Home » Archief » Sidney en Sibren zijn allebei domme, domme jongens geweest


[24.04.2021]

Sidney en Sibren zijn allebei domme, domme jongens geweest

Hannah de Vries


Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968)

Kent u zijn verhaal? Ik dacht het niet. Het is niet een verhaal dat moraalridders je zouden vertellen. Sidney was advocaat in zedenzaken, zolang hij bleef winnen was hij beschermd tegen aanvallen van extreemrechts. Hij werd zo machtig -hij kwam in de Tweede Kamer- dat hij maar één ding hoefde te vrezen: geannuleerd worden door zijn eigen achterban.

Ironisch, hij kon anderen beschermen tegen homofobie, maar niet zichzelf.

Het gebeurde als volgt: al langere tijd werden in linkse appgroepen, gevuld met idealistische Groenlinks- en Bij1-jongeren, ervaringen langs elkaar gelegd van ongepaste contactverzoeken van Sidney. Ik ontken niet dat deze gezien het grote leeftijdsverschil bijzonder ongepast zijn. Cringe, heet dit online. De direct betrokken survivors spelen echter niet de hoofdrol in het aanklagen van Sidney. Naar eigen zeggen is het de domme, domme jongen Sibren geweest die zijn netwerk heeft ingezet voor deze zaak. Hij is zelf geen survivor. Hem bewogen slechts altruïstische motieven.

Het begon redelijk netjes: geschrokken van Sidney’s intrede in de kamer op 31 maart heeft Sibren een bevriend D66-lid een aanklacht laten indienen bij de vertrouwenspersoon van de partij. Tijdens de eerste twee weken van april heeft de partijvoorzitter van D66 een onderzoek opgezet en meermaals met Sidney gesproken. Op 13 april hing Sibren echter de vuile was buiten op Twitter. Ik snap dat je als idealistische linkse tiener weinig vertrouwen hebt dat D66 zo’n onderzoek netjes afrondt, maar door het op deze manier te saboteren maak je van je wantrouwen een self-fulfilling prophecy.

Extreemrechts

En de vuile was die hij buiten hing? Die ruikt extreem-rechts. Zijn publieke walging voor een ‘kwaadaardige pedofiel’ is gewoonweg laster. Seksuele aantrekking tot een 16-jarige mogen we dan collectief afkeuren, van seks met kinderen is geen sprake. Bovendien zijn dergelijke ongefundeerde beschuldigingen van pedofilie altijd nazi-shit. Sibren doet dit niet zelf, maar hij wordt hier wel in meegesleurd. Graag wijs ik de lezer op deze extreemrechtse nepwikipedia waarop een haatlijst wordt bijgehouden van ondertekenenaars van de beruchte 2014 Dautzenberg-petitie. Deze internet-nazi’s merken op dat Sidney een boek heeft geschreven over ene Herschel Grynszpan. Ik citeer:

Grynszpan heeft op 7 november 1938 Ernst vom Rath, een Duitse diplomaat, vermoord. Dat Smeets hier sympathie voor heeft duidt erop dat Smeets waarschijnlijk zelf ook van Joodse komaf is.

Wat een analytisch vermogen van deze nazi’s: je bent Joods als je je met Joden associeert. En op Twitter zijn er nu weer mensen antisemitisch belaagd voor het verdedigen van Sidney, maar het bewijs hiervan is alweer verwijderd. Ondertussen heeft Sibren het druk met bewijzen dat hij niks met extreem-rechts te maken heeft. Ik geloof hem volledig. Hij heeft niet met extreemrechts samengewerkt, hij heeft zich door hen laten gebruiken. Als een domme, domme jongen.

Veiligheid bieden

Graag laat ik nu de lezer op onsubtiele wijze zien hoeveel Sidney en Sibren op elkaar lijken. Beiden worden bewogen door de (reële) angst voor homofobie. De eerste vindt zichzelf een veilige haven, een ouder en ervaren persoon die begrijpt hoe homofoob de samenleving wel niet is. Hij hoopt jongeren een veilige plek voor seksueel experimenteren te kunnen bieden. Dit laatste duidelijk tegen de wensen van de jongeren in. Deze combinatie van veiligheid bieden en seksuele avances maken noemen we grooming, en verdient sterke afkeuring.

Sibren treedt op zijn beurt op als de woordvoerder van de vertrapten. Hij wil, net als Sidney, kwetsbare homojongens beschermen, terwijl hij zelf hetero lijkt te zijn (of doe ik nu aan bi-erasure?). Ik vraag me af over hoeveel grenzen hij heen is gefietst met het geweld waarmee hij de vuile was op Twitter heeft geslingerd. Of door achteraf te gloriëren in de aandacht.

In ieder geval is het ijdele hoop om te denken dat deze werkwijze helpt tegen homofobie. Dit drama versterkt de gedachte bij twijfelende rechtsmensen dat homo’s inderdaad toch gewoon vies zijn. Sidney is in zijn ongemakkelijke contactverzoeken schuldig aan grooming. Deze beschuldiging staat. Maar pedofilie is het niet; dit is de eerste fout.

Kwaadaardige pedo

De tweede fout is de bereidheid samen te werken met extreemrechts. Gezellig samen een ‘kwaadaardige pedo’ stenigen zorgt er niet voor dat je zelf wel geaccepteerd zal worden. Het maakt slechts de rij tussen jou en het executieplatform korter. Op deze manier door de Twitter-modder rollen laat trouwens niemand schoon achter; ik zit hier zelf ook een 17-jarige verdacht te maken van van alles en nog wat. Heb ik weer. Maar toch, Sibren is een domme, domme jongen geweest, en dat mag gezegd worden.

En gebruik wat empathie, mensen. Zie toch dat Sidney zelf ook een bange, domme jongen is met een ongemakkelijke relatie tot zijn eigen seksualiteit.

Hannah de Vries zou graag populair-wetenschappelijk over geschiedenis willen schrijven, maar wordt steeds afgeleid door #OPHEF. Dit is deels te verklaren door een interesse in LHBT-zaken, want niemand anders lijkt in deze bereid te zijn te laveren tussen wokerij en boomerij.

Gastschrijver, 24.04.2021 @ 13:50

[Home]
 

1 Reactie

op 24 04 2021 at 13:50 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS