Home » Archief » Terugblik + update


[31.12.2012]

Terugblik + update

Peter Breedveld


Illustratie: Gil Elvgren

Op 1 januari voorspelde ik dat 2012 een kutjaar zou worden, en ik had geen ongelijk. Ik heb de mate, waarin het in Nederland verder fout zou gaan, zelfs onderschat.

Dat 2012 het jaar van Bert Brussen zou worden, bijvoorbeeld. Heb ik onderschat. 2012 werd niet het jaar van Bert Brussen, 2012 werd het jaar van de Bert Brussens. Behalve Brussen zelf werden de media beheerst door domme, hysterische schreeuwlelijkerds van hetzelfde kaliber. Jan Bennink, bijvoorbeeld, die van de Volkskrant een podium krijgt voor zijn dronken cafépraatjes. En Joost Niemöller, die alle actualiteitsprogramma’s afliep om te beweren dat het in Nederland taboe is om over de ‘immigrantenproblematiek’ te praten.

Principes zijn voor losers

Bert Brussens website DeJaap.nl, hangplek voor GroenLinks- en D66 stemmende Marokkanenhaters, krijgt zelfs een miljoen van Veronica om er een Internationale Stürmer van te maken. Het eerste slachtoffer is al gevallen in de persoon van rechtbankverslaggever Chris Klomp, die vorige maand nog predikte dat wij zelf allemaal medeverantwoordelijk zijn voor de treitercultuur in Nederland omdat we massaal GeenStijl bezoeken, en die luttele weken later Joop.nl verliet om voor Übertreiteraar Bert Brussen te gaan werken. Principes zijn immers voor losers.

Racisme is nu een burgerplicht

Dat racisme salonfähig zou worden, dat heb ik ook onderschat. Racisme is niet salonfähig geworden in 2012. Racisme is nu een burgerplicht. Racisme, omdat het moet. We móeten ons bezighouden met de etnische achtergrond van dieven en geweldplegers, we móeten het hebben over de genetische aanleg van Marokkanen om in aanraking te komen met de politie. Wie dat ‘racisme’ noemt, wordt door antidiscriminatiebureau’s en door Femke Halsema op z’n vingers getikt.

Ik zei dat Nederland verder zou afglijden naar de status van Derde Wereldland. Dat was een hyperbool, maar zie daar: afgelopen zaterdag betoogde een conservatieve meneer in Trouw dat we maar moesten wennen aan zwervers op straat. Hij zei dat we het ons niet langer kunnen veroorloven om de zwakkeren der samenleving op te vangen.

Ik vind dat opmerkelijk, al die Nederlanders met hun bolle koppen en personenauto’s die steeds meer op vrachtwagens beginnen te lijken, en die het niet meer kunnen opbrengen om voor junkies, daklozen, armen en chronisch zieken te zorgen. Toen Nederlanders nog niet massaal aan overgewicht leden en in tweedehands Opeltjes reden, was dat geen enkel probleem.

Nooit buigen voor intimidatie

Maar er waren ook goede ontwikkelingen. Dat de onaantastbare status van Zwarte Piet dit jaar aan het wankelen zou worden gebracht, dat was een complete verrassing voor mij. Het draagvlak voor de afschaffing van dit racistische fenomeen is enorm gegroeid, en de vrienden van Zwarte Piet zijn in het defensief gedreven. Dat is goed.

Ook op het persoonlijke vlak was het niet allemaal ellende, het afgelopen jaar. Hoewel de nawerkingen van de laffe poging tot karaktermoord op mijn persoontje, begin 2011 door de Telegraaf Media Groep, nog steeds voelbaar zijn, lijken De Telegraaf en de Roze Khmer het thans verstandiger te vinden om me maar compleet te negeren. Ik ben het afgelopen jaar in elk geval door ze met rust gelaten en dat was niet wat ik had verwacht.

Toch blijf ik op mijn qui-vive en zet ik me schrap voor een nieuwe poging mij het zwijgen op te leggen. Maar ik zal nooit, nooit buigen voor intimidatie. Al lukt het De Telegraaf me uit mijn huis te laten zetten en moet ik onder een brug slapen, Frontaal Naakt blijft bestaan zolang ik leef.

Arabieren Kijken

En Hassnae heeft dit jaar een contract met een uitgever getekend voor twee boeken. Het eerste, Arabieren Kijken, verschijnt in januari en het is een kei van een boek waarin Hassnae er met verve in slaagt een paar butsen aan te brengen in het heersende beeld van de Arabische wereld. Dat doet ze al heel lang, onder andere hier op Frontaal Naakt, en dat heeft haar de allesverzengende haat van Domrechts opgeleverd, dus dit boek zal ook wel weer het één en ander losmaken. En dat moet ook, want het is een belangrijk boek en het leest als een trein, bovendien. Behalve informatief is het ook een uitermate sexy boek.

Het hoogtepunt van 2012 waren, zoals elk jaar weer, de vrienden van Frontaal Naakt. Lieve vrienden, ik wil jullie bedanken voor jullie aandacht en steun, voor de reacties en de discussies, en sommigen van jullie, die ik niet ken, wil ik bedanken voor jullie gulle financiële donaties.

Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens iedereen een feestelijke jaarwisseling, wees voorzichtig met drank en vuurwerk, en wees er het komende jaar weer bij. In tegenstelling tot wat kwade tongen beweren, gebeurt het écht belangrijke op deze website. Zegt het voort!

UPDATE: Toen ik net mijn top 10 van meest gelezen stukken op deze site in het afgelopen jaar opstelde, zag ik hoe onvolledig mijn terugblik hierboven is. Nu kun je natuurlijk nooit alle belangrijke hoogte- en dieptepunten van een heel jaar in één stukje samenvatten, maar beslist niet onvermeld mag blijven de zelfmoord van Anil Ramdas, door Hassnae in dit stuk liefdevol herdacht. Een absoluut dieptepunt, en net toen ik Ramdas een beetje leerde kennen, en dacht dat we het samen eigenlijk best goed konden vinden.

Daartegenover was één van de hilarische hoogtepunten van 2012 wel de smadelijke afgang van Rutger Castricum, die piepte en jankte in radeloze paniek omdat een potige hoogleraar zijn opdringerige gezuig niet pikte. Een enorme klap voor de Nederlandse hufterjournalistiek, die juist bezig was erkenning te oogsten bij allerlei intellectuloze dwaallichten. Van Castricum is sindsdien nog maar weinig vernomen, zijn plaats lijkt te zijn ingenomen door de infantiele negerhater Tom Staal, wiens dikke plaat voor zijn studentikoze hoofd het komende jaar een paar flinke barsten zal oplopen, als-ie zo doorgaat.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 31.12.2012 @ 15:37

[Home]
 

37 Reacties

op 31 12 2012 at 16:03 schreef Jaap Kramer:

Proost!

Op jou en Hassnae!

op 31 12 2012 at 16:28 schreef petepel:

Dank voor al het waardevols wat het afgelopen jaar op Frontaal Naakt is verschenen. Het blijft mijn ogen openen en houdt me alert.
Ik blijf lezen en (zodra mijn akkefietje met paypal is opgelost) doneren.
Een goed 2013 voor jou en de jouwen!

op 31 12 2012 at 16:52 schreef Edo:

Insgelijks

op 31 12 2012 at 17:14 schreef Rob:

En op de valreep leerden we dat dodenlijstjes geen probleem zijn, dat oproepen tot deporatei van miljoenen moslims moet kunnen, dat Breivik verheerlijken oké is, maar dat een cabaretier die suggereert politici geen persoonsbeveiliging meer te geven, tot de grond toe moet worden afgebrand.

op 31 12 2012 at 17:14 schreef Sasha Berkman:

Een goed uiteinde!

op 31 12 2012 at 17:23 schreef Ralph van der Geest:

Peter en Hassnae, ik wens jullie een heel gelukkig 2013 en….bedankt voor wat jullie het afgelopen jaar hebben gedaan en waar jullie voor stonden. Lichtpuntjes in donkere tijden. Bedankt.

op 31 12 2012 at 17:35 schreef Ben Kramer:

Wat een dom prentieus en verzuurd stuk weer van Peter. Qua verzuurdheid en humorloosheid zou Peter zo moslim kunnen worden. Hij hoeft alleen nog maar even de Islamitisch Toverspreuk uit te spreken:”” allah alhhaahlalal al die lala al haladalla” of zoiets.

Peter schrijft : “Racisme is nu een burgerplicht.” Graag de bewijzen , zelden zulke flauwekul gelezen.

“Toch blijf ik op mijn qui-vive en zet ik me schrap voor een nieuwe poging mij het zwijgen op te leggen. Maar ik zal nooit, nooit buigen voor intimidatie.” Hahaha, je denkt toch niet serieus dat iemand van DomRechts de deur uit gaat om jou om te leggen, mag ik hopen? Daarvoor ben je toch veel te onbelangrijk. Ik kom niet meer bij van het lachen.

Verder is het mooi dat Hassnae weer een boek gaat uitgeven, fijn voor haar, maar ik zou jullie wel willen aanraden niet op TV te verschijnen, dat was , zachtgezegd, niet erg succesvol. Ook niet goed voor de boekverkopen.
Jullie hebben meer schrijvershoofden, zal ik maar zeggen.

op 31 12 2012 at 17:42 schreef Peter:

Hahaha, je denkt toch niet serieus dat iemand van DomRechts de deur uit gaat om jou om te leggen, mag ik hopen? Daarvoor ben je toch veel te onbelangrijk. Ik kom niet meer bij van het lachen.

Domrechts is al bij me langsgeweest, Ben Kramer. Niet om me ‘om te leggen’, die zinsnede tekent jouw geestelijke hygiëne, althans niet letterlijk, wel om me het zwijgen op te leggen. ‘Is dit het einde van Peter Breedveld?’ Kennelijk was ik belangrijk genoeg voor de Telegraaf Media Groep.

Dank voor je advies. Jij ziet er vast uit als Brad Pitt. Domrechtse mannen, die van alles aan te merken hebben op andermans uiterlijk, zijn zelf meestal heel knap van uiterlijk, weet ik uit ervaring.

op 31 12 2012 at 17:58 schreef teun:

wat een stel KLEFFE reageerders zitten hier toch altijd . Getveeeeer

op 31 12 2012 at 18:10 schreef Peter:

Gelukkig hebben we Teun voor wat kwaliteit in de reageerdersruimte.

op 31 12 2012 at 18:14 schreef Daphne:

Maar we houden de moed erin, want de geschiedenis herhaalt zich nooit, behalve als klucht, en dan valt er tenminste wat te lachen.
Neem volgend jaar gewoon je macht terug. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om in 2013 de Volkskrant niet langer te kopen – ik zeg maar wat. Trek je geld terug uit die publicaties die je niet(langer)bevallen, en crowdfund er die projecten mee die je wel de moeite waard vindt.

ps. Ik verheug me op Hassnae’s boeken.
ps 2 Een goed 2013 voor alle lezers.

op 31 12 2012 at 18:28 schreef dewanand:

namaste Peter,

Wieroe zal in 2013 de hofpoesjes van hare Majesteit de Koningin verzoeken om jou een lintje te geven van 1 euro uit China en jij mag het dan poedelnaakt gaan halen en opspelden in de gouden mandjes van deze Hollandse katten met adellijk duise bloed in hun aderen.

Lang leve Frontaal Naakt in het nieuwe jaar zeggen Wieroe en ik nu, want dit is het nudistencafe van cyber holland waar iedereen poedelnaakt, nat of stijf schrijft over hsijn natte vinger en aftrek fantasieen, in alle stijlen en standjes ter wereld oá:

44 oud klassieke standjes uit de kama sutra van hindoeistisch India
oud arabisch islamitische SM stijl, conform de koran en de vrouwvriendelijke Sharia
Oud Hollands in de tulpen en windmolen met een mini boerinnenrok en sexy klompen met hakken zonder ondergoed
Diverse oud Afrikaanse samba stijlen, midden in het dorp met de jongste en sterkste Zulu krijgers.

Zo rammen wij de moderne seculier fundamentalistische Hollandse cultuur er nu in in alle witte kutjes in heel Nederland om het hier lekker te verkleuren en om beschaving hier te brengen en overvodige zonnestudio’s want dan hebben die nieuwe haringlanders een lekker gezond kleurtje.

dewanand

op 31 12 2012 at 18:36 schreef leo schmit:

Bedankt voor je goede wensen en voor je goede voornemen om FN in de lucht te houden. Ik feliciteer Hassnae met haar contracten bij de uitgever. Ik begrijp dat je geen voorspelling doet voor 2013. Maar dat jaar wordt nog slechter, wat ik je brom. In 2013 zullen degenen die zich niet houden aan hun racistische burgerplicht worden ‘aangegeven’ aan de stadspoorten. De Klomp overlopers in het publieke debat zullen het aantal Brussen’s doen vertienvoudigen. De straatzwervers zullen worden verhonderdvoudigd. De 24-luiers van de zorgklanten zullen worden vervangen door 48-uur luiers. De beeldende kunstenaars zullen worden verplicht het straatbeeld te verfraaien. De podiumkunstenaars zullen op het metro-station moeten optreden.
En de politiek zal volgend jaar geen 18 miljard aan de bankiers geven, maar 36 miljard.

Het enige lichtpuntje voor volgend jaar is, dat bij een zo groot aantal Brussen’s die in de zelfde pot roeren, Peter’s site er staat als een baken in het moeras.

op 31 12 2012 at 18:42 schreef Mart:

@teun,

Heb je de reacties op b.v. De Dagelijkse Standaard wel eens gezien, om maar eens een blog te noemen dat bij rechtsch voor kwaliteit doorgaat?

Daar heb je geluk als je bij 100 “Zo is het!” reacties ook maar 1 tegenstem ziet.

Peter laat tegenspraak toe, getuige jouw post en die van Ben in de eerste 10 reacties. Helaas voor de argumentatie van domrechts bewijst het niveau van hun reacties Peter’s gelijk zonder meer.

op 31 12 2012 at 19:04 schreef Pyt van der Galiën:

Ook vanuit het Hoge Noorden (nou, ja: Fryslân) iedereen een prima 2013 toegewenst. Ik hoop de stamgasten ook volgend jaar hier weer aan te treffen, inclusief onze rechtse Bromsnor Grote Piet. Grote Piet mag dan een conservatieve oude brompot zijn, ik ben tóch aan hem gehecht.

PS Heeft Ben Kramer nou al gelinkt naar die dodenlijst waarop hij beweert te staan?

op 31 12 2012 at 19:23 schreef Edo:

Om de positievere noot er in te houden. Theo Maassen is een held.
De man boycotte Roermond omdat Micha Wertheim een verkeerd begrepen parodie op het fascisme hield met gehandicapten.
Laten wij ons nu solidair verklaren met Theo Maassen.
Wat een enge domheid is er nu op twitter te vinden.
Het is ironisch als je elke bevolkingsgroep weg wil hebben.
Godsklere, doodeng.

op 31 12 2012 at 19:56 schreef Estherrosa:

Dank voor je goede wensen en dank voor je artikelen van het afgelopen jaar. Ik ben blij dat ik je site ontdekt heb!
Ook voor jullie twee een fijne jaarwisseling en het allerbeste in 2013. Ik kan enkel zeggen: ga zo door, je bent een baken van licht in de duisternis die op dit moment heerst, om het zo maar eens uit te drukken….

op 31 12 2012 at 20:06 schreef rommel:

@Mart

Breed laat alleen maar de mindere tegenspraak reacties door die hem uitkomen en in zijn straatje passen om met een snedige opmerking zijn gelijk te halen. Voor slimmere reacties en argumenten tegen de islamliefde van Breed moet je echt niet hier zijn.

Oh ja, lang leven Zwarte Piet. Die blijft bestaan.

op 31 12 2012 at 20:37 schreef dewanand:

namaste Hassnae,

Mijn beste wensen mbt je boek komende maanden en loop maar trots rond met opgeheven staart als Wieroe en als een intelligente, hoogbegaafde Marokkaanse vrouw die de balans heeft kunnen vinden met een gewit been in het stinkende Hollandse poldertje en een mooi erotisch getint been in het prachtige Marokko.

Persoonlijk vind ik de titel ‘Arabieren kijken’ gevoelsmatig nogal negatief klinken als Hindoestaan, maar ik denk dat je visies zeker slim, cynisch en leerrijk zijn. Volgens mijn informatie is de Arabische wereld hyper multicultureel, net als India en een bonte schakering van duizenden dorpen, gehuchten, regio’s, tradities, dialecten, raciale denominaties, kook tradities enz. Geen enkel stereotype is representatief denk ik voor het begrip Arabier, net zoals ik als Hindoelander totaal afwijk van alles wat hindoeistisch is of kan zijn.

Mijn dringend verzoek:
bouw met subsidies een grote site met beelden uit alle delen van de Arabische wereld, met goed commentaar van regionale experts, en verkoop dit dan aan organisaties die dit willen gebruiken voor hun communicatie organen of als versieringen. Zo krijg je geld om FN verder te ontwikkelen denk ik.

dewanand

op 31 12 2012 at 21:35 schreef Waldo van dungen:

Ben Kramer lijkt niet op Brad Pitt. Dat kan ik u vezekeren. verder een leuk en minder zuur 2013.

op 01 01 2013 at 00:17 schreef Sasha Berkman:

De hoeveelheid vuurwerk die er de lucht in wordt geknald is amazing!

op 01 01 2013 at 06:34 schreef rommel:

@Sasha
Ja, net zoals de hoeveelheid islam en vooral Marokkanen propaganda die hier gelanceerd wordt.
Zwarte Piet wordt soms ook even meegenomen om vooral maar neutraal over te komen, en zo de rode racismekaart op islamcritici te plakken.
Hoelang denk je het nog vol te houden Breed, voordat de werkelijkheid je inhaalt?

op 01 01 2013 at 09:18 schreef teun:

och reageren om alleen maar je grote gelijk met de columnnist te tonen is géén reactie maar slechts een kwestie van slijmen !

op 01 01 2013 at 09:44 schreef Bigpete:

Hoewel niet erg eens met het artikel wil ik toch iedereen (zelfs sasha) een goed en vooral gezond 2013 toewensen!

op 01 01 2013 at 11:29 schreef Tayfun Balçik:

FN is als een oase in een woestijn. Lees al een paar jaar de Volkskrant en daar is overeenkomstig aan de algemene situatie in Nederland een akelige verrechtsing aan de gang. De redactie is lelieblank. Het af en toe aan het woord laten van ‘zelfkritische’ (lees: zelfhatende) allochtonen zou voor objectiviteit moeten zorgen. Wat kregen we toen? ‘Marokkanen met een mening’ die op denigrerende wijze (als ‘zelfkritische Mocro’s’) werden verkocht (Vonk). Een Marokkaanse buurjongen attendeerde me op het bestaan van een ‘radicale’ website. Het was werkelijk een openbaring om kennis te nemen van een echt kritisch geluid en natuurlijk de betrokken lezers. Dank dat jullie bestaan. Een gelukkig 2013!

op 01 01 2013 at 12:45 schreef Pyt van der Galiën:

@Rommel

Breed laat alleen maar de mindere tegenspraak reacties door En jouw reactie laat hij door…hmmm….

Voor ik het vergeet: wat vind jij er als militant atheïst nou eigenlijk van dat Amsterdam Post inmiddels een hangplek voor gereformeerde fundi’s is geworden?

op 01 01 2013 at 12:58 schreef babs:

Gelukkig 2013!!

Ik vond positief in 2012 dat de weerstand tegen de pestcultuur vorm kreeg. Waren helaas twee zelfmoorden voor nodig, maar toch.

op 01 01 2013 at 14:33 schreef MNb:

Ook uit Suriname een voorspoedig 2013 toegewenst aan iedereen; daarbovenop wens ik Rommel, Ben Kramer en Teun een iets beter werkend verstand toe. Bv. de eerste begrijpt zelf niet welke drogreden hij plempt.
Een voorspelling doe ik niet meer, want ik heb die van vorig jaar even nagelezen en zoals altijd kwam er niets van terecht.

op 01 01 2013 at 16:13 schreef Haes:

Jij ook een goed en vruchtbaar jaar toegewenst. (Vruchtbaar in de zin van veel van die goede stukken waardoor je iedere keer weer aan het denken gezet wordt.)

op 01 01 2013 at 18:05 schreef teun:

MNb 14.33
Hartelijk dank voor je nieuwjaarswens aangaande mijn verstand .
Mag ik U hetzelfde toewensen ? Kan géén kwaad dunkt mij .

op 01 01 2013 at 19:15 schreef Jim:

Beste Peter

Beste wensen.

Ik het vaak met je mening eens ben, en ik vind dat deze mening meer nodig is in dit land. Ik juich deze website van harte toe!

Maar aan de andere kant door het matig argumenteren, het gebruik van misplaatste metaforen en her en der onnodig gescheld verliest je boodschap (veel) kracht, vooral bij degenen die je op inhoud zou moeten overtuigen. Hierdoor zit je veelal op het Geenstiijl, Joop.nl niveau (niet qua mening, maar wel qua stijl- en taalgebruik). Je stukken getuigen meestal van een een hoger niveau… Al je blindelingse volgelingen houden waarschijnlijk hier wel van, maar die hoef je niet meer te overtuigen.

Ik hoop dat hier in 2013 enige verbetering inkomt. Dit zal de boodschappen die jij wil uitdragen, veel sterker maken. Deze boodschappen heeft dit land nodig. Maar dit land heeft ook wat meer klasse nodig, en niet meer Geenstijl-klonen…

Succes

op 01 01 2013 at 20:12 schreef rena:

Ik verwacht veel van de vastgelopen woningmarkt in 2013. De bubble is hier nog net niet gebarsten. Spannend.

op 01 01 2013 at 20:15 schreef Peter:

Make up your mind, Jim. Zit ik nou op GeenStijl- en Joop-niveau of juist op een hoger niveau?

op 01 01 2013 at 20:21 schreef Jim:

Beste Peter

Een eenduidig antwoord is nooit gemakkelijk. Laat me enige nuance aanbrengen.

Maar, qua stijl op hetzelfde niveau als Geenstijl, maar onder Joop. Inhoudelijk sta je er ver boven Joop, iets boven Geenstijl. Qua manipulatie van feiten (of juist het niet verdraaien van), sta je ver boven zowel Geenstijl als Joop. Qua argumentatie, ver boven Joop, iets boven Geenstijl.
Daardoor qua impact, onder Geenstijl, maar waarschijnlijk wel boven Joop. Qua potentie zit je ver boven beiden.

Nogmaals, je geluid is nodig, maar, en al dit naar mijn inziens, zou je impact veel hoger kunnen zijn door op deze dimensies slimmer je keuzes te maken.

op 01 01 2013 at 20:44 schreef Peter:

Hé, Jim, en welke maatstaf hanteer je precies voor die hiërarchische constellatie? Hoe weet jij dat ik qua argumentatie ‘iets boven GeenStijl’ sta? Laat me de statistiekjes en wiskundige modellen maar eens zien!

op 04 01 2013 at 00:01 schreef Maurice:

Waarschijnlijk bedoelt Jim het aantal (en) kwalitatieve bronvermeldingen als onderbouwingen ipv slechts beweringen. Komt niet alleen hier voor.

Ik deel de mening niet, maar de stukjes+reacties zetten altijd wel aan tot eventuele overweging en vrolijke verbazing over hoe bepaalde mensen toch kunnen denken. Vermakelijk en aandoenlijk.

Overigens is de toename van scheldwoorden op FN erg opgevallen en dat komt nogal wanhopig over. Het zou je sowieso sieren deze te vermijden, Peter.
Daarbij is het aanprijzen van een boek van bijvoorbeeld de vriendin gelijk de WC eend reclame.

Verder iedereen de opperbeste nieuwjaarswensen toegewenst.

op 04 01 2013 at 15:22 schreef Edo:

@Maurice,
Als je het boek van je vriendin goed vind, en deze bovendien op dezelfde site schrijft vind ik ’t behoorlijk geluk om dat met wc-eend te vergelijken. Voor de rest van ’t zelfde. x

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS