Home » Archief » Sywert: at your service


[26.03.2014]

Sywert: at your service

Yannick Coenders en Timo Koren

mic7
Foto: Michael Willems

Sywert van Lienden vindt dat hij nog te weinig levenservaring heeft om politicus te zijn, maar spreekt al feilloos de taal van de witte macht. De taal van de witte macht vraagt u? Blanke staatsmannentaal die onder het mom van tolerante kleurenblindheid meningen van minderheden ridiculiseert. Afgelopen week schijnt Wilders weer eens in herhaling gevallen te zijn, verrassend was dus ook de ophef over zijn uitspraken. ‘Politiek watcher’ Sywert van Lienden sprong mee op de bandwagon om Wilders’ uitspraken te duiden in De Wereld Draait Door, op een ‘liberale’ en ‘genuanceerde’ manier, terwijl hij en passant een poging deed om Pim Fortuyns extreem-rechtse gedachtegoed weer salonfähig te maken.

Bassie & Adriaan

Sywert begon zijn politieke carrière omdat hij het diep oneerlijk vond dat zijn schoolgenootjes in de Bible Belt geen Bassie & Adriaan mochten kijken. Dankzij zijn aangeboren gevoel voor onrechtvaardigheid werd hij scholierenleider, waarbij hij een verwoede strijd voerde tegen tussenuren en onderwijl zichzelf in de kijker speelde bij de landelijke media. Dat laatste lukte hem goed: ook toen hij zijn ‘jongerenbeweging’ G500 opzette wisten alle kranten en talkshows hem te vinden. Dat er van het door hem voorgestelde OranjePAC niks kwam, de voorgestelde stembreker wiskundig niet klopte en hij slecht voorbereid op het PvdA-congres kwam opdagen – dat maakte de heren van de media weinig uit. Sywert heeft het ook geen windeieren gelegd: hij werd politiek ‘watcher’, ‘duider’, ‘commentator’, ‘analist’, en alle andere termen die de media gebruikt voor talkshowgasten die weleens naar het NOS journaal kijken.

In die hoedanigheid zet Sywert zich constant voor lul. Niet gehinderd door enige kennis van zaken heeft hij overal een mening over. Naar eigen zeggen: “Ik heb een hobby waar ik veel vanaf  weet.” Wanneer het over economie, soevereiniteit, begrotingstekorten en internationale betrekkingen gaat, ergert dat ons niet zo. Het schijnt zelfs dat hij meerdere studies doet in die richting. Maar wanneer het gaat over racisme, discriminatie en etniciteit, is de berg stront die uit zijn mond komt niet te verdragen.

Slinks

Over Geert Wilders, zei Sywert afgelopen week in De Nieuws BV: “Hij is van religiekritiek naar etnische kritiek gegaan.” Het benoemen van een groep door Wilders is volgens hem “een belangrijke verschuiving.” Marokkanendebat vergeten, snotneus? Overigens vond Wilders een niet-blanke meerderheid in de grote steden al in 2006 onacceptabel. Die ‘nuance’ zal Sywert ontgaan zijn. Van het stukje duiding van Sywert in De Wereld Draait Door dat Wilders in één week geradicaliseerd zou zijn, klopt geen zak.

Lekker genuanceerd trouwens, de term ‘etnische kritiek’. Heel kritisch inderdaad: “Minder, minder, minder!” Zou Sywert de Jodenhaat van Jean-Marie Le Pen ook als ‘etnische kritiek’ duiden? We begrijpen dat het lastig voor hem is. Een week geleden beschuldigde hij voormalig Kamerlid Tofik Dibi er nog van dat die met een “slinkse redenatie” de PVV-stemmer medeplichtig maakte aan racisme. De PVV heeft het toch nooit gehad over Marokkanen als ras? twitterde de jonge babyboomer. Etniciteit en ras, lastig verhaal. Het spreken over etniciteit of ‘etnische kritiek’ in deze context verschilt weinig van de manier waarop er in de Verenigde Staten over ras of racisme wordt gesproken. Een onveranderlijke categorie gebaseerd op huidskleur, geografische afkomst of veronderstelde cultuur. Is Marokkanenhaat dus racisme? Ja. Is Polenhaat dan ook racisme? Ja.

Fatsoenlijk racisme

Bij DWDD hield Sywert een pleidooi voor Pim Fortuyn, want extreemrechts is bon ton als het een pochet draagt. “Hij wist de scheiding aan te brengen tussen kritiek op religie en kritiek op je achtergrond”, zo analyseerde hij. “De islam is een achterlijke cultuur”, zei Fortuyn. Sywert mag ons best eens uitleggen in welk deel van dit citaat deze scheiding wordt aangebracht.  In zijn poging Fortuyn te normaliseren, bekritiseerde Sywert The Economist die Fortuyn omschreef als ‘a far right politician’. De politieke wil om bij de douane aan de vrijheid van religie te tornen noemt Sywert “gevoel voor de grenzen van de democratische rechtstaat.” Voor Sywert geldt de democratische rechtstaat dus voor iedereen, behalve moslims.

Sywert vindt dat de kiezers van Wilders nog geen alternatief hebben, tot die tijd roept hij op tot een ‘conditioneel cordon sanitaire’. De PVV  moet worden uitgesloten totdat er democratisering binnen de partij plaatsvindt. Racisme is dus best oké, zolang er maar partijbrede consensus over bestaat.

Zwarte piet en de malle gewaden

Dat Sywert weinig gevoel heeft voor deze discussie verbaast ons niet. Het bleek al in de discussie over Zwarte Piet. Het is jammer dat hij de leestip van Quincy Gario niet ter harte heeft genomen, het lezen van Stuart Hall had een hoop bagger gescheeld. De fanatieke pepernoteneter maakte in zijn verdediging van de vaderlandse blackface-traditie zichzelf volslagen belachelijk. Het linken van blackface aan de slavernij vindt hij een slachtofferreflex. Hall had hem kunnen uitleggen dat de representatie van zwarte mensen in het koloniale tijdperk doorwerkt in de representatie van deze zelfde groep in de hedendaagse populaire cultuur. Gemiste kans, jammer.

Het was mooi hoe zijn deelname aan deze discussie zijn etnocentrische aard blootlegde. Hij ontpopt zich als de blanke staatsman die de westerse cultuur wil verdedigen tegen “vrouwenonderdrukking door malle gewaden.” Op een paar uitzonderingen na is het dragen van hoofddoeken door moslima’s geen autonome keuze, weet Sywert. Trots is hij op zijn buurt met vijftig procent allochtonen, blijkbaar heeft hij nog nooit met zijn islamitische buurtgenoten gesproken.

Het witte staatsmannetje

Wij vinden Sywert een staatsmannetje. Een jochie met een hoornen bril, aristocratisch uiterlijk en rechte zit. Hij beheerst de taal al. Het ridiculiseren van standpunten van minderheden, het normaliseren van racistische politiek en het verdedigen van de westerse cultuur – allemaal vaardigheden die hij moeiteloos beheerst. De stem van de blanke meerderheid verwoordt hij uitstekend. Door de gevestigde media wordt hij op het schild gehesen als de vertegenwoordiger van een jonge generatie, maar hij praat nu al als een pensioengerechtigde politicus. Als Sywert onze politieke toekomst is, zal hij waken over ons vaderlands racisme.

Yannick Coenders en Timo Koren zijn masterstudenten Social Sciences en maken het blog lekkerstereotyperen.tumblr.com.

Coenders en Koren, 26.03.2014 @ 07:36

[Home]
 

39 Reacties

op 26 03 2014 at 07:49 schreef Sammie Saul:

Dit is dus best een goed stuk. Jammer alleen dat in de laatste alinea nog over zijn uiterlijk gesproken wordt. Iedereen heeft het over zijn uiterlijk, dat wordt een beetje een flauw dingetje.

Overigens is Sywert daarmee na Fortuyn de enige(?) nogniet-politicus waarbij zijn kledingstijl blijkbaar interessant genoeg is om steeds te vermelden in een opiniestuk.

op 26 03 2014 at 08:05 schreef Peter:

Are you kidding me, Sammie Saul? Wat is dit voor bravig gemoraliseer? ‘Een jochie met een hoornen bril, aristocratisch uiterlijk en rechte zit’ gaat over Sywerts presentatie. Je kunt natuurlijk net doen alsof de presentatie van een politicus er niet toe doet, of zelfs taboe is, maar dan mis je dus minstens de helft van wat er gebeurt op je televisie.

Stukje van duizend woorden, en dan zeuren over 10 woorden in de laatste alinea.

op 26 03 2014 at 08:52 schreef Renee:

Wat een treffend stuk.
Het ‘er is nog geen alternatief voor Wilders’ is ook zo’n uitspraak die maar voorbij blijft komen. Alsof de PVV kiezer een alternatief nodig heeft. Vanaf het ontstaan de PVV was het heel duidelijk waar deze club voor staat en de kiezer kan zich daar ruimschoots in vinden. Dus men kan beter spreken over een opvolger van Wilders dan over een alternatief. Fortuyn presenteerde zich als een charmeur en Wilders is een schreeuwer met een das. Het enige volgende verschil wat er kan zijn is dat de opvolger zich presenteert in een leger-outfit.

Mensen willen geen alternatief. Ze willen een politicus die hun onderbuik vertegenwoordigd.

@Sammie Paul:
Uiterlijk doet er juist alles toe. Het succes van Fortuyn was zijn hele presentatie als charismatische man in een goed aangemeten maatpak.
Diederik Samsom werd bij de vorige verkiezingen binnen no time afgeholpen van zijn Greenpeace imago door hem ineens een getailleerd pak aan te trekken en hem rustiger te laten spreken in debat.

op 26 03 2014 at 09:29 schreef Mas Rob:

Ik heb het stuk met plezier gelezen: glashelder en fel. Eindelijk vertegenwoordigers van een nieuwe generatie die praten zonder meel in de mond. Sywert van Lienden, eat this!

Ik denk overigens wel dat Wilders geradicaliseerd is, maar niet wat betreft de ideologie of de smakeloosheid waarmee die wordt verkondigd. De radicalisering betreft de allianties die hij in Europees verband is aangegaan en zijn onwil of onvermogen om zijn compromisloze rancune te verhullen. Zijn provocaties waren altijd hapklare brokken die na goed zoeken iets anders konden betekenen dan wat voor de hand lag. Er was altijd een schaamlap die laffe mensen het excuus gaf om geen stelling te hoeven nemen. Dat is nu over.

op 26 03 2014 at 10:25 schreef Sammie Saul:

Duizend woorden?? Ik dacht al, ‘goh wat lees ik langzaam’.

Maar wat ik bedoel is dat het stuk over zijn uiterlijk ik ook had kunnen verzinnen en dat is geen goed teken. En natuurlijk is Sywert al kapot gemediatraind (das geen woord, dat weet ik) maar dat kon je al zien toen hij nog voor het LAKS werkte, what’s new?!?

En Sywert wordt natuurlijk juist uitgenodigd juist omdat het zo’n keurig kereltje is. Net zoals alle programma’s vol zitten met keurige kereltjes. Sywert is alleen wat keuriger dan al die andere kereltjes. Good for him.

En geef nou toe, welke ouder wil hem nou niet als schoonzoon? Je weet dan zeker dat je dochter een onbevlekte ontvangenis krijgt.

op 26 03 2014 at 10:48 schreef Peter:

En geef nou toe, welke ouder wil hem nou niet als schoonzoon?

Ik zou niet meer kunnen slapen als mijn dochter met zo’n kwezel zou thuiskomen.

op 26 03 2014 at 10:52 schreef Muse:

Sywert, die zichzelf jurist noemt terwijl hij nog niet eens zijn bachelor heeft. Sywert, die denkt dat als hij een van zijn 26 studies heeft afgerond een startsalaris zal krijgen van 50.000 euro per jaar. Sywert, die de NRC oproept om geen stukkies van Baudet op de opiniepagina meer te zetten. Is er werkelijk nog iemand die dat jong serieus neemt?

op 26 03 2014 at 11:25 schreef Dutchtwang:

Sywert, die het nu onbegrijpelijk vindt dat Volkert v.d.G. vervroegd in vrijheid wordt gesteld. Die dus met twee maten wil meten, omdat de moord op Fortuyn een aanslag op de democratie was. Maar daar is v.d.G. niet veroordeeld. Wel voor moord.

op 26 03 2014 at 12:23 schreef machiel:

Ik ben het wel met Sammie Saul eens. Ik vind het een erg sterk stuk, maar dan ineens over zijn bril en uiterlijk beginnen, vond ik raar en onnodig. Daarmee staat de rest van het stuk als een huis, maar de laatste alinea (en de laatste alinea heeft nou eenmaal extra gewicht in een artikel) doet er wat aan af. Alsof de argumenten niet genoeg waren.

op 26 03 2014 at 12:37 schreef Dirk:

Jammer dat die Sywert een gebrek aan opvoeding heeft genoten en geen enkele strobreed in de weg wordt gelegd door bv zijn pa. Zo van; jongen, je moet nog heel veel leren, zet jezelf toch niet zo voor lul. Laatste alinea over zijn uiterlijk vind ik wel weer wat afglijden naar zijn niveau en vind ik weer op de man spelen. En dat stuk over racisme, had zelf ook 3 pvv stemmers in de familie die na wilders laatste tirade ook zijn afgehaakt. Motivatie: eerst ging hij op het geloof en dan met name de uitwassen, toen criminelen maar nu een complete bevolkingsgroep willen elimineren is een brug te ver. Voor velen is dat toch voor het eerst openlijk racistisch. Wellicht iets om steun uit te halen.

op 26 03 2014 at 13:07 schreef Niels van Lobberegt:

‘Pim Fortuyns extreem-rechtse gedachtegoed’..

Ik ben eigenlijk best benieuwd hoe beide heren over Theo van Gogh denken.

op 26 03 2014 at 13:33 schreef Yannick Coenders:

De manier waarop Sywert van Lienden zichzelf presenteert maakt overduidelijk deel uit van de manier waarop hij zich positioneert in de media en in het publieke debat: de staatsman met recht van spreken en kennis van zaken. Het benoemen daarvan vonden wij dus niet raar en onnodig, maar een nuttige toevoeging waar we verder niet teveel woorden aan vuil wilden maken.

op 26 03 2014 at 15:41 schreef Natasha Gerson:

” Bewegingen” (of vakbonden) oprichten en die onmiddellijk in de soep laten draaien als er iets nog egostrelenders voorbijkomt, en dat dan geen smet op je blazoen is, maar op een of andere manier juist een aanbeveling (want jezelf handig verkocht) dat kan alleen in Nederland. Het Mei-Li Vossyndroom noem ik dat. ” Etnische kritiek”, je moet het hem nageven, het is een vondst. Alleen is er al een woord voor etnische kritiek, en dat is racisme. De verwijzingen naar zijn uiterlijk zijn hierin trouwens volkomen functioneel ter duiding van het arrogante blaagje.

op 26 03 2014 at 16:58 schreef Sammie Saul:

Nou, nu wordt die opmerking wel een veel te groot onderwerp in de comments, terwijl de opmerking juist was om te zeggen dat het gelul over zijn uiterlijk er niet zo toe zou moeten doen. Het ging me ook meer om de inhoudelijke afweging om het erin te zetten en er valt uiteraard iets voor te zeggen om het wel te vermelden op de manier zoals jullie dat nu hebben gedaan, Yannick.

Maar damn idd, Dutchwang! Hij was vandaag weer lekker aan het raaskallen. Maar goed, die jongen is 20, dan moet je raaskallen, dat hoort bij je leeftijd.

Ik hoop alleen niet dat Sywert daadwerkelijk een toekomst in de politiek gaat zoeken want dan vrees ik dat de voorspelling van de schrijvers wel uit zal komen. De conservatieve benepenheid zit er net iets teveel in gebakken bij die jongen.

op 26 03 2014 at 17:00 schreef Ralph van der Geest:

Ik vind het nog altijd verbazingwekkend hoe ordinaire fascisten hun bruine diarree altijd weer trachten te verkopen – en er vaak ook in slagen – als ‘gedachtegoed’…
Als er bij fascisten namelijk iets wordt uitgeschakeld of nooit tot ontwikkeling is gekomen, is het wel het vermogen tot nadenken.

op 26 03 2014 at 17:38 schreef Natasha Gerson:

Het hoort bij de leeftijd om te raaskallen, maar niet dat je er ook serieus in genomen wordt zeg! Ja, hoogstens door je leeftijdsgenoten. Maar twintigjarigen die al bezig zijn met hun pensioen! Toen ik (ook twintig jaar geleden) kinderen kreeg voorspelde iedereen me dat dat dus wel van de weersomstuit een soort Sywertje moesten worden. Dat is gelukkig meegevallen. Als ik wel zoiets had uitgebroed had ik het als Flintstone’s Dino buiten de deur gezet!

op 26 03 2014 at 17:39 schreef Natasha Gerson:

Puisten en gebrek aan zelfvertrouwen, beiden staan helaas op uitsterven.

op 26 03 2014 at 17:43 schreef mango:

Eerlijk gezegd Peter, walmt dit stukje precies dezelfde ‘postcolonial’/gender studies/cultural criticism-onverdraagzaamheid als degene die jij aankaart bij Asha ten Broeke, Harrieteket, Fathiya Abdi en the likes.’ Oftewel UvA-Sociale Wetenschappen-onverdraagzaamheid. “De witte macht” enzo. Daarom verbaasd dit stuk op FN aan te treffen, maar hey, het is jouw site.

op 26 03 2014 at 17:44 schreef mango:

Niet dat Sywert niet soms uit zijn nek lult maar zoals Natasha zegt: het is de leeftijd.

op 26 03 2014 at 18:46 schreef Peter:

Eerlijk gezegd Peter, walmt dit stukje precies dezelfde ‘postcolonial’/gender studies/cultural criticism-onverdraagzaamheid als degene die jij aankaart bij Asha ten Broeke, Harrieteket, Fathiya Abdi en the likes.

Nou dat lijkt me niet, Mango. Yannick en Timo wijzen heel concreet een aantal bizarre uitspraken van Sywert aan en verbinden daar een conclusie aan die ikzelf ook zou hebben getrokken. Ze boden me dit stuk aan met de mededeling dat de aard en toon ervan bij FN past, en dat ben ik roerend met ze eens.

Wat de door jou aangehaalde zemelaars doen, elke keer weer, is mensen diskwalificeren puur op basis van hun huidskleur en hun geslacht. Dat is geenszins het geval bij Yannick en Timo.

op 26 03 2014 at 19:12 schreef dewanand:

Boeiend citaat:

‘Over Geert Wilders, zei Sywert afgelopen week in De Nieuws BV: “Hij is van religiekritiek naar etnische kritiek gegaan.” Het benoemen van een groep door Wilders is volgens hem “een belangrijke verschuiving.”’

Wieroe miauwde dit scenario:

‘Stel nou dat een islamitische raszuivere neger voor Geert Wilders zou staan, dan zou ons Extreem Rechts Alfa LIJDERTJE dus dit gezegd hebben:
hallo meneer de islamitische neger, ik hou van jou als neger he maar ik haat die moslim in jou, dus hierom moeten mijn Duitse SS experts nu technisch uitzoeken welk van deze twee onderdelen van jou wij moeten elimineren in ons Vierde Wilderiaanse Nazi Rijk, waar er absoluut geen bami, roti en tjap tjoi in mogen. Zeg eens zelf meneer de islamitische neger, enig idee welk deel van jou wij moeten elimineren, na de verkiezingen als wij op democratische manier onze Wilderiaanse Nazi dictatuur legaliseren?’

miauw zeg, ik krijg koppijn van deze discussies over domme blanke mannen met een superieuriteitscomplex om hen blanke pikpsychose te onderdrukken. Geef elke potente blanke man een zwarte koeliepoes of Afro stoeipoes met kroezige kuthaartjes.

Wieroe
de Hindoe kat uit delft kennisstad.

op 26 03 2014 at 21:03 schreef Natasha Gerson:

Oh maar wacht, hij is al 24! Maar dat is geen wonderkind meer, ik zie hem ineens heel anders. Van een soortement irritant wonderkind is hij nu in een keer helemaal gewoon een pedante querulant geworden.

op 26 03 2014 at 22:58 schreef Olav:

De foto boven het stukje doet – vast niet toevallig – denken aan Charlotte Rampling in The Night Porter. Moeilijke film waar ik nooit iets van begrepen heb. Voor zover er wel iets aan te begrijpen viel, wat me ook nimmer helemaal duidelijk is geworden. Maar mevrouw Rampling is me wel bijgebleven.

Over die Sywert heb ik niets te melden, sorry.

op 27 03 2014 at 00:19 schreef Brenda van der Veer:

Wees niet orgineel maar zeg wat alle hoofden van instemming doen knikken. Zo maak je carrière. Daar is het voor Sywert allemaal om begonnen, carrière.

Misschien heb ik het gemist, maar ik heb geen enkele analist horen beweren dat de uitspraak van Wilders over minder Marokkanen niet zozeer de bron van verontwaardiging is, hij deed die uitspraak al een week voor de verkiezingen, maar het gescandeer van zijn publiek in café de Tijd. Joram van Klaveren, die uit de PVV-fractie stapte, voerde ooit het debat over het ‘Marokkanenprobleem’ in de tweede kamer. Joram stapte op het juiste moment uit de fractie zonder dat hij mij kon overtuigen van zijn afkeer van de woorden van wilders. Iemand die het debat over het ‘Marokkanenprobleem’ voert, kan niet zeuren over wat Wilders zegt.

Joram spreekt dezelfde taal als Sywert, de taal van de carrièreman. De taal die jou vertelt dat Marokkanen geen ras zijn omdat die uitspraak zo populair is in de fora. De taal die nergens over gaat.

op 27 03 2014 at 00:56 schreef MNb:

“waar er absoluut geen bami, roti en tjap tjoi in mogen”
Ja, dat is een goeie reden om mordicus tegen Wilders te zijn. Hij moet met zijn poten van mijn bami, roti en tjap tjoi afblijven.

op 27 03 2014 at 03:01 schreef Zarah:

Een ‘gebrek aan autonomie'(lees: schijn-vrijheid) is juist inherent aan de geloofsbelijdenis, omdat je je laat leiden door god. Een moslima die beweert dat het dragen van een hoofddoek een vrije keuze is moet zich simpelweg niet zo laten sturen door de vraagstelling, maar zich bewust zijn van wat de vraagsteller bedoelt: Een gebrek aan autonomie door groepsdwang. Dit is bij een ware gelovige niet vaak aan de orde.
Ook jullie spreken voor moslims en verdedigen ze binnen het seculiere westerse frame van individualisme. Wij hoeven geen poortwachters en ik vraag me af hoe vaak jullie met echte moslims praten.
Wat zij onderdrukking noemen is in werkelijkheid gewoon berusting. Laat je niet sturen door spraakverwarringen.

op 27 03 2014 at 04:58 schreef Sammie Saul:

24?!? Oh.. joh! Wat worden ze snel groot hè? Maar dat verandert wel een beetje de zaak natuurlijk. Op je 24e mag je alweer een stuk minder raaskallen dan wanneer je net 20 bent. Verder wat Natasha hierboven zegt

op 27 03 2014 at 09:58 schreef Yannick Coenders:

@Zarah
– een ware gelovige?
– echte moslims?

Jij bepaalt wie dit zijn neem ik aan? Je bent onze lieve heer niet, hou toch op met raaskallen.

op 27 03 2014 at 11:06 schreef dewanand:

hihihihi MNB

Indonesie is een Nazi staat en je krijgt er sate bij dus ga daar wonen he. Krijg je poppetjes van Hitler als garnering bij je portie nazi.

anders ga je naar India om roti te eten met stokjes.

Wilders is pro Nazi dus absoluut geen bami, roti en tjap tjoi in zijn vreetgat he.

Ref. deze tekst over de nazistische waanideeen van Geert Wilders en zijn hele Hollandse Polder straat gangbang club.

WEBpublication BOOK WFOR1284 / EPAGE 05 of 27
Voordelen blank houden Nederland
4. Culinaire verkleuring

Offeraar (auteur) Dewanand
Offercode WFOR1284
Offerdatum 11 september 2010

http://www.dewanand.com/blank05.htm

Dankzij culinaire moties van PVV mogen er geen chinese koks meer uit china komen in nl en hierom sluiten nu veel chinese restaurants hen deuren en ketens en vertrekken uit nederland.

op 27 03 2014 at 11:24 schreef Mas Rob:

@ Zarah
Wie bedoel je eigenlijk met “wij”,”jullie” en “zij”?

op 27 03 2014 at 11:48 schreef Thomas E:

@Zarah

Ik ben het hartgrondig met je eens. Moslims hebben hun eigen redenen om te geloven en daar de rituelen en kleding bij te koesteren. Dat hoeft op geen enkele wijze goedgepraat te worden vanuit ‘het seculiere westerse frame van individualisme’ zoals je schrijft.

Maar als je in een westerse maatschappij zoals de Nederlandse leeft, kunnen met name zeer gelovige moslima’s het moeilijk krijgen. Ze komen bijna vanzelf in een geïsoleerde positie terecht. Geëmancipeerde westerse vrouwen zullen hen willen ‘bevrijden’ en anders links laten liggen. Henk en Ingrid zullen herkenbare moslims sowieso vijandig of als melaatsen behandelen. Slechts een kleine minderheid is ruimdenkend genoeg om de filosofie ‘leven en laten leven’ in praktijk te brengen. Je moet bijna masochist zijn om als zeer gelovige moslim in een dergelijke maatschappij te willen leven, bedenk ik me wel eens.

op 27 03 2014 at 17:25 schreef Erik Tjallinks:

Hij had het over de”trias politicas”, en vond dat de rechter orders had gekregen van “hogere machten” om de moordenaar van Fortuin vervroegd vrij te laten. De psychiaters die de rechter adviseerden vond hij van de “geitewollen sokken”. Hier werd de “trias politica” er overigens terecht bijgehaald, gesteld dat die orders van hogere machten zouden hebben bestaan.

Ook vond hij, dat de uitspraak van de rechter “de rechtsstaat ondermijnde” omdat het slachtoffer van de moord “potentieel minister-president” was, en de moordenaar dus een veel hogere straf had moeten krijgen. (Aangetoond was destijds wel, dat de moordenaar een individuele “lonely woolf” was die psychopathische drijfveren had, en Fortuin niet neerschoot om diens ideeën, maar alla). Daarom vond hij dat strafproces ook een “politiek proces”, geïnspireerd door degenen die kritiek hadden op Fortuin. (“de kogel kwam van links” werd toen ook gezegd door Fortuin-aanhangers). Tenslotte waarschuwde hij: “er woedt een veenbrand, vroeg of laat laait die op, pas op”.

Wat me ook opviel, was dat deze man niet inging op tegen-argumenten, maar gewoon aannam dat wat hij zelf zei, waar was en alles wat daar tegenin ging, “dus” niet waar. Hi

op 27 03 2014 at 17:26 schreef Erik Tjallinks:

j had het ook over “het Nederlandse volk, dat woedend was over de vervroegde invrijheidsstelling”. Dan hoor ik daar niet bij, want ik ben er niet woedend over, en naar ik weet, vele anderen ook niet. Onbegrijpelijk wat een tunnelvisie.

op 27 03 2014 at 17:27 schreef Erik Tjallinks:

(Heet ging in mijn comments over de chauffeur van Fortuin)

op 27 03 2014 at 20:22 schreef dewanand:

namaste Thomas E,

Je zegt het perfect:

‘Henk en Ingrid zullen herkenbare moslims sowieso vijandig of als melaatsen behandelen.’

ja, je hebt gelijk, denk aan die ene moslim jongen die hier postte op FN met de naam: ‘Boe, ik ben een moslim’, tsja kijk als je zo communiceert met de superieure ‘Blanke/Arische’ gastheren hier dan zoek je zelf je problemen geloof ik. Je hele succes in een moderne kapitalistische maatschappij wordt bepaald door je manier van communiceren, en ik doe alles gewoon hartstikke fout, net als Wieroe, die pertinent in Miauw Sanskriet communiceert en het vertikt om ABN te leren. Wieroe is geboren in Nederland (rijswijk) en nu na negen jaar kent hij nog geen woordje miauw Nederlands en hij is ook nog een erg radicale Hindoe fundamentalistische kat, dus hij zoekt zelf zijn problemen. Geert Wilders moet koelie katten zoals Wieroe als eerste eruit meppen en dit opnemen in zijn partij programma:

PVV update programma:

– Binnen 2 jaar Nederland koelie kattenvrij maken op gewelddadige wijze en een anti koelie katten SS-Gestapo.

Toch jammer dat er geen anti Hindoe of anti koelie apen partij is, dit missen wij hindoe apen toch erg in Nederland nu.

D en Wieroe

op 27 03 2014 at 23:01 schreef dewanand:

namaste Thomas E,

Wieroe geeft je een dikke koeliepoes knuffel en een 5,56 voor deze regel uit je posting:

op 27 03 2014 at 11:48 schreef Thomas E:

‘Je moet bijna masochist zijn om als zeer gelovige moslim in een dergelijke maatschappij te willen leven, bedenk ik me wel eens.’

Ja he, doet mij denken aan een hete, maagdelijke hindoemeid die ik vroeger goed kende, lachen. Ze was maagd he als hete hindoesletje en liep als goedkope koelieslet rond, elke man die ze tegenkwam kreeg te horen, hi ik ben blabla en ik ben maagd, zullen we daten op jou kosten, hier is mijn tel nr. Ja en ze wilde als gave maagd trouwen, nee ze droeg geen hoofddoek, ze was een bruine koeliemeid uit den haag. Nu is ze 51 jaar en ze is frusto type, loser koeliemeid.

je hebt gelijk, je moet masochist zijn om als hete doekjespoes te lopen tussen lekkere, potente, grootgeschapen Arische mannen die je maagdelijke poesje lekker nat maken en het gratis uit willen rekken zodat je sneller evolueert. Ja ja, evolutie is lekker voor een koeliekutje of islamkutje die uitgerekt wil worden door STIJF XXL Arisch mannenvlees. Hierom houdt Wieroe van katten steaks uit Duitsland met een nazi smaakje, zonder zwart ketjap.

op 28 03 2014 at 00:35 schreef MNb:

@Zarah: “ik vraag me af hoe vaak jullie met echte moslims praten.”
Dagelijks. Mijn vrouwelijke wederhelft en een flink aantal collega’s belijden de islam. Of wacht – dat zijn dan natuurlijk geen echte moslims. Echte moslims zijn die moslims die aan jouw stereotypering voldoen.

@Dewanand: “dus ga daar wonen”
Waarom zou ik? Mijn vriendin weet alle drie op verrukkelijke wijze te bereiden hier op Moengo! Haar familie in Gouda en Dordrecht kan er trouwens ook wat van.

op 28 03 2014 at 10:59 schreef Ben:

Het verdedigen van Sywert van de westerse beschaving lukt toch niet op de lange termijn.Beschaving komt heel nauw qua frequenties en combinaties van allelen en de gradatie van diversiteit die door de internationalisering toch al aan het veranderen is. Van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving de intermediair naar conservatief rechts 2e en 3e wereld model.

op 28 03 2014 at 18:14 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Iemand moet het doen. Quid pro quo. Met tuig communiceer je niet. Gelukkig zijn er ook fatsoenlijke mensen die je waardigheid gunnen. Maar vette opportunisten die alleen haat kennen of arrogante leeghoofden die onzin uitkramen moeten horen en voelen.

Moeten we allemaal Ali B worden?

Vak jou Dewanand en je poes.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS