Home » Archief » Salem


[05.04.2015]

Salem

Peter Breedveld

pas12

Wie in de ‘wisdom of the crowd‘ gelooft, moet een Twitter-account nemen voor een lesje keiharde realiteit. Er is geen wisdom of the crowd, alleen een domme meute wiens ‘wijsheid’ wordt bepaald door de kleinste gemene deler. Niveautje Eddy Terstall en Yoeri Albrecht, zeg maar. Menen precies te weten hoe de problemen in het Midden-Oosten moeten worden opgelost en hoe de economische crisis moet worden bestreden, maar de regel ‘stam + t’ is te moeilijk voor ze.

Hou me ten goede, Twitter heeft veel voordelen, je komt er in contact met gelijkgestemden uit alle uithoeken van de wereld. Helaas kijken de imbecielen ook allemaal mee en die moeten alles uitgespeld hebben. Humor begrijpen ze niet, alleen pies- en poepgrappen. Stijlfiguren en metaforen zijn taboe. Van hyperbolen worden ze heel erg boos.

Groteske overdrijving

Gisteren las ik een bericht over een man die een jaar lang in de koffie van een vrouwelijke collega had geëjaculeerd. Ik linkte ernaar op Twitter en schreef erbij: ‘De DOODSTRAF is nog te goed voor sommige mensen’. En BWAP, meteen weer een grote, plakkerige larf op mijn voorruit: “Nou, nou, de doodstraf? Vind je dat niet een beetje erg zware straf voor zo’n vergrijp?” En zich niet laten afschepen, hè. Blíjven doorzeiken. Ik verdom het om uit te leggen dat het een grapje is, een groteske overdrijving om mijn uiting van walging over die spermakoffie een humoristische draai te geven (ik zal niet zeuren over het feit dat ik de doodstraf te goed vond voor de koffie-ejaculeerder, het moest zelfs nog iets ergers zijn dan de doodstraf).

Ik wil dat niet meer, want je blíjft bezig. Ik zie mensen hun sarcistische tweets merken met tags als ‘#SARCASMETWEET’. Wat een treurigheid. Iedereen is als de dood om de volgende morgen wakker te worden als voorpaginanieuws, zoals een paar jaar geleden Justine Sacco overkwam toen ze een grap maakte over AIDS en huidskleur (die ik altijd heb geïnterpreteerd als een sarcastisch commentaar op racistische vooroordelen).

Seksistische varkens

ALLES kan een wereldwijde rel veroorzaken. Noem je iemand met povere sociale vaardigheden een autist, dan krijg je de Bond van Autisten op je dak. Het woord ‘mongool’ komt je op een aangifte te staan en de banaalste metaforen, die vroeger door iedereen gebezigd werden zonder noemenswaardige gevolgen, leveren je nu gegarandeerd problemen op. Iemand een ‘ezel’ noemen betekent ruzie; niet met degene die je een ezel genoemd hebt, maar met dierenvrienden die protesteren dat ezels hele slimme, lieve beesten zijn. En die niet ophouden totdat je publiekelijk je excuses hebt aangeboden.

Bijt je iemand toe dat die blijkbaar niet kan rekenen, dan heb je iemand met dyscalculie gekwetst. Mijn sneer over de dt-fouten van Terstall en Albrecht, hierboven, heeft ongetwijfeld al een klein leger beroepsgekwetsten hun toetsenborden driftig aan gort doen tikken. PVV’ers fascisten noemen mag niet want ze missen nog twee vinkjes op de checklist van Robert Paxton en Wilders heeft geen bloksnor bovendien. Van dikke vrouwen houden mag niet want dan kwets je de magere, van magere ook niet want dan voelen de dikkerds zich tekort gedaan en van alle vrouwen houden mag ook niet want dan komt Einstein Barbie (die bestaat echt) je tijdlijn voldrammen: “Alsof alle vrouwen hetzelfde zijn!” Van vrouwen houden is trouwens iets voor seksistische varkens. O nee, varkens mag niet, dat zijn intelligente beesten die je niet mag beledigen.

Bloot in het bos dansen

Lekker ding mag niet, lelijk wijf mag niet, ADHD is niet voor te lachen, je mag niet alle Nederlanders over één kam scheren, wat jij over gereformeerden zegt, is PRECIES HETZELFDE als Geert Wilders met de moslims doet, “WEET JE WEL WAAR HET WOORD ‘HYSTERISCH’ VANDAAN KOMT?!”

Mag geen grappen maken over allergie (vijfentwintig jaar geleden was er een achterneef gestorven na het eten met een lepel die ooit in de pindakaas had gezeten) mag geen kankeren zeggen mag geen hoer zeggen mag geen zionist zeggen mag geen nazi zeggen mag niet zeggen dat drs Frikschoten een populistische blogger was.

Pyt van der Galiën noemde iemand een ‘heks’ en moest zijn woorden terugnemen want tja, je hebt dus kruidenvrouwtjes die zich bij volle maan insmeren met hun eigen menstruatievocht en dan bloot in het bos gaan dansen maar ze willen niet op Twitter worden gekwetst.

PVV’ers doodschieten

De bloggende filosoof Umair Hague (232.000 volgers) maakte vanmorgen op Twitter deze grap:

I love the British until they get wasted and start singing all night long. Then I’m a fan of remorseless genocide.

Ik neem aan dat hij wéét dat dit explosief materiaal is, met de potentie hem voor de rest van zijn leven dakloos te maken. Ik maakte zelf vier jaar geleden zo’n grap over PVV’ers en ik krijg nóg kwaaie proleten achter me aan. Laatst nog in mijn mail: “JOU SOORT MOETE ZE VERBRANDEN!” En daar dan niet de ironie van zien. Maar goed, ironie bestaat niet voor deze missing links.

Om maar niet te spreken van de grappen die ik heb gemaakt over de geestelijk gestoorde antisemiet Laurence Blik. Geen dag gaat er voorbij of geobsedeerde zwakzinnigen schijten mijn tijdlijn vol: JODENHATER! HIJ HAAT JODEN!! HIJ IS EEN JODENHATER! JODENHATER! JODENHATER! HAAT JODEN!! SMERIGE JODENHATER!

Vrije meningsuiting

Aanleiding voor deze tirade is de controverse rond de Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah, uitverkoren om Jon Stewart op te volgen in The Daily Show, nu het mikpunt van een internationale lynchmob die zijn hoofd op een schaal wil vanwege vier of vijf grappen over Joden en vrouwen, die hij jaren geleden op Twitter had gemaakt. Dat gaan mensen dus doen zodra je bekend wordt: graven in je Twitter-verleden, om te zien of je misschien kapot te maken bent. Mensen die zich moreel boven jou verheven voelen, die doen dat, die besteden daar hun dag aan.

Een paar jaar geleden dacht ik nog dat Internet de boekdrukkunst van deze tijd was. Een podium voor gemarginaliseerde groepen, een vrijmarkt van dissidente ideeën, een paradijs van vrije meningsuiting. Waar taboes konden worden doorbroken en nieuw terrein kon worden verkend. Niets is minder waar. Internet maakt van de wereld inderdaad een global village, een wereldwijd dorp, maar het is het dorp Salem. Een verstikkende gemeenschap van kleinburgelijke benepenheid, waar de bewoners zich van heksenproces op heksenproces storten. Immer alert op overtreders, om ze te kunnen veroordelen en terecht te stellen. Taboes worden angstvallig bewaakt, liefst wordt er nog een zooi bijgemaakt. Meer taboes betekent meer overtreders en meer verontwaardiging, waarin jij je dan kunt wentelen als een geil varken in de modder. O nee, zielig voor de varkens.

Als Internet me iets heeft geleerd, dan dat echte democratie, échte macht bij het échte volk, alleen maar kan resulteren in de extreemste vorm van fascisme. Bijna geen mens wil vrijheid. Publieke terechtstellingen, daar hunkert iedereen naar. Daarom zijn die IS-filmpjes zo’n enorm succes.

bodysnatchers

Wees een échte Charlie en steun het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.04.2015 @ 13:20

[Home]
 

23 Reacties

op 05 04 2015 at 14:40 schreef babs:

Grappen maken over missing links vindt ik dus echt niet kunnen. Mijn bent je kweit.

op 05 04 2015 at 14:43 schreef Beukman:

Inderdaad, de verstikkende spruitjeslucht van de jaren 50 is teruggekeerd, maar dan geglobaliseerd. Iedereen neemt elkaar de maat, ieder woord wordt op een goudschaaltje gewogen, en om context maalt niemand meer, dat blijkt wel uit dat huiveringwekkende stuk over mensen die hun baan verloren door de volkswoede die over heen heenkwam na een tweet of een verkeerd begrepen grap. Hier een stuk over een komiek die niet meer aan de bak kwam nadat hij het woordje “nigger” had gebruikt – in het artikel om de een of andere reden aangeduid als “n*****”: http://goo.gl/Fqmozy.
Een paar jaar terug kostte het gebruik van het woord “niggabitch” als toffelemoonse benaming voor een bekende Americaanse zangeres een Nederlandse hoofdredactrice nog haar baan, en vandaag moeten we lezen dat Kylie Jenners prachtige opmaak in een photoshoot eigenlijk een racistische blackface is: http://goo.gl/UK0yRb.
De combinatie van lange teentjes en de sociale media leidt tot een hyper-politiek correct klimaat. De juist ongeremde digitale lynchmob fungeert als de shariapolizei.

op 05 04 2015 at 15:32 schreef Mohammed:

Beste Peter, het leven is een aaneenschakeling van teleurstellingen en desillusies (althans, dat is mijn analyse). Desondanks. Geniet van je prachtige intelligente vrouw, je gezonde verstand en blijf ondanks al die hufters genieten van het leven. We houden van je. En voor de haters die meelezen, FY!

op 05 04 2015 at 16:08 schreef Dennis:

De smartphone en tablet hebben de toegang tot het internet laagdrempelig gemaakt waardoor de massa nu de ruimte inneemt waar vroeger alleen redelijk tot zeer intelligente mensen toegang toe hadden.

Wilde je in 1994 op het internet, dan moest je eerst met een computer leren omgaan. Dat werk is je nu uit handen genomen door Apple en co.

Wanneer je oude discussies op het internet terugleest van 12 a 15 jaar geleden dan kun je stellen dat het gemiddelde niveau hoger lag dan nu. Lees je oude nieuwsgroepen terug van 20 jaar geleden of meer dan kun je het zelfs ronduit elitair noemen.

op 05 04 2015 at 16:16 schreef Egbert:

Dennis, Godwin’s law is uit 1990 zie ik. (Hé, is dit fenomeen al eens benoemd: “als een discussie op internet maar lang genoeg duurt, is er altijd wel iemand die Godwin’s law noemt”?)

op 05 04 2015 at 16:26 schreef MNb:

“Maar goed, ironie bestaat niet voor deze missing links.”
WAT? HOE DURF JE! JE KWETS TRANSITIONELE FOSSIELEN, EVOLUTIEBIOLOGEN EN CREATIONISTEN! EN DIE FOSSIELEN KUNNEN ZICH NIET EENS VERDEDIGEN!
PB

op 05 04 2015 at 16:42 schreef MNb:

Per ongeluk te snel op Verstuur geklikt. Nou, daar zal ik dan maar mijn excuses voor aanbieden, want dat moet tegenwoordig overal voor. Vooral omdat Babs mij voor was met mijn grap.
Trevor Noah reageerde heel koel op de kritiek. Ik mag hem nou al.

op 05 04 2015 at 17:22 schreef Tayfun Balcik:

Kekke shizoe ma nizoe Peter. Respect.

op 05 04 2015 at 17:33 schreef Dennis:

@Egbert

Godwin’s Law was bedoeld om het niveau van bepaalde discussies wat op te krikken omdat ook 1990 nu eenmaal niet vrij was van luie denkers.
Maar ik vind het idee van Godwin’s Law nog altijd beschaafder dan gaan pleiten voor het ontslag van iemand omdat hij/zij iets roept waar je het niet meeeens bent.

op 05 04 2015 at 18:56 schreef excellentie zwembad:

Twitter is een dom medium voor mensen die graag elkaar ruften opsnuiven . Zou dan ook gewoon Farter(tm) moeten heten .

op 05 04 2015 at 21:18 schreef Marco Meijer:

1. never underestimate your opponent
2. take it outside
3 and most important: be nice.
Be nice, until it’s time not to be nice

(Patrick Swayze in “Roadhouse”)

op 05 04 2015 at 21:31 schreef Ruud van Gerrevink:

I to hate people singing “all night long”. The worst Lionel Richie song ever. Bring back The Coomodores …

op 05 04 2015 at 22:23 schreef Pyt van der Galiën:

Ik vind Twitter wel leuk. Je bent snel op de hoogte van het laatste nieuws en ik heb er heel veel aardige mensen ontmoet, van anarchisten tot solide, ouderwetse conservatieven. Natuurlijk loopt er ook heel veel gespuis rond en door de vorm (140 tekens) ontstaan er gemakkelijk misverstanden. Ik heb vaker dan één keer ruzie gehad omdat mensen een opmerking van mij verkeerd begrepen (of omdat ik een opmerking van iemand anders verkeerd begreep).

Ik begrijp Peter’s conclusie wel – kan ook moeilijk anders, want ik heb vaker dan één keer iets vergelijkbaars beweert – maar ik denk dat Twitter een flink vertekend beeld van de mensheid oplevert.

op 06 04 2015 at 02:11 schreef Sasha Berkman:

https://www.youtube.com/watch?v=VY5vt03sD4M

op 06 04 2015 at 07:51 schreef Vasti:

Internet is, wat mij betreft, een kijkje in het menselijk wezen. In haar of zijn denkwereld. Een onuitputtelijke en rijke bron.

Op een fijn niveau van gedachten wisselen én van mening verschillen is met onze geliefden soms al hele opgave, laat staan met iemand die je persoonlijk niet kent.

De tong blijkt een scherpsnijdend zwaard.
Een hoop ‘virtuele’ pijn.
Vandaar dat het Twitter gebeuren misschien op zijn retour is?
In de bewustwording van onszelf en de hierop volgende hérkenning van onszelf in de ander ligt de sleutel.

op 06 04 2015 at 08:55 schreef Egbert:

re Dennis. Klopt hoor, internet in het begin had allerlei drempels die schorem buiten hielden. Nu niet meer.

Toch ben ik het oneens met Peter als hij zegt: “Een paar jaar geleden dacht ik nog dat Internet de boekdrukkunst van deze tijd was” dwz, nu niet meer. Ik denk nog steeds van wel. Alleen de ontwikkeling is enorm veel sneller gegaan. Maar boekdrukkunst heeft ook De Telegraaf opgeleverd.

op 06 04 2015 at 11:08 schreef excellentie zwembad:

@pyt van der galien

da’s nu dus ook precies het probleem ; twitter is een beperkt medium – waarom het een succes is geworden is me een raadsel .
geen context, geen diepgang, geen onderbouwing .
alleen een ruft van 240 tekens zonder enige schoonheid .
zoveel mogelijkheden die internet biedt en wat gaat men doen? Ruften van 140 tekens en dan klagen dat sommige ruften blijken te stinken .
Alsof je het gebrul in een voetbalstadion ziet als de staat van het land.
Wie wil er nu een pyt of een peter in 140 tekens wat dat betreft?
En die mensen ontmoeten uit alle delen van de wereld daar zijn andere sociale media veel beter in.

op 06 04 2015 at 11:23 schreef Peter:

Het gezeik van Excellentie Zwembad komt niet boven het niveau van menige Twitteraar. Het is dom en voorspelbaar. Dat er geen context zou zijn en dat je in 140 tekens niet iets zinnigs zou kunnen zeggen, het slaat nergens op.

Excellentie vindt zijn ruftenmetafoor blijkbaar erg goed gevonden, bang als hij is dat we die de eerste keer misten, gooit hij er in zijn tweede reactie nog een schepje bovenop.

Het probleem met Twitter is dat iedereen, ook elke imbeciel, jouw tweets leest en ermee aan de haal gaat. Maar er is gewoon context en in 140 tekens kun je een heleboel zeggen. Mits je behept bent met een brein, that is.

op 06 04 2015 at 12:18 schreef Bertje:

Twitter is de 27 mc van deze tijd
Als ex “begeistert” zend amateur zie ik met twitter precies gebeuren wat ook eens met mijn geliefde 27 mc is gebeurd. ( en nog wat later werd de 8 meter ook vervuild door “galbakken”)
My two cents

op 06 04 2015 at 12:25 schreef excellentie zwembad:

Ruftemetafoor gebruik ik al jaren .

Het probleem met twitter niet elke imbeciel weet waar je het over hebt daarom de context mist en op zn twitters lekker los gaat .

De ruftmetafoor is dus ook iedereen ruikt m en dan moet je niet gek opkijken als er mensen zijn die er wat van vinden .

Dat ze inderdaad allemaal als een kip zonder kop beginnen te kakelen dat klopt maar dat is twitter eigen.
Je neemt de maat over ‘wisdom of the crowd’ door twitter . Ik zie twitter als de oorzaak . Jij ziet die mensen als de oorzaak dat is het verschil .

op 07 04 2015 at 08:58 schreef André Richard:

Iets met een man, zijn zoon en een ezel (en Aesopus natuurlijk)

op 07 04 2015 at 22:46 schreef dewanand:

ja ja ja peter, mauw mauw miaaawwwwaaallllaaahhhh,

de maatschappij verander je op straten, echt met je poten stampen op straten, via massa demonstraties op straten,

jazeker mauwt wieroe:

18 blote hindoe nazi katten die demonstreren voor de terugkeer van hun grote Katten Fuhrer uit Nassi paradijs Duitsland kunnen een Nazi wereld revolutie ontketenen in de hele melkweg, want de nazistische Arische aliens wachten op dit sein om aan te vallen.

Ga ook met je blote poten stampen op de haagse straatstenen, organiseer Frontaal Naakte massa demonstraties met smerige gedragen slipjes en gebruikte condooms aan de naakte vlaggestokjes.

In cyberspace kan je niet stampen met je poten, nee dus dan maar klassiek aanpakken.

waar sta jij voor als seculiere fundamentalist Peter?? Kijk bloot in de kristallen bol vanavond.

dewanand en wieroe

op 09 04 2015 at 20:45 schreef Hans Langbroek:

Enorm goed stuk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS