Home » Archief » Stekker eruit


[24.02.2017]

Stekker eruit

Peter Breedveld

Gisteren werd Jan Roos in het zonnetje gezet in Nieuwsuur. Vorige week zat-ie al in Buitenhof en werd hij paginagroot geïnterviewd, zonder één kritische vraag, in NRC en in Trouw. Hij mag dan zijn haatpropaganda onweersproken spuien voor een miljoenenpubliek. Over de niet aflatende stroom moslimimmigranten die alles gratis krijgen en ons land onveilig maken. Niemand die ‘m dan inwrijft dat hijzelf kinderen bedreigt met zijn enorme kapmes en vrouwen aanrandt.

Nul zetels krijgt hij volgens de peilingen, maar de media lijken vastbesloten daar verandering in te brengen. Want hij is zo lekker grofgebekt en anti-establishment. Overal is hij, op televisie en in de krant en op de radio. Altijd met een Rick Nieman tegenover hem die niks weet.

Agressie

Vrij Nederland heeft Bart Nijman van GeenPeil weten te strikken voor een groot interview. Ook nul zetels. Maar misschien helpt het als je Nijman zijn slachtofferrol laat uitbuiten want bidibidibidi, Nijman is het mikpunt van agressie. Bart Nijman, van fucking GeenStijl, klaagt over agressie. Onweersproken natuurlijk, want dat is jijbakken en dat mag niet. Dus krijgen we niet de Bart Nijman te zien die leuke Holocaustgrapjes maakt, zijn doldwaze reaguurders op mensen met een onwelgevallige mening afstuurt om ze helemaal de tyfus te intimideren, nee, we krijgen zielige Bart Nijman die klaagt over agressie. Godverdomme.

En De Correspondent gaat samenwerken met Het Algemeen Dagblad, de krant van Wierd ‘gewapende clash‘ Duk en WNL om er nou toch eindelijk eens achter te komen wat de boze witte burger eigenlijk wil. Een poosje terug probeerde De Correspondent het nog met allochtonen om de boel diverser te krijgen, maar daar hoor je niks meer van.

Godnakendekutnogantoe, het is nazi, nazi, nazi, nazi wat de klok slaat, overal, de héle tijd, alleen maar nazi’s, geobsedeerd zijn ze door nazi’s, want de elite luistert niet, de elite is blind. Laten we alleen nog maar doen wat de nazi’s willen, een participatiecontract, want ze willuh de kersbaum verbieduh!

Participatieverklaring

Dat racistische participatiecontract van Heilige Lodewijk de Paardenfluisteraar werd er gisteren in de Kamer doorheen gejast terwijl het hele land het bloed weer eens uit de oren spoot omdat Tunahan Kuzu had gezegd dat artsen er bij allochtonen eerder de stekker uittrekken vanwege de communicatieproblemen. Dát wordt dan wel meteen gefactchecked door de media en dan is het schande! Mag niet! Een hele beroepsgroep verdachtmaken (Oh, fucking irony)!

Mij deed het denken aan die keer dat Pim Fortuyn zei dat er meer doden vielen door de wachtlijsten dan door terroristische aanslagen. Was ook schande en schaam je en mag niet. Bleek gewoon waar. Weet je wie dat had uitgezocht, als enige journalist in heel Nederland? Ik.

De stekker zal er vast niet meteen uitgetrokken worden als een dokter aan een Turkse patiënt vraagt met zijn ogen te knipperen en er niet wordt gereageerd vanwege de taal. Maar goed, Kuzu is politicus en die chargeren allemaal weleens, toch, Lodewijk Asscher? Mark Rutte? Halbe Zijlstra? Geert Wilders?

Interculturele vaardigheden

Maar het is een goed gedocumenteerd feit dat allochtonen vanwege communicatieproblemen minder goede of passende zorg krijgen, verkeerd worden gediagnosticeerd, niet serieus genomen, enzovoort. Artsen zijn zich daarvan bewust en trainen hun interculturele vaardigheden. Ze worden niet geholpen door onze elitaire dove en blinde overheid, die bijvoorbeeld bezuinigt op tolken, waardoor artsen zijn aangewezen op de Marokkaanse schoonmaakster, die uit de gang wordt gehaald, of een dochter, die dan moet vertalen of vader nog ontlasting heeft gehad.

Is het zo vreemd te veronderstellen dat daardoor allochtone levens in gevaar zijn? Lijkt mij niet.

Dáár zou het over moeten gaan, in plaats dat je je allemaal weer wentelt in je geile verontwaardiging, als gehackte cyborg-lemmingen. Iedere dag laat je de nazi’s wegkomen met hun uitzinnige leugens, maar o wee als een allochtoon wat zegt.

Daarom Artikel 1, en DENK. #FEIT Er zitten straks allochtonen in de Kamer die niet naar hun witte baasjes luisteren. Kut voor je, maar jammeren en klagen helpt niks. Geen allochtoon die een boodschap heeft aan jouw verontwaardiging.

Wen er maar gewoon aan.

Frontaal Naakt wordt bedreigd! Echt, serieus bedreigd! Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.02.2017 @ 12:08

[Home]
 

56 Reacties

op 24 02 2017 at 12:20 schreef babs:

Goeie samenvatting van de week. Elke week blijkt weer absurder te kunnen dan de vorige.

Over die wat overdreven opmerking van Kuzu. Ik ben zelf buitenlander en hoewel ik de taal redelijk spreek en cultureel redelijk mee kan, ga ik er van uit dat communicatieproblemen me een paar maanden van mijn leven gaan kosten. Een woord medisch blabla in een oproep of recept verkeerd lezen en je er kan al van alles mis gaan. Ik heb zelf daardoor wel eens een doktersafspraak gemist.

Dat er door bezuinigingen op tolken doden zijn gevallen lijkt me duidelijk. Kuzu bracht het dus niet handig (ik denk eerlijk gezegd dat artsen bij vermeende moslims de stekker eerder wat langer laten zitten), maar heeft toch een punt.

op 24 02 2017 at 12:31 schreef Murat:

Hoop dat je Joris Luijendijk ook eens de oren wast in een van je stukken.

Die gast had ik hoog zitten. Is nu ook al overgestapt naar de dark-side. De man essentialiseert er effe lekker op los in de AD:

“Onder Egyptische studenten was niemand die geloofde in de gelijkheid van man en vrouw, homo en hetero, moslim en niet-moslim. Waarom zouden immigranten met zulke ideeën uit het Midden-Oosten in Nederland ineens wel die gelijkheid respecteren en omarmen? “

op 24 02 2017 at 12:33 schreef william60:

Noem je zelf geen journalist peter.
Jij bent een fascistische vasal van de islamitische dictatuur.
Jij luistert niet naar een andere mening: is meteen nazi.
En dat is jou probleem.

op 24 02 2017 at 12:36 schreef hamar:

De vergelijking tussen de doden door de wachtlijsten ( die bestaan nu eenmaal) en het feit dat Kuzu een hele beroepsgroep wegzet als halve Mengele’s die met plezier buitenlanders iets eerder niet meer helpt, dus eigenlijk vermoordt gaat mi nogal mank. Het feit dat iemand die hier al 30 jaar woont en niet de moeite heeft genomen om onze taal te leren is op zich al een probleem en dan dien je zelf denk ik ook je verantwoordelijkheid te nemen door dan id maar een familielid mee te nemen die wel de taal spreekt. Niet alles is probleem van de overheid he. Je hebt zelf ook nog enige verantwoordelijkheid of niet?

op 24 02 2017 at 13:04 schreef Chakir:

Wat is dit stuk van jou toch naar mijn hart! Vragen aan je vader of moeder naar hun ontlasting, terwijl ze kwetsbaar halfnaakt in een ziekenhuis bed liggen is zo FUCKING herkenbaar. Als je dit vertelt aan witte NL-ers dan gaan letterlijk de ogen rollen. Ik zou bijna gaan pleiten voor de maatschappelijke dienstplicht van Buma. Te beginnen bij journalisten en TK-leden, verplicht een jaar lang werken met mensen buiten hun sociale omgeving. Als je dan nog steeds hoog vd toren blaast, dan ben je gewoon gewetenloze nazi…

op 24 02 2017 at 14:42 schreef Antoni:

O, f..k..g irony … ik spreek de taal heel goed. Beter dan menigeen.

Maar ze luisteren gewoon niet. Ik zeg A, ze verstaan B: “Goedemiddag, ik wil wat vragen want ik heb pijn in mijn knie. Antwoord: “O, u wilt paracetamol? Dat kunt u gewoon kopen in de supermarkt.”

op 24 02 2017 at 15:07 schreef vander f:

@Hamar,
zal best maar dat gaat een arts geen moer aan,
of je welke taal wanneer spreekt.
Een arts behandelt iedereen naar beste vermogen ongeacht afkomst, religie, politieke voorkeur, leeftijd, geslacht of gehandicapt zijn, zeg bv doof.
Als iemand doof is pas je je zorg daar op aan,
als iemand de NL taal niet machtig is idem.
Nu heeft deze regering echter de soepsidie op tolken grotendeels geschrapt, het zit ook niet bij je zorgverzekering in het pakket dus ga je bij intakes en uitleg van behandeling vaak nat.
Nog even los van het schandelijke ‘schoonmaakster-uit-de-gang-trekken’ of kinderen laten tolken,
goede zorg staat of valt bij fatsoenlijke communicatie,
punt.

op 24 02 2017 at 15:20 schreef Thomas Colignatus:

Ik maak wederom bezwaar tegen de term “nazi”. Het gaat hier om mensen die van lotje getikt zijn, en waar de media er via verkoopcijfers baat bij hebben om ze aandacht te geven. Ook een “hoogopgeleid” (gepromoveerd) persoon als Thierry Baudet blijkt zodanig verdwaald dat het alleen maar gestoord valt te noemen. Er is onderscheid tussen een politieke overtuiging en ideologische verdwazing en krankjorum gedrag. Blijkbaar heeft de School voor de Journalistiek dit nog niet ontdekt, zie ook de verkiezing van Trump (waar wel weer veel geld en Big Data achterzitten).

op 24 02 2017 at 15:32 schreef cRR Kampen:

Nou ja, er vallen sowieso meer doden door van alles dan door terroristische aanslagen.

Het is best een verbluffende uitspraak van Fortuyn geweest. Toch begon met hem en, in Nederland, door hem de tijd dat iedereen denkt dat terroristische aanslagen als doodsoorzaak de som van vijftig andere top-doodsoorzaken overschrijdt. Oftewel de tijd die een stukje als dit motiveert, wat zeg ik, afdwingt.

Geheel terzijde, bezorgde burger vergist zich wat: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/kansas-bar-shooting-murder-srinivas-kuchibhotl-racial-motivated-adam-purinton-prosecutors-austins-a7596846.html

op 24 02 2017 at 15:42 schreef jacobus:

Als je hier 20 jaar woont en je kent de taal nog steeds niet is het niet de schuld van de ingetrokken subsidie.

op 24 02 2017 at 15:50 schreef Peter:

Je kunt wel blijven drammen, Thomas, maar ik blijf ’t gewoon nazi’s noemen. Racisten die etnische zuivering voorstaan en die intimidatie en dreigementen niet schuwen: nazi’s. Eéntje loopt nota bene in een nazi-unoform rond.

op 24 02 2017 at 15:53 schreef Peter:

Als je hier 20 jaar woont en je kent de taal nog steeds niet is het niet de schuld van de ingetrokken subsidie.

Ja dat zei Hamar ook al. Het tekent het totale gebrek aan empathie van de volgevreten lompe Hollander die zich nergens in verdiept, maar wel overal een snoeihard oordeel over heeft.

In de jaren tachtig werden allochtonen ontmoedigd de taal te leren. Ze moesten hun dingetje doen en dan weer oprotten. Daarna mochten ze wegrotten in hun eigen zuil. Dat is waarom veel oudere allochtonen de taal niet of gebrekkig spreken.

op 24 02 2017 at 16:11 schreef cRR Kampen:

“Nazi’s” is helemaal correct, inderdaad.
Het is wel zoiets dat je ‘lomp’ en zonder diepgang kan rondslingeren. Maar waar je na véél nuanceren en diepgaand onderzoek en al gewoon toch weer op uitkomt. Steeds hetzelfde ding.

Het gaat hier om mensen die van lotje getikt zijn, en waar de media er via verkoopcijfers baat bij hebben om ze aandacht te geven.

Mathematisch identiek met de commentaren op en het succes van Hitler + aanhang.

op 24 02 2017 at 16:53 schreef MNb:

TomC, je prioriteiten deugen niet. Je acht de vraag of Roos ed loepzuivere nazi’s zijn of niet van groter belang dan het feit dat vele inwoners van Nld. tweederangsburgers zijn geworden.

op 24 02 2017 at 16:54 schreef jacobus:

Ja Peter, ben ik een volgevreten lompe Hollander zonder empathie die zich nergens in verdiept. En dat ontmoedegings beleid in de jaren 80 zal wel, hadden ze in 1997 toch wel door dat ze toch bleven, en toen was dat ontmoedigingsbeleid er niet meer. Zijn we nu dus 20 jaar verder, het gaat ook om interesse of juist niet dus. Molukkers hadden ook een ontmoedegings beleid, spreken toch heel goed Nederlands. Ik heb pas geleden 1 jaar midden in een moslim gemeenschap gewoond, de arme moslims, niet de hoog opgeleide, en die zijn er eerlijk over: geen interesse de taal te leren want ze gaan toch niet met Hollanders om. Ja die moslims zijn er gewoon ook….zoals je ook volgevreten Hollanders hebt die nietsnutten zijn.Ik ben niet tegen moslims, maar wel tegen : De Hollanders zijn gemeen want de dokter spreekt niet eens mijn taal, ja duh….we wonen wel in Nederland waar alles fout is, maar de taal is Nederlands en dat is logisch, o ja, voor je het zegt: ik ben ook nog een lutser ja.

op 24 02 2017 at 17:42 schreef Peter:

O, je hebt veldwerk gedaan. Een jaar tussen de arme moslims gewoond die geen interesse in Hollanders hebben. Hoe komt dat? Hoe is dat zo gegroeid? Nogmaals: je hebt je niet verdiept, je toont gen empathie, je velt makkelijke oordeeltkes.

En hoe dan ook, dat iemand de taal niet goed beheerst (het schijnt onder Hollanders voor te komen die al twintig jaar in Portugal wonen) betekent niet dat ze dan maar vroeger dood moeten omdat ze zich niet verstaanbaar kunnen maken bij de dokter.

op 24 02 2017 at 17:49 schreef sjonnie:

Het tekent ook het totale gebrek aan historisch besef. De werfakoorden vanaf 1968 tot 1972 leiden tot “import” van goedkope arbeiders uit Marokko en Turkye, die na gedane arbeid weer terug zouden gaan. Dus waarom de taal leren van het “gastland”. Overigens, Biesheuvel en de Jong waren hiervoor verantwoordelijk en niet den Uyl zoals vaak wordt gedacht.

op 24 02 2017 at 18:04 schreef jacobus:

Altijd op het verleden wijzen is geen bijdrage aan voor uitgang,was ik nu nog boef geweest. En Hollanders die zo lang in Portugal wonen en geen Portugees spreken zijn ook niet slim. En mensen die zich niet verstaanbaar kunnen maken bij de dokter moeten zeker niet vroeger dood, maar als dat het gevolg is van de taal is het niet de keuze van de arts, en Kuzu is een clown om nog maar een oordeeltje er uit te gooien. En nu ga ik me even volvreten.

op 24 02 2017 at 18:18 schreef Peter:

Het is nooit de keuze van de arts, het komt door gebrekkige communicatie. Je moet niet altijd per se het laatste woord willen hebben. zeker als je er ook nog blijk van geeft alles maar een beetje oppervlakkig te hebben gelezen. Drie keer achter elkaar drammen “eigen schuld, dikke bult” overtuigt niemand dat je echt een heel aimabel mens bent, verder.

op 24 02 2017 at 19:05 schreef Hermann:

@babs. U heeft gelijk. Ga soms,samen met m’n Chinese vrouw, met Chinezen mee naar huisarts/ziekenhuis. Niet alleen taalproblemen spelen parten, ook het anders duiden/aangeven van de klachten. Is de vaak ernstige klacht eenmaal na lang zoeken gevonden valt alles op z’n plaats – daarvoor is er door hun omschrijving voor Nederlandse begrippen geen touw aan vast te knopen. Sommige Chinezen konden zich vroeger redelijk in ’t Nederlands redden, maar zijn de taal door ouderdom vergeten, anderen krijgen ontheffing van inburgering, omdat zij de taal nooit machtig worden. Als deze mensen alleen bij ’n arts zijn, staan ze zo weer buiten. Kuzu kon wel eens gelijk hebben. Mijn ervaring: artsen willen wel, maar weten niet hoe. Oplossingen (medisch geschoolde tolken) worden er niet bedacht.

@TC In ’n ander draadje ’n link van VICE gegeven over neo-nazi’s in Amerika – lijkt verdacht veel op de situatie in Nederland. ’t Zijn gewoon nazi’s!

@jacobus. Molukkers? U moet Uw Nederlandse geschiedenis eens bijspijkeren.

@hamar. U kunt de pot op. Of heeft U, als @jacobus, ook ’n jaar tussen de moslims gewoond? 30 Jaar in Nederland wonen en nog de taal niet machtig? – ‘unwertes Leben’ moet je deporteren.

op 24 02 2017 at 19:14 schreef Bart:

Peter stelt: “In de jaren tachtig werden allochtonen ontmoedigd de taal te leren. Ze moesten hun dingetje doen en dan weer oprotten. Daarna mochten ze wegrotten in hun eigen zuil. Dat is waarom veel oudere allochtonen de taal niet of gebrekkig spreken.”

In Nederland leeft sinds de jaren 70 een Portugese gemeenschap van ongeveer 100.000 personen. Deze zijn in dezelfde periode als andere nationaliteiten naar hier gehaald als gastarbeider.

Kun je mij eens uitleggen, Peter, waarom al die Portugezen vloeiend Nederlands spreken en hun nazaten volledig ingeburgerd zijn? Tweede en derde generatie Portugezen komen nooit negatief in het nieuws. Heb je daar misschien een verklaring voor?

op 24 02 2017 at 19:17 schreef Fayz:

Ik begrijp de selectieve verontwaardiging van de media rondom de uitspraken van Kuzu niet. Wat hij letterlijk zei was het volgende: “WAT MIJ NOG HEEL VEEL VERDRIET HEEFT GEDAAN IS DAT IK VANDAAG ECHT HOORDE VAN EEN AANTAL ARTSEN, VAN EEN AANTAL MEDISCH SPECIALISTEN, dat ze signalen krijgen en dat ze zelf hebben meegemaakt dat bij ouderen met een migrantenachtergrond de stekker sneller wordt getrokken dan bij mensen die geen migrantenachtergrond hebben” … “WAT ER WERD VERTELD WAS HET VOLGENDE, kijk heel veel mensen van de eerste generatie hebben natuurlijk een taalprobleem, een taalbarrière, medisch specialist geeft dan een opdracht, knipper met je ogen, en als de persoon dat niet verstaat en de opdracht niet opvolgt, dan zeggen ze ja het heeft geen zin trek de stekker er maar uit, maar op het moment dat je daar een arts hebt die de taal wel spreekt, die kan ze dan in hun eigen taal aanspreken” … “IK HEB DUS OOK VERHALEN GEHOORD VAN EEN AANTAL MENSEN, waarbij ze de opdracht van de Turkstalige medisch specialist wel hebben opgevolgd, en de dag daarna meer tekens van leven hebben getoond”

Kuzu vertelt gewoon wat hij heeft gehoord, en daar zal nu dus onderzoek naar moeten worden gedaa

op 24 02 2017 at 19:23 schreef Peter:

Ik heb geen verklaring, Bart, ik ken die Portugezen niet en ik weet niet of het wel waar is, wat jij beweert.

Wat ik wel weet, is dat jij deze Portugezen opvoert om een racistisch puntje te drukken. Racisten komen ook altijd met Chinezen op de proppen. Die geven ook geen problemen. Daarmee geven ze a) te kennen dat ze geen drol weten en b) dat ze een traditie in ere houden die de Nazi’s ook respecteerden: het misbruiken van een bevolkingsgroep om een andere te demoniseren.

op 24 02 2017 at 20:17 schreef Hermann:

@Bart. Hoe komt U aan het getal 100.000?
http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/land/Portugal/volledige-tekst
Ik ben zelf ‘Erbkrank’ – erfelijk belast heet dat tegenwoordig. Dus geen hardwerkende inwoner van Nederland meer – zelfs helemaal geen werkende meer. Ik teer op de zakken van al die hardwerkende Nederlanders – men wist er vroeger wel raad mee. Laat ik het gematigd zeggen: ik voel me er niet ‘senang’ bij, vooral niet als ik ‘verantwoording’ moet afleggen. Iedere keer als ik dat bij mensen die ik vertrouw aangeef, zeggen deze: ach nee, doe niet zo stom. Dat zit in je hoofd. Voor mij tel je wel mee.
Ik heb ’t nooit druk, druk, druk, want dat gaat lichamelijk gewoonweg niet. Ooit hoorde ik wel eens: “Lekker rentenieren, of niet dan.”
Minderwaardig doen over mensen die de Nederlandse taal niet (zo goed) machtig zijn , vind ik van ’t zelfde laken en pak. Aan die mensen heb je niets en daar vallen dus ook mensen onder, die niet kunnen horen of zien, zoals je ook niets hebt aan ‘Erbkranken’. ’t Zijn uiteindelijk alleen maar kosten. De begindagen van de ‘Erbkranken’ en daarna:
https://www.youtube.com/watch?v=t3n-9eMA2nE
Over Chinezen:
http://multimedia.scmp.com/ww1-china/

op 24 02 2017 at 20:19 schreef jos:

(De nazaten van) Portugese immigranten hebben het niet geschopt tot burgemeester van Rotterdam, tot Kamervoorzitter, tot spelers in het nationaal elftal of tot bekroonde schrijvers of acteurs. Het valt op dat racisten altijd die klootzakjes op straat zien als vertegenwoordigers van de Marokkaans-NLse bevolkingsgroep.

op 25 02 2017 at 01:42 schreef dewanand:

============== [wfor1346:6:1]

N1. Miaauw, miaauw, namastiaauw Herr/ Shri Thomas Colignatus,

mbt Thierry Baudet, ja er zitten gevaarlijke rare hersenkronkels in zijn gebleekte kop zeg. Maar hierom lijkt hij op mij, als lijder aan de Gekke Koelie Ziekte. Kan jij nu niet even een diagnose stellen om te bepalen aan welk scala van stoornissen Thierry Baudet lijdt??? Ok ik heb soms het gevoel dat hij ook als mij schrijft als zelftherapie en het is een dwangneurose en erg megalomaan, net als bij mij, maar ok eerlijk gezegd ben ik fysiek super inferieur, te kort (1,6388 m), te kleingeschapen, te zwak, meer Gamma gender tov de gemiddelde surikoelie man dus tov de gemiddelde blanke Hollander ben ik extreem inferieur^n met n > aantal inferioriteits parameters tov surikoelies.

N2. Schrijvers lijken geestelijk vaak sterk op elkaar, precies zoals (schrijf)robots vaak fysische en geestelijke klonen zijn van elkaar.

N3. REF: Mijn eerste reflex was om Thierry Baudet te verscheuren

Simone van Saarloos

28 november 2014
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/28/mijn-eerste-reflex-was-om-thierry-baudet-te-verscheuren-a1231664

op 25 02 2017 at 02:18 schreef Thomas Colignatus:

@allen: Kunnen we het Engels tot internationale standaard verheffen ? (Wellicht eerst nog een spellingsvereenvoudiging.)

@Peter “drammen”: Je moet mijn protest tegen “nazi” niet lezen als moreel hoog van de toren maar als een praktische aanwijzing. Met de diagnose dat deze personen kierewiet zijn, ontstaat een hele andere wijze van aanpak. Je moet namelijk je collegae-journalisten vragen waarom zij aandacht geven aan de gekken in het gekkenhuis.

@MNb “tweederangsburgers”: Je negeert dat ik elders een oplossing voor werkloosheid en armoede presenteer. Dat je dit negeert is geen toeval. Wederom ligt jouw prioriteit bij het verkeerd voorstellen van mijn algemene analyse. Noem wat je werkelijk dwarszit, en draai er niet omheen.

op 25 02 2017 at 02:51 schreef Murat:

Goed punt, Jos!

op 25 02 2017 at 09:30 schreef babs:

Ik ken nogal wat Spaanse immigranten in Nederland. Blijven vooral in hun eigen cirkeltje, hebben moeite met taal en cultuur en keren terug naar Spanje wanneer ze de kans krijgen.

op 25 02 2017 at 11:43 schreef Taljaard:

Er zullen ongetwijfeld communicatie-problemen zijn tussen Nederlands medisch personeel en oudere allochtonen. Maar beweringen van politici moet je so wie so met een flinke korrel zout nemen, zeker in campagne-tijd.
Verder denk ik dat met het aanstellen van een paar medische tolken, en dan vooral in grote ziekenhuizen in de Randstad, deze problemen grotendeels kunnen worden verholpen.
Lijkt mij geen overbodige luxe en zoveel kost dat niet.

op 25 02 2017 at 12:20 schreef Luisa:

Ach, laat ik ook eens wat zeggen, als dochter van een Portugees die in 1959 vanuit Portugal naar NL kwam om hier als gast arbeid te verrichten. Mijn vader heeft wel NL’se les gehad. Volgens mij werden die lessen door zijn werkgever, de KLM, geregeld. (Ik zal hem nog wel eens vragen hoe het precies zat.) Mijn vader heeft alleen lagere school gehad en deed bij de KLM ongeschoold werk. Bagage in- en uitladen, vliegtuigen schoonmaken. Samen met andere gastarbeiders uit Spanje e.d. Mijn vader is na 3 jaar met een Nederlandse vrouw getrouwd, waardoor hij eenvoudig is geïntegreerd. Ik woon nu bijna 5 jaar in Portugal. Het helpt dat ik een Portugese naam heb, dat mijn vader hier is geboren en dat ik de taal inmiddels redelijk goed spreek. Wat niet helpt, is dat ik afgezonderd in een bos woon en als freelancer werk. De vele buitenlanders die hier wonen noemen zichzelf liefst geen immigranten, maar expats. Ik ken Duitsers, Nederlanders, Engelsen, Zweden die hun best doen om de taal te leren. En ik ken er minstens net zo veel die niet hun best doen.

Inmiddels ken ik een paar Portugese vrouwen, omdat ik Zumba les geef. Ik zou veel meer contacten hebben als ik met een Portugees getrouwd was, met Portugezen zou werken, kleine kinderen had die hier naar school gaan.
Integratie hangt van veel dingen af, en heeft niet per sé te maken met wil of onwil. En wie bepaalt wat goede/slechte integratie is? Aan de Algarve bestaan hele kolonies met buitenlanders die hun eigen eettenten hebben. Is dat verkeerd? Ik weet het niet. Ik zou er niet willen zitten. Maar er zijn blijkbaar mensen die elke weekend een broodje kroket willen eten.
Ieder mens is anders, maar ze hebben verdomd veel met elkaar gemeen.
O, en Nazi’s zijn niet per sé gek. Ze zijn vooral slecht.

op 25 02 2017 at 12:36 schreef Murat:

Babs,

Zelf bedachte alternative facts komen die gasten altijd mee. Weerleggen heeft weinig zin. Morgen weer nieuwe.

op 25 02 2017 at 12:59 schreef leo schmit:

@Luisa, Ik heb alles bij mekaar zo’n 10 jaar in Noorwegen gewoond (als ik niet in een ander buitenland werkzaam was – ook zo’n 9 jaar). Ik kom er al sinds 1970 als road tripper en sinds 1975 als boerenknecht. Ik beheers de Noorse taal volledig, ken de literatuur en mores. Nu zeg ik af en toe Hei tegen mijn buren en dat is het. Toegegeven het zijn niet de meest spraakzame mensen. Ik bezoek er nog 2 kennissen, beiden Nederlanders, genaturaliseerd als Noor. Mijn integratie is mislukt, ihb na 22/7. Je moet het maar willen, anders wordt het niks. Huis gaat dit jaar te koop.

op 25 02 2017 at 14:35 schreef Martin:

Ja Peter, het is goed dat er straks een paar mensen in de kamer zitten die niet aan een touwtje zitten. Het is goed dat iemand zegt dat mensen die de taal niet goed beheersen daar last van hebben in de zorg. Het zu goed zijn als beide kanten van de medaille evenveel belicht zouden gaan worden.
Ik hoop dat je linksrabiate gedoe dan niet meer nodig zal zijn, en dat je ergens een vredig leven gaat lijden (pun intended)

op 25 02 2017 at 14:38 schreef Peter:

Waarom dan, Martin? Heb je zo’n last van me? Kun je niet slapen in de wetenschap dat er morgen weer een nieuw stukje van me verschijnt op mijn margeblogje?

op 25 02 2017 at 14:44 schreef Chakir:

In discussies over integratie van Marokkanen/Turken -of zeg maar gewoon alle moslims- in NL komen vaak de voorbeelden om de hoek zeilen van NL-ers of andere Westerlingen die zijn gemigreerd naar een ander Westers land (bv NL-ers naar Canada, Portugezen naar NL etc..) Afhankelijk van t standpunt zijn deze migranten een goed of een slecht voorbeeld voor de moslims in NL. Een ding weet ik gewoon zeker: als je een donkere huid hebt, een ander schrift hanteert, gekke keelklanken in je taal hebt zitten, een ander geloof hebt en als klap op de vuurpijl je geschiedenis nota bene is geschreven door die Westerling, dan begin je, om het maar voorzichtig uit te drukken met een “kleine achterstand” vergeleken met die Westerling die is gemigreerd. Nu hebben we in NL een situatie dat de kinderen en kleinkinderen van de moslimmigranten zich niet meer met een kluitje in het riet laten sturen. En dat is even schrikken, zeg! Voor sommige witte mensen dan. Wen er maar aan, dat is t beste.. voor iedereen.
Martin is een lul.

op 25 02 2017 at 16:01 schreef MNb:

@Thomas: “Noem wat je werkelijk dwarszit”
Heb ik al gedaan, sukkeltje. Dat jij dat niet wilt geloven is jouw probleem, niet het mijne. Oh ja – opheffen van armoede en werkloosheid is niet hetzelfde als racisten en andere discriminatoire figuren te leren hun medemensen als gelijkwaardig te beschouwen en behandelen. Dat je dat suggereert bevestigt dat je prioriteiten niet deugen.

op 25 02 2017 at 16:03 schreef hannes:

@chakir

wat betreft hun ‘kleurtje’ zijn portugezen en marokkanen niet te onderscheiden. wat betreft hun integratie of liever het gebrek daaraan des te meer.

op 25 02 2017 at 19:49 schreef sjonnie:

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat Thomas Cool inderdaad een sukkeltje is en net als lagonda een trap onder zijn hol gaat krijgen.

op 25 02 2017 at 21:51 schreef Thomas Colignatus:

@MNb: Wanneer sommigen de “lump of labour” drogreden hanteren, en dan stellen dat migranten banen wegsnoepen van oorspronkelijke Nederlanders, en wanneer hierin geen helderheid wordt geschapen, zodat standpunten verharden en er ook racistische neigingen insluipen, die hun eigen dynamiek krijgen, dan heeft het wel degelijk zin om met kracht te wijzen op het probleem waar het oorspronkelijk mee begonnen is: werkloosheid en armoede. Vervolgens, wanneer wij in Nederland laten zien hoe het mogelijk is om een welvaartsstaat te combineren met volledige werkgelegenheid, dan hebben andere landen in de wereld een voorbeeld dat het echt kan en geen waandenkbeeld is. Dan kun je met kracht zeggen: Los uw problemen op, het is helemaal niet nodig dat er zoveel migratie is. Dus migratie is nooit en te nimmer een kernprobleem op zichzelf. Bij mensen die dat zijn gaan denken zit een schroefje los.

op 25 02 2017 at 22:22 schreef Jan Hofman:

Misselijk mannetje is bang voor de waarheid

op 25 02 2017 at 22:24 schreef Peter:

Jan Hofman, profeet van de Waarheid.

op 26 02 2017 at 00:37 schreef Martijn:

Geenstijl/Powned/etc zijn voor een deel exponenten van de zgn. neoreactionairen en dat is behoorlijk nazi:
https://techcrunch.com/2013/11/22/geeks-for-monarchy/

En degenen die minder hersencellen hebben toebedeeld gekregen zijn het wel nihilistische, harteloze “for-the-lulz”-crybabies, ofwel de 4chan-/Something Awefulbrigade:
https://medium.com/@DaleBeran/4chan-the-skeleton-key-to-the-rise-of-trump-624e7cb798cb#.gjsgdv5t2

op 26 02 2017 at 04:08 schreef Marco Knol:

Ik geloof helemaal niks van het verhaal van Kuzu. Dat gezegd hebbende; uiteraard is taal & communicatie van belang in de gezondheidszorg. Ik ken wel een verhaal van iemand die bij de arts eerst A zei omdat kind-lief vertaalde en later toch B omdat er een professionele tolk zat. Dat scheelde nogal.

Als verzuimcoördinator bij een schoonmaakbedrijf heb ik dit soort discussies ook wel met leidinggevenden gehad. Die dachten nogal eens dat personeel het best wel begreep. Dat zal ook best als mensen goed gezond zijn; ze weten immers best dat ze bij een schoonmaakbedrijf werken en dat de boel schoon moet. Maar hoe leg je uit dat iemand gedeeltelijk weer aan het werk moet omdat ie taak X wel kan uitvoeren en taak Y niet? En daar rekening mee moet houden (zoals de werkgever ook doet (als het goed is)). Op hoofdlijnen valt vaak prima te communiceren, maar bij details en specifieke aangelegenheden is een tolk toch vaak wel prettig.

Dat neemt overigens niet weg dat er de nodige immigranten zijn die ook zelf best wel wat meer moeite hadden mogen doen om de Nederlandse taal te leren. Figuren die na 20 tot 30 jaar in NL roepen “ikke-niet-begrijp” kom ik helaas ook nog steeds tegen.

op 26 02 2017 at 09:58 schreef Thomas Colignatus:

PB: Ik heb je link naar Correspondent & AD gevolgd, en zie inderdaad de ontluisterende erkenning door Joris Luyendijk (1971, circa 46 jaar) dat hij blijkbaar 25 jaar met zijn hoofd in de wolken heeft rondgelopen: “Het was een pijnlijke ontdekking: ook ik ben het vertrouwen in de gevestigde politieke partijen voor een flink deel kwijt.” https://decorrespondent.nl/6266/kunnen-we-praten-want-ook-nederland-valt-uiteen/2173174333044-0719d410 Hij noemt allerlei organisaties “ziek”, maar het zieke hiervan is dat het weer omgebouwd wordt tot een journalistiek project waarin mensen moeten betalen om Joris met anderen te horen praten. Dit is geen nazisme maar idioterie, en het gemakzuchtig vinden van een nieuwe manier om de portemonnaie te vullen.

op 26 02 2017 at 10:05 schreef Peter:

Ik zeg niet dat dát nazisme is. Etnische zuivering voorstaan en andersdenkenden bedreigen en intimideren is nazisme.

op 26 02 2017 at 15:23 schreef Jan Hofman:

Je weet niet eens wat een nazi is stomme mongool

op 26 02 2017 at 15:23 schreef Jan Hofman:

allochtonen liefhebber

op 26 02 2017 at 16:52 schreef Plaatpraal:

Je misbruik van de term ‘nazi’ is des te verneukeratief, omdat het de maskeert dat de PVV en heur trawanten de nederlandse tak van Likoed vertegenwoordigen.

op 26 02 2017 at 16:54 schreef Peter:

Oké.

op 26 02 2017 at 17:15 schreef Mario:

Zullen types als “Jan Hofman” eigenlijk wel weten waar nazi een afkorting van is?

Vast niet..

op 26 02 2017 at 17:27 schreef MNb:

Wat zullen de huidige tweederangsburgers in Nederland zich fijn voelen met de geruststelling dat het geen nazi’s zijn die hen tot tweederangsburgers hebben gedegradeerd (einde sarcasme).

op 26 02 2017 at 19:12 schreef Chakir:

Hahaha! Ik moet hard lachen om het gegeven dat er serieus een discussie wordt gevoerd over de definitie van een nazi (cynisme). Degene die hier serieus in meegaan, snappen niet dat dat juist één van de doortrapte methodes is van dat fascistisch tuig om je te misleiden. “Loop met met mee, geloof niet wat ze zeggen over het vagevuur, ze bedoelen iets heel anders, waar we heengaan is iets heel anders en juist aangenaam”, zei satan.

op 27 02 2017 at 00:55 schreef marginalitis:

Als (allochtone) student die zich al behoorlijk klein en/of marginaal voelt in de huidige gang van zaken vind ik het haast hartverscheurend dat zelfs De Correspondent (die ik meestal met groot plezier en belangstelling volg) een podium aan het bieden is voor PVV-stemmers.

Ik heb maar even een mailtje naar hun gestuurd, maar heb wel weinig hoop dat dit iets zal uithalen.

op 27 02 2017 at 09:29 schreef Klaas Levelt:

Nog even over het leren van de taal: voor de zgn. gastarbeid werden ook opzettelijk analfabeten (in de eigen taal) geworven, voor wie het veel moeilijker is om als volwassene nog een vreemde taal te leren.

op 01 03 2017 at 15:50 schreef Martijn:

Ik ben een paar jaar geleden Turks gaan leren en mensen moeten eens een toontje lager zingen, want het valt echt niet mee.

Wat ik wel zou willen op lagere scholen is dit:
http://www.huffingtonpost.com/entry/harvard-world-religions-online-class_us_56c76b55e4b041136f16dd0a

Er wordt zo veel zo kortzichtig over religie gepraat (ook door de aanhangers) …

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS