Home » Archief » Oslo


[23.07.2011]

Oslo

Peter Breedveld


Illustratie: Nguyen Than Binh

Ik had gisteren meteen al mijn vermoedens toen ik hoorde dat de aanslagen in Oslo waren gericht op de linkse regering en op een links jeugdkamp, en inderdaad blijkt nu dat de dader geen moslim is maar domrechts. Een conservatieve christen.

Er zouden zelfs aanwijzingen zijn dat het gaat om de islamofobe blogger Fjordman, vaak en met luide instemming geciteerd op islamofobe brulsites als Het Vrije Volk, Hoeiboei, De Dagelijkse Standaard, Artikel 7, Amsterdam Post en de blogs van ranzige journalisten als Joost Niemöller en Stan de Jong. De dader is in elk geval fan van Geert Wilders en van diens gestoorde vriendin Pamela Geller.

Uiteraard zal straks op brullerige toon worden verkondigd dat we de slachtoffers niet mogen gebruiken tegen de PVV en haar aanhang. Geert Wilders zou zelf immers ook terughoudendheid hebben betracht als de dader een moslim was geweest, nietwaar?

Maar daar heb ik lak aan. Dit is té belangrijk en té urgent. Voor een aanslag als deze heb ik al jarenlang gevreesd, juist omdat de antimoslim- en antilinkschmensretoriek me lang geleden al veel te gortig werd. Oproepen tot geweld tegen moslims en linkschmensen zijn heel gewoon op de sites, die ik hierboven heb genoemd. De afgelopen jaren hebben we een stijging van geweldsincidenten tegen moslims gezien, ik twijfel er niet aan dat die stijging een direct gevolg is van de islamofobe en antilinkse haatpropaganda.

Deze aanslagen zaten er gewoon al heel lang aan te komen.

Dus het wordt hoog tijd om schoon schip te maken. Mas Rob haalde op deze site zoëven al een paar treffende voorbeelden aan van wat op De Dagelijkse Standaard zoal aan oproepen tot geweld staat:

het wordt tijd dat er actie komt tegen deze apen, zet de mariniers in om ze op te pakken af te straffen en daarna terug sturen naar hun geliefde land, dan kunnen ze daar de boel gaan terorriseren. Haatimams voorgoed opsluiten en de moskeeen sluiten. Binnen 3 jaar zijn we dan verlost van deze terroristen.

en

In mijn woonplaats staan twee haatpaleizen en het is mijn vurige wens dat ze ooit in vlammen op mogen gaan. Als de overheid en zelfs koningin toestaat dat de facistische islam hier voet aan de grond mag krijgen, MOETEN er wel geuzen opstaan om verzet te plegen.

Wat er op Het Vrije Volk, GeenStijl, HoeiBoei en andere sites aan haatpropaganda staat, heb ik hier al vaak aan de kaak gesteld. Mensen dringen er steeds op aan dat ik daarmee moet ophouden, maar dat doe ik dus niet.

Journalist/schrijver Joost Niemöller, die zo ranzig is dat zelfs de ranzige vuilnisbakkenjournalist Jan Dijkgraaf niks meer met hem te maken wilde hebben toen die HP/De Tijd verder naar de afgrond dreef, schreef gisteren nog dat ‘de moslims’ ‘ons’ haten, op basis van een onderzoek van het Pew Research Center waarvan de conclusie luidt dat mensen in de moslimwereld én in het Westen in negatieve stereotypen over elkaar spreken.

De moslims haten ons en de linkschmensen zijn hun wegbereiders. We moeten ze stoppen, we moeten vechten, alleen een burgeroorlog kan ons redden. Elke dag, die God geeft, wordt die boodschap er door de Wildersfans ingeramd, constant, onvermoeibaar. De moslims haten ons. De moslims haten ons, de moslims haten ons. Ontmenselijken, ontmenselijken, totdat het heel redelijk lijkt om te bombarderen, kinderen dood te schieten.

Vaste Frontaal Naakt-reageerder ‘Roots’ schreef gisteravond: ‘Noorwegen, dit prachtige land, is net opgeschud door een aantal terreur aanslagen. Deze Jihadisten citeren uit de Koran.’

Nee, ‘Roots’, het zijn rechtse terreuraanslagen. De dader citeert Pamela Geller en Geert Wilders. Het is de zieke, domrechtse ideologie die leidt tot dergelijk afschuwelijk geweld.

Mij viel gisteravond trouwens ook de gretigheid op waarmee de media, ook de zogenaamde ’terrorisme-experts’, bleven volhouden dat de aanslagen waarschijnlijk islamitisch waren, hoewel er steeds meer aanwijzingen waren van het tegendeel.

Het is niet raar dat er bij een aanslag meteen aan moslims wordt gedacht. Het is wel dom om niet te willen weten van een andere mogelijkheid. Om wanhopig te blijven vastklampen aan je moslimangst.

Het gevaar huist in ons midden. Het zijn niet de moslims, het zijn niet de immigranten. Het is domrechts.

Soms bijten blaffende honden gewoon wél.

Peter Breedveld is benieuwd of Geert Wilders afstand gaat nemen van deze aanslagen, zoals hij en zijn aanhang ook altijd van moslims eisen, wanneer moslimextremisten aanslagen plegen.

Peter Breedveld, 23.07.2011 @ 08:01

[Home]
 

245 Reacties

op 23 07 2011 at 08:50 schreef rena:

En hoe leg je je kinderen uit dat er mensen uit angst, domheid en pure haat tot dit soort daden komen? Ik vind het erg moeilijk. Ze weten nog niks. Vandaag zou eigenlijk een leuke familie feestdag zijn. Maar ik zit met enorm brok in mijn keel. Het is toch waar dat het moederhart groter is en verdriet voelt dan slechts voor je eigen kinderen.

op 23 07 2011 at 09:19 schreef bahaedin:

Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat Geertje afstand gaat nemen op zijn site aangezien de dader duidelijk lovend is over Geert Wilders en volledig achter zijn ideeën staat.

op 23 07 2011 at 09:34 schreef Niek Holtz@ppel:

Ik had al het vermoeden dat het een paranoïde boosblogger à la Fjordman zou zijn. Ik ken noorwegen voornamelijk als een rustig land met weinig agressie en criminaliteit. Maar kennelijk kunnen ook daar mensen waanzinnig worden. Zijn die boosbloggers nu mensen die nooit buiten komen en denken dat de sinistere verzameling rechtsblogjes de werkelijkheid is?

Anyway, je zult je kind maar op zomerkamp sturen. Wat vreselijk voor de ouders, grootouders, broers, zussen en vriendjes.

op 23 07 2011 at 09:47 schreef Roots:

‘Het gevaar huist in ons midden. Het zijn niet de moslims, het zijn niet de immigranten. Het is domrechts.’

Het is denk ik en/en.

Ongenuanceerde gekken, slechte/zieke mensen vind je in alle groeperingen door de hele samenleving heen.
Met tal van oorzaken.

Het is jammer dat er een wij/zij kamp lijkt te ontstaan die absoluut niets opleverd en een vruchtbare gedachtenwisseling tussen mensen in de weg staat.
Nederland, en daarmee bedoel ik haar bewoners en regeringleiders, zouden hun pijlen moeten richten op daar waar het nodig is:
De extreem fundamentalistische jihadistische tak van de Islam.
Er roert zich nogal wat:

http://www.franklinterhorst.nl/Europa%20onder%20het%20zwaard%20van%20de%20islam.htm

Lees dit interview met Hüseyin Koçak (kandideerde in 2009 voor Die Linke voor de functie van hoofd van de »Landkreis« Kaiserslautern, stapte daarna over naar de SPD en zit intussen voor de CDU in het bestuur van de »Landkreis« Kaiserslautern).

http://hoeiboei.blogspot.com/2011/02/wij-moslims-genieten-hier-een-maximum.html

Een verlicht man.
En zo zullen er duizenden moslims in Nederland zijn.

Ideologieën, niet mensen zijn het probleem.
Het Islam debat zal op dusdanige wijze plaats moeten vinden dat de seculiere moslim zich veilig en welkom voelt maar ook zonder het voordurend wegzetten van nagenoeg alle islamcritici in de facsistische hoek.
Dat betekent: zonder haat en geweld en zeker ook zonder domme generalisaties en/of opzettelijk grof taalgebruik met als geen ander doel de ander te kwetsen, pijn te doen.
Met respect en uit liefde voor je naaste. De enige weg.
Dat onstaat er het enige Wij/Zij kamp waarin ik mij kan vinden:

Het Goede tegen het Kwade.

Ik had inderdaad gisteravond moeten wachten met het schrijven van mijn comment. Waarheidsvinding en feiten zijn de basis.
De tong is een scherpsnijdend zwaard en over je gesproken of geschreven woorden ben je geen baas meer.

Een leerzaam moment.

op 23 07 2011 at 09:57 schreef Aanslagen in Noorwegen - Sargasso:

[…] • Niet-geëxplodeerde bommen gevonden op eiland • Frontaal Naakt: nu niet stil blijven over DomRechts.bomaanslag, Explosie, Noorwegen, Oslo, Terrorisme var […]

op 23 07 2011 at 10:01 schreef Pickelhaube:

wat ben je ineens “genuanceerd” Roots, nu deze aanslagen geinspireerd blijken te zijn door de ideologie van Geert Wilders. Die nuance van je kwam helemaal niet zo uit de verf in je eerdere commentaar. Er is inderdaad sprake van wij/zij. Jij hoort bij de “zij” die niet deugen. Dit is het gevolg van jarenlange haatpropaganda waar de fundamentalistisch islam nog wat van kan leren en in principe ben jij persoonlijk mede verantwoordelijk te houden voor deze aanslagen.

op 23 07 2011 at 10:06 schreef Niek Holtz@ppel:

Deze dader heeft zich duidelijk laten inspireren door je jarenlange hetze tegen de sociaaldemocraten en andere ‘linksmensen’. Op rechtsblogs krijgen sociaaldemocraten zo’n beetje van alles de schuld. Sommigen kunnen dan gaan denken dat geweld tegen deze ‘volkvijandige Gutmenschen’ of ‘linkse landverraders’ geoorloofd is. We hebben het al eerder gezien bij die aanslag in Arizona en de moord op Rabin.

Het zou goed zijn als rechtsbloggers dit beseffen

op 23 07 2011 at 10:07 schreef Bigpete:

Er blijkt vooralsnog helemaal niets, het enige dat we (uit de pers) weten is dat een opgepakte schutter een autochtone Noor is. Het lijkt erop alsof het je wel erg goed uitkomt…
Laten we gewoon het onderzoek maar eens afwachten.

op 23 07 2011 at 10:11 schreef Mas Rob:

Als voorbeeld van de griezels die rondhuizen op extreem rechts sites een citaat van een zekere Pyrotechnicus op Artikel 7. Het is vrij lang, maar ik geef het toch omdat het zo een onthutsend beeld geeft.

[CITAAT]
“pyrotechnicus zegt:
23 juli 2011 om 03:15

We kunnen er allemaal heel erg omheen draaien en blijven schrijven tot we een ons wegen.

Dit is een strijd op leven en dood! Wij tegen zij.. Alles waar zij voor staan keur ik ten zeerste af.

Er is nu bloed vergoten in Noorwegen. Naar het zich laat aanzien door één van de onzen. De socialisten proberen dmv immigratie- en daarmee de stembus- hun way of life aan ons op te dringen.

Omdat dat een geniepige manier is, moeten we een punt maken. Voordat we de strijd door simpele demografie verliezen. Het is vijf over twaalf. Onze steden worden al overspoeld door geimporteerd tuig met een derde wereld mentaliteit. Daarom zijn ze in de “derde wereld” ook zo arm..Het is over het algemeen- ik wil niet generaliseren- armzalig tuig..

De wereld kan sowieso wel zonder die 3 miljard minder begaafden. Dat is wat Darwin ons leert.

Laten wij allen in opstand komen tegen de leer die socialisme heet..Een leer die parasiteert op het beste..

En laten we absoluut geen mededogen hebben met hen die spreken van het huis van de oorlog en het huis van de vrede! Hoe durven zij?! We brengen hen het huis van de oorlog! En iedereen die hen steunt..
[EINDE CITAAT]

Zie:http://www.artikel7.nu/?p=64136#comment-147682

op 23 07 2011 at 10:14 schreef Pyt van der Galiën:

Reactie van Geert Wilders’ zwaar gestoorde vriendin Pam Geller op haar site: “This is just a sinister attempt to tar all anti-jihadists with responsibility for this man’s heinous actions…this is war. And the left is vicious, amoral and depraved. They mean to win, and that is the only way they know how.”

op 23 07 2011 at 10:14 schreef Sa'id:

Iemand merkte op dat dit een van de weinige keren is dat iemand na een soortgelijk incident géén zelfmoord pleegt. Zou het kunnen dat deze dader dit dan ook niet heeft gezien als een wanhoopsdaad, maar als een verzetsdaad. Iets om trots op te zijn. Just a thought…

op 23 07 2011 at 10:42 schreef Pickelhaube:

Waarmee maar weer eens is aangetoond dat de radicale islam en de opvattingen van Wilders volstrekt inwisselbaar zijn. Ik denk dat we als samenleving hiervan moeten leren en dat er meer repressie moet komen van dit soort haatzaaiende opvattingen, die onvermijdelijk leiden tot geweldsexcessen. Dan maar geen complete vrijheid van meningsuiting.

“Meningen” zoals de PVV die uitbraakt zijn riskant voor ons welzijn als samenleving. Om te beginnen moet er een verbod op haatzaaiende sites als artikel7 komen en moeten figuren als “Bottehond” uit de samenleving gehaald worden die wellicht niet zelf fysiek gewelddadig zijn, maar met hun psychotische haatbagger wel mensen over de streep trekken.

Ik heb het vermoeden dat we dit soort aanslagen de komende jaren nog meer gaan zien. Afghanistan en Irak veteranen staan vaak stijf van de posttraumatische stress, ik houd mijn hart vast.

“What goes around, comes around”.

op 23 07 2011 at 11:10 schreef G!:

Hoor ik hier iemand zeggen dat het ‘jammer’ is dat er wij/zij kampen ontstaan? Dat is nu juist waar Wilders en Co. zo verduiveld hun best voor hebben gedaan… Het gaat dus niet om de ideologie, maar om de nensen.

op 23 07 2011 at 11:22 schreef Hænk og Ångråd forvirret | Wat een wereld:

[…] moeilijk te verteren. Zomaar mensen vermoorden vanuit een ideologie, dat doen toch alleen moslims? En dus wordt dit drama ‘vergoelijkt’ door te stellen dat het slechts een daad was van […]

op 23 07 2011 at 11:30 schreef Charles de Gaulle:

Dit is waar je op kon wachten, massaal verkondigen dat Wilders de schuldige is, en niet te vergeten “Domrechts”.Om te kotsen.
Rosenmöller was fan van Pol Pot, Marijnissen van Mao en niemand heeft hen ooit medeschuldig gevonden aan de miljoenen doden die deze twee op hun geweten hebben.Althans dat heb ik “intellectueel links” nog “Domrechts” ooit horen verkondigen.
Natuurlijk zijn (mis)daden als van deze Noor afschuwelijk en walgelijk.
Maar laten we wel met beide benen op de grond blijven staan.
Zoals mijn moeder vroeger placht te zeggen; “Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers”
Dit is er één van.
Dat de eerste verdenking richting moslimfundamentalisten ging is na Londen, Madrid, Mumbai en New York nou niet écht gek te noemen.
Dat er op rechtse site’s zo nu en dan idiote en vergaande reacties te vinden zijn is waar, aan de andere kant lees ik hier toch ook met enige regelmaat commentaren die voer zijn voor psychologen.
De dagboeken van Mengele koppelen aan leesvoer voor PVV’ers is daar maar 1 voorbeeld van.
Maar dat wordt dan natuurlijk sarcasme of cynisme genoemd.
Dat er ook aan de linkerzijde idioten rondlopen heeft Volkert al eerder bewezen.

op 23 07 2011 at 11:32 schreef Eva:

Het staat er echt, op het Forum van de Vrijheid, het officieuze forum van Het Vrije Volk:

“Beste mensen, laten we nu niet gaan ruziën. Ik ga trouwens geen kaarsjes aansteken voor die ellendige jeugdige Sociaal Democraatjes die het slachtoffer zijn geworden van deze misdaad. Die ellendelingen zouden de nieuwe generatie leiders worden die de multi-culturele hel in Europa verergeren. Dat betekent heel wat meer dan 90 slachtoffers aan onze kant, door verkrachting, moord en beroving.”

En

“Zoals het er nu uit ziet is de aanslagpleger een rechts extremist.

In dat geval is de aanslag het enig juiste antwoord op een totalitaire linkse staat waar rechtse mensen monddood worden gemaakt.

ALs je geen debat meer kan voeren met woorden dan maar met bommen.

Hulde aan de aanslagpleger.

By th way, ( voor de AIVD en Kafka, die ook meelezen) ik heb geen plannen voor een aanslag. Daar heb ik de balllen niet voor.”

http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showthread.php?t=26240&page=2

op 23 07 2011 at 11:35 schreef Pyt van der Gal;iën:

“Meningen” zoals de PVV die uitbraakt zijn riskant voor ons welzijn als samenleving. Om te beginnen moet er een verbod op haatzaaiende sites als artikel7 komen en moeten figuren als “Bottehond” uit de samenleving gehaald worden”. Tegen.

Ik vind dat ook de meest abjecte meningen – zowel die van Artikel 7 als fundamentalistische bagger – openlijk geuit mogen worden. De grens ligt bij het oproepen tot geweld. Het laatste dat we zouden moeten willen is dat de fascisten en de fundamentalisten er in eendrachtige samenwerking in slagen de democratie en de vrijheid van meningsuiting aan te tasten.

op 23 07 2011 at 11:39 schreef Niels van Lobberegt:

@ Pickelhaube

“Meningen” zoals de PVV die uitbraakt zijn riskant voor ons welzijn als samenleving. Om te beginnen moet er een verbod op haatzaaiende sites als artikel7 komen en moeten figuren als “Bottehond” uit de samenleving gehaald worden die wellicht niet zelf fysiek gewelddadig zijn, maar met hun psychotische haatbagger wel mensen over de streep trekken.”

Een verbod? Juist niet. Je moet dit soort mensen alle ruimte geven om hun mening te verkondigen, zodat je ze van een kilometer afstand aan ziet komen.

op 23 07 2011 at 11:45 schreef Sjaak:

Op NU.nl en NUjij.nl zijn ze druk bezig met het verwijderen van verwijzingen naar deze website en vermelden ze expliciet ALLEEN Wilders als diegene die rouwt met de Noren. Curieus niet?

op 23 07 2011 at 11:47 schreef Frank:

Is het nu echt zo moeilijk te zeggen dat deze man knettergek was en dat dit niet is waar de PVV voorstaat. Ik kan het niet minder eens zijn met de PVV, maar dit kun je ze moeilijk in de schoenen schuiven. En als dat werkelijk is wat je denkt dat PVV mensen brainwashed en tot willoze massamoordenaars maakt, dan ben je zelf net zo goed bezig met wij versus zij ideeën.

op 23 07 2011 at 11:47 schreef Eva:

@ Charles de Gaulle,

Rosenmöller was fan van Pol Pot, Marijnissen van Mao en niemand heeft hen ooit medeschuldig gevonden aan de miljoenen doden die deze twee op hun geweten hebben.Althans dat heb ik “intellectueel links” nog “Domrechts” ooit horen verkondigen.

Ha, het zou volgens die analogie andersom moeten zijn: dat je Pol Pot de schuld geeft van wat Rosenmöller heeft gedaan.

op 23 07 2011 at 11:48 schreef Smeets:

Pyt,

Er wordt al jaren op domrechtse sites tot geweld opgeroepen.

op 23 07 2011 at 11:52 schreef Rob:

Pas de domrechtse denkwijze toe op Noorwegen. Belijk het resultaat (“fjordaap”, “haatideologie”, vergeet niet om iedere rechtsmens – dus ook Rutte – luidkeels te beschuldigen en te eisen dat ze afstand nemen. Denk ook aan uitzetting en leg verbanden met kleine overlast van bijvoorbeeld dronken corpsballen). Bedenk of je dit een realistische manier van denken vind.
Trek dan je conclusie over domrechtse ideologie.

op 23 07 2011 at 11:55 schreef Pickelhaube:

@G!

Er is inderdaad sprake van een wij/zij. Aan de ene kant heb je wilders aanhangers en moslimfundamentalisten, aan de andere kant heb je mensen die gewoon een vreedzaam bestaan willen. Het is de hoogste tijd dat Wilders aanhangers zich realiseren dat hun opvattingen in essentie hetzelfde zijn als die van Al Qaeda en dat ze daarom uitgekotst worden, menselijk puin zijn. Als hun wieg in Afghanistan had gestaan, hadden ze op een madrassa of een trainingskamp gezeten en als hun wieg in een hoogblond Noors nest had gestaan, hadden ze met grote efficiëntie een massamoord uitgevoerd, of anderen daartoe aangezet op extreemrechtse blogjes.

Overigens: weer een volstrekt geestesziek commentaartje op het gebeurde op het Vrije Volk, die gewoon de Islam de schuld geeft van het gebeurde en ook niet de moeite neemt om dat te rectificeren. Zeer cynisch en ziek vond ik de volgende passage:

Het duurt altijd lang om een geloof of wereldbeeld los te laten. Een enkele klap werkt niet onmiddellijk. In Noorwegen zal de multiculturele droom, het links politiek correct denken en ook de sociaaldemocratie met zijn maakbaarheidswaan nog wel even blijven. Maar de inhoud en kleur ervan kunnen nooit meer hetzelfde zijn. Er zijn onschuldige mensenlevens vernietigd, en de beelden branden na op het netvlies. De angst doet zijn intrede, het wantrouwen is ontwaakt.

Waarschijnlijk zegt Anders Breivik nu iets soortgelijks tegen de politie. Laten we hopen dat deze “klap” PVV’ers inderdaad even stil laat staan bij hun “wereldbeeld”.

op 23 07 2011 at 11:59 schreef Eva:

En dan nu de echte breakdown:

Dit is waar je op kon wachten, massaal verkondigen dat Wilders de schuldige is, en niet te vergeten “Domrechts”.Om te kotsen.

Da’s nu eenmaal de tijdgeest, Charles. Pim Fortuyn die werd gedemoniseerd leidde tot diens moord. Dit is natuurlijk van hetzelfde laken een pak.

Rosenmöller was fan van Pol Pot, Marijnissen van Mao en niemand heeft hen ooit medeschuldig gevonden aan de miljoenen doden die deze twee op hun geweten hebben.

Dat is hen ook meer aan te rekenen dat dit aan Geert Wilders, maar het is een heel ander soort “schuld”.
Marijnissen en Rosenmöller hebben nooit gezegd: wij vinden het goed dat die dictators zoveel mensen hebben doodgemaakt. Ze hebben alleen hun ogen gesloten voor de verschrikkelijke misdaden van de betreffende dictators. Hetgeen je hun aan kunt rekenen: ten eerste een belachelijke naïviteit en ten tweede het nalaten van het nemen van afstand van dat verleden. Vooral dat laatste is kwalijk. Overigens zijn er zowel uit rechtse als linkse hoek veel critici op deze gang van zaken.
Geert Wilders kun je het niet aanrekenen dat hij deze aanslagen inspireerde. Je kunt echter wel opmerken dat het uiterst hypocriet is dat hij constant de daden van eenlingen en extremistische groeperingen aggregeert met hele ideologieën maar vervolgens zelf niet overgoten wil worden met dezelfde saus.

Natuurlijk zijn (mis)daden als van deze Noor afschuwelijk en walgelijk.
Maar laten we wel met beide benen op de grond blijven staan.
Zoals mijn moeder vroeger placht te zeggen; “Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers”
Dit is er één van.

En dat geldt niet voor Mohammed B.? Of zijn moslims nooit kostgangers?

Dat de eerste verdenking richting moslimfundamentalisten ging is na Londen, Madrid, Mumbai en New York nou niet écht gek te noemen.
Klopt. Al was de laatste aanslag alweer een tijdje geleden. En rechts geweld is niet zeldzaam. Maar ik denk dat veel mensen tenminste wel rekening hielden met dat idee.

Dat er op rechtse site’s zo nu en dan idiote en vergaande reacties te vinden zijn is waar, aan de andere kant lees ik hier toch ook met enige regelmaat commentaren die voer zijn voor psychologen.

Oh ja? Verheerlijken van terrorisme? Oproepen tot doorzetten van terrorisme? Wil je daar een voorbeeld van geven?

De dagboeken van Mengele koppelen aan leesvoer voor PVV’ers is daar maar 1 voorbeeld van.

Is geen oproep tot geweld.

Dat er ook aan de linkerzijde idioten rondlopen heeft Volkert al eerder bewezen.

Ik denk ook niet dat er iemand is die dat ontkent. Sterker nog, ik geen je nog even wat extra voer: RaRa, RAF.

Maar dit is geen wedstrijd Feijenoord-Ajax.

op 23 07 2011 at 11:59 schreef Gert-Jan:

@ Charles de Gaulle, evenzo voorspelbaar ben jij.
Door gelijk de link te leggen naar de jaren 70 politiek van links sla je de plank volledig mis!
Deze terroristische aanslag is evenzeer een gevolg van het extremistische gedachtegoed van rechts die, vanuit een vruchtbare voedingsbodem aangelegd door o.a hovenier Wilders, even voorspelbaar is als de door jou genoemde aanslagen in Londen, Madrid etc.
Het is dan ook slechts een krampachtige manier van afleiden: de politieke ‘vrijheid’ door rechts gepropageerd wordt met geweld afgedwongen door haar gefrustreerde achterban.
Of zoals, Pickelhaube zeer terecht opmerkt: ‘het is maar weer eens is aangetoond dat de radicale islam en de opvattingen van Wilders volstrekt inwisselbaar zijn’.

op 23 07 2011 at 12:06 schreef leo schmit:

Grote Pier,

Breivik blijkt een bezoeker en commentaar schrijver bij http://www.document.no te zijn, een wat beschaafdere versie van domrechts, pro-israel en anti-islam gebrul in Noorwegen onder redactie van Hans Rustad. Ik volg die site al jaren, en zie daar hetzelfde gebeuren als Peter die de oproepen tot geweld op Nederlandse rechtse sites volgt. Weliswaar is Document.no iets voorzichtiger met deze oproepen tot geweld tegen immigranten, maar dat heeft Document.no bezoeker Breivik niet weerhouden, om tot geweld over te gaan.

op 23 07 2011 at 12:20 schreef leo schmit:

De website http://www.Document.no waar Wilders herhaaldelijk als ‘helten’ is geroemd is inmiddels niet meer toegankelijk. Zie ook informatie bij Joop.nl over deze site en Breivik’s rol

op 23 07 2011 at 12:20 schreef Baflowski:

Ik denk dat het moeilijk is om een politiek sticker te plakken op aanslagen die door een totale malloot zijn gepleegd. Dat is nogal onzinnig denk ik.

Wat wel ongelooflijk is, zijn de reacties van die rechtsmafketels inderdaad. Meteen roepen dat het een islamfundi is geweest. Te gek voor woorden. Wat een simpele zielen toch. Zij zouden ongetwijfeld degenen zijn geweest die eeuwen geleden het brandhout voor de inquisitie bijeensprokkelden. My god.

op 23 07 2011 at 12:26 schreef Arvid:

De grootste, stelselmatige haatzaaier en narcist van Nederland, Peter Breedveld, door geen weldenkend mens van de intellectuele gemeenschap nog serieus genomen en nota bene zelf meermalen betrapt op de oproep tot geweld en het kaltstellen van mensen op zijn website. De man die censuur tot kunst heeft verheven en erop los bant als andermans mening hem even niet bevalt. Deze trieste figuur neemt iedereen rechts van het midden even de maat en linkt de aanslag in Noorwegen zonder problemen met wat zij terecht hebben op te merken over de dagelijkse terreur van tienduizenden moslimextremisten en de vele verdwaalde losgeslagen linksactivisten. Nu hij zo expliciet en lukraak mensen beschuldigt van geweldsverheerlijking (“oproepen tot geweld zijn daar HEEL GEWOON”) lijkt het tijd deze haatzaaiende gek eens voor de rechter te slepen. Bundel jullie krachten en klaag deze debiel aan. Zijn ziekelijke hang naar aandacht heeft inmiddels een zodanige radicalititeit met zich meegebracht dat veroordeling een fluitje van een cent is.

op 23 07 2011 at 12:32 schreef Eva:

Arvid, laat eens zien waar Frontaal Naakt linkse mensen heeft opgeroepen over te gaan tot geweld?

op 23 07 2011 at 12:44 schreef Arvid:

Deze oproepen tot geweld van deze mafkees zijn in vele nieusbronnen en weblogs aan de kaak gesteld. Ook in dit artikel weer een subtiele hint “dus het wordt tijd om schoon schip te maken”. Maar elk woord besteed aan deze ziekelijke aandachtsjunk is er eigenlijk een teveel. Gewoon aanklagen en laten veroordelen. Het zal de eerste keer niet zijn (vodafone).

op 23 07 2011 at 12:46 schreef Pyt van der Galiën:

En daar was de eerste HVV-psychopaat. Kun je even aangeven waar Peter heeft opgeroepen tot geweld, Arvid? Of gaan we weer beginnen over het inderdaad nogal flauwe grapje over PVV’ers?

Laat ik me trouwens maar even aansluiten bij Peter: oproepen tot geweld zijn op Amsterdam Post, Artikel 7 en HVV inderdaad heel gewoon. Geweldsverheerlijking is onder PVV’ers überhaupt aan de orde van de dag. En dan hebben we het niet uitsluitend over de SA-sukkels bij HVV. Dan hebben we het over de knieschoten-, knokploegen-, neusafsnijden propagandisten die namens de PVV de Tweede Kamer bevuilen.

op 23 07 2011 at 12:51 schreef Derek:

@Arvid

Doe je best zou ik zeggen, sleep PB voor de rechter. Wordt vast net zo’n vertoning als met GW, al die bruinrechtse benadeelden die hun zielige zegje komen doen. Ik vraag me wel af of PB voldoende cash heeft liggen om Moszko onder de tafel te betalen.

@ Pyt

‘De grens ligt bij het oproepen tot geweld.’

Mee eens, maar accepteer dan dat dat een relatieve grens is. Hoe scherper het debat, hoe meer er op de man/vrouw wordt gespeeld en de ander wordt gedemoniseerd, hoe groter de kans dat iemand de daad bij het woord voegt en tot geweld overgaat. Tussen gestoord en niet gestoord is een grijs gebied.

op 23 07 2011 at 12:53 schreef Peter:

Ook in dit artikel weer een subtiele hint “dus het wordt tijd om schoon schip te maken”.

Aha. We weten nu dus wat er echt wordt bedoeld als op een domrechtse site iemand oproept ‘schoon schip te maken’.

op 23 07 2011 at 12:58 schreef Niels van Lobberegt:

@ Arvid

Waarom zou Peter Breedveld niet iedereen de maat mogen nemen? Ik ben het met grote regelmaat oneens met Peter Breedveld, maar één ding kan hem niet verweten worden, en dat is dat hij zijn stellingen niet onderbouwd of probeert te onderbouwen. Hierdoor blijft, in mijn ogen, de discussie puur en mondt het niet uit in slap gelul, zoals jouw bijdrage.

op 23 07 2011 at 13:01 schreef Pyt van der Galiën:

@Derek

Er is inderdaad een grijs gebied. Bovendien is het, naar ik als niet-jurist begrijp, nogal onduidelijk of de redactie van een site verantwoordelijk gesteld kan worden voor de inhoud van de reacties.

Maar: het expliciet oproepen tot geweld tegen personen is ook nu al verboden. Verder dan dat hoef je volgens mij ook niet te gaan.

op 23 07 2011 at 13:13 schreef Derek:

@ Pyt

Wat ik probeerde aan te geven is dat politici zich bewust moeten zijn van dit soort risico’s bij hun uitspraken. Zonder dat het perse om strafbare feiten hoeft te gaan. Voorbeeld: de vizierkruisen van de Tea Party en de aanslag op Gabrielle Giffords. Geen rechtstreeks verband, maar erg hypocriet om achteraf te zeggen dat van een oproep tot geweld natuurlijk geen sprake was.

op 23 07 2011 at 13:14 schreef Charles de Gaulle:

@Eva. Dat iets “nu eenmaal de tijdgeest is” wil nog niet zeggen dat je je daar dan maar bij neer moet leggen.Ik ben het volledig met u eens dat er uit linkse en rechtse hoek kritiek was op de standpunten van Marijnissen en Rosenmöller.
Waar ik het met u oneens over ben is dat Wilders “de daden van eenlingen en extremistische groeperingen aggregeert met hele ideologieën” om de eenvoudige reden dat er wel erg veel eenlingen en hele grote groeperingen rondlopen binnen de islam ideologie.
U vervolgt met ; “en rechts geweld is niet echt zeldzaam”.
Geef daar dan eens een hele rits voorbeelden van aub., dat moet een koud kunstje zijn als het niet echt zeldzaam is.
De strekking van mijn reactie was echter meer bedoeld om te laten zien dat niemand, links of rechts, tot daden zoals nu gepleegd in Noorwegen mag oproepen, en dat het door Wilders ook zeker niet gedaan is.
Dat heeft hij nooit gedaan, en dat zal hij nooit doen, daar ben ik heilig van overtuigd.
Dat er door zich rechts noemende mensen soms afschuwelijke dingen gezegd worden is geen legitimatie voor zich links noemende mensen om dat dan ook maar te doen (of andersom).
Vandaar ook dat ik kotsmisselijk word van degenen die zo’n link direct proberen te leggen.

op 23 07 2011 at 13:27 schreef Henk:

Quote: Er zouden zelfs aanwijzingen zijn dat het gaat om de islamofobe blogger Fjordman, vaak en met luide instemming geciteerd op islamofobe brulsites als Het Vrije Volk, Hoeiboei, De Dagelijkse Standaard, Artikel 7, Amsterdam Post en de blogs van ranzige journalisten als Joost Niemöller en Stan de Jong. De dader is in elk geval fan van Geert Wilders en van diens gestoorde vriendin Pamela Geller.

Als Ik zo iets lees vraag Ik me toch echt af of er niet een geweldige steek bij U los zit Mijnheer Breedveld.

op 23 07 2011 at 13:28 schreef Sabian:

Deze slachtpartij was een wanhoopsdaad. Ik heb geen idee hoe het ‘debat’ in Noorwegen verloopt, in hoeverre politieke correctheid daar de norm is, maar ik hoop dat we hier in Nederland weten vast te houden dat mensen niet naar de wapens grijpen uit een gevoel van onmacht. Wij hebben in iedere geval geleerd om verbaal oorlog te voeren. Inperken van meningsuiting lijkt me dus hoe dan ook gevaarlijker. Een mening gaat niet weg door ‘m te verbieden. Er zijn veel mensen way over boilingpoint. Ergens is het ook wel opmerkelijk dat deze aanslag niet tegen moslims gericht was omdat de dader een vermeend moslim-hater is. Kennelijk houdt ‘Anders dinges’ de moslims niet rechtstreeks verantwoordelijk voor zijn woede maar ‘de socialisten’. Ik begrijp totaal niet wat hij heeft willen bereiken. En dan die kinderen, jezus christus, wat kunnen die er nou aan doen? Wat een reptiel.

op 23 07 2011 at 13:30 schreef Sasha Berkman:

Charles; als die voorbeelden gegeven worden lees jij toch wat anders dan er staat als het jouw uitkomt.

Roots: “Ongenuanceerde gekken, slechte/zieke mensen vind je in alle groeperingen door de hele samenleving heen.”
En jij bent daar duidelijk een van gezien je gretige fingerpointing van gister. Ga je kapot schamen en biedt je excuses aan.

op 23 07 2011 at 13:34 schreef Sasha Berkman:

Ik lees net dat er 84 doden zijn te betreuren bij de aktie van deze noorse PVV’er…
ongeloofelijk.

op 23 07 2011 at 13:40 schreef Mas Rob:

De Dagelijkse Standaard komt met een, overigens vrij zwak, verweer.

Ik zou er op hebben gereageerd, ware het niet dat ik sinds een uur of wat niet meer kan inloggen op de site. Ik heb nog een email gestuurd naar de redactie waarom ik geband ben, maar krijg geen antwoord. Enig idee, iemand?

op 23 07 2011 at 13:59 schreef Krebs:

De aanslagen in Oslo waren nog maar enkele uren oud, of de toetsenridders zaten alweer achter hun pc’s voor hun zogenaamde ‘analyses’. Waarbij opvalt iedere analyticus schaamteloos zijn eigen wereldbeeld projecteert op het drama. Natuurlijk waren er weer de volmalloten bij Zaplog om te suggereren dat het een soort 9/11 complot betreft, ‘zodat je fijn een vijand kunt creëren’. Toen de Noorse dader eenmaal was aangehouden had deze natuurlijk ‘de opgeblazen kop van anti-depressiva’

http://barracudanls.blogspot.com/2011/07/zelfprojectie.html

op 23 07 2011 at 14:00 schreef msikma:

Wellicht oud nieuws, maar de link met Fjordman wordt hier ontkend: http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/07/for-record.html

op 23 07 2011 at 14:05 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Het is misschien vloeken in de linkse kerk, maar is dit niet een mooi moment om dat hele moddergooien over en weer achterwege te laten? Dergelijke extremistische daden komen voort uit een klimaat van ontmenselijking. Dat werkt twee kanten op.

In plaats van nu vérder gaan met polariseren kunnen we misschien beter gaan nadenken over een manier om (sorry dat ik het zonder sarcasme zeg) de boel bij elkaar te houden.

Ik weet eerlijk niet hoe je gestoorde (verbaal) geweldplegers tot nuance kunt brengen. Maar laaten wij genuanceerden dan op zijn minst niet het gedrag van de gestoorde geweldplegers imiteren.

op 23 07 2011 at 14:23 schreef Roots:

@Pickelhaube

Hoezo ‘ineens’ genuanceerd?

@Sasha
Het feit dat ik over een leermoment spreek geeft al aan dat ik spijt heb van mijn overhaast getrokken en geuite conclusie.
Hoe menselijk ook – moe, priveruzie, wijntje – het was fout.
Je hebt het over excuses aanbieden.
Aan wie?

op 23 07 2011 at 14:27 schreef MNb:

“Een leerzaam moment.”

Toch niet zo leerzaam, Roots. In plaats van ronduit toe te geven dat Wilders niet deugt – wegens zijn anti-ideologie, omdat hij mede een wij/zij kamp heeft ingericht, omdat je zo weinig liefde en respect voor de Noorse sociaal-democratische slachtoffers toont dat je het nog niet kan nalaten om even een paar moslimidioten te noemen, heb je vrijwel niets geleerd.
Trek de consequentie en schrijf dat Wilders het mis heeft en een haatzaaier is. Schrijf dat je voortaan VVD stemt. Je zult van mij applaus krijgen. Want dan heb je inderdaad iets geleerd. Gezien de onlogica van de gemiddelde PVV-er zou dat een hele prestatie zijn.

Hier een paar reacties van doorgewinterde bewonderaars van Wilders:

“We kunnen ons nu voorbereiden op een gloedvolle campagne van links die alle terreur bij rechts neerlegt en de moslims prijst om hun vredelievende religie.”

“Smakeloos Links trekt zich niets aan van de 84 doden, en grijpt zelfs deze gelegenheid aan om door te gaan met PVV-bashen. Steeds denk ik dat de linkse reacties een dieptepunt hebben bereikt, maar steeds blijkt men nog dieper te kunnen zinken. Tot welke peilloze diepten willen jullie eigenlijk doorgaan, linksmensen? Is voor jullie dan niets meer heilig?”

Grote Piet is ook nog niet zover:

http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noorwegen/article/detail/2814635/2011/07/23/Verdachte-bloedbad-sprak-bewondering-voor-PVV-uit.dhtml

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, behalve als de verdachte een moslim is natuurlijk. En dat is juut.
Karel de Galliër al helemaal niet:

“Dit is waar je op kon wachten, massaal verkondigen dat Wilders de schuldige is, en niet te vergeten “Domrechts”.Om te kotsen.”
Als Wilders en zijn hielenlikkers massaal verkondigen dat de islam de schuld is van de moord op Theo van Gogh verandert zijn kots plotsklaps in zoete koek.

“om de eenvoudige reden dat er wel erg veel eenlingen en hele grote groeperingen rondlopen binnen de islam ideologie.”
QED. Dat er meer rechts tuig op de PVV stemt dan moslimtuig op de Nederlandse Moslim Broederschap vertelt Karel de G er niet bij, de hypocriet.

@Pickelhauber: dat begreep ik 11 jaar geleden al. Ik ben dan ook geëmigreerd, want ik had de verantwoordelijkheid voor een zoon met een islamitische moeder.

@Niels: dat schreef je ook niet toen Marokkaans tuig een begrafenisstoet treiterde: alle ruimte geven, zodat je het van een km afstand ziet aankomen. Opmerkelijk toch dat je in het ene geval bereid bent tientallen slachtoffers te riskeren en in het andere geval niet.

@Frank: Ik kan het niet minder eens zijn met de islam, maar de aanslagen in New York en Madrid kan ik de moslims niet in de schoenen schuiven. Schreef je dat destijds ook? Ik wel.

op 23 07 2011 at 14:29 schreef dick jansen:

Iedere zijde van het spectrum krijgt op zijn tijd een godsgeschenk; nu valt “links” de eer te beurt.
Zou het niet menselijker zijn stil te staan bij wat de nabestaanden is aangedaan, dan krijsend en borstkloppend je gelijk te verkondigen? Voor zover dat al relevant is.

op 23 07 2011 at 14:34 schreef Rene:

Dit is toch werkelijk triest.

Er vallen honderd doden door een psychopaat in Noorwegen. En zowel links als rechts Nederland betrekt dat direct op het stoffige, rancuneuze (jawel, beide kanten op), welhaast debielerige nederlandse politieke klimaat.

Nergens, maar dan ook nergens, op welke nederlandse site dan ook bespeur ik enig empathie met de slachtoffers van deze massamoord en hun nabestaanden. Het gaat verdomme om onschuldigen, veelal jongeren!

Het is of Nederland alleen nog maar bevolkt is door een paar vluchten wraakvogels, die alles, en dan ook echt alles, in het werk stellen om normale menselijke emoties als verdriet, verslagenheid en neerslachtigheid als reactie op zoiets verschrikkelijks uit te bannen en te vervangen met rancune, vingerwijzen en welhaast bloeddorstig revanchisme.

Ik schaam me nu echt tot het nederlandse volk te behoren.

op 23 07 2011 at 14:47 schreef Mart:

@Arvid,

Is het je nooit opgevallen dat op blogs als dat van Peter en Sargasso het wemelt van de rechtsche types die klagen dat ze zo gemarginaliseerd worden?

Terwijl op forums als artikel7 vrijwel nooit vergelijkbare linkse tegengeluiden te horen zijn? Of zelfs helemaal geen reactieruimte is?

Beetje het zicht op de realiteit kwijtgeraakt?

En als laatste: kom maar op met de voorbeelden waar Peter tot geweld heeft opgeroepen. Die heb je nog steeds niet geproduceerd.

op 23 07 2011 at 15:03 schreef seije:

Ik heb ooit nog tegen Peter gezegd dat ik em graag op zn nazi bek wilde slaan als ik em tegenkwam bij een stripbeurs. Vond ie geen probleem, kom maar op. Peter is niet van standpunt veranderd zozeer, zoiets heet voortschreidend inzicht. Hij was boos over bepaalde zaken en is dat nog steeds, alleen lijken de klootzakken tegenwoordig toch vooral aan de andere kant te zitten. Das dus geen draaien of wat dan ook, das tegen klojo’s zijn.
Uit principe, ik mag dat wel.
Hoe dan ook, extreem links blabla is wel een heeeeeeeele rare typering van Peter.

op 23 07 2011 at 15:03 schreef Peter:

Zou het niet menselijker zijn stil te staan bij wat de nabestaanden is aangedaan, dan krijsend en borstkloppend je gelijk te verkondigen? Voor zover dat al relevant is.

Als je nou een paar jaar eerder was geweest, Dick, dan was je overtuigender geweest. Dit is alleen maar hypocriet.

op 23 07 2011 at 15:03 schreef Peter:

En dat geldt ook voor Rene.

op 23 07 2011 at 15:13 schreef Rene:

Peter, dit was een algemene opmerking van me, tegen de hele blogosfeer.

Niet specifiek alleen tegen jou.

op 23 07 2011 at 15:14 schreef Sasha Berkman:

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/23/schutter-schreef-kritisch-over-islam-multiculturalisme-en-media/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

Als je de teksten daar leest zou je zomaar kunnen denken dat het om Wilders gaat.

op 23 07 2011 at 15:19 schreef Peter:

Peter, dit was een algemene opmerking van me, tegen de hele blogosfeer.

Nou en? Mijn opmerking blijft staan. Ik zie half Twitter opeens de vrome passie preken, nu bekend is dat de dader geen moslim is, maar een rechtse islamofoob. Ik zeg tegen al die mensen: jullie zeiden niks toen elke individuele moslim verantwoordelijk werd gehouden voor de aanslagen van moslimextremisten, hou dan nu alsjeblieft ook je mond.

Suggereren dat er geen compassie zou zijn met de slachtoffers en de nabestaanden, is al net zo kwalijk.

op 23 07 2011 at 15:20 schreef Rene:

Overigens was ik ook al gekant tegen die stompzinnige opmerking over de kogel van links bij fortuyn.

Hier ging het ook om een psychopaat en niet heel links.

op 23 07 2011 at 15:21 schreef dick jansen:

@ Peter
Ah, je gaat nu vast een voorbeeld geven waaruit blijkt dat ik er een paar jaar geleden anders over dacht. Iemand hypocriet noemen doe je niet zomaar.

op 23 07 2011 at 15:22 schreef Roots:

@MNB

Je weet niet wat ik stem.
En ja, Wilders maakt fouten.

op 23 07 2011 at 15:23 schreef Rene:

Sorry Peter,

maar wat mij betreft toon jij geen compassie door het direct in de nederlandse verhoudingen te gooien.

Daar kun je het niet mee eens zijn, maar dat is hoe ik het opvat.

En daarin ben jij niet de enige: Joop.nl, geenstijl.nl en alle andere blogs doen precies hetzelfde.

op 23 07 2011 at 15:27 schreef Peter:

Nee Dick, jij gaat linken naar dezelfde opmerking die jij hier hebt gemaakt, alleen gericht tegen islamofoben die een terroristische aanslag gebruikten voor hun rants tegen moslims en linkschmensen. Als je dat doet, neem ik mijn aantijging terug.

Rene, wat hebben de slachtoffers aan mijn publiekelijk beleden compassie? Niks. Waar we wel wat aan hebben, is een kritische blik op de domrechtse blogosfeer en de PVV-retoriek. Liefst van die blogosfeer en de PVV-kliek zelf.

op 23 07 2011 at 15:31 schreef Tycho:

@Rene,

Zover we weten is er hier sprake van politiek geweld, wat dan ook politiek geïnterpreteerd dient te worden. Dat het verschrikkelijk is wat er gebeurd is hoef je hier niemand uit te leggen.

op 23 07 2011 at 15:34 schreef Sofia van der Linde:

Jan Marijnissen en andere SP-ers hebben herhaaldelijk nadrukkelijk afstand genomen van de Mao en Communistisch China. De SP heeft niet de ogen gesloten maar afstand genomen toen de massale mensenrechten schendingen in China bekend werden. Men heeft ook toegegeven dat geloven in Mao’s propaganda naïef was.

Voor Rosenmöllers bewondering van Pol Pot wil ik een betrouwbare bron voor ik dat geloof.

Wilders heeft in Denemarken gezegd dat er tientallen miljoenen Moslims uit Europa weg moeten terwijl er 17 miljoen in de EU wonen. Wilders wil rassenwetten invoeren.

Dat is wat anders dan alleen maar wegkijken van wat er in een ander land gebeurd.

Wilders’ leermeester Bolkestein heeft het Baath Regime in Irak gesteund. Rechts Nederland heeft minstens zoveel boter op diens hoofd als het om het wegkijken en goedpraten van mensenrechten schendingen in andere landen gaat.

op 23 07 2011 at 15:34 schreef Peter:

Ik heb nog een email gestuurd naar de redactie waarom ik geband ben, maar krijg geen antwoord. Enig idee, iemand?

Ik denk dat DDS boos op je is dat jij mij op die positief gewaardeerde reacties wees, Mas Rob.

De reactie van DDS is typisch voor de islamofobe blogosfeer. Geen inhoudelijke argumentatie, dus spelen we maar weer op de man, waarbij we belasteren en verdraaien dat het een aard heeft.

op 23 07 2011 at 15:37 schreef Rene:

We hebben dan een andere manier van tegen dit soort rampen aankijken, Peter.

Persoonlijk spelen bij mij de emoties nog mee van zo een verschrikkelijke ramp. Het beeld van die kinderen op het strand van dat eiland krijg ik nog niet uit mijn hoofd. Iets anders dan compassie kan ik nog niet voelen.

Over een week of zo zal ik er wel klaar voor zijn om naar de mogelijke achtergronden te kijken

op 23 07 2011 at 15:42 schreef Peter:

Aha, Rene, we moeten dus allemaal hetzelfde reageren als jij, anders is het niet in de haak.

op 23 07 2011 at 15:50 schreef Rene:

Nee Peter,

je hoeft niet hetzelfde te reageren als ik. Maar ik mag daar wel vanuit mijn beleving een mening over hebben.

Net zoals iemand met een ander van mening kan verschillen zonder te zeggen dat hij niet in de haak is.

Nogmaals, mijn originele posting ging over mijn reactie op de algemene tendens op zowat alle sites in Nederland. Inclusief de jouwe, niet alleen de jouwe.

op 23 07 2011 at 15:58 schreef Doc:

Bij Leo Smit 12:06
Die site is even uit de lucht (er straks tilbake = we zijn zo terug). Maar aangezien de simpele zielen slechts de homepagina hebben verwisseld voor deze mededeling is de site nogt gewoon te bezoeken via http://www.document.no/index2.html
alwaar je bijvoorbeeld http://www.document.no/2011/07/behring-og-document/ vindt.

op 23 07 2011 at 15:58 schreef dick jansen:

@ Peter
Neen Peter, jij beschuldigt mij van hypocrisie. Omgekeerde bewijslast doe ik niet aan.

op 23 07 2011 at 16:05 schreef You On A Gin:

De gestoorde Noor zat in ieder geval met heel wat meer zaken in z’n maag dan islam (-immigratie) alléén. Anders had hij een grote moskee (of meerdere) als doelwit genomen.
Kennelijk droeg in zijn hoofd ‘links’ de schuld aan alles wat er zo’n beetje mis is in zijn land.

Ik heb net als Rene moeite om hierover te praten, ben er zelf ook nog kapot van. Volgens mij is dat wat hij bedoelt. Iedereen (inclusief ik) staat onmiddelijk klaar met meningen, maar da’s de Nederlandse blogosfeer voor je, denk ik.

Heeft dat Dagelijkse Standaard geen moderatie, overigens? Uitspraken zoals die twee aangehaalde citaten zouden op GeenStijl een verwijdering of ban opleveren.

op 23 07 2011 at 16:11 schreef Peter:

Het valt voor mij moeilijk te bewijzen dat je iets niet hebt geschreven, Dick. Ik ga er dus vanuit dat je inderdaad nooit protest hebt aangetekend tegen islamofoben die aanslagen gebruiken voor het berijden van hun stokpaardjes, en blijf er bij dat je oproep nú hypocriet is.

En dat geldt voor al die moralisten, die vinden dat nu niet het moment is erop te wijzen dat de aanslagen in Oslo een domrechtse signatuur hebben. Waar waren jullie in 2004, 2005 en de jaren daarna, jongens?

op 23 07 2011 at 16:17 schreef Michiel:

Ik kan niet zo goed tegen die mensen die met een vroom gezicht zeggen dat we moeten stilstaan bij de slachtoffers en nu niet mogen spreken over de politieke betekenis van deze terreurdaad. Dat is niet alleen absurd, omdat alles erop wijst dat het hier een politieke gemotiveerde aanslag betreft. Het is ook schijnheilig en inconsequent, want als je een spreekverbod uitvaardigt over bepaalde onderwerpen dan bedrijf je natuurlijk zelf ook politiek. Het is een politieke daad om te beweren dat iets niet politiek gemaakt mag worden. De politieke strijd is al half gewonnen als je de onderwerpen van het publieke debat kunt bepalen. ‘Rechts’ wil begrijpelijkerwijs niet dat er nu over het gevaar van rechts extremisme wordt gesproken, ze hebben ’t liever weer over de zogenaamde “islamisering”.

op 23 07 2011 at 16:20 schreef Peter:

Right on, Michiel.

op 23 07 2011 at 16:25 schreef Niek Holtz@ppel:

DDS haalt weer een oude koe uit de sloot. Ik heb het idee dat de redactie te veel haar oor laat hangen naar de boosbloggers die de reaguurdersruimte daar voor het grootste deel opvullen.

Ook jammer dat ze Mas Rob hebben geband, mijn reactie staat er trouwens wel.

Het gebrek aan zelfkritiek bij de rechtse kerk is stuitend. In niets onderscheiden ze zich van het politiek-correct links uit de tijd van voor Fortuyn of de klaagmoslims. het belooft niet veel goeds. Haatzaaierij en oproepen tot volkstribunalen, bijltjesdagen en kaalscheren voor linkse (sociaal democratische) politici wordt gedoogd, een weerwoord hierop wordt dus in dit soort slechte stukjes aan de kaak gesteld. Ze zouden beter nog eens het stuk van de door DDS-raguurders verguisde Dirk-Jan van Baar (een échte, fatsoenlijke conservatief) nog eens goed kunnen doorlezen.

op 23 07 2011 at 16:26 schreef MNb:

Nee Roots, Wilders maakt geen fouten. Wilders heeft een jaar of acht systematisch een hele bevolkingsgroep gedemoniseerd en in één adem democratisch links erbij. Dat heeft hij bewust en met opzet gedaan, omdat hij besefte dat hij op die manier een heleboel stemmen kon winnen en aldus macht verwerven.
Ben je vergeten wat partijideoloog Bosma in zijn bejubelde werk over de sociaal-democratie heeft geschreven? Wilders en jij – en vele anderen – kunnen roepen wat jullie willen. Anders Breivik heeft de ultieme consequentie uit jullie gedachtengoed getrokken.
Als je dat niet wilt inzien heb je vrijwel niets geleerd van deze ellende. Alleen maar hoe je moet draaien om jezelf schoon te praten, zodat je in de nabije toekomst weer fijn moslims zwart kunt maken, zoals je op deze site de afgelopen maanden hebt gedaan.
Nee, ik weet niet wat je stemt. Ik zal het zelfs niet weten als je het hier opschrijft: geheime verkiezingen en zo. Niettemin krijg je applaus van mij als je schrijft dat je nooit meer PVV zult stemmen. Want dán laat je zien iets geleerd te hebben. Mijn hoop daarop slinkt.

Je wilt een onderscheid tussen Goed en Kwaad, schreef je. Wel, nu is het moment om een keuze te maken. Moslimterroristen, PVV en Marokkaans straattuig behoren tot het Kwaad. Fatsoenlijk rechts – bestaat gelukkig ook nog – niet. Waar sta jij?
Tot dan verkoop je 95% holle prietpraat, draaikonterij waar een pedopastoor nog draaierig van zou worden.

op 23 07 2011 at 16:31 schreef Ellen ten Bruggencate:

Goede column Boris van der Ham: http://www.borisvanderham.nl/weblog/moorden_in_noorwegen_en_de_inspiratiebron

op 23 07 2011 at 16:37 schreef MNb:

De islambashers blazen altijd zo hoog van de toren over Wilders die al jaren in levensgevaar verkeert. Hier horen we ze nooit over:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/2814780/2011/07/23/Elatik-kan-nooit-alleen-de-straat-op.dhtml

Wilders, bedankt.

op 23 07 2011 at 16:39 schreef Niek Holtz@ppel:

@MNb,

De echte ‘vijand’ van populistisch-rechts is dan ook niet de Islam, maar democratisch links. Al decennia leeft er een enorme haat tegen links, een haat die veel en veel verder gaat dan de terechte bezwaren die er leven tegen de politieke-correctheid die vroeger elke discussie over de multiculti in de kiem smoorde.

Voor de rechtse boosblogger, gepersonificeerd door o.a. Bosma, is de PvdA de schuld van alles wat er volgens hem mis is, tot het slechte weer aan toe. Hierin plaatsen ze zich op één lijn met het populistisch rechts van voor de oorlog, waarbij ook met name de Sociaal-democratie het moest ontgelden (“Vaterlandloze Gesellen”, “Judenpartei”), meer nog dan de communisten.

Deze haat tegen de Sociaal-Democratie is niet gebaseerd op hun economische programma, dat verschilt niet heel veel van de economische paragrafen van rechts-populisten, maar is eerder gebaseerd op het Sociaal Democratische idee dat ieder mens een kans verdient en dat ieder mens, ongeacht afkomst, nationaliteit of ras, principieel gelijkwaardig is, dat nationalisme een doodlopende weg is, en dat samenwerking uiteindelijk het beste is.

De sociaal-democratie is met het klassieke liberalisme de politieke uitdrukking van de Verlichtingsidealen. Populistisch rechts keert zich ten principale tegen deze verlichtingsidealen. Zij zien de Sociaal-Democraten, en in mindere mate liberalen, als het vleesgeworden kwaad, een kwaad dat met alle middelen bestreden moet worden.
DAT is de boodschap die je keer op keer, verdekt of openlijk, tegenkomt op de rechtse boosblogs, en ongetwijfeld is deze boodschap ook in het Noors te lezen in de krochten van het Internet.

op 23 07 2011 at 16:43 schreef Had je me maar:

Ben jij niet bang Peter dat op een dag een afgezeken en al dan niet terecht gebande “rechtse” reageerder jou iets vreselijks aandoet ?

op 23 07 2011 at 16:47 schreef Peter:

Niet bang, maar ik hou er wel rekening mee. Ik ben bestookt met dreigmails, in sommige van die mails werd gedreigd mijn kinderen dood te schieten. Nou ja, het lijkt me na gisteren duidelijk dat dit niet per se loze dreigementen zijn.

op 23 07 2011 at 16:53 schreef MNb:

Helemaal niet zo’n goede column van Van der Ham. Wilders is inderdaad niet verantwoordelijk voor de moorden, dat is een open deur. Hij is wel verantwoordelijk voor zijn eigen gedachtengoed – gedachtengoed waardoor Breivik door is geïnspireerd om te gaan moorden.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noorwegen/article/detail/2814635/2011/07/23/Verdachte-bloedbad-sprak-bewondering-voor-PVV-uit.dhtml

Ruim 30 jaar geleden sprak ik een CPN-er. Ik vroeg hoe hij tegen de proletarische revolutie aankeek. Hij antwoordde dat in Nederland de omstandigheden niet geschikt waren. Omdat ik toen al iets wist van de ellende die de Russische Revolutie van het begin af aan heeft veroorzaakt wist ik twee dingen:

a) deze communist was niet verantwoordelijk voor die ellende;
b) zijn gedachtengoed deugde niet.

Voor Wilders geldt precies hetzelfde.
Met al hun fouten, kortzichtigheden en stommiteiten hebben de democratische partijen van VVD tot en met SP (de laatste vanaf het afzweren van het maoisme) zich nooit aan zulks schuldig gemaakt.
Vanaf gisteren bestaat de fatsoenlijke PVV-er niet meer, net zo min als een fatsoenlijk linkschmensch nog de proletarische revolutie kan propageren.

op 23 07 2011 at 17:03 schreef Peter:

Boris van der Ham suggereert ook dat wie Wilders op zijn verantwoordelijkheid wijst in dit verband, hetzelfde zou doen als Wilders, namelijk generaliseren.

Daar slaat hij de plank zo geweldig mis. Het punt is dat Wilders en Anders Breivik precies dezelfde opvattingen uitdragen. Het lijkt me belangrijk daar op te wijzen en ook op het feit dat geweldsverheerlijking in die kringen heel normaal is.

Wilders houdt alle moslims verantwoordelijk voor de daden van enkelen. Wie hetzelfde zou doen als Wilders, zou bijvoorbeeld alle christenen de schuld geven van de aanslagen van gisteren, of alle blanke mannen.

Maar Van der Ham is een wegkijker, heb ik een tijd geleden al geconstateerd. Meer geïnteresseerd in zijn politieke carrière dan in het welzijn van het land.

op 23 07 2011 at 17:09 schreef Niek Holtz@ppel:

Maar het hebben van een idee an-sich maakt je niet verantwoordelijk voor iets. Zo hebben Volkert van der Graaf en ik hoogstwaarschijnlijk dezelfde ideeën over de bio-industrie. Ik zal echter nooit een politicus doodschieten die varkensflats wil bouwen.

op 23 07 2011 at 17:10 schreef MNb:

Niek, ik ben het volstrekt met je eens deze keer. Jaren geleden schreef ik al op Trouw dat moslimextremisten en Wilders elkaars beste bondgenoten zijn. Het is daarom dat PB steeds weer beschuldigd wordt van heulen met de islamvijand. Het is daarom dat de Roots en de Karels de Galliër steeds weer komen aandragen dat gematigd links via multiculgebabbel Marokkaans straattuig het hand boven de hoofd houdt en dergelijke leugenachtige troep.
Zowel moslimextremisten als Wilders willen de voorspelling van Samuel Huntingdon doen uitkomen. Ze maken er een zichzelf vervullende profetie van. Heb ik ook al jaren geleden geschreven. Daarom is Wilders’ rouw betekenisloos. Breivik is alleen maar de volgende radicalisering, net zoals Mohammed B dat destijds was.
Het verschil tussen mij en Wilders is dat ik geen miljoenen PVV-ers wil deporteren. Ik hoop dat er een paar gaan inzien waar ze zich mee hebben ingelaten.

op 23 07 2011 at 17:12 schreef You On A Gin:

Aan de andere kant, dat van der Ham zich stoort aan dat triomfantelijke toontje van sommigen is mij dus uit het hart gegrepen.

Peter, over die dreigmails, kan de afzender niet achterhaald worden via de provider o.i.d.? Ik vind dat zo iemand achter slot en grendel hoort.

op 23 07 2011 at 17:17 schreef Paul:

op 23 07 2011 at 16:05 schreef You On A Gin:

“Uitspraken zoals die twee aangehaalde citaten zouden op GeenStijl een verwijdering of ban opleveren.”

Daar ben ik niet zo zeker van. Volgens mij kan je al heel erg ver gaan op GS.

En wat links betreft, word er op GS ook alles aangepakt om links de schuld te geven ,van alles wat er in Nederland misgaat in hun ogen.

op 23 07 2011 at 17:26 schreef Peter:

kan de afzender niet achterhaald worden via de provider o.i.d.?

Ik denk het wel, maar Rifaapje Haatsnee en ik zijn al meer dan een jaar bezig de politie aan te sporen iets te doen aan een andere nut-case op het wereldwijde web, vooralsnog zonder enig resultaat.

De politie is simpelweg niet geïnteresseerd, en de politiek overigens ook niet.

Het moet eerst fout gaan. Dan zal Tofik Dibi met zijn schijnheilig smoel op televisie verklaren dat hij me aanspoorde aangifte te doen. Op Twitter. En daarna zal Femke Halsema iedereen, die naar Wilders wijst, weer ferm de les lezen.

op 23 07 2011 at 17:27 schreef MNb:

Wie niet weg wil kijken zoals Van de Ham dat doet, maar Frontaal Naakt het Kwaad onder ogen wil zien:

http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noorwegen/article/detail/2815183/2011/07/23/Extreem-rechts-in-Noorwegen-zeer-klein.dhtml

Vraag ik me onwillekeurig af of extreem rechts in Nederland net zo klein is en of er een idioot het voorbeeld van Breikvik zal navolgen – met wellicht moslims als het volgende doelwit. En Wilders aanhaalt als inspiratiebron.

op 23 07 2011 at 17:29 schreef Rob:

Terwijl de slappeknieenpolitiek maant tot zorgvuldigheid, zit rechts de hele zaak alweer te wijten aan de slachtoffers. Peter Louter’s schaamteloos gore stuk op het Volkskrantblog:

http://bit.ly/pCN581

op 23 07 2011 at 17:32 schreef Pyt van der Galiën:

“Peter, over die dreigmails, kan de afzender niet achterhaald worden via de provider o.i.d.? Ik vind dat zo iemand achter slot en grendel hoort.”

Niet wanneer hij programma’s als http://www.torproject.org/ gebruikt. Ook voor e-mail zijn er tientallen gratis programma’s te downloaden die je ook voor de provider onzichtbaar maken.

op 23 07 2011 at 17:35 schreef Jan van Dijk:

“Dit is té belangrijk en té urgent. Voor een aanslag als deze heb ik al jarenlang gevreesd”.
Een orgastische uitbarsting van voldoening op Frontaal Naakt. Eindelijk, na al die teleurstellingen, dat het toch weer gehersenspoelde moslims of gewoon criminele moslims waren, die verantwoordelijk gesteld konden worden. Eindelijk na jaren van wachten komt Peter klaar. Ha, en die blanke Noorse krankzinnige noemt ook nog Wilders als inspiratie. Daarvoor zou je toch je vakantie onderbreken!

op 23 07 2011 at 17:43 schreef You On A Gin:

Belachelijke toestand! Wat te denken van een joint effort met andere bloggers/publieke personen die zich door dat hetzerige gedoe ernstig aangetast zien in hun levenssfeer? Met Jolo en Elatik, voor mijn part, om de politiek tot concrete actie te nopen. Te gek om los te lopen, dit. Letterlijk en figuurlijk.

Dat “Haatsnee” komt vermoedelijk door een abusievelijke interpretatie van de uitspraak van je gemalin d’r naam. Ze denken vast aan ‘æ’, wat het zo mogelijk nog meer debiel maakt.

op 23 07 2011 at 17:52 schreef Pyt van der Galiën:

Inderdaad niet te geloven, Rob…

“Met wat nu bekend is over de dader is de gebeurtenis te zien als een getergd protest tegen de immigratiepolitiek en tegen de socialisten die daar de schuld van krijgen….”.

En dan knal je dus 80 tieners overhoop. Gewoon, als protest. Dat je vindt dat Wilders en zijn geestverwnten niet verantwoordelijk zijn voor deze daad, ok, dat valt zeker te verdedigen. Maar hier wordt deze daad dus gewoon vergoelijkt.

Pam Geller wist overigens vannacht al dat EIGENLIJK links verantwoordelijk is voor deze daad. Niet moeilijk te raden wat de komende dagen het verweer van Artikel 7, DDS en HVV zal zijn.

op 23 07 2011 at 17:58 schreef MNb:

Inderdaad, Van Dijk, zoals jij je grootste orgasme van je leven kreeg toen de Tweeling Torens omver gevlogen werden. Die kan alleen nog overtroffen worden als een soortgenoot van je de gevulde Poelenburgmoskee te Zaandam opblaast.
Psychopaat.

op 23 07 2011 at 18:02 schreef Max:

De Arbeiderspartij in Noorwegen is verantwoordelijk voor het verstikkende pro-multiculi klimaat, waarin iedere tegenstander en oppositie wordt uitgeschakeld door demonisering en bedreiging. Ook mishandelingen komen voor. Datzelfde is gaande in Zweden.
Het is uiteraard NOOIT goed te praten wat deze gek gedaan heeft, maar als je geen enkele uitlaatklep voor dit soort figuren hebt, dan zie je wat er van kan komen.
Hij geeft dus niet de buitenlanders aangepakt, maar de faciliteerder van het probleem!De islam en de socialisten hebben de komende jaren in Noorwegen inderdaad vrij spel. De man bereikt het omgekeerde met zijn actie.

op 23 07 2011 at 18:03 schreef You On A Gin:

@ Paul
Misschien ken je de tool al, maar je kunt hier dus ‘genieten’ van de laatste woorden van verbannen scribenten, door de cursor over het grafzerkje + pseudoniem te bewegen.

Eén van de laatste verwijderde reacties;

Al die kut moslims moeten eruit getrapt worden.
Helaas luistert men niet naar Wilders!

@ MNb
Een groepering hoeft denk ik helemaal niet ruim vertegenwoordigd te zijn om afschuwelijke daden te plannen. Integendeel; volgens mij glippen compacte, obscure groepen sneller onder de radar door. Kijk maar naar Mohammed Bouyeri; exponent van een miniem, ranzig haatzaaiclubje. Dus inderdaad, er zijn helaas maar een handjevol klootzakken nodig om bijv. een aanslag op een moskee te plegen.

op 23 07 2011 at 18:04 schreef You On A Gin:

er is een handjevol (…) nodig.
Foei, Gin! Ik ga wel even in de hoek staan.

op 23 07 2011 at 18:11 schreef MNb:

Op Loonwatch is de relatie Wilders-Geller-Breivik duidelijk gemaakt:

http://www.loonwatch.com/2011/07/pamela-geller-and-co-connected-to-norway-bomber-anders-behring-breivik/comment-page-1/#comment-82237

Daar moet Karel de Galliër uiteraard van kotsen – het blootleggen, niet van Geller’s reactie.

op 23 07 2011 at 18:15 schreef polderboy:

Die “islamofobe brulsites als Het Vrije Volk, Hoeiboei, De Dagelijkse Standaard, Artikel 7, Amsterdam Post en de blogs van ranzige journalisten als Joost Niemöller en Stan de Jong” fungeren als een snelkookpan. Ze zetten hun aanhangers op een vuurtje en vroeg of laat moet een van deze aanhangers wel stoom afblazen.

Je ziet nu overal pogingen – zowel op rechtse blogs alswel in de media – om deze gruwelijke slachting af te doen als een actie van een eenling die van het padje was geraakt. Zijn actieve deelname aan islamofobe brulsites maakt duidelijk dat dit pure kolder is. Deze brulsites versterkten zijn geloof dat hij ‘op de de goede weg’ zat. Islamofobe brulsites waren zijn Kerk of Moskee, de posters waren zijn religieuze leiders, en de reaguurders maakten deel uit van zijn gemeente.

op 23 07 2011 at 18:22 schreef MNb:

Voor onfatsoenlijke Max, uit een link die ik hierboven heb gegeven:

“De bekendste is de islam-kritische Noorse Verdedigingsliga.”
“Partijleider Siv Jensen van de Vooruitgangspartij is ontzet over het feit dat de man partijlid was.”

Max liegt met zijn “geen enkele uitlaatklep” en is daarmee net zo kotsverwekkend als Louter op de Volkskrantsite.

op 23 07 2011 at 18:24 schreef You On A Gin:

@ MNb
zOMG, die reactie van Geller onderaan het artikel! Als die haatMILF zo doorgaat kan ze dat broodje Gin wel op haar buik schrijven. Hoe onfatsoenlijk kan een mens zijn…

@ polderboy
Heel erg gave analogieën met georganiseerde religie die je daar debiteert. :)

op 23 07 2011 at 18:42 schreef Pyt van der Galiën:

Zeker, Max. Het is allemaal de schuld van de socialisten en de islam.

@YOAG

Geller is gek, echt klinisch gestoord. Toen ik voor de eerste keer via een Ayn Rand link op Atlas Shrugs terecht kwam, dacht ik dat het satire was.

De andere islamofobe gek, Robert Spencer, verloor al zijn belangstelling voor het gebeuren in Noorwegen toen duidelijk werd dat iemand met blond haar en blauwe ogen achter de aanslagen zat. Er zijn nadien nog 6 artikelen op Jihad Watch geplaatst, maar geen woord meer over Noorwegen.

op 23 07 2011 at 18:45 schreef You On A Gin:

Max, geen uitlaatklep? De man schreef blogs vol alsof-‘ie verder niets anders te doen had.

op 23 07 2011 at 18:53 schreef MNb:

Maar Pamela Geller maakt volgens Wilders wel een fantastisch weblog.

http://www.youtube.com/watch?v=_KYqWnq7NJY&feature=player_embedded#at=447

op 23 07 2011 at 19:17 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën
Yep, batshit insane. Je dacht aanvankelijk dat het satire was? Niet zo raar, hoor. Poe’s Law! ;)

Heel typisch van die Robert Spencer, goed opgemorken van jou. Hoewel een échte ‘jihad-watcher’ natuurlijk niet direct zou moeten opgeven vanwege ‘blond haar en blauwe ogen’; ik zie praktisch elke dag wel een blond pyamabaardje.

op 23 07 2011 at 19:38 schreef rakker:

@ Pyt van der Galiën

Waarom zou Robert Spencer zich met Noorwegen bezig moeten houden, Pyt?

Zijn ‘Jihad Watch’ heet niet voor niets ‘Jihad Watch’

op 23 07 2011 at 21:08 schreef p.wielaard:

Peter, heb je dit altijd gevreesd, of er stilletjes op gehoopt ? Zodat je je gelijk met terugwerkende kracht zou kunnen halen. Jouw toon is langzamerhand net zo polariserend als die van de PVV. Een beetje meer mededogen, bezinning en respect voor de slachtoffrs van deze gek zou meer gepast zijn. In plaats van ze te gebruiken voor je bruggetje naar Geert Wilders.

op 23 07 2011 at 21:11 schreef G!:

De islam en de socialisten hebben de komende jaren in Noorwegen inderdaad vrij spel.
Max, islam, Noorwegen!?
Als die Breivic nu niet op socialistenkindertjes, maar op moslims geschoten had, had hij nu ongeveer 1 op de 1000 moslims van Noorwegen uitgeroeid. Dit om de omvang van het ‘probleem’ een beetje te duiden.

op 23 07 2011 at 21:18 schreef Sasha Berkman:

P.Wielaard: ik vraag mij echt af wanneer mensen zoals u iets willen leren. Wanneer bent u bereid in te zien dat de taal en de toon die Wilders hanteert tot dit soort akties aanzet?

op 23 07 2011 at 21:22 schreef diadorim:

Als je meent dat links verantwoordelijk is voor massa immigratie en dat die immigranten vervolgens verantwoordelijk zijn voor hoge criminaliteit en infiltratie van het bestaande politieke systeem dan is het natuurlijk wachten op een aanslag op links. Het woord radicaal komt van radix, wat wortel betekent. Oftewel een radicaal is simpelweg iemand die de problemen bij de wortel wil uitroeien. Ook zijn radicalen per definitie monistisch: de problemen hebben hun oorsprong bij slechts 1 duidelijk te onderscheiden gemeenschap, etnische groep, politieke partij etc. (Monisme is een vrij primitieve manier van denken aangezien het de complexe realiteit onkent. Complotdenkers zijn bijvoorbeeld per definitie monistisch). Aangezien binnen de context van deze nieuwe rechtse ideologie links verantwoordelijk gehouden wordt voor een hele rits problemen is het niet meer dan logisch dat je de problemen het best aanpakt door de socialistische jeugd uit te roeien: “Though this be madness, yet there is method in it”

op 23 07 2011 at 21:23 schreef Sasha Berkman:

Een hele mooie reactie op geenstijl:

Hij was bang dat andere culturen zijn land in een puinzooi zouden storten.
Kijk dan wat je zelf doet, idioot!!!
ZDEV | 23-07-11 | 16:05 | + 37 –

op 23 07 2011 at 21:38 schreef Misantroop:

http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showpost.php?p=146617&postcount=60

op 23 07 2011 at 22:03 schreef Paul:

PVV aanhangers laten zich horen.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/07/hulde_aan_de_aanslagpleger.html

op 23 07 2011 at 22:16 schreef MNb:

En daar is hypocriete Wielaard ook weer. PB mag niet de Noorse slachtoffers gebruiken als bruggetje naar Wilders. Wielaard mag wel de slachtoffers van de Tweeling Torens, Madrid en Londen gebruiken als bruggetje naar elke willekeurige Nederlandse moslim.

Typerende reactie waar Misantroop naar linkt. Wilders heeft daar uiteraard nul komma niets mee van doen.

op 23 07 2011 at 22:29 schreef You On A Gin:

@ Misantroop
Maar weinig normale reacties daar, zeg. Ben na een stuk of 15 maar gestopt met lezen.

op 23 07 2011 at 22:50 schreef Sasha Berkman:

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/07/hulde_aan_de_aanslagpleger.html

op 23 07 2011 at 23:18 schreef MNb:

Dit zijn anders ook pareltjes.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13478

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13481

op 23 07 2011 at 23:22 schreef Target:

Of het wel of geen eenmansactie was is nu kennelijk de grootste vraag. De gedachte alleen al dat het geen eenmansactie was is een vrij stuitende. Door het idee te opperen dat een of ander leidersfiguur verantwoordelijk gehouden kan, en mag, worden voor deze daad draai je de vrijheid van meningsuiting bij de wortel al de nek om.
Dat deze waanzinsactie sowieso al die vraag oproept zegt meer over ons, als samenleving, dan over de waanzinnige zelf. De waanzinnige blijft een waanzinnige en daar verander je weinig aan. Je gaat de daden van Charles Manson immers ook niet wijten aan zijn slechte jeugd, maar je accepteert dat de man een doorgedraaide en manipulatieve psychopaat is. Het is heel vervelend dat dit soort mensen bestaan, maar zo is het nu eenmaal, daar verander je helemaal niets aan.
Interessanter is dus om uit te vinden waarom we de daad van deze eenzame gek proberen te duiden door hem te plaatsen in een bepaalde hoek. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik lees aardig wat blogs, van links naar rechts, en constant denk ik ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’. En dat is nou typisch het gevolg van de snelle nieuwsduiding van tegenwoordig.
Iedereen denkt en doet hetzelfde maar geeft er uiteindelijk een net iets andere draai aan zodat het unieke gelijk van de schrijver altijd in een zelfbevestigende cirkelredenering weer boven komt drijven. En die redenering kan links of rechtsom draaien.
Breedveld is daarmee dan ook niet meer dan een kind van zijn tijd. Hij wil inhaken op de actualiteit en moet daarbij meteen een duiding geven. Dat hij met diezelfde duiding zijn doel compleet voorbij schiet en zichzelf net zo hard diskwalificeert als een Brussen heeft hij helaas zelf niet door. Het is alleen wel jammer dat hoe groter het lezerspubliek is, hoe groter de duidingsdrang is geworden.
Het is haast alsof iedere goed gelezen blogger zichzelf als een schrijvende en megalomane stadionact gaat zien. “Oeh shit, ik heb twintigduizend lezers, dus ik moet wel een heldere mening poneren, zodat ook de lezers op de achterste rij mijn bedoelingen meekrijgen!”. En dat is zonde want een goede schrijver als Breedveld hoeft zich helemaal niet zo megalomaan te gedragen om een en ander te kunnen duiden.

op 23 07 2011 at 23:51 schreef You On A Gin:

Wilders heeft daar uiteraard nul komma niets mee van doen.

Zo iemand heeft geen Wilders nodig om compleet geflipt te zijn.

op 24 07 2011 at 00:31 schreef Sasha Berkman:

Die gozer heeft ook een Fitna-achtige film gemaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=7avMHN16Y1s

op 24 07 2011 at 05:58 schreef J.vanDijkS:

Shit, kom ik nu pas hier om dit prachtig stuk te lezen. Proficiat Peter, spijker op de kop. En precies mijn gedachten, PVV is medeverantwoordelijk voor dit. Wist alleen niet van die Fjordman, dat is nieuw voor mij.

op 24 07 2011 at 08:08 schreef Jopie:

Als voorstander van de vrijheid van meningsuiting ben ik fan van deze site. Het gebrek aan nuance, de linkse haat leest zo lekker weg. Elke dag kan ik nu nalezen hoeveel domme linkse mensen er zijn.

Geert Wilders is niet medeverantwoordelijk voor de Noorse tragedie. Frontaal Naakt is dat net zo min. Of dacht hier iemand dat die klojo handelde uit protest tegen deze shitsite. Het belang van deze site wordt geaccentueerd door het gebrek aan stinkende eigenroem.

De dader is verantwoordelijk. Als ideeën fout zijn, geldt dat ook voor de Islam die miljoenen mensen onderdrukt uit naam van liefde en respect.0 Of voor de bekrompen inzichten, die hier als maatschappelijk verantwoord worden gepresenteerd.

op 24 07 2011 at 10:05 schreef Roots:

Schetst een aardig begin van een beeld van de dader.
Uit het dagboek van de dader:

Saturday June 11 – Day 41:
I prayed for the first time in a very long time today. I explained to God that unless he wanted the Marxist-Islamic alliance and the certain Islamic takeover of Europe to completely annihilate European Christendom within the next hundred years he must ensure that the warriors fighting for the preservation of European Christendom prevail. He must ensure that I succeed with my mission and as such; contribute to inspire thousands of other revolutionary conservatives/nationalists; anti-Communists and anti-Islamists throughout the European world.

“3.26 Avoiding suspicion from relatives, neighbours and friends

Present a ”credible project/alibi” to your friends, co-workers and family. Announce to your closest friends, co-workers and family that you are pursuing a ”project” that can at least partly justify your ”new pattern of activities” (isolation/travel) while in the planning phase.

F example, tell them that you have started to play World of Warcraft or any other online MMO game and that you wish to focus on this for the next months/year. This ”new project” can justify isolation and people will understand somewhat why you are not answering your phone over long periods. Tell them that you are completely hooked on the game (raiding dungeons etc). Emphasise to them that this is a dream you have had since you were a kid. If they stress you, insist and ask them to respect your decision. You will be amazed on how much you can do undetected while blaming this game. If your planning requires you to travel, say that you are visiting one of your WoW friends, or better yet, a girl from your ”guild” (who lives in another country). No further questions will be raised if you present these arguments.

Blaming WoW is also quite strategic due to another factor. It is usually considered ”tabu” or even shameful in our society today to be hooked on an MMO. By revealing ”this secret” to your close ones you are therefore (to them at least) entrusting them with your innermost secret. Usually they will ”contribute” to keeping this secret for you which can be very beneficial. (If people from your ”secondary” social circle ask them they will even usually ”lie” on your behalf (giving you alibi), in order to keep your MMO project a secret.”

op 24 07 2011 at 11:35 schreef Hans Langbroek:

Ik vind iedereen slechts persoonlijk verantwoordelijk voor wat hij of zij doet, denkt en zegt.
Deze massamoordenaar dus ook. Z’n inspiratiebronnen zullen me een worst wezen, hij is degene die zoiets doet bij onschuldige kinderen. Niemand anders.

op 24 07 2011 at 12:56 schreef Wazzup:

Het blijft wonderbaarlijk wat deze vreselijke aanslag los maakt. Overal, en vooral hier, kun je lezen hoeveel gekken er rond lopen. En vooral zoen hoe weinig ze van de wereld begrijpen.

op 24 07 2011 at 14:35 schreef You On A Gin:

Die gozer heeft ook een Fitna-achtige film gemaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=7avMHN16Y1s

“Deze video is verwijderd omdat de inhoud de Servicevoorwaarden van YouTube schendt.
Het spijt ons.”

Heb het dus niet kunnen zien. Zaten in zijn film ook Koran citaten met terreurbeelden, of was het net zo’n cinematografisch dieptepunt als Fitna? Of allebei?

op 24 07 2011 at 14:43 schreef Beukman:

@Hans Langbroek
Ik vind iedereen slechts persoonlijk verantwoordelijk voor wat hij of zij doet, denkt en zegt.

In principe mee eens. Daarom vinden jij en ik die voorstellen vanuit de P.V.V. om de Koran te verbieden, of delen daarvan, zo schadelijk en schandelijk toch? Iedereen draagt immers zijn eigen verantwoordelijkheid.

Dit neemt niet weg dat al die rechts-nationalistische clubjes die uit dezelfde ideologische vijver vissen als de Noorse massamoordenaar, wel degelijk de morele plicht hebben om eens wat aan introspectie te doen.

Op – of all places – Het Vrije Volk geeft ene Evert Mouw een dapper aanzetje:

Het wordt het tijd om de bittere pil te slikken en naar binnen te kijken. Zit deze neiging tot dodelijk terrorisme verborgen in het hart van het rechts-nationalistische denken? Bevat het net zoals de Islam zo’n fanatiek element? Is er wat dat betreft niet een overeenkomst?

Die is er. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken: de definitie van identiteit. De eigen groep versus de anderen. En de retoriek op diverse rechts-extreme fora spreekt vaak ook boekdelen. Wat er gisteren gebeurd is, dient als een krachtige waarschuwing voor iedereen, met name voor mensen die rechts of nationalistisch georiënteerd zijn. Kijk naar binnen en kijk goed of het je bevalt wat je daar ziet.

op 24 07 2011 at 14:52 schreef Rene:

@YOAG

het mirror-filmpje kun je zien op dumpert.

http://www.dumpert.nl/mediabase/1615541/596f7ebb/european_declaration_of_independence.html

Geen Koranteksten, wel veel geouwehoer over de middeleeuwen en een oproep tot een gewelddadige europese conservatieve revolutie (hoe bedenkt zo een gek het). Staat bol van kruisvaarder symboliek.

op 24 07 2011 at 14:58 schreef p.wielaard:

Het blijkt voor sommigen nog steeds moeilijk om oorzaak en gevolg te onderscheiden. Er is een religie die haar volgelingen opdraagt te veroveren, onderwerpen en te bekeren. Waarbij alle middelen zijn toegestaan. Een handvol gekken neemt dit serieus. En de rest van de gelovigen is te bang (voor de hel), ongeinteresseerd of (gelukkig) te seculier om ze te corrigeren. Dat lokt weer andere gekken (Mohammed B en nu deze idioot) om een statement te maken. Overigens wel een godsdientwaanzinnige, zoals uit zijn dagboek blijkt. Dus een beetje te veel eer voor onze (let op: ironie) blonde leider. Hullie zijn begonne !

op 24 07 2011 at 14:58 schreef Sasha Berkman:

YOG: http://www.liveleak.com/view?i=093_1311453213

op 24 07 2011 at 15:00 schreef MNb:

Volstrekt oneens met Target. Breivik is geen waanzinnige. Hij heeft weloverwogen met voorbedachte rade een politieke aanslag bepleegd. Welzeker heeft Breivik iemand als Wilders nodig om zijn daad te rechtvaardigen (ja, YoaG, je opmerking was een reactie op een opmerking van mij die naar iemand anders verwees – andere keer). Voor iemand mij van vooringenomenheid beschuldigt: datzelfde gaat op voor Van de Graaff en Bouyeri.
Het mag Hans Langbroek worst wezen. Als we de gruwelen van de Sovjet-Unie en Nazi-Duitsland willen weten zullen we iets van het marxistisme/leninisme en van Mijn Strijd leren kennen.
Al het andere is een laffe manier om de ogen te sluiten, met het doel het Kwaad niet onder ogen te willen zien.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noorwegen/article/detail/2815588/2011/07/24/Breivik-schrijft-ook-over-Nederland-in-manifest-over-gevaren-islam.dhtml

http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noorwegen/article/detail/2815271/2011/07/23/Breivik-had-grote-afkeer-van-de-multiculturele-samenleving.dhtml

op 24 07 2011 at 15:21 schreef Target:

@MNb: Geef het beestje een naam en noem het een politieke aanslag. Daarmee geef je de man in ieder geval nog een beetje eer voor zijn werk, dat zal hem vast goed doen. Feit blijft dat het een eenmansactie van een eenzame en gestoorde gek is geweest, en niet van een georganiseerde kruisvaardersclub met mede-idioten. Dat deze eenzame en gestoorde gek ook een bepaalde mate van intelligentie bezit maakt hem niet minder gestoord. Wanneer je zijn manifest leest dan lees je het gebrabbel van een psychoot. Een psychoot die ook zonder Wilders tot zijn daden gekomen zou zijn. Wilders is een voetnoot in het hele verhaal, niets meer en niets minder.

op 24 07 2011 at 15:36 schreef Sasha Berkman:

“Ik vind iedereen slechts persoonlijk verantwoordelijk voor wat hij of zij doet, denkt en zegt.
Deze massamoordenaar dus ook. Z’n inspiratiebronnen zullen me een worst wezen, hij is degene die zoiets doet bij onschuldige kinderen. Niemand anders.”

Je lijkt niet te zien dat Wilders werkt aan klimaat waarin dit soort gdrag gewoon algemeen geaccepteerd wordt? Het is het doel van Wilders om dit op grote schaal te doen. Hoe wil je anders miljoenen moslims verjagen?

Daar komt bij dat ik durf te wedden dat die fascist van een Bosma heel fijn geslapen heeft, en michien wel een orgasme heeft gehad bij het nieuws over zoveel dode sociaal democraten.

op 24 07 2011 at 15:41 schreef Bob de Jong:

Zum kotsen om te lezen hoe de smerige moordpartij gebruikt wordt door de media en reageerders om hun gelijk te halen. en liefst nog “onderbouwd” ook want dan lijkt het niet zo hijgerig.

op 24 07 2011 at 15:44 schreef patrick:

* applaus applaus applaus*

op 24 07 2011 at 15:46 schreef Rene:

@Sasha

werk jij mee aan een klimaat waarin het gewoon wordt gevonden leden van de pvv-jeugdbeweging te vermoorden?

Zou jij fijn slapen, en misschien wel een orgasme krijgen, bij het nieuws dat 90 pvv-jeugdleden gedood zijn?

op 24 07 2011 at 15:54 schreef Hans Langbroek:

@MNB: Je kunt verwijzen naar elke ideologie welke gebruikt is door mensen om zaken uit te voeren die in de orde van het gruwelijke liggen, maar dat neemt niet de individuele verantwoordelijkheid van mensen weg.
Als je de Sowjets als voorbeeld neemt, of hun Duitse evenknieën in de DDR: zelfs de VoPo’s die op bevel aan de DDR-grens op mensen hebben geschoten die naar het Westen wilden, zijn per man individueel veroordeeld voor dat schieten.
Dat ze geschoten omdat ze het bevel gekregen hadden, of vanuit de communistische ideologie, doet niet ter zake. Je maakt als individu zélf de keuze te doen wat je doet.

Deze Noor is in mijn ogen iemand die als hij in Pakistan geboren zou zijn meegevochten zou hebben met de Taliban, in het vroegere Duitsland meegemarcheerd zou hebben met de troepen der NSDAP, en in de Middeleeuwen de Inquisitie een handje geholpen zou hebben.

Mensen die achter collectivistische massa-creëerende ideologieën aanhobbelen, ongeacht welke, zijn in mijn ogen allemaal op dat punt hetzelfde. Of je nu fanatiek moslim bent, of katholiek, of liberaal, socialist en communist: iedereen die zich graag in een collectivistisch geheel opsluit of al z’n handelen verklaart vanuit een collectivistisch ideaal, is een volger die mee marcheert in de kudde der één-richtingsneuzigen.
De Partij boven alles, het Geloof boven alles, de Markt boven alles, en de kleine man onder alles.

Deze jonge Noor heeft zichzelf in een ideologie geschaard, en die ideologie ge- of misbruikt om een massamoord op kinderen te plegen. Dat is zijn keuze, en van niemand anders.
Of hij gek of waanzinnig is, is niet aan mij om te beoordelen. Dat zal een psychiater uitmaken.

op 24 07 2011 at 16:06 schreef Hans Langbroek:

Sasha Berkman, jij hebt het over wat je denkt dat een groep mensen wil doen. Ik heb het over wat daadwerkelijk gedaan is.
Er zijn tientallen kinderen overhoop geschoten, vermoord. Dat is realiteit, en geen politiek gelijk ergens over hebben.

De ideologie van waaruit iemand massamoord pleegt zal mij inderdaad een worst wezen, massamoord is massamoord namelijk. De reden die gebruikt wordt om dat te rechtvaardigen is bullshit, het is maar net wat uitkomt of “logisch” lijkt voor de moordenaar.
Massamoord plegende moslims, nazi’s, katholieken, drugshandelaars, pharmaceutische industriëlen, illegaal chemisch afval dumpende bedrijven, communisten, marktdenkers: ze zijn voor mij allemaal massamoordenaars, en hun motivatie interesseert me niet. Ze streven iets na wat in hun ogen uiteindelijk hun eigen belang is of blijkt te zijn.

op 24 07 2011 at 16:17 schreef Rene:

Idd Hans Langbroek,

in mijn ogen is er geen verschil tussen deze Noor, Timothy McVeigh, Mohammed B, Volkert, Pot Pot, Hitler etc.

Het zijn psychopaten die elk excuus zullen aanwenden om aan hun moordlust toe te geven.

Dit soort gekken zullen altijd hun moordlust beoefenen.

En een Sasha die anderen, hoe ik hun gedachtengoed ook ver van mij afwerp, er met de haren bijsleept als mededaders, ook al hebben ze er niets mee te maken, verdenk ik van een soortgelijke mindset.

op 24 07 2011 at 16:36 schreef Sasha Berkman:

De vergelijking tussen Wilders en Hitler werd door PVV’ers opgevat als een verkapte oproep tot moord. De vergelijking tussen De Koran en Mein Kampf is dus een verkapte oproep tot moord.

Bosma en Wilders bezigen retoriek (miljoenen moslims uitzetten, rassenrellen zijn niet per definitie slecht, rooie neuzen afknippen, etc) tegen moslims (ja tegen moslims en niet aleen de Koran) en “de linkse kerk” die inhoudelijk oproepen tot geweld. Hij heeft zef gezecht dat hij streeft naar een internationale beweging.

Wilders is juridisch inderdaad niet persoonlijk verantwoordelijk te stellen maar je ziet zelfs dat er wilders-aanhangers zijn die de daad van deze psychopaat lopen te verdedigen of in de schoenen van links proberen te schuiven.

Wilders schijnt op vacantie te zijn, ik hoop dat hij nu nadenkt over wat hij eigenlijk aan het doen is.

Bosma dient zijn walgelijke retoriek over “fascistisch links” in te slikken.

op 24 07 2011 at 16:37 schreef p.wielaard:

Hans langbroek, Volledig eens. Een verademing om hier eens iemand met nuchter verstand te treffen !

op 24 07 2011 at 16:47 schreef Sasha Berkman:

Rene: heb jij je ooit uitgesproken tegen de demagogie dat de kogel van links kwam? Heb jij je ooit uitgesproken tegen de demagogie dat de Koran het mein kampf van de islam is?

Hoe kan de ideale wereld van Wilders en Bosma verwerkelijkt worden zonder dit soort terreur? Hoe krijg je miljoenen moslims europa uit zonder de mensen die zich hier tegen verzetten te verpletteren? Uiteindlijk is de strijd voor een betere wereld zoals Wilders en Bosma die verwoorden een proces van verontmenselijking en geweld. Deze dader is onderdeel van een reeel bestaande beweging zoals je op het internet kunt zien.

op 24 07 2011 at 16:56 schreef Sasha Berkman:

Ow ja, nog wat, het waren niet gewoon kinderen die hij vermoorde. Hij vermoorde LINKSE kinderen.

op 24 07 2011 at 17:07 schreef Sasha Berkman:

“Moet ik als links mens ook maar dood?”

http://www.krapuul.nl/blog/44878/het-wordt-tijd-om-een-debat-te-voeren-over-extreemrechtse-retoriek-en-ideologie/

op 24 07 2011 at 17:43 schreef You On A Gin:

@ Rene
Thanks! Inderdaad geen Fitna, veel beter in elkaar gezet. Wel kutmuziek.

op 24 07 2011 at 18:07 schreef Yvonne:

Waarom wordt deze man geen terrorist genoemd?

op 24 07 2011 at 18:27 schreef Sasha Berkman:

Ik zit even wat reacties op de elsevier website te bekijken. Het percentage mensen dat het met de ideen van deze rechtse massamoordenaar zegt eens te zijn is schrikbarend hoog, al zeggen de meesten wel dat ze deze daad afkeuren.

Hij schrijft trouwens in zijn manifest dat geestverwante mensen hem ‘voorlopig moeten veroordelen om hun eigen reputatie te beschermen’.

op 24 07 2011 at 18:27 schreef Yvonne:

“Het is een idiote reflex. Juist mensen die terecht kritisch zijn op de veralgemeniseringen van Wilders moeten juist het goede voorbeeld geven. Mensen zijn altijd verantwoordelijke voor hun –eigen- daden. Dus als iemand geweld pleegt geïnspireerd door de Bijbel, de Koran, het Communisme, Conservatisme of wat dan ook, dan houden we niet alle anderen die hier aanhanger van zijn verantwoordelijk voor zo’n daad.”

De redenatie klopt niet. Boris v.d. Ham veralgemeniseert Wilders. Hij is dus medeverantwoordelijk.

op 24 07 2011 at 18:39 schreef Pyt van der Galiën:

Dat manifest van Breivik had zo geschreven kunnen zijn door Martin Bosma. De verschillen tussen de door Bosma en Breivil uitgedragen ideeën zijn marginaal.

Natuurlijk is hij niet gek. Het is een intelligente en capabele jongeman die precies wist wat hij deed. Hij is er van overtuigd dat er een oorlog gaande is waarbij het voortbestaan van de Westerse cultuur op het spel staat. Precies wat men ook bij de PVV, Het Vrije Volk en Artikel 7 denkt. In een oorlog waarbij zoveel op het spel staat is veel – zo niet alles – geoorloofd.

Op internetfora wordt er op gewezen dat hij afstand nam van het ouderwetse racisme van de British National Party, maar zich sterk verbonden voelde met de English Defense League (EDL). Hij waardeerde vooral dat de EDL haar strijd tegen de islam op culturele gronden voert, niet op raciale. Voor de EDL en ook voor de PVV zijn moslims niet biologisch inferieur, maar cultureel inferieur.

Het argument van culturele inferioriteit – of culturele “incompatibiliteit” – van moslims komen we bij extreem-rechtse reageerders op FN ook met enige regelmaat tegen. Het is vooral een tactische move, eerder dan een principiële verschuiving. Met etnisch racisme valt sinds de Holocaust geen massale steun te werven, dus heeft extreem-rechts het accent verschoven.

Wanneer je stelt dat Breivik een geïsoleerde gek is, weiger je het probleem onder ogen te zien. De angst dat de eigen cultuur verloren gaat; de afkeer van “politieke correctheid” (lees: het oude liberale idee dat alle mensen gelijkwaardig zijn); de haat tegen “het marxisme” (waar zelfs de brave, burgerlijke sociaal-democraten onder vallen); de superioriteit van de “judeo-christelijke cultuur”, het is allemaal typerend voor modern extreem-rechts. Stormfront is hopeloos ouderwets en achterhaald, het moderne gezicht van het racisme wordt vertegenwoordigd door de PVV, de EDL en Anders Breivik.

Daarmee staat hij uiteraard niet model voor rechts of voor conservatieven, evenmin als Al-Qaeda model staat voor moslims. Maar hij staat wel degelijk model voor extreem-rechts.

op 24 07 2011 at 18:46 schreef p.wielaard:

Sasha, get a life hysterische muts ! Over demagogie gesproken. Ben je wel lekker ? Juist door het soort teksten die jij aandurft komen anderen op idiote iedeeen. Natuurlijk moet je niet dood. En zou niemand (ook niet impliciet) tot dit soort daden moeten inspireren. Maar jij leest alleen wat je wil lezen.

op 24 07 2011 at 18:46 schreef Hamlet:

Hallo Peter..

Excuses dat ik je op je vakantieadres lastig val. Is niet mijn gewoonte hoor.. Maar kun je mij een voorbeeld laten zien waar Geert Wilders Nederlanders heeft (laten) omgebrengen. Niet dus. Ik ben ook geen fan van Wilders (oh nee,, nee), maar om zomaar iemand ergens van te beschuldigen gaat mij te ver.. Daarbij heeft Wilders als zijn afschuw geuit omtent dit drama. Misschien heb je wel gelijk hoor. maar je haalt alles onderuit door iedereen uit te schelden, te vernederen en belachelijk te maken. Woorden als islamofoob en xenofoob worden te pas en ten onpas gebruikt. Misschien moet je Marokko, of saudië Arabie eens als voorbeeld nemen. Als je het over zenofobe landen hebt, zijn dit de voorlopers. Het lijkt me niet handig om alles wat fout gaat in de wereld ad te schuiven op Wilders. Denk nu eens terud aan de jaren van Janmaat.. Als ik het zo bekijk is alles bewaarheid geworden wat hij toen verkondigde. Schande sprak men er van. Jarenn later sprak Bolkenstein in de zelfde taal. Zo zal het nu ook weer gaan. Over 10 – 15 jaar spreek 80 % van de nederlandse nederlanders deze zelfde taal als Wilders. Ongemerkt gaat dat gebeuren. Neem dat nu maar van mij aan.
Maar daar neem ikm ook al afstand van. Sinds kort heb ik mij bekeerd tot Libertarisme. Roep niet dat ik Libertijn ben, want Libertijn is wat anders dan libertariër..en dat ben ik ( bijna). Al gaan hier ook sommige gedachten gangen te ver..
HEt is een kwestie van alle goede gedachten te verzamelen en de slechte afzweren…

Prettige vakantie verder..

op 24 07 2011 at 18:46 schreef MNb:

Geen zaken omdraaien, Hans Langbroek en al helemaal geen valse dilemma’s poneren. Ik heb nooit de individuele verantwoordelijkheid van Breivik ontkend. Integendeel, dat kun je op deze pagina nog nalezen. Het is op geen enkele wijze in strijd met zijn politieke motieven.

” Of je nu fanatiek moslim bent, of katholiek, of liberaal, socialist en communist:”
Of fanatiek Jehovah’s Getuige: …. hé, hier klopt iets niet.
Er zijn opmerkelijk weinig meelopers die zich achter de JG-ideologie scharen om die te misbruiken om een massamoord op kinderen te plegen. Onder sociaal-democraten en liberalen vind je ze ook maar erg weinig. Hoe zou dat nou toch komen?
Hans Langbroek kletst gewoonweg nonsens. Sommige ideologieën en religies neigen tot geweld – waartoe sommige radicalen daadwerkelijk toe overgaan. Andere niet.
Ik heb het hierboven al geschreven. Betreffende ideologen en religieuze autoriteiten (dus inclusief imams die homo’s van torens willen gooien) zijn verantwoordelijk voor de ideeën die ze uitdragen en door de Van der Graaff’s, Bouyeri’s en Breivik’s worden opgepikt.
Maar dat interesseert de Hans Langbroeken allemaal niet. Dat is ongemakkelijk. Dan liever cognitieve dissonantie.

“Feit blijft dat het een eenmansactie van een eenzame en gestoorde gek is geweest.”
Dat is dus net zo min een feit als de platte Aarde. Target zit in een blijvende ontkenningsfase. Dat is de gemakkelijkste manier om zijn gemoedsrust te behouden.

De apologie van Wielaard toont aan dat ethisch onderscheidingsvermogen niet eenieder is gegeven. Hullie zijn begonnen, dus de slachtoffers van Breivik zijn toch de schuld van de islam. Dan verliest zijn verstand plotseling alle nuchterheid, waar hij hierboven zo hoog van opgeeft.

op 24 07 2011 at 19:27 schreef Roots:

I prayed for the first time in a very long time today. I explained to God that unless he wanted the Marxist-Islamic alliance and the certain Islamic takeover of Europe to completely annihilate European Christendom within the next hundred years he must ensure that the warriors fighting for the preservation of European Christendom prevail.[…]

Voor het eerst in lange tijd weer ‘gebeden’ en aan God uitgelegd(!) dat deze door hem geplande aanslag toch echt nodig is….

Een psychotische grootheidswaanzinnige.

op 24 07 2011 at 19:35 schreef Yvonne:

” Het citaat was:

“One person with a belief is equal to a force of 99 who have only interests.”

Een prachtig citaat! John Stuart Mill is een van de grootste sociaal-liberale denkers, vind ik. Voor mijn vrije lezinkjes op http://www.vrijzinnig.com en youtube heb ik al een aantal keer gebruik gemaakt van zijn fantastische boek ‘On Liberty’. Maar moet ik nou Mill als een besmette schrijver gaan zien? Omdat deze gek zich ook blijkbaar door hem heeft laten inspireren? Of ben ik nu ook een beetje verdacht?”

Ja, v.d. Ham, je bent een beetje verdacht. Dit is zo’n ongelooflijke flauwekul.

op 24 07 2011 at 19:41 schreef Rene:

@Sasha

LINKSE kinderen…

Echt, je meent het nog ook en dat is het erge. Jij denkt net zo erg als die noor. Wtf, het waren kinderen. Als jij ook al denkt dat het LINKSE kinderen waren, geef je die griezel nog grond ook.

Het waren kinderen die leerden en speelden en hun mening probeerden te vormen. Meer niet.

op 24 07 2011 at 19:44 schreef Rene:

Ik ben dat gerant van die sasha, die is fascist, die is minderwaardig, en weet ik veel wat nog meer meer dan beu.

Sasha, jij bent zelf wat jij de fascisten en rascisten aanwrijft. Jij bent een deel van het probleem.

op 24 07 2011 at 20:16 schreef p.wielaard:

By the way, ik noemde al dat Anders gelovig is. Dus kunnen we natuurlijk, behalve dat hij kompleet gestoord is, (wat bij gelovigen nooit zo ver naast de waarheid is) ook aannemen dat zijn inspiratie uit een bekend sprookjesboek komt. Dus dat toontje: “zie je wel wat er bebeurt als je Wilders niet de mond snoert” van Peter is in dat licht nogal voorbarig.

op 24 07 2011 at 21:31 schreef Saira:

Kinderen van linkse ouders hoeven zelf niet links te zijn.

Verder kan het monster van Oslo handjes schudden met de echte Alexander Berkman op een bepaalde manier, moordaanslag op tegenstander met als doel een revolutie te ontketenen, verdenking van betrokkenheid bij een bomaanslag waarbij 10 doden vielen.

Wie weet of het monster inspiratie heeft gevonden bij Berkman.

op 24 07 2011 at 21:44 schreef J.vanDijkS:

Kijk die PVV-ers eens reageren. Pleiten voor nuance. Daar waar ze als bloedhonden klaar staan bij een ‘moslimaanslag’, messen geslepen om reeksen mensen te bedreigen, omdat het kan, omdat je mag zeggen wat je denkt.
Jullie moeten je schamen.

op 24 07 2011 at 22:01 schreef Sasha Berkman:

Rene:

“@Sasha

werk jij mee aan een klimaat waarin het gewoon wordt gevonden leden van de pvv-jeugdbeweging te vermoorden?”

Die bestaat niet.

op 24 07 2011 at 22:15 schreef Sasha Berkman:

Ene iRENEBAL op een reactiepagina van de volkskrant:

“Merkwaardig. Eerst dacht men aan Al Qaida. Nu is het ineens een gestoord individu. Wie legt het me uit? In het ene geval is het een religie die in het beklaagdenbankje staat, in het andere geval is het niet de doorgeslagen populistische ideologie die ontmaskerd wordt. . . Iemand zijn manifest bekeken? Die heeft wel tot miljoen geteld. Hij is niet gestoord maar gelooft in zijn absolute gelijk. Net als Wilders. Het was verschrikkelijk maar noodzakelijk, ofwel: hij stond daar en kon niet anders.”

Sommige mensen hebben een gave om de dingen duidelijk te stellen.

op 24 07 2011 at 22:33 schreef Rene:

haha Sasha,

die bestaat wel, namelijk de jovd. Die zijn net zo erg in jouw ogen.

op 24 07 2011 at 22:43 schreef Rene:

“Iemand zijn manifest bekeken? Die heeft wel tot miljoen geteld. Hij is niet gestoord maar gelooft in zijn absolute gelijk. Net als Wilders”

Klinkt een beetje als jouw Sasha, qua absolute gelijk.

op 24 07 2011 at 22:46 schreef Sasha Berkman:

Rene,

@Sasha

LINKSE kinderen…

Echt, je meent het nog ook en dat is het erge. Jij denkt net zo erg als die noor. Wtf, het waren kinderen. Als jij ook al denkt dat het LINKSE kinderen waren, geef je die griezel nog grond ook.

Het waren kinderen die leerden en speelden en hun mening probeerden te vormen. Meer niet.

NEE Rene,
die kinderen zijn vermoord omdat het linkse kinderen waren, vanuit een politieke visie die voor 80% overeenkomt met de visie van de PVV op het een en ander.

Dit was een politieke moordaanslag van ongekende schaal.
Maar steek jij maar lekker je kop in het bruine zand.

op 24 07 2011 at 23:02 schreef Sasha Berkman:

http://www.joop.nl/show/detail/artikel/hand_in_hand_tegen_geweld/

Niet dat het veel is, maar ik heb ook getekend.

op 24 07 2011 at 23:07 schreef Peter:

Ik heb het wel een beetje gehad met je, Rene. Sasha is niet degene die fantaseert over geweld tegen andersdenkenden. Je suggesties zijn schandalig en beschamend.

op 24 07 2011 at 23:15 schreef Rene:

Peter,

nee echt, dit meen je niet?

op 24 07 2011 at 23:18 schreef Peter:

Dat meen ik wel degelijk. Gisteren blies je hoog van de toren omdat het volgens jou niet van compassie met de slachtoffers getuigde om een aantal feiten rond Breivik en de domrechtse blogosfeer te benoemen, maar als het om het verdachtmaken van Sasha gaat, is alle sjiekheid opeens verdwenen, blijkbaar.

op 24 07 2011 at 23:19 schreef Rene:

Niet na die opmerking dat ik mijn kop in het bruine zand moet stoppen.

Dit is juist wat ik bedoelde Peter.

op 24 07 2011 at 23:20 schreef Sasha Berkman:

p.wielaard: ff voor the record, het was niet mijn tekst die link. Ik vind de vraagstelling relevant.
Ik ben bang voor PVV copy-cats!

Wilders dient zich in elk geval iets meer te doen dan zijn afkeuring twitteren.

op 24 07 2011 at 23:20 schreef Rene:

Oke dan ga ik wel weg.

op 24 07 2011 at 23:20 schreef Sasha Berkman:

dank je peter

op 24 07 2011 at 23:22 schreef Eva:

Van alle mensen trouwens roept Joost Niemöller op tot bezinning en zelfreflectie. Dat had ik dus echt nooit verwacht.

op 24 07 2011 at 23:36 schreef Sasha Berkman:

Ok, morgen komt hij voor de rechtbank. Laten we hopen dat dat geen publieke tribune voor hem wordt.

op 24 07 2011 at 23:39 schreef Saira:

Die Noorse kinderen zijn naar mijn mening vermoord omdat zij de kinderen van politieke tegenstanders waren, omdat je nu eenmaal mensen het hardst kan raken met het meest waardevol dat je als mens/ouder hebt.

@Sasha, waarom gebruik je de naam van iemand die politiek geweld niet schuwde? Tenzij je echt zo heet, dan heb ik niets gezegd.

op 24 07 2011 at 23:50 schreef Rene:

Ja dat denk ik ook Saira: die kinderen waren onschuldig en gewoon opgeoffert door een gek met waanideeën.

op 25 07 2011 at 00:04 schreef Peter:

Van alle mensen trouwens roept Joost Niemöller op tot bezinning en zelfreflectie. Dat had ik dus echt nooit verwacht.

Nogal hypocriet van de man die als één van de eersten dreigde met een burgeroorlog als Wilders zijn zin niet kreeg en die de oprispingen van ‘Brullio’, die Hassnae onder andere uitschold voor ‘moslimhoer’, een ‘uiting van zijn kwetsbaarheid’ noemde, terwijl hij tegelijkertijd mij als antichrist bestempelde, omdat ik bekendmaakte dat Brullio, in al zijn kwetsbaarheid, Ahmed Aboutaleb met de dood bedreigde.

Ik walg van types als Niemöller.

op 25 07 2011 at 00:14 schreef pimmetje:

Beste Peter, waarom lees jij al dat soort wonderlijke literatuur, van wat jij domrechts noemt, Fjordman, Geert Wilders, Pamela Geller en De Dagelijkse Standaard? Er is zoveel te lezen op het internet van heerlijke mensen, intelligent en ontwikkeld. Ik heb echt geen tijd om me daarnaast ook nog in antimoslim- en antilinkschmensretoriek te verdiepen.
De Noor, die zoveel ellende heeft aangericht, heeft zijn keuzes gemaakt. Maar iedereen is vrij om te kiezen. Het gaat er dus volgens mij niet om waar hij zich in heeft verdiept op het internet of elders, maar dat hij deze specifieke keuzes heeft gemaakt. Dat is zijn houding, niet de schuld van het aanbod. Eerder een kwestie van opvoeding, onderwijs en ervaringen zou ik zeggen.
Dat daarnaast zijn omgeving hem de mogelijkheden heeft geboden om zijn afschuwelijke plannen te concretiseren, stemt tot denken over die omgeving. Ik moet toegeven dat ik mij Noorwegen idyllischer had voorgesteld.

op 25 07 2011 at 00:22 schreef Rene:

Verdorie ik voel me gewoon ongemakkelijk nu.

Peter, als je al mijn comments na leest zie je dat ik niet echt een domrechts iemand ben. Ja, ik kan inderdaad soms hoog van de toren blazen, maar dat is denk ik niet vaak.
Het is ook niet dat ik om de haverklap iemand aanval, denk ik.

Ik heb mijn gal nu gespuit over sasha, en volgens mij heeft hij er meer dan genoeg aanleiding toe gegeven door al zijn ongenuanceerde opmerkingen.

Misschien ging ik wat te hard van stapel, maar aan de andere kant ben jij daar ook soms niet vies van. Harde statements hebben soms harde reacties nodig.

Waar het mij nu om gaat, omdat je zei dat je het wel met mij had gehad, is of ik nog wel gewoon mijn mening kan geven op dit blog, of dat je liever hebt dat ik wegga.

op 25 07 2011 at 00:33 schreef Sasha Berkman:

Saira: Hoeveel kinderen heeft Alexander Berkman, daar verwijs je naar neem ik aan, eigenlijk dood gemaakt?

op 25 07 2011 at 00:48 schreef Sasha Berkman:

Mensen die mijn naam googelen in plaats van inhoudelijk te reageren, wat moet ik daarmee?

op 25 07 2011 at 01:08 schreef Sasha Berkman:

Geen stijl liegt weer eens:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/07/andrew_berwick.html

“Vanaf pagina 385 vanalles over Ayaan, Pim, Theo & Greet.”

Niets over Greet

op 25 07 2011 at 04:10 schreef Dodo:

Domlinkse trol Sasha Berkman irriteert mij dan weer een stuk meer dan stuntelaar Rene. Beter een beetje stuntelen dan eindeloos gemakzuchtige clichés herhalen.
Goeie vraag van Saira trouwens.

op 25 07 2011 at 04:16 schreef You On A Gin:

Er zijn opmerkelijk weinig meelopers die zich achter de JG-ideologie scharen om die te misbruiken om een massamoord op kinderen te plegen.

Meelopers van de PVV(?)-ideologie die dat gedaan hebben, ook. Tot nu toe één. Wanneer men zich bedenkt wat deze éénling voor elkaar heeft gekregen in vergelijking met, bijvoorbeeld, een Rote Armee Fraktion (39 gewonden, 12 doden, waarvan 2 aan eigen kant, over een spanne van 20 jaar), lijkt het gevaar vooral te zitten in de huidige stand van technologie, dus o.a. ruime toegang tot zaken als hoe-maakt-men-een-bom.
Dat, of leipo’s van zunne kant zijn meer skilled? Nee, prijsschieten op ongewapende kinderen is een extreem laffe daad. Het zal de verstandhouding (en conversaties) tussen conflicterende idealen voorlopig weer vergiftigen. Voor een hele lange tijd.

Ik kan het niet helpen om aan minister Donner te denken…

“Vijf jaar geleden, na aanleiding van de moord op Theo van Gogh, wilde toenmalig justitieminister Piet Hein Donner het verbod op godslastering nieuw leven inblazen.”
http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2907778.ece/Afschaffing_verbod_op_godslastering_in_aankomst.html

Zou hij dan nu zeggen – “Zo zie je maar weer, misschien moeten we er een verbod op instellen om direct “Racist! Fascist!” te gaan gillen wanneer iemand massa-immigratie en cultuurrelativisme ter discussie stelt?”

Want, mind you, in die zin was de actie van deze psychopaat een wanhoopsdaad. Zijn zieke hoofd paste een vector toe op wel degelijk aanwezige, hysterische ’tegenwerking’ aan ‘linkse’ kant jegens andersdenkenden.

Nationalisme, conservatisme, allemaal heel lastig, vervelend en zo, maar wel degelijk mensen hun meningen, die ze gewoonlijk democratisch proberen uit te dragen.
Laten we elkaar eens een keer uit laten praten. Zou godverdomme een hoop schelen.

P.S. nee, ik probeer geen moordenaars, xenofoben, PVVers of wat dan ook goed te praten. Als je dat mocht denken, graag beter lezen.

op 25 07 2011 at 08:26 schreef Peter:

Je bent wel flink aan het bagatelliseren.

Het is heel simpel: Anders Breivik heeft tachtig mensen vermoord, en tijdens de voorbereidingen van zijn afschuwelijke daad citeerde hij gretig Geert Wilders en Hans Jansen.

En dan zijn er nóg mensen die beweren dat Wilders niet aanzet tot haat en geweld.

Terwijl op de PVV-fora gejuicht wordt, PVV-aanhangers verklaren geen moer om die dode socialistenkinderen te geven, en Afshin Ellian, Bas Paternotte en Ehsan Jami gewoon links en de islam de schuld geven.

Is het niet gewoon tijd om te ontwaken en de koffie te ruiken?!

op 25 07 2011 at 08:51 schreef Roots:

@Gin

Woord voor woord met je eens.
Je bent een prettige genuanceerde denker.
Dat vergiftigen van het debat, waarvan Sasha wel het ultieme schoolvoorbeeld is, is zo verschrikkelijk jammer.
We zijn het er allemaal over eens – Links en Rechts(op de onvermijdelijke eenling na)- dat geweld niet de oplossing kan zijn maar dat de rede, het woord, de enige weg is.
Als wij er dan van overtuigd zijn dat de rede en de discussie de enige weg is, waarom dan toe te staan deze zo te vervuilen?

Werkelijke verdieping in de ander, van het gesprek en de discussie is HARD nodig.
Afstand nemen dus van het hokjes denken en de ander ongenuanceerd van de meest verschrikkelijke eigenschappen en/of overtuigingen beschuldigen.

op 25 07 2011 at 08:57 schreef Saira:

Ik zeg niet dat Berkman kinderen vermoord had. Je moet mijn woorden niet verdraaien.

Het gaat om gebruik van geweld voor politieke doeleinden. Dat vond Berkman blijkbaar legitiem, net als de beruchte Noor.

Mijn vraag was waarom je de nick neemt van iemand die op een bepaalde manier in het leven stond. Daar hoef je inderdaad niets mee te doen.

op 25 07 2011 at 09:17 schreef Roots:

Ik heb een afkeer van de islam : zoals deze beschreven is de geschriften en zoals zij grotendeels beleden en geleeft wordt.

Afkeer is in mijn beleving niet inwisselbaar met haat.
Je zou dus wel kunnen zeggen dat Wilders oproept tot ‘Afkeer’ van de Islam.

Tot oproepen tot geweld tegen moslims heb ik hem niet kunnen betrappen, wel schept hij dmv woordgebruik een gevoelsmatig-emotioneel onveilig klimaat waardoor een onnodige tweedeling ontstaat en daar waar een tweedeling nodig is deze achterwege blijft.
Dit neem ik Wilders erg kwalijk.

op 25 07 2011 at 10:02 schreef Bigpete:

Na twee dagen van overpeinzing heb ik al het bovenstaande eens rustig tot me genomen. Zoals sommigen zullen weten( ik heb het hier eerder gememoreerd) ben ik de achterkleinzoon van een Noorse immigrant. Mijn speciale achternaam die slechts in één familie in dit land voorkomt is dan ook de voornaamste reden dat ik op internet anoniem opereer. Ik wil niet dat mijn familie wordt lastig gevallen om hetgeen ik schrijf of hetgeen ik beroepsmatig doe.
Het zal duidelijk zijn dat ik een speciale band heb met Noorwegen. Ik ken het eiland UtØya uit mijn jeugd toen we op de camping aan de overkant kampeerden.
Het gebeuren heeft dan ook een diepe indruk op me gemaakt, in mijn wellicht wat naïeve beeldvorming is /was Noorwegen het land van mijn voorouders waar je de deur niet hoeft af te sluiten en waar criminaliteit nog voorpaginanieuws is.

Dat er een totale malloot rondloopt die tot zoiets in staat is wil er eigenlijk nog steeds niet in.

Ronduit stuitend vind ik de pogingen van deze en gene om de schuld van dit drama in de schoenen van Geert Wilders te schuiven. De schrijver van het stuk die zich in het naschrift afvraagt of Wilders wel afstand gaat nemen van deze daad en deze dader, je moet het maar verzinnen.
Onze huisanarchist die bijna klaarkomt nu hij de PVV eens lekker kan beschuldigen van.. Ja van wat eigenlijk? Maakt niet uit het is hoe dan ook de schuld van de PVV. Ziek, en dan druk ik me nog mild uit.

Een van de weinigen wiens bijdragen ik in de regel en ook nu zeer waardeer is You on a gin. De rest buitelt voornamelijk over elkaar heen om toch maar vooral het eigen gelijk te halen.

Ondertussen hebben veel Noren spijt dat ze (slechts 32 jaar geleden) de doodstraf hebben afgeschaft. Zelf een levenslange gevangenisstraf bestaat niet hoewel er vast wel trucs zijn om te zorgen dat deze walgelijk idioot nooit meer op vrije voeten komt.

op 25 07 2011 at 10:07 schreef Peter:

BigPete, jij hebt toch óók meegedaan aan de hetze tegen moslims, jij hebt toch óók van moslims geëist dat ze afstand namen van 9/11 en de moord op Van Gogh?

op 25 07 2011 at 10:11 schreef Bigpete:

Ja en? Wat ik niet begrijp is dat jij je afvraagt of Wilders afstand neemt van deze daad. Natuurlijk deed hij dat, elk zinnig mens neemt daar afstand van. Dat veel moslims geen afstand nemen van de terreurdaden van hun geloofsgenoten, tja….

op 25 07 2011 at 10:22 schreef Peter:

Moslims zijn geen geloofsgenoten van extremistische moslims. Ze geloven in totaal verschillende dingen.

Anders Breivik is wel een geloofsgenoot van Wilders. Ze geloven precies hetzelfde en bezigen dezelfde oorlogstaal.

Jij stelt moslims verantwoordelijk voor de daden van extremistische moslims, maar je spreekt er schande van dat ik Wilders, en vooral de rechtse blogosfeer waar de PVV een product van is, mede-verantwoordelijk stel voor de aanslagen in Oslo.

Dat is hypocriet.

op 25 07 2011 at 10:24 schreef Sasha Berkman:

Wel aftand nemen maar ondertussen dezelfde walgelijke shit als die dader uitkotsen en ondertussen de bal ook nog eens bij moslims leggen. Hoe laag, kun je gaan. Big Pete, je bent een walgelijke man.

op 25 07 2011 at 10:24 schreef Yvonne:

@Roots

“Tot oproepen tot geweld tegen moslims heb ik hem niet kunnen betrappen, wel schept hij dmv woordgebruik een gevoelsmatig-emotioneel onveilig klimaat waardoor een onnodige tweedeling ontstaat en daar waar een tweedeling nodig is deze achterwege blijft.
Dit neem ik Wilders erg kwalijk.

Afkeer is in mijn beleving niet inwisselbaar met haat.”

Geloof je hetzelf?

Wilders schept het klimaat waarin het uiteindelijke resultaat geweld kan zijn. Het begint met woorden en eindigt met moorden. Als je maar lang genoeg moslims als criminelen, vijanden van de Westerse cultuur neerzet, terroristen etc., dan kan je geweld verwachten en dat weet Wilders donders goed. Hetzelfde klimaat waardoor tig mensen gemarteld werden en worden door de normen en waardenuitdragers van onze terroristische Westerse cultuur. Hetzelfde klimaat waardoor joden, homo’s, zigeuners etc. afgeslacht konden worden. Hetzelfde klimaat waarin de media en politiek weer voorop lopen. Dag in, dag uit, alleen maar negatieve berichtgeving over moslims. Het is er ingehamerd. Hoe zou de berichtgeving zijn geweest als de slachtoffers moslimjongeren waren?

op 25 07 2011 at 10:28 schreef Pyt van der Galiën:

Sasha vergiftigt het debat niet. Hij antwoordt het extreem-rechtse gajes in de enige taal die het begrijpt. Hij heeft maar één keer iets gezegd waar ik het mee oneens was en dat ging niet over de PVV.

“Is het niet gewoon tijd om te ontwaken en de koffie te ruiken?!” Yep, en Sasha is ontwaakt en heeft de koffie geroken. Duizend keer liever Sasha dan Dodo en YOAG met hun eeuwige bagatellisering, hun onvermogen om te kiezen en hun “tut, tut, ho, ho” houding.

Dat de meer intelligente vertegenwoordigers van extreem-rechts als roots nu de schade proberen te beperken door hier zalvende praatjes te verkopen over “verdieping in de ander” en “afstand nemen van hokjesdenken” – iets wat tot nu toe volledig bij hen ontbrak – zou iedereen die niet hopeloos naïef is eigenlijk onmiddellijk in lachen moeten doen uitbarsten.

@Saira

Ga eens wat lezen over Alexander Berkman in plaats van hier laffe verdachtmakingen richting Sasha te spuiten. Alexander Berkman werd niet verdacht van het plegen van een bomaanslag waarbij tien doden vielen. Hij was actief in een solidariteitskomité met de aangeklaagden van de Haymarket Affair http://en.wikipedia.org/wiki/Haymarket_Bombing waarvan de dader nooit gevonden is. Tegenwoordig wordt de rechtszaak beschouwt als één van de grootste “miscarriages of justice” die ooit in de VS heeft plaatsgevonden. Tientallen mensen die hoogst waarschijnlijk volstrekt onschuldig waren, werden het slachtoffer van een gerechtelijke moord of verdwenen voor jaren in de gevangenis.
Hij heeft inderdaad tijdens de http://en.wikipedia.org/wiki/Homestead_Steel_Strike geprobeerd Henry Frick http://www.cnbc.com/id/30502091?slide=11 te vermoorden, de “most hated man in America”. Een aanslag op onschuldigen – laat staan op kinderen – heeft hij nooit beraamd. Ongelooflijk goor eigenlijk om te suggereren dat Sasha een aanslag op onschuldige kinderen goed zou keuren.

op 25 07 2011 at 10:32 schreef Eva:

BigPete: ik denk niet dat er iemand rechtstreeks Wilders de schuld geeft van “Oslo”. En als mensen dat wel doen zijn die dom en wraakzuchtig.

Waar je wel terecht over mag nadenken is welke impact je woorden hebben. Je moet je gesterkt voelen om bepaalde daden te verrichten. Ja, dat geldt óók voor Palestijnse terroristen, de Taliban, Volkert van der G. Zij voelden en voelen zich gesterkt in hun geweld door de woorden die geweld legitimeren. Dat maakt hen niet onschuldig of niet verantwoordelijk voor hun eigen daden, maar dat maakt wel dat je af en toe na mag denken over wat je allemaal uit je centenbak laat komen, of je nu een imam bent, Marcel van Dam of Geert Wilders.

Een gedachtenspel.

Iemand die zelf een moord pleegt is natuurlijk schuldig.

Iemand die iemand anders inhuurt voor geld om iemand te vermoorden is natuurlijk ook schuldig.

Iemand die dag in, dag uit op iemand inpraat om een ander te vermoorden is ook schuldig.

Iemand die een bepaalde niet-geldelijke beloning tegenover moorden zet (72 maagden, martelaarschap, heldendom, eeuwige roem) is ook schuldig.

En nu naar Wilders. Wilders is niet schuldig omdat hij mensen niet oproept anderen te vermoorden. Daarom moet hij ook absoluut het recht hebben om te zeggen wat hij zegt.

Hij mag echter wel eens kijken naar zijn eigen verantwoordelijkheid. Wat richten zijn woorden aan? En dan heb ik het niet eens over wat hij direct zegt – al zitten er forse quotes tussen – maar over de legitimering die hij via-via geeft aan andere schimmiger bronnen. Hij vindt het namelijk geen probleem om auteurs van Het Vrije Volk en Artikel 7 op zijn lijsten te zetten, terwijl daar wel geweldslegitimering wordt gepleegd. Hij ontmoet de losgeslagen Geller en andere extremisten.

op 25 07 2011 at 10:36 schreef Yvonne:

@Eva

“Geert Wilders kun je het niet aanrekenen dat hij deze aanslagen inspireerde”

Oh, nee?

op 25 07 2011 at 10:46 schreef Yvonne:

@Pyt van der Galiën:

“Ik vind dat ook de meest abjecte meningen – zowel die van Artikel 7 als fundamentalistische bagger – openlijk geuit mogen worden. De grens ligt bij het oproepen tot geweld. Het laatste dat we zouden moeten willen is dat de fascisten en de fundamentalisten er in eendrachtige samenwerking in slagen de democratie en de vrijheid van meningsuiting aan te tasten.”

In principe ben ik het met je eens, ik weet ook graag met wie ik te doen heb. Maar is hun gebruik van de vrijheid van ‘meningsuiting” niet een vorm van oproepen tot geweld?

op 25 07 2011 at 11:19 schreef Pyt van der Galiën:

@Yvonne

Wellicht. Maar het risico is dat grenzen dan steeds verder opschuiven. Wat precies is “oproepen tot geweld”? Is het streven “kulturfremde” elementen- oh sorry, cultureel incompatibelen – uit Europa te verwijderen, oproepen tot geweld? Iedereen die even nadenkt zal zich realiseren dat het verwijderen/deporteren van miljoenen “cultureel incompatibelen” niet mogelijk is zonder het gebruik van grootschalig geweld. Heeft Wilders dus opgeroepen tot geweld tijdens zijn beruchte Deense interview en de al bijna even beruchte toespraak in New York?

Je belandt al snel op een glijdende schaal waarbij onwelgevallige meningen worden gezien als “oproepen tot geweld”. Voor je het weet wordt iemand die de nick “Berkman” gebruikt er van beschuldigt alleen al door het gebruik van die naam op te roepen tot geweld. Oh wacht…

op 25 07 2011 at 11:32 schreef Yvonne:

Waar je wel terecht over mag nadenken is welke impact je woorden hebben. Je moet je gesterkt voelen om bepaalde daden te verrichten. Ja, dat geldt óók voor Palestijnse terroristen, de Taliban, Volkert van der G.

Oh, op die fiets, Palestijnse terroristen?

“Zij voelden en voelen zich gesterkt in hun geweld door de woorden die geweld legitimeren. Dat maakt hen niet onschuldig of niet verantwoordelijk voor hun eigen daden, maar dat maakt wel dat je af en toe na mag denken over wat je allemaal uit je centenbak laat komen, of je nu een imam bent, Marcel van Dam of Geert Wilders.”

Wat jij uit je centenbak laat komen, is bagger.
Jij bent propagandamateriaal.

op 25 07 2011 at 11:48 schreef Mas Rob:

Degene die op de eerste plaats verantwoordelijk is en blijft voor de aanslagen is de dader. Dit vlakt echter de connectie met en medeverantwoordelijkheid van radicaal rechts niet uit.

De ideeën van de dader sluiten naadloos aan op de radicaalrechtse ideologie die gemeengoed is op websites als jihad watch en atlas shrugged. De tijd en zin ontbreekt me om die ideologie uitgebreid te fileren, maar vier zaken springen eruit:

1. Vijanddenken
Het eerste dat opvalt is de neiging om tegenstanders vooral te bezien als Vijand. De Europese, westerse beschaving wordt gezien als bedreigd door de islam. Links, en dan met name de sociaaldemocratie, zou dit niet alleen toelaten, maar actief meehelpen. Het eigen kamp voert een eenzame, rechtvaardige strijd. Neutraliteit bestaat niet; wie niet voor ons is, is tegen ons.

2. Complottheorieën
Dat de islam en links de vijand vormen krijgt legitimatie door de aanvaarding van complottheorieën waarin wordt “bewezen” dat de islam en links een politieke tandem vormen. “olie voor migratie” en “Eurabië” zijn gevleugelde termen geworden. Ook de historie wordt herschreven. Hitler was eigenlijk links en de holocaust was eigenlijk een islamitisch idee.

3. Oorlogsretoriek
Het vijanddenken wordt in termen gegoten die die refereren aan oorlog en verzet. Islam is een ideologie even gevaarlijk als nazisme en uit om het avondland te bezetten. De Koran is even verwerpelijk, of nog verwerpelijker, dan Mein Kampf. Moskeeën zijn voorposten van de bezettingsmacht. Sociaaldemocraten zijn Quislings of Chamberlains. Churchill wordt posthuum gezien als behorend tot de eigen gelederen die, uiteraard, bestaat uit het dappere verzet.

3. Apocalyptisch wereldbeeld
De situatie is volgens radicaal rechts buitengewoon urgent. Het is 5 voor 12, de Turk rammelt aan de poorten van Wenen. Nog even en heel Europa is geïslamiseerd. In radicaalrechtse kring wordt veelvuldig gespeculeerd over een aanstaande burgeroorlog en over drastische maatregelen die nodig zijn om het tij te keren.

Zowel de dader van de aanslagen als Geert Wilders putten uit deze ideologie, ondanks dat Wilders heeft verklaard alles te verafschuwen waar “die man voor staat en heeft gedaan.” In zekere zin zijn de acties in Oslo de uiterste consequentie van een gedeelde ideologie. Niet Wilders staat in het beklaagdenbankje, maar het radicaalrechtse ideeëngoed.

op 25 07 2011 at 11:48 schreef Bigpete:

Ik kan me aardig redden in het Noors, maar dit soort schrijfsels zijn zelfs in een taal die je wel 100% beheerst al een hele opgave.

Ik heb zijn manifest niet gelezen en ben dat ook niet van plan, 1500 pagina’s daar is niet doorheen te komen. Ik heb wel even een uittreksel “gescanned” en daar blijkt uit dat hij de bomaanslag en moordpartij zorgvuldig heeft voorbereid. Hij beschrijft in detail welke voorbereidingen hij allemaal heeft getroffen.

In de commentaren beklaagd hij zich over islamitische jeugdbendes in Oslo die overal mee wegkomen terwijl tegenacties van Noren steevast als racistisch geweld worden bestempeld.
Hij memoreert Geert Wilders precies één keer, als voorbeeld van een leider van een succesvolle conservatieve partij.

op 25 07 2011 at 12:14 schreef Yvonne:

@Lelieveld

Wel vreemd dat hier zoveel over de vermeende invloed van Geert Wilders en de PVV op het gedrag van Anders wordt geschreven. Ik heb het ‘manifest’ van hem eens doorgebladerd maar die invloed lijkt mij toch wat te worden overdreven.

Oh, ja, Lelieveld? Vreemd? Jij weet ook van niets,
hè?

op 25 07 2011 at 12:26 schreef Yvonne:

@Lelieveld

“Ik kan me aardig redden in het Noors, maar dit soort schrijfsels zijn zelfs in een taal die je wel 100% beheerst al een hele opgave.

Dat kan ik me voorstellen (maar toch jammer) Ik heb zo’n idee dat deze commentaren van groot belang kunnen zijn.

Hij memoreert Geert Wilders precies één keer, als voorbeeld van een leider van een succesvolle conservatieve partij.

Dat is precies wat ik bedoel.

Dank voor je antwoord.”

Wat wil je nou bewijzen, Lelieveld? Hij ziet Wilders toch als voorbeeld? Ben je advocaat van de duivel aan het spelen?

op 25 07 2011 at 12:44 schreef Yvonne:

@Eva

Net vergeten de naam erbij te vermelden.

Waar je wel terecht over mag nadenken is welke impact je woorden hebben. Je moet je gesterkt voelen om bepaalde daden te verrichten. Ja, dat geldt óók voor Palestijnse terroristen, de Taliban, Volkert van der G.

Oh, op die fiets, Palestijnse terroristen?

“Zij voelden en voelen zich gesterkt in hun geweld door de woorden die geweld legitimeren. Dat maakt hen niet onschuldig of niet verantwoordelijk voor hun eigen daden, maar dat maakt wel dat je af en toe na mag denken over wat je allemaal uit je centenbak laat komen, of je nu een imam bent, Marcel van Dam of Geert Wilders.”

Wat jij uit je centenbak laat komen, is bagger.
Jij bent propagandamateriaal.

op 25 07 2011 at 13:01 schreef Roots:

@Pyt van der Galiën

“Dat de meer intelligente vertegenwoordigers van extreem-rechts als roots nu de schade proberen te beperken door hier zalvende praatjes te verkopen over “verdieping in de ander” en “afstand nemen van hokjesdenken” – iets wat tot nu toe volledig bij hen ontbrak –[…]

Eerst richt je je tot mij persoonlijk om dan moeiteloos over tegaan tot ‘hen’.
Dat is dus precies wat ik bedoel met het hokjesdenken + ongenuanceerd vals beschuldigen.

Jammer.

op 25 07 2011 at 13:50 schreef Jodokus:

@sasha..
Je schreef ” Hoe krijg je miljoenen moslims europa uit zonder de mensen die zich hier tegen verzetten te verpletteren? ”

Op de zelfde manier waarop de mensen zich verzette toen ze deze kant opkwamen. Ondanks dat er een meerderheid was in de nederlandse bevolking tegen dezeimmigratie was, is een minderheid wezen lobbyen om ze toch binnen te krijgen. Nu zit europa met de gebakken peren

op 25 07 2011 at 13:58 schreef MNb:

Geweldig, die nuance en voorzichtigheid van Grote Piet en Eli. Hadden ze die maar tentoongespreid de afgelopen jaren ten aanzien van moslims, de hypocrieten.

@Pyt: Wilders heeft nooit rechtstreeks opgeroepen tot geweld. Het gaat er om dat zijn islamofobie precies hetzelfde is als die van Geller, Spencer en Breivik.

Dan hebben we ook nog het merkwaardige argument: maar Breivik schoot op sociaal-democraten, niet op moslims! Moeten we daaruit concluderen dat Breivik een moslimknuffelaar is?
Zie het valsemuntersboek van Bosma, zou ik zeggen. Daarin worden sociaal-democraten gelijk gesteld aan nationaal-socialisten. En we weten allemaal dat met die lui niet te praten valt. Dat heeft Breivik dan ook niet gedaan.

op 25 07 2011 at 14:53 schreef Eva:

Yvonne zei: Wat jij uit je centenbak laat komen, is bagger.
Jij bent propagandamateriaal.

Ik ben onder de indruk van je argumentatiekracht. Je hebt me overtuigd!

op 25 07 2011 at 15:14 schreef Sasha Berkman:

Jodokus: Je weet dat je daarvoor bij rechts en vooral de het CDA en de VVD, de voormalige partij van Wilders, moet zijn?
Maar toch zie ik het nog niet voor me hoe je op geweldloze manier miljoenen burgers uit de eu wilt verjagen zonder over te gaan tot geweld.

op 25 07 2011 at 15:19 schreef MNb:

“Wilders is niet schuldig omdat hij mensen niet oproept anderen te vermoorden. Daarom moet hij ook absoluut het recht hebben om te zeggen wat hij zegt.”
Dat lijkt mij een non-sequitur. Zie Wilders’ suggestie om miljoenen criminele moslims te deporteren, twee jaar geleden op de Deense TV.
Je beroep op Wilders’ gevoel voor verantwoordelijkheid is rijkelijk naïef. Als Wilders je suggestie namelijk opvolgt kost hem dat politieke macht. Hij heeft Breivik veroordeeld en zal zich stil houden, meer niet.

op 25 07 2011 at 16:41 schreef Yvonne:

@Eva

Yvonne zei: Wat jij uit je centenbak laat komen, is bagger.
Jij bent propagandamateriaal.

Ik ben onder de indruk van je argumentatiekracht. Je hebt me overtuigd!

Ik neem aan dat ik jou niet hoef te overtuigen. Slinks om Wilders te linken aan “Palestijnse terroristen”,links etc.
Is er al geen nieuwe lijn uitgezet, want dit wordt te herkenbaar. Je denkt zeker dat je op GS zit met je gedachtenspel.

op 25 07 2011 at 17:25 schreef Jodikus:

@Sasha
Ze zijn hier ook met geweld binnen gehaald. Als er iemand riep dat ze weg moesten blijven en dat we ze niet nodig hadden, werd zo iemend al direct beschuldigd van discriminatie. Nou , dan hield je je smoel wel dicht. Of is dit geen geweld…

op 25 07 2011 at 17:27 schreef Peter:

Nee, Jodikus, dat is geen geweld.

op 25 07 2011 at 17:50 schreef p.wielaard:

He MNB, Een kleine les in consistentie: Er is een ideologie (godsdienst) die bij een deel van haar aanhangers hele enge reacties oproept. Denk aan: altijd beledigd zijn, vrouwen en homo’s als stront zien, ongelovigen uit willen roeien etc. Dat lokt weer andere (al- of niet heftige) reacties op. Denk aan een Wilders, een Mohammed B,
een Anders (bewonderaar Al Quaida) en jou dus ! Join the club van ongenuanceerde haatzaaiers ! Iedereen is vogens jou hypocriet. Jij bent meer een soort van jezus. (gelukkig wisten de Romijnen daar wel raad mee !)

op 25 07 2011 at 18:14 schreef jetze:

Jammer dat zelfs hier niemand het (een?) “onderzoek” afwacht waarom Breivik tot deze daad kwam.

Het lijkt hier nu op een clubje stamgasten die wat vage geruchten blijven herhalen.

op 25 07 2011 at 19:43 schreef Yvonne:

@ jetze

Ik dacht dat er al aardig wat bekend is, alleen al door zijn eigen schrijven. Geen geruchten, zeker niet vaag en stamgasten zijn we al helemaal niet.

op 25 07 2011 at 20:02 schreef You On A Gin:

@ Roots
Afstand nemen dus van het hokjes denken en de ander ongenuanceerd van de meest verschrikkelijke eigenschappen en/of overtuigingen beschuldigen.

Helemaal mee eens, maar dat is zo ontzettend moeilijk. En dat bedoel ik niet sarcastisch. Hokjesdenken overboord gooien is volgens mij bijna onmogelijk voor een mens.

@ Pyt van der Galiën

Duizend keer liever Sasha dan Dodo en YOAG met hun eeuwige bagatellisering, hun onvermogen om te kiezen en hun “tut, tut, ho, ho” houding.

Ieder zijn ding. Je kunt ook blij wezen dat er mensen zijn die weigeren te kiezen of die juist méér keuzes zien dan anderen geven. Je kunt me niet dwingen te kiezen tussen vanillevla en chocoladevla. Misschien houd ik meer van hopjesvla. En ik wil me niet laten meeslepen in dat gedoe. Maar als ik écht moet kiezen, en de enige keuze die je mij geeft is die tussen ‘bagatelliseren’ en een partij als een idioot gaan gillen, dan is die keuze makkelijk gemaakt.

@ Yvonne

Oh, op die fiets, Palestijnse terroristen?

Nee hoor, hele normale mensen op die fiets. Terroristen gaan meestal per kameel of bomauto.

op 25 07 2011 at 20:43 schreef Saira:

@Pyt, je zou eens beter moeten leren begrijpend te lezen. Ook jij moet mijn woorden niet verdraaien. Je stompzinnge conclusies steek je maar daar waar de zon niet schijnt. Ik suggereer niets over Sasha persoonlijk.

Het daden van Alexander Berkman spreken voor zich, ga nu niet rechtlullen wat krom is. Doe ook niet of hij onschuldig was. Het deed er niet toe dat het slachtoffer de meest gehate man betrof. Een moordaanslag is een moordaanslag, had hij gewoon niet moeten doen.

op 25 07 2011 at 20:45 schreef Roots:

@Gin

Ik denk dat het een proces is. Een moeilijk proces, dat wel maar – in time – haalbaar.
Het onderkennen van aanwezigheid en werking van eigen ego is daar een onderdeel van.
Wij zijn zoveel groter dan we denken te zijn.
En in gelijkheid daarin met elkaar verbonden.

op 25 07 2011 at 21:20 schreef Sasha Berkman:

YOAG: jij kunt of wilt dus niet voor of tegen het gedachtengoed van die massamoordenaar kiezen?

op 25 07 2011 at 22:24 schreef Yvonne:

@You On A Gin
Palestijnen noem ik geen terroristen, zij plegen verzet, niet meer dan normaal. Het grote wapenarsenaal zit bij de buren, de echte terroristen.

op 25 07 2011 at 23:21 schreef dewanand:

namaste medelanders,

Wij zien nu de trieste resultaten van verschillende dingen, zoals

islamisering en de angst voor islam
verval van christelijke geloof
opkomst van radicale feministen, die niet meer willen baren voor het eigen ras
haat tegen het linkse kader die de macht heeft en die dom allochtoon stemvee misbruikt om aan de macht te blijven
sympathisanten van Geert Wilders die dan maar besluiten van ok, ik doe het zelf, en een eigen moordeskader oprichten om hun geweldig ras te redden.
invloed van internet en de radicalisering van individuen die doe het zelvers worden en een eigen haatideologie ontwikkelen.

Ja, zo zie maar wat de mens allemaal kan en wat voor wezen dit is geworden. Gewoon te triest om alle tranen uit je lijf te huilen.

Opmerkelijk genoeg had ik al in een oude tekst uit 2008 voorspeld dat er moordeskaders zouden komen die met het anti islam gedachtegoed van Geert Wilders sympathiseren en zie nu, mijn voorspelling is uitgekomen. Triest maar waar.

Huilen of rouwen om de nabestaanden, nou, realiseren jullie je wel dat er in India en Afrika elke dag een paar honderd kinderen en babies sterven aan aids, honger en mishandeling. Wie rouwt om deze arme hulpeloze zielen. Wie praat over deze stille genocide op onze zieke planeet. Moeten de vlaggen niet hierom overal ter wereld elke dag halfstok staan.

Nu is bekend dat deze Noorse man handlagers had en hij praat over twee andere terreur cellen. Zou dit een false flag actie kunnen zijn van een geheime dienst.

IN ieder geval is het voor mij nu duidelijk dat deze actie van het Breivik commando een katalysator zal worden voor vervolgacties van allerlei splinter groepen in heel Europa. Sommige bronnen vermelden nu al dat de hi tech kruistocht tegen islam nu officieel is begonnen.

NOu, ik als immigrant, niet blanke, hindoe en schrijver denk nu van, nou liever eieren voor mijn geld kiezen en voor 2020 maar weggaan uit Europa. Vele niet blanke kennissen en vrienden van mij voelen zich hier ook niet meer thuis en worden flink gehaat en gediscrimineerd op hun werk en soms gewoon op straat. Ja, wij niet blanken moeten ons nu maar gaan bezinnen over een veilige toekomst voor ons en ons nageslacht. Hier ga ik snel werk van maken, want leven in de Koude Holocaust met vreselijke vreemdelingenhaat is gewoonweg elke dag een zware geestelijke foltering.

Hou er terdege rekening mee dat ik Hindoe fundamentalist ben en nu het dewanisme ontwikkel. Maar, let op, onze oude Hindoe Dharm is het enige geloof met een anti killing constraint, anti moord constraint en juist hierom hebben wij Hindoes en Vedistanen nog nooit een ander volk of ras onderdrukt of vernietigd. Er was in het oude India nooit een genocide of inquisitie. Een Hindoe leeft en laat leven en gelooft daar heilig in.

Ik wist gewoon allang van ja, de mens is ziek en intelligentie is gewoonweg een evolutionaire stoornis. Kijk nu het zoveelste bewijs wat een intelligent mens niet allemaal kan doen met een beetje kunstmest en een hi tech machinegeweer. Wie wil zichzelf nu nog mens noemen.

Wieroe, mijn hollandse Hindoe kat is al sinds vrijdag aan het rouwen en bidt tot alle miljoenen hindoe goden en godinnen om verlossing en een goed volgend leven voor alle slachtoffers.

dewanand

last but not least. Zoek je intelligente oplossingen voor de vele immigratie en moslim problemen in onze arme multikul. Nou neem dan snel een kijkje in mijn nieuwste boek in engels, koran forbid or rewrite. even googlen en je vind alle info erover. IK als dewanist werk samen met Wieroe aan slimme oplossingen en wij zijn hindoeistisch dus wij geloven niet in de taal van kogels en bommen.

op 26 07 2011 at 01:43 schreef You On A Gin:

@ Roots
Mooi gezegd! De tijd zal het leren, en bepaalde dingen die hardwired in ons brein zitten zullen overboord moeten.

@ Sasha Berkman
Of ik vóór of tegen het gedachtegoed van Breivik ben was geloof ik niet de vraag in kwestie. Althans, ik vatte het niet zo op alsof dát de ‘keuze’ was.

@ Yvonne
Zoals ik niet alle Israëliërs zionisten of kolonisten noem, maar sommige wel, noem ik ook niet alle Palestijnen terroristen, maar sommige wel. Acties als het opblazen van een schoolbus zijn maar bar lastig als ‘verzetsdaad’ te slijten, nietwaar? Om over “niet meer dan normaal” nog maar te zwijgen. Merkwaardige definities houden sommigen erop na. En nee, hoe de regering van Israël en de kolonisten zich gedragen is eveneens verre van “normaal” wat mij betreft. Maar goed, sommige mensen willen graag één kant kiezen, welke vervolgens he-le-maal niets meer fout kan doen in hun ogen. Menselijke behoefte, schijnt.

@ dewanand
Aangezien ik mezelf niet in tweeën kan splitsen blijf ik voorlopig wel hier, maar ook jou zou ik op het hart willen drukken om je niet te laten ‘wegjagen’ of angst laten aanjagen. Bovendien vinden ze ons hier best lief. Je had dit nieuws toch wel meegekregen? Dat bedoel ik.

op 26 07 2011 at 10:21 schreef Pyt v an der Galiën:

Goh, dewanas, ik zie dat jij een probleem hebt met “radicale feministen die niet meer willen baren voor het eigen ras”. Ik geloof dat je dat eerst toch maar even uit moet leggen voordat ik jouw als bondgenoot omhels.

Al moet ik dan wel eerlijk toegeven dat je in elk geval een stuk duidelijker bent dan Roots, die van mening is dat we in gelijkheid met elkaar verbonden zijn omdat we zoveel groter zijn dan we denken te zijn. Sorry, Roots: ik heb altijd problemen gehad met het begrijpen van mystieke wartaal.

@Saira
Tuurlijk, Saira, jij bedoelde er helemaal niks mee dat je Sasha verweet de nick “Berkman” te gebruiken. Dat jij met de met de leugen aan kwam zetten dat Alexander Berkman verdacht werd van een bomaanslag, daar bedoelde je uiteraard ook helemaal niks mee. Uiteraard probeerde je Sasha daarmee niet verdacht te maken. “Nod, nod, wink, wink. Say no more”.

op 26 07 2011 at 10:52 schreef Yvonne:

@You On A Gin

@ Yvonne
Zoals ik niet alle Israëliërs zionisten of kolonisten noem, maar sommige wel, noem ik ook niet alle Palestijnen terroristen, maar sommige wel. Acties als het opblazen van een schoolbus zijn maar bar lastig als ‘verzetsdaad’ te slijten, nietwaar? Om over “niet meer dan normaal” nog maar te zwijgen. Merkwaardige definities houden sommigen erop na. En nee, hoe de regering van Israël en de kolonisten zich gedragen is eveneens verre van “normaal” wat mij betreft. Maar goed, sommige mensen willen graag één kant kiezen, welke vervolgens he-le-maal niets meer fout kan doen in hun ogen. Menselijke behoefte, schijnt.

Wat wil je nou zeggen? Natuurlijk kies ik de kant van de Palestijnen, Schluss. Alle regeringen van deze schurkenstaat waren en zijn misdadig. Verder is deze schurkenstaat 1 van de aanjagers om de moslims in een zo’n negatief mogelijk daglicht te plaatsen. Een gevaar voor de wereldvrede.

op 26 07 2011 at 11:21 schreef Yvonne:

@p.wielaard

op 25 07 2011 at 17:50 schreef p.wielaard:

“He MNB, Een kleine les in consistentie: Er is een ideologie (godsdienst) die bij een deel van haar aanhangers hele enge reacties oproept. Denk aan: altijd beledigd zijn, vrouwen en homo’s als stront zien, ongelovigen uit willen roeien etc. Dat lokt weer andere (al- of niet heftige) reacties op. Denk aan een Wilders, een Mohammed B,
een Anders (bewonderaar Al Quaida) en jou dus ! Join the club van ongenuanceerde haatzaaiers ! Iedereen is vogens jou hypocriet. Jij bent meer een soort van jezus. (gelukkig wisten de Romijnen daar wel raad mee !)”

Hier nog een kleine les in consistentie. Als er geen moslims waren, hadden gefrustreerde figuren zoals jij wel een andere doelgroep gevonden, wat dacht je van het ‘geneger’ Haatzaaiers, zoals jij, zijn consistent, vinden hun bevrediging in het haat zaaien omdat het in hun eigen miezerige leventje alleen maar miezerig is.Ook een liefhebber van geweld, zie ik.

op 26 07 2011 at 11:42 schreef Yvonne:

“BigPete, jij hebt toch óók meegedaan aan de hetze tegen moslims, jij hebt toch óók van moslims geëist dat ze afstand namen van 9/11 en de moord op Van Gogh?”

Grote Piet zal gedacht hebben dat er alleen maar christenen in het gebouw zaten? En of Piet afstand wil nemen van de miljoenen slachtoffers die gemaakt zijn in het Midden Oosten gesteund door onze Westerse normen en waarden. Olie is natuurlijk wel en aanvaardbaar motief. Wat was eigenlijk het motief van 9/11?

op 26 07 2011 at 13:02 schreef Waarom ik Wilders c.s. wel degelijk medeverantwoordelijk acht. | Krapuul.nl:

[…] Want dat zegt hij immers zelf. Menigeen trapt daar met open ogen in, maar gelukkig laat niet iedereen zich meer zo gemakkelijk de mond […]

op 26 07 2011 at 18:32 schreef p.wielaard:

Yvonne, Als je alleen maar kunt beledigen toon je je gebrek aan argumenten. (Niet dat ik je daar ook maar een keer op heb kunnen betrappen). Wie is hier nu radicaal en neigt naar geweld ? Mijn opmerking over Jezus was satire. Humorloze trol ! (soory ben ook maar een mens)

op 26 07 2011 at 20:42 schreef Eva:

@Yvonne, LOL!

op 26 07 2011 at 22:31 schreef Saira:

@Pyt

Wat ik bedoelde met Sasha en zijn nick? Als dat niet duidelijk was, had je dat ook gewoon kunnen vragen ipv van te gaan fantaseren.

Sasha meent van alles te kunnen zeggen over anderen, maar zelf kritiek ontvangen, ho maar.

Hypocriet om van PVVers te zeggen dat ze in staat tot geweld zijn omdat ze op de PVV stemmen. Maar zelf wel een nick dragen van een anarchist die geweldadige acties heeft ondernomen, die niet door de beugel konden.

Ik lieg niet over die acties, waarom zou ik. Historische feitjes. In tegenstelling tot jullie ga ik niet draaikonten of achterlijk lopen lullen.

Neemt Sasha afstand van die acties? Hoeft in principe niet, maar ga dan ook niet hoog van de toren blazen over andere mensen.

Verwacht dan ook niet dat PVVers of anderen tekst en uitleg gaan geven, als Sasha dat zelf ook niet wil doen.

Sasha hoorde ooit in een eerdere discussie alarmbellen toen Sasha hoorde dat ik onderneemster ben. Maar als ik me bepaalde dingen over Sasha afvraag, allereerst zonder de vooringenomenheid van S., wordt dat me kwalijk genomen.

Als je het bovenstaande verdachtmakingen wil noemen, dan ben ik inderdaad schuldig, en daar schaam ik me allerminst voor. Krijg je toch nog gelijk.

op 27 07 2011 at 13:57 schreef Yvonne:

@Yvonne, LOL!

Blij dat je het leuk vindt, Eva. Ondertussen alweer van naam veranderd, zie ik.

op 28 07 2011 at 03:36 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
Wat wil je nou zeggen? Natuurlijk kies ik de kant van de Palestijnen, Schluss. Alle regeringen van deze schurkenstaat waren en zijn misdadig. Verder is deze schurkenstaat 1 van de aanjagers om de moslims in een zo’n negatief mogelijk daglicht te plaatsen. Een gevaar voor de wereldvrede.

Prima. Maar dan vind ik je bijzonder ongenuanceerd. Dat zwart-wit denken is nooit zo mijn ding geweest.

Met betrekking tot wat je tegen Wielaard zegt;
Ook dat ligt soms wat genuanceerder. Ik kan uiteindelijk alleen voor mezelf spreken. Na de islam ruim 20 jaar bestudeerd te hebben, ben ik gesterkt in de conclusie dat ik het een kutgeloof vind.
Ik ben ’tegen’ domrechts omdat in mij (mijn geweten) het onwrikbare principe staat dat in Nederland iedereen vrij is om een kutgeloof naar eigen keuze aan te hangen.
Ik ben ’tegen’ domlinks vanwege hun machochistische verlangen naar de knoet van eender welke totalitaire ideologie; om de één of andere duistere reden menen zij dat de rest van de wereld eveneens van SM houdt.

op 28 07 2011 at 14:11 schreef Yvonne:

Prima. Maar dan vind ik je bijzonder ongenuanceerd. Dat zwart-wit denken is nooit zo mijn ding geweest.

Hoezo? Het is toch zwart-wit, of moeten we ook wat genuanceerder tegen de Duitse bezetting aankijken? En als je het dan toch over kutgeloven hebt, hoef je daarbij de Koran niet te bestuderen.

“Ik ben ‘tegen’ domlinks vanwege hun machochistische verlangen naar de knoet van eender welke totalitaire ideologie; om de één of andere duistere reden menen zij dat de rest van de wereld eveneens van SM houdt.”

Beetje gedateerd, vind je niet?

op 28 07 2011 at 22:42 schreef bas:

Hallo Peter,

Had je deze al gezien? http://www.amsterdampost.nl/pedor-blootveld-amsterdampost-ook-achter-aanslagen-oslo/

Je blijft domrechts iig leuk bezig houden :)

op 29 07 2011 at 17:21 schreef You On A Gin:

Beetje gedateerd, vind je niet?

Ze vinden het zelf vast enorm vooruitstrevend. In de praktijk is het iets van alle tijden. Maar goed, met die mensen valt ook niet te praten.

Je 1e alinea is helaas wat te ‘vaag’ en onbegrijpelijk om op in te gaan.

op 30 07 2011 at 16:19 schreef Yvonne:

YOAG

“Je 1e alinea is helaas wat te ‘vaag’ en onbegrijpelijk om op in te gaan.”

Zo kan je je er ook vanaf maken.

op 31 07 2011 at 04:03 schreef You On A Gin:

Zo kan je je er ook vanaf maken.

Ik begrijp het oprecht niet. Je bent onduidelijk; anders gezegd – ik begrijp serieus niet wat je bedoelt. Je bent te vaag, en ik kan er dus ook niet serieus op reageren (want ik neem aan dat je dat wilt). Sorry, ik kan er niet meer van maken. Je eigen minder vaag uit elkaar drukken, dus, graag.

op 31 07 2011 at 13:23 schreef Yvonne:

YOAG

Hoezo? Het is toch zwart-wit, of moeten we ook wat genuanceerder tegen de Duitse bezetting aankijken?

Ik kan dat niet beter uitleggen!!

I.p.v de Koran neemt de Bijbel hierbij een grote plaats in

op 03 08 2011 at 10:15 schreef Max:

Breivik heeft een aanval gedaan op Noorse socialisten, niet op buitenlanders, niet op moslims, niet op een ras.Hij deed dit omdat socialisten in Europa openlijk de islam beschermen door iedereen met kritiek op de islam tot islamofoob of racist te bombarderen. Dit terwijl de koran en haatimam’s duidelijke taal spreken, en de beginselen van het socialisme haaks staan op de beginselen van de islam. Omdat Breivik geen verschil meer ziet tussen socialisten en de islam die hij als fascistisch ziet heeft hij besloten het hoofdkantoor en een trainingskamp te bestoken.
Ik zie ook grote gevaren in de fanatieke linkse lijkenpikkers die politieke winst proberen te behalen over de rug van meer dan 90 doden. Walgelijk! http://szrzlj3.blogspot.com/2010/10/de-dood-van-joegoslavie.html

op 25 08 2012 at 16:19 schreef Waarom ik Wilders c.s. wel degelijk medeverantwoordelijk acht | Fietsers Afstappen:

[…] Want dat zegt hij immers zelf. Menigeen trapt daar met open ogen in, maar gelukkig laat niet iedereen zich meer zo gemakkelijk de mond […]

op 19 09 2022 at 08:59 schreef Jan:

De jihadisten beroepen zich op teksten in de Koran.In deze Koran komen de ongelovigen en andersgelovigen er niet best af, zoals uit vele verzen blijkt. Ze worden van allerlei kwalijke en verwerpelijke zaken beschuldigd, Allah roept op ze te doden en uitgebreid wordt beschreven hoe ze zullen branden in de hel. Het is niet verwonderlijk dat de vrome moslim een slecht beeld heeft van de ongelovigen.De ISLAM is niets om trots op te zijn; 1400 jaar lang heeft het niets dan ellende en moord gebracht.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS