Home » Archief » De Zottenkoning


[21.03.2014]

De Zottenkoning

Peter Breedveld

mic1
Foto: Michael Willems

De Saturnaliën werden door de Romeinen in december gevierd ter ere van de God Saturnus. Het was een feest van seksuele uitspattingen en comazuipen; alle geldende sociale normen en waarden gingen een tijdje overboord.

De Schotse antropoloog James Frazer beschrijft een Saturnalische traditie die door Romeinse soldaten in Bulgarijë in ere werd gehouden, en waarbij een knappe jongeman dertig dagen lang de rol van Saturnus speelde, in een koninklijke uitdossing en met een vrijbrief elke behoefte te bevredigen die hij maar had, hoe laag en pervers ook. Maar na dertig dagen was de pret over en werd de Nepsaturnus gedood als offer aan de ‘echte’ Saturnus.

Ritueel geofferd

Dergelijke rituelen, waarbij een persoon een tijdlang als een koning of prins werd behandeld, om uiteindelijk te worden gedood, komen overal ter wereld voor. Het verhaal van Jezus komt in feite op hetzelfde neer: binnengehaald als een koning, om vervolgens te worden geofferd. In Malawi hebben ze de regengod M’bona. In Engeland werd in de Middeleeuwen heel lang een ‘Lord of Misrule‘ aangewezen, een heer van het wanbeleid, een zottenkoning.

Die functie vervult Wilders in Nederland: de zottenkoning, die aan het einde van zijn heerschappij ritueel wordt geofferd voor onze zonden, wat overigens in 2010 al exact is voorspeld door Hassnae Bouazza in deze cartoon.

Sfeer van deportatie

Wilders leek in zijn reactie op de commotie gisteren oprecht aangedaan. Hij had dit werkelijk niet verwacht, want ‘ik roep dit al jaren‘, zei hij. En dat klopt ook, wij van Frontaal Naakt roepen ook al jaren dat hij dit roept, maar we worden keer op keer op onze vingers getikt omdat we Inflatoir bezig zouden zijn of de woorden van Wilders en zijn trawanten zouden verdraaien.

NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch twitterde gisteren: ‘Met het mobiliseren van een zaal voor ‘minder Marokkanen’ roept Wilders sfeer op van deportatie’. Dude, dat deed Wilders al in 2009, toen hij aankondigde tientallen miljoenen moslims te willen deporteren. Fatima Elatik zei toen dat Wilders hard op weg was een nieuwe Adolf Hitler te worden, maar dat mocht toen niet van de weldenkende mensen. Ze kreeg er ontzettend voor op haar flikker en let wel, Wilders had het ook toen niet over criminele moslims, ze hoefden alleen maar verkeerde gedachten te hebben.

Hand boven het hoofd

En zo ging het altijd met Wilders. Hij kwam overal mee weg. Dat ‘minder Marokkanen‘ is nogal ingetogen, vergeleken met de racistische haatbagger die hij al op zijn naam had staan. Maar het werd altijd glashard ontkend en doodgezwegen. Toen Hassnae erop wees dat de PVV beweerde dat antisemitisme en homofobie Marokkaanse importprodukten waren, werd ze virtueel gelyncht! Hassnae werd ervan beschuldigd Fleur Agema woorden in de mond te leggen en woorden te verdraaien, terwijl het gewoon zwart op wit te lezen was in een document op de PVV-site en te horen in een YouTube-video!

Maar je mocht het niet zeggen want dan was je tendentieus en demoniseerde je Wilders en dan verloor het woord ‘racisme’ zijn betekenis. Enfin, Francisco van Jole heeft dat gisteren op De Joop al fijntjes aangestipt. Wilders werd door vrijwel alle media en door vrijwel alle politici de hand boven het hoofd gehouden. Kritiek op Wilders was absoluut taboe en wie het wel deed, werd vervolgd tot in de hel door de hooivorkenbrigade in de vorm van Trouw, Elsevier en De Telegraaf Media Groep. Daar kan ik over meepraten.

Etnisch monopolie

Waarom lieten de media en de politici Wilders gisteren dan opeens keihard vallen? Welnu, zijn rol is uitgespeeld. Hij heeft zijn nut bewezen door de weg vrij te maken voor de meest racistische wetten die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog heeft aangenomen. Gevestigde politici van main-stream partijen kunnen het nu zonder risico hebben over het etnisch monopolie op overlast van Marokkanen en wetten indienen die Antilliaanse Nederlanders tot tweederangsburgers maken. De gevestigde media verspreiden nu nazistische rassentheorieën alsof het de normaalste zaak van de wereld is om te beweren dat zwarten vaker vrouwen verkrachten omdat ze een lager IQ en een hoger testosteronniveau hebben.

Alle politieke partijen én de media hebben de PVV leeggevreten. De PVV is zelf niet meer nodig. Het bloed en het vlees van de PVV zijn nu overal ingetransubstantieerd: in de VVD, de PvdA, het CDA, in Pauw & Witteman en RTL Nieuws, in de Volkskrant en in Trouw. De PVV zelf is een lege huls geworden, de schil van de uitgeperste sinaasappel, achteloos weggegooid door degenen die zich het sap goed laten smaken.

Hypocriet en racistisch

Gisteren werd een adjuncthoofdredacteur van RTL Nieuws bejubeld en bewierookt omdat hij in een stukje had geschreven dat Wilders zich moet schamen. Terwijl hij in datzelfde stukje gewoon zelf losgaat over ‘Kutmarokkanen’! Het is een stuitend hypocriet en racistisch stukje dat perfect weergeeft wat er mis is in Nederland: een totaal gebrek aan zelfinzicht en aan bereidheid tot introspectie, gecombineerd met de allesverzengende behoefte zich moreel verheven te voelen boven de schobbejak die de enige logische conclusie verbindt aan de haatcampagne tegen Marokkanen die nu al jarenlang bezig is in de media. Als Marokkanen een genetisch monopolie hebben op criminaliteit, wat is er dan verkeerd aan om er minder van te willen hebben?

Zie ze allemaal hun handen van Wilders aftrekken, de Nausicaa Marbes en Esther Voets en Rob Hooglands, de VVD die haar kont al omhoog gestoken had voor nog een flinke beurt door de blonde Führer, De Telegraaf, die van de weeromstuit een leukste Marokkanenverkiezing organiseert! Allemaal blijken ze opeens aan de goede kant te staan, de naoorlogse verzetshelden. Wat een beschamende vertoning. Je zou haast sympathie voor Wilders gaan krijgen. Gadverdamme, je zult maar zulke vrienden hebben.

Gezuiverd van onreinheid

Wilders is de nep-Saturnus, de Zottenkoning, de zondebok. Hij heeft zich een tijdje mogen verliezen in zijn buitensporigheden, maar nu is het mooi geweest en komt aan zijn heerschappij een bloedig einde. We voelen ons gezuiverd van zijn onreinheid en nemen straks die anti-Antillianenwet aan en houden nog een keer een Marokkanendebat naar aanleiding van de tendentieuze berichtgeving van RTL Nieuws. En het kan allemaal want we hebben collectief onze afschuw uitgesproken toen Wilders en zijn leprozen ‘Minder Marokkanen‘ scandeerden.

We-zels.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 21.03.2014 @ 12:04

[Home]
 

50 Reacties

op 21 03 2014 at 12:34 schreef horatius:

Iedereen valt – overigens zeer terecht – over de recente uitspraken van Geert Wilders gericht tegen de Marokkaanse gemeenschap in ons land.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Wilders wordt al jarenlang beveiligd tegen aanslagen op zijn leven, dat zal wel enige invloed hebben op zijn manier van denken. Verder heeft de Marokkaanse gemeenschap duidelijk een imagoprobleem opgebouwd via een structurele werkloosheid en hoge criminaliteit. De statistieken liegen niet op deze punten en daar zou aan gewerkt moeten worden via een onderlinge discussie en maatregelen om dit negatieve imago ten goede te keren. Wilders definitief de mond snoeren en eventueel in het gevang werpen wegens haatzaaien lossen de problemen (die er toch echt zijn) niet op.

Waarom hebben b.v. de Chinezen wel een goede naam op het gebied van werk, integratie etc?

op 21 03 2014 at 12:38 schreef Ralph van der Geest:

En hier valt niets aan toe te voegen. Geweldig.

op 21 03 2014 at 14:13 schreef Haes:

Nu begrijp ik waarom jij zo van haut cuisine houdt, Peter. Je kan geweldig goed fileren.

Je maakt het wereldbeeld er niet prettiger op, net nu Wilders zijn hand overspeeld heeft en teruggefloten wordt, maar je hebt natuurlijk volkomen gelijk, dat zie ik in na lezing van dit geweldige stuk.

Opdat we nooit vergeten!

op 21 03 2014 at 14:13 schreef Ed L:

Voor de oorlog was er in Nederland ook zo’n partij de NSB met de zelfde soort volgers, na de oorlog werd hun leider gefusilleerd en was ons collectieve geweten gesust om vervolgens in het collectieve geheugen weg te zinken.
Met de opkomst van Fortuin stak het NSB Spook weer de kop op met als hoogte punt de avond van de verkiezingen jongstleden.
Feitelijk zal het nooit veranderen ze zullen er altijd zijn maar het licht aan het Fatsoen en relativering of het ook worteld.

op 21 03 2014 at 14:42 schreef cRR Kampen:

Geweldig hoe Wilders de potentiële zeer vrijwillige dadertjes in het zonnetje heeft gezet.
Kijk, daar is ene ‘horatius’, die de woordjes over de Joden in het Europa van de jaren 19twintig las en gauw z’n invuloefening deed, onder het motto ‘maar dat was héél wat anders!’.

Die statistieken? Die kan niemand lezen. Wedden? Deze dus: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/14/verdachte-met-buitenlands-uiterlijk-krijgt-eerder-celstraf/

Factor vijf. Bijna altijd moet ik de racistjes even voorkauwen dat er voorafgaand aan elk vonnis een bepaald proces gaat, dat helemaal niet bewijst dat het vonnis eerlijk was – we hebben juist bewijs dat het voor drie à vier op de vijf getinte veroordelingen racistisch is! Ach en dan is het stil hè.

‘Noem ze ratten. Neem ze hun middelen van inkomen af, neem ze hun warm water af zodat ze moeten stelen en vervuilen – en ratten worden’. Zo doet horatius re die ‘structurele werkloosheid’. Tuurlijk, ff lekker natrappen, dat hoort er altijd bij!

op 21 03 2014 at 14:59 schreef dirk:

Het is jouw visie en ik vind deze eerlijk gezegd wat vergezocht. Volgens mij is het kinderlijk eenvoudig. Wilders richtte zich in het verleden op de Islam. Wat je daar ook van vindt, het betreft geen racisme. Daarna richtte hij zich op Criminele Marokkanen. Ook hier weer, geen racisme. Nu pleitte hij echter voor de vernietiging van 1 totaal volk, en dat is zuiver racistisch. De reactie is dan ook, in tegenstelling tot bv. de zwarte piet discussie, dat Nederland massaal de lijn trekt daar waar racisme en oproer tegen 1 volk zo duidelijk wordt gemanifesteerd. Stiekem werd ik er een klein beetje gelukkig van, er is nog hoop!

op 21 03 2014 at 16:08 schreef horatius:

@cRR Kampen,

Wat u ‘natrappen’ noemt is de harde realiteit waar u en ik helaas niet omheen kunnen.

Wat zou de reden kunnen zijn dat een werkgever bij een sollicitatie de voorkeur geeft aan een autochtoon die onze taal goed spreekt en er acceptabel uitziet boven een individu die slechts een fors strafblad op zijn c.v. heeft staan, een Wajonguitkering geniet en zich verbaal uit in straattaal in raptempo?

Dat is geen discriminatie maar een realistische kijk op de multiculturele samenleving in al zijn gewenste en ongewenste facetten.

Maakt u zich verder geen zorgen over onze Marokkanen. In tegenstelling tot de Joodse gemeenschap van voor de 2e Wereldoorlog die zich op alle mogelijke manieren wisten aan te passen via vooral niet opvallen en zelfs assimilatie weten de Marokkanen de wegen wel te vinden om zich hier blijvend te kunnen handhaven.

Men kan de joden van toen misschien verwijten dat ze wat naïef waren en zich veilig voelden in het neutrale Nederland en zich willoos naar de slachtbank lieten leiden zonder noemenswaardig verzet. Onze Marokkaanse gemeenschap is daarentegen uiterst assertief – op het militante af – en zal zich zeker niet zonder verzet laten depor

op 21 03 2014 at 16:20 schreef Martin:

Heel scherp, Peter.
En helaas ook heel erg waar.

op 21 03 2014 at 16:55 schreef laarmans:

@ Horatius

Ik proef nogal wat sarcasme wanneer je het hebt over onze Marokkaanse gemeenschap.Verder vind ik je zin met daarin ze laten zich niet zonder verzet deporteren,ontluisterend voor je denkwijze.90% van de Marokkaanse Nederlanders zijn hier geboren, hebben een Nederlands paspoort en kunnen helemaal niet worden uitgewezen.Ik gebruik opzettelijk het woord deporteren niet, je begrijpt waarom.Het woord deporteren wordt wel regelmatig gebruikt op ranzige haat-en scheldblogs,bevolkt door het fanatieke en onverdraagzame deel van het PVV clubhuis.Zoals je ongetwijfeld weet.

op 21 03 2014 at 17:21 schreef babs:

Dirk,
Wilders heeft het al jaren soms over islam, soms over moslim, soms over immigranten, soms over Marokkanen. Hij is consequent inconsequent. Deporteren van tientallen miljoenen was veel heftiger dan minder Marokkanen. Ik wil ook minder Marokkanen… dat ze snel een Nederlands paspoort krijgen.

op 21 03 2014 at 17:43 schreef frank assmann:

@Horatius.

U hanteert enige achterhaalde argumenten 1 daarvan is uw uitspraak over de vermeende taalachterstand.Dat ging misschien 12 jaar geleden gedeeltelijk op,maar inmiddels spreken alle jonge marokkaanse nederlanders uitstekend Nederlands.Helaas worden ze door werkgevers op achternaam al afgewezen.Dat is de tol die de 12 jaar durende haatcampagne heeft opgeleverd.

Verder raken uw opmerkingen over de vooroorlogse joodse gemeenschap kant nog wal
.Wat dit onderwerp betreft kan ik u het boek
Voorbij de Blauwbrug van Joosje Lakmaker of de biografie van Jacques Presser het gelijk van de twijfel : een biografie door Nanda van der Zee aanraden.De massa van het joodse lompen proletariaat, de tienduizenden arme sloebers hadden niets met assimilatie en
hielden vast aan de traditie,spraken jiddisj
lazen hun eigen kranten en hadden een zeer uitgebreid eigen cultureel leven.

Wat u stelt over “militante” Marokkaanse gemeenschap is quatsch.12 jaar lang krijgt die gemeenschap de spreekwoordelijke strontkar over zich heen en ik heb van dat “militante” niets gemerkt.(behalve dan de moord op van Gogh)
Persoonlijk denk ik dat mijn lontje een stuk korter was geweest.

op 21 03 2014 at 17:46 schreef frank assmann:

@Horatius.

Ik geloof dat ik uw bijdrage verkeerd heb geintepreteerd.
Als dat zo is,mijn verontschuldigingen.

op 21 03 2014 at 18:21 schreef Brenda van der Veer:

Wilders richtte zich in het verleden op de Islam. Wat je daar ook van vindt, het betreft geen racisme.

In het verkiezingsprogramma van de PVV uit 2010 staat het volgende: “Theo van Gogh zei het zo mooi over Job Cohen en zijn houding tegenover Marokkanen. Van Gogh schreef dat Cohen betoogde: “Jullie horen bij ons!”, in plaats van te vragen: “Wat doen jullie eigenlijk hier?”.” Even verderop: “Wij stellen die vraag wel. Wat doen ze hier eigenlijk? Wie heeft ze binnengelaten?”

Denk je, dirk, dat het woord ‘moslim’ voor Wilders en zijn aanhang een synoniem is voor het woord ‘Marokkaan?’ Lijkt er wel op.

Het weerhield het CDA en de VVD er destijds niet van om een gedoogakkoord aan te gaan met de PVV.

op 21 03 2014 at 18:42 schreef Pyt van der Galiën:

Wanneer nu ook mensen als Horatius zich gaan distantiëren van Wilders, moeten we toch écht tot de conclusie komen dat Wilders een enorme inschattingsfout heeft gemaakt….

op 21 03 2014 at 18:46 schreef horatius:

@frank assmann,

Niet iedere Marokkaanse sollicitant wordt bij voorbaat afgewezen bij een sollicitatie. De meiden en vrouwen scoren veel beter omdat zij wel hun school en opleiding met succes hebben afgerond, een kwestie van mentaliteit en motivatie.

Het is verder iets te gemakkelijk om de huidige achterstandspositie van de Marokkaanse jongeren volledig in de schoenen te schuiven van Wilders, een eventuele haatcampagne wordt gevoed door hangjongeren, jongens die op ‘excursie’ gaan naar Syrië, die plotseling hun baard laten staan en zich hullen in een witte jurk en daarmee een kans op een baan bewust laten schieten.

De integratie van de gehele Marokkaanse gemeenschap is een kwestie van nog enkele generaties. Tot die tijd is er een probleem en dat lossen we niet op door b.v. de PVV te verbieden of Wilders een kopje kleiner te maken.

Wat betreft de joden: in Amsterdam destijds waren weinig of geen orthodoxe joden zoals b.v. in Antwerpen nu nog het geval is. Veel waren vluchtelingen uit Duitsland.

op 21 03 2014 at 19:14 schreef horatius:

@laarmans,

Wilders heeft een enorme blunder begaan omdat hij in de praktijk niet kan waarmaken wat hij zijn achterban heeft beloofd; minder Marokkanen in Nederland. De meeste Marokkanen zijn hier inderdaad geboren en worden in Marokko zelf als buitenlanders gezien.

Welkom zijn echter wel de Kinderbijslag en de welverdiende pensioenen. En dit zonder sarcasme want de eerste generatie gastarbeiders waren zonder uitzondering zeer ijverig. De problemen zijn begonnen met de gezinshereniging in de jaren 70 terwijl hier een grote werkloosheid heerste. Nu maakt men dezelfde fout (op last van Brussel) door hier ongelitimeerde aantallen Roemenen en Bulgaren toe te laten met 700.000 werklozen in de kaartenbakken.

Dat is vragen om moeilijkheden i.v.m. de draagkracht van de verzorgingsstaat en de situatie in de z.g. vogelaarwijken. Zelfs de PvdA is hier op tegen maar men volgt slaafs de regel- en wetgeving van de EU.

op 21 03 2014 at 19:42 schreef excellentie zwembad:

Waarom zou een werkgever iemand weigeren omdat ie toevallig een witte jurk heeft?

Gebeurt wel maar dat deugt natuurlijk niet. Ik ben van mening dat mensen vrijheid van kleding dienen te genieten en dat werkgevers mensen moeten beoordelen op hun kunnen en niet op hun uiterlijk .

op 21 03 2014 at 20:30 schreef eva:

Ach Wilders hield een speech waarin hij stelde dat “kopvodden” een vorm van vervuiling zijn. Mensen vergelijken met vuilnis = haatzaaien.

En wat zei Bosma over zwarte piet: de enige allochtoon die welkom is, want die gaat ook weer weg.

Dus Peter Breedveld heeft driedubbel gelijk. Als het proces tegen Wilders niet zo ontzettend knullig was aangepakt, was hij op inhoudelijke gronden gewoon al veel eerder veroordeeld wegens haatzaaien.

op 21 03 2014 at 21:26 schreef MNb:

Ik begrijp Wilders’ verbazing wel. Want hij zei inderdaad niets bijzonders. Misschien is het de associatie met Göbbels’ beroemde Sportpalast rede uit begin 1943, die Wilders niet zag aankomen.
Interessant is wat zijn houding de komende weken zal zijn.

op 21 03 2014 at 22:07 schreef excellentie zwembad:

Vraag is niet wat de houding van Wilders zou zijn die kennen we al “demoniseren, huilie huilie , ze zijn zo gemeen tegen mij”
De vraag is wat de pers gaat doen. Verder afbranden of gewoon weer laf op dezelfde manier verder met haatzaaiers als volstrekt normale mensen neer te zetten.

op 21 03 2014 at 23:17 schreef Maurice:

Om eens een andere invalshoek toe te voegen aan de bekende tendens op FN:

Zijn Turkse PVV-ers dan ook racisten/NSB/nazi’s? Of is het is het demoniseren van PVV stemmers hierdoor ook racisme:
http://www.youtube.com/watch?v=P5GjPaVvquE ?

op 21 03 2014 at 23:26 schreef Peter:

Ja Maurice, Turkse racisten zijn ook racisten. Beetje racistisch om die Turken weer apart te zetten. Niet heel verrassend van jou, evenwel.

op 22 03 2014 at 07:36 schreef Flip van Dyke:

Geheel juist Peter, de hypocrisie van de pers is niet te filmen.

Ik heb altijd mijn grote twijfel gehad of de islam wel de reden was van de haat van Wilders. Het zijn van begin af aan racistische motieven geweest. Islam werd er bij gesleept omdat je je dan onder het verwijt racistisch uit kan wurmen en door het vervolgens islam een ideologie te maken maak je er politiek van.
Marokkanen zijn dan heel gemakkelijk doelwit omdat er inderdaad zaken niet goed zijn. De pers heeft Wilders flink ondersteund in het sterk overdrijven van de misstanden.

De reactie van de pers -en van vele anderen- lijkt mij te veel op Wir haben es nicht gewusst

op 22 03 2014 at 09:19 schreef Rosa:

Klopt Horatius, maar het was wel degelijk lompenproletariaat dat zich angstig vastklampte aan z’n eigen zeden en gebruiken en vrij hoog in de misdaadstatistieken voorkwam, dat heeft vaak meer met armoede te maken als met het geloof dat minderheidsgroeperingen aanhanger. En dat weten ze in den haag ook best wel.

op 22 03 2014 at 10:14 schreef “Nou. Dan gaan we dat regelen.” | PETEPEL:

[…] om te zetten. Helemaal gerustgesteld ben ik echter nog lang niet nadat ik de trefzekere analyses her en der gelezen […]

op 22 03 2014 at 10:30 schreef laarmans:

@ Horatius

Den Uyl bracht de gezinshereniging tot stand. niet uit zichzelf, het was een regel in de Europese Rechten van de Mens, een verdrag dat ook door Nederland was ondertekend.Maar tja, den Uyl was links, dus wordt ie nu door popu-natio’s verketterd alsof het een idee van den Uyl zelf was.

Ook toen de economie oververhit was, waren er nog zo’n kleine 150.000 werklozen. De politiek sprak toen rozig over volledige werkgelegenheid, het is door welke bril je het kijkt. Sinds de bankencrisis van 2009 is het werkloosheidsscijfer gestegen.Maar om dit nu aan Polen, Bulgaren en Roemenen te wijten, is te kort door de bocht.Ik woon in een tuinbouwgebied in het Westen van het land. Wanneer er geen MOE’ers en Turken en Marokkanen waren geweest, dan had minimaal de helft van de tuinders op de schop gegaan.
De reden? Nederlandse bijstandsgerechtigden en WW érs willen niet voor 8,5 euro de hele dag met hun handen in de klei zitten.Dat een werkgever in de bouw of transport Poolse bouwvakkers of chauffeurs aanneemt, moet je de Pool niet verwijten, maar de werkgever wel, want hij betaalt vaak niet de Nederlandse CAO, maar eronder.

op 22 03 2014 at 11:31 schreef Flip van Dyke:

Immigratie van Oost-Europa moest van Brussel? In december 2003 heeft het Nederlandse parlement goedgekeurd dat Oost-Europa lid werd van de EU. Daar hoort bij -sinds 1969- een vrije arbeidsmarkt en vrije vestiging. Het parlement had ook nee kunnen zeggen en dan was het niet gebeurd.
Even goed om te weten dat de stemming in de Tweede Kamer unaniem ja was. Voor stemde dus ook de SP, de LPF en Wilders himself. Nu we het toch over hypocrieten hebben.

Dat kan je niet zomaar terugdraaien, tenzij iedereen dat wil.

Het was niet Den Uyl die de gezinshereniging tot stand bracht. Al begin jaren zestig werd gezinshereniging toegestaan voor EU-onderdanen en voor werknemers buiten Europa. http://www.flipvandyke.nl/2013/09/migratie-onzin-van-thierry-baudet-ontleed/

op 22 03 2014 at 18:12 schreef De Zottenkoning | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in De Zottenkoning […]

op 22 03 2014 at 21:24 schreef Abdel:

@horatius
Als mensen die vraag stellen dan bedoelen ze eigenlijk: waarom heb ik geen last van chinezen en wel van die kut-mocro’s? Ik waag te betwijfelen dat die chinezen beter geïntegreerd zijn chinezen

op 22 03 2014 at 22:32 schreef Curaçaousche Antilliaan:

Eh, ik lees ergens iets over het aanemen van een Antillianenwet.Vind het toch maar een vreemde bedoening. Volgens mij heeft Wilders niet voor het eerst over ‘minder’ Marokkanen in of naar NL gesproken. Heeft die Friesche dominee op Curaçao ergens dan toch gelijk als hij beweert dat er een ‘Farizeïsch Nederland’ bestaat?

Wilders wordt gekruisigd, terwijl Bosman van de VVD al veel verder is met zijn Antillianenwet. M.a.w., Wilders zegt het, maar de VVD/PvdA-regering past het toe ofwel doet het! Een wet die kansarme Antillianen verbiedt zich vrij te bewegen in het zgn. koninkrijk en bovendien ook toepasbaar is om Antillianen die crimineel gedrag vertonen, ook al zijn ze in NL geboren, kan deporteren naar het eiland van de ouders. Hallooo, heb ik iets gemist?

http://www.amigoe.com/ingezonden/30-ingezonden/179096-na-wilders-de-bosman-wet-aanpakken

op 22 03 2014 at 23:55 schreef frank assmann:

@Laarmans.

U liegt. feitenvrije kul.

“Koud en guur, gooi de PVV in het vuur:

op 23 03 2014 at 01:01 schreef edo:

2 punten die mij opvallen: kennelijk is er voor veel mensen een wezenlijk verschil of er minder moslims of minder Marokkanen wordt gezegd. Dat vind ik vrij verontrustend.
2 als een ‘marokkaan’ of moslim (hoe wil je dat bewijzen, als hij of zij van z’n geloof af stapt is t niet meer van toepassing?) een appel steelt moet die het land uit? Het is naast verschrikkelijk naargeestig ook zulke intense domme onzin. Het is vrij treurig om te weten dat er dus een aanzienlijk gedeelte van Nederland dit ondersteunt. Ik kan me niet geheel voorstellen hoe ik me zou voelen als iemand met Marokkaanse roots. Ik zou best bang worden denk ik.

op 23 03 2014 at 10:03 schreef Sneebal:

Wilders heeft het nu zwart/wit gemaakt. Hij heeft zich expliciet racistisch gedragen. Hij was al fout, maar ging steeds net niet over de lijn. Er was gewenning en kramp.
Nederland moest ook wennen aan de kardinale fout. ‘Minder Marokkanen’ zij hij eerder al, maar aanvankelijk kon hij nog wegkomen met wegschreeuwen van Sidali en iedereen zat weer in de kramp. Met het café-mennen op erbij viel het ineens echt op en werd Wilders geschandpaald zoals Peter beschrijft.
Ik ben wel opgelucht dat er nu een omslagpunt is. Wilders is er niet meer om de bliksem af te leiden. Ik hoop op meer bewustwording van ons eigen racisme en andere sentimenten die hij bespeelde. Door stukken als deze van Peter en gisteren Ozdil in NRC wordt die hoop gevoed.

op 23 03 2014 at 13:09 schreef edo:

@Sneebal Wilders heeft het nu zwart wit gemaakt. Nu? Wat is er grijs aan de opmerking dat criminele moslims de Eu uitmoeten. Waarom is het relevant voor de strafmaat wat iemand gelooft. Het spijt me, maar volgens mij ben je een kudde dier die gewoon nakukelt wat salonfähig is. Dat is ook de enige manier waarop ik die plotselinge inkeer van een paar columnisten kan zien. Dat en het ridicule idee dat het minder erg is om op basis van een geloof iemand minder rechten te geven.

op 23 03 2014 at 14:37 schreef Pyt van der Galiën:

Hij heeft niets nieuws gezegd. Hij zegt het in een andere context en tegen een andere achtergrond, dát is het verschil.

Racisme moet keurig gereguleerd worden via wetgeving en na een ‘beschaafde’ discussie in de Tweede Kamer.Dáár liggen Samsom, Rutte en de rest van de clowns in het parlement niet wakker van, integendeel.

Dat iemand op Goebbeliaanse wijze het volk in een bierkelder gaat staan ophitsen, dát kan niet. Slecht voor de BV Nederland. Racistische wetgeving en het opjagen van illegalen: prima. SA-gepeupel en een populistisch ongeleid projectiel, dat gaat veel te ver. Hoe moet je dat je zakenpartners uitleggen? Wilders is qua vorm te ver gegaan, niet qua inhoud.

op 23 03 2014 at 14:46 schreef Sneebal:

edo
Er is voor de meeste mensen een groot verschil tussen religie (keuze) en afkomst/etniciteit (geen keuze). Had je dat zelf niet kunnen bedenken of weten voordat je mij kuddedier noemt?

En ik denk, wat ik hierboven al aangaf, dat men te lang als kikkers in water zat dat steeds heter werd. Maar nog voor voor het kookpunt kwam er een wake-up call.

Weet je waar ik weer moeite mee heb? Jouw geoordeel en jezelf beter vinden. Ieder zijn eigen mening en ontwikkeling. Wees blij dat er iets verandert dat jij al eerder nodig vond. Iedereen zit weleens in die positie.

op 23 03 2014 at 15:42 schreef edo:

@Sneebal @Oh ja en ik ben ook reuze blij dat er iets veranderd is. Mag ik het nog wel opmerkelijk vinden.

op 23 03 2014 at 15:50 schreef edo:

Sneebal, er is een verschil in dat het een keuze is. But so what? Als ik de keuze maak om elke dag een geit te pijpen, dan is het nog steeds niet relevant voor mijn juridische status. Dat gefreaking relativeer de godganse tijd, omdat het een geloof is. Kraak dat geloof naar hartelust af, maar er is toch potdomme wel het makkelijkste ethische principe waar je je aan kan houden: Iedereen gelijk voor de wet.

En ik voel me zelf niet beter dan een ander, ik vind mijn mening wel vaak beter dan die van een ander. Maar das vrij natuurlijk volgens mij.

op 23 03 2014 at 22:34 schreef Sneebal:

edo
Je schreef over mij: ‘Het spijt me, maar volgens mij ben je een kudde dier die gewoon nakukelt wat salonfähig is.’
Dat is een kutopmerking. Respectloos, getuigend van generaliseren en categoriseren. Ik kan hem naast me neerleggen en je afschrijven. Heb ik niet gedaan. Maar denk alsjeblieft na voordat je dat soort onzinnige conclusies trekt.

Over dat andere. Wilders is ooit niet veroordeeld omdat (+/-) haatzaaien niet bewezen werd geacht (wat ik persoonlijk een gotspe vond). Met ‘minder Marokkanen’ heeft hij zichzelf mogelijk alsnog in de nesten gewerkt. Ik denk dat veel mensen bloed roken. En was vooral verbaasd dat het circus pas zo laat op gang kwam.

Noem me optimistischer en naïever dan jij. Prima.

op 23 03 2014 at 23:13 schreef Thomas E:

Pyt zegt exact waar het op staat. Bull’s eye!

op 23 03 2014 at 23:26 schreef edo:

Ok sorry Sneebal.

op 24 03 2014 at 07:42 schreef Asmodee:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2084691263/Tilburgse+Amin+(11)+verdrietig+na+Wilders-opmerking+Klasgenootjes+riepen+minder,+minder,+minder.aspx

Die arme Geert, hij wordt nu zelfs bedreigd en gedemoniseerd door een huilend Brabants menneke.

Als men zijn reagerende, ‘echte ridders (…)voor dieren, koning, vaderland en volk’ (Dion Graus) mag geloven, zijn zij weer de dupe.
‘Medeplichtige’ Omroep Brabant besloot, na het weghalen van meer dan 100 al te hoffelijke reacties, het personeel te evacueren en het bericht in quarantaine te plaatsen.

Deze volwassenen kunnen niet omgaan met de eigen emoties, door zulke kindertranen teweeggebracht. Jaloers op het medeleven met een krullebol, overspannen door een ineens schoon te vegen stoepje, weer wat kroms recht te lullen, de hoon van alle kanten. Ook deserterende ridders, die het stelselmatig beledigen van windmolens te ver vinden gaan. Zelfs eentje die van de weeromstuit molenaar geworden is.

Je zou er als apologeet opgebrand van raken. Zelfs Henk Bres heeft er moeite mee.

Zover is het al gekomen…

op 24 03 2014 at 17:32 schreef Herbert:

@Flip van Dyke,

Even een aanvulling op jouw verhaal.
In het begin hadden gastarbeiders tijdelijke contracten, na afloop van het contract moesten we weer weg. Ondernemers protesteerden daar tegen:”Hebben we Mohammed net ingewerkt, moet hij vervangen worden door Ali, etc.” Vandaar dat gastarbeiders langere contracten kregen tot aan permanent verblijf.
Een van de maatregelen die Den Uyl in zijn eerste jaar deed was de wervingsverdragen met Turkije en Marokko opzeggen omdat de werkloosheid in Nederland flink steeg. Dat had ook de instemming van de vakbonden want die zagen dat gastarbeiders de lonen drukten.

Een migrantenbeleid werd ontwikkelde onder onder, jawel, BiZa-minister H. Wiegel, de nationale potverteerder. Onder zijn bewind werd de gezinshereniging die we in de jaren ’80 en ’90 kenden ingevoerd.

op 25 03 2014 at 10:32 schreef Paul-Peter Theulings:

Wat blijft er van de koran over als iemand het fileermes van Peter Breedveld daarop hanteert?

op 25 03 2014 at 10:48 schreef MNb:

Net zo weinig als van de Bijbel of enig ander Heilig Boek. Waarom is dat relevant voor dit artikel?

op 25 03 2014 at 11:27 schreef Paul-Peter Theulings:

MNb:De relevantie zit hierin dat Wilders het fileermes op de koran hanteert maar daarbij foute snijbewegingen maakt.
Anderen laten het mes liggen. Hand boven het hoofd, genoemd in het artikel, geldt ook nog altijd voor Mohammed.

Overigens is de term kutmarokkanen niet zonder meer racistisch. Dronken Engelse toeristen kunnen ook overlast veroorzaken, dan zijn het kutengelsen. Zo gaat dat nou eenmaal, alles wat overlast veroorzaakt kan uitgescholden worden met kut, ongeacht ras. Als je door een auto met Duits kenteken wordt gesneden is het een kutmof. Uiteraard kan de term kutmarokkaan ook wel racistisch gebruikt worden, dat maakt het ingewikkeld.

op 25 03 2014 at 18:59 schreef Sneebal:

edo
Dank!

op 26 03 2014 at 10:30 schreef MNb:

Je vraag van 25-3 ging over het fileermes van PB, niet dat van Wilders. Je hebt dus geen antwoord op mijn wedervraag gegeven. Ik concludeer dan dat je zomaar iets roept omdat je het interessant vindt klinken, PPT.
Daarnaast heb ik wel antwoord op jouw vraag gegeven. Je bent dus of onlogisch of oneerlijk, PPT.
Je mag je de moeite besparen om te reageren. Ik zal het niet lezen, want je draagt niets inhoudelijks bij. Indien je meent dat de Koran gefileerd moet worden: stuur een stuk naar PB. Hij plaatst het vast wel. Je kunt ook deze site raadplegen:

http://www.skepticsannotatedbible.com/QuRAn/

Veel plezier.

op 26 03 2014 at 12:18 schreef Paul-Peter Theulings:

Ik had het dus over “iemand” en over “het fileermes van PB”. De tekst van de dit niet lezende MNb suggereert dat degene die het fileermes van PB hanteert ook PB moet zijn.
Zo heb ik dat niet bedoeld. Met “iemand” kan ik iedereen bedoelen die de koran gaat fileren.

op 31 03 2014 at 04:34 schreef Kimo:

@horatius

Hoe kom je er bij dat Chinezen een goede naam hebben op het gebied van integratie?
Dat is je reinste kolder!
Zie je Chinees-Nederlandse koppels alsof het de normaalste zaak is?
Zie je zoals met de Marokkanen, Chinees-nederlandse acteurs?
Zie je zoals met de marokkanen, Chinees-nederlandse politici? Burgemeesters?
Lees je columns van ze? Zie je ze als standup comedians?
Spreken ze goed Nederlands? Zonderen ze zich niet af?

Hou toch op, het is de grootste fabel dat Chinezen goed geïntegreerd zijn.
In tegendeel, de Marokkanen zijn van alle minderheden in Nederland het duidelijkst aanwezig en ook geïntegreerd. Dat is voor de Nederlander bedreigend.

En daar zit de hypocrisie: ben je als minderheid onzichtbaar en ongeintegreerd (lees Chinees) dan ben je in Nederland de model allochtoon.
Je moet je niet mengen met onze zaken, je bek houden en tussen je eigen soort blijven.
Ja zo lust ik er ook wel een paar.

Doe mij dan de Marokkanen maar. Die doen hun best onderdeel van onze samenleving te zijn.
Dat kun je bedreigend vinden maar loop niet te lullen dat dat geen integratie is en dat van de Chinezen wel….

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS