Home » Archief » Sidderen de Nederlandse universiteiten onder de terreur van woke?


[14.06.2021]

Sidderen de Nederlandse universiteiten onder de terreur van woke?

Peter Breedveld


Bron: CONTAC

Altijd als Telegraaf-journalist Weird Duk begint te bauwen over mensen die “de mond worden gesnoerd”, die worden “gemuilkorfd” en gecanceld, moet ik toch zo grinniken. Als hij hoort over gemeenteambtenaren die moslim zijn, schrijft hij een alarmerend artikel over “salafisten” die zijn “doorgedrongen tot het gemeentehuis”. Als je actievoert tegen Zwarte Piet, word je door hem in een spread van twee pagina’s weggezet als terrorist in een netwerk van terroristische organisaties, met daarbij nadrukkelijk de bedrijven genoemd door wie je wordt gesponsord. Over de Leidse historicus Nadia Bouras schreef Duk dat ze “onze instituties” binnendringt om een islamistische agenda op te leggen.

Hij gaat achter de werkgevers aan van iedereen die kritiek op hem heeft. De Universiteit Utrecht moest van hem een promovendus ontslaan die hem “een stuk schimmel” had genoemd, een buschauffeur die hem de maat had genomen, mocht ook geen werk meer hebben, Erik van Muiswinkel mocht van Duk geen Sinterklaas zijn en Duk vindt het ongelofelijk dat mijn werkgever het zomaar toelaat dat ik in mijn eigen vrije tijd stukken schrijf en publiceer waarin ik laat zien hoe ondeugdelijk zijn journalistiek is. Duk intimideerde blogger ‘Ikje’, die alle extreemrechtse uitspattingen van Thierry Baudet keurig chroniqueerde, zo erg dat die er de brui aan gaf en het kind van de populaire twitteraarster Emine Uğur werd als gevolg van Duks acties door één van zijn trollen bedreigd. Duk voerde ook fanatiek actie tegen het GroenLinkse Kamerlid Kauthar Bouchallikht, omdat ze een hoofddoek draagt.

N-woord zeggen

En dat zijn slechts de amuses. Duk zet alles op alles om mensen te muilkorven, de mond te snoeren en te cancelen als die hem niet bewieroken en aanbidden. Het is dus hilarisch om hem in een stuk zien te zeuren over mensen die worden gemuilkorfd, gemondsnoerd en gecanceld aan de Nederlandse universiteiten, waar volgens hem onder aanvoering van diversity officers een “heuse cultuuroorlog” wordt gevoerd. Want wat blijkt? Je mag geen “n-woord” meer zeggen!

Om te beginnen: in dit hele lange stuk, dat Duk samen met de mij onbekende Jessy Burgers heeft geschreven, wordt een stoet mannen opgevoerd die allemaal vrezen te worden gecanceld en uitgesloten, maar niet één voorbeeld van iemand die daadwerkelijk is gecanceld, of de mond gesnoerd, of wat dan ook. Er is helemaal niemand gecanceld. Er schijnt iemand aangesproken te zijn omdat ie “n-woord” had gezegd. Verder heeft een groep medewerkers van de UvA in een open brief toegegeven dat ze heeft gefaald op het gebied van diversiteit en beterschap beloofd en er was iemand, ook aan de UvA, die had voorgesteld een overzicht te maken van etniciteit, gender, religie en seksuele oriëntatie van de stafmedewerkers, een voorstel dat is afgekeurd, nota bene.

De cultuuroorlog waar Duk en zijn side-kick het over hebben, houdt volgens het duo in dat “de universiteiten worden gezuiverd van ‘anti-zwart-racisme, witte superioriteit en kolonialisme’.” Is dat om te lachen, of hebben Duk en Burgers er serieus een probleem mee dat er stelling genomen wordt tegen anti-zwart racisme, witte superioriteit en kolonialisme?

Maoïsme van onze tijd

Dat je de lezer gemuilkorfde en gecancelde mensen belooft, en angst op de universiteiten, een cultuuroorlog zelfs en dat je dan komt aankakken met diversity officers die een einde willen maken aan anti-zwart racisme en een Boomer die kritiek kreeg omdat ie n-woord had gezegd, en een stoet anonieme universiteitsmedewerkers waarvan je voor de lieve vrede maar moet aannemen dat ze echt bestaan, die daardoor bang zijn te zeggen wat ze willen.

Wat willen ze dan zo graag zeggen? Willen ze de hele dag “n-woord” roepend door de gangen lopen? Het kolonialisme verheerlijken in de collegezalen? Kunnen we het er echt niet over eens zijn dat je dan inderdaad niet aan een universiteit thuishoort?

Duk, en de mannen die hij opvoert, namelijk usual suspects Ewald Engelen, Zihni Özdil, Geerten Waling, Jesse de Voogd, zijn er allemaal van overtuigd dat de universiteiten worden gedomineerd door de “woke-ideologie”. Woke is volgens Duk “het maoïsme van onze tijd” en voor het westen zelfs gevaarlijker dan het Maoïsme “omdat het establishment de beweging omhelst.” Er verschijnen sinds enige jaren regelmatig stukken in de media over de woke beweging, die de Nederlandse universiteiten zou bedreigen, en die zijn steevast allemaal onzinnig. Zie ook deze weerlegging van zo’n stuk in Vrij Nederland door wetenschappers Marco de Baar en Remco Breuker.

Hij voert een cultuurhistoricus op, Steije Hofhuis, die ook in het schoolkrantje waar ik voor werk al eens klaagde dat “woke culture” de academische vrijheid bedreigt. Ik heb daar een reactie op geschreven waarin ik laat zien dat Hofhuis niet één voorbeeld heeft van zo’n bedreiging en dat de academische vrijheid zeker wordt bedreigd, maar niet door woke culture en wel door extreemrechts. Daar kan ik een hele reeks voorbeelden van laten zien en ik geef er in mijn stuk vijf.

Antisemitisme en vreemdelingenhaat

Hilarisch is ook dat Duk als bewijs van het gevaar van woke ook met het geval Paul Cliteur komt aanzetten, de Leidse hoogleraar rechtsfilosofie naar wie door zijn universiteit onderzoek werd gedaan na beschuldigingen van antisemitisme “door woke collega’s”. In werkelijkheid kwam dat onderzoek na een publicatie op GeenStijl en ik denk niet dat ze het Duk daar in dank afnemen dat ze als “woke” worden aangemerkt.

In die publicatie op GeenStijl werd beweerd dat “antisemitisme, vreemdelingenhaat, antidemocratische en antirechtsstatelijke opvattingen” in kringen rondom Cliteur “volstrekt normaal of op zijn minst acceptabel zijn.” Cliteur was jarenlang de Godfather van Thierry Baudets Forum voor Democratie, dus dat lijkt me geen beschuldiging maar een onweerlegbaar, keihard feit. Cliteur verklaarde zich nog nadrukkelijk solidair met Baudet én zijn ideologische lijn nadát Baudet door zijn eigen partijgenoten in de steek werd gelaten na een antisemitische rant.

Dat de Leidse onderzoekscommissie Cliteur dus uiteindelijk vrijsprak van antisemitisme, is vrij surrealistisch. Het ging erom dat Cliteur zich nooit uitsprak tegen het antisemitisme van zijn partijgenoten, dat is blijkbaar niet onderzocht.

Ook hier weer geen woke, dus. Of Duk moet vinden dat tegen antisemitisme zijn ook woke is en dus het Maoïsme van deze tijd.

Woke-terreur

De Dukster heeft dus andermaal een gênant stukje broddelwerk geleverd. Helaas maakt het geen ruk uit wat Duk allemaal in zijn stukken zet. Al was het een pagina lang “kwaakkwaakkwáákerdekwekwekwekkerdekwek” geweest, zet in de inleiding dat er angst heerst aan de universiteiten vanwege de woke culture en je overtuigt geen Telegraaf-lezer meer dat het niet zo is. Onderwijswoordvoerder van de VVD Hatte van der Woude beweert op basis van dit stuk doodleuk dat “woke-terreur” de vrije wetenschapsbeoefening bedreigt.

Woke-terreur! Een Boomer werd erop aangesproken dat hij “n-woord” zei!

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.06.2021 @ 14:06

[Home]
 

1 Reactie

op 14 06 2021 at 14:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS