Home » Archief » Klakkeloos klapvee, hunkerend naar een leider


[18.03.2020]

Klakkeloos klapvee, hunkerend naar een leider

Peter Breedveld


Scène uit Horse Feathers.

De coronacrisis heeft een sterke 9/11-vibe. Net als na de aanslag op de Twin Towers wordt kritiek op de leiders als verraad gezien. Een krappe week na het Boekenbal en het Boeckenbal, waar dwarsdenkers en rebellen op het schild werden getild, wordt dwarsdenken verdacht gemaakt. We moeten de éénheid bewaren, zegt Felix Rottenberg. We moeten als één man achter de premier gaan staan, huilt Miko Flohr. Drie of vier keer heb ik deze zin al in donderpreken voorbij zien komen: “het collectief gaat boven het individu.”

“Weet jij het soms beter dan de premier? Ben je arts, bioloog, viroloog? Je moet je waffel houden! Rutte wordt geadviseerd door de experts van het RIVM! Die weten heus wel wat goed voor ons is!”

O echt? Waarom zeggen ze dan eerst dat de scholen open kunnen blijven, om binnen drie dagen als een blad aan de boom om te draaien? Waarom zeggen ze niet dat er grootschaliger getest moet worden zoals de Wereldgezondheidsorganisatie WHO doet? Wordt de WHO dan niet door deskundigen geïnformeerd? Baseert die haar adviezen op de mening van banketbakkers? Realiseert iedereen zich dat tot vorige week iedere Nederlandse feestneus zich vrij in en uit de grootste corona-brandhaarden kon bewegen, op advies van het RIVM? Dat corona een feestmaal kreeg voorgeschoteld in de vorm van carnaval, op advies van het RIVM?

Economische belangen

Het blinde vertrouwen in de RIVM, ook van mensen die doorgaans intelligent en kritisch zijn, bevreemdt me. De WODC-affaire is nog geen halfjaar geleden, en nu lijkt iedereen al te zijn vergeten hoe de overheid onafhankelijke wetenschappers onder druk zette om hun bevindingen aan te passen aan de wens van ministers, die beleidsbesluiten nemen die ons leven ingrijpend veranderen.

En je hoeft geen viroloog te zijn om het maar niks te vinden dat Rutte willens en wetens een groot deel van de bevolking laat besmetten, om een zogenaamde ‘herd immunity‘ te krijgen, zoals hij kraakhelder heeft toegelicht. Dat mag gebaseerd zijn op de adviezen van mensen die er verstand van hebben, het is toch een duidelijke politieke keuze, gemotiveerd door economische belangen.

Bovendien, waar was het RIVM toen corona in Azië woedde? Alles wijst erop dat Rutte en zijn deskundigen dachten dat corona aan ons voorbij zou gaan. Dat het een straf van God was voor het eten van rare dingen, waar die malle Aziaten immers bekend om staan. En ach, Italië, dat is Zuid-Europa en we weten allemaal hoe de partij van Rutte over Zuid-Europa denkt. Ga maar skiën, vier je carnaval. Moet je viroloog zijn om dat een bedenkelijke opstelling te vinden?

Laat mensen dus hun twijfels hebben, gun ze hun kritiek. Die is gerechtvaardigd en bovendien zegt iedereen altijd dat dit een vrij land is. Bewijs maar dat het zo is, ook als het weer eens moeilijk wordt.

Klakkeloos klapvee

Het hele land valt in katzwijm van de speech van Rutte. Dat hij de zorgsector totaal heeft uitgebeend, met massa-ontslagen en de sluiting van ziekenhuizen, maakt niemand meer wat uit. Het volk is veranderd in klakkeloos klapvee, hunkerend naar een leider, er één fantaserend waar er geen is. Mijn maag draait om als ik Rutte hoor zeggen dat we naar elkaar omkijken. Hoe durft hij, na tien jaar volkomen asociaal beleid, met werkelijk schrijnende armoede tot gevolg, woningnood, mensen met stoornissen op straat die het de politie nog zwaarder maken dan ze het al had, want de psychatrische zorg moest per se worden afgeschaft. Plus dat afschuwelijke racisme, waarmee Rutte de maatschappelijke verhoudingen op scherp heeft gezet. Hij heeft godverdomme het recht niet om een beroep te doen op onze solidariteit.

Wellustig houdt de zelfbenoemde burgerpolitie haar medeburgers in de gaten. Mensen krijgen woede-aanvallen van buitenspelende kinderen, Wierd Duk fotografeert, gezeten op een vol terras, mensen op een vol terras. “Ze nemen corona niet serieus!” Grif wordt de ene na de andere litanie door boze artsen op de sociale media gedeeld. “Jullie zijn asociaal! Blijf binnen! Flatten the curve! Het collectief boven het individu!” Er is een populaire meme met de tekst: ‘Your grandparents were called to war. You are being called to sit on a couch! You can do this!‘ waarmee mensen elkaar driftig om de oren slaan.

Verroeste geweertjes

Are you kidding me? Niet naar buiten mogen, niet sporten, niet uit eten, geen drankje doen, geen mensen ontmoeten, en dat maanden, misschien wel een jaar achtereen, dat is huisarrest. Huisarrest is een fucking straf. Waar is je empathie? We hebben een ontzettend lange winter achter de rug, een donkere tijd die nog grauwer, nog troostelozer was door toedoen van de premier die nu door iedereen wordt vereerd en aanbeden. Het wordt lente, de vogels fluiten, er is zonlicht, warm, gouden zonlicht. Hier hebben we naar gesnakt en nu moeten we allemaal verplicht netflixen omdat de hooggeleerde virologen van het RIVM kennelijk dachten dat er alleen Chinezen en een paar Koreanen aan corona stierven.

De alarmerende toon in de brieven van al die artsen helpt trouwens ook niet, moet ik zeggen. Luister, dokters, ik waardeer je harde werk en je moed, jullie staan daar toch maar mooi in de frontlinie met je verroeste geweertjes en je gedeukte helm, maar getuigt het van grote mensenkennis om met overslaande stem te schreeuwen dat we aan de rand van de afgrond staan?

Hell, als dat echt zo is, wil ik ook nog een laatste feestmaal, omringd door familie en vrienden.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 18.03.2020 @ 07:54

[Home]
 

1 Reactie

op 18 03 2020 at 07:55 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS