Home » Archief » Vaccinatiewappies


[11.06.2021]

Vaccinatiewappies

Peter Breedveld


Bron: CONTAC

Be careful what you wish for, zeggen ze, en ik heb afgelopen dinsdag gekregen waar ik zo hevig naar verlangde: mijn fucking coronavaccin. Daar ging eerst weer wat bureaucratisch gedoe aan vooraf, met een GGD’er die het er niet mee eens was dat mij geen Jansen maar Moderna was toegewezen (en mij vroeg dat uit te leggen), en die mijn afspraak niet in zijn computer zag, maar ik heb nog nooit van mijn leven iets anders meegemaakt voor een loket. Altijd een eikel of eikelin die het leven nog vervelender voor me probeert te maken.

Uiteindelijk werd ik geprikt, met Moderna, en die avond heb ik series gekeken met mijn zoon, zoals ik elke dinsdag doe. Geen centje pijn, zelfs geen stijve arm of zere plek.

Maar die nacht werd ik hoestend wakker met koorts, de Moeder Der Keelpijnen en een hysterische verkoudheid, echt overdreven, met bijbelse stromen snot en epische niesbuien. De volgende dag voelde ik me zo beroerd dat ik nauwelijks energie had uit bed te komen. Ik heb gewerkt, maar om vier uur kroop ik mijn bed weer in, sliep wat en leek om een uur of zes wat te zijn opgeknapt. Ik heb gegeten en een film gekeken, wat gelezen en toen ben ik weer gaan slapen.

Militant positivisme

Werd ik ’s nachts wéér wakker, met longen vol taai slijm en happend naar adem. Mijn keelpijn was weg maar nu had ik pijn in spieren en botten. De hele donderdag bracht ik futloos door in bed, hondsberoerd, doodmoe, maar niet in staat de slaap te vatten. Ik voelde me een zombie. De afgelopen nacht was de ergste, toen dacht ik echt dat ik ging stikken, en vroeg ik me serieus af of ik dit wel ging overleven.

Niet wat ik had verwacht. Ik twitterde erover en merkte dat mensen erop reageren met een zeker militant positivisme. “Is juist goed, want bewijs dat je immuunsysteem werkt!” “Kun je nagaan wat er gebeurd zou zijn als je door het virus besmet was geraakt!” “Vertrouw op je lichaam!” Eigenlijk dezelfde argumenten die zogenaamde wappies gebruiken tegen de angst voor corona. Er zijn er zelfs die weigeren de mogelijkheid te accepteren dat het vaccin de oorzaak van mijn ellende is. Ik moet vóór het vaccineren besmet zijn geraakt.

Chronische ziekte

Hetzelfde zag ik in reactie op een verhaal in de Volkskrant over een man die overleed na te zijn gevaccineerd met AstraZeneca. Uit het artikel blijkt dat hij een chronische ziekte had en een journalist op Twitter protesteert dat dit in de kop had moeten staan, “want nu ontstaat er een verkeerd beeld.”

Wacht even, toen de wappies protesteerden dat verreweg de meeste met corona besmette mensen, die ziek werden en overleden, een onderliggende kwaal hadden en dus overleden aan die kwaal en niet aan corona, werd iedereen boos omdat ze zonder corona en mét kwaal nog zouden hebben geleefd. En nu moeten we alle doden door vaccinaties wegmoffelen met het verhaal dat ze een onderliggende kwaal hadden?

Corona bagatelliseren

Ik vind mensen die alleen maar jubelverhalen willen horen over de coronavaccins, niet minder wappie dan de mensen die het gevaar van corona bagatelliseren. Ze willen van geen bezwaren horen. Dat niet bekend is, en niet bekend kán zijn, wat de effecten van de vaccins zijn op middellange termijn, dat er gevaarlijke bijwerkingen zijn, dat je er hevig ziek van kan worden. Alles wordt weggerationaliseerd. Ze zijn zelfs zo aanmatigend te zeggen dat ik blij moet zijn dat ik vannacht bijna stikte.

Ik heb een longkwaal en het is me vaker gebeurd dat mijn longen het gewoon opeens op leken te geven, en ik denk dat je geen idee hebt van hoe eng dat is, als je zoiets zegt. Het getuigt ook van verdomd weinig empathie.

Trouwens ook heel raar: al die mensen die reageren op mijn relaas met de mededeling dat zij ook zijn gevaccineerd en totáál geen bijwerkingen hebben gehad. Fucking fijn voor je!

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.06.2021 @ 13:18

[Home]
 

1 Reactie

op 11 06 2021 at 13:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS