Home » Archief » Nee, het is ook niet ‘het systeem’, het zijn de Russen


[08.04.2022]

Nee, het is ook niet ‘het systeem’, het zijn de Russen

Peter Breedveld

Peilingen laten zien dat tot tachtig procent van de Russen de Russische invasie van Oekraïne steunt. Natuurlijk zijn er academici die weigeren dit te geloven, want de mare dat de “gewone Rus” niks met de oorlog te maken heeft en ook maar slachtoffer is van zijn president, is een soort dogma geworden.

Dus hebben twee onderzoekers, Philipp Chapkovski en Max Schaub, zelf een peiling gedaan met wat trucs die het de ondervraagden makkelijker maken te zeggen wat ze echt vinden en wat denkt u? Nog steeds steunt bijna de helft van de ondervraagden die oorlog.

Het bezwaar van deskundigen is dat Russen in de main-stream peilingen direct is gevraagd of ze de oorlog steunen, en natuurlijk zeggen ze dan ja, want bang voor Poetin, dus dat kan niet waar zijn. Chapkovski en Schaub laten zien dat een groot deel inderdaad sociaal-wenselijke antwoorden geeft, maar ook dat een groter deel gewoon voor die oorlog is.

Vluchtelingen laten verdrinken

En stel dat we een peiling onder Nederlanders zouden houden, of onder alle inwoners van de EU, en ze direct zouden vragen of ze de moedwillige verdrinking van Aziatische en Afrikaanse vluchtelingen in de Middellandse zee steunen. Ik vermoed dat het leeuwendeel zou zeggen “natuurlijk niet, vuile gek”. In alle kranten zou staan “Europeanen tegen het huidige vluchtelingenbeleid van de EU.” Toch verandert er geen steek, er blijven duizenden vluchtelingen verdrinken. Moet ik dan echt geloven dat de EU verantwoordelijk is, en niet de Europeanen? Natuurlijk niet. Ik stel elke volwassen inwoner van Europa verantwoordelijk voor het dodelijke Europese vluchtelingenbeleid, want er zijn politieke partijen die met een overweldigende meerderheid onmiddellijk een einde zouden maken aan die massale verdrinkingen en de arrestatie en veroordeling van de helden die proberen vluchtelingen te redden.

Maar u stemt er niet op! Want uw hypotheekrenteaftrek is belangrijker, en in de Volkskrant las u dat Syriërs uw dochter verkrachten. (Ik stem er wel op, protesteert u nu, maar het gaat nu even fucking niet over u.)

Marokkanen de schuld geven

Het is dus niet Poetin, het zijn de Russen die gruwelijkheden in Oekraïne begaan en dat ook steunen, maar van Meindert Boersma mag ik dat niet zeggen omdat je niet een heel volk de schuld kan geven en omdat het hetzelfde is als Marokkanen de schuld geven van criminaliteit en de mensheid de schuld van de klimaatproblemen.

Nou ja, ik heb brekend nieuws voor je: de mensheid is de oorzaak van alle milieuproblemen. Het is niet het dierenrijk dat roofbouw op de aarde pleegt en chemisch afval in de rivieren loost. Het zijn niet de planten die olieverslaafd zijn. De schimmels doen hun best de aarde voor iedereen prettig te maken. Het is de mensheid.

Wat die Marokkanen betreft, dat is natuurlijk een gevoelig puntje bij mij, want ik ageer al jaren en jaren met great vengeance and furious anger tegen degenen die Marokkaanse Nederlanders de schuld geven. Maar de feiten zijn deze: een relatief groot aantal Marokkaanse Nederlanders wordt als verdachte aangemerkt, maar ze vormen nog altijd maar 3,5 procent van alle verdachten, en vrijwel alle Marokkaans-Nederlandse burgers zijn keurige burgers. Er is dus geen enkele grond om Marokkaanse Nederlanders de schuld te geven van de criminaliteit, het is een grove, racistische leugen.

Nek uitsteken

Het aantal Russen dat de oorlog tegen Oekraïne steunt, is wél substantieel, en Poetin is niet aan de macht gekomen door middel van een staatsgreep. Daarom zeg ik dat het niet Poetin is, maar dat het de Russen zijn. En aangezien ik niet voor baby’s schrijf, vind ik dat ik er op moet kunnen vertrouwen dat mijn lezers weten dat ik weet dat er vele duizenden Russen zijn die hun nek uitsteken door te protesteren tegen Poetin, en die noem ik ook expliciet in mijn stuk.

Ik heb in mijn Twitterbubbel ook alleen maar mensen die ik ervan verdenk zelfs onder de douche nog een mondkapje te dragen. Toch zeg ik dat de Nederlanders het mondkapje het ergste vinden dat hen sinds de Tweede Wereldoorlog is aangedaan, want dat blijkt gewoon uit de peilingen en dat zie en hoor ik als ik op straat loop. Maar niemand heeft me nog aan mijn jasje getrokken van: “Niet álle Nederlanders! Ik en mijn vrouw hebben zelfs een mondkapje op bij het neuken!”

Het systeem

Als ik de Russen niet de schuld mag geven van wat er in Oekraïne gebeurt, wie dan wel? Boersma is het met me eens dat je moeilijk kunt volhouden dat Poetin dit allemaal in zijn eentje doet, of met zijn troepje oligarchen. Hij vindt dat we het systeem moeten aanpakken.

En dit hoor ik nu al zolang ik leef, dat het systeem de boosdoener is. Maar wat is het systeem anders dan een heleboel mensen die doen wat ze gezegd wordt zonder enige gewetenswroeging omdat ze geloven dat ze deel uitmaken van een uitverkoren groep bofferds die recht hebben op alles wat ze nemen en afpakken vanwege de goden die hun land hebben geschapen door met een gouden staf drie keer op de aarde te stampen of omdat ze vroeger mammoeten geveld hebben of whatever.

Dát is het systeem. Mensen die zichzelf heel wat vinden als ze opnames maken van hun docent, die zich tegen oorlog uitspreekt, en haar dan aangeven. En ik stel ze daar persoonlijk voor verantwoordelijk, volgroeide hersenen of niet, juist omdat die docent bestaat, juist omdat Russen met blanco borden worden gearresteerd. Je hebt een keuze, ook in Rusland, om op de hoogte te zijn of om je dom te houden en de helft of misschien wel 80 procent van de Russen kiest voor dat laatste. En dan zwijg ik maar over de Russen die én op de hoogte zijn en dus de beelden van Bucha hebben gezien (toch ook niet het werk van een paar rotte appels), én de oorlog steunen.

Gediscrimineerde Russen

Dan was er nog iemand die mij mede-verantwoordelijk hield voor de discriminatie van Russische vrienden die zich nota bene tegen Poetin uitspraken, maar ik draag geen schuld aan de domheid van mijn medemensen. Ik schrijf nota bene expliciet dat ik niet geloof dat het de Russische inborst is of zoiets, dat ik heel goed besef dat Nederlanders precies zo zijn.

Ik bedoel, ik heb jullie nauwlettend geobserveerd tijdens de coronacrisis. Mensen die Rutte met elke vezel in hun lijf intens haatten, waren in een halfuur tijd omgeschakeld tot willoze Rutte-zombies die foto’s op sociale media plaatsten van medeburgers die zich niet aan de coronaregels hielden en die juichten om het misselijkmakende geweld van de politie tegen demonstrerende wappies en zelfs meer en harder geweld eisten.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 08.04.2022 @ 11:03

[Home]
 

1 Reactie

op 08 04 2022 at 11:04 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS