Home » Archief » Ongemakkelijke waarheid


[02.07.2015]

Ongemakkelijke waarheid

Peter Breedveld

vil3
Illustratie: Bernard Villemot

Allerhoogste prioriteit voor de troika van overheid, politie en pers in de zaak Mitch Henriquez: de boodschap erin rammen dat er géén sprake van racisme is. “Familie Mitch: ‘Racisme was niet het motief van de politie'” meldt de NOS trots op haar website. Daarop een filmpje van een neef van Henriquez die verklaart dat het geen racisme kan zijn omdat één van de agenten die betrokken is bij de dood van Henriquez – één van de ergste zelfs, volgens die neef – zelf een Arubaan was.

‘Geen racisme want één van de agenten was donker’ lijkt mij op zich al een behoorlijk racistische aanname. Het slaat ook nergens op. In Sunny Bergmans documentaire Zo Zwart als Roet doet onder andere Quinsy Gario mee aan een racismetest, waaruit blijkt dat zelfs hij een lichte voorkeur heeft voor blanke mensen. Met andere woorden: reken er als zwartharige niet op dat een andere zwartharige jou niet vanwege je huidskleur zal discrimineren.

Dat het de familie van Henriquez is, die het zegt, zal voor de Annabel Nanninga’s ongetwijfeld het sluitende bewijs zijn dat er inderdaad niks racistisch is aan de dood van Mitch Henriquez. Zou die neef het tegenovergestelde hebben beweerd, dan zou dat natuurlijk andere koek zijn.

Racistisch geweld

Ik ben niet overtuigd. Ik zie niet wat de familie van Henriquez zo bevoegd maakt te bepalen wat de motieven van de politie zijn geweest. In de Volkskrant las ik dat de politie op dat festival al lekker aan het etnisch profileren was geweest voordat ze Henriquez in de smiezen kreeg. En de Haagse politie heeft al geen frisse reputatie als het op racistisch geweld aankomt.

Diezelfde Volkskrant blijft hardnekkig een twijfelachtig Leids onderzoek aanhalen waaruit zou blijken dat de Haagse politie niet racistisch is (de strekking van het onderzoeksrapport: ja, de politie doet aan etnisch profileren, maar dat komt omdat allochtonen meer op straat hangen dan autochtonen), ondanks de goede argumenten van onderzoeker Sinan Çankaya om dat onderzoek naar de prullenbak te verwijzen. Hijzelf en onlangs ook onderzoeker Paul Mutsaers hebben aangetoond dat racisme bij de politie structureel is.

Echte Nederlanders

Maar zodra in Nederland het woord ‘racisme’ valt, trekken overheid, politie, media en het publiek op Twitter en Facebook, dat je inmiddels gerust de Vijfde Macht mag noemen, een ondoordringbare muur van ontkenning op. De Nationale Ombudsman, de VN, Amnesty International en de ene onderzoeker na de andere kunnen beweren wat ze willen, onderbouwd met cijfers en feiten en statistieken en dikke rapporten, er was en is geen racisme en er zal geen racisme zijn want Nederlanders zijn zo niet. Althans, blanke Nederlanders, want allochtonen zijn wel racistisch natuurlijk maar dat zijn geen echte Nederlanders. Ze zien er om te beginnen al niet Nederlands uit.

Er zijn journalisten die zich niet laten meeslepen door deze bizarre mix van patriottisme en heilig ontzag voor de overheid. Harm Ede Botje is er zo één. Die lijkt bij Vrij Nederland, inmiddels verworden tot de spreekbuis van de verzuurde, bange babyboomer, tegenwoordig de status te hebben die de domrechtse Yoeri Albrecht er had toen dat blad nog het parochieblaadje van de Linkse Kerk was. Botje toont aan dat de Haagse politie niet alleen racistisch is, maar ook dat het in de zaak Henriquez niet de eerste keer is dat de politie keihard liegt.

Geweld en Antillianen

En kom op, een politieman kan zijn mond niet open doen of er floept een racistische keutel uit, gewoon met draaiende camera erbij, dat maakt ‘m allemaal niet uit want burgemeesters en ministers ontkennen toch wel dat er iets racistisch aan ‘m is. Kijk, dit leren politiemannen tijdens een workshop over geweld onder Antillianen: ‘De drempel om geweld te gebruiken ligt bij Antilliaanse Nederlanders lager dan bij andere groepen.’ En: ‘Als een Antilliaan het gevoel heeft niet gerespecteerd te worden, kan dat genoeg aanleiding zijn om de opponent neer te steken of schieten.’

Niet zo gek toch, dat politiemannen met z’n vijven op een Antilliaan springen zodra hij bijdehand begint te doen, als je ze leert dat Antillianen beginnen te schieten en te steken zodra ze maar het gevoel hebben niet gerespecteerd te worden. Al eerder hoorde ik een politievrouw op een bijeenkomst vertellen over het racisme op de politieschool, dat als een fait accompli wordt beschouwd.

Je kunt niet met goed fatsoen blijven beweren dat de politie niet racistisch is als politiechefs er in alle openheid 19e-eeuwse schedelmeettheorieën uitboeren en de politie op Internet teksten publiceert die je zelfs op Stormfront op een levenslange IP-ban komen te staan.

Aantoonbare leugens

Nog even een paar ontnuchterende kanttekeningen voor wie al teveel hoop put uit het feit dat het OM ook heeft geconstateerd dat Henriquez zeer waarschijnlijk door het gewelddadige optreden van de politie is overleden. Ten eerste: als omstanders geen filmpjes van de gewelddadige aanhouding op Facebook en Twitter hadden geplaatst, zou het OM hebben volgehouden dat Henriquez was overleden nadat hij onwel werd tijdens zijn vervoer naar het politiebureau. Dus steek vanavond maar een kaarsje aan voor Mark Zuckerberg en voor de mensen die ons de smartphone hebben gebracht.

Ten tweede: Ook in de zaak Rishi Chandrikasing werd de agent, die Rishi doodschoot, in eerste instantie als verdachte aangemerkt. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken in één van de bizarste vonnissen die ik ooit heb gelezen. In het geval van Oubayda Jab Allah, die door de Haagse politie ongelofelijk werd mishandeld, pakt het OM evenmin door, ondanks de aantoonbare leugens van de politie. Zelfde in het geval van Moes Sealiti, die dankzij de politie arbeidsongeschikt is verklaard en die het ook maar niet lukt gerechtigheid te krijgen.

Postuum besmeurd

Ergo: ik zou er maar niet op rekenen dat er ook maar iemand zal worden gestraft in de zaak Henriquez, behalve waarschijnlijk Henriquez zelf, die ongetwijfeld postuum zal worden besmeurd door de jongens en meisjes van de Nederlandse pers, vanwege de klotestreek die hij de politie heeft geleverd door daar een beetje dood te gaan zitten gaan. Een klein voorproefje: in NRC stond eergisteren een artikel waarin eerst wordt gewaarschuwd voor het trekken van voorbarige conclusies voordat de feiten bekend zijn, maar waarin vervolgens gespeculeerd wordt over een cocaïnedelier, die Henriquez fataal zou kunnen zijn geworden.

De ene voorbarige conclusie is de andere niet, zullen we maar zeggen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.07.2015 @ 08:16

[Home]
 

51 Reacties

op 02 07 2015 at 08:48 schreef Benedictus:

“De politie is je beste vriend”, blijkbaar niet voor iedereen. Die slogan is nu wel heel erg besmeurd.

Het is een grote schande wat er is gebeurd.

op 02 07 2015 at 09:04 schreef jos:

Links of allochtoon Nederland is al heel snel antisemitisch, rechts Nederland is nóóit racistisch.

op 02 07 2015 at 10:11 schreef Louise:

Dank Peter voor het vertellen van een andere waarheid dan die we collectief en massaal bij de slaafse media en wetenschappers te horen krijgen. Waar zijn ze bang voor?

op 02 07 2015 at 10:17 schreef Murat:

Potverdorie, Peter!
Op dit soort momenten ben ik zo ontiegelijk blij dat er nog mensen zijn zoals jij.
Dat stukje morele integriteit en moreel activisme dat in tijden als deze zo ontzettend hard nodig is.
Vergelijkbaar is hoe een man als Noam Chomsky al tijden vecht tegen de heersende macht in Amerika. Hij was vroeger een marginaal persoon maar is uitgegroeid tot een van de grootste iconen in de strijd tegen onrecht.

Wat ik probeer te zeggen is dat je vast momenten hebt met alle ellende die jij over je heen krijgt, dat je er geen zin meer in hebt.
Maar weet dat er mensen zijn, zoals ik, die je ontzettend dankbaar zijn. En dat meen ik uit het diepst van mijn hart.
En weet dat er een dag komt dat jouw geluid zal bijdragen aan een ommekeer en je gewaardeerd zult worden, door veel meer mensen, voor wat je al die jaren hebt gedaan.

op 02 07 2015 at 10:25 schreef Thomas E:

Ik dacht niet dat je dit zo strikt kunt scheiden in links of rechts, Jos. De PVV wordt ook door heel veel rechtsen als racistisch gezien. En linksen maken over het algemeen heel goed duidelijk dat ze anti-Israëlpolitiek zijn en niet anti-joden. Het is meer de instelling van de mensen: star, xenofoob en blind-patriottisch. Wat de boer niet kent enz.

op 02 07 2015 at 11:28 schreef babs:

Louise, waar zijn ze bang voor

1. Als latent racisme alomtegenwoordig is betekent dit dat blanken hun comfortabele leven minder aan zichzelf te danken hebben dan ze dachten en meer aan het toeval van hun haarkleur.
2. Dat is al niet leuk voor blanke journalisten, het is slecht ondernemerschap met dat soort verhalen je blanke klanten weg te jagen.

Voor mezelf geldt bijvoorbeeld dat mijn eerste serieuze verdiensten onmogelijk waren geweest met een kleurtje en dat ik bij mijn belangrijkste bijbaan, waarmee ik mijn studie heb bekostigd en waar ik echt heb leren werken, nooit was aangenomen met een kleurtje. En dit is nog maar het topje van de ijsberg en het is helemaal niet leuk om dat te realiseren.

op 02 07 2015 at 13:56 schreef Ellen:

Heel erg goed geschreven met onderbouwing! Na de dood van Henriquez schaamde ik mij om mij Nederlander te noemen maar met trots noem ik mij Nederlander door mensen zoals jou die het durven te zeggen zoals het is!

op 02 07 2015 at 14:33 schreef John de Beer:

@ jos

Maak je geen illusies: rechts is net zo antisemitisch als links en sommige allochtonen. En: trek een Hollander een uniform aan en hij ontwikkelt zich in 5 van de 10 gevallen tot professionele racist.

op 02 07 2015 at 14:46 schreef Thomas E:

Babs, waarom wilde je indertijd werken bij een organisatie waarvan je vermoedde dat ze een racistische bedrijfscultuur hadden?

Sorry hoor, maar dit klinkt te makkelijk vanuit de comfort zone. Ongeveer zoals Warren Buffet die zegt ‘iedereen zou eigenlijk een Bentley moeten kunnen kopen. Waarom moet dat alleen aan mensen zoals ik voorbehouden zijn.’

op 02 07 2015 at 14:47 schreef gg:

En ik parafraseer: Quincy Gario doet een onderzoekje waarin hij een voorkeur voor blanken heeft.

Ergo: Zwarten daarom ook racistisch naar zwarten toe.

Heb je de moeite genomen te kijken wat dit ‘ onderzoek’ test en meet alvorens deze paardensprong te maken naar de eerdergenoemde conclusie.

Daarnaast is het gooien met ’19e eeuwse schedelmeettechnieken’ om daarmee onderzoek weg te zetten wel heel erg 70’er jaren Buikhuijsen bashen.

Ik ben deze site ooit gaan lezen als tegengeluid van GS, om een beetje te middelen. Maar het niveau is eigenlijk net zo laag als daar.

op 02 07 2015 at 15:16 schreef Egbert:

Nog effe die NOS kop: “Familie Mitch: ‘Racisme was niet het motief van de politie'”

Dat moet zijn: “Familielid Mitch: …”.

Plus natuurlijk dat populaire “Mitch” opeens, terwijl ze elders ouderwets schrijven “de Arubaan Mitch Henriquez” en “… over dood Henriquez”.

op 02 07 2015 at 16:08 schreef Peter:

Heb je de moeite genomen te kijken wat dit ‘ onderzoek’ test en meet alvorens deze paardensprong te maken naar de eerdergenoemde conclusie.

Ik heb de test toen zelf gedaan en daar kwam eveneens een lichte voorkeur voor blanken uit.

Daarnaast is het gooien met ’19e eeuwse schedelmeettechnieken’ om daarmee onderzoek weg te zetten wel heel erg 70’er jaren Buikhuijsen bashen.

Welk onderzoek zet ik volgens jou precies weg op die manier, ‘gg’?

Ik ben deze site ooit gaan lezen als tegengeluid van GS, om een beetje te middelen. Maar het niveau is eigenlijk net zo laag als daar.

Dat komen domrechtsmensen me vaker vertellen. I beg to differ.

op 02 07 2015 at 17:28 schreef Murat:

EINDELIJK!! Onze premier reageert op het gebeuren! De premier van alle Nederlanders!

”Ik vind het verschrikkelijk. Ik vind het heel erg en totaal onbestaanbaar dat daar vernielingen worden aangericht, dat de politie wordt aangevallen. Dit moet echt stoppen. Ik sta vierkant achter het gezag en achter de burgemeester die hier goed werk doet”, aldus de premier”

Ik dacht bijna dat hij ging zeggen hoe verschrikkelijk en totaal onbestaanbaar hij het vindt dat de onschuldige man is dood geslagen door onze politie. Maar hij vindt het verschrikkelijk dat er vernielingen worden aangericht (tijdens de protesten).
Een premier voor alle Nederlanders, niet waar?

Wat ongelooflijk erg.

op 02 07 2015 at 17:50 schreef MNb:

“daar kwam eveneens een lichte voorkeur voor blanken uit.”
Helaas moet ik toegeven dat ik als kaaskop in Suriname hetzelfde ervaar: mensen kijken tegen me op alleen maar omdat ik toevallig blond ben, terwijl zij niets minder zijn. Menselijk als ik ben maak ik er soms gebruik van. Dat wordt dan wel weer gecompenseerd door een hufterige Vreemdelingen Dienst, maar dat is een typisch geval van two wrongs don’t make a right.

op 02 07 2015 at 17:55 schreef su:

“Achterlijke gladiolen” zei onze minister-president over de relhagenezen. Toen Feyenoord hooligans (fucking tuig zeg maar) Rome verbouwde hoorde ik hem deze dingen niet zeggen.

op 02 07 2015 at 19:03 schreef dewanand:

REF cit:
op 02 07 2015 at 17:50 schreef MNb:

“daar kwam eveneens een lichte voorkeur voor blanken uit.”
Helaas moet ik toegeven dat ik als kaaskop in Suriname hetzelfde ervaar: mensen kijken tegen me op alleen maar omdat ik toevallig blond ben, terwijl zij niets minder zijn. Menselijk als ik ben maak ik er soms gebruik van.’

—–
Hi MNB
wil je niet wat meer hier vertellen over jouw kennis van het onderlinge zwarte racisme in suriname? Je weet hoe groot de haat en nijd is daar tussen hindoestanen en al die andere rassen. Suri is gewoon Afro apartheid.

Maar nu geloof ik dat dankzij Wieroe dit probleem gekraakt is.

helaas,ja ja ja, tot onze spijt:

Rassenhaat en rassen discriminatie zijn natuurlijk, en genetisch ingebakken fenomenen. Vooral persoonlijke stories van negers die ik ken bewijzen deze stelling, is deels evolutionair, wreed zeg hoe wij als grootgeschapen, oversekste mensapen in elkaar zitten.

Mijn zwarte schaduw zei zonet tegen mij:

‘Dewa aapje het is jou schuld dat jij nu in de Hollandse psycho gaskamer zit, immers jij betaalt de gasrekening nu zelf aan Eneco’.

Tsja die superieure ariers zijn wel ontzettend professioneel bezig nu tov WOII.
Slipje af v ze.

op 02 07 2015 at 20:07 schreef vander F:

En niet alleen racistisch qua kleurtje/afkomst.
Ik werk voor mensen met verslaving en andere psychiatrische problematiek.
Hoe de kit ze soms behandelt is bij het sadistische af, medicatie onthouden in de cel, ‘lekker’ laten afkicken en als ze doodziek zijn ze verhoren, met een zak geconfiskeerde dope voor hun neus, ‘dit is voor jou, als je nu praat’.
Van dat soort leuke verhoor methoden, of continue een ouwe alcoholist bekeuren omdat ze weten dat hij geen id kaart heeft, dus dan ga je hem dagelijks daarom vragen en vervolgens bekeuren, lekker voor je quotum.
Nu zijn alle agenten niet persé zulke klootzakken, integendeel ik ken een paar heel goeie smerissen die doen wat ze horen te doen, maar je moet van goede huize komen om je als ‘redelijke’ agent staande te houden binnen die macho cultuur, en je verbijten als collega’s hun boekje te buiten gaan.

op 02 07 2015 at 20:47 schreef Pyt van der Galiën:

@van der F.

Jezus, wat een klootzakken. Ik hoor een enkele keer ook wel zoiets, maar ik heb niet de indruk dat het in Leeuwarden structureel zo gaat. Ik neem aan dat jij in de Randstad werkt? Sommige corpsen daar bestaan uit tuig van de richel. Den Haag stond vroeger in mijn tijd als actievoerder ook al bekend vanwege de bereidheid er op los te slaan. Ik heb maar zelden meegemaakt dat demonstranten de gewelddadigheden begonnen, meestal was het de Haagse politie die begon met meppen.

De politie hier in het Noorden is toch een stuk minder opgefokt dan die in de randstad.

op 02 07 2015 at 23:17 schreef vander F:

@Pyt
Nope,
Salland…

op 03 07 2015 at 00:03 schreef dewanand:

Noot: voor vander F en Pyt van der Galiën

Besef eens dat er in het Haagse Bos VI en V2 raket installaties stonden tijdens WOII, en die moesten Engeland bombarderen, maw den haag was het centrum van de nazi’s in Nederland.

En raad eens wat voor werk al die werkloze Hollandse nazi’s en nsbers kregen na 5 mei 1945??

Logisch: ze werden haagse agenten (wel witgewassen met wat Cyclon C++) met een andere pet op maar dezelfde oude nazi lederen schoentjes, dit model is niet wezenlijk veranderd geloof ik.

spreekwoord:

‘wie de schoen past, trekt het aan’.

op 03 07 2015 at 00:24 schreef Egbert:

Hehe, in de Volkskrant (by FN twitter link): Het verbaast mij niet. Mensen zijn de intimidatie zat. Ik zie het hier elke dag: een Hollander die over de stoep fietst krijgt een waarschuwing, een allochtoon wordt direct gegrepen. En zo gaat het met alles.

Het woord is aan Van Aartsen:

op 03 07 2015 at 00:37 schreef Egbert:

duh, Peter, vind jij dat Vk ding goed? Alleen maar ondernemers met materiele schade. Selectie door de Vk ligt er te dik bovenop. @deray zegt: “broken windows vs broken spines”.

op 03 07 2015 at 02:49 schreef MNb:

Het ziet er naar uit dat een paar mensen nu toch wakker worden:

https://apoftegma.wordpress.com/2015/07/02/je-beste-vriend/

op 03 07 2015 at 07:41 schreef Roland:

Zeggen dat de (Haagse) politie racistisch is is an sich net zo generaliserend als zeggen dat elke moslim terrorist is of zeggen dat elke allochtoon crimineel is.

Maar als er niet voortvarend achter de daders wordt aangegaan gaat het erop lijken dat de (politieke) bazen van de politie racistisch zijn. Ik geloof (nog) niet dat dat echt zo is, maar die indruk zouden ze al niet moeten wekken.

op 03 07 2015 at 07:46 schreef John de Beer:

Let ondertussen nog even op het gebezigde taalgebruik in de Schilderswijk: ‘Dood aan de Joden’, ‘Vieze kankerjoden’, ‘Joden oprotten’.

op 03 07 2015 at 07:56 schreef babs:

Thomas,
Voor het geld en omdat ik het prima kan vinden met de typische hardwerkende PVV tokkies.

op 03 07 2015 at 08:09 schreef Peter:

John de Beer, net als Egbert heb jij er een handje van om elk onderwerp om te buigen naar Joden.

Ja, er gebeuren vreselijke dingen in de Schilderswijk. Ja, er werden antisemitische leuzen geroepen. Maar er is een vader dood en de politie onderdrukt de bewoners in de Schilderswijk. Al jaren, keihard, met geweld. Ook best wel een beetje erg, toch?

Roland, jij slaagt er werkelijk in elke reactie in de plank zo geweldig mis te slaan dat ik me afvraag of misschien een ernstige motorische storing hebt.

Zeggen dat de Haagse politie racistisch is, is niet generaliserend. Zeggen dat elke Haagse politieman racistisch is, zou generaliserend zijn. De Haagse politie ís gewoon racistisch. Dat blijkt uit onderzoeken, uit de feiten, aan de aaneenrijging van ‘incidenten’ waarbij steeds weer een donkere persoon slachtoffer is van disproportioneel politiegeweld.

Wat jij gelooft, is verder volstrekt irrelevant.

op 03 07 2015 at 08:40 schreef John de Beer:

@ Peter

Het gaat hier over racisme en in dit geval over slachtoffers die ook dader kunnen zijn, joden vervullen hierbij, zoals we kunnen zien, een belangrijke symboolfunctie.

Dat meneer Henriquez door de politie is vermoord vind ik verschrikkelijk maar ook logisch gezien de mentaliteit bij de politie en heb ik al laten weten in mijn reactie van gisteren. Dat Nederlandse uniformdragers uiterst racistisch kunnen zijn (politie, Marechausse, douane) heb ik hier al meerdere malen in ander verband betoogd.

op 03 07 2015 at 09:40 schreef Marco Meijer:

Die agenten tonen stuitend weinig interesse in het welzijn van hun arrestant, ook als allang duidelijk is dat het foute boel is. Halsslagader gevoeld, klapjes op de wang, man vertoont geen teken van leven meer. “er zit inderdaad niet veel leven meer in”, zeggen ze dan. En doen niets.
Nog niet het benul of het fatsoen om een ambulance te bellen. Omstanders hebben allang gezien dat het helemaal fout gaat maar de dienders vinden dat ze de zaak flink aangepakt hebben, alles onder controle.
En de VVD maakt zich meer druk over de relschoppers dan over de politie die zich schuldig maakt aan dood door schuld van een burger (of nog erger). De politie moet burgers beschermen, niet om zeep helpen.

op 03 07 2015 at 10:06 schreef Peter:

Dat de rellers in de Schilderswijk geen lieverdjes zijn, staat niet ter discussie. In de Volkskrant las ik dat alleen de etalages van autochtone ondernemers aan diggelen gaan, en dat die van allochtonen worden ontzien. Dat is racisme, maar goed, het zijn dan ook rassenrellen, al wil de overheid ons graag anders doen geloven.

Twee opmerkingen over de antisemitische leuzen: 1) die worden door de media en de overheid al te gretig gebruikt om alle rellers weg te zetten als antisemieten, wat zeer kwaadaardig is en een oplossing in de weg staat. Die oplossing komt pas als de overheid zichzelf eens kritisch onder de loep legt. Deze rellen zijn uitgelokt door de politie.

2) Ik heb het vermoeden dat die leuzen, hoe weerzinwekkend ze ook zijn, niet zozeer tegen Joden gericht zijn als wel tegen de gevestigde orde. Iedere allochtoon weet dat het hele land het stoom uit de oren komt zodra hij iets met ‘Joden’ erin roept. Het lijkt dus vooral een uitdaging van de autoriteiten, een openlijke verwerping van de algemeen geldende normen en waarden.

Ik kan me vergissen, in Zuid-Oost Azië gaan bij onlusten na bijvoorbeeld prijsinflatie altijd het eerste de winkels van Chinezen eraan, die worden gezien als uitzuigers en parasieten en verantwoordelijk voor de economische ellende van de autochtone bevolking. Misschien is dat in De Schilderswijk net zo. Maar mede door wat ik zelf heb meegemaakt (zie hier) denk ik dat iedere buitenstaander, iedere autochtoon, als ‘Jood’ wordt gezien.

op 03 07 2015 at 10:28 schreef Egbert:

re 08:09 Peter: Israel zul je bedoelen? Die dingen door elkaar gooien is op zichzelf anti-Semitisch. Ga toch fietsen man.

op 03 07 2015 at 10:49 schreef John de Beer:

@ Peter

Je hebt een punt Peter. Ik heb wel eens met zich antisemitisch uitende Marokkaanse jongeren gesproken en toen bleek duidelijk dat hun kretologie flinterdun is en dat ze haarfijn aanvoelen hoe ze hiermee de Hollandse blanke elite doeltreffend kunnen shockeren. Desalniettemin ontoelaatbaar.

op 03 07 2015 at 11:01 schreef cRR Kampen:

” Ik heb het vermoeden dat die leuzen, hoe weerzinwekkend ze ook zijn, niet zozeer tegen Joden gericht zijn als wel tegen de gevestigde orde.”

Prima waarneming. Vergelijk met het geduvel met de ‘Aziatische Joden’ (de Chinezen dus) is inderdaad min of meer eender.

Het is natuurlijk wel zo dat in een andere setting waarin de samenleving echt onder grote druk staat (e.g. de Weimarrepubliek) dergelijke leuzen op een gegeven moment wel een virulent reële ethnische lading krijgen, met gevolgen dan ook.

op 03 07 2015 at 12:47 schreef Roland:

Zeggen dat de Haagse politie racistisch is, is niet generaliserend?

Bij de rellen in de Schilderswijk beperk je je expliciet tot ‘de rellers’ onder de Schilderwijkers (en mogelijk mensen van buiten de Schilderswijk), en breidt je het niet uit naar alle Schilderswijkers. Zou je ook bij de (Haagse) politie kunnen doen, maar goed.

Ik denk overigens ook dat veel antisemitisch geschreeuw vooral bedoeld is om autoriteiten te provoceren.

Ik vind het strafbaar stellen en vervolgen van het roepen van anti-semitische leuzen (of IS-leuzen of wat dan ook) dan ook moeizaam. Een (in mijn ogen of die van iemand anders) verderfelijke mening uiten zou niet te snel strafbaar moeten zijn.

op 03 07 2015 at 13:59 schreef Gaz Typari:

Huh? Er is iemand (broer, geliefde, vader, aankomend opa, vriend) overleden door toedoen van de politie, dit trekt een beerput open van jewelste waaruit blijkt dat de politie racistische cursussen krijgt van het NKI…

…En nog krijgt men het voor elkaar de discussie over al dan niet toenemend antisemitsime en Joods slachtofferschap te krijgen?? Mag het alsjeblieft een keer over echte problemen gaan?

op 03 07 2015 at 16:04 schreef John de Beer:

Ja Gaz, want in de straten van Den Haag klinkt: Dood aan de Joden! Niet nu de boodschapper onthoofden a.u.b.

op 03 07 2015 at 17:41 schreef Hans Hands- on Vanderneut:

Politie is het gewelddadige instrument van de elite tegen de armen. Je kunt je blind staren op de racistische tendensen daarin, maar het grote plaatje is natuurlijk de strijd van de rijken tegen de armen. Bovenbeschreven lot van Mitch Henriquez treft ook witte arme mensen. Die zijn zelden slim genoeg om de verbanden te leggen, maar ze zijn wél, net als de arme immigranten, én de klasse waaruit politieagenten zélf worden gerecruteerd, geconfronteerd met kansarmoede. Net zoals bij banken de winsten gaan naar aandeelhouders en de verliezen worden betaald door alle Nederlanders is het zo dat het rendement van immigratie vloeit naar de rijken, en de cultuurschuring die immigratie oplevert wordt afgewenteld op de mensen in de kansarme wijken.
Het is zeer belangrijk om verslag te doen van bepaalde feiten en daarover van mening te wisselen, maar in de natuur nodigt een Wolf je niet uit om hem de tanden te laten trekken. Als je politie de sterke arm noemt nodig ik je uit om deel te zijn van het sterke been.

op 04 07 2015 at 00:06 schreef dewanand:

vreemdste van deze haagse rellen is dat niemand meer iets zegt over ‘het zijn kutmarokkanen, kuthindoestanen, kutnegers, kut allochtonen enz’ vreemd dat men gewoon spreekt over hagenezen die lekker rellen samen tegen zwaarbewapende haagse Nazi agenten.

400 hagenezen zijn gearresteerd gisteren, nou reken uit hoeveel biodiesel dat zal worden of gewoon as in 400 urnen.
Stel dat wij volgende week een raar bericht krijgen te horen van Korps Haaglanden, bv:

’tot onze spijt zijn alle 400 gearresteerde hagenezen opeens zoekgeraakt, ze zijn foetsie, ook verdwenen uit de politie dossiers, vermist officieel, tsja technisch kan alles als een nazi koningin haar benen elke avond spreid voor het ganse heilige Avondland.’

dewa aapje

en

wieroe, de slimme Hindoe nazi kat

op 04 07 2015 at 00:10 schreef Peter:

vreemdste van deze haagse rellen is dat niemand meer iets zegt over ‘het zijn kutmarokkanen, kuthindoestanen, kutnegers, kut allochtonen enz’ vreemd dat men gewoon spreekt over hagenezen die lekker rellen samen tegen zwaarbewapende haagse Nazi agenten.

Dan lees je andere kranten dan ik. Nausicaa Marbe noemt dit in de Telegraaf een ‘allochtonenrevolte’.

op 04 07 2015 at 13:25 schreef Herbert:

De politie zit, zeker in de laagste rangen, vol met vooroordelen. Noem het racisme. Dat komt door die misselijkmakende korpsmentaliteit. Schokkend is dat racistische opmerkingen gewoon worden getolereerd en er een beetje schaapachtig om gelachen.

De haatzaaierij van de PVV en TMG heeft in de laatste 10 jaar echt wel zijn werk gedaan.
Dit soort teams moeten uit elkaar worden getrokken en een aantal verdient echt strafontslag. Er wordt altijd gesproken over een paar rotte appels maar bij sommige districten is de hele mand rot en niemand van de verantwoordelijken ruikt en ziet dat.

Dat Henriquez overleden is aan een cocaïnedelier is echt stuitende onzin. En delier is een trigger tot wat anders, verhoogde hartslag, psychose, desoriëntatie, etc. Net zoals een pinda een anafylactische reactie veroorzaakt bij iemand die een notenallergie.

Waarschijnlijk is hij overleden aan een zuurstoftekort. De man was nogal zwaar en lag op zijn buik. Daar bovenop een paar obese agenten en je longinhoud wordt dan wel heel erg klein. Binnen 5 minuten kan je al dood zijn.

En 32 uur geweldstraining per jaar, daar word je echt geen professional mee. Hooguit een hooligan in uniform.

op 04 07 2015 at 21:45 schreef p.wielaard:

Ik zou het gebeurde- voorlopig alleen willen kwalificeren als zeer noodlottig ongeval. Zolang het onderzoek nog niet volledig is afgerond is elke conclusie inderdaad voorbarig. Heeft hier niemand het lef daarop te wachten ? Dat van die joden leuzen als “geintje” vanwege het effect is waar voor voetbal supporters. Hetzelfde beweren voor Moslims die het roepen is wel erg goedkoop. Natuurlijk is er racisme onder de politie. Maar negatieve stereotypen komen ook ergens vandaan. Als je voortdurend met het lowlife uit een bepaalde groep te maken hebt, ga je denken dat “ze” allemaal zo zijn.

op 05 07 2015 at 16:53 schreef MNb:

Natuurlijk was het een ongeval. Die agenten hebben het heus niet met voorbedachten rade gedaan. Niemand beweert dat.
Wat wij beweren – en het feit dat alleen mensen met een kleurtje zulke ongevallen overkomt wijst daar op – is dat dat noodlot waarnaar jouw “noodlottig” verwijst gespecificeerd kan worden: racisme. Wanneer was een kaaskop de laatste keer het slachtoffer van een vergelijkbaar noodlot? Ik kan me alleen die Amsterdamse kraker van 30 jaar terug herinneren. Hans Kok heette hij.
Kortom Wielaard, je hebt niet eens ongelijk.

op 05 07 2015 at 16:56 schreef Bertje:

wielaard

Natuurlijk is het een noodlottig ongeval.
Maar dit soort dingen horen eenvoudig weg niet te gebeuren.

Niks afwachtten onderzoek maar de betrokken agenten direkt ontslaan.(gaan ze maar worsten verkopen bij de Hema of iets
anders zinnigs paashaasjes plakken, mandjes vlechten op het dagcentrum….)

Verder wat Herbert zegt.

op 05 07 2015 at 21:06 schreef Zomaar:

@ MNb
Vier jaar terug werd Michael Koomen (kaaskop) dodelijk slachtoffer van een politiekogel. Iets recenter dan 30 jaar dus.

op 05 07 2015 at 22:00 schreef p.wielaard:

Bertje, Dus jij zou aanklager, rechter en beul kunnen zijn als je de kans kreeg. En die imbeciele mening durf je te geven op een blog van een democraat ? (Die welleswaar het spoor dikwijls bijster is, maar niet uit kwaadaardigheid).

op 05 07 2015 at 22:41 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Vergeet de strandrellen in Hoek van Holland niet. Hooligans zijn ook mensen.

op 05 07 2015 at 22:46 schreef dewanand:

REF Cit:
op 04 07 2015 at 13:25 schreef Herbert:

De politie zit, zeker in de laagste rangen, vol met vooroordelen. Noem het racisme. Dat komt door die misselijkmakende korpsmentaliteit. Schokkend is dat racistische opmerkingen gewoon worden getolereerd en er een beetje schaapachtig om gelachen.

De haatzaaierij van de PVV en TMG heeft in de laatste 10 jaar echt wel zijn werk gedaan.

—–
Vraagje aan Herbert ea Fnaakters:

1. Weet iemand hoe groot de relatie en seksproblemen zijn van de blanke politie agenten in Nederland?

2. Zijn lange, grote, sterke, grootgeschapen, Blanke Arische politie agenten nou eigenlijk echt geliefde seks en huwelijks partners in Nederland???

Probleem is gewoon overal ter wereld dat veel seksueel gefrustreerde mannen (alle rassen) alles gewoon keihard afreageren in werkrelaties tov lager geplaatsten en ook clienten.

Niets is erger dan schatrijk zijn en toch geen geliefde V/M te hebben of iemand die van je houdt en je knuffelt.

Politiewerk is haatwerk, zielig vak, je bent slaaf van de politici, kanonnenvoer he.

Idioot: politie te fiets, hahaha ze willen liever een tank met lange schietpiemel van afgetrokken staal.

dewa aapje
Wieroe koelie katj

op 06 07 2015 at 00:09 schreef Bertje:

Wielaard

Ja precies.
De weg de waarheid en het licht.

Nee wielaard ik beweer allen dat bij zo een ernstige fout dit soort koddebeiers niks verloren hebben bij de uitvoerende macht.
Maar ik vrees dat ons wielaard het natuurlijk anders ziet want tja het zijn maar video beelden waarop duidelijk te zien is wat er gebeurd.
De beste man is dood door toedoen van deze politie mensen.

op 06 07 2015 at 08:28 schreef Gaz Typari:

John,
“in de straten van Den Haag klinkt: Dood aan de Joden! Niet nu de boodschapper onthoofden a.u.b.”

1. Onthoofden doe ik niet aan. “we zijn niet allemaal zo”
2. Dood aan de joden klinkt het? Wel aardig maar een Arubaan IS nu dood. Op de een of andere manier moet daar van jou zo snel mogelijk de aandacht vanaf, en moet de nadruk weer komen te liggen over hoe zielig de joden wel weer niet zijn.
3. Er is iemand dood. Peter Breedveld schrijft naar aanleiding daarvan een artikel, waarin een inderdaad zeer ongemakkelijke waarheid aan het licht wordt gebracht. Heb even het fatsoen om daarover te reageren, en niet de discussie af te leiden door over joden te beginnen. Daar heeft iedereen wel een mening over, dus is in vijf minuten iedereen Mitch Hernandez en de structurele problemen bij de politie weer vergeten. Niet zo leuk.
Gaz

op 08 07 2015 at 08:50 schreef Egbert:

Gaz, wat jij zegt. Maar hier een welgemeende waarschuwing: beter niet reageren op John de Beer als die de aandacht probeert af te leiden met “ze zeggen ‘joden'” (zie John @ 07:46). Voor je het weet concludeert Peter dat Gaz en Egbert “elk onderwerp ombuigen naar joden” (zie Peter @ 08:09). Waarna John weer vrolijk door mag gaan.

op 09 07 2015 at 15:23 schreef Gaz Typari:

Je hebt gelijk Egbert maar het is niet makkelijk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS