Home » Archief » Ik wil mijn fucking vaccin


[09.01.2021]

Ik wil mijn fucking vaccin

Peter Breedveld


Illustratie: Gil Elvgren

Nadat woensdag met veel bombarie de eerste vaccinatie werd toegediend, heeft de GGD er nog veertig toegediend, zegt GGD-directeur Nicolette Rigter in het Algemeen Dagblad. Veertig. De dag erna tachtig.

“Zo bouwen we op”, aldus Rigter. “Er is ook nog een administratief proces”.

Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen. Zowat een jaar zit Nederland in een lockdown, intelligent of dom of hoe je het noemen wilt, maar de gevolgen zijn desastreus: faillissementen, armoede, psychische nood, burn-outs, mensen lopen op hun tandvlees. Ze laten oma haar 92ste verjaardag in eenzaamheid vieren, wat ik onmenselijk vind, ze volgen de begrafenis van hun geliefden via een stream. Kindermishandeling is, zoals voorspeld, schrikbarend toegenomen. Dit is een fucking noodtoestand, maar de GGD wil eerst en vooral dat de administratie netjes op orde is.

Maar, belooft Rigter: “in april en mei gaan we los”.

Slome sjakie

April of mei. Ik denk dat er dan nog wel meer losgaat. Hoelang denk je eigenlijk dat je mensen in hun huis kunt vasthouden? Ik denk dat onze overheid nog steeds onderschat wat ze haar bevolking aandoet en dat de rek er echt wel uit is, nu. Ik mis een gevoel van urgentie. Negen fucking maanden heeft ze gehad om zich voor te bereiden op die massa-vaccinatie, al die tijd heeft ze niks gedaan. Niks! Als allerlaatste is Nederland begonnen met vaccineren. “Omdat er een dip was in Covid”, vertelt GGD-voorzitter André Rouvoet, is het bron- en contactonderzoek teruggeschaald. “Toen onverwacht het aantal casussen opliep, konden we niet heel snel opschalen.”

Onverwacht! Bij de GGD dachten ze dat Covid vanzelf zou verdwijnen. Onverwacht nam het aantal besmettingen weer toe. On-ver-wacht!

Deze slome-sjakie-doe-maar-rustig-aan-want-we-hebben-ook-de-administratie-nog-houding vergt meer van ons dan redelijkerwijs verwacht mag worden. We hebben recht op een overheid die laat zien dat ze godverdomme alles op alles zet om zo snel mogelijk iedereen gevaccineerd te krijgen. Niet een minister die vrolijk vanonder zijn kerstboom meedeelt dat wij drie weekjes later beginnen want de GGD was pas twee weken eerder begonnen met voorbereiden want ja, wie ziet dat vaccin aankomen, toch? Totaal onverwacht. O, meneer is amateur-viroloog. En o, we hebben waarschijnlijk niet genoeg vaccin voor iedereen, iets met de inkoop, dus we slaan Pasen, Ramadan, zomervakantie, kerst nóg een jaartje over.

Maar wel met overslaande stem gaan donderpreken als er iemand met een volle boodschappentas langsloopt. Of als er een paar wappies bij het Torentje staan te fluiten.

Mondkapje in de supermarkt

Zelf heb ik niet vreselijk geleden onder de lockdown (en ja, modderfokkers, het is een lockdown, ik heb mijn collega’s en mijn vrienden al zowat een jaar alleen op een beeldscherm gezien), behalve dat ik echt niet nog een jaar van gezeik trek over mensen die geen mondkapje in de supermarkt droegen en die zomaar op vakantie gingen en jongeren die zomaar lol durfden te hebben EN DE PREMIER HEP GEZEGD NIET VOOR JE PLEZIER!

En ik wil leven. De hele dag op Twitter zeiken en domme series kijken op Netflix en elke fokking dag naar dezelfde gasten in dezelfde talkshows kijken vinden jullie leven, maar voor mij is dat geen leven. Een volle koelkast hebben, daar worden jullie bij van, maar ik vind dat geen leven. Leven is geen coronakilo’s kweken en niet doodgaan. Ik wil mijn fucking vaccin. Ik wil mijn leven terug. Ik wil dat de overheid zich de poten uit het lijf loopt om te zorgen dat iedereen is ingeënt. Ik wil kringen rond de ogen van onze oververmoeide ministers zien, ik wil een Andre Rouvoet met verfomfaaid haar en een vijfdagenbaard.

En ik wil nooit, nooit meer Diederik Gommers zien.

Een beetje peper in die luie reten graag. De tijd van achterover leunen en je iedere fucking keer weer laten verrassen door feiten die iedereen zag aankomen is voorbij. Je hebt in no-time een grootscheepse allochtonenjacht bij de Belastingdienst opgezet en tienduizenden levens verwoest, dan kun je dit ook. Maar je moet het willen. En fuck je administratie.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.01.2021 @ 13:39

[Home]
 

1 Reactie

op 09 01 2021 at 13:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS