Home » Archief » Wie beschermt ons tegen de politie? (3)


[17.05.2015]

Wie beschermt ons tegen de politie? (3)

Peter Breedveld

Nederland wordt steeds gevaarlijker voor wie niet gewoon gezellig meedoet. Werden antiracisten eerst nog vooral belaagd vanuit de hoek van de extreemrechtse media (GeenStijl, PowNews, Trouw en dergelijke), nu wordt het hele staatsapparaat ingezet om ze de mond te snoeren.

Onlangs werd bekend dat activist Abulkasim Al-Jaberi wordt vervolgd wegens majesteitsschennis omdat hij tijdens een antiracismedemonstratie ‘Fuck de koning’ had geroepen en nu blijkt ook Kno’Ledge Cesare te worden vervolgd wegens mishandeling van een politieagent tijdens een protestdemonstratie in Gouda, eind vorig jaar. Cesare, die in het echt Jerry King Luther Afriyie heet, kreeg vanwege dat incident eerder al een beroepsverbod opgelegd: hij krijgt, door toedoen van de politie, geen vergunning meer om als beveiliger te kunnen werken.

Buitensporig politiegeweld

Wie de beelden van Cesares arrestatie bekijkt, zal beamen dat het nogal moeilijk te geloven is dat hij zelfs maar in staat zou zijn geweest een agent te mishandelen. Het zijn Cesare en zijn companen die blootstaan aan buitensporig politiegeweld zonder daarvoor maar iets verkeerds te hebben gedaan. Ze zijn overduidelijk door de politie belaagd vanwege hun donkere huidskleur. Er stonden bij die Sinterklaasintocht immers honderden bleekgezichten op precies dezelfde manier die niet door de politie werden aangevallen.

De media hadden de antizwartepietdemonstranten in Gouda al geframed als een groep gewelddadige extremisten die zelfs kinderen niet zouden ontzien. Opzettelijk, want het moest, in de woorden van PowNed-Hauptmann Dominique Weesie, een ‘publicitaire nachtmerrie‘ voor de antizwartepietbeweging worden. Die lijn werd niet alleen gevolgd door PowNed en De Telegraaf, maar bijvoorbeeld ook door NRC Handelsblad, die een driftig partijtje meetoeterde qua agitprop, en later moest rectificeren.

Gewapende tak van de PVV

De politie maakt handig gebruik van deze mediaframing door Kno’Ledge Cesare eerst zijn broodwinning af te nemen en vervolgens te criminaliseren. Geweld en vervolgens intimidatie, je verwacht het van de politie in een land als Colombia, maar niet in Nederland.

Nou ja, ik lieg. Ik verwacht het wél van de Nederlandse politie. Die is immers de gewapende tak van de PVV. Bespreekt tijdens de koffiepauze de gewenste terreurmaatregelen tegen ‘kutmoslims’, treitert allochtone collega’s en weigert botweg aangiftes van racistisch geweld op te nemen. Wie nog steeds niet wil onderkennen dat de politie racistisch tot op het verkankerde bot is, kijk gewoon even naar dit filmpje van de Stichting Doetank. Wie de politie publiekelijk confronteert met dit verwerpelijke gedrag, krijgt te horen dat het in Iran veel erger is.

Recht op vrije meningsuiting

Ergo: geen bereidheid, geen enkele ruimte voor verbetering. Integendeel, de politie is inmiddels overgeschakeld van passief-agressief gedrag ten aanzien van allochtonen naar een fanatieke jacht op donkere mensen met een grote mond. Zie bijvoorbeeld ook de arrestatie, twee weken geleden, van rapper Appa, waar een luchtje aan zit. Ook hier weer die altijd wat vage beschuldiging van de politie dat Appa zich zou hebben verzet tegen zijn arrestatie. Het lijkt allemaal meer te maken te hebben met de luidruchtige wijze waarop Appa probeert gebruik te maken van hetzelfde recht op vrije meningsuiting dat witte Nederlanders (met uitzondering van mijzelf) steeds zo royaal en zonder enige beperking kunnen uitoefenen.

Dezelfde bedenkelijke rol speelt de politie in de vervolging van majesteitsschenner Abulkasim Al-Jaberi. Het is natuurlijk godsgeklaagd dat de Nederlandse wet voorziet in een verbod op ‘majesteitsschennis’, maar goed, pas onlangs is het verbod op ‘smadelijke godslastering’ uit het wetboek geschrapt, en dat heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad. Nederland is uiteindelijk een primitivistische fopdemocratie die blijkbaar uit elkaar valt zonder totems en taboes.

Democratische potjes

Maar uit dit stuk over de vervolging in de New York Times (waarin Nederland wordt vergeleken met een dictatuur als Thailand) begrijp ik dat het Openbaar Ministerie geen andere keuze heeft dan Al-Jaberi te vervolgen, omdat de politie hem meteen arresteerde nadat hij tijdens een protestbijeenkomst vanaf een podium “Fuck de koning” riep. Het is dus de politie, die besloot dat Al-Jaberi vervolgd moest worden. En dat is weer typisch. Het is lang geleden dat in Nederland iemand voor majesteitsschennis werd opgepakt. Hans Teeuwen sodomeerde een aantal jaren geleden avond na avond, maanden achtereen, een denkbeeldige koningin Beatrix voor volle zalen, zonder enig gevolg, maar een allochtoon die “Fuck de koning” roept zit al in de arrestantenbus voordat-ie is uitgesproken?

Hoe kun je nog betwijfelen dat het ingrijpen van de politie tijdens een antiracismedemonstratie (waarbij Al-Jaberi van het podium getrokken werd) gewoon weer de zoveelste intimidatieactie is om een zwarte de mond te snoeren? Dit heeft niks te maken met ordehandhaving, en alles met fascistoïde machtsvertoon. De politie houdt gewoon heel erg veel van Zwarte Piet, en wil best een paar democratische potjes breken om die te behouden.

Zie ook ‘Wie beschermt ons tegen de politie?‘ en ‘Wie beschermt ons tegen de politie? (2)‘. Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.05.2015 @ 08:31

[Home]
 

17 Reacties

op 17 05 2015 at 10:46 schreef WARZAZAT:

The cartoon showed the prince saying, “Do you realize, if you get pregnant this will be the closest thing I’ve done to work in my whole life.”

hahhahahahha…

De NL-politie en het OM spelen wel een hele pro-actieve rol in het openbare leven en daar kan ik heel goed over praten.Het heeft niets meer met ordehandhaving te maken maar met de maatschappij naar je hand zetten….en de wet geeft ze die machten.

Maar wat me echt heeft geschokt was een voorval met een advocaat van Surinamse afkomst,komt weleens op tv ben zijn naam vergeten, die werd bij een parkeerterrein aangehouden en met traangas bespoten alleen omdat hij tot advocaat had geschopt.

op 17 05 2015 at 14:02 schreef su:

In Nederland heb je twee stromingen. Je hebt de lage sociale klasse en de elite. De lage sociale klasse wordt voorzien van de nodige haat door geenstijl (=extreemrechtse blog).De elite wordt van haatinfo voorzien door Elsevier. Vooral zo een haatprof Ellian die constant gif spuit in de maatschappij. Arme, arme universiteit Leiden.

op 17 05 2015 at 14:02 schreef MNb:

Uitstekend artikel in de New York Times, met maar één foutje:

“a country that prides itself on its liberalism.”
Dat is al een tiental jaren verleden tijd. Mijn voorspelling van destijds komt weer een beetje meer uit: Nederland politiestaat.

op 17 05 2015 at 14:33 schreef Bertje:

Sorry hoor er word in dit stuk vrolijk aan wat feiten voorbij gegaan, bewust neem ik aan zoadat de realiteit zo gevormd kan worden zoals Peter deze wenst te zien.
En dan gelijk mekkeren of ik dit kan onderbouwen enzo terwijl men verdomde goed weet waar op ik doel.
( maar toch ik doe er eentje dan : menneer de rapper en Co werden gevorderd om zich te verplaatsen, een politie vordering is geen verzoekje of een aub vraagje.
Bij het niet ingaan op een vordering kan de smeris overgaan tot handelen)

op 17 05 2015 at 14:53 schreef Peter:

En dan gelijk mekkeren of ik dit kan onderbouwen enzo terwijl men verdomde goed weet waar op ik doel.

Bertje maakt het met elke volgende reactie een beetje bonter. We moeten nu maar gebruik gaan maken van onze telepathische gaven om te raden wat Bertje bedoelt.

Waarom laat je ons niet gewoon helemaal verschoond van je stupide commentaartjes, Bert? We weten immers allemaal verdomde goed waar je op doelt zonder dat je ze plaatst.

op 17 05 2015 at 15:12 schreef MNb:

Nee Bertje, jij bent degene die selectief winkelt in het feitenmagazijn. Goed opletten, als je vooroordelen je concentratie nog niet helemaal naar de mallemiezen hebben geholpen:

“Er stonden ….. immers honderden bleekgezichten op precies dezelfde manier die niet door de politie werden aangevallen.”
Kun je middels de geleverde links zelf, met eigen oogjes controleren.
Hier nog een keer:

“de luidruchtige wijze waarop Appa probeert gebruik te maken van hetzelfde recht op vrije meningsuiting dat witte Nederlanders … steeds zo royaal en zonder enige beperking kunnen uitoefenen.”
Ook al voorzien van links. En hier een derde keer:

“Hans Teeuwen sodomeerde een aantal jaren geleden avond na avond, maanden achtereen, een denkbeeldige koningin Beatrix voor volle zalen, zonder enig gevolg, maar een allochtoon die “Fuck de koning” roept zit al in de arrestantenbus voordat-ie is uitgesproken?”
Wat jij met je dichtgeplakte oogleden niet wil zien is nou net het cruciale punt.

“een politie vordering is geen verzoekje of een aub vraagje”
Dat beweert PB dan ook helemaal niet. Hij beweert dat de politie alleen onwelvallige mensen met een kleurtje vordert. En dat heet discriminatie, ook in Dlnd

op 17 05 2015 at 15:50 schreef Marianne:

Rechtvaardigheid en Billijkheid.
Kent iemand de definities?
Want ik neem geen genoegen met rethoriek alleen: misbruik maken van taal, beeld en muziek.
Deze woorden worden vaak luidkeels geroepen en zijn diep genesteld in onze emoties en levensbeschouwing.
De grote instituten als Kerk, Politiek en Rechterlijke macht zijn hierop gefundeerd.
Toch vind ik nergens een heldere duiding van deze grote begrippen.
Wat is hun kern en wat zijn hun begrenzingen?
Rhetorica alleen knoeit met onze gevoelens, angsten en sentimenten.
Geschiedkundigen, dichters, componisten en schrijvers dwepen er ook mee.
Onderwijs onze kinderen Glashelder wat deze begrippen zijn, zodat ze later onderscheid kunnen maken tussen zuiverheid, verwarring, tumult en intimidatie.
Dit is een belangrijke opdracht aan onze cultuur opdat ze sterk en consequent
blijft staan en voortbestaan.
Rechtvaardigheid en Billijkheid zijn cultuurafhankelijk en het Westen is de wereld verplicht hier een onwankelbare duiding aan te geven.
Stop het tumult.

op 17 05 2015 at 17:58 schreef theo:

Zo is het MariAnne. En gelukkig hebben we Peter Breedveld voor het westers culturele Rechtvaardigheid en Billekheid

op 17 05 2015 at 21:22 schreef Egbert:

En daar zijn ze al: nieuwe reageerders die oppoppen onder elk artikel met kritiek op de politie. Altijd verwarring zaaien, ‘je weet de omstandigheden niet’, jij-bakken. Marianne en theo zitten gewoon naast elkaar aan een buro, betaald om politiekritiek te verzanden.

op 17 05 2015 at 21:33 schreef Benjamin Schlemiel:

Blij dat ik geen twitter heb.
Scheelt echt een hele hoop ergernis,
Want wanneer ik de collums van Peter
hier en @Ralph op Krapuul doorlees vrees ik voor hun bloeddruk.
Dat er hier in dit land een groot aantal klootzakken rondlopen was mij al heel lang
bekend. Vroeger glipten ze er soms wel eens doorheen bij de ingezonden brieven van regionale dagbladen. Maar tegenwoordig heb je dus twitter; een speeltuin voor gestoorden en randdebielen. En daar kunnen ze zich naar hartelust uitleven. Niet aan storen en niet op reagere Lena.

op 17 05 2015 at 22:55 schreef AntiSoof:

De wereld verandert, dat is duidelijk. En wat mij betreft, tja,ik weet het niet. Maar ja.
Ik vraag ik me altijd af wie er een situatie verdient of er beter van wordt. Want er gebeurt weinig dat niet gestuurd is. Dus is mijn vraag vervolgens ‘wie bestuurt, wat is het doel?’. (E.e.a. komt door mijn interesse in spelletjes en analysedrift)
Dat de politie iewat verhardt lijkt mij duidelijk, alhoewel… wat deed die jongen? Maar buiten dit incident, er gebeurt weinig zonder reden. Waarom gebeuren er zaken zoals ze gebeuren?
Wie wat en waarom.
Want. Een probleem dient bij de wortel aangepakt te worden.
Eerlijk waar.

op 17 05 2015 at 23:33 schreef Mart:

@Benjamin

Je kunt ze natuurlijk negeren, maar dan eindig je in de situatie dat als jij aan de beurt bent er niemand meer is om zich voor je uit te spreken (vrij naar Niemöller).

Laf wegkijken is een strategie die uiteindelijk alleen zichzelf verslaat.

op 18 05 2015 at 11:30 schreef Gaz Typari:

Ik weet niet wat ik erger vind, de discriminatie van “mogelijk allochtone” jongens, inclusieg goedkope fietsenvooroordeel of het feit dat de politie de vrijheid van meningsuiting in de weg zit, hetgeen ook witte mensen als Johanna de das om doet.

Hoe dan ook, het steeds terugkomen op die aangiftes is natuurlijk een belachelijke redenering: men wordt simpelweg de deur gewezen zonder dat de aangifte wordt opgenomen.

Ook het argument van bertje raakt kant noch wal. De politie discrimineert niet want de gediscrimineerde luisterde niet goed genoeg toen de politie aan het discrimineren was.

op 19 05 2015 at 21:53 schreef betwister:

Ik zal de voorbeelden niet betwisten, maar zij bewijzen niet dat alle agenten discrimineren.

Zij bewijzen ook niet dat de hele politie als doel heeft onze vrijheid te beperken.

op 20 05 2015 at 01:10 schreef MNb:

Nee – dan moet je elke agent apart onder de loep houden. Je zult er altijd wel één vinden die niet discrimineert.
Laten we de methode eens op een niet controversieel onderwerp toepassen.

Ik zal de voorbeelden van omlaag vallende voorwerpen niet betwisten, maar zij bewijzen niet dat alle voorwerpen altijd omlaag vallen.

Gaat betwister nu concluderen dat hij veilig van een flatgebouw kan springen?

op 20 05 2015 at 07:29 schreef Peter:

Zo’n Betwister maakt zich niet druk om een zwarte die voor de rechter wordt gesleept of een beroepsverbod krijgt opgelegd omdat hij tegen racisme protesteert. Pas als Betwister of iemand uit zijn directe omgeving iets overkomt, wordt het een zaak van belang. En dat gaat nooit gebeuren, want Betwister is een bleekgezicht en kent ook alleen maar andere bleekgezichten.

op 20 05 2015 at 08:08 schreef yurp:

Jaren geleden kwam uit onderzoek al naar voren dat bij ‘preventief fouilleren’, ook al zo’n draak van een maatregel dat een farce maakt van ons rechtsbegrip, de politie nogal selectief vooral allochtone mensen fouilleert en aanhoudt. Racial profiling komt bij de politie keer op keer voor. Een autochtoon in een Maserati, goed voor hem zeg, hoe hard kan die? Een allochtoon in een Maserati: daar moet wat mis zijn. Kom eens uit die auto klootzak.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS