rechts. Ik dacht oprecht dat ik je hielp om dat ik snap wat je doormaakt. Maar proberen kapot te maken en het plezier van de jakhalzen is natuurlijk alleen serieus op het moment dat het om een volwassene gaat.
Het zegt in ieder geval duidelijk dat jij op het schoolplein nooit gepest bent, nooit wat meegemaakt hebt, hooguit aan de andere kant meegedaan hebt.
Nou, ik reageer nu dus net als de andere volwassenen op het schoolplein. Journalistenruzie, niet mee bemoeien, en vooral niet serieus nemen. Gewoon negeren Peter, niks van Pritt aantrekken, schelden doet niet zeer. Dreigen is niet eng. Werkt het niet? Goh, echt niet? Dan moet je het maar leren van je af te zetten.
En voor je nou uit je vel springt, bij mij heeft het maar zes jaar geduurd en toen was ik van ze af.

op 08 10 2013 at 10:13 schreef cRR Kampen:

“Het is verlammend en ontzettend beangstigend, dat besef dat je in staat bent jezelf iets aan te doen.”

Het is de vrijheid. Die mensen niet werkelijk nastreven, maar juist het tegendeel.
Het besef dat je ABSOLUUT over je leven beschikt mag dan wat hoogtevrees opleveren, uiteindelijk is het niets anders dan een besef van volkomen soevereigniteit. Wat kan je nou nog raken?
Alleen wat je wil dat je raakt.

“Der Gedanke an den Selbstmord ist ein starkes Trostmittel: mit ihm kommt man gut über manche böse Nacht hinweg.” (Nietzsche, JGuB 157)

op 08 10 2013 at 10:45 schreef MNb:

“alles zal proberen om een mens kapot te maken.”
Ecce homo. Het zal nog wel een paar duizend jaar duren voordat dat verbetert.

op 08 10 2013 at 11:07 schreef Peter:

Weer mis, Gerry: ik ben op school getreiterd en vernederd, tot ik op een dag besloot terug te slaan. Adviezen in de geest van: “Wees jij nou maar de wijste”, bleken namelijk nutteloos.

Alle andere slechte lezers: dit gaat niet over Pritt. Dit gaat niet over GeenStijl. Het houdt niet op als ik niet op Twitter kijk. Mijn werkgever wordt erbij betrokken, mijn kinderen worden benaderd, mijn geliefde wordt opgewacht op Schiphol.

Wat is jullie advies? Ontslag nemen? Kinderen binnenhouden? Maar niet meer naar Schiphol gaan?

op 08 10 2013 at 11:43 schreef Bigpete:

Je kinderen binnen houden of ontslag nemen gaat natuurlijk veel te ver. Maar jij en Hassnae kunnen natuurlijk wel wat meer op jullie privacy letten. Die ontmoeting op Schiphol bv (kan nog steeds toeval zijn he, die dingen komen voor)is vermijdbaar. Ik volg dat allemaal niet (heb wel wat beters te doen) maar zeer waarschijnlijk hebben Hassnae of Femke hun reis via social media aangekondigd. Dat is een keuze natuurlijk, maar wel een met (mogelijke) consequenties. Als ik vlieg ga ik dat niet aankondigen, afgezien van stalking, inbrekers lezen ook mee…

op 08 10 2013 at 12:07 schreef Gerry:

Nou, dan weet je dus ook dat pesten geen schoolpleinruzie is, er plegen mensen zelfmoord om, omdat ze het niet in zich hebben terug te slaan. En dat pesten voortduurt omdat niemand wat doet, en iedereen het probleem bij de gepeste legt.
Pritt en consorten kunnen hun gang gaan omdat mensen òf het wel grappig vinden en lekker meedoen, òf te bang zijn om iets te zeggen omdat ze dan zelf onder vuur genomen kunnen worden.
En zolang dat zo blijft doet er niemand iets en ben je als gepeste hulpeloos.
Wat nodig is, is de macht van de pester breken, want de pester heeft de macht bij gratie van de groep die hem steunt/bang is. Op het moment dat de groep zich het niet meer laat welgevallen, houdt het op.
Want dan probeert niemand meer om mee te doen met de plakkerige leider, en is het niet meer stoer om ‘kijk eens wat ik durf’ ik ga naar zijn werkgever, ik ga naar Schiphol, te doen.
Zolang de samenleving het goedkeurt dat het open riool in de pers blijft bestaan, zullen dit soort dingen gebeuren. Oplossingen? De mentaliteit proberen te veranderen. Hoe ik denk dat dat kan, heb ik je verteld. Fijne dag verder.

op 08 10 2013 at 12:08 schreef cRR Kampen:

Advies? Immer geradeaus en dus ook blijven verslagleggen!

“… ik ben op school getreiterd en vernederd, tot ik op een dag besloot terug te slaan.” – zeer juist. Gewoon de bewijslast omkeren. Ik deed dat overigens pas toen ik een jaar of 33 was.

op 08 10 2013 at 12:19 schreef Thomas E:

“Wat is jullie advies? Ontslag nemen? Kinderen binnenhouden? Maar niet meer naar Schiphol gaan?”
Peter, je neemt ons niet serieus. Diverse mensen hier die jou goed gezind zijn, hebben zinnige adviezen gegeven. Het beste advies was m.i.: Niet meer ingaan op de beledigingen en acties van jullie belagers, maar gewoon je eigen uitstekende stukken blijven schrijven. De ellende zal er niet mee ophouden, maar wel minder worden vermoed ik. Als je wilt dat het helemáál ophoudt, moeten jullie terugtreden uit de openbaarheid en de kooltjes door anderen, die minder kwetsbaar zijn, uit het vuur laten halen. Meer smaken zijn er denk ik niet. Als je op het OM en de politiek blijft wachten weeg je straks een ons.

op 08 10 2013 at 13:07 schreef André Richard:

Vier dingen:
1. Mijn vader zaliger gaf mij als kind met de vraag wat die Duitsers mankeerden die Joden synagoges in joegen en dan in brand staken ooit het antwoord: ‘Die mensen hebben een gebrek aan voorstellingsvermogen.’ Destijds vond ik dat een heel raar antwoord, inmiddels denk ik dat het de kern van de zaak is.
2. Jij – persoonlijk – bent belangrijker dan ‘de zaak’. Als je moet kiezen tussen ‘de zaak’ en jezelf, zou ik voor jezelf kiezen en ik meen dat enkelen hierboven dat ook al hebben gezegd. Die staan beslist aan jouw kant, alleen anders.
3. Ik kan in de gauwte even niet bedenken waarom dit een stomme vraag is dus post ik hem toch maar: aangifte?
4. Je hoort het wel vaker: ‘dit zijn geen mensen.’ Integendeel: dit zijn wél mensen! (en dat maakt het juist extra scary)

op 08 10 2013 at 13:37 schreef Maarten:

Ik zou wel door blijven gaan met het onderuit halen van de bagger. Zeker wat betreft die kut krant van een Trouw (welke krant is tegenwoordig nog geloofwaardig) en de misbaksels zoals Robert Engel, die werkelijk te triest is voor woorden. Het vreemde blijf ik vinden dat er zoveel mensen het voor die Robert Engel op nemen, terwijl ze hem IRL niet eens in de buurt van hem zouden willen staan.
Enfin. En heel veel leuke vakanties houden! Ik vond de teksten die je zo vlak na je vakantie schreef het scherpst. Dat houd je gezond!

op 08 10 2013 at 21:16 schreef Mario:

Loopt die Thomas E nou te trollen, of wil ´ie (je, TE) echt iemand de mond snoeren? Man man, hij (je, TE) zal de eerste zijn die wegvlucht uit eender welke conflictsituatie dan ook. Vingers in de oren, ogen dicht en heel hard lala gaan zingen. Dat zal ze vast en zeker leren! En dan ook nog eens in naam van ‘ons’ spreken (12:19). Wie die ‘ons’ dan ook moge zijn. Zich gemakkelijk verschuilende achter anderen, die dan maar de overdrachtelijke kooltjes uit het vuur halen. Grow a pair, Thomas!

Peter, gezien het feit dat jij niet de enige mikpunt bent van deze gestoorden (zoals Mark Burema en Robert Engel en Jan Bennink en en en) zou het een mogelijkheid zijn om de krachten te bundelen en vervolgens (alsnog?) aangifte te doen? Ook vanachter een proxy laat men (digitale) sporen achter. Olav gaf hierboven (23:03) al wat info. Er zijn meer zoals hem. Bundelen en toeslaan.

Een klotesituatie (voor jullie) is het, hoe dan ook.

op 08 10 2013 at 21:55 schreef Katsu:

Nah ja, als ik een van je kinderen was zou ik je goed de waarheid zeggen, als ik idee had waar mijn vader zich mee bezig hield. Zou ik alle ethernet kabels, en wifi sticks verstoppen. Zoals in gezinnen met een alcoholisch verslaafde ouder gebeurd met flessen. In de hoop dat de boodschap overkomt.

op 08 10 2013 at 22:18 schreef Thomas E:

“zou het een mogelijkheid zijn om de krachten te bundelen en vervolgens (alsnog?) aangifte te doen?”
Goh, die Mario. Valt in de discussie en komt met een wereldoplossing. Briljant hoor, gast! Die hebben we nog niet eerder gehoord. En het OM gaat o-n-m-i-d-d-e-l-l-i-j-k tot vervolging over, er wordt een legertje opsporingsambtenaren op gezet, alle ‘digitale sporen’ worden uitgeplozen…. dream on, man.

op 08 10 2013 at 23:19 schreef MNb:

“Wat is jullie advies?”
Ik heb er een paar, die los van elkaar staan.
1. één internetvrije dag per week instellen, óók voor FN.
2. Twitter en Facebook afschaffen. Een oorlog op één front (je blog) is al zwaar genoeg.
3. Aangifte doen tegen Robert Engel, omdat er zelfs in Nl nog wel grenzen zijn.

op 08 10 2013 at 23:42 schreef Ivy:

Jezus hey. Hoe kunnen mensen nou zo doen. Hun tijd verspillen om iemand kapot te maken, sneue imbicielen die het leven niet waard zijn. Woorden zijn niet voldoende om mijn ongenoegen te uiten. Misselijkmakend dit.

Blijft sterk!
Ik hoop dat je al aangifte hebt gedaan jegens Robert Engel. Het lijkt me vanuit juridisch oogpunt dat stalking, laster en bedreiging toch al zeker bewijsbaar zijn.

op 09 10 2013 at 09:02 schreef André Richard:

@ Thomas: “Briljant hoor, gast! Die hebben we nog niet eerder gehoord. En het OM gaat o-n-m-i-d-d-e-l-l-i-j-k tot vervolging over…”

Nee natuurlijk gaat het OM niet onmiddellijk tot vervolging over. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat je aangifte geweigerd wordt (daar dien je dan vervolgens een klacht over in). De bedoeling is dat je dossier opbouwt, de aandacht vestigt op een reëel probleem wat het OM nog niet helemaal in de gaten heeft. Daar hebben ze – veel, vrees ik – hulp bij nodig.
En Peter is niet de enige. Als er meer deze weg bewandelen, komt er vanzelf respons. Misschien niet meteen van het OM, maar zij zijn de enigen niet die voor röring kunnen zorgen.
En wat je ook doet, het zal sowieso een kwestie van lange adem worden. Voor instant-oplossingen is het al veel te laat.

op 09 10 2013 at 10:09 schreef Olav:

MNb:

2. Twitter en Facebook afschaffen. Een oorlog op één front (je blog) is al zwaar genoeg.

Twitter en Facebook afschaffen is sowieso een wereldidee. Als de duivel zou bestaan dan zou hij die sites uitgevonden hebben.

op 09 10 2013 at 10:09 schreef MNb:

Bezuinig op je adem, AR – volgens Thomas is er maar één remedie tegen alles: je op de bodem van een vijver verstoppen.

op 09 10 2013 at 10:54 schreef Thomas E:

Ik ga zelluf maar op de bodem van een vijver liggen, want ik roep kennelijk dingen die gek gevonden worden. Sob sob :-((

op 16 10 2013 at 09:51 schreef cRR Kampen:

Welaan, ze terroriseren Breedveld cs al via mij…
http://www.nujij.nl/algemeen/migrantenjongeren-rellen-in-houthalen-%28belgie%29.25440319.lynkx
Zie nr 4.

Ik nodigde dit geval dus uit om gewoon eens niet laf te wezen maar mij rechtstreeks te terroriseren (#32).
In de wereld van de Umwertung aller Werte is dat natuurlijk een ‘verkapte bedreiging’ (#141).

Wat een nincompoops. En ze weten hoe ongelofelijk stompzinnig en klein ze zijn, vandaar al die woede natuurlijk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS