Home » Archief » Sylvana Simons en de wezel


[26.05.2015]

Sylvana Simons en de wezel

Peter Breedveld

tok8

Sylvana Simons is een gevaarlijke vrouw. Sinds ze In De Wereld Draait Door een blanke man tot de orde riep, is ze het gesprek van de dag. Niet alleen krijgt ze de (inmiddels gebruikelijke) racistische strontlawine over zich heen van het anonieme gajes (in het dagelijkse leven ambtenaar bij een ministerie of ChristenUnie-politicus) op de sociale media, ook de gevestigde orde komt in opstand.

Zo plaatste de mislukte acteur/schrijver/taxichauffeur Maarten Spanjer een filmpje op YouTube waarin hij Simons even streng terechtwijst (“Goed gedaan, ook al is ze zwart” ofwel: “Jij moet wel je plaats kennen, zwartje!”) en schreef The Post Onlines eigenste huisjunk Arthur van Amerongen een laffe karaktermoordaanslag op Simons, waarin hij haar ervan beschuldigt een ‘golddigger’ te zijn die zich heeft verrijkt door op witte mannen te parasiteren (als ik het goed begrijp, want Amerongen schrijft niet zeg maar het helderste proza; zijn boodschap gaat nogal eens verloren in het bombastische gezwatel over hemzelf).

Kaltstellen van andersdenkenden

Beide bijdragen aan het debat werden mogelijk gemaakt door The Post Online, het webmagazine dat GeenStijl heeft verdrongen van de eerste plaats als het gaat om het kaltstellen van andersdenkenden door middel van smaad en intimidatie. Wie zijn kop boven het maaiveld steekt en niet met de stroom meezwemt, krijgt van The Post Online geheid deze behandeling. Vooral als je zwart haar hebt, is er geen genade. Hassnae wordt door medewerkers van The Post Online, waaronder de hoofdredacteur Bert Brussen zelf, al jaren gestalkt en haar opdrachtgevers worden door deze virulente racisten consequent benaderd met beschuldigingen van antisemitisme.

Simons spreekt dan ook terecht van smaad en leugens. Prominent bolletje Bas Paternotte, die nog eens trots benadrukt dat hij de tweede man van The Post Online is, doet net of zijn neus bloedt. ‘Smaad en leugens? Dat moet je maar eens bewijzen dan’. Hij wordt steeds onaangenamer, want hij begint Simons er al snel van te beschuldigen dat zij het is die The Post Online belastert en maar wat ‘fact-free brult’.

Antisemieten

Tegelijkertijd slijmt hij zich een anusontsteking, want Simons is een bekende Nederlander en Paternotte schittert graag in het licht van mensen die wél iets kunnen. Hij is fan van haar, zegt hij. En hij heeft twee jaar geleden zelfs een stuk tegen Zwarte Piet geschreven! Ik heb dat stuk opgezocht, het is vintage The Post Online en heet ‘Weg met Zwarte Piet roepers zijn antisemieten‘. Nu kan ik Paternottes opmerking beter plaatsen dat Annabel Nanninga met haar ‘dobbernegers‘ de vluchtelingenkwestie op de kaart heeft gezet.

Paternotte verzekert Simons eveneens dat hij kritisch is over de PVV en dat hij dus feitelijk in hetzelfde schuitje zit als Simons, want ook over hem worden kwalijke dingen geschreven en daarom durft hij zichzelf niet te googelen.

Moet je nagaan, je vuurt een paar dumdumkogels op Simons af, ONTKENT glashard dat je het hebt gedaan terwijl je het rokende pistool nog in je vette klauwtjes hebt, maar tegelijkertijd zeg je dat jou hetzelfde overkomt, omdat je kritisch bent over de PVV. Haha! Kritisch over de PVV! Paternotte! Iedere keer als er weer een PVV’er in het nieuws komt omdat hij door iemands brievenbus heeft gepist of iemand een kopstoot heeft gegeven, brengt Paternotte een Leeuwardense PvdA-politicus in stelling die in 1973 een keer ‘foei’ heeft geroepen naar twee kwajongens omdat ze voor de dertiende keer hun bal in zijn tuin hadden geschopt.

Ranzige website

Maar Paternotte weet heel goed wat hij Simons aangedaan heeft. Hij houdt er ook niet over op. Op zeker moment breekt hij en bekent hij alles. Maar hij wil het goedmaken! Hij wil Simons interviewen voor Revu. Simons zegt meteen nee, maar Paternotte geeft niet op. Interview! Mooie fotoshoot op de gracht… Hij doet net of het Simons is die daarvan zou profiteren, in plaats van Paternotte zelf.

Kennelijk denkt Paternotte, die maar tweede man is bij een ranzige website die grossiert in racisme en smaad, dat zijn witte huid hem toch belangrijker maakt dan de getalenteerde en zeer stijlvolle Simons, die heel wat meer heeft gepresteerd dan hij en die klasse bezit. Maar ze is vastbesloten: ze doet geen interview.

Dergelijke onbeschaamdheid kenmerkt alle bewoners van het Domrechtse riool, maar Bas Paternotte maakt er echt een kunst van. Dat komt omdat Paternotte niet echt een racist is. Althans, hij is niet racistischer dan zeg Martin Simek of Matthijs van Nieuwkerk. Alleen is het zo dat het in dit tijdsgewricht winstgevend is om racist te zijn en daarom poseert Paternotte er als één. Dat gaat goed zolang iedereen maar blijft slijmen omdat The Post Online een veelgelezen website is waar je als politicus of derderangs journalist van kunt profiteren, maar zodra hij iemand met een ruggegraat voor zich heeft, houdt Paternotte het niet meer vol. Dan blijken zijn scheldschriften over antizwartepietactivisten opeens hartstochtelijke betogen tegen Zwarte Piet te zijn en zijn geslijm met PVV’ers is kritiek op de PVV.

Prominent bolletje

Paternotte schaamt zich voor zijn eigen gedrag. Dat bleek ook toen Dimitri Tokmetzis in een stuk op De Correspondent in kaart had gebracht wie er allemaal betrokken waren bij het extreemrechtse offensief tegen Frontaal Naakt, waarbij de onschuldige omstander Jelmer Siljee collateral damage was. Toen ging Paternotte klagen dat-ie in een grafische weergave van die extreemrechtse oorlog een prominent bolletje was.

Tja, meneer Paternotte, je moet kiezen: good guy of bad guy? Het kan niet allebei. Ik zou maar onder ogen zien, in het licht van je bedenkelijke staat van dienst, die bestaat uit laster, intimidatie en emmers vol goor slijm, dat je een bad guy bent. Niet eens de interessante Lee van Cleef maar het soort wezel in de Clint Eastwood-films dat eerlijke boeren in de rug schiet en dan hun vrouw verkracht. Een low-life, een vieze NSB’er. Het ebolavirus van de Nederlandse journalistiek.

En die is al doodziek.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.05.2015 @ 07:55

[Home]
 

20 Reacties

op 26 05 2015 at 09:02 schreef Thomas E:

Hahahahaha wees gerust meneer Paternotte, over een paar dagen zijn de ergste zwellingen alweer geslonken.

op 26 05 2015 at 09:55 schreef Hounskull:

Haha, “slijmt zich een anusontsteking”. En dat terwijl het gay bowel syndrome bepaald geen pretje is.

op 26 05 2015 at 10:19 schreef Remco:

“ChristenUnie-politicus” – nu weet ik dat in mijn partij niet louter heiligen zitten, maar dat je specifiek deze partij noemt maakt me natuurlijk wel nieuwsgierig. Ik kan zo gauw niemand bedenken die onder pseudoniem dit soort geintjes uithaalt, maar ik ben dan ook erg naïef.

(Btw, met 10x doorklikken zag ik nu voor het eerst een foto van Jelmer Siljee. Moest er even een groene hanenkam bij bedenken maar ineens besefte ik dat hij een klasgenoot van me was op de middelbare school. Kende z’n achternaam niet. Het artikel van Tokmetzis was voor mij het moment waarop helder was hoe de verhoudingen liggen in dit wereldje en waar het grootste kwaad schuilt.)

op 26 05 2015 at 10:43 schreef Peter:

Remco, ik weet natuurlijk niet wie er achter die anonieme accounts zitten, behalve als het Jan Bennink is want die drukt zich altijd uit in exact dezelfde ronkende bewoordingen. Ik vind het gewoon grappig om het keurige imago van die brave ChristenUnie te koppelen aan die mateloosheid waarmee veel Nederlanders hun darmen op Internet legen.

Ik werd wel geprikkeld door een ontzettend dom stuk van Kamerlid Gert-Jan Segers op Jalta, dat ik morgen ga fileren. Een CU-politicus die voor Jalta schrijft, dan ben je volgens mij net zulk schorem als de types die Sylvana Simons belagen met hun racistische gebrul. Misschien zelfs erger, omdat je je achter een mombakkes van kleinburgerlijk fatsoen verschuilt.

op 26 05 2015 at 10:52 schreef Hounskull:

Nouja, de christenunie is natuurlijk ook een cryptoracistisch clubje.

op 26 05 2015 at 14:05 schreef MNb:

Richard Dawkins verwoordde het fraai: dat interview zou mooi staan op het CV van Bassepas, maar niet op dat van Sylvana Simons.

op 26 05 2015 at 16:10 schreef Haes:

“Ins blaue hinein” fantaserend, zou ik Sylvana wel willen interviewen en dan hier op Frontaal Naakt publiceren.

op 26 05 2015 at 18:27 schreef Abdel:

… is het zo dat het in dit tijdsgewricht winstgevend is om racist te zijn… En zo is het (helaas) inderdaad beste Peter! Dat is het kankergezwel wat de politiek en media van binnen opvreet. De pvv’ers (en andere racisten) zijn tenminste openlijk in hun haat, het zijn de fatsoensrukkers die voor hen de weg plaveien door weg te kijken en het begrip vrijheid van meningsuiting te verkrachten. Door de pvv’ers uit de wind te houden en laf vanachter hun pc fascistisch loopt te brallen terwijl hij net zijn kinderen Jip en Janneke heeft lopen voorlezen.. Maar het loont en dat is zo kut aan dit tijdsgewricht

op 26 05 2015 at 19:14 schreef Remco:

Hmm Peter, jammer, ik had even hoop dat je nieuwe sappige roddels over de CU had. ;)

Wat de keuze voor een bepaald podium betreft heb ik weinig recht van spreken vrees ik. Mijn streven is altijd geweest om zo breed mogelijk te publiceren, met als doel zo ongrijpbaar mogelijk te blijven. Van uiterst links tot uiterst rechts zijn mijn stukken te vinden. Daar kom ik de laatste tijd wel een beetje op terug, overigens. Jalta en DDS zijn voor mij echt een brug te ver. TPO heb ik altijd gezien als een “open podium” zonder specifieke “kleur”, maar als ik jouw blog zo lees moet ik dat misschien ook even heroverwegen.

Wat de link van Hounskull over de CU en islamofobie betreft: ken ik niet. Maar als het puur om de definitie gaat (vind ik altijd een beetje flauw, overigens), is islamofobie waarschijnlijk inderdaad geen “racisme”. Bij de CU is er een stroming die islamofobie goedpraat. En een stroming die islamofobie sterk op de agenda wil houden als een van de grootste kwaden van deze tijd. Ik hoor bij de laatste stroming.

op 27 05 2015 at 08:43 schreef Gaz Typari:

Fantastisch Remco, Je kan het je kwalijk nemen op extreemrechtse sites te publiceren, maar die lezers zijn er ook en hebben ook stemrecht. Je zou ze toch willen “bereiken” met de blijde boodschap. Kom je daar op terug, dan is dat met dank aan Frontaal Naakt en Peter Breedveld. Dat bereiken is natuurlijk wat anders dan ze “erbij betrekken” door de racistische boodschap maar over te gaan nemen.

Overigens is de blijde boodschap des Christenunies voor mij niet bepaald de blijdste.

op 27 05 2015 at 08:52 schreef Hounskull:

Lekker geloofwaardig Remco, het ene woestijngeloofje dat hegemonie over het andere woestijngeloofje eist. Ik zou de hand eerst maar in eigen boezem steken. Alsof gebruikers van Prozac valiumslikkers van ketterij beschuldigen. Ja natuurlijk is islamofobie wel racisme, zoals wetenschappelijk meer dan eens onderbouwd werd. Bijvoorbeeld door Poynting en Mason, of Meer en Noorani, om er maar twee uit een lange lijst te noemen.

op 27 05 2015 at 09:03 schreef Pyt van der Galiën:

Met lokale politici van de CU kon je als linkse organisatie altijd wel zaken doen, ze waren beslist niet a-sociaal. Op sociaal-economische punten stonden ze zelfs vaak links van de PvdA. Bovendien heb ik ze eigenlijk altijd ervaren als bijzonder integer. Bij de meeste politici – ook op lokaal niveau – moet je na ze de hand geschud te hebben altijd je vingers natellen, bij de CU hoefde je dat eigenlijk nooit te doen. Kun je niet meteen zeggen van de christenbroeders van het CDA.

Aan de andere kant blijft het natuurlijk een cultureel conservatieve club, wat hen wel gevoelig maakt voor de boodschap van de neocons. Zolang die neocons zich althans een beetje netjes kleden: Niemöller is over de grens, maar Bart Schut kan wel. Gebral over genen en ras kan niet, maar herbenoem ‘ras’ tot ‘cultuur’ en alle problemen zijn opgelost. Wat matuurlijk precies de reden was dat Niemöller moest vertrekken uit de stal van Livestro en Schut werd binnengehaald.

op 27 05 2015 at 11:46 schreef Hounskull:

Precies Pyt… Het wordt schijnheilig in nettemensenbewoordingen geframed bij de Christenunie, maar het onderliggende racisme is er niet minder om, met als bonus dat voor christelijke islamofoben geldt dat de splinter die ze in het oog van de Islam is,. de balk in hun eigen ogen is.

op 27 05 2015 at 14:55 schreef John de Beer:

Net als bij het vorige stuk van Peter over de hetze tegen Sylvana Simons gaat het in de reacties gek genoeg niet of nauwelijks over het daadwerkelijke thema: NL als racistische staat. Dit merk je al onmiddelijk wanneer je met je gekleurde echtgenote terugkeert op Schiphol vanuit de USA of Curacao. Hier worden de bokken van de schapen gescheiden en krijgen de donkere reizigers van Douane en Marechaussee een speciale, intensieve behandeling waarbij de bejegening vaak ronduit racistisch is. En dan ben je nog maar op de nationale luchthaven. Laten we het hier eens over hebben!

op 27 05 2015 at 18:14 schreef Thomas E:

@ John de Beer
Ik had daar zondagavond op Schiphol nog een discussie over met een douanebeambte die de koffer van een Pakistaanse jonge vrouw doorzocht. Zij was de enige in ons rijtje die eruit gepikt werd. Ik had echt met haar te doen: allerlei intieme spulletjes werden voor iedereen zichtbaar omgewoeld.

Ik vroeg de betreffende man waar dit nou voor nodig was en dat dit naar discriminatie rook, maar kreeg antwoord van een vrouwelijke beambte die ernaast stond. Zij zei letterlijk: “Meneer, u weet niet waar u over praat. Wij ondervinden dagelijks dat het bepaalde etnische groepen zijn die in de fout gaan. Dat is geen discriminatie, dat is de praktijk!” Toen ik antwoordde dat het me logisch leek dat je meer allochtonen betrapt als je alleen allochtonen fouilleert en doorzoekt, kreeg ik slechts een vermoeid hoofdschudden als reactie. De vrouw had overigens zelf ook een tintje.

op 28 05 2015 at 02:20 schreef SIGILIX:

@Peter

Wellicht heb je gelijk dat Paternotte in het diepste van zijn ziel niet echt een racist is, maar *feitelijk* is hij nu degene die als slavendrijver de zweep hanteert, of als kampbewaker de gaskraan opendraait, hoe hij zijn acties ook motiveert zal zijn slachtoffers een zorg zijn.

op 28 05 2015 at 10:21 schreef Pyt van der Galiën:

@Hounskull

Ik weet niet of het hypocrisie is. Ik denk dat veel mensen uit die hoek het oprecht zo zien. Die deinzen inderdaad terug voor het gebral van Niemöller cs, niet omdat ze er niet voor durven uitkomen, maar omdat ze oprecht niets met nazigebral te maken willen hebben. Dat maakt de Nieuwe Conservatieven juist zo gevaarlijk: itt openlijke racisten als Niemöller spreken ze een taal die voor traditionele conservatieven acceptabel is.

Overigens heb ik daar op FN uitgebreid over geschreven.

op 28 05 2015 at 21:27 schreef hfmhgmg:

@hounskull: je hebt het fictieve Gay Bowel Syndrome in de discussie getrokken. Wat raar dat je daar zo maar aan denkt.

In de jaren tachtig werd het Gay Bowel Syndrome, verzonnen door de christelijk conservatieve Amerika, ingezet door de anti-homo lobby in de VS.

op 29 05 2015 at 06:56 schreef Hounskull:

@hfmhgmg

Daar ben ik me bewust van. Het was dan ook een grapje (met bonuslink naar conservapedia) en als proctitis survivor mag ik die best maken. Natuurlijk denk ik daar niet “zomaar” aan, want het gay bowel syndrome zou dus een ontsteking aan het slijmvlies van de endeldarm zijn. Bas slijmt niet zozeer tegen bekende Nederlanders, maar laat zich er bare door gangbangen met alle ontstekingen van dien.

@Pyt
Ja, mee eens.

op 29 05 2015 at 16:05 schreef MNb:

JdB verzoekt: “Laten we het hier eens over hebben!”
Over feiten valt nu eenmaal weinig te discussiëren. Je accepteert ze of doet er je ogen voor dicht.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS