Home » Archief » Pleur op met je hoofddoekverbod


[15.12.2021]

Pleur op met je hoofddoekverbod

Peter Breedveld

Terwijl Nederland weent en knarsetandt omdat de scholen een weekje eerder dichtgaan, heeft een meerderheid in de Tweede Kamer een motie aangenomen om het buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) te verbieden een hoofddoek te dragen. Dat gaat dus niet alleen om de bekende fascistisch-racistische partijen, maar ook om de VVD, de SP, de SGP en, daar is-ie weer, de conservatief-christelijke volksheld Pieter Omtzigt.

Ik blijf het zeggen: Omtzigt mag dan de Toeslagenmisdaad onder de aandacht hebben gekregen, de man is een xenofoob, een islamofoob en deugt niet.

Al jaren wordt er geklaagd over Nederlandse moslimgemeenschappen die “met de rug naar de samenleving toestaan” (de door progressief Nederland aanbeden Lodewijk Asscher heeft er een handje van), hieruit blijkt wederom ondubbelzinnig dat het andersom is. De samenleving staat met de rug naar moslims toe. Ze zegt tegen moslims: “Jullie horen er niet bij. We zijn jullie liever kwijt dan rijk.”

Neutraliteit uitstralen

In de motie, opgesteld door Gidi Markuszower, dat is die PVV’er die zo’n hekel heeft aan “achterlijke islamitische zandbaklanden”, en zijn partijgenoot Lilian Helder, staat dat de hoofddoek afbreuk doet aan de “neutrale houding” die boa’s als representanten van de overheid zouden moeten uitstralen, maar dat is hypocriete lariekoek. Een neutrale houding is onmogelijk en wordt ook helemaal niet van niet-moslimse ambtenaren geëist, gezien het racisme waar ze keer op keer op keer weer mee wegkomen, terwijl hun slachtoffers met de gebakken peren blijven zitten.

Daarbij zie ik politieagenten en boa’s met opzichtige tatoeages en kaalgeschoren koppen en die typisch Nederlandse, grimmige vijandigheid die ik bij politieagenten in heel wat autoritairder landen dan Nederland – en ik heb er heel wat bezocht – echt nog nooit heb gezien. Is dat een neutrale uitstraling? Flikker toch op.

Van een ambtenaar hoef je alleen maar te eisen dat hij of zij of hun de Nederlandse wet gehoorzamen en handhaven. Geen gewetensbezwaarde ambtenaren dus en ook geen boa’s en agenten die de sharia handhaven, of de Tien Geboden (“zo mevrouwtje, wat zijn wij aan het doen, het huis van onze buurman begeren?”).

Beschaafde landen

Maar een hoofddoek verraadt alleen de levensbeschouwelijke inspiratie van een agent of boa. Iedereen laat zich door iets inspireren bij zijn werk. Het zou handig zijn in één oogopslag te zien waar de inspiratie van al die racistische agenten vandaan komt. Nu kun je hoogstens raden dat het PVV’ers of JA21’ers zijn. De neutraliteit of het gebrek daaraan zit van binnen.

Beschaafde landen staan hun handhavers wel toe een hoofddoek of tulband te dragen. Voor zover ik weet, levert dat geen problemen op. Maar Nederland is geen beschaafd land. Nederland is een hufterig, diep racistisch land waar je de livestream van de Tweede Kamer maar aan hoeft te zetten om racistisch geraaskal te horen waarvan Hitler nog rooie oortjes zou krijgen.

Radicaliseren

Haat staat bij ons hoog in het vaandel. Haat en wantrouwen tegen alles dat niet naar kruimige aardappels ruikt. Ik noemde Nederland al eens KuKluxLand. Alleen dragen we hier geen witte puntmutsen maar blauwe pakken, en we verbranden geen kruisen maar dienen racistische moties in. Moties die steken, moties die boodschappen uitzenden naar grote groepen mensen, boodschappen die steken en pijn doen en verbitteren, boodschappen die radicaliseren.

Nederland wordt zo een soort Polderbalkan, maar gelukkig gaat dat wel allemaal via de voorzitter. O, en met “nieuw elan”.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 15.12.2021 @ 12:14

[Home]
 

1 Reactie

op 15 12 2021 at 12:14 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS