Home » Archief » Waarom hield niemand Salman Abedi tegen?


[25.05.2017]

Waarom hield niemand Salman Abedi tegen?

Peter Breedveld

Moslims moeten afstand nemen! Waarom protesteren moslims niet tegen aanslagen? Waarom spreken gematigde moslims zich niet uit? Nou ja, moslims hadden de autoriteiten al gewaarschuwd voor Salman Abedi, de pleger van de aanslag in Manchester, vóórdat hij zich opblies.

Zijn eigen familie heeft contact opgenomen met de Britse veiligheidsdienst om te waarschuwen dat hij gevaarlijk was. De moskee waar Abedi kwam, heeft de politie gewaarschuwd. Abedi’s broer en vader werd al anderhalve maand in de gaten gehouden door de Libische antiterreurdienst vanwege banden met een terreurnetwerk. Ook Abedi zelf was al op de Libische radar verschenen.

En toch kon Abedi met een bom in zijn rugzak tussen een mensenmassa gaan staan.

Arabisch uiterlijk

Dus wat is hier eigenlijk gaande? Met de Parijse aanslagpleger Salah Abdeslam ging het ook al zo: ondanks dat de politie door mensen uit diens directe omgeving werd verwittigd dat Abdeslam in de Brusselse wijk Molenbeek zat, liet die hem daar drie maanden ongemoeid. De moslimgemeenschap in Molenwijk werd daarna verweten te hebben gezwegen.

En we weten dit over Manchester omdat iemand van de Amerikaanse regering naar The New York Times heeft gelekt, en dus de Britse overheid in grote verlegenheid heeft gebracht.

Wat is dit? Ons wordt constant gevraagd overal alert op te zijn, treinen worden uren stilgezet vanwege een zwartrijder die voor terrorist wordt aangezien, de politie rukt uit als iemand met een ‘Arabisch uiterlijk’ in zijn koffer zit te rommelen, maar als de directe familie én de vrienden én de moskee van een echte terrorist de politie belt en zegt “Luister, die Abedi is aan het radicaliseren en hij zegt dat zelfmoordaanslagen helemaal oké zijn”, kan die in alle rust een bom in elkaar zetten en zich opblazen in een zaal vol kinderen.

Groteske onkunde

Ik weet dat de overheid ons niet kan garanderen dat we allemaal in goede gezondheid en onder gelukkige omstandigheden 110 jaar oud worden, maar op deze manier voel ik mij – en vooral mijn kinderen – een beetje overgeleverd aan de groteske onkunde en het belabberde beoordelingsvermogen van degenen die worden verondersteld ons te beschermen. Ze wísten dat Abedi gevaarlijk was, zijn broer en vader werden nota bene al anderhalve maand in de gaten gehouden. Deze aanslag had dus voorkomen kunnen worden. En het lag niet aan de moslims. Die hebben hun burgerplicht gedaan.

Waarom is die aanslag dan toch gepleegd?

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 25.05.2017 @ 10:27

[Home]
 

39 Reacties

op 25 05 2017 at 11:23 schreef hamar:

Als je een lijst hebt van een aantal duizenden verdachten is het best lastig om je prioriteiten daar te leggen waar ze later bleken nodig te zijn. Maar ja achteraf kijk je een koe in zijn kont. Is eigenlijk wel lekker, is het toch niet de schuld van de moslims maar blijkt het gewoon ons eigen schuld.

op 25 05 2017 at 11:26 schreef Murat:

Bush werd ook uitgebreid gewaarschuwd over 911. Deed ie ook niets aan.

Een beetje complotdenken is hier niet zo vreemd. Het komt overheden vaak heel goed uit dat er iets misgaat.
Dan kun je er opeens een hele boel wetten doorheen drukken.

Ik vind dit hoogst eigenaardig.

op 25 05 2017 at 11:41 schreef Murat:

Daar is “Hamar” weer. De witte papzak die post onder een exotische naam en dan lekker racistisch denkt te kunnen doen. Ja, doei.

op 25 05 2017 at 12:27 schreef hamar:

He Murat ook welkom op deze mooie dag. Weer lekker inhoudelijk bezig zie ik. Ik probeer een beeld te schetsen van wat er mogelijk ook aan de hand zou kunnen zijn, maar als racistisch is dan ben ik best bereid om me direct te verontschuldigen bij jou want dan kun jij lekker verder in je slachtofferrol wentelen en is jou dag ook weer goed. Groetjes

op 25 05 2017 at 12:31 schreef Peter:

Oké, klaar nu. voordat dit weer ontspoort in de zoveelste off-topic-zooi: ik verwijder elke volgende reactie die niet gaat over wat ik in mijn stuk betoog.

op 25 05 2017 at 12:46 schreef hamar:

Nou ik ben volgens mij best on topic. Het feit dat iemand ergens bekend is op een lijst of wat dan ook houdt niet automatisch in dat men iemand in het vizier heeft. Er zijn er namelijk best veel en dat bedoel ik niet sarcastisch.Ik heb nog steeds het stellige geloof dat er niemand bewust 22 mensen op laat blazen.

op 25 05 2017 at 12:51 schreef Peter:

Kun je niet lezen? De Libische veiligheidsdienst had zijn halve familie in het vizier. En als een Arabier aan zijn koffer zit zijn de autoriteiten opeens wél alert. Als familie van de terrorist, en zijn vrienden, én zijn fucking moskee nota bene, waarschuwen dat er wat aan de hand is, dan is er wat aan de hand. En dan hebben de MOSLIMS dus hun mond niet gehouden, nee, JIJ hebt niks gedaan. JIJ zweeg. JIJ komt niet in stelling tegen extremistisch geweld.

op 25 05 2017 at 12:58 schreef Hermann:

RAF (die beweging bestaat nog en pleegt af en toe bankovervallen) – uiteindelijk ’n vehikel van de Duitse veiligheidsdiensten. Michael “Bommi” Baumann over RAF, Gladio en de 2. Juni:
https://www.youtube.com/watch?v=4VIFgMTkpwc
NSU (politiedossiers geleakt, dus alles na te lezen)- vehikel van Duitse veiligheidsdiensten. Overeenkomst met RAF treffend. De aanslagen zullen wel nooit opgelost worden. Oprichter van “Blood and Honour” in Duitsland stond op de loonlijst van Duitse veiligheidsdiensten. Al ’t bovenstaande in kranten te lezen. Anis Amri – drugs?, zoals bij de moorden van de vermeende NSU (Heilbronn)?
https://www.morgenpost.de/berlin/article210640981/Weitere-Manipulationen-durch-LKA-Mitarbeiter-entdeckt.html

Links, rechts, moslim; dat is ’t sausje dat er naderhand overheen gegoten wordt, maar heeft met zulke aanslagen niets van doen. Volgens Britta Böhler hoefde er na 9/11 geen enkele nieuwe wet gemaakt te worden: mensen vermoorden of letsel toebrengen was al niet toegestaan!

https://www.groene.nl/artikel/de-geest-terug-in-de-fles

op 25 05 2017 at 13:19 schreef hamar:

Ik sta hier sowieso buiten en heb geen idee wie zegt dat er gewaarschuwd is. Staat in een Engelse krant, maar van wie hebben die dat. De moskee zelf de familie zelf. IK weet het niet en tot die tijd trek ik geen conclusies en ga het zeker mezelf niet aanrekenen.

op 25 05 2017 at 13:24 schreef Peter:

Een Amerikaanse krant, actually en die heeft het van iemand uit de kring van Trump. En de Engelse overheid is nu boos dat er is gelekt. Als je niks weet, Hamar, hou dan gewoon je mond. Geen conclusies trekken maar wel van alles suggereren, en gewoon niet kunnen lezen wat er staat. Zo rolt Domrechts, el-ke fucking keer.

op 25 05 2017 at 13:58 schreef Bertje Knor:

“Moslims moeten afstand nemen! Waarom protesteren moslims niet tegen aanslagen? Waarom spreken gematigde moslims zich niet uit?”

En das nou net de grap dat doen “ze” dus wel…….
Officiële moslims organisaties bv. Raad van Duitse Moskeeën nemen openbaar keer op,keer afstand van aanslagen die gepleegd worden in de naam van Allah……
Op de Duitse t.v. verschijnen en verschenen tal van dood gewone moslims die hun afschuw uitspreken……
In Moskeeën wordt gebeden voor de slachtoffers, Imanen spreken hun afkeur uit er worden interreligieuze protesten organiseerd etc. etc.
Alle Jezus zeg er wordt wel degelijk afstand genomen en gelukkig maar………..

Nee niet door wahhabisme aanhangers of andere extreem denkende islamisten maar als je dat verwacht heb je er niet veel van begrepen.

op 25 05 2017 at 15:49 schreef Chakir:

“Nee niet door wahhabisme aanhangers of andere extreem denkende islamisten maar als je dat verwacht heb je er niet veel van begrepen.” BK, vond je t stuk van PB te genuanceerd, dat je dacht even wat generalisaties eruit te gooien?

op 25 05 2017 at 16:19 schreef sjonnie:

karst tates en tristan van der vlist waren ook aanhangers van andes breivink, salafisten dus.

Echt waar hoor Chakir.

Maar serieus nu, denk eerst eens na voordat je op die verzend knop drukt, bertje knor.

op 25 05 2017 at 16:37 schreef ~Sjakie:

Jeetje, alsof er ook maar iemand was die zich afvroeg of Moslims het e.e.a. aan geweld afkeuren? Een moslima heeft er -veel eerder al- een site voor gemaakt. Letterlijk: moslims keuren af.

https://muslimscondemn.com/

Mocht iemand meer van dit soort ‘vele en alom beschikbare voorbeelden’ wensen, dan hoor ik het graag. Ik kan -letterlijk- met meerdere miljoenen ‘smijten’. Zoals:
http://timesofindia.indiatimes.com/india/70000-clerics-issue-fatwa-against-terrorism-15-lakh-Muslims-support-it/articleshow/50100656.cms

*gaap*

op 25 05 2017 at 16:49 schreef vander f:

Generalisaties?
Bertje geeft volgens mij alleen maar aan dat extremisten de overheid uiteraard geen tips gaan geven.
En dan overheid en aanleunende types maar beweren dat we zo ongeveer al onze (internet) privacy overboord moeten gooien want anders kan men geen terroristen oppakken, allemaal heel high-tech en digitaal enzo.
Terwijl nu blijkt dat ze nog niet eens directe tips en telefoontjes kunnen verwerken en naar waarde inschatten…….
En dan helpt massaal digitaal afluisteren/sleepnetten wel?
Sure bro (totaal not)

op 25 05 2017 at 17:04 schreef MNb:

Doen moslims al jaren, Knorrebert. Maar het is wat PB schrijft – rabiaat rechts is opzettelijk dom en leest alleen wat binnen het frame past: kaaskoppen zijn goed en moslims slecht. Hamar en co zijn de kampioenen van de cognitieve dissonantie.

op 25 05 2017 at 18:19 schreef Martijn:

Volgens mij zijn het niet alleen extremisten die het niet zo op de politie hebben.

Als je niet echt het gevoel hebt dat de iba je beste vriend is, en die indruk wordt nogal eens gewekt, bedenk je je wel twee keer voor je met ze gaat praten.

Gloria Wekker zei eens in Buitenhof dat het echt wel flink uit de hand moest lopen wilde ze de politie bellen. Die is Prof. dr..

op 25 05 2017 at 19:25 schreef Hermann:

Die Oasenstadt Timbuktu in Mali steht unter Kontrolle der Dschihadisten, die die Stadt der Scharia und ihren Doktrinen unterwerfen. – Jüngster Film (2014) des mauretanischen Regisseurs Abderrahmane Sissako. Mit ihm gewann er in Cannes den Prix François Chalais, der die beste Umsetzung eines relevanten zeitgenössischen Themas honoriert, sowie den Preis der Ökumenischen Jury.

Nog 6 dagen te zien. Misschien VPN nodig om die film op Arte terug te zien.

http://www.arte.tv/de/videos/063575-000-A/timbuktu

Nederlander met ’n ander uitgangspunt dan voor Nederlanders gebruikelijk. Voor de lezers hier moet dit interview eigenlijk bekend zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=CfTwx_SaUx4

op 25 05 2017 at 21:18 schreef Kees Bruin:

Het is misschien verleidelijk om er een complottheorie tegenaan te gooien als reden dat het is mis gegaan met die waarschuwingen. Toch ga ik er voorlopig vanuit dat het gewoon de zoveelste miskleun van de overheid is, dat die signalen uit de omgeving van Abedi niet zijn opgepakt door de Britse overheid. Het is bij tijd en wijle echt niet te geloven hoezeer de overheid kan miskleunen, en dit geval past in die categorie.

op 25 05 2017 at 23:01 schreef Bertje Knor:

Mnb

Sorry mnb het is niet alleen maar rabiaat rechts ik hoor het werkelijk uit alle gelederen ook hier in Duitsland.

Het is pas genoeg als we er 400 offeren tijdens de ramadan ofzo en dan nog is het te weinig……..
*sarcasme modus uit*

Sjonnie

Me eerst verschillende malen de huid vol schelden en beschuldigen van facisme………nee gast met jou soort volk praat ik niet meer….doeiiiiiiiiii

op 26 05 2017 at 15:42 schreef Benedictus:

Eens met dit stuk. Ik begrijp er ook helemaal niets meer van. Persoonlijk streng gecontroleerd op een Europese luchthaven. Iemand die tot de directe doelgroep behoort en waarvoor telkens is gewaarschuwd wordt ongemoeid gelaten.

op 26 05 2017 at 19:18 schreef Hermann:

@Benedictus. Dat is voor velen ’n raadsel. RAF: vergadering in ’n pand, door veiligheidsdiensten bewaakt, konden zo ingerekend worden wat weer enkele mensenlevens zou schelen. Er werd hun echter geen strobreed in de weg gelegd. Ook daarna niet!
NSU: ’t huis in Zwickau ( http://www.mdr.de/themen/nsu/bombenbauer100_page-6_zc-c9547ad6_zs-ef5d5840.html ), daar woonde ook iemand van de binnenlandse veiligheidsdienst!!! Toen ’t trio onderdook, hadden ze mobiele telefoons die op naam stonden van de BKA en met deze mobieltjes hebben ze nog weken gebeld. Politiedossiers ter verificatie: https://fdik.org/nsuleaks/

Aanslag Oktoberfest 1980 is/wordt weer opnieuw onderzocht. Gundolf Köhler zou toch niet alleen geopereerd hebben.

Iedereen was in ’t vizier van de veiligheidsdiensten, dus ook die vermeende moslims. Getalsmatig ziet ’t er zo uit: https://www.youtube.com/watch?v=nEFWgTuIxMY

Voer voor complotters, waar ook kranten aan mee doen.
http://www.zeit.de/gesellschaft/2017-05/grossbritannien-salman-abedi-attentat-manchester-konzert

’t Zal waarschijnlijk decennia lang duren, voordat de reden bekend is. Ik doe daar geen uitspraken over! Alleen feiten (be)schrijf ik.

op 26 05 2017 at 21:26 schreef Sasha Berkman:

Hermann en anderen:

https://de.wikipedia.org/wiki/Todesopfer_rechtsextremer_Gewalt_in_der_Bundesrepublik_Deutschland

op 26 05 2017 at 23:14 schreef vander f:

@Hermann,
c’mon
de suggereren dat de RAF een vehikel van de veiligheidsdiensten is??
Dat geloof je toch zelf ook niet mag ik hopen.
Ik meen het, ik zou het prettig vinden als je daar een eerlijk antwoord op geeft.

op 27 05 2017 at 10:34 schreef Hermann:

@Sasha Berkman. We zijn ’t wel eens, ieder slachtoffer is er één teveel. ’n Lijstje uit 2015: https://de.statista.com/statistik/daten/studie/4721/umfrage/vergleich-der-anzahl-von-rechten-und-linken-gewalttaten/ Geweld is uit den boze. In Uw link is sprake van de Amadeu-Antonio-Stiftung (NSU moorden als vaststaand feit opgesomd!!!!, bewijs ontbreekt echter), maar de grote baas Anetta Kahana is omstreden: http://www.tagesspiegel.de/politik/amadeu-antonio-stiftung-streit-um-die-stasi-vergangenheit-von-anetta-kahane/14966422.html

@vande f Ik had moeten schrijven:”… in de loop der tijd werd de RAF ’n vehikel van…”. https://www.heise.de/tp/features/Die-RAF-und-die-Geheimdienste-3387459.html

https://sendvid.com/7f7pq18y

Maar steeds: er moet nog veel opgehelderd worden. Veel is onduidelijk of niet bewezen. Werk voor historici!

op 27 05 2017 at 15:56 schreef sjonnie:

Hermann, zo ook IS. Hun leiders zijn opgeleid door de stasie. Het is al langer bekend dat veiligheids diensten zelf aanslagen plegen om hun budgeten te verhogen en om meer middelen te verkrijgen.

Zeg knorrepot, dat esoterische gelul van jouw slaat nergens op. Wat rook jij?

op 27 05 2017 at 16:31 schreef Pyt van der Galiën:

ISIS is geen vehikel van veiligheidsdiensten. Ongetwijfeld is ze geïnfiltreerd door veiligheidsdiensten – althans wanneer die hun werk goed doen – maar ISIS is niemands instrument.

Elke vergelijking van ISIS met de RAF is absurd, maar ook die organisatie was geen instrument van wie dan ook. Er is veel gespeculeerd over de zgn. Derde Generatie van de RAF (Grams,Haule), maar bewijzen heb ik nooit gezien. Dat die generatie weinig sporen achterliet (verdacht!) was eerder te danken aan toenemende professionaliteit. De Derde Generatie had geleerd van de Eerste en de Tweede.

op 27 05 2017 at 18:40 schreef sonnie:

Zoals de slachtpartij bij Katyn, Pyt?
Ruim 40 jaar in de schoenen geschoven van Duitsland tot in 1989 Rusland toegaf daar verantwoordelijk voor te zijn geweest.

Marcus Bakker verliet daarna de CPN.

Kwestie van tijd dat ook de door Hermann genoemde feiten openbaar gemaakt worden.

op 27 05 2017 at 23:24 schreef Murat:

Dan ken je de feiten niet, Pyt.

De CIA loopt letterlijk IS te financieren in Syrië en ook de Amerikaanse wapenhandel met Saudi-Arabië is indirect gelieerd aan IS.
Dit heeft alles te maken met het feit dat terrorisme er voor zorgt dat de Amerikaanse wapenindustrie door kan gaan geld te verdienen, veiligheidsdiensten hun bestaansrecht behouden en overheden een vijand blijven behouden waarmee ze het volk kunnen bespelen.

Zeggen dat IS hier helemaal los van staat is naïef.

op 28 05 2017 at 10:09 schreef Pyt van der Galiën:

Sorry hoor, maar dat zijn paranoïde complottheorieën. Die theorieën circuleren al jarenlang en er is nooit een splinter bewijs geleverd. De linkse ziekte: ál het kwaad op de wereld de VS in de schoenen schuiven.

op 28 05 2017 at 10:16 schreef Chris:

“Abedi’s broer en vader werd al anderhalve maand in de gaten gehouden door de Libische antiterreurdienst”

Laten we het niet nog ingewikkelder maken.
We kunnen het allemaal op onze eigen manier verwerken, maar feit blijft dat we vrij machteloos staan tegen deze loners. Het melden kan je een stigma opleveren, het niet melden kan je je (dochters) kop kosten. Hoe hiermee om te gaan? Vrolijke vastenmaand.

op 28 05 2017 at 12:11 schreef Mark:

Zijn vader werd niet alleen in de gaten gehouden maar daarvoor gesteund door de mi6 om gadaffi en de libische rechtstaat omver te werpen. Na hun succes is de familie nutteloos geworden en een risico voor de britse overheid. 5 gerigistreerde meldingen negeren is totale incompetentie of een complot, genoeg reden om de officiële nieuwsberichten niet te geloven. Minder vrijheid door meer schijnveiligheid, daar trappen de britten op 8 juni hopelijk niet in.

op 28 05 2017 at 13:55 schreef ikzelf:

Chris, je zou je eigenlijk eens moeten afvragen of het wel om ‘loners’ gaat. Vasthouden aan idee-fixen levert meestal geen helderder beeld op. Sta op zijn minst open voor een ruimere blik.

op 28 05 2017 at 14:50 schreef sjonnie:

De aanval op de USS Liberty in 1967 of de steun aan de taliban door de CIA of die aan Irak in de jaren 80 is onzin?

Goh.

op 28 05 2017 at 22:35 schreef Murat:

Wat Sjonnie zegt inderdaad.
Ik zou zeggen, lees eens een paar boeken van Chomsky als je denkt dat het onzin is.

op 29 05 2017 at 09:13 schreef Hermann:

@Pyt van der Galiën schreef: “Die theorieën circuleren al jarenlang en er is nooit een splinter bewijs geleverd.”

Als de VS ’t niet zien zitten, komt er niets naar buiten. Staat hier in: http://www.abg-plus.de/abg2/ebuecher/abg_all/index.htm

Hoe zou er dan bewijs naar buiten kunnen komen?

Ben ’t met @Murat en @ sjonnie eens. Vandaar m’n interesse voor de NSU – de veiligheidsdiensten van de VS hebben in ieder geval ’n vinger in de pap. Hoe groot die vinger is, dat weet natuurlijk geen gewone sterveling. Ten tijde van de moord op Michèle Kiesewetter in Heilbronn was daar op die dag de DEA actief. Dat is ’n feit!

op 29 05 2017 at 09:17 schreef ikzelf:

“De linkse ziekte: ál het kwaad op de wereld de VS in de schoenen schuiven.”

Nee Pyt, alleen het kwaad dat uit hun schoenen komt en dat is al méér dan genoeg.

op 29 05 2017 at 22:58 schreef Murat:

Noam Chomsky, een man die alles tot in de puntjes onderzoekt en een van de meest gerespecteerde wetenschappers in de menselijke geschiedenis is, legt in zijn boeken haarfijn uit hoe de Amerikaanse overheid er werkelijk alles aan doet linkse en democratische opstanden in niet-westerse landen de kop in te drukken.

Dit doen ze voornamelijk door Junta’s te trainen en te steunen of, uiteraard, terroristen.

Dat afdoen als complotdenken zet je schandelijk te kijk en maakt je slachtoffer van de PR machine van de macht.

op 31 05 2017 at 16:48 schreef sjonnie:

frans van anraad, leverancier van grondstoffen voor gifgas aan o.a. Irak, ingezet tegen de Koerden in de jaren tachtig.

Ook onzin.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS